זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-45 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל קטן מגורד דק
גזר גדול קלוף מגורד בפומפיה גסה
קישוא גדול קלוף מגורד בפומפיה גסה
רבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
2 ביצים גדולות
כף שמן זית
2 כפות מלאות קמח חומוס
תיבול: כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים יחד בקערה.
-יוצרים קציצות בעזרת הידיים (יש לסחוט מהקציצות את הנוזלים).
-מחממים שמן במחבת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה (כדקה וחצי מכל צד).
*במידה שרוצים לאפות בתנור, רצוי להוסיף כף שמן לתערובת.
-סוחטים את הירקות מנוזלים ומניחים בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים את התערובת בצד להתגבשות במשך כ-5 דקות.
-בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. משמנים את נייר האפיה.
-בעזרת כף מניחים קציצות על נייר האפיה. מברישים כל קציצה במעט שמן ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 25-30 דקות.
-הופכים את הקציצות צד ואופים 10-15 נוספות, עד להזהבה.
קציצות ללא גלוטן, מתכונים ללא גלוטן, מתכונים לחולי צליאק, בלי גלוטן
- חטיף חומוס |
- פוקצה ללא גלוטן |
- לחם ללא גלוטן |
- לביבות קישואים ובטטה |
- חביתת חומוס |
- מתכון לפיצה ללא גלוטן
מה אפשר לשים במקום קישוא?
תפו”א או קולורבי
היי אפרת, זה נראה מעולה! כמה קציצות יוצאות?
והאם ליצור קציצות בעזרת הידיים או בעזרת כף? לא ברור מהכתוב. אני מעוניינת לאפות אותן.
האם חובה צריך לקלף את הקישואים?
היי ורד,
יוצאות כ-15 יחידות.
את הקציצות יש ליצור עם כף- אם אופים בתנור, או בעזרת הידיים- אם מטגנים.
וצריך לקלף את הקישואים(:
בהצלחה!
תודה על המענה. אכין בהקדם 😋
עוד שאלה, הקציצות שבתמונה מטוגנות או אפויות?
אם מטוגנות, אז הכנת במחבת פסים?
מטוגנות במחבת פסים(:
הכנתי בטיגון בסוף וככה יצא 🙂
ממש טעים!! רק שהכמות הרגישה לי קטנה. יצאו לי רק 12 קציצות ודי קטנות. אצלך בתמונה הן גדולות יותר. ובנוסף גם היו המון המון נוזלים שנשארו בקערה לאחר הסינון, וזה עוד אחרי שסחטתי כל ירק לאחר הגירוד (חוץ מהגזר, שלא הרגשתי שנוזלי מדי). ככה זה אמור להיות?
בפעם הבאה אני אאפה אותן ובכמות כפולה. לדעתך הכמות הכפולה תיכנס לתבנית תנור אחת?
וואו קודם כל הן נראות מעולה!
דווקא נראה שהן די באותו גודל של הקציצות אצלי, אולי הן קצת יותר קטנות אבל נראה שהן יותר עבות(:
וכן, מצטברים הרבה נוזלים ולכן חשוב לסחוט היטב.
אני חושבת שכמות כפולה תיכנס מאד בצפיפות בתבנית אחת, אז אולי כדאי להכין בשתי תבניות.
תודה על השיתוף😊
תודה על המענה. שמחה לדעת שיצא לי כמו שצריך 🙂
אז אולי אאפה מה שיכנס לתבנית ואת כל השאר אטגן, שילוב כזה.
תודה על המתכון הנהדר! חיפשתי משהו שמתאים לדיאטה ללא גלוטן וזה בול 😋
שכחתי להוסיף שהימרתי חלק מקמח החומוס בקמח עדשים אדומות וזה עבד מעולה גם כך 🙂
מעולה, תודה על הפרגון ורד❤
היי,
אפשר קמח כוסמין במקום קמח חומוס? אם כן, מה המינון?
תודה
היי ,
אפשר לשים קמח תפוח אדמה במקום.
