שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 8-10 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

4 ביצים

חצי חבילה (50 ג’) שוקולד מריר

⅔ (133 ג’) כוס סוכר

1 כף (8 ג’) שמן קנולה

1 כפית (5 ג’) תמצית וניל

1 כוס (140 ג’) קמח תופח

חצי כפית (2.5 ג’) סודה לשתיה

⅔ כוס (160 מ”ל) מים

אבקת סוכר

למלית:

250 מ”ל שמנת מתוקה/ ריץ’ (אם רוצים פרווה)

1 כף גדושה (10 ג’) אבקת סוכר

3 כפות גדושות (45 ג’) אינסטנט פודינג שוקולד

1 כפית שטוחה אבקת נס קפה (לא חובה)

שליש כוס (80 מ”ל) חלב/ חלב קוקוס

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומהדקים היטב. משמנים היטב את נייר האפייה (חשוב מאוד לשמן!).

-ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר עם השמן ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

-מקציפים את הביצים במשך 3 דקות במהירות גבוהה. מוסיפים את הסוכר ומקציפים 2 דקות נוספות. מוסיפים לתערובת כפית תמצית וניל, שופכים את תערובת השוקולד ומערבבים. מוסיפים את הסודה לשתיה, מחצית מכמות הקמח ומחצית מכמות המים ומערבבים. מוסיפים את מחצית השניה של הקמח והמים ומערבבים.

-מעבירים בזהירות את הבלילה לנייר האפייה ומשטחים בעדינות ובאופן שווה. מכניסים לתנור ואופים במרכז התנור 8-10 דקות עד שהרולדה קפיצית למגע (לא יותר! אחרת הרולדה תתייבש ועלולה להישבר בקיפול).

-מוציאים את התבנית מהתנור. מפזרים על הרולדה אבקת סוכר, פורשים נייר אפיה חדש והופכים עליו את הרולדה (כשהצד עם אבקת הסוכר כלפי מטה). כשהרולדה מעט מתקררת, משחררים אותה בעדינות מנייר האפייה (מומלץ לשחרר צד ימין עד לאמצע וצד שמאל עד לאמצע כדי שהרולדה לא תקרע).

הכנת המילוי: מקציפים את השמנת עם שאר חומרי המילוי עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים את הקצפת בצורה אחידה על הרולדה ומגלגלים בעדינות. חותכים בסכין את השוליים (לשיפור מראה הרולדה) ומניחים בעדינות בתבנית אינגליש קייק או בצלחת הגשה.

*להכנת ציפוי לרולדה לחצו – ציפוי שוקולד לעוגה.

עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר ל-3 שעות לפחות.

*למי שלא רוצה להכין ציפוי שוקולד – לפני ההגשה מומלץ לפזר אבקת סוכר על הרולדה.

*הערות:

  • שיטה כדי שהרולדה לא תשבר – לאחר 2-3 דקות שהעוגה יוצאת מהתנור, מגלגלים אותה לרולדה בעודה חמה יחד עם נייר האפיה ומניחים לה להתקרר בצורה הזאת. לאחר שהיא מתקררת לטמפ’ החדר פותחים את הגלגול, מורחים קרם, מסירים את נייר האפיה ואז מגלגלים שוב לרולדה.
  • הרולדה טעימה יותר יום ואפילו יומיים אחרי ההכנה (אם עדיין תישאר רולדה…)

 

במידה שהרולדה בכל זאת נקרעה, לא נורא 😉  מכינים עוגת שכבות שיוצאת מעולה! חותכים את הרולדה לאורך ל-4 חלקים שווים (לא משנה אם החלקים מעט נקרעים). מניחים חלק אחד בתחתית תבנית אינגליש קייק, עליו מורחים 1/4 מכמות הקרם, עליו עוד חלק ושוב 1/4 מכמות הקרם וכן הלאה.. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר ל-3 שעות לפחות.

עוגת רולדה, רולדה עם קצפת, רולדה שוקולד

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
ריבועי שוקולד וחלבה
פרנץ טוסט עם פירות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אוריה (12:01 25.07.2021)

שלום אפרת אפשר בקרם לשים מים במקום חלב באותם הכמויות ?

מתכונים ב-10 דקות (13:59 25.07.2021)

כן, שימי רבע כוס מים.😊

עדינה (12:41 11.06.2021)

הכנתי את הרולדה והיא יצאה דביקה מאד והכל נהרס לי מה אני עושה איתה?

מתכונים ב-10 דקות (13:22 11.06.2021)

היי,
מה הכוונה דביקה? היא התפרקה לך?
זה לפעמים קורה, אבל כדאי להבין אם הייתה בעיה באופן ההכנה:
האם הקפדת לדייק בכמויות עם כוס מדידה?
שימנת היטב את נייר האפייה?
יכול להיות שזה נהרס בגלל שהעוגה עדיין הייתה חמה כשהסרת ממנה את נייר האפייה?
בכל מקרה, את יכולה להכין ממנה עוגת שכבות:
חותכים את הרולדה לאורך ל-4 חלקים שווים (לא משנה אם החלקים מעט נקרעים), מניחים חלק אחד בתחתית תבנית אינגליש קייק, עליו מורחים 1/4 מכמות הקרם, עליו עוד חלק ושוב 1/4 מכמות הקרם וכן הלאה. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר ל-3 שעות לפחות.

מורן (09:31 7.04.2021)

היי אפרת,
איך עושים את.הציפוי שיהיה נוקשה ויפה כמו בתמונה?

מתכונים ב-10 דקות (09:53 7.04.2021)

היי מורן,
כדי לקבל ציפוי נוקשה כדאי להכין את האפשרות הראשונה לציפוי: חבילת שוקולד מריר (100 גרם), 20 גרם מרגרינה/ מחמאה/ חמאה, ו-3 כפות מים רותחים.
לאחר הציפוי של הרולדה תעבירי בעדינות מרית או סכין חלקה כדי ליישר.
בהצלחה🌺

מורן (10:08 7.04.2021)

תודה 💖

סמדר (13:36 12.11.2020)

האם את התבנית צריך לשמן או לאחר שאני שמה את הנייר אפיה לשמן מעל הנייר?

מתכונים ב-10 דקות (13:55 12.11.2020)

היי סמדר
את הנייר אפייה את משמנת
יום מקסים♥

אוריה דוד (12:12 21.10.2020)

היי אפרת , בשביל שהמילוי יהיה לי לבן כמו בתמונה אני צריך לשים אינסטנט פודינג וניל במקום שוקולד ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:52 21.10.2020)

כן.

אוריה דוד (15:43 19.10.2020)

היי אפרת ,באיזה גודל תבנית צריך להשתמש ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:22 20.10.2020)

תבנית ענקית בגודל של התנור.

אוריה דוד (15:34 18.10.2020)

שלום אפרת , שכתבת בהערות שיטה שהרולדה לא תשבר זה במקום החלק שכתבת שמפזרים על רולדה אבקת סוכר פורשים נייר אפיה חדש והופכים עליו את הרולדה ושהרולדה מעט מתקררת משחררים אותה בעדינות מנייר אפיה ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:49 18.10.2020)

כן.

