זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: כ-20 עוגיות
סוג: פרווה
2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
1 כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה
100 גרם מרגרינה/מחמאה/ מרגרינה רכה בטמפ’ החדר (לא מומסת)
2 כפות גדושות (35 ג’) סוכר
1 ביצה
2-4 כפות מים (להוסיף בהדרגה)
למילוי: ממרח פרווה של השחר העולה + אגוזי מלך קצוצים
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה. יש להוסיף מים בהדרגה ולפי מידת הצורך.
-מקמחים מעט משטח עבודה ומערוך ומרדדים את הבצק למלבן בעובי של כחצי ס”מ. מורחים מהממרח ומפזרים אגוזים קצוצים (אם יותר נוח, ניתן לחלק את הבצק לשני חלקים ולרדד כל חלק בנפרד).
-מגלגלים את הבצק בעדינות לרולדה ומסמנים עם סכין פרוסות ברוחב כ-2 ס”מ (הסימון נועד להקל על החיתוך לאחר האפיה).
-מניחים על נייר אפיה ואופים במשך כ25 דקות או עד להזהבה קלה. מוצאים ומצננים לחלוטין.
-רק לאחר שהרולדה התקררה, חותכים בזהירות לפרוסות לפי הסימון.
*הערה: אם הבצק עדיין קשה ומתפורר, מומלץ להוסיף עוד מים (מעבר לכמות הרשומה במתכון) עד שהבצק יתרכך, יתגמש ויהיה נוח לעבודה.
היי אפרת , הרולדה עכשיו בתנור אבל אני רואה שהיא מגירה המון נוזלים . מה יכולה להיות הסיבה ? השתמשתי בחמאה
היי ליאב,
החמאה היתה מומסת?
איך יצא?
החמאה הייתה קצת קשה עדיין , הוצאתי כחצי שעה לפני . יצא לא ככ אכיל לצערי 😳
מה הכוונה לא אכיל?
חשוב שהחמאה תהיה רכה כדי שתתערבב באופן אחיד בבצק.
איך היה המרקם של הבצק לפני האפיה? הצלחת לגלגל את הבצק בקלות?
האם אפשר לשים שמן קנולה במקום חמאה?
ומה הכמות?
פחות מומלץ
מה אפשר לעשות עוד בבצק
אפשר לקרוץ ממנו צורות ולעשות עוגיות.
אפשר למלא במילוי אחר שאוהבים.
היי יצא מעולה, תודה רבה
שמחה לשמוע🙂
תודה לך
מה הדין לגבי נטורינה נמסה אבל לא נוזלית. היא במרקם סמיך מאוד, לבן. עדיין אפשר להכין איתה?
אפשר, עדיף להכניס למקרר לכמה דקות.
הי אפרת.
ניסיתי לעשות את הבצק מקמח נטול גלוטן , הוספתי יותר מים, הבצק נירטה ניפלא אבל נשבר ולא התגלגל לרולדה.
בדר”כ המתכונים מצליחים עם קמח נטול גלוטן. יש לך מתכון מתאים?
היי
יש מתכון לעוגיות מגולגלות לפסח שתוכלי להשתמש בהן בכל קמח תופח ללא גלוטן.
שלום אפרת,
הכפלתי את הכמויות של הבצק ב3.
מילאתי בממרח תמרים ללא סוכר עם קינמון וקוקוס. חלק ממולא בממרח שוקולד השחר וחלק בטעמים שונים של ריבה.
הנחתי על התבנית כעוגיה בודדה ולא כרולדה. טעיםםםם אליפות ממש
תודה רבה ושבת שלום
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
אפרת יקרה,
בזכותך התגברתי על ה״פוביה״ שיש לי מאפיה.
המתכונים שלך כל כך ברורים והתשובות שלך לשאלות הקוראים מלמדות ומחכימות.
אני מילאתי את עוגיות הבצק הפריך במילוי האהוב עלי (מרחתי עם מברשת חמאה עם תמצית וניל ואז פיזרתי תערובת של סוכר חום. קקאו, קינמון והל.) בגלל שאני אוהבת עוגיות ״יבשות״, חתכתי לפני האפייה אבל מיקמתי אותן קרובות אחת לשנייה. אפיתי על 170 וכשהוצאתי מהתנור, מרחתי עליהן את יתרת המילוי. כשהתקררו, פיזרתי מעט אבקת סוכר.
הן יצאו פשוט מופלאות.
השינויים נשמעים מעולה, והעוגיות נראות מעולה! איזה כיף שיצא מוצלח…
תודה שחזרת לשתף😊
חייב לשתמש במיקסר?
מומלץ להשתמש במיקסר אחרת הבצק יוצא דביק יותר.
היי
עם חמאה אפשר להשתמש?ומה הכוונה רכה בטמפרטורת החדר?
היי
אפשר.
יש להוציא מהמקרר על השיש כשעה לפני ההכנה. החמאה צריכה להיות במצב לא קשה ובטמפ’ החדר.
שלום אפרת, רציתי לשאול אם אפשר להמיר בשמן? וכמה? ויצא אותו מרקם פחות או יותר?
היי
הבצק פחות גמיש עם שמן. החמאה/מרגרינה עושה אותו גמיש.
אפשר להשתמש בשמן קוקוס.
השמן קוקוס לא מתנמס באפיה?
הוא מתאים לשימוש כאן.
היי אפרת,
תודה רבה על המתכונים המושלמים שלך
רציתי לשאול משהו לא ספציפי למתכון הזה
אני אוהבת להדפיס את המתכונים ואז להכין אבל יש בעיה, אני לוחצת על כפתור ההדפסה וזה נותן לי כל פעם להדפיס רק דף אחד (לפעמים יש מתכונים ארוכים יותר שמצריכים 2 דפים או יותר
בקיצור הרבה פעמים שאני מדפיסה, המתכון פשוט נקטע באמצע
חשבתי אולי זו תקלה באתר או משהו כי כשאני מנסה לשנות בהגדרות ההדפסה לא עוזר שום דבר
צירפתי לך תמונה שתביני מה אני מתכוונת
אשמח אם תוכלי לעזור לי בנושא הזה
ושוב תודה גדולה על כל המתכונים הגאוניים שלך!!!
היי,
העברתי את העניין לטיפול.
שבת שלום🙂
המתכון הזה הינו מתכון קבע אצלנו. הפעם שמתיי מרגרינה שלא הייתה מספיק בטמפרטורה של החדר יצא לי בצק מאד דביק וקשה להתעסקות. איך אני יכולה לתקן את זה כדי שאצליח לעבד אותו כראוי?
היי,
תוסיפי עוד קצת קמח ותני לבצק לנוח במקרר לחצי שעה.
אפשר למלא עם ממרח תמרים ? אפשר לטחון את התמרים לבד לממרח ?
אפשר למלא בממרח תמרים.
לממרח תמרים ביתי אפשר לטחון 500 גרם תמרים מגולענים עם שליש- חצי כוס מים רותחים ומעט קינמון.
אפשר/מומלץ לחתוך את הרולדה לפני האפיה?
אין צורך לחתוך לגמרי. מספיק לסמן חיתוך כפי שכתוב במתכון(:
הכנתי את הרולדה ובתנור באמצע של הרולדה היא נפתחת…למה זה קורה?
היי,
זה יכול לקרות כתוצאה מעיבוד יתר/התעסקות יתר עם הבצק, וכן בגלל חום גבוה יחסית של הבצק או חום אפייה גבוה מהדרוש.
כדי למנוע מהבצק להתחמם מדי אפשר להכניס אותו למקרר לחצי שעה לפני הכנת הרולדה.
יצא מושלם!
יצאו לי 3 רולדות
נראה מעולה! שמחה שיצא מוצלח❤️
תודה שחזרת לשתף(:
הי לגבי המתכון מגולגלות שוקולד אם אני רוצה להכפיל את הכמות מה אני עושה מבחינת הכמויות ?
היי,
לכמות כפולה פשוט תכפילי את כל הכמויות פי 2(:
ניתן להמיר בשמן את המרגרינה?
לא מומלץ, זה משנה את המרקם והתוצאה פחות מוצלחת. אם יש לך שמן קוקוס אפשר להשתמש בו (בחלק המוצק).
אפשר להשתמש בחמאה של חברת לופרק? אין לי מרגרינה או מחמאה
היי,
כן, אפשר להשתמש בחמאה.
היי האם אפשר להשתמש בקמח תופח במקום אבקת אפייה?
היי,
לא מומלץ להשתמש בקמח תופח כי המרקם וגם הצורה של העוגיות ישתנו.
בוקר אור!
אפשר לשים ברולדות כאלו שוקולד קצוץ?
תודה!
