זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 12-14 ריבועים
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק חד”פ
לתחתית:
14 עוגיות “לוטוס” מפוררות (כ-108 ג’)
30 גרם חמאה
2 כפות חלב
לקרם גבינה:
מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
2 כפות סוכר
רבע כוס (60 מ”ל) חלב קר
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גדושות גבינה לבנה 5% או 9%
לציפוי:
100 גרם שוקולד לבן
2 כפות שמן
תחתית: מערבבים היטב בקערה את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת והחלב ומהדקים בתחתית התבנית בצורה אחידה.
קרם הגבינה: מקציפים בקערה את השמנת עם הסוכר במשך כדקה. מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים גבינה לבנה ומערבבים בעזרת כף בתנועות קיפול עד לאיחוד התערובות. יוצקים את הקרם על תחתית העוגיות.
ציפוי: ממיסים במיקרוגל את קוביות השוקולד הלבן עם 2 כפות שמן ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים מעל שכבת הגבינה באופן אחיד.
מכניסים למקפיא למשך כ-5 שעות וחותכים לקוביות. שומרים במקפיא.
זה יוצא סוג של גלידה
אם אין לי מיקסר, אני יכולה להקציף במטריפה?
יש לך מיקסר ידני? כי במטרפה קצת קשה להקציף לקצפת יציבה.
שלום.
האם אפשר לשמור במקרר? במידה ולא רוצים לאכול את זה קפוא..
אפשר אבל כדי לחתוך את זה כדאי להקפיא לפני כי אז זה יהיה רך מידי לחיתוך.
קניתי גם את המיקסר אחרי שראיתי והוא באמת סופר נוח. אנסה גם את המתכון לפני החג.
האם אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס?
נראה לי שכן:)
תודה 🙂
ניסיתי ועדיין לא הספיק כדי להדביק את הביסקוויטים. הוספתי עוד קצת חמאה מומסת על בסיס קוקוס ויצא מעולה! שלא לדבר על העוגה כולה!!
תודה רבה על כל המתכונים… לא משנה כמה מסתובבת לחפש במקום אחר, ושוב מגלה שאין בשביל מה. פשוט חוזרת לכאן!!
חג שמח!!
חג שמח יקרה❤️
זה פשוט נראה מתכון פצצה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
האים אפשר להחליף את החמאה, החלב ,השמנת והגבינה לבנה במוצרים צמחיים? יש לי בבית ילדה רגישה לחלב שמאוד אוהבת עוגות גבינה.
חמאה- מרגרינה
חלב- מים
שמנת – קצפת צמחית ואז יש לוותר על הסוכר.
לוותר על גבינה לבנה.
האם שמנת מתוקה ושמנת להקצפה הן אותו דבר ?
ובמה אפשר להמיר את הלוטוס ?
תודה וחג שמח
כן אותו דבר.
במקום לוטוס אפשר לשים פתי בר.
חד שמח:)
היי במקום לוטוס אפשר לשים משהו אחר כמו בסקווטים?
ביסקוויטים מסוג פתי בר
כן אפשר?
כן:)
אבל לשים יחד אם חמאה ממוסת וחלב?
תודה על המענה סליחה שאני מטרידה אותך
כן:)
הי דבר ראשון יצא מוושששלם כמו בתמונה וטעים ברמוווותתת
ישלך מתכונים פשוט נדירים
ועכשיו לשאלתי אני חתכתי והתחתית מתפרקת מדוע??
אולי התחתית היתה יבשה מידי. אולי היה חסר נוזלים.
זהו שלא היה יותר מדי
האם ניתן לוותר עלהציפוי?תודה לכל המתכונים המדהימים..
כן אפשר:)
שלום אפרת
רוצה להבין איך הריבועים בתמונה ככ מדויקים ויפים
כי מנסיונות קודמים זה אף פעם לא נחתך לי יפה
מתבנית אנגליש קייק .
אשמח להבין איך את חותכת
תודה
זה נחתך ישר:)
חתכתי עם סכין רגילה.
האם ניתן לוותר על השכבה התחתונה?
כן
אפשר להשתמש במלית לתחתית פאי מוכנה בקוטר 24?
או שיש לך רעיון אחר
אפשר להשתמש בשמנת להקצפה?
כן אפשר רק תצטרכי להכפיל כמויות.
אפשר שמנת להקצפה.
האם אפשר להקפיא וכמה זמן?
כן. 3-4 שבועות.
היי
איזה מתכונים טעימים וקלים! אין על האתר!!
רציתי לדעת אחרי שזה קופא זה נחתך בקלות? אפשר לאכול מיד? או שצריך לחכות?
עדיף לחתוך אחרי כמה שעות הקפאה ולא יום למחרת. אחרת צריך קצת יותר להפעיל כוח בחיתוך.
אפשר לאכול מיד. זה כמו גלידה:)
היי
האם אפשר לנסוע עם זה מחוץ לעיר? או שזה ימס מחוץ להקפאה?
תלוי כמה זמן נסיעה. רצוי לשים בצידנית עם קרח.
אפשר לשיםמשהו אחר במקום לוטוס? אני לא סובלת את הטעם שלו…
אפשר להכין עם פתי בר.
עוגיות לוטוס – איפה קונים? זה סוג של דבר שיש בחומרי אפיה או סתם נמכר כעוגיות רגילות לאכילה?
זה נמכר בסופר אבל לא חייבים את העוגיות האלה. אפשר גם להכין עם פתי בר (חומים או לבנים).
את אלופה!!!אשמח לדעת במה ניתן להחליף את הלוטוס יש עוגייה אחרת שאפשר לשים במקום?
בטח, אפשר גם ביסקוויטים של פתי בר (לבנים או חומים).
עשיתי היום את העוגה, יצאה מושלם! החלפתי את הציפוי למעלה בממרח לוטוס מומס, פשוט וואו! תודה!!!
שמחה שיצא טעים💙
אני רוצה להכין אותה בתבנית עגולה כעוגת יומולדת. תוכלי בבקשה לומר לי מה הכמויות המדויקות לתבנית 24/26?
את כמויות הקרם להכפיל ב-3
את התחתית להכפיל ב-2
ניתן לשים משהו אחר במקום החמאה? המתכונים שלך ממש מוצלחים! בכל פעם שבא לי משהו אני קודם כל מחפשת אצלך. קל וטעים!
היי אביגיל🙂
מומלץ לשים חמאה כי היא מתקשה לאחר קירור וזה מה שמייצב את התחתית.
בכל מקרה חושבת שזה יעבוד עם כרבע כוס שמנת מתוקה/צמחית/לבישול במקום החמאה והחלב.
יש אפשרות במקום ציפוי השוקולד לשים ציפוי פירותי כלשהו? נגיד לימוני או עם פירות יער?
כן.
את יכולה להכין את הציפוי שבמתכון הזה- עוגת גבינה עם פירות יער
נראה מושלם!
להקפיא את זה יחד או לצפות לפני ההגשה?
לדעתי עדיף להוסיף את הציפוי לפני ההגשה:)
תודה!
העוגה נראית מאוד טעימה אבל אולי מכירה עוגיות שמתאימות לאלו שיש צ’יליאק? תודה וחג שמח !
אפשר להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן:)
תודה !!!!
איזה כיף מתכון חדש!
רציתי לשאול- האם ניתן להמיר את עוגיות הלוטוס למשהו אחר? ביסקוויטים למשל?
והאם גם שוקולד מריר/ חלב מתאים פה?
בטח, אפשר לשים ביסקוויטים ושוקולד מריר/חלב🙂