אלישבע (13:56 30.09.2020)

הי,בסוף הכנתי את העוגה הזאת…
רציתי לאמר לך שהכנתי את העוגה ויצא מושלםםם כולם חטפו ותוך 10 דקות כבר לא נשאר זכר..
תודה באמת זה המתכון הראשון שלי באתר ואני בטוחה שמעכשיו אני יבקר בלי סוף באתר הנפלא והנוח הזה!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:53 30.09.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!

בתיה\\\\\ (10:50 30.09.2020)

מה אני יכולה לשים במקום חלב קוקוס וישאר פרווה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:43 30.09.2020)

אפשר לשים רבע כוס מים קרים.

קרנית (16:15 20.04.2020)

הכנתי הרגע את הרולדה. לשמחתי היה מאוד קל לגלגל אבל יצא ממש שומני. (אולי בגלל זה היה קל לגלגל..) מרחתי שמן על ומתחת לנייר אפיה כמו שאמרת עם מברשת . הייתי אמורה למרוח אחרת? האם קירור יעזור איכשהו לשומניות שלה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:23 20.04.2020)

היי קרנית,
הרולדה עצמה יצאה שומנית? כי ברולדה עצמה יש רק כף שמן.
בכל מקרה אני מאמינה שבמקרר זה יעשה פחות שומני.

קרנית (14:41 24.04.2020)

המקרר לא עזר. השומניות נבעה מהנייר אפיה. אולי לא הבנתי נכון? כתוב לשמן היטב את נייר האפיהמועל זה לשפוך את הבלילה לא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:35 24.04.2020)

בדר”כ קירור מייבש את העוגה ולכן חשבתי שזה יעזור.
אולי שמת יותר מידי שמן? כמה שמן להערכתך שמת? בכפות.

חן (17:27 16.01.2020)

יש לי בערך חצי שמנת מתוקה מה אפשר לעשות איתה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 16.01.2020)

אפשר להקפיא ולהשתמש בזה לציפוי עוגות (להמיס עם 100 גרם שוקולד מריר).

חן (21:21 16.01.2020)

אני רוצה להכין את העוגה הזאת… אפשר להשתמש עם הכמות הזאת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:12 17.01.2020)

סליחה, חשבתי שנשאר לך חצי מיכל שמנת אחרי שהכנת את העוגה.
לעוגה הזאת צריך מיכל שמנת. לא בטוחה אם חצי מספיק. לדעתי יהיה חסר קרם וזה יפגע בעוגה.

חן (16:48 19.01.2020)

הכנתי בדיוק כמו שאמרת אבל לא הספיק לעוגה לא 8 וגם לא רבע שעה לא יודעת מה הייתה הבעיה. ..
באמצע היא הייתה נוזלית ובצדדים קפיצית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:58 19.01.2020)

כמה זמן חיממת את התנור לפני?
שמת את הבלילה בתבנית ענקית? באיזה גובה היתה הבלילה?

RACHEL (14:23 5.12.2019)

היי אפרת, אני מעוניינת להכין רולדה חומה ואני רוצה לקשט אותה במשהו בהיר.
יש לך רעיון…?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:14 5.12.2019)

אפשר לזלף פסים של שוקולד לבן מומס מעל ציפוי השוקולד.

RACHEL (13:41 5.12.2019)

אין לי קמח תופח, אפשר במקום להוסיף אבקת אפיה?
אם כן, כמה….?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:13 5.12.2019)

אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.

מורן (21:31 19.11.2019)

ערב טוב
את יככולה לתת לי כמויות לתבנית של טוסטר אובן 37*25 ?
אם זה אפשרי..

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:49 20.11.2019)

בוקר טוב מורן 🌺
אני לא בטוחה אם כדאי להכין בתבנית קטנה יותר. אין לך אפשרות להכין בתנור?

מורן (11:54 20.11.2019)

לא זה מה שיש לי בבית
הכל יוצא טוב
בדכ אני עושה את הכמות הזאת על התבנית של הטוסטר אובן ולא שמה הכל
אז בסדר אמשיך ככה
אגב חייבת לציין שהכל פשוט הכל אני עושה עם טוסטר אובן והוא לא שונה מתנור והמתכונים שלך אליפות!!

סיון (22:43 24.09.2019)

היי

אני רוצה לעשות את הרולדה כעוגה ולמרוח את הקרם מעל העוגה.
יש לי תבנית 22. האם צריך לשנות משהו בכמויות של הבלילה? והאם זמן האפייה צריך להיות ארוך יותר?
אני רוצה לעשות קרם בטעם מוקה האם עדיף לעשות את עם איסטנט פודינג וניל או שוקולד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:32 25.09.2019)

זה אמור להספיק אבל זה לא ייצא גבוה במיוחד. זמן אפיה עשוי להתארך ל 15-25 דקות.
עדיף אינסטנט פודינג שוקולד.

דבי (14:35 23.05.2019)

שלחתי בטעות במקום אחר (ואולי גם פה?):

הייתי רוצה להוסיף שוקולד למילוי (שישמש לציפוי) אפשר להפוך את המילוי שנשאר למעין גאנש?

איך להמס את השוקולד בסיר ולערבב עם המילוי?

תודות רבות!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:04 23.05.2019)

את מתכוונת להמיס שוקולד ולערבב עם הקרם?
אם כן, אפשר להמיס שוקולד מריר וכל פעם להוסיף לו כמה כפות מהקרם בהדרגה ולערבב, עד שתגיעי למרקם שאת רוצה.

דבי (13:50 23.05.2019)

לא ידעתי מאיזה צד לגלגל, הקצר או הארוך?

שוב תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:28 23.05.2019)

הארוך (הכוונה שהרולדה תהיה ארוכה יותר ופחות עבה).

דבי (13:48 23.05.2019)

אפרת, עשיתי רולדה!!!

לא הייתי מאמינה שאצליח!

פחות או יותר זה התגלגל טוב אך נשאר לי מהמילוי (נראה לי שאי אפשר כל כך לגלגל בכזו כמות).

אפשר לצפות עם זה?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:27 23.05.2019)

שמחה שהצליח לך 🙂
אפשר לצפות את הרולדה עם מה שנשאר אבל כדאי לעשות ציפוי דק.

אירית (23:18 16.05.2019)

היי אפרת, כתבת לשים את העוגה בניילון נצמד התכוונת לעשות עם הציפוי החיצוני כי זה ידבק לא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:17 17.05.2019)

היי אירית,
תעטפי בנייר כסף בצורה רופפת כדי שהציפוי לא ידבק.

דבי (16:10 16.05.2019)

היי,

על איזה גודל תבנית אופים?

מדוע כאן צריך להפוך את העוגה וברולדה השנייה (ריבת חלב) לא?

חייבים?

קצת דחוף!

חייבים ציפוי שוקולד?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:55 16.05.2019)

תבנית ענקית 32X40 (בגודל של התנור).
אפשר להכין כמו במתכון של הרולדה השנייה. העיקר שיהיה ניתן לחלץ את הרולדה מבלי שתקרע.
לא חייב ציפוי אבל זה נראה יותר טוב עם ציפוי (ויותר טעים).

מרים (17:38 6.01.2019)

אפשר לשים מים במקום חלב קוקוס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:49 6.01.2019)

כן, אפשר לשים רבע כוס מים קרים.

