שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: חלבי

מצרכים:

3 סלקים בינוניים מבושלים (משקית ואקום)

2 כפות מיץ לימון

כף שמן זית

כף חומץ בלסמי

קמצוץ מלח גס

קמצוץ פלפל שחור (רצוי טחון גס)

1-2 כפות עירית קצוצה

2-3 כפות גבינה בולגרית מפוררת (רצוי רכה) או פירורי גבינה כחולה

כרבע כוס אגוזי מלך קצוצים גס

אופן הכנה:

-פורסים את הסלקים לפרוסות דקות-דקות בעזרת סכין ומסדרים בצלחת גדולה שטוחה בצורה מעגלית (כמו ספירלה).

-לפני ההגשה- מפזרים מעל באופן שווה מיץ לימון, שמן זית, חומץ בלסמי, מלח גס, פלפל שחור, עירית קצוצה, גבינה בולגרית ואגוזי מלך קצוצים.

*במקום עירית קצוצה אפשר לפזר כמה עלי רוקט או בזיליקום טריים. במקום גבינה בולגרית אפשר לשים גבינת פרמז’ן.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת קוקוס ושוקולד צ’יפס
כדורי כרובית

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אודליה (20:27 17.07.2021)

יצא מעולה! כמה פשוט להכנה ככה טעים. מאוהבת במתכונים שלך

מתכונים ב-10 דקות (22:40 17.07.2021)

נראה טוב ממש! איזה כיף ששיתפת❤

שוב שני (18:15 27.04.2021)

היי אפרת יקרה! אם יש לי רק סלק טרי, יכולה להנחות אותי איך עדיף ונכון לבשל אותו? והאם לקלף אותם לפני או אחרי בישול?

מתכונים ב-10 דקות (18:42 27.04.2021)

היי שני,
יש לבשל את הסלק עד לריכוך, לאחר מכן להמתין עד שיתקרר, ואז לקלף ולחתוך אותו לפרוסות דקות.
בהצלחה יקירה😊

שוב שני (18:28 1.05.2021)

תודה אהובה! אעדכן 😉

אילת (19:13 10.11.2020)

היי
אפשר במקום חומץ בלסמי לשים חומץ בן יין לבן או חומץ תפוחים?

מתכונים ב-10 דקות (09:01 11.11.2020)

היי אילת,
לא הייתי ממליצה וגם לא ניסיתי, לבלסמי יש טעם ייחודי שמשתלב מעולה עם הקרפצ’יו
יום מקסים🌸

נועה (23:31 17.08.2020)

גם כשאני רעבה בשעה 23:30 אני יודעת שיש מה להכין באתר שלך! פשוט טעיםםםם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:09 18.08.2020)

מהמם 🙂
תודה נועה

מילי (20:24 31.05.2020)

אם אני מכינה בתור בלט קוביות אפשר לטבל לפני או ממש רק לפני ההגשה? 🙏

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:22 31.05.2020)

אם זה שעה-שעתיים לפני אז אפשר לתבל אבל את הבולגרית והאגוזים כדאי לפזר סמוך להגשה.

אתי (15:44 23.04.2020)

היי אפרת רציתי לדעת אפשר להכין את הפרוסות ולשים במקרר?
חומץ רגיל זה בסדר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:05 23.04.2020)

אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עטוף בניילון נצמד.
עם חומץ בלסמי זה יותר טעים אבל אם אין לך תכיני עם חומץ רגיל.

שרי (21:30 20.01.2020)

טעים, טעים, חבל על הזמן…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:17 21.01.2020)

שמחה שאהבת 🙂

נטלי (19:22 14.12.2018)

ניתן להכין מראש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:39 15.12.2018)

כן. יש לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר עד ההגשה.

דניאל (03:41 18.11.2018)

אין חומץ בלסמי .. אפשר לוותר עליו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:28 18.11.2018)

הוא מוסיף טעם אבל אם אין, אפשר להכין בלי.

אור (17:46 15.03.2018)

אם אני מכינה מסלק טרי צריך לבשל לפני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 15.03.2018)

לדעתי כדאי לבשל לפחות באופן חלקי.

נורית (14:53 22.02.2018)

אלגנטי וקליל. לקח 7 דקות להכין, 7 דקות לחסל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 22.02.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה נורית.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.