זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 8-10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
4 ביצים
חצי חבילה (50 ג’) שוקולד מריר
⅔ (133 ג’) כוס סוכר
1 כף (8 ג’) שמן קנולה
1 כפית (5 ג’) תמצית וניל
1 כוס (140 ג’) קמח תופח
חצי כפית (2.5 ג’) סודה לשתיה
⅔ כוס (160 מ”ל) מים
אבקת סוכר
למלית:
250 מ”ל שמנת מתוקה/ ריץ’ (אם רוצים פרווה)
1 כף גדושה (10 ג’) אבקת סוכר
3 כפות גדושות (45 ג’) אינסטנט פודינג שוקולד
1 כפית שטוחה אבקת נס קפה (לא חובה)
שליש כוס (80 מ”ל) חלב/ חלב קוקוס
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומהדקים היטב. משמנים היטב את נייר האפייה (חשוב מאוד לשמן!).
-ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר עם השמן ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
-מקציפים את הביצים במשך 3 דקות במהירות גבוהה. מוסיפים את הסוכר ומקציפים 2 דקות נוספות. מוסיפים לתערובת כפית תמצית וניל, שופכים את תערובת השוקולד ומערבבים. מוסיפים את הסודה לשתיה, מחצית מכמות הקמח ומחצית מכמות המים ומערבבים. מוסיפים את מחצית השניה של הקמח והמים ומערבבים.
-מעבירים בזהירות את הבלילה לנייר האפייה ומשטחים בעדינות ובאופן שווה. מכניסים לתנור ואופים במרכז התנור 8-10 דקות עד שהרולדה קפיצית למגע (לא יותר! אחרת הרולדה תתייבש ועלולה להישבר בקיפול).
-מוציאים את התבנית מהתנור. מפזרים על הרולדה אבקת סוכר, פורשים נייר אפיה חדש והופכים עליו את הרולדה (כשהצד עם אבקת הסוכר כלפי מטה). כשהרולדה מעט מתקררת, משחררים אותה בעדינות מנייר האפייה (מומלץ לשחרר צד ימין עד לאמצע וצד שמאל עד לאמצע כדי שהרולדה לא תקרע).
–הכנת המילוי: מקציפים את השמנת עם שאר חומרי המילוי עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים את הקצפת בצורה אחידה על הרולדה ומגלגלים בעדינות. חותכים בסכין את השוליים (לשיפור מראה הרולדה) ומניחים בעדינות בתבנית אינגליש קייק או בצלחת הגשה.
*להכנת ציפוי לרולדה לחצו – ציפוי שוקולד לעוגה.
עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר ל-3 שעות לפחות.
*למי שלא רוצה להכין ציפוי שוקולד – לפני ההגשה מומלץ לפזר אבקת סוכר על הרולדה.
*הערות:
- שיטה כדי שהרולדה לא תשבר – לאחר 2-3 דקות שהעוגה יוצאת מהתנור, מגלגלים אותה לרולדה בעודה חמה יחד עם נייר האפיה ומניחים לה להתקרר בצורה הזאת. לאחר שהיא מתקררת לטמפ’ החדר פותחים את הגלגול, מורחים קרם, מסירים את נייר האפיה ואז מגלגלים שוב לרולדה.
- הרולדה טעימה יותר יום ואפילו יומיים אחרי ההכנה (אם עדיין תישאר רולדה…)
במידה שהרולדה בכל זאת נקרעה, לא נורא 😉 מכינים עוגת שכבות שיוצאת מעולה! חותכים את הרולדה לאורך ל-4 חלקים שווים (לא משנה אם החלקים מעט נקרעים). מניחים חלק אחד בתחתית תבנית אינגליש קייק, עליו מורחים 1/4 מכמות הקרם, עליו עוד חלק ושוב 1/4 מכמות הקרם וכן הלאה.. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר ל-3 שעות לפחות.
עוגת רולדה, רולדה עם קצפת, רולדה שוקולד
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
יצא לי מאוד מאוד יפה ונפלא.
וגם מיוחד תודה רבה! 😊
שמחה שיצא טעים🙂
אמאלה זה יוצא נדיר!!
לא האמנתי שאני הכנתי את זה!!
היה לי ברור שיתפרק ויהרס, פשוט פצצה, טעים ויפה!!
הוספתי מעל השוקלד שברי בוטנים מקורמלים ויצא יפה בטירוף!!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🙂
אפרת לא תאמיני הכנתי בפעם הראשונה!! ויצא לי מטורףףףףףףףףףףףףףףף
אני לא מאמינה שאני הכנתי את זה! כבר שנים רציתי לדעת להכין רולדה ולא העזתי אך עכשיו החלטתי לנסות וכמובן שהלכתי קודם כל למתכון שלך כי שלך תמיד מצליח ואת גם מסבירה הכי טוב, בקיצור תודה תודה בזכותך נהייתי אלופה במטבח!
איך אני שמחה לשמוע!
אלופה❤️
שלום,
אם אני עושה קרם וניל ומחליפה את האינסטינקט פודינג לוניל במקום שוקולד, האם עדיין להוסיף את הנס קפה?
לא, אין צורך.
אם אין לי קמח תופח האם אני יכולה להחליף בקמח רגיל?
ואם אין לי סודה לשתיה, אפשר במקום זה לשים אבקת אפיה?
ואם אני רוצה שיצא פרווה, אפשר לשים מים במקום החלב?
היי
אלו הרבה שינויים והמרקם/הטעם עלולים להשתנות מעט.
אפשר לשים קמח רגיל+ כפית אבקת אפייה. אפשר לוותר על סודה לשתייה ולשים מים במקום חלב.
בתוך התנור הרולדה התנפחה ממש עם הרים באמצע יש לך מושג למה?
לפעמים נוצרות גבעות ברולדה ואין איך למנוע את זה, אבל כדי להפחית את התופעה חשוב לדייק בכמויות עם כוס מדידה, להקציף היטב את הביצים והסוכר לפני שאר המרכיבים, להימנע מערבוב יתר לאחר הוספת הקמח ולא להשהות את הבלילה לפני האפייה. בנוסף, אם משתמשים באבקת אפייה חשוב לדייק בכמות שלה ולוודא שהיא בתוקף.
יצא גרוע מאוד!! הכל לפח, אך ציפיתי שעוגה תאפה בכלל ב10 דקות, בזבוז זמן טהור.
היי,
מהתגובות תוכלי לראות שרוב הגולשים אהבו את המתכון ויצא להם מוצלח…
אם תפרטי מה היה לא מוצלח בעוגה אוכל לעזור לך להבין את הסיבה לכך שיצא לא טוב.
יצא פשוט מטורף אולי אצלך יש משהו ואיזה ביזבוז זמן ?את בעצמך אמרת זה בסך הכל 10 דקות!!