אורטל (09:14 28.12.2018)

היי אפרת,
הרולדה שלך מככבת אצלנו קבוע בשבת.. הילדים והבעל לא מוותרים.
תודה!
שאלה-
אני בד”כ מכינה את הרולדה הרגילה (הלבנה)
האם לרולדה זו ניתן גם לצפות את הבחוץ? עם קרם?
ולמה הקרם עם המון תוספות אפשר גם בלי?
והאם- הרולדה הלבנה הרגילה ניתן להפוך לחומה (עם קקאו וכיו’?)
סליחה על אורך השאלה.
שבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:50 28.12.2018)

היי אורטל,
אפשר לצפות גם את הרולדה הזאת.
לא חייבים את התוספות.
את יכולה להוסיף לרולדה הלבנה כף אבקת שוקולית או קקאו.
שבת שלום 🌷

סוהא (21:53 16.12.2018)

אפשר לוותר על הסודה לשתיה??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 16.12.2018)

כן.

חני (21:42 22.11.2018)

היי אפרת
מה ענינים?
עשיתי את העוגה אומנם לקח יותר מ10 דקות אבל זה פשוט ללקק את הידים רצו עוד ועוד עד שנגמר בציק

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 23.11.2018)

הכי חשוב שיצא טעים בסוף 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

רחל (21:48 20.10.2018)

היי 🙂
יש אפשרות לא להוסיף אינסטנט פודינג שוקולד או להחליף את זה במשהו אחר? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:12 20.10.2018)

הפודינג מסמיך את הקרם (חוץ מהטעם). אפשר לשים אינסטנט פודינג וניל או להכין בלי ולהוסיף קצת יותר אבקת סוכר לפי הטעם.

אודליה (14:05 30.09.2018)

הי
הבלילה מידי נוזלית זה הגיוני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:32 30.09.2018)

אם השתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל ולא כוס חד פעמית קטנה הזה בסדר.

אודליה (21:20 29.09.2018)

האם אפשר לשים בבלילה במקום שוקולד מריר קקאו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 29.09.2018)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים כף אבקת קקאו. מומלץ להוריד מכמות הקמח כף (כוס פחות כף).

אמא של ליאם (10:40 14.06.2018)

היי אפרת…
אפשר להוסיף למילוי אוראו ולהחליף לפודינג וניל
אני רוצה להכין רולדה כזאת צריך להכין עוד קרם בנפרד בלי אוראו ואפשר לשים מעל הרולדה שוקולד ממוס ואז קצפת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:10 14.06.2018)

כן, אפשר להוסיף למילוי חתיכות אוראו ולהחליף לפודינג וניל.
לא בטוחה שהבנתי. את רוצה להכין רולדה ולמלא אותה בקרם וניל ואוראו ומעל הציפוי לשים קרם וניל חלק? אם כן, אפשר אבל יכול להיות שיהיה יותר מידי קרם, גם במילוי וגם בציפוי..

אמא של ליאם (14:08 14.06.2018)

אני רוצה לעשות על הרולדה ציפוי שוקולד ועל זה פרחי קצפת כמו בתמונה זה אפשרי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:10 14.06.2018)

כן, אפשר.

אילנית (22:03 10.05.2018)

העוגה יצאה דביקה למרות שהיא נאפתה טוב יכול להיות שאך שהוצאתי אותה מהתנור שמתי אבקת סוכר והפכתי אותה והוצאתי לאחר דקה את הנייר יכול להיות שבגלל זה לא הצלחתי לגלגל את העוגה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:27 10.05.2018)

שימנת היטב את נייר האפיה? יכול להיות שזה בגלל שהעוגה עדיין היתה חמה כשהסרת ממנה את נייר האפיה.

אילנית (19:58 10.05.2018)

אם אני עושה את העוגה פרווה ניתן להוסיף במקום חלב קוקוס או סויה מים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:25 10.05.2018)

כן אפשר.

תהילה (23:54 3.05.2018)

מה אפשר לשים ממקום קמח תופח?ת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:13 4.05.2018)

אפשר לערבב כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.

קרינה (01:55 28.01.2018)

היי אפרת,
הכנתי ויצא טעים והפעם הרולדה לא ניקרעה לי.רוצה להכין שוב אבל בתור עוגה…האם ניתן להישתמש בתבנית 24? והאם זה יהיה בסדר? והכול נישאר אותו הדבר מבחינת הכמויות?
תודה רבה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:12 28.01.2018)

היי קרינה,
את יכולה להכין אותה בתבנית 24 אבל היא תצא קצת נמוכה.

קרינה (12:36 28.01.2018)

תודה רבה אכין ואעדכן:)
והינה הרולדת מארס ממש טעים הבצק:)
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:39 28.01.2018)

וואו מהמם!
תודה קרינה.

ריקה (23:52 25.01.2018)

לאפרת היקרה!
העוגה יצאה מאוד מוצלחת וטעימה, מאוד נהננו
רציתי לדעת במה מועילה הסודה לשתיה לעוגה
ולמה מועילה אבקת הסוכר לקצפת
תודה רבה ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:14 26.01.2018)

היי ריקה,
שמחה שנהניתם מהעוגה 🙂
הסודה לשתיה מעניקה אווריריות וגם מכהה יותר את העוגה.
אבקת הסוכר מוסיפה מתיקות בגלל הוספת אבקת נס קפה. אם מוותרים על הנס קפה אז אפשר לוותר גם על אבקת הסוכר.
שבת שלום 🌺

דליה (11:16 5.11.2017)

הי רציתי לדעת אם ניתן להכין ולהקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:28 5.11.2017)

לדעתי כן.
שבוע נפלא

דליה (11:57 6.11.2017)

תודה☺

קרינה (11:09 24.10.2017)

היי אפרת,
הכנתי את הרולדה והיא יצאה ממש טעימה רק שניקרעה לי מה ניתן לעשות כדי שלא תיקרע למרות שניסיתי לימרוח קרם כדי שלא יראו את הקרעים….אבל יצא מאוד טעים.הכנתי עם קרם מארס.אולעץי לגלגל את הרולדה בעודה חמה ולא לחכות שתיצטנן?ויש לי מתכון לקרם מארס אם אני רוצה שהוא יהיה יציב יותר איך ניתן לעשות זאת? המתכון של הקרם הוא כזה לקית 4 חטיפי שוקולד מארס לחתוך לקוביות לחמם שני מיכלי שמנת מתוקה ולשפוך על הקוביות לערבב ולשים למקרר ל 4 שעות עדיף ללילה ולאחר מכן להקציף לקרם האם עש דרך לעשות שהקם יהיה כמו קרם יציב או שלחמם רק שמנת אחת והשנייה בבוקר להןסיף ולהקציף אולי ככה יהיה יותר יציב?
המון תודות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:29 24.10.2017)

היי קרינה,
זה יכול להיות קשור בסוג נייר האפיה או בשימון לא מספיק.
לגבי הקרם, אם אחרי שהקצפת אותו הוא עדיין לא היה יציב אז אפשר פעם הבאה להמיס את המארס עם מיכל שמנת אחד ולקרר במקרר. יום למחרת להקציף מיכל שמנת חדש ולהוסיף בהדרגה את תערובת המארס.

