זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
מס’ מנות: 12 קציצות טונה
סוג: פרווה
מצרכים:
טונה בקופסת שימורים בשמן (160 גרם לפני סינון)
בצל קטן קצוץ
תפוח אדמה קטן קלוף מגורד בפומפיה
גזר בינוני קלוף מגורד בפומפיה
ביצה גדולה
2 כפות גדושות פירורי לחם
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
תיבול: חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת קטנה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומצננים מעט.
-מסננים את הטונה כמעט מכל השמן (שעדיין תהיה עסיסית ולא יבשה לגמרי) ומפוררים אותה בעזרת המזלג. מוסיפים לקערה יחד עם יתר החומרים ומערבבים עד לתערובת אחידה.
-מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.
-יוצרים כדורים בעזרת הידיים, מניחים על נייר אפיה משומן ומשטחים אותם מעט (הקציצות צריכות להיות בקוטר של כ4 ס”מ).
-אופים בתנור במשך 20 דקות.
-הופכים בזהירות את הקציצות צד ואופים כ-10 דקות נוספות.
- מרק עשיר לחורף |
- לחמניות קוטג’ |
- שווארמה טבעונית |
- חטיפי זעתר |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- קציצות פרסה צמחוניות
הי
האם אפשר לשים קמח כוסמין במקום פירורי לחם?
והאם אפשר לשים את הבצל לא מטוגן?
אני חושבת שכן. שימי כף אחת.
כן, תגרדי את הבצל
אני כאן לומר שיצא טעים ברמות!!
מתכון קליל וכייפי
מיותר לציין שהכפלתי כמויות כפול 4…
הוספתי בטטה, והשתמשתי בשיבולת שועל במקום פירורי לחם
והוספתי לתיבול כמון וכורכום
יצא מעדןןןןןן
תודה!!!!
שמחה שיצא טעים❤️
וואווו הכנתי ויצא נדיר!!!!!
יש לך מתכונים מעולים,אני אף פעם לא התאכזבתי ממתכון שלך!
תודה יקרה❤️
מתכון ממש מוצלח, חוזרת עליו שוב ושוב,
ותמיד יוצא מאד טעים.
תודה רבה!
תודה רחלי🙂
יש לי טונה במים. גם בסדר?
כן. תוסיפי כף שמן זית לתערובת
תודה רבה מאד!
אפרת שלום, אין על האתר הזה והמתכונים שלך אלופים אחד אחד!!!!!
רציתי לשאול, אם יש לך מתכון של דג טונה קפוא – לכבוד שבת? שיצא רך רך?
תודה רבה רבה!
היי חן,
אין לי מתכון ספציפי לדג טונה אבל בגדול דג טונה טעים כשהוא מבושל ברוטב.
אפשר להכין עם דג טונה את המתכון הזה – חריימה או פילה אמנון ברוטב חריף
כמובן שיש להפשיר אותו לפני הבישול.
ווואו חוסללל!!! אין על המתכונים שלך
מהמםם❤️
הכנתי כמות מרובעת והוספתי גם קישוא😄
טיגנתי בשמן כי התנור מושבת – יצא סוף!!!
אם מתפורר בהתחלה תוסיפו עוד פירורי לחם.
נראה מעולה🙂
תודה אמנון
יצא טעים סוףףף
אני לא מצליחה להפסיק לאכול
איזה כיף לשמוע🧡
מה הכוונה נייר אפיה משומן?
למרוח שמן על הנייר אפיה?
נכון
הכנתי כמות כפולה ויצא מטורף טעים!!
שמחה שיצא טעים❤️
היי אפרת!!
כמה קציצות יוצאות בממוצע מהכמות הזאת??
תודה!
ב-12 קציצות
הכנתי, ויצא מושלם!!!!!
החלפתי את הירקות בבטטה וטיגנתי את הקציצות
לא הוספתי פירורי לחם כי אני נמנעת מגלוטן
יצא טעים ברמות על!!!!!!!