הי ,
פעם ראשונה שניסיתי רולדה בתבנית של תנור רוחב 90 …
הקפדתי על הכמויות ,אבל הבלילה יצאה מאוד נוזלית וכמובן שלא נשארה על הנייר אפייה ששמתי בגודל של תבנית תנור רגילה…
הבלילה אמורה לצאת כל כך נוזלית?
ואיזה פתרון יש כשאופים בתנור רוחב 90?
תודה!
היי,
הבלילה אמורה להיות נוזלית, יש לשפוך את הבלילה בעדינות ואפשר להיעזר במרית כדי למרוח בשכבה אחידה.
בכל מקרה חשוב לי לוודא-
האם השתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)? השתמשת בביצים לא קטנות?
לגבי התבנית- מה גודל התבנית עצמה? כי הכמויות במתכון מתאימות לתבנית 32*40..
זאת תבנית של תנור ברוחב 90 , אז היא גדולה… מה עושים במקרה כזה? אין לי תבנית של תנור רגיל, אם את אומרת שהבלילה אמרוה להיות נוזלית אז זה הגיוני שהכל נזל לי לצדדים של התנור
הבנתי. במקרה כזה אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית בגודל התנור.
הבונוס בתבנית כזו הוא שהשוליים יוצאים יפים יותר ואין נזילות(:
לילה טוב אפרת,
בקישור לציפוי מופיעות שלש אופציות,
איזו מהן הכי מומלצת לרולדה?!
תודה רבה!
היי,
ציפוי גנאש לדעתי הכי מומלץ(:
היי אפרת
אני רוצה להכין אותה לערב חג פסח, אפשר להמיר את הקמח תופח במשהו כשל’פ?
חג שמח! 🙂
היי,
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן לפסח (כמו תמי/כרגיל/קונדיטור וכדומה).
יש מתכון לרולדה ללא גלוטן שיתכן ותאהבי.
חג שמח🌺
האמת הכנתי את המתכון שלך לרולדה הכשרה לפסח אבל רציתי להכין גם בטעם שוקולד אחת.. אחפש את הקמח
תודה רבה וחג שמח! 🌺
הסתבכתי עם הרולדה..
הקרם יצא מושלם, אבל הרולדה עצמה יצאה לא אכילה, כי השתמשתי בטעות בתבנית קטנה יותר ממה שאת השתמשת (30/25), והרולדה לא נאפתה כמו שצריך…
חשוב שתוסיפי למתכון הדגשה לגודל התבנית הנצרכת.
מקווה לנסות להכין שוב לכבוד שבת. אשתדל לעדכן איך יצא..
תודה!
היי יהודה,
כמו בכל מתכון אחר, חשוב לשים לב לגודל התבנית הכתוב במתכון(:
בטוחה שבפעם הבאה יצא מעולה😊
שלום אפרת אפשר בקרם לשים מים במקום חלב באותם הכמויות ?
כן, שימי רבע כוס מים.😊
הכנתי את הרולדה והיא יצאה דביקה מאד והכל נהרס לי מה אני עושה איתה?
היי,
מה הכוונה דביקה? היא התפרקה לך?
זה לפעמים קורה, אבל כדאי להבין אם הייתה בעיה באופן ההכנה:
האם הקפדת לדייק בכמויות עם כוס מדידה?
שימנת היטב את נייר האפייה?
יכול להיות שזה נהרס בגלל שהעוגה עדיין הייתה חמה כשהסרת ממנה את נייר האפייה?
בכל מקרה, את יכולה להכין ממנה עוגת שכבות:
חותכים את הרולדה לאורך ל-4 חלקים שווים (לא משנה אם החלקים מעט נקרעים), מניחים חלק אחד בתחתית תבנית אינגליש קייק, עליו מורחים 1/4 מכמות הקרם, עליו עוד חלק ושוב 1/4 מכמות הקרם וכן הלאה. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר ל-3 שעות לפחות.
היי אפרת,
איך עושים את.הציפוי שיהיה נוקשה ויפה כמו בתמונה?
היי מורן,
כדי לקבל ציפוי נוקשה כדאי להכין את האפשרות הראשונה לציפוי: חבילת שוקולד מריר (100 גרם), 20 גרם מרגרינה/ מחמאה/ חמאה, ו-3 כפות מים רותחים.
לאחר הציפוי של הרולדה תעבירי בעדינות מרית או סכין חלקה כדי ליישר.
בהצלחה🌺
תודה 💖
האם את התבנית צריך לשמן או לאחר שאני שמה את הנייר אפיה לשמן מעל הנייר?
היי סמדר
את הנייר אפייה את משמנת
יום מקסים♥
היי אפרת , בשביל שהמילוי יהיה לי לבן כמו בתמונה אני צריך לשים אינסטנט פודינג וניל במקום שוקולד ?
כן.
היי אפרת ,באיזה גודל תבנית צריך להשתמש ?
תבנית ענקית בגודל של התנור.
שלום אפרת , שכתבת בהערות שיטה שהרולדה לא תשבר זה במקום החלק שכתבת שמפזרים על רולדה אבקת סוכר פורשים נייר אפיה חדש והופכים עליו את הרולדה ושהרולדה מעט מתקררת משחררים אותה בעדינות מנייר אפיה ?
כן.
הי,בסוף הכנתי את העוגה הזאת…
רציתי לאמר לך שהכנתי את העוגה ויצא מושלםםם כולם חטפו ותוך 10 דקות כבר לא נשאר זכר..
תודה באמת זה המתכון הראשון שלי באתר ואני בטוחה שמעכשיו אני יבקר בלי סוף באתר הנפלא והנוח הזה!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!
מה אני יכולה לשים במקום חלב קוקוס וישאר פרווה?
אפשר לשים רבע כוס מים קרים.
הכנתי הרגע את הרולדה. לשמחתי היה מאוד קל לגלגל אבל יצא ממש שומני. (אולי בגלל זה היה קל לגלגל..) מרחתי שמן על ומתחת לנייר אפיה כמו שאמרת עם מברשת . הייתי אמורה למרוח אחרת? האם קירור יעזור איכשהו לשומניות שלה?
היי קרנית,
הרולדה עצמה יצאה שומנית? כי ברולדה עצמה יש רק כף שמן.
בכל מקרה אני מאמינה שבמקרר זה יעשה פחות שומני.
המקרר לא עזר. השומניות נבעה מהנייר אפיה. אולי לא הבנתי נכון? כתוב לשמן היטב את נייר האפיהמועל זה לשפוך את הבלילה לא?
בדר”כ קירור מייבש את העוגה ולכן חשבתי שזה יעזור.
אולי שמת יותר מידי שמן? כמה שמן להערכתך שמת? בכפות.
יש לי בערך חצי שמנת מתוקה מה אפשר לעשות איתה?