קרינה (22:54 24.10.2017)

תודה רבה אכין ואעדכן:)

גילת (23:31 19.10.2017)

שלום
להפריד חלבונים והחלמונים בהקצפה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 20.10.2017)

לא, אין צורך להפריד.

fbv (10:39 2.10.2017)

אפשר להשמש באינסטהט וניל במקום שוקולד?
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:00 2.10.2017)

כן אפשר.

osher1996 (17:46 24.08.2017)

היי אפרת,
קודם כל תודה על המתכונים המדהימים!
חייב להשתמש בסודה לשתיה? אם כן, יש תחליף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:32 24.08.2017)

לא חובה.

eliya (11:42 14.06.2017)

שלום רב !
מתי שופכים את השוקולד על הרולדה , כשהיא חמה או לאחר שהתקררה ?
מאחר שהופיעו על הרולדה גושים קטנים למרות שהתערובת היתה חלקה ?

מתכונים ב-10 דקות (12:30 14.06.2017)

אפשר לשים את הציפוי על הרולדה לאחר שמגלגלים אותה.
לגבי הגושים זה לא נורא.

ג׳וליה (02:22 7.06.2017)

היי אפרת
במידה ואני מכינה את הרולדה כעוגת שכבות
האם צריך להרטיב את הבצק לפני שמורחים את הקרם?
תודה על מתכונים נפלאים

מתכונים ב-10 דקות (09:06 7.06.2017)

היי ג’וליה,
אפשר להרטיב ממש מעט אבל לא חובה כי הקרם שיושב על זה בכל מקרה תורם לרכות ולעסיסיות העוגה.
יום מקסים 🙂

חן (09:20 30.05.2017)

היי אפרת,
תודה רבה על מתכונים מדהימים עשיתי לחג את העוגת נוטלה ואת העוגה הזאת ואני הולכת להכין גם את העוגת רולדה הלבנה.
העוגה הזאת גם לי יצא עם גושים של קמח ואני תמיד מנפה את הקמח, מה שכן לא השתמשתי במטרפה אז כנראה הגיע הזמן לקנות אחת 😉
את הרולדה הלבנה כבר הכנתי בעבר והיא יצאה פשוט מדהימה ! בוא נראה מה יהיו המחמאות בערב על העוגה הזאת 😉
שיהיה חג שמח ושוב תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (09:45 30.05.2017)

תודה על העדכון 🙂
חג שמח! 🙂

נטליה (10:48 24.05.2017)

שלום
אני רוצה לדעת אם ניתן לנפות את הקמח תופח?
בברכת יום נעים

מתכונים ב-10 דקות (11:07 24.05.2017)

כן נטליה, אפשר לנפות בעזרת נפה או מסננת דקה.
יום מקסים 🙂

ספיר (15:08 24.02.2017)

היי, תמיד אני מכינה מתכונים מהאתר שלך! קוגם כל בודקת אם יש לך מתכון כי באמת עד כה הכל היה מצויין ומדוייק אך לצערי העוגה הזאת פשוט לא יצאה טובה בכלל…אני מקווה שאולי תוכלי לשפר את המתכון לפי התגובות של האנשים ואז אוכל להנות מעוד מתכון שלך!
תודה על הכל, האתר נפלא וכל שאר המתכונים שניסיתי עבדו מצויין

מתכונים ב-10 דקות (16:31 24.02.2017)

היי ספיר,
אודה אם תוכלי לפרט מה לא יצא טוב בעוגה כדי שאוכל להבין ולהתייחס.
שבת שלום:)

קרינה (10:34 9.02.2017)

היי אפרת,
ביקשו ממני להכין לגן ילדים עוגה פשוטה וטעימה ולא ממש מתוקה מה את יכולה להמליץ לי?
ועוד שאלה רוצה להכין בשר עם תפוחי אדמה האם יש באתר מתכון טעים ופשוט העיקר שלא יהיה מתוק.
תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (13:50 9.02.2017)

היי קרינה,
תלוי איזה כיוון את מחפשת. אם זאת עוגה נייטרלית ופשוטה אז אולי עוגת מיץ יכולה להתאים.
יש את המפרום שהוא עם בשר טחון ותפוח אדמה. או שהתכוונת למשהו אחר?

קרינה (13:53 9.02.2017)

היתכוונתי לבשר רגיל עם תפוחי אדמה:)האם יש מתכון באתר אשמח מאוד.ועוד שאלה לעוגת המיץ אפשרי להתאים פיצפוצי דוקולד לילדים?

קרינה (13:54 9.02.2017)

*שוקולד

מתכונים ב-10 דקות (13:54 9.02.2017)

אפשר להוסיף לבלילה פצפוצי שוקולד או לפזר מעל.
אין לי מתכון לבשר רגיל אבל אני מאוד מקווה להעלות מתכון כזה בהמשך.

קרינה (11:06 26.01.2017)

היי אפרת,
צריכה עזרה רוצה להכין עוגת טורט רכה ולחצות אותה ולימרוח או קרם וניל או קרם ריבת חלב האם יש לך מתכון של עוגת טורט פשוטה ורכה להכנה אשמח מאוד.
תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (12:07 26.01.2017)

היי קרינה,
אין לי מתכון לעוגת טורט שניתן למלא. אם את מחפשת באינטרנט כדאי שזאת תהיה עוגה עם הפרדת חלבונים וחלמונים כדי שהיא תהיה אוורירית.

עינת (06:46 20.11.2017)

אפשר להחליף שוקולד מריר לחלב?
והאם ברולדה הלבנה אני יוכל להחליף לאיסטנד פודינג שוקולד ואז הקרם יהיה חום? או שזה לא יהיה טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:51 20.11.2017)

היי עינת,
אפשר אבל מומלץ להוסיף גם כפית שטוחה אבקת קקאו כדי שיהיה צבע שוקולדי יפה (כי השוקולד חלב קצת בהיר).
ברולדה הלבנה אפשר לשים פודינג שוקולד.
יום מקסים 🙂

קרינה (10:36 25.01.2017)

היי אפרת תודה על התשובה המהירה עשיתי הזלפה עם שוקולד חלב וקצת שמן שמתי והזלפתי מעל העוגה הפעם רוצה להכין את הרולדה מחמישה ביצים אפשר מתכון לחמישה ביצים כדי שהרולדה תצה קצת יותר גדולה.
המון תודות כול העוגות טעימות שאני מכינה מהאתר 🙂

קרינה (10:37 25.01.2017)

*תצא

מתכונים ב-10 דקות (11:28 25.01.2017)

היי קרינה,
את יכולה להוסיף ביצה נוספת ולהשאיר את יתר החומרים באותה הכמות. הביצה תתן עוד נפח לרולדה.

קרינה (11:03 22.01.2017)

היי אפרת,
רוצה לשדרג את המראה של הרולדה ולעשות ציורים משוקולד מומס איך את ממליצה להמיס שוקולד עם שמן או בלי רוצה לעשות ציורים על נייר אפייה ולהקפיא וככה לקשט את הרולדה הספציפית שבתמונה:)
תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (11:16 22.01.2017)

היי קרינה,
אם את רוצה שהציורים יתקשו יש להמיס את השוקולד ללא תוספת של מים או שמן, אפילו לא טיפה. אז את מציירת על נייר אפיה ומעבירה למקפיא ותוך כמה דקות זה מתקשה.
אם את רוצה לקשט ישירות על הרולדה אז כדאי להוסיף קצת שמן לתערובת השוקולד.
בהצלחה 🙂

שני (16:42 9.12.2016)

לצערי נקרעה לי והייתה מאוד לא נוחה לשימוש הצלחתי לגלגל ממש בקושי ועשיתי את השיטה שהמלצת (לגלגל חמה בעודה ריקה)

מתכונים ב-10 דקות (17:24 9.12.2016)

היי שני,
לפעמים זה קורה. בכל מקרה, ממליצה לחתוך אותה לשכבות ולהכין עוגת שכבות עם קרם.
שבת שלום 🙂

אפרת (10:11 6.12.2016)

הי אפרת,

תודה על המתכון הטעים והקל.
רציתי לעדכן וגם לשאול, קודם כל גם לי קורה את התופעה המוזרה
אחרי שהמסתי את השוקולד והכף שמן, הוספתי תמצית וניל, והשוקולד ממש התחיל להתקשות..
בסוף הוספתי עוד כף שמן- כי לא היתה לי ברירה והמסתי שוב, כי השוקולד פשוט התקשה .
בסוף זה הסתדר
ויצא מאוד טעים קיבלתי מלאאאא מחמאות.