תודה על כל המתכונים שלך, משתמשת המון!
תודה לך שחזרת לשתף!
הי אפרת
אם אני רוצה לשלש את הכמות כמה לשים מכל דבר והאם להכפיל גם תבלינים וביצים כמה לשים מכל דבר!
פשוט להכפיל את כל הכמויות ב-3🙂
כולל התבלינים
היי אפרת חיפשתי מתכון לטונה טחונה ולא משומרת ולא מצאתי אז הכנתי משהו דומה למתכון זה בישלתי את הגזר והתפו”א עד לריכוך ומעכתי אותם עם הדג והמשכתי כרגיל וטיגנתי ויצא טעים מאוד…
מעולה:)
תודה שחזרת לשתף!
היי אפרת, הכנתי ולפני האפיה יצא קצת מתפורר. מה להוסיף?
היי נעמי,
במקרה כזה כדאי להוסיף ביצה נוספת.
תודה!
יצא ממש טעים! כולם חיסלו…
❤️
תודה רבה!! יצא מעדן!! ממש אוהבת את האתר שלך! ❤️
תודה לך, שמחה לשמוע ❤️
האם אפשר להוסיף אבקת אפייה כדי להגדיל את הנפח של הקציצות? לטובת מי מאיתנו שנמצא בחיטוב 🙂
אפשר לשים חצי כפית:)
היי רציתי לשאול אם זה בסדר לעשות את זה עם טונה במים ומה יהיה ההבדל בטעם
היי
אפשר(:
טימין מתאים במקום פטרוזיליה?
תודה.
אפשר לשים כף טימין במקום.
טעים!! מכינה כל שישי…
שמחה לשמוע!
פומפיה דקה או עבה?
פומפייה דקה או בינונית.
אפשר להקפיא?
לא מומלץ היות ויש כאן תפו”א.
הקציצות יצאו עדינות וטעימות-מושלמות!
הכנתי מראש כמות כפולה, מקווה שיספיק….
אין כמו המתכונים שלך!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
מתכון מושלם
שמחה לשמוע(:
האם אפשר במקום פירורי לחם לשים קמח מצה?
כן, אפשר.
הי אפרת,
הקציצות בתנור קרוב ל20 דקות, זה נראה שזה די נעשה אבל לא קיבל שום צבע…
אולי שמתי את זה נמוך מידי בתנור? (מדף שני מלמטה)
איך אני אדע מתי זה מוכן?
תודה!!
היי מירי,
על איזה חום חיממת את התנור? יכול להיות שהקציצות שיצרת גדולות יחסית? נסי לבדוק אחת מהקציצות מבפנים- אם היא נראית לא אפויה יש להמשיך לאפות (אפשר על 170 מעלות) עוד כמה דקות עד לאפייה.
אפרת-תודה על האתר המושלםםם
אין לי גזר (ולא קישוא או בטטה)
מה לשים במקום?
עוד תפוח אדמה??
היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר(:
אפשר לשים דלעת או עוד תפוח אדמה מגורד(:
אפשר לשים משהו אחר במקום גזר? אולי קישוא?
אפשר להחליף את הגזר בקישוא או בטטה.
אכן החלפתי בבטטה ויצא מעולה! תודה
אפשר עם ממרח טונה?
אם לא- יש לך מתכון עם ממרח טונה?
היי,
לא מומלץ להשתמש בממרח טונה. אין לי מתכונים עם המוצר הזה(:
היי אפרת הכנתי וכרגיל יצא מוצלח וטעים
כמו כל המתכונים שלך תודה נעמי
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף❤
היי אפרת, הכנתי ויצא מעולה!
שאלתי- אפשר לשלב עדשים כתומות במתכון? או בקציצות עצמן או כתוספת? אם כן, איך?
תודה רבה!
היי נעמי,
שמחה מאד שיצא מוצלח!
אני לא יודעת אם יצא מוצלח לשלב עדשים כאן.
את יכולה להכין קציצות עדשים במקום או בנוסף.