היי,
אפשר לפזר מעל הממרח מעט שוקולד קצוץ דק (לא לשים הרבה כדי שלא יהיה מתוק מדי וגם כדי שיהיה אפשר ליצור רולדה).
תודה רבה על המתכון!
אני מכירה מתכון כזה עם סוכר וניל, זה ילך גם פה??
ואם כן באיזה כמות.. תודה!
היי,
אפשר להמיר את הסוכר ב35 גרם סוכר וניל, זה ייתן טעם וניל לעוגיות(:
הי אפרת,
הכנתי את המתכון ויצא טעים ברמות, רק שהבצק היה קצת דביק, לא כ”כ נח לעבודה, אשמח לדעת את הסיבה כדי שאדע לפעם הבאה…
היי,
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? אם הבצק יצא מאד דביק זה אומר שהיה חסר קמח.
אם הבצק יצא רק מעט דביק זה בסדר, כדי להקל על ההתעסקות איתו יש לקמח את משטח העבודה. בנוסף, אפשר להיעזר בנייר אפיה: תפרסי נייר אפיה מתחת לבצק, מעל הבצק תניחי נייר אפיה נוסף ותרדדי מעליו.
הי,
לא השתמשתי בכוס מדידה, והוספתי קמח אבל זה לא עזר, זה לא היה מידי דביק, אז אולי אני אשתמש ברעיון של הנייר אפיה, לדעתי זה יעזור.
תודה.
אין טעות. המרגרינה והביצה מתפקדות כמו נוזלים.
היי יש אפשרות להכין את העוגיות גם מבצק פריך מוכן של מעדנות? או שחייבים לפי המתכון?
היי,
אפשר להשתמש בבצק פריך קנוי ולחסוך את זמן ההכנה(:
היי אפרת, האם אפשרי להכין את הבצק במיקסר? ובאיזה וו אפשר להישתמש? תודה רבה
היי,
פחות מומלץ להכין במיקסר, אפשר להכין במעבד מזון ולהקפיד על עיבוד קצר ככל האפשר.
היי אפרת, האם אפשר להחליף את המרגרינה בנטורינה?
היי,
אפשר(:
היי,
אפשר להשתמש בנטורינה.
הכנתי, יצא בצק מעולה! דרש חיתוך לקוביות של הנטורינה ועוד קצת זמן לישה כבל יצא בצק מעולההה!! תודה!
נראה ממש מעולה! תודה שחזרת לשתף🌺
ואוו , יצא פשוט מדהים וזה כל כך פשוט להכנה .
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף🌺
מתכון אלוף, מילאתי בשקדים קוקוס ואגוזים וכמובן עם שוקולד היה חוויה להכין את זה עם הילדים ויצא יפה מאד, אמנם לקח לי זמן להגיע לבצק שנוח לעבוד איתו אבל בסוף יצא אחלה בצק…
איזה כיף שנהניתם מחוויית ההכנה ומהתוצאה! תודה ששיתפת❤
היי , משתפת וממליצהההה !
עשיתי לפני הצום ובסיום הצום פתחנו עם תה ועוגיה .
אין אחד לא אהב את זה .
קל , טעים , ואפשר תמיד לשדרג איך שאוהבים.
תודה רבההה ♥️
מוסיפה גם תמונה 🙂
נראה משגע❤
שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף🌺
הי אפרת! אין לי ממרח שוקולד בבית… יש דרך ממרח ביתי עם שוקולד חלב ממולא תות? (זה השוקולד שיש לי) או שיש לך רעיון אחר?
תודה רבה!
היי תאיר,
אני לא בטוחה שבאפייה שוקולד תות יהיה מוצלח…
את יכולה למלא בממרח אחר כמו חלבה/ ריבה/ לוטוס/ ממרח תמרים וכל ממרח שאוהבים.
בנוסף, בתגובות מישהי כתבה שמרחה חמאה על הבצק ומעל פזרה קקאו וסוכר- את יכולה לעשות גם כך.
תודה על התשובה המהירה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
בסוף עשיתי חצי ממרח תמרים וחצי שוקולד במילוי תות (את השוקולד המסתי בפולסים של 5 שניות) יצא פצצה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! פריך וטעים!!!
אין עליך!!!!!!!!!
נשמע מעולה! תודה שחזרת לעדכן🌺
יוצא פשוט מדהים!!! מכינה את זה כל שבוע
נראה מעולה ממש! שמחה שאהבת את המתכון😊
העוגיות יצאו פשוט וואו!
מתכון נהדר.
אם אני רוצה להכין כמות כפולה פשוט להכפיל את הכל?
כן, להכפיל פי 2(: איזה כיף שאהבת את המתכון😊
היי, שוב ושוב יצא מדהים, את אלופה🙂
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
יצא מעולה!
נראה ממש מעולה, תודה על השיתוף💗
אני מכינה זאת כל יומיים. הילדים אוהבים ממש!! תודה רבה!
וואו נראה מעולה! איזה כיף שאהבתם😊
האם אפשר להשתמש בשמן במקום במרגרינה?
הבצק פחות גמיש עם שמן. החמאה/מרגרינה עושה אותו גמיש.
לא מומלץ
היי, יצא מדהים, תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יפעת
היי, יצא נהדר, עשיתי עם ממרח תמרים,אגוזים וקינמון. תודה רבה🙂
צהריים טובים אשמח תשעני מהר זה דחוף..
קום כל ממש אוהבת את המתכונים שלך, עוקבת אדוקה!
האם יש אפשרות פשוט למרוח על הבצק פריך מתוק של ׳מעדנות׳ נגיד?
סליחה, ראיתי עכשיו.
אפשר להשתמש בבצק פריך מוכן של מעדנות.
בוקר טוב, יש לך רעיון במה אפשר להחליף את הביצה?
הביצה מעשירה את הבצק וגורמת לו להיות קצת יותר גמיש אבל אפשר להכין גם בלי הביצה ולהוסיף כמה כמות מים בהדרגה ולפי הצורך עד שהבצק נעשה אחיד ונוח לעבודה.
תודה רבה.
שלום אפרת היקרה.
הכנתי אתמול את העוגיות לצאת הצום וב”ה הן יצאו מעולות, ממש אהבו.
תודה רבה לך על עוד מתכון פשוט ומנצח. תבורכי. שבת שלום 3>
תודה יקרה.
שבת שלום ❤️
שמתי שמן במקום מרגרינה ונאלצתי לזרוק את הבצק היות וזה לא התגבש ואי אפשר היה לרדד אוףף
נכון, הבצק פחות גמיש עם שמן. החמאה/מרגרינה עושה אותו גמיש.
היי, האם ניתן להשתמש ברמת ללא גלוטן?
הכוונה לקמח ללא גלוטן? אם כן, לפי התגובות אפשר להשתמש בקמח רב תכליתי נטול גלוטן.
היי אפרת, ניתן לשים חמאה במקום מרגרינה / מחמאה ?
בטח, אפילו רצוי 🙂
יצא מושלם! תודה ❤
נראה מושלם!
תודה ליטל 🌺
האם ניתן להכין עם בצק פריך מתוק קנוי?
כן אפשר.
עוד מתכון שלך שפשוט יוצא מוצלח!! תודה רבה לך!
תודה ענאל 🙂
שמתי בתנור חצי שעה והבצק עדיין לא היה אפוי עד הסוף לא מבין למה?
כמה זמן חיממת את התנור מראש?
באיזה עובי רידדת את הבצק?
אפשר לחתוך את הרולדה לפרוסות, לסדר על נייר האפיה ולהכניס לתנור שחומם ל150 מעלות עד להזהבה קלה.
תודה על המתכון!
עשיתי אותו והרולדה יצאה לי שטוחה ולא עגולה כמו אצלך בתמונה.
איך שומרים עליה עגולה ויפה?
ואיך שומרים שלא תתבקע באפייה?
איך היה המרקם של הבצק לפני אפיה? יציב ונוח לעבודה?
גלגלת לרולדה והיא השתטחה במהלך האפיה או שהיתה שטוחה עוד לפי האפיה?
היה בצק מהמם, לגמרי קל ונוח לעבודה.
לפני האפייה הרולדה הייתה עגולה ממש, ורק אחרי זה היא השתטחה (לא הרבה, אבל זה לא היה עגול מושלם כמו שלך).
ואיך שומרים שלא תתבקע באפייה?
נסי פעם הבאה להכניס את הרולדה למקפיא 10-15 דקות לפני האפיה.
לגבי ההתבקעות הבצק, זה יכול להיות קשור לרידוד דק מידי של הבצק או לחום גבוה של התנור. בתנורים חזקים כדאי לאפות ב170 מעלות, במקום 180 מעלות כי החום הגבוה גורם לבצק להיסדק.