אפשר להקפיא ולהשתמש בזה לציפוי עוגות (להמיס עם 100 גרם שוקולד מריר).
אני רוצה להכין את העוגה הזאת… אפשר להשתמש עם הכמות הזאת?
סליחה, חשבתי שנשאר לך חצי מיכל שמנת אחרי שהכנת את העוגה.
לעוגה הזאת צריך מיכל שמנת. לא בטוחה אם חצי מספיק. לדעתי יהיה חסר קרם וזה יפגע בעוגה.
הכנתי בדיוק כמו שאמרת אבל לא הספיק לעוגה לא 8 וגם לא רבע שעה לא יודעת מה הייתה הבעיה. ..
באמצע היא הייתה נוזלית ובצדדים קפיצית
כמה זמן חיממת את התנור לפני?
שמת את הבלילה בתבנית ענקית? באיזה גובה היתה הבלילה?
היי אפרת, אני מעוניינת להכין רולדה חומה ואני רוצה לקשט אותה במשהו בהיר.
יש לך רעיון…?
תודה
אפשר לזלף פסים של שוקולד לבן מומס מעל ציפוי השוקולד.
אין לי קמח תופח, אפשר במקום להוסיף אבקת אפיה?
אם כן, כמה….?
אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
ערב טוב
את יככולה לתת לי כמויות לתבנית של טוסטר אובן 37*25 ?
אם זה אפשרי..
תודה!
בוקר טוב מורן 🌺
אני לא בטוחה אם כדאי להכין בתבנית קטנה יותר. אין לך אפשרות להכין בתנור?
לא זה מה שיש לי בבית
הכל יוצא טוב
בדכ אני עושה את הכמות הזאת על התבנית של הטוסטר אובן ולא שמה הכל
אז בסדר אמשיך ככה
אגב חייבת לציין שהכל פשוט הכל אני עושה עם טוסטר אובן והוא לא שונה מתנור והמתכונים שלך אליפות!!
היי
אני רוצה לעשות את הרולדה כעוגה ולמרוח את הקרם מעל העוגה.
יש לי תבנית 22. האם צריך לשנות משהו בכמויות של הבלילה? והאם זמן האפייה צריך להיות ארוך יותר?
אני רוצה לעשות קרם בטעם מוקה האם עדיף לעשות את עם איסטנט פודינג וניל או שוקולד?
זה אמור להספיק אבל זה לא ייצא גבוה במיוחד. זמן אפיה עשוי להתארך ל 15-25 דקות.
עדיף אינסטנט פודינג שוקולד.
שלחתי בטעות במקום אחר (ואולי גם פה?):
הייתי רוצה להוסיף שוקולד למילוי (שישמש לציפוי) אפשר להפוך את המילוי שנשאר למעין גאנש?
איך להמס את השוקולד בסיר ולערבב עם המילוי?
תודות רבות!
את מתכוונת להמיס שוקולד ולערבב עם הקרם?
אם כן, אפשר להמיס שוקולד מריר וכל פעם להוסיף לו כמה כפות מהקרם בהדרגה ולערבב, עד שתגיעי למרקם שאת רוצה.
לא ידעתי מאיזה צד לגלגל, הקצר או הארוך?
שוב תודה!
הארוך (הכוונה שהרולדה תהיה ארוכה יותר ופחות עבה).
אפרת, עשיתי רולדה!!!
לא הייתי מאמינה שאצליח!
פחות או יותר זה התגלגל טוב אך נשאר לי מהמילוי (נראה לי שאי אפשר כל כך לגלגל בכזו כמות).
אפשר לצפות עם זה?
תודה רבה!
שמחה שהצליח לך 🙂
אפשר לצפות את הרולדה עם מה שנשאר אבל כדאי לעשות ציפוי דק.
היי אפרת, כתבת לשים את העוגה בניילון נצמד התכוונת לעשות עם הציפוי החיצוני כי זה ידבק לא?
היי אירית,
תעטפי בנייר כסף בצורה רופפת כדי שהציפוי לא ידבק.
היי,
על איזה גודל תבנית אופים?
מדוע כאן צריך להפוך את העוגה וברולדה השנייה (ריבת חלב) לא?
חייבים?
קצת דחוף!
חייבים ציפוי שוקולד?
תודה רבה!
תבנית ענקית 32X40 (בגודל של התנור).
אפשר להכין כמו במתכון של הרולדה השנייה. העיקר שיהיה ניתן לחלץ את הרולדה מבלי שתקרע.
לא חייב ציפוי אבל זה נראה יותר טוב עם ציפוי (ויותר טעים).
אפשר לשים מים במקום חלב קוקוס?
כן, אפשר לשים רבע כוס מים קרים.
היי אפרת,
הרולדה שלך מככבת אצלנו קבוע בשבת.. הילדים והבעל לא מוותרים.
תודה!
שאלה-
אני בד”כ מכינה את הרולדה הרגילה (הלבנה)
האם לרולדה זו ניתן גם לצפות את הבחוץ? עם קרם?
ולמה הקרם עם המון תוספות אפשר גם בלי?
והאם- הרולדה הלבנה הרגילה ניתן להפוך לחומה (עם קקאו וכיו’?)
סליחה על אורך השאלה.
שבת שלום!
היי אורטל,
אפשר לצפות גם את הרולדה הזאת.
לא חייבים את התוספות.
את יכולה להוסיף לרולדה הלבנה כף אבקת שוקולית או קקאו.
שבת שלום 🌷
אפשר לוותר על הסודה לשתיה??
כן.
היי אפרת
מה ענינים?
עשיתי את העוגה אומנם לקח יותר מ10 דקות אבל זה פשוט ללקק את הידים רצו עוד ועוד עד שנגמר בציק
הכי חשוב שיצא טעים בסוף 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי 🙂
יש אפשרות לא להוסיף אינסטנט פודינג שוקולד או להחליף את זה במשהו אחר? תודה!
הפודינג מסמיך את הקרם (חוץ מהטעם). אפשר לשים אינסטנט פודינג וניל או להכין בלי ולהוסיף קצת יותר אבקת סוכר לפי הטעם.
הי
הבלילה מידי נוזלית זה הגיוני?
אם השתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל ולא כוס חד פעמית קטנה הזה בסדר.
האם אפשר לשים בבלילה במקום שוקולד מריר קקאו?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים כף אבקת קקאו. מומלץ להוריד מכמות הקמח כף (כוס פחות כף).
היי אפרת…
אפשר להוסיף למילוי אוראו ולהחליף לפודינג וניל
אני רוצה להכין רולדה כזאת צריך להכין עוד קרם בנפרד בלי אוראו ואפשר לשים מעל הרולדה שוקולד ממוס ואז קצפת?
כן, אפשר להוסיף למילוי חתיכות אוראו ולהחליף לפודינג וניל.