היי אפרת,
דבר ראשון תודה על האתר שלך אני משתמשת בו כל כך הרבה פעמים וכל פעם נהנית מחדש.
שאלתי,
מה אפשר להגיש ליד?
תודה מראש
היי,
אפשר להגיש כמעט כל תוספת: אורז, אטריות, בורגול, קוסקוס…
תוכלי לבחור את התוספת המתאימה לך בקטגוריית תוספות😊
היי
ראשית תודה רבה
המתכון מתאים גם לטיגון?
היי,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לטגן.
על להבה בינונית 2-3 דקות מכל צד.
אשמח לשמוע איך יוצא(:
יש אפשרות להחליף את פירורי הלחם במשהו אחר ללא גלוטן??
היי,
אפשר לוותר על פירורי לחם, ואפשר גם להוסיף קוואקר או קמח חומוס.
הקציצות הכי ספונטניות והכי טעימות
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה! תודה על השיתוף🌺
מתכון מצוין, תודה רבה
שמחה ממש לשמוע שאהבת! תודה על השיתוף🌺
במה אפשר להחליף את הביצה?
אזל מהמלאי…
היי,
לא ניסיתי להכין בלי ביצה אבל אולי אפשר לבשל תפו”א בינוני עד לריכוך ואז למעוך לפירה.
את הפירה יש לקרר ואז להוסיף לתערובת. זה מה שעשוי “להדביק” את החומרים במקום הביצה.
עוד תפו”א אדמה בנוסף למגורד?
היי,
כן, עוד אחד מעוך לפירה.
היי אפרת , כמה שאלות : האם בצל חי ישנה את המרקם/טעם במקום בצל מטוגן ? וגם .. אם אכפיל או אפילו אשלש את מס ׳ קופסאות הטונה אז אותו דבר לגזר , תפו״א והתבלינים ?
היי יעל,
בצל חי פחות מוצלח בקציצות אפויות, המרקם שלו קשה יותר ופחות משתלב טוב.
אם את מכפילה את כמות הטונה תכפילי באותו אופן את כמויות שאר המרכיבים.
בהצלחה!
אם אני רוצה להוריד את הפרורי לחם מה אפשר להכניס במקום?
היי,
אפשר לוותר על פירורי הלחם ללא תוספת/שינוי נוסף.
ויתרתי על תפוחי האדמה וטיגנתי בשל קוצר זמן..ויצא מושלם הילדה זללה!!! תודה!!!
כיף לשמוע! תודה על השיתוף😊
רק קופסה טונה אחת ? לא נראה לי שייצא 12 קציצות ? וגם … יש העדפה לבצל מגורד או בצל קצוץ קטן ?
היי לירי,
אמורות לצאת כ-12 קציצות בינוניות(:
אין העדפה לגבי הבצל, מרקמו יהיה מעט שונה בין שתי האפשרויות בקציצות.
כמה קציצות יוצאות מכמות אחת?
יוצאות כ-12 יחידות.
מכינה פעם שנייה כרגע. ולי יצא גם בדיוק 12 קציצות.
האם הפטרוזיליה קריטית? מה היא מוסיפה לקציצות?
והאם יש משהו אחר שאפשר להחליף בו?
(אין לי פטרוזיליה(
היי,
הפטרוזיליה מוסיפה טעם אבל אפשר לוותר עליה או לשים 2 כפות כוסברה במקום.
החלפתי את הפירורי לחם בשיבולת שועל טחונה, והוספתי 2 כפות תירס מקופסא – מוצלח מאוד!
נשמע מעולה, תודה על השיתוף🙂
מעולהההה בעלי השתגע על זה כל יום מבקש מה עם הקציצות טונה… עשיתי בהמשך גם עם בטטה גרוסה.
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף מרגלית(:
מעולה! אי אפשר להפסיק לאכול
איזה כיף שאהבת את המתכון(:
יצא מוצלח מאד!
איזה כיף😊
יצא ממש טעים ומושלם
תודה לה’ שזימן לי את האתר המוצלח שלך!