הי אפרת!
ניסיתי את המתכון אתמול, הכנתי כמות כפולה והתחסל….
אני רוצה להכין שוב היום, ואין לי מספיק חמאה/ מרגרינה.
רציתי לדעת האם אני יכולה להחליף שליש מכמות המרגרינה בשמן? או שזה ישפיע מדי על הבצק?
(אני רוצה לעשות 3 כמויות, ויש לי רק 200 גר\’ חמאה)
היי מימי,
זה ישנה את המרקם.
יש את המתכון הזה שהוא על בסיס שמן+חמאה – עוגיות תמרים ואפשר למלא בממרח שוקולד אבל המרקם שלו קצת שונה.
שלום אני מכינה רולדת בצק פריך אבל אין לי חמאה האים אפשר להחליף את החמאה בשמן ?
אולי אפשר לשים כחצי כוס שמן אבל צריך לקחת בחשבון שזה ישנה את המרקם.
מתכון מדהים! הכנתי כבר כמה פעמים לכל מיני אירועים, לחברות, לאחותי ולמשפחה שלי, תמיד עפו על זה! השילוב הכי מוצלח היה באמת המקורי- שוקולד השחר ואגוזי מלך קצוצים. תודה על זה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מור ושנה טובה 🌺
היי אפרת,
כמה זמן על החמאה להיות בחוץ לפניתחילת ההכנה?
והאם ניתן להמיר בתפוזים?? או עדיף מים
תודה.
שנה טובה וחג שמח
בימים חמים מספיק שעה בחוץ.
אפשר לשים מיץ תפוזים.
שנה טובה ומתוקה 💝
רציתי להגיד לך תודההה על האתר המושלם הזה!
אני לא מפסיקה לעיין בו ,וכמובן להכין…..
כל מה שאני מכינה יוצא טעים ובמיוחד העוגיות….
תודה רבה!!!!
שמחה לשמוע!
תודה נופית ושנה טובה 💝
היי אפרת,
האם ניתן להמיר לקמח כוסמין מלא או כסומין?
תודה🙏
אני חושבת שכן.
אפרת יקרה,
יש דרך אחרת להכין בצק פריך בלי מרגרינה או חמאה?
היי ענת,
המרגרינה או החמאה מעניקים לבצק את המרקם הפריך.
יש את המתכון הזה שגם הוא רולדת בצק שמבוסס בחלקו על שמן – עוגיות תמרים.
הכנתי את זה ויצא ממש טעים.. חרצתי מזה עוגיות ושמתי מילוי באמצע… ממרח חלבה.. שוקולד ממרחית… ורולדה במילוי תמרים
תקשיבי יצא ממש טעיםםםם הגיעו אורחים התלהבו על זה…
מעולה 🙂
תודה דינה
אם אני מחליפה את הקמח לקמח ללא גלוטן אני צריכה לשנות עוד משהו?
היי, לא ניסיתי להכין את המתכון הזה עם קמח ללא גלוטן כך שאני לא יודעת.
מתכון נפלא! השתמשתי בקמח רב תכליתי נטול גלוטן ובממרח תמרים. יצא ממש מוצלח!
תודה רבה לך, אפרת.
מהמם 😍
תודה לך!
הי אפרת!
אין לי ממרח שוקולד או ממרח אחר…
יש לך אולי מתכון לממרח שוקולד ביתי? מה אפשר לשים במקום?
אפשר להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם 30 גרם חמאה/מרגרינה ו-2 כפות מים.
הי אפרת 🙂
אפשר להשתמש בבצק פריך קנוי? יש לך המלצה איזה..?
כן אפשר. כל בצק שרשום עליו “בצק פריך למאפים מתוקים”.
יום מקסים 🙂
היי איך אפשר להכין ללא מחמאה או חמאה כלל?
בצק פריך חייבים להכין מחמאה אחרת כל המרקם משתנה.
אפשר לשים שמן וכמה?
לא מומלץ להמיר בשמן. זה ישנה את כל המרקם.
היי האתר מושלם!!
אפשר לשים חמאה במקום מחמאה?
כן בטח.
יום מקסים 🙂
שלום אפרת
דבר ראשון מרגש לראות אותך בעיתון הדרך דבר שני אני עובדת עם ילדות בסיכון והיום עשינו איתן את העוגיות האלה היה פשוט מדהים הן ממש ליקקו את האצבעות תודה לך
שמחה לשמוע 🙂
תודה 💜
ערב טוב לך
רציתי להכין את הבצק ואין לי מרגרינה..יש לי שמן קוקוס והוא נוזלי..אין לי סבלנות להמתין שיתקשה..מה המלצה שלך?
היי,
לדעתי זה ישנה את מרקם הבצק. ההמתנה עשויה להשתלם 🙂
היי… יש לי קמח תופח במקום רגיל… מה היחס והכמויות?
היי,
אפשר לשים 2 כוסות קמח תופח ולוותר כמובן על אבקת האפיה.
הכנתי היום ויצא ממש טעים! תודה על המתכון 😊
תודה חן.
גמר חתימה טובה 🌺
הכנתי מהבצק הזה קרואוסנים קטנים ויצא מצוין ןמעולה בהקפאה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אני מחפשת מתכון לעוגיות פריכות ללא סוכר שאפשר למלא אותן למעלה בשוקולד ביתי. האם הבצק הזה יכול להתאים?
ואם כן אני יכולה לשים סילאן באותה כמות כמו סוכר?
צריך להוריד נוזלים במקום?
וכמה שמן קוקוס במצב נוזלי (שאשים אותו אח”כ במקרר להתקשות) צריך לשים במקום החמאה?
תודה רבה.
היי הדס,
המתכון יכול להתאים.
אני מניחה שאפשר לשים סילאן אבל אולי זה יצבע קצת את הבצק. אולי עדיף לשים דבש או מייפל.
אפשר לשים 5 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק. אם השמן מומס בגלל החום כדאי להכניס אותו למקרר לפני השימוש.
היי אפרת, אני מכינה את העוגיות האלה באופן קבוע, אומנם עם ממרח תמרים, ותמיד מתחסלים מהר! רוצה להכין עוד פעם היום לכבוד שבת ואין לי הפעם ממרח תמרים. חשבתי להכין רולדה אחת עם ממרח שוקולד, כמו שבמתכון, ורולדה אחת עם ממרח אחר. יש לי ריבת תות וגם מלית אוכמניות, על מה היית הולכת?? תודה רבה וערב מקסים 🙂
היי אודליה,
נראה לי שעל ריבת תות.
ערב נעים 🙂
בחירה טובה! שתי הרולדות יצאו מושלמות!! תודה רבה ושבוע טוב ומבורך 🙂 אין על המתכונים שלך, אני בן אדם אחר במטבח מאז שהכרתי את האתר 🙂
תודה יקירה 🌷
והנה התמונה שלא הצלחתי לצרף עד עכשיו משום מה … שוב תודה 🙂
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך, הלזניה הבשרית מככבת אצלי זה השבוע השלישי ברציפות !!!
תודה על מתכונים קלילים ומעולים.
פה מראש הכפלתי כמויות כי אין לי ספק בטעם…
שמחה לשמוע!
תודה סיגל 🌷
להיטט
נראה מעולה!!
תודה על השיתוף 🙂
היי האם אפשר לוותר על האגוזים?
כן, אפשר.
שוב מתכון מעולה!
מתה על המתכונים שלך, כל אחד זו הצלחה. יש לך אפליקציה במקרה?
עשיתי שני ממרחים שיצאו אחלה:
ממרח תמרים, קינמון ואגוזי מלך קצוצים
שוקולד השחר עם גרידת תפוז
נשמע מעולה! תודה יוליה 🙂
אין לי אפליקציה, אולי תהיה בהמשך.
פשוט מעולה קל ובצק מדהים! אני חולה ולא הולך לבית הספר וכל יום מכין מתכון שלך יוצא תמיד מדהים!
שמחה שאתה נהנה מהאתר 🙂
תודה והחלמה מהירה!
שלום, האם אפשר להכין בצק לא מתוק לפי המתכון הזה?
כן אפשר, יש לוותר על הסוכר. אם רוצים בצק מלוח אפשר להוסיף כחצי כפית מלח.
אפרת סליחה,
במכון כתוב 4 כפות מים?
הכוונה לכפות או כוסות? (המרגינה תחליף למים)
תודה
היי אורלי,
רשום בין 2-4 כפות מים, לפי הצורך (ונכון, בגלל שיש חמאה/מרגרינה אין צורך בהרבה מים).