לא בטוחה שהבנתי. את רוצה להכין רולדה ולמלא אותה בקרם וניל ואוראו ומעל הציפוי לשים קרם וניל חלק? אם כן, אפשר אבל יכול להיות שיהיה יותר מידי קרם, גם במילוי וגם בציפוי..
אני רוצה לעשות על הרולדה ציפוי שוקולד ועל זה פרחי קצפת כמו בתמונה זה אפשרי?
כן, אפשר.
העוגה יצאה דביקה למרות שהיא נאפתה טוב יכול להיות שאך שהוצאתי אותה מהתנור שמתי אבקת סוכר והפכתי אותה והוצאתי לאחר דקה את הנייר יכול להיות שבגלל זה לא הצלחתי לגלגל את העוגה
שימנת היטב את נייר האפיה? יכול להיות שזה בגלל שהעוגה עדיין היתה חמה כשהסרת ממנה את נייר האפיה.
אם אני עושה את העוגה פרווה ניתן להוסיף במקום חלב קוקוס או סויה מים
כן אפשר.
מה אפשר לשים ממקום קמח תופח?ת
אפשר לערבב כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
היי אפרת,
הכנתי ויצא טעים והפעם הרולדה לא ניקרעה לי.רוצה להכין שוב אבל בתור עוגה…האם ניתן להישתמש בתבנית 24? והאם זה יהיה בסדר? והכול נישאר אותו הדבר מבחינת הכמויות?
תודה רבה:)
היי קרינה,
את יכולה להכין אותה בתבנית 24 אבל היא תצא קצת נמוכה.
תודה רבה אכין ואעדכן:)
והינה הרולדת מארס ממש טעים הבצק:)
תודה רבה.
וואו מהמם!
תודה קרינה.
לאפרת היקרה!
העוגה יצאה מאוד מוצלחת וטעימה, מאוד נהננו
רציתי לדעת במה מועילה הסודה לשתיה לעוגה
ולמה מועילה אבקת הסוכר לקצפת
תודה רבה ושבת שלום
היי ריקה,
שמחה שנהניתם מהעוגה 🙂
הסודה לשתיה מעניקה אווריריות וגם מכהה יותר את העוגה.
אבקת הסוכר מוסיפה מתיקות בגלל הוספת אבקת נס קפה. אם מוותרים על הנס קפה אז אפשר לוותר גם על אבקת הסוכר.
שבת שלום 🌺
הי רציתי לדעת אם ניתן להכין ולהקפיא?
לדעתי כן.
שבוע נפלא
תודה☺
היי אפרת,
הכנתי את הרולדה והיא יצאה ממש טעימה רק שניקרעה לי מה ניתן לעשות כדי שלא תיקרע למרות שניסיתי לימרוח קרם כדי שלא יראו את הקרעים….אבל יצא מאוד טעים.הכנתי עם קרם מארס.אולעץי לגלגל את הרולדה בעודה חמה ולא לחכות שתיצטנן?ויש לי מתכון לקרם מארס אם אני רוצה שהוא יהיה יציב יותר איך ניתן לעשות זאת? המתכון של הקרם הוא כזה לקית 4 חטיפי שוקולד מארס לחתוך לקוביות לחמם שני מיכלי שמנת מתוקה ולשפוך על הקוביות לערבב ולשים למקרר ל 4 שעות עדיף ללילה ולאחר מכן להקציף לקרם האם עש דרך לעשות שהקם יהיה כמו קרם יציב או שלחמם רק שמנת אחת והשנייה בבוקר להןסיף ולהקציף אולי ככה יהיה יותר יציב?
המון תודות.
היי קרינה,
זה יכול להיות קשור בסוג נייר האפיה או בשימון לא מספיק.
לגבי הקרם, אם אחרי שהקצפת אותו הוא עדיין לא היה יציב אז אפשר פעם הבאה להמיס את המארס עם מיכל שמנת אחד ולקרר במקרר. יום למחרת להקציף מיכל שמנת חדש ולהוסיף בהדרגה את תערובת המארס.
תודה רבה אכין ואעדכן:)
שלום
להפריד חלבונים והחלמונים בהקצפה?
לא, אין צורך להפריד.
אפשר להשמש באינסטהט וניל במקום שוקולד?
תודה 🙂
כן אפשר.
היי אפרת,
קודם כל תודה על המתכונים המדהימים!
חייב להשתמש בסודה לשתיה? אם כן, יש תחליף?
לא חובה.
שלום רב !
מתי שופכים את השוקולד על הרולדה , כשהיא חמה או לאחר שהתקררה ?
מאחר שהופיעו על הרולדה גושים קטנים למרות שהתערובת היתה חלקה ?
אפשר לשים את הציפוי על הרולדה לאחר שמגלגלים אותה.
לגבי הגושים זה לא נורא.
היי אפרת
במידה ואני מכינה את הרולדה כעוגת שכבות
האם צריך להרטיב את הבצק לפני שמורחים את הקרם?
תודה על מתכונים נפלאים
היי ג’וליה,
אפשר להרטיב ממש מעט אבל לא חובה כי הקרם שיושב על זה בכל מקרה תורם לרכות ולעסיסיות העוגה.
יום מקסים 🙂
היי אפרת,
תודה רבה על מתכונים מדהימים עשיתי לחג את העוגת נוטלה ואת העוגה הזאת ואני הולכת להכין גם את העוגת רולדה הלבנה.
העוגה הזאת גם לי יצא עם גושים של קמח ואני תמיד מנפה את הקמח, מה שכן לא השתמשתי במטרפה אז כנראה הגיע הזמן לקנות אחת 😉
את הרולדה הלבנה כבר הכנתי בעבר והיא יצאה פשוט מדהימה ! בוא נראה מה יהיו המחמאות בערב על העוגה הזאת 😉
שיהיה חג שמח ושוב תודה רבה 🙂
תודה על העדכון 🙂
חג שמח! 🙂
שלום
אני רוצה לדעת אם ניתן לנפות את הקמח תופח?
בברכת יום נעים
כן נטליה, אפשר לנפות בעזרת נפה או מסננת דקה.
יום מקסים 🙂
היי, תמיד אני מכינה מתכונים מהאתר שלך! קוגם כל בודקת אם יש לך מתכון כי באמת עד כה הכל היה מצויין ומדוייק אך לצערי העוגה הזאת פשוט לא יצאה טובה בכלל…אני מקווה שאולי תוכלי לשפר את המתכון לפי התגובות של האנשים ואז אוכל להנות מעוד מתכון שלך!
תודה על הכל, האתר נפלא וכל שאר המתכונים שניסיתי עבדו מצויין
היי ספיר,
אודה אם תוכלי לפרט מה לא יצא טוב בעוגה כדי שאוכל להבין ולהתייחס.
