שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

מתכון לקרפצ'יו סלק מהיר הכנה. מנה מיוחדת וטעימה לאירוח חלבי.

במתכוני קרפצ'יו רגילים בדר"כ משתמשים בסלק חי אותו חותכים לפרוסות דקות בעזרת מכשיר מיוחד שנקרא מנדולינה. חלק מבשלים את הסלק לפני וחלק לא. כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, אני מעדיפה את הדרכים המהירות והקלות ולכן השתמשתי בסלק מבושל קנוי שנחתך בקלות לפרוסות דקות בעזרת סכין רגילה והתוצאה מעולה 🙂

קרפציו סלק

מצרכים:

3 סלקים בינוניים מבושלים (משקית ואקום)

2 כפות מיץ לימון

כף שמן זית

כף חומץ בלסמי

קמצוץ מלח גס

קמצוץ פלפל שחור (רצוי טחון גס)

1-2 כפות עירית קצוצה

2-3 כפות גבינה בולגרית מפוררת (רצוי רכה) או פירורי גבינה כחולה

כרבע כוס אגוזי מלך קצוצים גס

אופן הכנה:

-פורסים את הסלקים לפרוסות דקות-דקות בעזרת סכין ומסדרים בצלחת גדולה שטוחה בצורה מעגלית (כמו ספירלה).

-לפני ההגשה- מפזרים מעל באופן שווה מיץ לימון, שמן זית, חומץ בלסמי, מלח גס, פלפל שחור, עירית קצוצה, גבינה בולגרית ואגוזי מלך קצוצים.

*במקום עירית קצוצה אפשר לפזר כמה עלי רוקט או בזיליקום טריים. במקום גבינה בולגרית אפשר לשים גבינת פרמז'ן.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת קוקוס ושוקולד צ'יפס
כדורי כרובית

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
שרי (21:30 20.01.2020)

טעים, טעים, חבל על הזמן…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:17 21.01.2020)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
נטלי (19:22 14.12.2018)

ניתן להכין מראש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:39 15.12.2018)

כן. יש לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר עד ההגשה.

Avatar
דניאל (03:41 18.11.2018)

אין חומץ בלסמי .. אפשר לוותר עליו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:28 18.11.2018)

הוא מוסיף טעם אבל אם אין, אפשר להכין בלי.

Avatar
אור (17:46 15.03.2018)

אם אני מכינה מסלק טרי צריך לבשל לפני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 15.03.2018)

לדעתי כדאי לבשל לפחות באופן חלקי.

Avatar
נורית (14:53 22.02.2018)

אלגנטי וקליל. לקח 7 דקות להכין, 7 דקות לחסל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 22.02.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה נורית.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.