היי
האם מרגרינה למריחה בישול וטיגון גם טובה למתכון הזה…
תודה ויום טוב:)
היי שירה,
אני חושבת שכן רק צריך לוודא שהיא לא מלוחה.
סבבה תודה😘
אני פשוט מכינה הכל מהאתר שלך והכל כלכך מושלם כל מי ששואל על העוגות והעוגיוץ שלי אני ממליצה על האתר! יוצא לי הכל אליפות ..
אולי יש אפליקציה לאתר.?
תודה ליאת, כיף לשמוע 🙂
אין אפליקציה אבל התכנון הוא שתהיה בהמשך. כמובן שאעדכן על כך.
יצא טעים מאוד!! בצק מעולה!
וד”א גם הבצק של העוגת שמרים שלך יוצא מעולה! מכינים כל הזמן!
תודה רעות, שמחה לשמוע 🙂
הי (לאלופת הבישול והאפייה)
כמה שוקולד למרוח על מנת שלא יתפוצץ מכל הצדדים באפייה?
תודה
דרור
היי דרור (ותודה על המחמאה 🙂 ),
מומלץ למרוח שכבה אחידה של ממרח בגובה כ 2-3 מ”מ.
היי. האם ניתן להמיר את המרגרינה בשמן קנולה? ואם כן, מהי הכמות שניתן לשים במקום? תודה רבה 🙂
פחות מומלץ, המרקם של הבצק לא יהיה אותו דבר.
הרולדה יצאה מעולה
קלה להכנה וטעימה
מרחתי בריבה ופזרתי אגוזים מעל במקום השוקולד
תודה אפרת על האתר
והזמנתי לי את ספר המתכונים שלך ❤
תודה רוית, שמחה לשמוע 🙂
היי האם ניתן להקפיא את הרולדות לפני האפייה?
תודה!
אני חושבת שכן.
האם ניתן לוותר על הביצים בבצק ?
היי נופר,
לדעתי הבצק לא יהיה גמיש מספיק בלי הביצה.
הכנתי את המתכון ויצא פשוט מושלםםםםםם!!!
הכנתי את הבצק והוא יצא רך וקל לעבודה, אני אישית רידדתי מאוד דק את הבצק והוא לא נקרע לי, מילאתי בפנים נוטלה ואגוזים מרוסקים
יצאו לי 4 רולדות וכל אחת חתכתי ל10. יצאו עוגיות ביס קטנות ומושלמות
בעלי השתגע!!!!
תודה לך על מתכון מושלם ובלי הרבה עבודה.
איזה כיף לשמוע!
תודה חן ושנה טובה 🙂
אפרת היקרה
בהתחלה שהכנתי את הבצק אמרתי מה את עושה מה רע לך שמרים שאת מכירה ורגילה
ועכשיו אחרי שהרולדות מוכנות טעים טעים
ממש מעולה ושווה
עשיתי קילו
חלק עם ממרח שוקולד ואגוזים
והיתר עם ממרי תמרים ןצימוקים
תודה רבה לך
שנה טובה ומבורכת ובשורות טובות
דנית
שמחה שהחלטת להכין ושיצא טעים 🙂
תודה יקירה, חג שמח ושנה טובה!
היי, מתכון מוצלח מאוד! הכנתי כמה פעמים ויצא מאוד טעים 🙂
האם לדעתך אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא?
היי מיטל,
אני חושבת שאפשר.
שבת שלום 🙂
תודה, את כל הכמות של הקמח?
שאלה נוספת – האם יש לך מתכון למילוי עם קינמון?
תודה רבה!
אני חושבת שאפשר לשים את כל כמות הקמח.
אין לי מתכון מדויק אבל אני חושבת שיש לערבב בסביבות כפית עם 3 כפות מלאות סוכר (עדיף חום). למרוח את הבצק בחמאה/מרגרינה מומסת ולפזר את הקינמון והסוכר.
אני אנסה, תודה רבה! 🙂
תודה אפרת, אבל עוד שאלות:
התכוונתי, מה הכי מומלץ, במקום חמאה?
ולמילוי, צריך לשמן או להרטיב את הבצק, כששמים קקאו וסוכר?
יזיק לבצק לחכות במקרר לילה?
תודה רבה לך!
מבחינת מרקם הכי מומלץ זה מחמאה או מרגרינה אבל אם רוצים להמנע מזה מטעמים בריאותיים אז הכי מומלץ זה שמן קוקוס.
למילוי מומלץ לשמן את הבצק בחמאה מומסת או בשמן קוקוס מומס ואז לפזר קקאו וסוכר.
במקרר הבצק פשוט יתקשה לכן יש להניח לו להתקרר ולהתרכך מחוץ למקרר לפני שמרדדים אותו. יש לעטוף אותו בניילון נצמד שלא יתייבש.
הי!
אפשר מילוי של סוכר וקקאו?
מה תחליף הכי טוב לחמאה? שמן קוקוס? כמה?
תודה לך ושבת שלום!
היי דבי,
אפשר לשים מילוי של סוכר וקקאו.
וכן במקום חמאה אפשר לשים שמן קוקוס.
100 גרם חמאה = 5 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק. אם זה נוזל/מומס זה יוצא חצי כוס שמן אבל בכל מקרה במתכון הזה רצוי להשתמש בשמן קוקוס במצב מוצק ולא מומס.
שבת שלום 🙂
היי
אני רוצה להכין עם חמאה את המתכון ובמתכון כתוב מחמאה/ מרגרינה- התכוונת לחמאה/ מרגרינה?
היי הילה,
בגלל שזה פרווה רשמתי מרגרינה או מחמאה אבל אין שום בעיה להכין עם חמאה. עם חמאה זה יוצא הכי טעים 🙂
וואו פצצה סוף סוף באמת ככ חיפשתי את הטעם הזה בדיוקקק יואו זה בדיוק הטעם שחיפשתי ממש כמו של פעם
תודה פרח, שמחה שאהבת 🙂
בוקר טוב אפרת יקרה,
מה הן הכמויות לפי כמות של קילו קמח?
היי אוריה,
כמויות לקילו קמח:
1 קילו קמח
3.5 כפיות אבקת אפיה
350 גרם חמאה רכה
7 כפות גדושות סוכר
3 ביצים גדולות (או 4 ביצים קטנות M או S)
רבע-חצי כוס מים (יש להוסיף בהדרגה ולפי הצורך).
תודה רבה על מתכון של ממרח שוקולד כחול/לבן אני בטוח אנסה את המתכון, מוכרים אותו בחניות קרובות אלי בארה”ב. לא רק זה אתרגם את המתכון לאנגלית ואודיע לכל חברי הסייט שאני ממונה עליו שהוא נגד החרמת מוצרי ישראלץ כל הכבוד לכם, ומקווה שיותר ישראלים ישתמשו רק במוצרי ישראל ולא במוצרים מיובאים כמו נוטלה.
תודה נעמי 🙂
היי אפרת תודה רבה על המתכונים הנפלאים וטעימים! רציתי לשאול האם אפשר לוותר על הביצה?ומה ניתן לשים במקום הביצה?(פשוט לא אוהבת ביצים)…
היי נעה,
הביצה מעשירה את הבצק וגורמת לו להיות קצת יותר גמיש אבל אפשר להכין גם בלי הביצה ולהוסיף כמה כמות מים בהדרגה ולפי הצורך עד שהבצק נעשה אחיד ונוח לעבודה.
שלום אפרת רציתי לשאול האם אפשר להשתמש במתכון הזה עם בצק פריך מוכן של מעדנות ? תודה
כן, אפשר.
היי ערב טוב
רציתי לדעת אם אפשרי להשתמש בשמן במקום החמאה ואם כן מה הכמות?
היי הדס,
במקרה הזה פחות מומלץ. זה לא ייצא אותו דבר ויאבד את הפריכות.
רציתי לדעת האם אפשר להחליף את ממרח השחר בנוטלה?
כן, אפשר בהחלט.
ערב טוב,
יש לי מלית תפוחים וקינמון, יכול להתאים לבצק הזה?
אשמח לדעת, תודה!
לדעתי כן.
ערב נעים 🙂
ערב טוב
למה הרולדה מתפוצצת באפיה?
תודה
היי אהובה,
הבצק צריך להיות בעובי של כחצי ס”מ כשמרדדים אותו. בנוסף, זה יכול להיות מאוד קשור לאפיה בחום גבוה מידי. יכול להיות שהתנור שלך קצת יותר חזק מתנורים אחרים וכדאי לאפות ב170 מעלות במקום 180.
היי,שבוע טוב
כמה ימים לפני מומלץ להכין?
היי חן,
כמובן שהכי מומלץ להכין באותו יום אבל אם לא מסתדר אפשר להכין גם יום-יומיים לפני ולשמור בקופסה אטומה.