רק שאלה קטנה- האם אפשר לעשות עם 3 ביצים ולא 4.. ?
כי הרגשתי קצת טעם של ביצים כמו חביתה.. למרות שחוץ ממני אף אחד לא הרגיש.. אולי אני רגישה..
מה אומרת ? זה ניתן?
תודה על הכללל

מתכונים ב-10 דקות (10:48 6.12.2016)

היי אפרת,
אני בספק אם הוספת תמצית הוניל קשורה להתקשות השוקולד אך מאחר ואת השניה שזה קרה לה תיקנתי את המתכון לכך שאת תמצית הוניל נוסיף לתערובת עצמה ולא לשוקולד המומס.
לגבי הביצים, הן למעשה נותנות נפח לעוגה. אם את ממש טועמת את הביצים אז אולי כדאי שתנסי פעם הבאה להוריד ביצה אחת ובמקום 2/3 כוס מים לשים 3/4 כוס.
יום נפלא 🙂

טלי (06:24 4.12.2016)

בוקר טוב אפשרת ,שכבת שוקולד ומעליה קצפת , בסוף הכנתי את הקרם שנתת לבחורה לפני עם שמנת מתוקה שוקולית ואינסטנט יצא מעולה תודה
מזל שיש אותך

מתכונים ב-10 דקות (09:05 4.12.2016)

תודה טלי 🙂
שבוע נפלא

טלי (18:14 3.12.2016)

היי אפרת!
נתקעתי בלי שוקולד מריר לעוגת קוקוס שעליה הייתי צריכה להמיס שוקולד מריר לערבב 5 חלמונים מה יכולה לעשות במקום שוקולד (יש לי שוקולית אם יעזור)
תודה

מתכונים ב-10 דקות (20:26 3.12.2016)

היי טלי,
זה אמור להיות ציפוי שוקולד לעוגת הקוקוס?

קרינה (14:36 24.11.2016)

היי אפרת,
רוצה להכין קרם שוקולד פרווה ואין לי פודינג שוקולד האם אפשר להכין עם ריץ וקקאו?ואשמח למתכון לקרם עם הקקאו.

המון תודות:)

מתכונים ב-10 דקות (15:16 24.11.2016)

היי קרינה,
את יכולה להקציף מיכל קצפת צמחית (ריץ) עם 2 כפות קקאו ולהוסיף 2 כפות אינסטנט פודינג וניל לייצוב הקצפת. מומלץ לטעום ואם חסרה מתיקות יש להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר.

קרינה (14:48 15.11.2016)

תודה רבה על המענה המהיר אז כמו שהבנתי להוסיף תמצית וניל ואז להוסיף מים וקמח ועוד פעם מים וקמח כי זה חצי חצי ושמתי מים קרים אולי פושרים צריך?
תודה:)

מתכונים ב-10 דקות (14:53 15.11.2016)

נכון 🙂
המים צריכים להיות רגילים מהברז.

קרינה (19:46 16.11.2016)

תודה רבה אכין שוב ואעדכן:)

קרינה (15:46 14.11.2016)

הי אפרת,
רציתי להגיד תודה על המתכונים שמשמחים את כולם הכנתי את הרולדה והיא יצאה רכה וטעימה רק שקרם הכנתי משוקולד מארס:)
יש לי כמה שאלות כשהוספתי את הוניל לשוקולד המומס השוקולד היתקשה מאןד ככה זה אמור להיות?ואם אני רוצה להכין כעוגה איך אפשר וליאסו תבנית זה יכול להתאים ל24?והבלילה יצאה נוזלית זה בסדר?עכשיו ברגע שהוספתי את המים ומיד אחרי שאני מוסיפה את הקמח יוצאים לי תמיד גושים בתערובת ולמרות שעירבבתי טוב עם מיקסר הם לא נעלמים איך אפשר לפעם הבאה שאני אדע מה לעשות כדי שזה לא יקרה שוב….אבל עדיין שמתי לתנור ויצא רך וטעים מאוד הבצק ועוד שמתי סוכר וניל ברגע שהוצאתי את הבצק וגילגלתי לרולדה ואז כשפתחתי הרולדה קצת ניקרעה לי הבנתי שזאת טעות שלי אבל עדיין יצא טעים ויפה המון תודות על המתכונים הנהדרים.

מתכונים ב-10 דקות (17:41 14.11.2016)

היי קרינה,
שמחה שהרולדה יצאה טעימה.
לא כל כך הבנתי. הוספת תמצית וניל לשוקולד מומס?
האמת שאני לא יודעת איך זה ייצא כעוגה אבל אני מניחה שהכמות יכולה להתאים לתבנית עגולה 22. אפשר גם להכין בתבנית 24 אם את מתכוונת להכין קרם ולצפות מעל (כי אז העוגה תצא קצת נמוכה).
זה בסדר שהבלילה יצאה נוזלית.
לגבי הגושים בבלילה, את מנפה את הקמח לפני?

קרינה (21:36 14.11.2016)

היי אפרת,
תודה על המענה המהיר כן כשהמסתי את השוקולד עם כף השמן עירבבתי והוספתי לבלילה תמצית וניל והשוקולד היתקשה.ולגבי הקמח אני תמיד מנפה קמח לעוגות.
שוב תודה רבה:)

מתכונים ב-10 דקות (01:08 15.11.2016)

היי קרינה,
לגבי הקמח זה לפעמים קורה גם כשמנפים את הקמח. זאת הסיבה שאני משתמשת במטרפה במקום בכף, כך הקמח מתערבב ונטמע יותר טוב בתערובת.
לגבי השוקולד, זה ממש מוזר. כשערבבת עם כף שמן, השוקולד היה נוזלי ורק אחרי שהוספת תמצית וניל הוא התקשה? הוספת את תמצית הוניל והמשכת לחמם את השוקולד במיקרוגל או שפשוט הוספת וערבבת?

קרינה (10:22 15.11.2016)

היי אפרת,
אני עירבבתי עם מיקסר את הקמח פעם הבאה אקח מטפרה.ולגבי השוקולד כשהוא היה במצב נמס עירבבתי אותו והוספתי כפית תמצית וניל והוא ניהיה לי ממש קשה וככה שמתי לתערובת ועירבבתי המון את התערובת ביגלל השוקולד שהיתקשה ביגלל תמצית הוניל אולי אפשר להוסיף את תמצית הוניל לתערובת העוגה בימקום לשוקולד המומס?ובאיזה שלב להוסיף את תמצית הוניל?
שוב תודה רבה על האתר המדהים.