איזה כיף! תודה על הפרגון❤
עם קישוא בלבד מהירקות ובכמות כפולה של טונה וביצה.. טעים, תודה
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
החלפתי את הטונה ב2 בטטות ויצא פחד!! מתכון קליל וטעים בטירוף
איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף❤
הי אפרת, הכנתי ויצא ממש ממש טעים ! לא היה לי תפו”א, אבל בכל זאת היה טעים 🙂 לשמחתי, הכפלתי את הכמויות. שבת מבורכת.
שמחה מאד שיצא מוצלח! שבת שלום יקירה❤
היי אפרת,
אני מכינה את הקציצות האלו באופן קבוע. והן יוצאות מושלמות!!
תודה גדולה לך!
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף יקירה❤
קל טעים בריא משביע…
תודה רבה!!!
שמחה מאד לשמוע! תודה דניאלה❤
מתכון מעולה! לא הספקתי לצלם כי הכל נאכל ישר מהתבנית:)
איזה כיף שהתחסל😊 תודה הודיה!
מתכון מאוד מוצלח, יצא טעים!!!!
שמן זית – לא של הטונה
סחטתי חצי לימון
תבלינים
קצת גירדתי תפוח אדמה (לא גירדתי גזר)
פטרוזיליה
מלח + פלפל + פפריקה מתוקה וחריפה
פירורי לחם
ביצה בגודל M
1 קופסת טונה
שמחה שאהבת😊
מתכון מוצלח! תודה רבה! 🤗🤗
קל ופשוט ממש!!! 😋
נראה מעולה!! תודה על השיתוף ושבת שלום🌺
הכנתי את הקציצות והם יצאו מאוד טעימות והתיבול מושלם, כל פעם שאני מכינה קציצות עם תפו”א וגזר מגורדים הם נשארים קשים ולא רכים זה טעים ולא מפריע למרקם אבל בכל זאת איך אפשר לעשות שאחרי חצי שעה אפיה גם הם יהיו רכים?
היי יערית,
הירקות אמורים להתרכך אם אופים אותם למשך הזמן הדרוש- כ20 דקות.
יכול להיות שאת מוציאה מהתנור לפני כן? או אופה על חום נמוך יותר?
יכול להיות גם שאת לא משטחת את הקציצות ולכן הירקות לא מתרככים?
עוד סיבה שיכולה להיות היא כשמסננים מדי את הטונה ואז יוצא יותר יבש.
אם זה לא קורה מאחת הסיבות הללו, הייתי ממליצה לך לגרד ממש דק את התפו”א, ולהחליף את הגזר בבטטה מגורדת. כך יצא רך יותר😊
קציצות נהדרות. אני שמתי שמיר וקצת תרד במקום הפטרוזיליה ויצא נהדר גם! המון תודה, כרגיל 🙂
נראה מעולה, תודה יוליה ושבוע נפלא🌺
הכנתי באפיה יצא מוצלח
לא היה לי גזר ופטרוזיליה המרתי את זה בכוסברה ועדין יצא טעים
תודה רבה
שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊
אם אני רוצה להכין בפסח, במה אפשר להחליף את פירורי הלחם? אני גם לא אוכלת קמח מצה או בכללי מצה שרויה….
היי לינויה,
אפשר לשים קוואקר כשר לפסח, או קמח חומוס, או להשמיט את הפירורי לחם:)
מוצלח מאוד! תודה אפרת!
שמחה מאוד לשמוע:) תודה קים
היי אפרת האם אפשר לטגן את הקציצות במקום לאפות? אם כן איך וכמה זמן מכל צד?
היי ישראל,
אני חושבת שכן.
להבה בינונית 2-3 דקות מכל צד.
תוספת מתאימה לקציצות?
תודה רבה אפרת אני נהנית מאוד מהאתר שלך!!!
היי נחמה, אני אוהבת ליד הקציצות אורז או פתיתים.
בהצלחה❤️
תודה יקרה!!!
