זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
סוג: פרווה
רכיבים
2/3 כוס קמח מלא (או כוסמין מלא)
1/3 כוס קמח לבן
3/4 כוס שיבולת שועל דקה
חצי כפית מלח
כף תבלין זעתר
2 כפות שומשום
חצי כפית אבקת שום / שום גבישי
רבע כוס מים קרים
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית רכה.
-מרדדים את הבצק לעלה דק בין שני ניירות אפיה וחותכים עם סכין למלבנים קטנים.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 18 דקות, עד שהקרקרים מזהיבים בקצוות.
הפעל טיימר (18 דק’)
+
טיימר פועל
-מנמיכים את התנור ל120 מעלות ואופים במשך 20 דקות נוספות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-מוציאים ומצננים.
מתכונים מקמח מלא, קמח מלא מתכונים
חסר מים במתכון לא מספיק 1/4 כוס וגם בלי שמן ..הוספתי מים ושמן זית טיפה ורבע כפית סודה לשתיה יצא מושלם!
תודה שחזרת לשתף:)
שלום,
ניסיתי להכין את המתכון לפי מדידה וכמות המים לא הספיקה לי וזה לא התגבש לבצק. הוספתי מעט מים ושמן וכשזה הצליח להתגבש לכדור שמתי במקרר לחצי שעה.. היה מאוד קשה לרדד והבצק ממש נקרע.
לא הצלחתי להכין עם זה קרקרים. מה יכולה להיות הבעיה?
תודה!
היי אביגיל,
הכנת בדיוק לפי המתכון? אם שינית משהו תרשמי לי. זה יעזור לי להבין.
השתמשת בשיבולת שועל דקה או עבה?
הי אפרת, הכנתי רק מקמח מלא, ושמן זית. שמתי את הבצק ללילה במקרר. היה מאוד קשה לרדד. הוספתי מים וגם ביצה אבל עדיין זה לא עזר. זה יצא טעים מאוד אבל לצערי לא הצלחתי לייצר קרקרים (אלא משהו הרבה יותר עבה).עבדתי לפי כוס מדידה. מה יכולה להיות הסיבה ומה לעשות להבא? תודה, מיכל
היי מיכל🙂
כנראה שהבצק התקשה במקרר אם היה כל הלילה.
להבא כדאי לשים אותו במקרר רק לחצי שעה.
היי אפרת
אם משתמשת בקמח חיטה מלא
והשליש כוס קמח רגיל שמה במקום זאת קמח חיטה 70 אחוז מלא?
יצא יותר מידי דחוס?
או שהכרחי קמח חיטה לבן רגיל ?
תודה מראש
ויום טוב.
היי עינת,
יתכן שיצא יותר דחוס, אבל עדיין זה אמור להיות בסדר היות ומדובר בקרקרים- שהם פריכים.
בהצלחה ויום מקסים(:
היי אפרת
אפשרי מקמח כוסמין לבן (או קמח כוסמין 70 אחוז כוסמין מלא ) כקמח רגיל?
ןקמח כוסמין מלא כקצח מלא ?
תודה מראש ושבת שלום.
היי,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין ללא שינוי במתכון, אך המרקם עשוי להשתנות מעט.
לא הבנתי למה כוונתך ב”קמח כוסמין מלא כקצח מלא”? את מעוניינת להוסיף קצח? זה אפשרי.
היי, אפשר להחליף את הקמח לכוסמין מלא?
היי שירה,
יתכן שינוי במרקם, אבל אפשר(:
הי אפרת ,את אלופה!
אני מחפשת מתכון לקרקרים אווריריים כמו הקרקרים של פיטנס אם יש
היי רוני,
אין לי מתכון לקרקרים כמו פיטנס, אבל יש מתכונים מעולים לקרקרים מכל הסוגים(:
שבוע מקסים!
היי אפרת
לגבי המתכון יש לי תבלין זעתר עם שומשום גם הולך?
וכמה כפיות להוסיף אם כן במקום שומשם בנפרד מזעתר?
תודה ויום נפלא.
היי עינת,
את יכולה להוסיף 1.5 כפות מהתבלין, ואם אוהבים אצלכם במיוחד שומשום- אפשר להוסיף עוד כפית שומשום בנפרד:)
למה הבצק יצא לי ירוק כהה כזה? בגלל הזעתר? בתמונה אצליך זה לא ככה :0 לא כל כך רואים בתמונה
כן, כנראה בגלל הזעתר.
הי אפרת, הכנתי מקמח טף וכוסמין ןיצא מאוד טעים. עם זאת,הבצק התפורר דיי התפורר לי כאשר ניסיתי לרדד אותו. מה לעשות להבא? (שמתי גם במקרר את הבצק).
היי מיכל,
אני מניחה שזה יכול להיות בגלל קמח הטף,
לפעם הבאה תנסי להוסיף עוד קצת מים עד שהבצק מתגבש.
בהצלחה ♥
———–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
הי אפרת, מה אפשר לשים במקום השום? תודה!
אפשר לוותר על השום.
יש לך רעיון מה אפשר במקום שעתר? אורגנו אולי?
משהו שילדים יאהבו…
אם הם אוהבים אורגנו אפשר לשים כחצי כפית. אפשר גם להכין בלי.
יש לי רעיון אפשר לשים תבלין פיצה או פפריקה או גריל עוף
היי אפרת,
האם המתכון יוצא מוצלח אם אשתמש רק בקמח כוסמין?
והאם אפשר להשתמש בשמן זית במקום שמן קנולה?
תודה,
מיכל
לדעתי כן.
מים יש לשים בהדרגה ולפי הצורך.
אפשר שמן זית.
שלום אפרת,
האם הקרקרים יעברו בשלום הקפאה?
תודה על האתר ועל המתכונים המהירים והטעימים!
אני חושבת שכן.
יום נפלא 🙂
היי, אפשר להשתמש בכוס קמח רגיל?
כן אפשר. את המים מומלץ להוסיף בסוף ובהדרגה כי יכול להיות שיהיה צורך בכמות קטנה יותר.
הי אפרת,
אני תוהה האם ניתן להמיר את שיבולת השועל בקוואקר ואת הקמחים בשיפון מלא?
מה דעתך?
בתודה,
מוניקה
היי מוניקה,
אני חושבת שכן 🙂
יום נפלא!
היי, קודם כל תודה רבה על המתכונים שלך!!! הם מעולים!! אני רוצה להכין את הקרקרים האלו אבל אין לי שיבולת שועל. מה אני יכולה לעשות?
היי רומי,
אני שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
לא ניסיתי להכין בלי שיבולת שועל אבל נראה לי שאת יכולה לשים במקום עוד שליש כוס קמח ואת המים תוסיפי בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד.
בהצלחה 😉
שלום,
האם אפשר להכין ללא שומשום וללא זעתר?
תודה.
היי אירנה,
השומשום תורם מעט למרקם והזעתר נותן טעם אבל את יכולה להכין גם בלי.
בוקר טוב!
המתכון נראה נהדר!
רצה להכין…
האם מתאים לדעתך גם לחולי סכרת?
תודה ושבוע טוב!
היי לירז,
כן, יכול להתאים -המתכון מבוסס ברובו על קמח מלא ואין בו סוכר.
שבוע מצוין 🙂
היי,
אפשר להשתמש גם בשיבולת שועל דקה וגם בעבה וכן אפשר להוסיף גרעינים.