שבת שלום:)
היי אפרת,
ביקשו ממני להכין לגן ילדים עוגה פשוטה וטעימה ולא ממש מתוקה מה את יכולה להמליץ לי?
ועוד שאלה רוצה להכין בשר עם תפוחי אדמה האם יש באתר מתכון טעים ופשוט העיקר שלא יהיה מתוק.
תודה רבה.
היי קרינה,
תלוי איזה כיוון את מחפשת. אם זאת עוגה נייטרלית ופשוטה אז אולי עוגת מיץ יכולה להתאים.
יש את המפרום שהוא עם בשר טחון ותפוח אדמה. או שהתכוונת למשהו אחר?
היתכוונתי לבשר רגיל עם תפוחי אדמה:)האם יש מתכון באתר אשמח מאוד.ועוד שאלה לעוגת המיץ אפשרי להתאים פיצפוצי דוקולד לילדים?
*שוקולד
אפשר להוסיף לבלילה פצפוצי שוקולד או לפזר מעל.
אין לי מתכון לבשר רגיל אבל אני מאוד מקווה להעלות מתכון כזה בהמשך.
היי אפרת,
צריכה עזרה רוצה להכין עוגת טורט רכה ולחצות אותה ולימרוח או קרם וניל או קרם ריבת חלב האם יש לך מתכון של עוגת טורט פשוטה ורכה להכנה אשמח מאוד.
תודה רבה.
היי קרינה,
אין לי מתכון לעוגת טורט שניתן למלא. אם את מחפשת באינטרנט כדאי שזאת תהיה עוגה עם הפרדת חלבונים וחלמונים כדי שהיא תהיה אוורירית.
אפשר להחליף שוקולד מריר לחלב?
והאם ברולדה הלבנה אני יוכל להחליף לאיסטנד פודינג שוקולד ואז הקרם יהיה חום? או שזה לא יהיה טוב
היי עינת,
אפשר אבל מומלץ להוסיף גם כפית שטוחה אבקת קקאו כדי שיהיה צבע שוקולדי יפה (כי השוקולד חלב קצת בהיר).
ברולדה הלבנה אפשר לשים פודינג שוקולד.
יום מקסים 🙂
היי אפרת תודה על התשובה המהירה עשיתי הזלפה עם שוקולד חלב וקצת שמן שמתי והזלפתי מעל העוגה הפעם רוצה להכין את הרולדה מחמישה ביצים אפשר מתכון לחמישה ביצים כדי שהרולדה תצה קצת יותר גדולה.
המון תודות כול העוגות טעימות שאני מכינה מהאתר 🙂
*תצא
היי קרינה,
את יכולה להוסיף ביצה נוספת ולהשאיר את יתר החומרים באותה הכמות. הביצה תתן עוד נפח לרולדה.
היי אפרת,
רוצה לשדרג את המראה של הרולדה ולעשות ציורים משוקולד מומס איך את ממליצה להמיס שוקולד עם שמן או בלי רוצה לעשות ציורים על נייר אפייה ולהקפיא וככה לקשט את הרולדה הספציפית שבתמונה:)
תודה רבה.
היי קרינה,
אם את רוצה שהציורים יתקשו יש להמיס את השוקולד ללא תוספת של מים או שמן, אפילו לא טיפה. אז את מציירת על נייר אפיה ומעבירה למקפיא ותוך כמה דקות זה מתקשה.
אם את רוצה לקשט ישירות על הרולדה אז כדאי להוסיף קצת שמן לתערובת השוקולד.
בהצלחה 🙂
לצערי נקרעה לי והייתה מאוד לא נוחה לשימוש הצלחתי לגלגל ממש בקושי ועשיתי את השיטה שהמלצת (לגלגל חמה בעודה ריקה)
היי שני,
לפעמים זה קורה. בכל מקרה, ממליצה לחתוך אותה לשכבות ולהכין עוגת שכבות עם קרם.
שבת שלום 🙂
הי אפרת,
תודה על המתכון הטעים והקל.
רציתי לעדכן וגם לשאול, קודם כל גם לי קורה את התופעה המוזרה
אחרי שהמסתי את השוקולד והכף שמן, הוספתי תמצית וניל, והשוקולד ממש התחיל להתקשות..
בסוף הוספתי עוד כף שמן- כי לא היתה לי ברירה והמסתי שוב, כי השוקולד פשוט התקשה .
בסוף זה הסתדר
ויצא מאוד טעים קיבלתי מלאאאא מחמאות.
רק שאלה קטנה- האם אפשר לעשות עם 3 ביצים ולא 4.. ?
כי הרגשתי קצת טעם של ביצים כמו חביתה.. למרות שחוץ ממני אף אחד לא הרגיש.. אולי אני רגישה..
מה אומרת ? זה ניתן?
תודה על הכללל
היי אפרת,
אני בספק אם הוספת תמצית הוניל קשורה להתקשות השוקולד אך מאחר ואת השניה שזה קרה לה תיקנתי את המתכון לכך שאת תמצית הוניל נוסיף לתערובת עצמה ולא לשוקולד המומס.
לגבי הביצים, הן למעשה נותנות נפח לעוגה. אם את ממש טועמת את הביצים אז אולי כדאי שתנסי פעם הבאה להוריד ביצה אחת ובמקום 2/3 כוס מים לשים 3/4 כוס.
יום נפלא 🙂
בוקר טוב אפשרת ,שכבת שוקולד ומעליה קצפת , בסוף הכנתי את הקרם שנתת לבחורה לפני עם שמנת מתוקה שוקולית ואינסטנט יצא מעולה תודה
מזל שיש אותך
תודה טלי 🙂
שבוע נפלא
היי אפרת!
נתקעתי בלי שוקולד מריר לעוגת קוקוס שעליה הייתי צריכה להמיס שוקולד מריר לערבב 5 חלמונים מה יכולה לעשות במקום שוקולד (יש לי שוקולית אם יעזור)
תודה
היי טלי,
זה אמור להיות ציפוי שוקולד לעוגת הקוקוס?
היי אפרת,
רוצה להכין קרם שוקולד פרווה ואין לי פודינג שוקולד האם אפשר להכין עם ריץ וקקאו?ואשמח למתכון לקרם עם הקקאו.
המון תודות:)
היי קרינה,
את יכולה להקציף מיכל קצפת צמחית (ריץ) עם 2 כפות קקאו ולהוסיף 2 כפות אינסטנט פודינג וניל לייצוב הקצפת. מומלץ לטעום ואם חסרה מתיקות יש להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר.
תודה רבה על המענה המהיר אז כמו שהבנתי להוסיף תמצית וניל ואז להוסיף מים וקמח ועוד פעם מים וקמח כי זה חצי חצי ושמתי מים קרים אולי פושרים צריך?
תודה:)
נכון 🙂
המים צריכים להיות רגילים מהברז.