הכנתי את הפסטה אדומה שלך מושלמת!!!!
יצא מאוד טעים. גם הילדים אהבו.
כיף לשמוע❤️
היי,
האם אפשר לטגן במקום לאפות?
ואם כן, איזו להבה וכמה זמן.
תודה
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
להבה בינונית 2-3 דקות מכל צד.
אני לא אוהבת טונה , אבל בעלי והתינוק בן שנה עפו על זה.
אין אני לא זזה בלי האתר שלך , פעם אחת הייתי צריכה לבשל למלא אנשים והאתר שלך קרס חשבתי שאני מתה באותו רגע חחחח 🙂
מאיפה ניתן לקנות את הספרים שלך ?
היי ליאת,
שמחה שהם אהבו 🙂 נראה מעולה.
אפשר לקנות את הספרים באתר בלינק המצורף (זה מגיע עם שליח עד הבית) – https://10dakot-shop.co.il/
יצאאא נדיררר
שמחה שאהבת שרה ❤️
מעולה!!! אין על המתכונים שלך!
תודה הדר 🙂
שמחה לקרוא שאהבת 🌸
רציתי פשוט לומר לך תודה רבה על המתכונים הקלים והמגוון , אז תודה מכל הלב.
תודה תהילה 🙂
שמחה לקרוא שאת נהנת 🌺
שבוע נפלא
אפשר לשמור את הרציחות במקרר? ואם כן לכמה זמן?
את הקציצות כמובן, טעות הקלדה
היי גל
יומיים – שלושה במקרר זה בסדר
יום מקסים♥
תודה רבה יצא מושלם! החלפתי את הקמח בשיבולת שועל דקה ואת התפ”א בקישוא, שמתי בצל חי.
מעולה! לא ניסיתי עדיין נשמע טוב
שמחה שאהבת יקירה♥
—-
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
הכנתי פעם ראשונה ויצא טוב וטעים
ממש כמו לבבות
שמחה לקרוא שנהנת מוריה 🙂
בתאבון!
המשך יום מקסים♥
———-
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
יצא מושלם!!!
היי אפרת,
איזה כיף שאהבת!
פעם הבאה תצרפי תמונה ♥
רציתי להתעניין על מתכונים מתאימים לפילה טונה פרוס.
יש לי כמה חבילות…😊
תודה רבה
היי אסתר,
דג טונה טעים כשהוא מבושל ברוטב. אפשר להכין עם דג טונה את המתכון הזה – חריימה או פילה אמנון ברוטב חריף.
אין על המתכונים שלך קלים וטעימים מאוד.
תודה דייזי ❤️
שנה טובה
אהלן:) נתקעתי בבית בלי קמח מכל סוג שהוא/ פירורי לחם… יש אפשרות להגדיל את כמות התפו”א המגורד במקום?
אפשר לשים קוואקר אם יש לך.
אם אין, פשוט תכיני בלי.
אחלה, תודה רבה!!
אפשר לוותר על הבצל?
כן.
ארוחת ערב פשוטה, קלה וטעימה.
אין על המתכונים של בעולם, הכי מדוייקים, הכי מוצלחים!!
תודה💜
תודה ענאל ❣️
ממש ממש טעים!
לא היה לי גזר אז החלפתי בבטטה ומראש הכפלתי כמויות:)
התעצלתי לטגן בצל אז הוצאתי 2 קוביות בצל מטוגן מהמקפיא וערבבתי פנימה.
טעיםם ממש!!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שני
היי! האם אפשר לשלב כרובית בקציצות?
אפשר אבל מומלץ לבשל קצת את הכרובית במים עד לריכוך ואז לקצוץ דק.
יצא מעולה.. לא היה לי פטרוזיליה אז הוספתי חצי פלפל חריף קצוץ, מאד טעים 🙂
נראה מעולה 🙂
תודה שיר
שלום אפרת
האם אפשר להכין את העיסה היום בערב ולאפות רק מחר בבוקר?
כן, אפשר.