שבוע נפלא
היי , מה גודל הכוס המומלצת לשים את הקמח ? 200 מ״ל ?
היי ליטל,
גודל כוס בכל המתכונים 240 מ”ל. אפשר להשתמש בכוס סטנדרטית מזכוכית עם ידית כמו בתמונה בלינק המצורף – המרת מידות אפיה.
יום מקסים
והאם אני צריכה לשמן את נייר האפיה לפני שאני מכניסה לתנור ?
היי עדי,
זה יוצא כמו עוגיות פריכות. לא קשות מאוד אבל גם לא רכות.
אין צורך לשמן את נייר האפיה.
שבת שלום 🙂
זה יוצא לי רך או יותר בכיוון של עוגיות ? כי אני רוצה שיצא לי רך כמו רולדה
בדרך כלל אני מוצא באתר מתכונים מצוינים …
לצערי הפעם התאכזבתי מאוד , הבצק אינו נוח לעבודה , מתפרק ולא מצליח להתגבש ( גם לאחר קרור בהקפאה )
הוספתי נוזלים , אך עדין לא הצליח וחבל .
היי אבי,
יכול להיות שהשתמשת בכוס גדולה מידי?
שמת חמאה רכה בטמפ’ החדר או שהיא עדיין הייתה קרה וקצת קשה?
אם הבצק ממש מתפרק תוסיף ביצה נוספת.
ממתינה לעדכון.
קל להכנה.טעים כמו קונדיטור.חומרים ואופן הכנה שלא הבהילו אפילו מתחילה כמוני.
וכמובן מחמאות.אז תודה שיש אתר שעונה על כל דרישה.וגם אני מצטרפת לשאר המחמאות.
תודה ענת, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת
תודה רבה על המתכונים הנפלאים והמהירים!!
האם אפשר להכין את העוגיות האלה עם שמן במקום חמאה? ואם כן, כמה שמן?
היי עמליה,
במקרה הזה לא מומלץ. החמאה היא שעושה את כל המרקם הפריך.
אני מכינה עם חצי כוס שמן, שתי כפות סוכר, יוגורט אחד, שתיים וחצי כוסות קמח תופח, קורט מלח, ביצה אחת ויוצא נפלא!!
תודה אורה 🙂
היי האם אפשר להחליף את המרגרינה בשמן קוקוס? וכמה?
היי עדן,
אני מניחה שאפשר להמיר באותה כמות של שמן קוקוס – 100 גרם (זה יוצא 5 כפות שמן קוקוס במצבו המוצק).
שבוע נפלא 🙂
תודה(:
הבצק יצא מעולה, פריך – הרבה זמן לא יצא לי בצק כזה 🙂
עשיתי כמות כפולה ויצא מעולה
מיליאתי גם בממרח חלווה עם אגוזים ובריבה עם אגוזים
שמחה לשמוע 🙂
תודה אירית ויום מקסים
אם אני שמה חמאה . מה הכמות?
אותה כמות (100 גרם).
הבצק יצא לי נורא ואיום 🙁
הוא פשוט היה דביק ברמות שלא ניתן לעבוד איתו בכלל … איזו אכזבה נאלצתי לזרוק לפח. .
מה עשיתי לא טוב???
היי מיכל,
כמה כפות מים שמת?
השתמשת בחמאה מומסת או רכה בטמפ’ החדר?
אם אשתמש בקמח תופח לא צריך אבקת אפיה ? תודה
היי אסנת,
אם יש לך קמח לבן רגיל עדיף להשתמש בו ולהוסיף לו אבקת אפיה במינון שרשום במתכון כי בקמח תופח יש כמות כפולה של אבקת אפיה.
היי ותודה על התשובה המהירה. ואם קמח תופחיש כרגע בבית ואני ממש רוצה להכין עכשיו . עדיין לא כדאי ? לאגור כוח לקנות קמח לבן רגיל ?
ואם כן גם שתי כוסות ?
אני מניחה שאת יכולה להכין גם עם קמח תופח (2 כוסות) וכמובן לוותר על אבקת האפיה.
תודה רבה..
האם אפשר להשמש בבצק פריך למאפים מתוקים של מעדנות?
אני מניחה שאפשר.
היי ראשית עלי לומר שהאתר הוא פשוט וקל וכייף לבשל ולאפות
האם אפשר למלא את הרולדה בממרח תמרים
תודה מירי ובטח שאפשר 🙂
גמר חתימה טובה
היי אפרת, אז הרולדה הזאת היא הפרויקט הבא שלי 🙂 רוצה לנסות להכין הערב, כבר הוצאתי את המחמאה מהמקרר. כמה שאלות: 1. האם אוכל להשתמש בכוס קמח לבן וכוס קמח מלא? פשוט אין לי מספיק לבן. 2. נראה שאחלק את הבצק לשני חלקים ואעשה 2 רולדות קטנות יותר. מה בערך אמור להיות הגודל של כל מלבן, כך שאדע שרידדתי מספיק? 3. אני רוצה לפזר קצת אבקת סוכר מעל הרולדות, כמו בתמונה שלך. באיזה שלב עושים את זה? תודה רבה וערב טוב 🙂
היי אודליה,
1. לדעתי את יכולה לשלב בין קמח מלא ורגיל (יכול להיות שיהיו צורך להוסיף יותר מים עד שמתקבל בצק אחיד).
2. אני לא זוכרת את הגודל אבל את צריכה לרדד את הבצק בעובי של כחצי ס”מ (לא דק מידי ולא עבה מידי).
3. את אבקת הסוכר יש לפזר על הרולדות לאחר האפיה ולאחר שהן מתקררות לגמרי (אחרת החום ימיס ויספוג את האבקה).
בהצלחה וגמר חתימה טובה 🙂
תודה רבה וגמר חתימה טובה 🙂
היי, קצת הסתבכתי, לא ארדים אותך עם כל הפרטים, אבל בסוף יצאו פשוט וואו!! וזה הכי חשוב 🙂 כמובן שהייתי חייבת לטעום עוגייה אחת! מילאתי רולדה אחת בממרח תמרים ואגוזי מלך טחונים והשנייה בריבת תות ואני ממש מרוצה מהתוצאות! תודה רבה! ללא הגזמה, שינית לי את החיים! עכשיו הן נמצאות בקופסה אטומה, והאמת היא שרציתי להגיש אותן בסוכות. האם יחזיקו מעמד כשבוע בארון מטבח או שעדיף להקפיא? תודה ולילה טוב 🙂
היי אודליה,
שמחה שבסוף יצא טעים, זה הכי חשוב 🙂
עד סוכות זה גבולי. לדעתי כדאי להקפיא בתוך קופסה אטומה מחצית מהכמויות או כמה שאת חושבת.
בסוף כמעט ולא נשאר מה להקפיא! כבר חוסלו כמעט הכל חחח (אמרו עוד מעט יום כיפור, מצווה לאבול:-)). אעשה בע”ה עוד נגלה לסוכות. תודה רבה וצום קל ומועיל 🙂
מעולה, מצדיקה אותם 😉
גמר חתימה טובה וצום קל יקירה.
העוגיות יצאו מעולה. והמתכון קל וברור. מומלץ!
לא היה לי שוקולד, אז מרחתי על הבצק חמאה ועליה קקאו וסוכר.
הרבה מחמאות!
תודה
מעולה 🙂
תודה טליה שחזרת לעדכן!
שלום רב!
ברצוני לשבח את האתר ואת היחס שאו זוכים לו ( מענה בכל שעה)
קנינו ברוב חטאינו כמה צנצנות של ריבה האם יש לך רעיון מה אפשר לעשות עם הריבות ?
תודה וחג שמחה מכל הלב
היי טלי,
קודם כל תודה 🙂
אפשר למלא את הרולדה בריבה במקום בממרח שוקולד ויש גם מתכון למאפינס עם ריבה מאוד טעים.
חג שמח ושנה טובה ומבורכת!
ניסיתי כמה סוגים של בצק פריך… אבל זהההה הכי טוב עד עכשיו
תודה קרן, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום!
אפרת היי 🙂
רציתי לשאול, האם אפשר לחתוך ממש את הרולדה לחתיכות באורך 2 ס”מ עוד לפני האפייה? מה עדיף, לאחר אפייה או לפני? כי לפעמים יוצא שברגע שחותך לאחר אפייה אז בחלק מועט ממש הם מתפרקות לי…
ודרך אגב- אני אופה עוגיות כאלה כל שבוע ונחשבות להצלחה אצלי בבית, כולם מכורים אליהן.. שוב תודה לך 🙂
היי משה,
בגלל שהעוגיות עשויות מבצק פריך הן מתפרקות מעט בחיתוך ולכן חשוב לרדד את הבצק בעובי של כחצי ס”מ ולא דק יותר. בנוסף, חשוב לצנן את הרולדה לגמרי לפני החיתוך ולחתוך בסכין חדה בתנועות עדינות של ניסור אחורה וקדימה.