מתכונים ב-10 דקות (10:53 15.11.2016)

תמצית הוניל לא אמורה להקשות את השוקולד אבל בכל מקרה אפשר להוסיף את תמצית הוניל לתערובת העוגה בסוף ולערבב ערבוב קל.
יום מקסים 🙂

נויה (09:11 28.10.2016)

היי.. יש סיכוי להכין אותה עם 3 ביצים?

מתכונים ב-10 דקות (09:14 28.10.2016)

היי נויה,
אם אלה ביצים גדולות אז אני מניחה שכן.

נועה (12:58 27.10.2016)

אפשר להחליף את השוקולד המריר בקקאו?ואם כן,מה הכמות?

מתכונים ב-10 דקות (14:12 27.10.2016)

היי נועה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים 2 כפות שטוחות שוקולית או כף אבקת קקאו. מומלץ להוריד מכמות הקמח כף (כוס פחות כף).

נועה (02:26 23.10.2016)

היי,העוגה ממש יצאה טובה !!חוץ מזה שהיא נשברה לי,בעיקרון אני גילגלתי את הבצק כשהוא היה כבר ממש קר,יכול להיות שהגלגול צריך להיות כשהבצק עדין חם??ואם לא אז מה הסיבה?אבל בסך הכל יצא ממש טעים ומשובח ,תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (09:41 23.10.2016)

היי נועה,
יש שיטה שמגלגלים את הרולדה בעודה חמה יחד עם נייר האפיה ומניחים לה להתקרר בצורה הזאת ולאחר שהיא מתקררת פותחים את הגלגול, מורחים קרם, מסירים את נייר האפיה ואז מגלגלים שוב (אוסיף הערה במתכון).
בכל מקרה, שמחה שיצא טעים 🙂
חג שמח!

נעמי (09:22 16.10.2016)

הרולדה יצאה טעימה מאוד! תודה!

למרות ההקפדה שלי על כל ההוראות היא כן קצת נשברה בגלגול.. וגם העוגה נדבקה לניר האפיה העליון למרות אבקת הסוכר..

לדעתי עדיף להשתמש בשיטה הישנה לגלגול שתמיד עובדת – מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור להניח אותה הפוך (עם ניר אפיה כלפי מעלה בלי להוציא) על מגבת מטבח נקיה, לגלגל יחד, ולהשאיר מגולגל עד שמתקרר מעט. לפתוח לקלף בזהירות את ניר האפיה ולמלא…

מתכונים ב-10 דקות (09:35 16.10.2016)

תודה שחזרת לעדכן ולשתף 🙂
חג שמח!

חגית (12:51 7.10.2016)

אפשר להחליף את התמצית וניל בסוכר וניל ואם כן בכמה? כנל גם לגבי קמח רגיל עם אבקת אפייה במקום קמח תופח. עוד משו קטן, אם אני רוצה מילוי וניל ולא שוקולד אני מחליפה רק את הפודינג שוקולד בוניל או שצריך לשנות עוד משו? תודהה

מתכונים ב-10 דקות (13:41 7.10.2016)

היי חגית,
אפשר לשים שקית סוכר וניל. במקום קמח תופח אפשר לערבב כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
למילוי קרם וניל, להמיר את אינסטנט פודינג שוקולד בוניל.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

רינת (15:52 22.09.2016)

היי רציתי לשאול האם את הביצים צריך להפריד?

מתכונים ב-10 דקות (15:56 22.09.2016)

לא רינת, אין צורך.

מזל (15:44 15.09.2016)

היי
תודה רבה על מתכונים מעולים !
את מצילה אותי כל פעם מחדש
אני מקבלת המון מחמאות
תודה רבה!!!

מתכונים ב-10 דקות (15:45 15.09.2016)

אני שמחה לשמוע!
תודה מזל והמשך יום נפלא 🙂

מיה (14:16 9.09.2016)

היי. הכנתי עם מילוי וניל ויצא טעים מאוד!
לצערי, למרות שחשבתי שהבצק גמיש, הוא “נשבר” בגלגול. פשוט חציתי את התוצר לאורך וחילקתי בין 2 תבניות אינגליש צרות.עכשיו אני מנסה להפסיק לישר קצוות…
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (16:30 9.09.2016)

הכי חשוב שיצא טעים!
תודה מיה על העדכון ושבת שלום 🙂

סי (13:41 6.09.2016)

היי ,האם אוכל להחליף את הקמח התופח בקמח רגיל+כפית אפיה?

מתכונים ב-10 דקות (14:29 6.09.2016)

כן, אפשר.

שני (11:48 5.08.2016)

היי,
יש אפשרות להשתמש בפודינג וניל במקום השוקולד או בשוקולית??

מתכונים ב-10 דקות (12:20 5.08.2016)

היי שני,
את מתכוונת בעוגה עצמה? אם כן, במקום השוקולד אפשר לשים 2 כפות שוקולית ולהפחית מכמות הקמח 2 כפות.
אם התכוונת בקרם אז אפשר לשים 3 כפות אינסטנט פודינג וניל במקום בטעם שוקולד.

קרינה (12:21 21.06.2016)

היי אפרת,
רוצה עכשיו להכין את הרולדה ורציתי לישאול אם אין לי כרגע שמנת מתוקה או ריץ אפשר יהיה להכין את הקרם(המלית)?תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (12:30 21.06.2016)

היי קרינה,
לצערי זאת בעיה מאחר והשמנת המתוקה הכרחית כדי להכין את הקרם.

עדי (23:51 6.04.2016)

היי,

אם אני רוצה להכניס מילוי בטעם חלבה במקום, אני יכולה לשים פודינג וניל עם תוספת של ממרח חלבה? זה יעבוד?

מתכונים ב-10 דקות (08:23 7.04.2016)

היי עדי,
במקום פודינג שוקולד שימי וניל והוסיפי 2-3 כפות ממרח חלבה.
בהצלחה ויום מקסים 🙂

קרינה (01:27 17.03.2016)

ועוד שאלה האם בימקום הציפוי אני אשים אבקת סוכר זה יהיה בסדר?
תודה רבה

קרינה (01:26 17.03.2016)

היי,
אני רוצה להכין את הרולדה ורציתי לישאול אם אין לי קרם קוקוס או חלב סויה כרגע איך אפשר עדיין להכין קרם פרווה?ומים קרים או חמים לשים לעוגה?
תודה רבה:-)

מתכונים ב-10 דקות (08:47 17.03.2016)

היי קרינה,
לשכבת הקרם את יכולה לשים רבע כוס מים קרים במקום שליש כוס חלב.
בתוך תערובת העוגה הכוונה למים פושרים.
וכן, אפשר לפזר אבקת סוכר על העוגה לפני ההגשה.
בהצלחה 😉

קרינה (18:31 17.03.2016)

תודה על התשובה המהירה:-)

טל (13:59 8.01.2016)

האם אפשר לשים שוקולד חלב במקום מריר?

מתכונים ב-10 דקות (14:07 8.01.2016)

היי טל,
אני מניחה שכן ואז כדאי להוסיף כפית אבקת קקאו לבלילה (בנוסף לכל החומרים).
בהצלחה ושבת שלום 🙂

איב (19:35 14.12.2015)

מושלםםםם!!!