תודה רבה!
טיגנתי אותן היום ויצא פצצה!!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
לאחר חימום השמן עם הבצל מערבבים מערבבים בקערה עם כל החומרים או בקערה נפרדת לצינון?
יש לטגן את הבצל עם השמן עד להזהבה קלה ולהעביר לקערה. לאחר שהבצל התקרר קצת יש להוסיף לאותה קערה את הטונה ויתר החומרים.
היי שלום! תודה לך על הכל!
עם מה אפשר להגיש את זה? הכוונה לאיזה משו כמו רוטב וכד’ שלא יהיה יבש ולבד כזה.
היי ניר,
אתה מתכוון לרוטב שמגישים בצד (לטבילת הקציצות)?
אם כן, אפשר להכין אחד מאלה:
מטבל יוגורט: מערבבים חצי מיכל יוגורט (100 מ”ל), עם חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מטבל אלף האיים: מערבבים 2 כפות מיונז עם כף שטוחה קטשופ.
אחלה. שוב תודה רבה (:
מתכון מוצלח!! הכנתי כבר עשרות פעמים והקציצות יוצאות מושלם! יותר טעים מקציצות בשריות
שמחה שאהבת 🙂
היה ממש טעים. קצת חסר טעם אז אני הוספתי מלח.
תודה אילה 🙂
ענק!!! “היה ממש טעים…חסר טעם..”
היי! אני מכפילה את כל הכמות בשלוש. אין לי פירורי לחם ויש קמח מצה. כמה לשים?
4-5 כפות קמח מצה.
תודה רבה! עוד שאלה: זמן האפייה בתנור משתנה אם זה כמות גדולה? כמה לשים על כל צד?
אין שינוי בזמן האפיה. יש לאפות לפי הזמנים הרשומים במתכון.
שלום וברכה!
האם אפשר לטגן במקום לאפות?
נראה לי שכן.
יוצא יותר טעים בטיגון?
לא ניסיתי אבל אמור לצאת עסיסי יותר.
לא שמתי לב שצריך לטגן את הבצל לפני והקציצות כבר בתנור עם בצל חי, זה נורא?
לא חושבת שזה נורא.
איך יצא?
לי יצא להכין עם בצל חי ואהבו את התוצאה 🙂
עשיתי עם קמח מצה ויצא ממש טוב, תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך
יש לי פירורי לחם מוזהבים האם זה מתאים?
כן 🙂
הכנתי עכשיו ויצא ממש טוב ב״ה!
לא היה לי תפוא אז שמתי בטטה במקום, וגם שיבולת שועל במקום פירורי לחם.
בנוסף הוספתי שום כתוש לתערובת
ויאמייייי
תודה על מתכונים מצוינים !
נראה מעולה! 🙂
תודה רינת
היי אפרת, הכנתי אתמול לארוחת ערב וממש אהבו!! הכל חוסל 🙂 תודה רבה ובריאות טובה!
שמחה לשמוע 🙂
המון בריאות וחודש טוב ומבורך ❤️
יצא טעים מאוד הילדים טרפו! (במקום 2 כפות פירורי לחם הוספתי כף אחת קמח וכף אחת פירורי לחם, והוספתי לבלילה קצת תירס)
תודה על האתר המושלם הזה אני מכינה המון דברים מהמתכונים כאן הכל יוצא טעים ומוצלח!
שמחה שיצא טעים ❤️
הי האם אפשר קמח רגיל במקום פירורי לחם ?
אני חושבת שכן. שימי 2 כפות לא גדושות.
הכנתי עם 2 מיני בטטות במקום הגזר.
יצא מושלם!!! אין עליך ❤️
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ענת ויום נפלא!
האם ניתן לוותר על הביצה?
לא ניסיתי להכין בלי ביצה אבל אולי אפשר לבשל תפו”א בינוני עד לריכוך ואז למעוך לפירה.
את הפירה יש לקרר ואז להוסיף לתערובת. זה מה שעשוי “להדביק” את החומרים במקום הביצה.