אפשר לחתוך אותן לפני האפיה ולאפות אבל החיסרון בזה הוא שהמילוי עלול להתייבש. כדי להפחית את התופעה אפשר לחתוך את הרולדה לפרוסות ולהשאיר את הפרוסות עומדות עם מרווחים קלים ולא להשכיב אותן על נייר האפיה כאשר הצד של המילוי פונה מעלה, וכך אני מאמינה שהמילוי פחות יתייבש בזמן האפיה. אתה יכול לנסות את זה פעם אחת ולראות מה עדיף 🙂
שלום אפרת. רציתי לשאול, האם אפשר למרוח שכבת קפה במקום שוקולד? ואם כן- הכיצד?
היי משה,
אין לי מתכון לממרח בטעם קפה אבל מה שאפשר לעשות זה למרוח ממרח שוקולד רגיל ומעל לפזר אבקת נס קפה.
בצק נוח ונעים לעבודה. יצא טעים מאוד.
תודה תמי 🙂
יום נפלא
מה ניתן לשים במקום החמאה או המרגרינה?
היי ליאור,
לא מומלץ להמיר את החמאה/מרגרינה במתכון הזה מאחר וזה מה שגורם לרולדה להיות פריכה.
אין צורך להכניס את הבצק למקרר לפני שמרדדים אותו? לא עדיף?
היי עדי,
ממליצה לנסות לרדד את הבצק מיד. אם את נתקלת בקושי את יכולה להכניס אותו למקרר.
בהצלחה 😉
האם ניתן לעבד ביד? אין לי מעבד מזון
כן לימור, אפשר.
מתכון פשוט והעוגיות יוצאות מדהים!!! ממש פריכות וטעימות!
כבר מתכון שלישי מהאתר הזה שאני מנסה ויוצא מהמם. תודההה!
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה ליטל ושבת שלום 🙂
הכנתי 2 רולדות, אחת עם ממרח נוטלה והשנייה עם ריבת תותים. יצא מעולה!
תודה רבה על מתכון ניפלא.
אגב, את הבצק חילקתי ל-2 ורידדתי בין 2 דפי נייר אפיה, הרידוד קל והבצק לא נידבק לנייר אפיה.
שמה לשמוע רחלי 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
הי, מה שלומך? רציתי לומר לך שהכנתי את העוגיות וגם את עוגת המייפל ויצא נהדר, אחלה מתכונים, תודה ושבת שלום.
תודה אפרת! שמחה לשמוע 🙂
המשך יום מעולה ושבת שלום!
היי,
תודה על מתכונים נהדרים!
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בשתי כוסות של קמח תופח במקום קמח לבן ואז לא מוסיפים אבקת אפייה?
היי מאיה,
בקמח התופח יש יותר אבקת אפיה מאשר ב2 כוסות קמח רגיל + כפית אבקת אפיה לכן יכול להיות שהרולדה תתפח יותר ממה שצריך.
אין לך בכלל קמח רגיל? אם כן, אפשר לשים כוס קמח תופח + כוס קמח רגיל.
היי שאלה אני רוצה להכין את העוגיות, שאלתי היא האם הביתה צריכה להיות חלק מהבצק? והאם הבצק לא מריך לנוח?
ושאלה נוספת, כדאי לעשות את זה במיקסר? או שפשוט ביד?
תודה;)
היי קארין,
כן, הביצה היא חלק מהבצק.
אפשר לרדד ישר לאחר הכנת הבצק.
נראה לי שהכי פשוט להכין ידנית כי הלישה כאן היא די קצרה.
בהצלחה 😉
הי מה עדיף לבצק פריך לעבד הכול עם מעבד מזון בפולסים עד שהבצק מתגבש? או מיקסר עם המגל?
היי שושי,
לא משנה. אפשר גם להכין במעבד מזון בפולסים קצרים. מתחילים עם מרגרינה, סוכר, קמח אבקת אפיה. לאחר שמתקבלת תערובת פירורית מוסיפים את הביצה ובמים עד שמתקבל בצק אחיד.
אפשר גם להכין במיקסר עם וו גיטרה (בתנאי שזה מיקסר חזק). מתחילים עם המרגרינה והסוכר עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הביצה והמים וחצי מכמות הקמח ואבקת האפיה. בסוף מוסיפים את יתרת הקמח עד לקבלת בצק אחיד (השיטה הזאת אולי יותר מתאימה אם המרגרינה רכה בטמפ’ החדר ולא ממש קרה וקשה).
בהצלחה 😉
הי.
הבצק היה מאוד נוח לעבודה ולא נשבר.
החמרגרינה היתה בטמפ’ החדר.. הוצאתי אותה משהו כמו 20 דק’ לפני והיה מזגן
נשמע שעשית הכל מצוין.
אם העוגיות מתפוררות כשאוכלים אותן זה בסדר. ככה אמור להיות בצק פריך (הן אמורות להתפורר ולהיות נמסות בפה).
מה המרקם של העוגיות? הן רכות, קשות?
היי.. יצאה לי מאוד טעימה אך הבצק מתפורר ולא פריך..
יש לך ניחוש מה עשיתי לא נכון?
תודה 🙂
היי יהודית,
איך היה מרקם הבצק לפני האפיה? גמיש ונוח לעבודה? הצלחת לגלגל לרולדה בלי שהבצק ישבר?
השתמשת בחמאה/מרגרינה רכה בטמפ’ החדר? כמה זמן הוצאת אותה לפני מהמקרר?
היי,
נוראאאאט בא לי להכין אבל יש לי רק 50 גרם חמאה…
האם ניתן להוסיף גם שמן? או מה ניתן להוסיף במקום.
היי שני,
עדיף להשלים את זה עם 50 גרם מרגרינה או מחמאה אם יש לך.
אם לא, את יכולה להוסיף רבע כוס שמן. זה יהיה קצת פחות פריך אבל עדיין אמור לצאת טעים.
בהצלחה 🙂
אפיתי את העוגה לפי המתכון היא יצאה מאוד טעימה אבל נסדקה למעלה סדקים גדולים מאוד ולא יפים להגשה
האים יש לך מושג למה? (מרחתי ביצה למעלה לקבלת גימור זהוב)
תודה
היי מנחם,
זה יכול להיות קשור לרידוד דק מידי של הבצק או לחום גבוה של התנור. בתנורים חזקים כדאי לאפות ב170 מעלות, במקום 180 מעלות כי החום הגבוה גורם לבצק להיסדק.
יום נעים 🙂
יש לי שמרים יבשים האם ניתן לעבוד איתם?
היי אורנית,
זה פחות מתאים לבצק פריך. עדיף להכין עם קמח רגיל ואבקת אפיה.
יום נפלא 🙂
מה הם הכמויות לקילו קמח ??
היי מור,
1 ק”ג קמח לבן
3.5 כפיות אבקת אפיה
400 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (יש להוציא מהמקרר לפחות שעה לפני)
7 כפות סוכר
4 ביצים
*מים להוסיף בהדרגה בהתאם לצורך (כרבע כוס מים, אולי פחות ואולי יותר)
יום נעים 🙂
האם ניתן לעשות את זה עם קמח כוסמין?
היי מיכל,
אני מניחה שכן. אם הבצק יבש או מתפורר יש להוסיף מים בהדרגה.
היי, אתר מעולה!! שאלה, האם בטוסטר אובן הזמן הוא גם 25 דקות? משום מה הם נראות לי לבנות מידיי…
תודה סיוון 🙂
לא ניסיתי להכין בטוסט אובן אבל אני מניחה שכן. העוגיות אמורות להשאר בהירות עם הזהבה מאוד קלה.
שבת שלום 🙂
יצא מעולה!!! אני הוספתי עוד מחמאה כדי שיצא בצק גמיש יותר.
לוקחת מפה את כל המתכונים וכולם מבלי יוצא מהכלל יוצאים מעולים!
מעולה, שמחה לשמוע!
תודה הילה 🙂
היי,
מה קורה שהצדק עדיין מתפורר?
המשכתי להוסיף מים כמו שהמלצת , ללא שינוי
תודה,
אתי
היי אתי,
אני מניחה שזה בגלל שהשתמשת בכוסות קצת יותר גדולות ובגלל זה יש יותר קמח.
כמה מים כבר הוספת?
היי
האם אפשר להשתמש בחמאה במקום במרגרינה? אני לא משתמשת במרגרינה אף פעם.