תודה רבה אכין שוב ואעדכן:)
הי אפרת,
רציתי להגיד תודה על המתכונים שמשמחים את כולם הכנתי את הרולדה והיא יצאה רכה וטעימה רק שקרם הכנתי משוקולד מארס:)
יש לי כמה שאלות כשהוספתי את הוניל לשוקולד המומס השוקולד היתקשה מאןד ככה זה אמור להיות?ואם אני רוצה להכין כעוגה איך אפשר וליאסו תבנית זה יכול להתאים ל24?והבלילה יצאה נוזלית זה בסדר?עכשיו ברגע שהוספתי את המים ומיד אחרי שאני מוסיפה את הקמח יוצאים לי תמיד גושים בתערובת ולמרות שעירבבתי טוב עם מיקסר הם לא נעלמים איך אפשר לפעם הבאה שאני אדע מה לעשות כדי שזה לא יקרה שוב….אבל עדיין שמתי לתנור ויצא רך וטעים מאוד הבצק ועוד שמתי סוכר וניל ברגע שהוצאתי את הבצק וגילגלתי לרולדה ואז כשפתחתי הרולדה קצת ניקרעה לי הבנתי שזאת טעות שלי אבל עדיין יצא טעים ויפה המון תודות על המתכונים הנהדרים.
היי קרינה,
שמחה שהרולדה יצאה טעימה.
לא כל כך הבנתי. הוספת תמצית וניל לשוקולד מומס?
האמת שאני לא יודעת איך זה ייצא כעוגה אבל אני מניחה שהכמות יכולה להתאים לתבנית עגולה 22. אפשר גם להכין בתבנית 24 אם את מתכוונת להכין קרם ולצפות מעל (כי אז העוגה תצא קצת נמוכה).
זה בסדר שהבלילה יצאה נוזלית.
לגבי הגושים בבלילה, את מנפה את הקמח לפני?
היי אפרת,
תודה על המענה המהיר כן כשהמסתי את השוקולד עם כף השמן עירבבתי והוספתי לבלילה תמצית וניל והשוקולד היתקשה.ולגבי הקמח אני תמיד מנפה קמח לעוגות.
שוב תודה רבה:)
היי קרינה,
לגבי הקמח זה לפעמים קורה גם כשמנפים את הקמח. זאת הסיבה שאני משתמשת במטרפה במקום בכף, כך הקמח מתערבב ונטמע יותר טוב בתערובת.
לגבי השוקולד, זה ממש מוזר. כשערבבת עם כף שמן, השוקולד היה נוזלי ורק אחרי שהוספת תמצית וניל הוא התקשה? הוספת את תמצית הוניל והמשכת לחמם את השוקולד במיקרוגל או שפשוט הוספת וערבבת?
היי אפרת,
אני עירבבתי עם מיקסר את הקמח פעם הבאה אקח מטפרה.ולגבי השוקולד כשהוא היה במצב נמס עירבבתי אותו והוספתי כפית תמצית וניל והוא ניהיה לי ממש קשה וככה שמתי לתערובת ועירבבתי המון את התערובת ביגלל השוקולד שהיתקשה ביגלל תמצית הוניל אולי אפשר להוסיף את תמצית הוניל לתערובת העוגה בימקום לשוקולד המומס?ובאיזה שלב להוסיף את תמצית הוניל?
שוב תודה רבה על האתר המדהים.
תמצית הוניל לא אמורה להקשות את השוקולד אבל בכל מקרה אפשר להוסיף את תמצית הוניל לתערובת העוגה בסוף ולערבב ערבוב קל.
יום מקסים 🙂
היי.. יש סיכוי להכין אותה עם 3 ביצים?
היי נויה,
אם אלה ביצים גדולות אז אני מניחה שכן.
אפשר להחליף את השוקולד המריר בקקאו?ואם כן,מה הכמות?
היי נועה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים 2 כפות שטוחות שוקולית או כף אבקת קקאו. מומלץ להוריד מכמות הקמח כף (כוס פחות כף).
היי,העוגה ממש יצאה טובה !!חוץ מזה שהיא נשברה לי,בעיקרון אני גילגלתי את הבצק כשהוא היה כבר ממש קר,יכול להיות שהגלגול צריך להיות כשהבצק עדין חם??ואם לא אז מה הסיבה?אבל בסך הכל יצא ממש טעים ומשובח ,תודה רבה!
היי נועה,
יש שיטה שמגלגלים את הרולדה בעודה חמה יחד עם נייר האפיה ומניחים לה להתקרר בצורה הזאת ולאחר שהיא מתקררת פותחים את הגלגול, מורחים קרם, מסירים את נייר האפיה ואז מגלגלים שוב (אוסיף הערה במתכון).
בכל מקרה, שמחה שיצא טעים 🙂
חג שמח!
הרולדה יצאה טעימה מאוד! תודה!
למרות ההקפדה שלי על כל ההוראות היא כן קצת נשברה בגלגול.. וגם העוגה נדבקה לניר האפיה העליון למרות אבקת הסוכר..
לדעתי עדיף להשתמש בשיטה הישנה לגלגול שתמיד עובדת – מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור להניח אותה הפוך (עם ניר אפיה כלפי מעלה בלי להוציא) על מגבת מטבח נקיה, לגלגל יחד, ולהשאיר מגולגל עד שמתקרר מעט. לפתוח לקלף בזהירות את ניר האפיה ולמלא…
תודה שחזרת לעדכן ולשתף 🙂
חג שמח!
אפשר להחליף את התמצית וניל בסוכר וניל ואם כן בכמה? כנל גם לגבי קמח רגיל עם אבקת אפייה במקום קמח תופח. עוד משו קטן, אם אני רוצה מילוי וניל ולא שוקולד אני מחליפה רק את הפודינג שוקולד בוניל או שצריך לשנות עוד משו? תודהה
היי חגית,
אפשר לשים שקית סוכר וניל. במקום קמח תופח אפשר לערבב כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
למילוי קרם וניל, להמיר את אינסטנט פודינג שוקולד בוניל.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
היי רציתי לשאול האם את הביצים צריך להפריד?
לא רינת, אין צורך.
היי
תודה רבה על מתכונים מעולים !
את מצילה אותי כל פעם מחדש
אני מקבלת המון מחמאות
תודה רבה!!!
אני שמחה לשמוע!
תודה מזל והמשך יום נפלא 🙂
היי. הכנתי עם מילוי וניל ויצא טעים מאוד!
לצערי, למרות שחשבתי שהבצק גמיש, הוא “נשבר” בגלגול. פשוט חציתי את התוצר לאורך וחילקתי בין 2 תבניות אינגליש צרות.עכשיו אני מנסה להפסיק לישר קצוות…
תודה!
הכי חשוב שיצא טעים!
תודה מיה על העדכון ושבת שלום 🙂
היי ,האם אוכל להחליף את הקמח התופח בקמח רגיל+כפית אפיה?
