שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-45 דקות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

1 בצל קטן מגורד דק

גזר גדול קלוף מגורד בפומפיה גסה

קישוא גדול קלוף מגורד בפומפיה גסה

רבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק

2 ביצים גדולות

כף שמן זית

2 כפות מלאות קמח חומוס

תיבול: כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים יחד בקערה.

-יוצרים קציצות בעזרת הידיים (יש לסחוט מהקציצות את הנוזלים).

-מחממים שמן במחבת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה (כדקה וחצי מכל צד).

*במידה שרוצים לאפות בתנור, רצוי להוסיף כף שמן לתערובת.

-סוחטים את הירקות מנוזלים ומניחים בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים את התערובת בצד להתגבשות במשך כ-5 דקות.

-בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. משמנים את נייר האפיה.

-בעזרת כף מניחים קציצות על נייר האפיה. מברישים כל קציצה במעט שמן ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 25-30 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים את הקציצות צד ואופים 10-15 נוספות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

קציצות ללא גלוטן, מתכונים ללא גלוטן, מתכונים לחולי צליאק, בלי גלוטן

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קרקרים מקמח חומוס
עוגיות טחינה ללא גלוטן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
עינת (14:27 15.04.2019)

היי אפרת

בקיצור חזרתי לעדכן ההתחלה נראיתה טובה אך זה נשרף מבחוץ ומבפנים לא נאפה

לא יודעת למה לא הולך לי עם קמח חומוס וחבל .

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:52 15.04.2019)

את אופה בחום עליון וחום תחתון? כמה זמן אפית?
שמת ביצים בתערובת?

Avatar
עינת (13:44 28.04.2019)

היי

כן הכנתי על פי ההרואות חום עליון וחום תחתון על פי הזמן הרשום ועם ביצים על פי מה שזכור לי (הכנתי לא היום ")
אבל גם אפשרי בלי ביצים (אומרים שקמח החומוס יכול להיות תחליף לביצים )
כל מתכון לא הולך לי עם קמח חומוס בעיקר כשיש קישוא

לא ברור לי למה

תודה מה ניתן לעשות כדי שיצא מעולה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 28.04.2019)

כל פעם שאת מכינה לביבות עם קמח חומוס הן נשרפות מבחוץ ולא אפויות מבפנים?
ניסית להשתמש בקמח אחר? קמח עדשים אולי.

Avatar
עינת (13:37 15.04.2019)

היי אפרת

עכשיו עכשיו מכינה פעם נוספת את הקציצות

רק רציתי לוודא אני אופה האם הוספת כף שמן להוסיף נוסף על הכף שרשומה ברשימת הרכיבים כלומר 2 כפות שמן זית או כף אחת בלבד .

תודה .

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:51 15.04.2019)

אם את אופה כדאי לשים 2 כפות שמן זית אבל לא קריטי גם אם תשימי כף אחת.

Avatar
עינת (11:56 27.02.2019)

המשך

וגם יצא לי מעט מאוד איזה 6 קציצות קטנות הרוב היו נוזלים וסחטתי .

Avatar
עינת (11:54 27.02.2019)

היי אפרת

עכשיו עכשיו הכנסתי לתנור את הקציצות ,אבל התערובת היתה מפורקת כלומר לא הרגשתי שיש משהו שמדביק בין כל החומרים והכנתי בדיוק לפי המתכון האם כך זה צריך להיות ויהיה טוב בהמשך?

יום קסום .

תודה .

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:45 27.02.2019)

היי עינת,
אמורות לצאת כ-12 קציצות.
גירדת את הירקות בפומפיה גסה? שמת 2 ביצים גדולות?

Avatar
עינת (13:44 2.01.2019)

היי אפרת

האם קמח חומוס לא מספיק כדי להדביק את המרכיבים האם חובה ביצים?

תודות .

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:46 2.01.2019)

לא ניסיתי. יכול להיות שכן.

Avatar
חגית (14:42 6.11.2018)

מה זה קמח חומוסש מה אפשר במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:04 6.11.2018)

אפשר לשים קמח תפוח אדמה במקום.

Avatar
מיכל (00:46 23.09.2016)

היי,
אני לא רוצה שיהיה במתכון קמח במה אפשר להמיר את זה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:47 23.09.2016)

היי מיכל,
אני מניחה שבמקום קמח תפו"א אפשר להשתמש בתפו"א קטן מבושל מעוך לפירה.

Avatar
רחל (12:47 10.11.2015)

אם רוצים לעשות בתנור. כמה זמן צריך לאפות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:49 10.11.2015)

היי רחל,
אם את רוצה לאפות תוסיפי כף שמן לתערובת ותחממי את התנור על 180 מעלות, 30 דקות צד אחד ו10-15 דקות צד שני. מומלץ לשמן את נייר האפיה וגם את הקציצות במעט שמן מעל.

Avatar
אפרת (13:34 20.05.2015)

מקסימה!
חג שמח! 🙂

Avatar
אפרת (12:10 20.05.2015)

היי 🙂

הכנתי את המתכון כפי שהוא, יצא מאוד מוצלח!

שאלתי היא, האם ניתן להמיר את קמח תפחי האדמה בקוואקר?
במידה וכן, אשמח לכמות מדוייקת.

שאלה נוספת – במידה ואאפה אותן, כמה מעלות, כמה זמן וכו?

(עשיתי אתמול את המתכון המוצלח שלך של לביבות עם גזר וקישוא עם קוואקר)

תודה מראש,
אפרת

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:07 20.05.2015)

כן אפרת, את יכולה להמיר לקוואקר ולשים בסביבות 5 כפות. אם קשה לך ליצור קציצות כי הן מתפרקות, תוסיפי עוד 2-3 כפות קוואקר או פירורי לחם לתערובת, לפי הצורך.
אם את אופה את הקציצות תוסיפי כף שמן לתערובת ותחממי את התנור על 180 מעלות, 30 דקות צד אחד ו10-15 דקות צד שני. מומלץ לשמן את נייר האפיה ולרסס או להבריש את הקציצות במעט שמן מעל.
יום נפלא ושיהיה חג שמח 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.