בטח צילה 🙂
שבוע טוב
לפני שמכניסים לאפייה האם יש צורך למרוח בביצה?
לא אורלי, אין צורך.
שבוע טוב וחג שמח 🙂
אני טבעונית. האם אפשר להשתמש בתחליף לביצה או להוריד אותה?
היי אפרת,
את יכולה לוותר על הביצה ולשים יותר מים עד לקבלת בצק נוח לעבודה אבל קחי בחשבון שיכול להיות שהמרקם הסופי של הבצק יהיה מעט מתפורר.
אם אני רוצה להשתמש החלמונים במקום ביצה כמה לשים? תודה;)
2 חלמונים.
שנה טובה 🙂
יצא נהדר, נגמר מהר מדי.
קל פשוט וטעים מאד.
תודה!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב 🙂
כמה רולדות מתקבלות מכמות זאת?
היי סמדר,
מתקבלות בסביבות 20 עוגיות.
אפשר לגלגל את הבצק לרולדה אחת ולחתוך ל20 עוגיות או לחלק את הבצק ל-2 רולדות וחתוך כל רולדה ל10 עוגיות.
היי ערב טוב ניסיתי פעם ראשונה עם מילוי תפוחי עץ וניל וקינמון יצא פשוט מעלף תודה רבה רבה ושבת שלום
נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
עשיתי עכשיו את המאפינס פיצה נחטפו ואת העוגיות פרג יצא מעולההההה
אתר מצויין עשיתי כמעט כמעט את הכל
איזה כיף לשמוע!
תודה לימור 🙂
עשיתי את העוגיות עם ממרח תמרים ואגוזים
יצא מעולה
כולם ממש אהבו ופשוט טרפו את הכל
שמחה לשמוע מיכל!
תודה והמשך יום מקסים 🙂
הרולדות בתנור, מקווה שיצליח לי 😉
בהצלחה! 🙂
היי
אפשר לעשות את המתכון עם שמן ?
תודה מראש ויום טוב
היי אביבית,
במקרה הזה לא מומלץ להשתמש בשמן מאחר וזה ישנה לגמרי את מרקם הבצק.
יום נפלא 🙂
ערב טוב. יש לך המלצות לממרחים שילדים אוהבים חוץ משוקולד ותמרים?
את המתכון אנו מכינים בכל שישי לאורחים והם כל פעם משתגעים עליו מחדש. רצינו לשנות משהו קטן לצורך ההפתעה. יש לך אולי רעיון? תודה רבה.
היי לירון,
שמחה שאתם נהנים מהמתכון 🙂
אפשר לשים ריבה, ממרחים בטעמים שונים כמו חלבה, לוטוס, נוגט.
*אם זה מיועד לילדים אפשר לשים ממרח שוקולד ולפזר סוכריות צבעוניות (הם מתלהבים מזה).
שבת שלום!
האם אפשרלמרוח סילאןתמרים כמילוי??
תודה מראש
שמחה
היי,
במקרה הזה סילאן לא מתאים כמילוי מאחר והמרקם שלו נוזלי מידי ושונה מממרח תמרים.
בסילאן אפשר להשתמש להמתקת תבשילים או מאפים. מצרפת לך לינק לכל המתכונים שהשתמשתי בהם בסילאן- https://www.10dakot.co.il/?s=%D7%A1%D7%99%D7%9C%D7%90%D7%9F
ערב נעים 🙂
תודה!! במיוחד על הסובלנות לכל אחד ואחת מאיתנו..
הכנתי יצא מעולה!!!
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
האם אפשרלמרוח סילאןתמרים כמילוי??
והאם יש לך רעיונות לשימוש בסילאן?
תודה מראש
שמחה
היי ! אני רוצה להכין את המתכון ורציתי לשאול כמה גרם זה 2 כוסות קמח לפי הכוסות של המתכון והאם התמונה של הרולדה המוכנה זה תוצאה שלכם.??
היי לירז,
2 כוסות קמח זה 280 גרם (כל כוס זה 140 גרם).
ובטח, התמונה היא התוצאה הסופית של המתכון הזה 🙂
בהצלחה והמשך יום נפלא!
יצא טעים בטירוף!!!!!!!!!!!
תודה רוחלה! אני שמחה שאהבת 🙂
היי, נראה מתכון מעולה ממש!
יש לי בצק פריך מתוק קנוי, אפשר להכין את הרולדה גם איתו?
אם לא, יש לך מתכון מומלץ למשהו להכין איתו?
תודה רבה רבה!
היי יעלה,
לא ניסיתי אבל לא צריכה להיות בעיה כי זה בצק פריך.
מתכונים נוספים שאת יכולה להכין עם הבצק הם עוגיות חמאה, עוגיות סנדוויץ, ואפילו אוזני המן (לחצי על שם המתכון כדי לעבור לדף המתכון).
בהצלחה 😉
היי אפשר בתור מילוי להכין קקאו עם סוכר ( כמו של רוגאלך) וזה יהיה המילוי??
כן מרים, אפשר.
ערב טוב,
הרגע סיימתי לאפות את העוגיות, הן נהדרות והבצק מאוד נוח וכיפי.
ממליצה להכפיל כמויות……
מעולה! שמחה לשמוע ליאורה 🙂
ערב טוב,
הרגע סיימתי לאפות את העוגיות יצאו מעולות!
רצוי להכפיל את הכמות כי זה נגמר מהר…..
הכנתי את הרולדה היא צריכה בבצק לצת עבה הוא רגילה
ויצה ממש תעים תודה
שמחה לשמוע גלית 🙂
היי
העוגיות מעלפות!!!
כל כך קל וטעים מאוד!!!
תודה על האתר הנפלא,
שמחה לשמוע תמי!
תודה שחזרת לעדכן ויום נעים 🙂
אפשר להשתמש בקמח מלא? היחסים בין הרכיבים יהיו שונים?
היי שמרית,
לא ניסיתי להכין עם קמח מלא אבל מה שבגדול אמור להשתנות זה רק כמות הנוזלים. אני מניחה שתצטרכי להוסיף יותר מים.
העוגיות נראות מדהים! אפשר לשים מילוי של ריבת חלב במקום?
כן בטח דנית 🙂
הכנתי את הבצק עם חמאה וחילקתי ל2 ברולדה אחת שמתי נוטלה וברולדה השניה ממרח תמרים ואגוזי המלך קצוצים וכמובן אחרי שהיה מוכן פיזרתי אבקת סוכר וחתכתי לפי הסימנים שעשיתי לפני שהכנסתי לתנור ויצא פצצה! כבר הכנתי פעמיים יום אחרי יום מרוב שזללו!!! :))))
מעולה! שמחה לשמוע ותודה על כל העדכונים 😉
יצא פצצה.
הכפלנו כמויות והוספנו 10 כפות מים.
יישר כח ותמשיכו להפיץ מתכונים טעימים שכאלו.
תודה שוקי! שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!
הבצק פריך וטעים
מככב אצלנו בבית ,קבוע !!!
תודה רבה
תודה חדווה! שמחה לשמוע 🙂
היי
גם אני אשמח למתכון ללא גלוטן
היי
ראיתי שרשמת לאביבית שבקרוב יהיה מתכון לרולדה לבצק פריך ללא גלוטן ועדיין אין
רציתי לדעת מתי יהיה?
והאם ניתן להחליף את הקמח הרגיל בקמח תמי שאמור להיות 1:1?
היי מיכל,
עדיין לא הצלחתי לצור מתכון ממש מוצלח לרולדה ללא גלוטן. אמשיך לנסות וברגע שאצליח כמובן שאפרסם.
לא ניסיתי להחליף בקמח תמי אבל בגדול זה אמור לעבוד. אני רק לא בטוחה לגבי הגמישות של הבצק (כי במתכון הרולדה חשוב שהבצק יהיה גמיש).
אם תנסי אשמח להתעדכן בתוצאות 🙂
שלום.
החמאה כן הייתה רכה למרות שלא חיכיתי שעה אלא חצי שעה בערך. הבצק היה קצת דביק אז שמתי קצת קמח על משטח עבודה וגם מעליו ורידדתי והיה בסדר פחות או יותר.
אם כך אז אפילו אם החמאה רכה ונוחה לעבודה בכל זאת צריך לחכות? זו הבעיה?
היי רעות,
בדר”כ הסיבה שבצק פריך מתפורר היא שחסר נוזלים בבצק ויש יותר מידי קמח (כנראה בגלל הוספת הקמח בזמן הרידוד). פעם הבאה אם הבצק מעט דביק תעזרי בנייר אפיה: תפרסי נייר אפיה מתחת לבצק, מעל הבצק תניחי נייר אפיה נוסף ותרדדי מעליו.