כן, אפשר.
היי,
יש אפשרות להשתמש בפודינג וניל במקום השוקולד או בשוקולית??
היי שני,
את מתכוונת בעוגה עצמה? אם כן, במקום השוקולד אפשר לשים 2 כפות שוקולית ולהפחית מכמות הקמח 2 כפות.
אם התכוונת בקרם אז אפשר לשים 3 כפות אינסטנט פודינג וניל במקום בטעם שוקולד.
היי אפרת,
רוצה עכשיו להכין את הרולדה ורציתי לישאול אם אין לי כרגע שמנת מתוקה או ריץ אפשר יהיה להכין את הקרם(המלית)?תודה רבה.
היי קרינה,
לצערי זאת בעיה מאחר והשמנת המתוקה הכרחית כדי להכין את הקרם.
היי,
אם אני רוצה להכניס מילוי בטעם חלבה במקום, אני יכולה לשים פודינג וניל עם תוספת של ממרח חלבה? זה יעבוד?
היי עדי,
במקום פודינג שוקולד שימי וניל והוסיפי 2-3 כפות ממרח חלבה.
בהצלחה ויום מקסים 🙂
ועוד שאלה האם בימקום הציפוי אני אשים אבקת סוכר זה יהיה בסדר?
תודה רבה
היי,
אני רוצה להכין את הרולדה ורציתי לישאול אם אין לי קרם קוקוס או חלב סויה כרגע איך אפשר עדיין להכין קרם פרווה?ומים קרים או חמים לשים לעוגה?
תודה רבה:-)
היי קרינה,
לשכבת הקרם את יכולה לשים רבע כוס מים קרים במקום שליש כוס חלב.
בתוך תערובת העוגה הכוונה למים פושרים.
וכן, אפשר לפזר אבקת סוכר על העוגה לפני ההגשה.
בהצלחה 😉
תודה על התשובה המהירה:-)
האם אפשר לשים שוקולד חלב במקום מריר?
היי טל,
אני מניחה שכן ואז כדאי להוסיף כפית אבקת קקאו לבלילה (בנוסף לכל החומרים).
בהצלחה ושבת שלום 🙂
מושלםםםם!!!
תודה איב 🙂
שלום אפרת! יש לך רעיון למילוי בלי שמנת פשוט יותר בריא? אם רוצים פרווה יש פתרון אחר מלבד חלב קוקוס? אלפי תודות!!!
היי דבי,
לצערי אין לי רעיון למילוי בלי שמנת או קצפת צמחית.
לפרווה אפשר להשתמש בחלב סויה ובמקרה שאין גם חלב סויה, אפשר לשים רבע כוס מים קרים.
לא צריך להחליף באבקת אפייה?
לא, כי יש כבר אבקת אפיה בקמח התופח.
היי,
אם אין לי סודה לשתייה.במה ניתן להשתמש במקום?
היי אלינה,
תכיני בלי הסודה לשתיה.
שבת שלום 🙂
וציפוי לדעתך יהיה טעים למרוח ריבת חלב?
חשבתי לעשות את זה שכבות גם ולא כרולדה…
כן, למה לא 🙂 אם את מורחת ריבת חלב בין כל שכבה אולי את הציפוי כדאי להזליף מעל הקרם שיהיו נגיעות וכדי שהטעם של ריבת החלב לא יהיה “כבד” מידי (כדאי לדלל מעט את ממרח ריבת החלב עם מים כדי שיהיה קל להזליף).
גם לדעתי עדיף שכבות.
האמת שחשבתי לפרסם בקרוב מתכון לעוגת שכבות עם ריבת חלב 🙂
בהצלחה!
אני גם הולכת להכין את הרולדה הזו עם ריבת חלב.
חשבתי למרוח תחילה ריבת חלב ומעל זה להקציף חלב עם פודינג ריבת חלב ושמנת מתוקה
לדעתך יצא טוב?
נשמע מעולה 🙂
היי הייתי רוצה לעושת את הרולדה הזו עם ריבת חלב. מה צריך לעשות? תודה
היי רעות,
הכוונה במילוי קרם ריבת חלב?
את רוצה להשתמש בממרח ריבת חלב או באינסטנט פודינג ריבת חלב?
בממרח
תודה
אני לא רואה את התגובה שלי משום מה. רשמתי בממרח כי כבר קניתי את זה לא ידעתי שיש אבקה כזו.. אז מה לעשות עם הממרח? תודה רבה מראש
היי רעות,
למלית מתאים יותר להשתמש באינסטנט פודינג ריבת חלב. אם יש לך ממרח את יכולה להכין עוגת ריבת חלב טעימה.
אה איזה באסה.. קניתי במיוחד לעוגה הזו. טוב לא נורא אני אעשה אותה כמו שהיא עם השוקולד ובפעם אחרת עם ריבת חלב .תודה
על כמה מעלות אופים את העוגה?
180 מעלות.
וממש תודה מתכונים מעולים!! כייף לעשות ותמיד המתכונים שלכם מפתיעים!! תודה רבה 🙂
הי עדן,
שמחה שאת אוהבת את המתכונים 🙂
וכן, הבלילה אמורה להיות דקה, היא גם אמורה לתפוח מעט לאחר האפיה.
שבת שלום!
הכנסתי את הרולדה לתנור עשיתי כפול 2 אז עשיתי לשתי תבניות.. יצא דק ממש.. יצא טוב? בבקשה שכן!! השקעתיי וזאת רולדה ראשונה אני לא רוצה לאכזב ..:)
לכמה זמן שמים את השוקולד במיקרו ?
הי לירון,
15-30 שניות. מומלץ להפסיק כל 10 שניות ולבדוק אם השוקולד נמס. אם כן, להוציא ולערבב עם השמן.
מיליונים של תודות
🙂
תווודה רבה על התשובה המהירה.
עוד שאלה ברשותך:
אפשר להחליף את אבקת סוכר בסוכר רגיל או סוכר ווניל?
סליחה אם שאלתי הרבה 😉
הי אמונה,
במלית אפשר להשתמש בכף סוכר רגיל. לגבי אבקת הסוכר שמפזרים על הרולדה-אפשר לוותר עליה ואין צורך לפזר סוכר רגיל במקום.
ואין הגבלה על שאלות 😉 אם יהיו לך שאלות נוספות – אני כאן.
המון תודות על כל המתכונים הנהדרים.
אני מתה לנסות הרולדה אבל יש לי פחד שהיא תשבר, אבל אני חייבת לנסות. השאלה שלי:
האם אפשר להחליף את פודינג השוקולד בפודינג ריבת חלב?
תודה מראש
בשמחה רבה אמונה 🙂
אפשר בהחלט להשתמש באינסטנט פודינג ריבת חלב (ובמקרה הזה כדאי לוותר על כפית נס הקפה).