מתכונים ב-10 דקות (19:47 14.12.2015)

תודה איב 🙂

דבי (23:22 18.10.2015)

שלום אפרת! יש לך רעיון למילוי בלי שמנת פשוט יותר בריא? אם רוצים פרווה יש פתרון אחר מלבד חלב קוקוס? אלפי תודות!!!

מתכונים ב-10 דקות (10:06 19.10.2015)

היי דבי,
לצערי אין לי רעיון למילוי בלי שמנת או קצפת צמחית.
לפרווה אפשר להשתמש בחלב סויה ובמקרה שאין גם חלב סויה, אפשר לשים רבע כוס מים קרים.

אלינה (09:35 9.10.2015)

לא צריך להחליף באבקת אפייה?

מתכונים ב-10 דקות (09:40 9.10.2015)

לא, כי יש כבר אבקת אפיה בקמח התופח.

אלינה (09:23 9.10.2015)

היי,
אם אין לי סודה לשתייה.במה ניתן להשתמש במקום?

מתכונים ב-10 דקות (09:28 9.10.2015)

היי אלינה,
תכיני בלי הסודה לשתיה.
שבת שלום 🙂

אלינה (09:54 8.10.2015)

וציפוי לדעתך יהיה טעים למרוח ריבת חלב?

חשבתי לעשות את זה שכבות גם ולא כרולדה…

מתכונים ב-10 דקות (10:04 8.10.2015)

כן, למה לא 🙂 אם את מורחת ריבת חלב בין כל שכבה אולי את הציפוי כדאי להזליף מעל הקרם שיהיו נגיעות וכדי שהטעם של ריבת החלב לא יהיה “כבד” מידי (כדאי לדלל מעט את ממרח ריבת החלב עם מים כדי שיהיה קל להזליף).
גם לדעתי עדיף שכבות.
האמת שחשבתי לפרסם בקרוב מתכון לעוגת שכבות עם ריבת חלב 🙂
בהצלחה!

אלינה (09:12 8.10.2015)

אני גם הולכת להכין את הרולדה הזו עם ריבת חלב.
חשבתי למרוח תחילה ריבת חלב ומעל זה להקציף חלב עם פודינג ריבת חלב ושמנת מתוקה

לדעתך יצא טוב?

מתכונים ב-10 דקות (09:44 8.10.2015)

נשמע מעולה 🙂

רעות (11:25 4.10.2015)

היי הייתי רוצה לעושת את הרולדה הזו עם ריבת חלב. מה צריך לעשות? תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:58 4.10.2015)

היי רעות,
הכוונה במילוי קרם ריבת חלב?
את רוצה להשתמש בממרח ריבת חלב או באינסטנט פודינג ריבת חלב?

רעות (12:25 4.10.2015)

בממרח
תודה

רעות (12:38 4.10.2015)

אני לא רואה את התגובה שלי משום מה. רשמתי בממרח כי כבר קניתי את זה לא ידעתי שיש אבקה כזו.. אז מה לעשות עם הממרח? תודה רבה מראש

מתכונים ב-10 דקות (13:02 4.10.2015)

היי רעות,
למלית מתאים יותר להשתמש באינסטנט פודינג ריבת חלב. אם יש לך ממרח את יכולה להכין עוגת ריבת חלב טעימה.

רעות (13:10 4.10.2015)

אה איזה באסה.. קניתי במיוחד לעוגה הזו. טוב לא נורא אני אעשה אותה כמו שהיא עם השוקולד ובפעם אחרת עם ריבת חלב .תודה

יעל (15:35 2.09.2015)

על כמה מעלות אופים את העוגה?

מתכונים ב-10 דקות (16:14 2.09.2015)

180 מעלות.

עדן (13:18 13.03.2015)

וממש תודה מתכונים מעולים!! כייף לעשות ותמיד המתכונים שלכם מפתיעים!! תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (13:32 13.03.2015)

הי עדן,
שמחה שאת אוהבת את המתכונים 🙂
וכן, הבלילה אמורה להיות דקה, היא גם אמורה לתפוח מעט לאחר האפיה.
שבת שלום!

עדן (13:14 13.03.2015)

הכנסתי את הרולדה לתנור עשיתי כפול 2 אז עשיתי לשתי תבניות.. יצא דק ממש.. יצא טוב? בבקשה שכן!! השקעתיי וזאת רולדה ראשונה אני לא רוצה לאכזב ..:)

לירון (17:31 16.02.2015)

לכמה זמן שמים את השוקולד במיקרו ?

מתכונים ב-10 דקות (17:56 16.02.2015)

הי לירון,
15-30 שניות. מומלץ להפסיק כל 10 שניות ולבדוק אם השוקולד נמס. אם כן, להוציא ולערבב עם השמן.

אמונה (15:55 11.02.2015)

מיליונים של תודות
🙂

אמונה (14:58 11.02.2015)

תווודה רבה על התשובה המהירה.
עוד שאלה ברשותך:
אפשר להחליף את אבקת סוכר בסוכר רגיל או סוכר ווניל?
סליחה אם שאלתי הרבה 😉

מתכונים ב-10 דקות (15:11 11.02.2015)

הי אמונה,
במלית אפשר להשתמש בכף סוכר רגיל. לגבי אבקת הסוכר שמפזרים על הרולדה-אפשר לוותר עליה ואין צורך לפזר סוכר רגיל במקום.
ואין הגבלה על שאלות 😉 אם יהיו לך שאלות נוספות – אני כאן.

אמונה (17:04 10.02.2015)

המון תודות על כל המתכונים הנהדרים.
אני מתה לנסות הרולדה אבל יש לי פחד שהיא תשבר, אבל אני חייבת לנסות. השאלה שלי:
האם אפשר להחליף את פודינג השוקולד בפודינג ריבת חלב?
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (17:37 10.02.2015)

בשמחה רבה אמונה 🙂
אפשר בהחלט להשתמש באינסטנט פודינג ריבת חלב (ובמקרה הזה כדאי לוותר על כפית נס הקפה).
וגם אם הרולדה תקרע זה ממש לא נורא כי תמיד אפשר לעשות מזה עוגת שכבות שיוצאת לא פחות טעים 😉

לי (14:18 16.01.2015)

האם אפשר לשים שוקולית במקום להמיס שוקולד ושמן? ואם כן אז כמה שוקולית? והאם לערבב עם מרית במיקסר?

מתכונים ב-10 דקות (14:53 16.01.2015)

היי לי,
יותר טעים עם שוקולד מריר אבל אפשר לשים במקום 2 כפות שטוחות אבקת שוקולית אך יש להוריד מכמות הקמח את אותן הכמויות (כלומר כוס קמח פחות 2 כפות שטוחות קמח). את השוקולית יש לערבב לפני עם הקמח וכף שמן יש לשים בכל מקרה. וכן, הערבוב הוא במיקסר.
בהצלחה ושבת שלום 😉

לי (14:14 16.01.2015)

היי האם אפשר לשים שוקולית במקום להמיס שוקולד ושמן?

נגה (11:04 1.01.2015)

הייי כדי שהעוגה לא תקרע תקציפו רק את החלבון עם סוכר.אני עושה ככה ויצא מושלם!:)

מתכונים ב-10 דקות (11:07 1.01.2015)

תודה על הטיפ נגה 🙂

רננה (23:21 9.12.2014)

האם ניתן להקפיא את עוגת הרולדה?