פעם הבאה תנסי גם להוציא את החמאה שעה-שעתיים לפני. זה יעניק לבצק מרקם גמיש ונוח יותר.
בנוסף חשוב להקפיד לרדד את הבצק לא דק מידי אלא בעובי של כחצי ס”מ (כשהבצק דק מידי הוא עדין יותר ונוטה להתפורר מהר יותר).
בהצלחה בפעם הבאה 😉
היי
העוגיות יצאו טעימות אבל מתפוררות. למה?
היי רעות,
השתמשת בחמאה רכה? הכוונה הוצאת את החמאה מהמקרר לפחות שעה לפני ההכנה?
המרקם של הבצק היה נוח לעבודה וגמיש?
האם ניתן להקפיא את הרולדה?
במידה וכן- כאשר מפשירים יש לחמם או רק להפשיר?
תודה מראש (אני קלולסית באפייה)
היי יערה,
הקפאה לפני האפיה-
ניתן להכין את הרולדה, לעטוף אותה היטב בניילון נצמד ולהכניס למקפיא.
כרוצים להכין- מוצאים את הרולדה מהמקפיא, חותכים לפרוסות (בעודה קפואה), מניחים על נייר אפיה ואופים בתנור שחומם לפחות 10 דקות מראש.
הקפאה לאחר האפיה-
מצננים את העוגיות או הרולדה לטמפ’ החדר, מכניסים לקופסה אטומה ושומרים במקפיא.
מפשירים במקרר או בטמפ’ החדר.
יום נפלא 🙂
היי האם צריך לתת לבצק לתפוח/להניח במקרר?או שאפשר מיד לרדד אותו?
היי ציפי,
אין צורך, אפשר לרדד אותו מיד.
פורים שמח 🙂
העוגיות יתנפחו כו לחם אולי סמתי קמח תופח בימקום קמח רגיל אבל יצא 10 תודה לך ולכול המתכונים שלך
תודה שיראל, הכי חשוב שיצא טעים 😉
בצק ניפלא!!!
אני אישית מילאתי אותו בממרח תמרים יצא משגע!!!!
תודה רבה על המתכון הניפלא!
תודה אתי! 🙂
יצא מעולה. קל ופשוט לתפעול והתוצאות נהדרות. מלאתי בשקדיה וסילאן.
תודה
מצוין! תודה עדי 🙂
הכנתי את המתכון, ויצא מאד טעים.
אפשר לעשות את המתכון עם קמח מלא במקום קמח לבן ??
הי, שמחה לשמוע 🙂
לא ניסתי להכין עם קמח מלא אבל לדעתי אפשר ומומלץ לשלב בתור התחלה עם קמח רגיל (חצי או שליש מהכמות).
תודה על התשובה המהירה….מאוהבת במתכונים שלך.. :*
בשמחה! ותודה 🙂
היי אפשר במקום שוקולד.גם ריבה?
כן אפשר.
אחלה, תודה רבה על התשובה.כן כנראה רידדתי אותו דק מידי. הבצק עצמו יצא מעולה. הבעיה שלי זה בתנור באמת, אין לי פונקציה של אפיה אז הוא לא משו בכלל.
טוב פעם הבאה ארדד פחות ואנמיך את החום 🙂 יום טוב וחג שמח!
יוצא לי מאוד טעים הבעיה היחידה אצלי זה שכשאני חותכת את הרולטה אז הבצק מתפורר לי קצת.אני נותנת לו להתקרר קודם.
הבצק יוצא לי מעולה אין לי בעיה איתו בזמן שאני מכינה.יכול להיות זה החום בתנור?היום הכנתי וכשהוצאתי את זה מהתנור אז הרולדה נקרעה כזה
היי עדי,
אם הבצק יוצא טוב וגמיש לפני האפיה אז תבדקי שאת לא מרדדת אותו דק מידי. הוא צריך להיות בעובי של כחצי ס”מ ואם הבצק נקרע לאחר האפיה זה באמת יכול להיות קשור לחום התנור, לכן פעם הבאה מומלץ לאפות ב170 מעלות.
בהצלחה בפעם הבאה ויום נפלא 🙂
פעם ראשונה שאני מכינה אותם בצק מדהים!!!!! כל הכבוד וישר כוח על המתכון
תודה שרית! שמחה לשמוע 🙂
הכנתי אותם יצא סוף הדרך-ממליצה בחום ובאהבה 🙂
תודה נגה על ההמלצה 🙂
ממש מתחשק לי לעשות את העוגיות אבל יש לי רק 50 גרם חמאה. יש תחליף לחמאה?
היי מעיין,
אם יש לך מרגרינה או מחמאה את יכולה להשלים את ה50 גרם הנותרים. שימי לב רק שצריך להוציא אותם שעה-שעתיים לפני מהמקרר כדי שיתרככו.
במקום מרגרינה/מחמאה- אפשר לשים רבע כוס שמן קנולה (הכוונה 50 גרם חמאה רכה+ רבע כוס שמן). אני מניחה שזה ישנה מעט את מרקם הבצק אבל זאת גם אפשרות.
אם הבצק יוצא פירורי יש להוסיף מים בהדרגה עד שהבצק הופך לרך וגמיש.
בהצלחה 😉
היי אפרת,
החמאה הייתה בטמפ’ החדר,רכה. אולי צריך יותר חמאה? אולי כי אני משתמשת בכוס מדידה של 240 מ”ל ולא בכוס של 200 מ”ל?
הצלחתי לגלגל את הרולדה,אך לא בקלות..
ולגבי האבקת סוכר,זה מה שעשיתי 🙂
כוס של 240 מ”ל זה בסדר גמור. לדעתי פשוט היה צריך להוסיף עוד מים, אפילו יותר מ5 כפות אם יש צורך, עד שהבצק יתרכך ויקבל גמישות. אני ארשום הערה במתכון.
העיקר שלמרות הכל הצלחת להתמודד עם הבצק בגבורה והעוגיות יצאו טעימות 😉
היי אפרת,
הבצק לא יצא לי נעים ונוח לעבודה,הוספתי כ5 כפות מים ולא כ”כ עזר.
הבצק היה מאוד קשה…
יש לך מושג למה?
אבל,להפתעתי העוגיות יצאו טעימות! 🙂 (למרות שהמראה למעלה,לא חלק ויפה).
תודה!:)
היי אלומה,
מוזר כי הבצק במתכון הזה אמור להיות גמיש ומאוד נוח לעבודה.
זה יכול להיות קשור למרקם החמאה. השתמשת בחמאה רכה בטמפ’ החדר? הכוונה הוצאת את החמאה החוצה כשעתיים לפני השימוש?
ואיך בסוף הצלחת לגלגל לרולדה, הבצק לא נשבר/התפרק?
ולגבי המראה העליון של העוגיות – את יכולה לפזר מעט אבקת סוכר כדי לטשטש את המראה.
הי, יש סיבה שבגללה ממליצה לשים דווקא ממרח השחר פרווה? למה לא חלבי?
היי רעות,
רשמתי ממרח פרווה מאחר והמתכון הוא פרווה אבל בטח שאפשר להשתמש גם בממרח חלבי 🙂
אפשר עם אגוזי לוז?
בטח רונית 🙂
אתר מדהים ונהנית ממנו מאד.
לגבי מתכון הכרוכיות – רץ אצלינו בבית שנים.
כמה ביצים לשים על 4 כוסות קמח ?
תודה ושבת שלום
היי יונית,
אם את מכינה את המתכון מ-4 כוסות קמח את צריכה לשים 2 ביצים. אם את מכינה לפי המתכון הזה, פשוט תכפילי את כל הכמויות המצוינות במתכון.
שבת שלום 🙂
נראה טעים מאוד !
יש אפשרות להחליף את המרגרינה/מחמאה במשהו אחר??
היי ירדן,
אפשר להמיר בחמאה. לגבי שמן, אני פחות ממליצה במקרה הזה כי זה ישנה את כל מרקם הבצק והבצק יאבד מפריכותו.
יום נפלא 🙂
אפשר גם ממרח תמרים במקום שוקולד?
בוודאי
האם יש מתכון לרולדה מבצק פריך לנמנעים מגלוטן וכן מתכון לעוגת שמרים.
אשמח לתגובה
היי אביבית,
כרגע אין מתכונים כאלה באתר. לגבי רולדה מבצק פריך ללא גלוטן- מקווה להעלות מתכון בקרוב 🙂
נראה מדהים -אפשרי קמח תוףח?תודה
היי ענתי,
במתכון הזה יחס אבקת האפיה קטן בחצי מהכמות שיש בקמח תופח אבל לדעתי לא צריכה להיות בעיה להכין את זה גם עם קמח תופח.
יום נפלא 🙂