זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
מצרכים:
3 סלקים בינוניים מבושלים (משקית ואקום)
2 כפות מיץ לימון
כף שמן זית
כף חומץ בלסמי
קמצוץ מלח גס
קמצוץ פלפל שחור (רצוי טחון גס)
1-2 כפות עירית קצוצה
2-3 כפות גבינה בולגרית מפוררת (רצוי רכה) או פירורי גבינה כחולה
כרבע כוס אגוזי מלך קצוצים גס
אופן הכנה:
-פורסים את הסלקים לפרוסות דקות-דקות בעזרת סכין ומסדרים בצלחת גדולה שטוחה בצורה מעגלית (כמו ספירלה).
-לפני ההגשה- מפזרים מעל באופן שווה מיץ לימון, שמן זית, חומץ בלסמי, מלח גס, פלפל שחור, עירית קצוצה, גבינה בולגרית ואגוזי מלך קצוצים.
*במקום עירית קצוצה אפשר לפזר כמה עלי רוקט או בזיליקום טריים. במקום גבינה בולגרית אפשר לשים גבינת פרמז’ן.
ראו גם
- סלט אנטיפסטי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- סלט יווני |
- פסטה במיקרוגל |
- שעועית ירוקה בפסטו |
- סלמון בחרדל ודבש
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
קרפצי’ו סלק משודרג (עם עלי בייבי)- יצא מושלם גם בנראות וגם בטעם!
איזה כיף לשמוע! נראה מעולה😊
קרפצ’יו עם בולגרית מפוררת- פשוט תענוג!
נראה מושלם🩷
יהיה טעים לדעתך גם בלי הגבינה? אני רוצה את זה כתוספת לעל האש 😬
בטח, יהיה מצוין(:
יצא מעולה! כמה פשוט להכנה ככה טעים. מאוהבת במתכונים שלך
נראה טוב ממש! איזה כיף ששיתפת❤
היי אפרת יקרה! אם יש לי רק סלק טרי, יכולה להנחות אותי איך עדיף ונכון לבשל אותו? והאם לקלף אותם לפני או אחרי בישול?
היי שני,
יש לבשל את הסלק עד לריכוך, לאחר מכן להמתין עד שיתקרר, ואז לקלף ולחתוך אותו לפרוסות דקות.
בהצלחה יקירה😊
תודה אהובה! אעדכן 😉
היי
אפשר במקום חומץ בלסמי לשים חומץ בן יין לבן או חומץ תפוחים?
היי אילת,
לא הייתי ממליצה וגם לא ניסיתי, לבלסמי יש טעם ייחודי שמשתלב מעולה עם הקרפצ’יו
יום מקסים🌸
גם כשאני רעבה בשעה 23:30 אני יודעת שיש מה להכין באתר שלך! פשוט טעיםםםם
מהמם 🙂
תודה נועה
אם אני מכינה בתור בלט קוביות אפשר לטבל לפני או ממש רק לפני ההגשה? 🙏
אם זה שעה-שעתיים לפני אז אפשר לתבל אבל את הבולגרית והאגוזים כדאי לפזר סמוך להגשה.
היי אפרת רציתי לדעת אפשר להכין את הפרוסות ולשים במקרר?
חומץ רגיל זה בסדר?
אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עטוף בניילון נצמד.
עם חומץ בלסמי זה יותר טעים אבל אם אין לך תכיני עם חומץ רגיל.
טעים, טעים, חבל על הזמן…
שמחה שאהבת 🙂
ניתן להכין מראש?
כן. יש לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר עד ההגשה.
אין חומץ בלסמי .. אפשר לוותר עליו?
הוא מוסיף טעם אבל אם אין, אפשר להכין בלי.
אם אני מכינה מסלק טרי צריך לבשל לפני?
לדעתי כדאי לבשל לפחות באופן חלקי.
אלגנטי וקליל. לקח 7 דקות להכין, 7 דקות לחסל.
שמחה לשמוע 🙂
תודה נורית.