היי אפרת
בקיצור חזרתי לעדכן ההתחלה נראיתה טובה אך זה נשרף מבחוץ ומבפנים לא נאפה
לא יודעת למה לא הולך לי עם קמח חומוס וחבל .
את אופה בחום עליון וחום תחתון? כמה זמן אפית?
שמת ביצים בתערובת?
היי
כן הכנתי על פי ההרואות חום עליון וחום תחתון על פי הזמן הרשום ועם ביצים על פי מה שזכור לי (הכנתי לא היום “)
אבל גם אפשרי בלי ביצים (אומרים שקמח החומוס יכול להיות תחליף לביצים )
כל מתכון לא הולך לי עם קמח חומוס בעיקר כשיש קישוא
לא ברור לי למה
תודה מה ניתן לעשות כדי שיצא מעולה.
כל פעם שאת מכינה לביבות עם קמח חומוס הן נשרפות מבחוץ ולא אפויות מבפנים?
ניסית להשתמש בקמח אחר? קמח עדשים אולי.
היי אפרת
עכשיו עכשיו מכינה פעם נוספת את הקציצות
רק רציתי לוודא אני אופה האם הוספת כף שמן להוסיף נוסף על הכף שרשומה ברשימת הרכיבים כלומר 2 כפות שמן זית או כף אחת בלבד .
תודה .
אם את אופה כדאי לשים 2 כפות שמן זית אבל לא קריטי גם אם תשימי כף אחת.
המשך
וגם יצא לי מעט מאוד איזה 6 קציצות קטנות הרוב היו נוזלים וסחטתי .
היי אפרת
עכשיו עכשיו הכנסתי לתנור את הקציצות ,אבל התערובת היתה מפורקת כלומר לא הרגשתי שיש משהו שמדביק בין כל החומרים והכנתי בדיוק לפי המתכון האם כך זה צריך להיות ויהיה טוב בהמשך?
יום קסום .
תודה .
היי עינת,
אמורות לצאת כ-12 קציצות.
גירדת את הירקות בפומפיה גסה? שמת 2 ביצים גדולות?
היי אפרת
האם קמח חומוס לא מספיק כדי להדביק את המרכיבים האם חובה ביצים?
תודות .
לא ניסיתי. יכול להיות שכן.
מה זה קמח חומוסש מה אפשר במקום?
אפשר לשים קמח תפוח אדמה במקום.
היי,
אני לא רוצה שיהיה במתכון קמח במה אפשר להמיר את זה?
היי מיכל,
אני מניחה שבמקום קמח תפו”א אפשר להשתמש בתפו”א קטן מבושל מעוך לפירה.
אם רוצים לעשות בתנור. כמה זמן צריך לאפות?
היי רחל,
אם את רוצה לאפות תוסיפי כף שמן לתערובת ותחממי את התנור על 180 מעלות, 30 דקות צד אחד ו10-15 דקות צד שני. מומלץ לשמן את נייר האפיה וגם את הקציצות במעט שמן מעל.
מקסימה!
חג שמח! 🙂
היי 🙂
הכנתי את המתכון כפי שהוא, יצא מאוד מוצלח!
שאלתי היא, האם ניתן להמיר את קמח תפחי האדמה בקוואקר?
במידה וכן, אשמח לכמות מדוייקת.
שאלה נוספת – במידה ואאפה אותן, כמה מעלות, כמה זמן וכו?
(עשיתי אתמול את המתכון המוצלח שלך של לביבות עם גזר וקישוא עם קוואקר)
תודה מראש,
אפרת
כן אפרת, את יכולה להמיר לקוואקר ולשים בסביבות 5 כפות. אם קשה לך ליצור קציצות כי הן מתפרקות, תוסיפי עוד 2-3 כפות קוואקר או פירורי לחם לתערובת, לפי הצורך.
אם את אופה את הקציצות תוסיפי כף שמן לתערובת ותחממי את התנור על 180 מעלות, 30 דקות צד אחד ו10-15 דקות צד שני. מומלץ לשמן את נייר האפיה ולרסס או להבריש את הקציצות במעט שמן מעל.
יום נפלא ושיהיה חג שמח 🙂