מתכונים ב-10 דקות (08:12 10.12.2014)

הי רננה,
כן אפשר להקפיא את הרולדה. מומלץ לאחסן אותה בכלי אטום.
יום נפלא 🙂

שלום (23:01 17.11.2014)

האם חובה לשים סודה לשתייה?

מתכונים ב-10 דקות (23:25 17.11.2014)

היי שלום,
אבקת סודה לשתיה מעניקה עוד אווריריות לעוגה אבל אם אין ברשותך תכין בלי.

דריה (14:16 10.10.2014)

באיזה תבנית להשתמש בשביל בסיס הרולדה ?

מתכונים ב-10 דקות (14:28 10.10.2014)

הי דריה,
בשביל בסיס הרולדה מומלץ להשתמש בתבנית התנור (כשהיא עטופה בנייר אפיה) או תבנית אלומיניום מרובעת ענקית בגודל 40X32 ס”מ (מומלץ לשמן אותה מראש).
שבת שלום 🙂

דריה (14:33 10.10.2014)

אוקיי, תודה רבה !!
שבת שלום (;

הדר (18:11 22.09.2014)

אם אין לי עכשיו 3 שעות זה בסדר גם לדלג על החלק הזה?

מתכונים ב-10 דקות (18:28 22.09.2014)

הי הדר,
אחרי 3 שעות במקרר הרולדה תהיה יותר טעימה אבל אפשר לאכול את הרולדה מייד לאחר שהיא מוכנה.

אסתי (16:15 5.08.2014)

הי קודם כל תודה על כל המתכונים הקלים והטעימים.
לצערי נקרעה לי העוגה מה יכולה להיות הסיבה?

מתכונים ב-10 דקות (16:41 5.08.2014)

הי אסתר,
זה יכול לקרות, לפעמים העוגה יוצאת פחות גמישה ולכן היא נקרעת.
אם היא נקרעה בצורה כזאת שלא ניתן לגלגל אותה לרולדה תחתכי אותה ל-4 חלקים ותכיני עוגת שכבות, זה יוצא מעולה 😉

מתכונים ב-10 דקות (20:38 24.07.2014)

הי ציפי, מטרת החלב היא לרכך מעט את הקצפת. אפשר לוותר בכלל על החלב (ואז תתקבל קצפת מעט יותר סמיכה) או להוסיף במקום החלב 1/4 כוס מים.

ציפי (20:17 24.07.2014)

היי
במקום 1/3 כוס חלב או קוקוס לקרם,איזה תחליף יכול להיות?

ציפי (20:15 24.07.2014)

היי
במקום חלב או חלב קוקוס איזה תחליף אוכל לשים (פרווה)
תודה

שושי (17:48 6.06.2014)

איך עשיתם שזה יצא ספירלה בפנים??

מתכונים ב-10 דקות (17:51 6.06.2014)

הי שושי,
לאחר שאת מורחת את הקרם על העוגה את מגלגלת את הרולדה וכך נוצרת צורה של ספירלה.

רות (12:33 21.05.2014)

סליחה המכתב מיועד לעורכת המדור לגבי השמנת והחלבי

מתכונים ב-10 דקות (12:49 21.05.2014)

הי רות,
אם זה היה חלבי, הייתי ממליצה להכין קרם מגבינת שמנת דלת שומן אך מאחר ואת רוצה להכין פרווה אני לא מכירה אפשרות אחרת שתתאים במקרה הזה מלבד שמנת פרווה (ריץ’).

רות (12:31 21.05.2014)

היי בר
צריכה להכין את העוגה לקינוח לברביקיו אך היא חלבית ושמנה.
איך ניתן למלות את הרולדה שתהיה לא חלבית וללא שמנת (גם לא פרווה)
תודה רותי

בר (10:17 9.05.2014)

יש תחליף לפודינג שוקולד?

מתכונים ב-10 דקות (10:39 9.05.2014)

הי בר, את יכולה להשתמש באינסטנט פודינג וניל ואם את רוצה שהקרם יהיה בטעם שוקולד, תוסיפי במקום 3 כפות אבקת שוקולית ובמקום 1/3 כוס חלב תשימי 1/4 כוס.

אירית (19:59 8.05.2014)

ערב טוב
אני משתמשת בתבנית חד פעמית
איזה גודל לקנות? ,( בינוני,ענק)
תודה

מתכונים ב-10 דקות (20:14 8.05.2014)

הי אירית, מומלץ להכין בתבנית התנור או בתבנית חד פעמית הגדולה ביותר.

מירי (17:15 10.04.2014)

שלום. אני רוצה להכין את העוגה ואני אופה בטוסטר אובן, אז התבניות יותר קטנות מתבניות של תנור… מה לעשות?

מתכונים ב-10 דקות (17:29 10.04.2014)

הי מירי, תלוי כמה התבנית יותר קטנה. תבנית התנור היא בגודל 31X37 (המדידה מתייחסת לחלק הפנימי של התבנית). אם היא קטנה בחצי זאת אומרת שהפנים שלה בערך 31X18, תכיני חצי מכמות הרשומה.
אם תהיה לך בעיה לגלגל לרולדה מאחר והעוגה קטנה יותר, תוכלי לחלק אותה לשני חלקים שווים ולהכין עוגת שכבות על אותו עקרון.

נטלי (19:10 29.03.2014)

היי, מה הדרך הכי טובה לשמן עם שמן או חמאה? והאם אפשר להחליף לקמח רגיל ולאוסיף אבקת אפייה או שמרים? תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:18 29.03.2014)

היי נטלי, זה לא משנה (פשוט עם שמן יותר קל) ואפשר להשתמש בכוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה. שבוע נפלא 🙂

נטלי (09:07 30.03.2014)

תודה רבה 🙂

לימור (13:38 5.03.2014)

הי,
כנראה שלא שימנתי מספיק את נייר האפיה והרולדה נקרעה לי. בהתחלה התבאסתי אבל יישמתי את הטיפ שלכם והכנתי עוגת שכבות. טוב זה יצא מושלללללם!! פעם הבאה נראה לי שמראש אני אחתוך לחלקים ואכין עוגת שכבות.

שרית (10:22 28.02.2014)

אני בדיוק באמצע ההכנה… באיזה שלב ואופן בדיוק מוסיפים את השוקולד לבלילה?

מתכונים ב-10 דקות (10:37 28.02.2014)

הי שרית, לאחר שמוסיפים את הסוכר.

דנה (20:19 16.02.2017)

היי… בדיוק מקודם סיימתי להכין את הרולדה 🙂
אבל יש לי שאלה… בזמן הגלגול (אחרי שמרחנו קרם והפרדנו את הנייר אפייה) הצד החיצוני של העוגה היה נורא דביק (זאת שבצד עם האבקת סוכר)וזה הקשה על הגלגול. יש לציין שהצד הפנימי היה יפה ונוח.. יכול להיות שזה בגלל האבקת סוכר? זה ישאר ככה אחרי קירור? (הכנתי בלי ציפוי חיצוני)

מתכונים ב-10 דקות (21:23 16.02.2017)

היי דנה,
החלק החיצוני אמור להיות קצת דביק בגלל אבקת הסוכר.
בכל מקרה, לאחר קירור אני מניחה שזה אמור להיות פחות דביק.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.