זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל גדול
1 חציל קטן
1 פלפל אדום (גמבה)
1 פלפל צהוב
1 פלפל ירוק
1 קישוא
2-3 שיני שום פרוסות
5-6 עגבניות שרי חצויות
2-3 כפות טימין/ עלי בזיליקום קצוצים
מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
-חותכים את הירקות לקוביות או לחתיכות בגודל כס”מ וחצי.
-מחממים ווק או מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות החציל ומטגנים, תוך כדי ערבוב מידי פעם, במשך 4 דקות, עד שהחצילים משחימים מעט.
-מוסיפים את הפלפלים ומערבבים במשך 2-3 דקות.
-מוסיפים את הקישוא, השום, עגבניות השרי והבזיליקום/טימין ומתבלים במלח ופלפל שחור. מטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות עד שהירקות מתרככים מעט אך עדיין נגיסים.
הערה: הירקות במתכון זה אמורים להיות פריכים ועשויים למחצה. מי שמעדיף ירקות רכים ומבושלים יותר- שיבשל אותם יותר זמן.
היי,אפשר להוסיף עוד ירקות?
למשל גזר ? ופטרוזיליב בסוף?
היי
אפשר(:
אפשר לאפות?
כן, אפשר לאפות ב-180 מעלות, במשך כשעה עד לריכוך.
כמה מנות יוצאות לפי הכמויות שבמתכון?
2-3 מנות.
ראשית אני חייבת להודות שהשתפרתי בבישול בענק! בזכות האתר המושקע שלך! והמתכון יצא ממש מעדן!
איזה כיף לשמוע!
תודה איילה ❤
טעים אבל זה לא רטטוי!!
היי אודי,
זה רטטוי בגרסה שלי 🙂
יום נפלא!
עשיתי אבל שיניתי קצת את המתכון הוספתי אורז ו אם סויה וצ’ילי מתוק וחריף וזה יצא מממש טעים ממליצה מאד וסליחה ששיניתי קצת את המתכון
האמת שזה נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
האם הבצל הקישואים והפלפל נשארים במחבת עם הקישואים והכל? לא מדי בשבילם?
התכוונתי הבצל, החצילים והפלפלים. תודה!
כן דבי, זה בסדר 🙂
אפשר להשתמש בעגבניות רגילות ובכמה?ניתן לשים שמן קנולה רגיל במקום זית?הכוונה לעלי טימין קצוצים (כמו הבזיליקום) והאם אפשר לוותר לגמרי?כמה מלח ופלפל?לכמה מנות מספיק?
כן שרון, אפשר להשתמש בעגבניה אחת גדולה חתוכה ל-8. אפשר לשים שמן קנולה.
הכוונה לעלי טימין טריים (רק העלים) אבל אם אין לך את יכולה לוותר.
תתחילי בשליש כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור ותטעמי. אם נראה לך שצריך יותר- תוסיפי אפילו עם המלחייה.
סלט בארי ת טעם תודה