וגם אם הרולדה תקרע זה ממש לא נורא כי תמיד אפשר לעשות מזה עוגת שכבות שיוצאת לא פחות טעים 😉
האם אפשר לשים שוקולית במקום להמיס שוקולד ושמן? ואם כן אז כמה שוקולית? והאם לערבב עם מרית במיקסר?
היי לי,
יותר טעים עם שוקולד מריר אבל אפשר לשים במקום 2 כפות שטוחות אבקת שוקולית אך יש להוריד מכמות הקמח את אותן הכמויות (כלומר כוס קמח פחות 2 כפות שטוחות קמח). את השוקולית יש לערבב לפני עם הקמח וכף שמן יש לשים בכל מקרה. וכן, הערבוב הוא במיקסר.
בהצלחה ושבת שלום 😉
היי האם אפשר לשים שוקולית במקום להמיס שוקולד ושמן?
הייי כדי שהעוגה לא תקרע תקציפו רק את החלבון עם סוכר.אני עושה ככה ויצא מושלם!:)
תודה על הטיפ נגה 🙂
האם ניתן להקפיא את עוגת הרולדה?
הי רננה,
כן אפשר להקפיא את הרולדה. מומלץ לאחסן אותה בכלי אטום.
יום נפלא 🙂
האם חובה לשים סודה לשתייה?
היי שלום,
אבקת סודה לשתיה מעניקה עוד אווריריות לעוגה אבל אם אין ברשותך תכין בלי.
באיזה תבנית להשתמש בשביל בסיס הרולדה ?
הי דריה,
בשביל בסיס הרולדה מומלץ להשתמש בתבנית התנור (כשהיא עטופה בנייר אפיה) או תבנית אלומיניום מרובעת ענקית בגודל 40X32 ס”מ (מומלץ לשמן אותה מראש).
שבת שלום 🙂
אוקיי, תודה רבה !!
שבת שלום (;
אם אין לי עכשיו 3 שעות זה בסדר גם לדלג על החלק הזה?
הי הדר,
אחרי 3 שעות במקרר הרולדה תהיה יותר טעימה אבל אפשר לאכול את הרולדה מייד לאחר שהיא מוכנה.
הי קודם כל תודה על כל המתכונים הקלים והטעימים.
לצערי נקרעה לי העוגה מה יכולה להיות הסיבה?
הי אסתר,
זה יכול לקרות, לפעמים העוגה יוצאת פחות גמישה ולכן היא נקרעת.
אם היא נקרעה בצורה כזאת שלא ניתן לגלגל אותה לרולדה תחתכי אותה ל-4 חלקים ותכיני עוגת שכבות, זה יוצא מעולה 😉
הי ציפי, מטרת החלב היא לרכך מעט את הקצפת. אפשר לוותר בכלל על החלב (ואז תתקבל קצפת מעט יותר סמיכה) או להוסיף במקום החלב 1/4 כוס מים.
היי
במקום 1/3 כוס חלב או קוקוס לקרם,איזה תחליף יכול להיות?
היי
במקום חלב או חלב קוקוס איזה תחליף אוכל לשים (פרווה)
תודה
איך עשיתם שזה יצא ספירלה בפנים??
הי שושי,
לאחר שאת מורחת את הקרם על העוגה את מגלגלת את הרולדה וכך נוצרת צורה של ספירלה.
סליחה המכתב מיועד לעורכת המדור לגבי השמנת והחלבי
הי רות,
אם זה היה חלבי, הייתי ממליצה להכין קרם מגבינת שמנת דלת שומן אך מאחר ואת רוצה להכין פרווה אני לא מכירה אפשרות אחרת שתתאים במקרה הזה מלבד שמנת פרווה (ריץ’).
היי בר
צריכה להכין את העוגה לקינוח לברביקיו אך היא חלבית ושמנה.
איך ניתן למלות את הרולדה שתהיה לא חלבית וללא שמנת (גם לא פרווה)
תודה רותי
יש תחליף לפודינג שוקולד?
הי בר, את יכולה להשתמש באינסטנט פודינג וניל ואם את רוצה שהקרם יהיה בטעם שוקולד, תוסיפי במקום 3 כפות אבקת שוקולית ובמקום 1/3 כוס חלב תשימי 1/4 כוס.
ערב טוב
אני משתמשת בתבנית חד פעמית
איזה גודל לקנות? ,( בינוני,ענק)
תודה
הי אירית, מומלץ להכין בתבנית התנור או בתבנית חד פעמית הגדולה ביותר.
שלום. אני רוצה להכין את העוגה ואני אופה בטוסטר אובן, אז התבניות יותר קטנות מתבניות של תנור… מה לעשות?
הי מירי, תלוי כמה התבנית יותר קטנה. תבנית התנור היא בגודל 31X37 (המדידה מתייחסת לחלק הפנימי של התבנית). אם היא קטנה בחצי זאת אומרת שהפנים שלה בערך 31X18, תכיני חצי מכמות הרשומה.
אם תהיה לך בעיה לגלגל לרולדה מאחר והעוגה קטנה יותר, תוכלי לחלק אותה לשני חלקים שווים ולהכין עוגת שכבות על אותו עקרון.
היי, מה הדרך הכי טובה לשמן עם שמן או חמאה? והאם אפשר להחליף לקמח רגיל ולאוסיף אבקת אפייה או שמרים? תודה
היי נטלי, זה לא משנה (פשוט עם שמן יותר קל) ואפשר להשתמש בכוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה. שבוע נפלא 🙂
תודה רבה 🙂
הי,
כנראה שלא שימנתי מספיק את נייר האפיה והרולדה נקרעה לי. בהתחלה התבאסתי אבל יישמתי את הטיפ שלכם והכנתי עוגת שכבות. טוב זה יצא מושלללללם!! פעם הבאה נראה לי שמראש אני אחתוך לחלקים ואכין עוגת שכבות.
אני בדיוק באמצע ההכנה… באיזה שלב ואופן בדיוק מוסיפים את השוקולד לבלילה?
הי שרית, לאחר שמוסיפים את הסוכר.
היי… בדיוק מקודם סיימתי להכין את הרולדה 🙂
אבל יש לי שאלה… בזמן הגלגול (אחרי שמרחנו קרם והפרדנו את הנייר אפייה) הצד החיצוני של העוגה היה נורא דביק (זאת שבצד עם האבקת סוכר)וזה הקשה על הגלגול. יש לציין שהצד הפנימי היה יפה ונוח.. יכול להיות שזה בגלל האבקת סוכר? זה ישאר ככה אחרי קירור? (הכנתי בלי ציפוי חיצוני)
היי דנה,
החלק החיצוני אמור להיות קצת דביק בגלל אבקת הסוכר.
בכל מקרה, לאחר קירור אני מניחה שזה אמור להיות פחות דביק.