מתכון מצויין …מכינים כמות כפולה ונגמר מייד…האם יש טיפים איך להכין כמות גדולה ?
שמחה שאתם אוהבים 🙂
לגבי הכמות, אפשר לשלש כמויות (פשוט להכפיל את כל הכמויות ב-3).
שלום. לא צריך ביצה? גזר ותפ”א מגורדים דק או גס?
יש במתכון ביצה גדולה.
לא משנה דק או גס, איך שאוהבים (אני גירדתי גס).
היי, שאלה (:
האם אפשר במקום קמח לשים שיבולת שועל?
תודה
אני חושבת שכן אבל שיבולת שועל דקה/קוואקר.
יצא מעולה תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה הודיה
היי, שאלה:
אם אני משתמשת בטונה במים (כי רק את זה אני קונה וזה מה שיש לי עכשיו בבית), אז להוסיף מעט שמן להרטיב את הטונה?
כן, רצוי.
היי אפרת, הכנתי ויצא ממש טעים! תודה רבה על עוד רעיון לארוחה טעימה ומזינה 🙂
שמחה שאהבת 🙂
תודה לך
האם יש דרך להמיר את המתכון לפשטידהה במקום קציצות?
לא יודעת, לא ניסיתי.
יצא מעולה , תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה
יצא מעולה וממש טעים!
שמחה שיצא טעים 🙂
הכנתי בעבר את הקציצות ויצא מעולה! האם אפשרי להכין כמות ולהקפיא ולחמם בעת הצורך?
אני חושבת שכן.
תפוח אדמה לא מתאים להקפאה. אם משתמשים בירק אחר אז כן.
עשיתי בדיוק כמו במתכון ויצא מעולה ממש, תודה!! 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך.
היי
כמה זמן זה נשמר?
כ-3 ימים במקרר בקופסה סגורה.
היי אפרת,
האם אפשר לוותר על פירורי הלחם?
אפשר לשים במקום קמח תפוח אדמה.
היי התפוח אדמה צריך להיות מבושל?
לא.
היי,
לא יודעת למה נעלמה לי התגובה ואני לא רואה אותה
בכל אופן הכנתי בלי תפו”א
יצא מושלם כרגיל
תודה💛
הכנת לפני שהספקתי לענות 🙂
שמחה שיצא טעים!
אנחנו זוג בלי ילדים וחבל לי לקנות פטרוזיליה כי אני משתמשת בקצת כי אני לא מבשלת הרבה ועד ההזדמנות הבא להשתמש זה כבר מתייבש ומתקלקל אפשר לוותר או להמיר במשהו אחר?
אפשר לוותר על הפטרוזיליה.
היי
מה הכוונה ביצה גדולה? צריך L או XL ?
תודה רבה
ביצה גדולה הכוונה לL או XL (לא משנה).
שלום אפרת.
הכנתי את הקציצות עם קופסה של 900 גרם טונה, הכפלתי הכל פי 5.5, ויצא מאוד מאוד טעים.
תודה רבה על עושר המאכלים במטבח שלי מאז שהתוודעתי לאתר המקסים הזה.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אסתר.
שלום
לסנן את השמן של הטונה ?
או להוסיף אותו לתערובת.
תודה רבה על הכל
היי יעקב,
לסנן אבל לא לגמרי.
היי,
אפשר להוסיף קישוא ובטטה?
אפשר. יכול להיות שיהיה צורך להוסיף ביצה נוספת ו-2 כפות פירורי לחם בנוסף לכמות שרשומה.
היי הוספתי בסוף.
לא הייתה לי עוד היתה אז עשיתי פירה מתפוח אדמה קטן וחתיכת בטטה ואם זה הדבקתי את העיסה.
הוספתי עוד 10 דקות לזמן האפייה יצא מעולה
תודה רבה.
נראה ממש טוב!
תודה על התמונה 🙂
מתכון נפלא! החלפתי גזר באפונה ואת הפירורים בשיבולת שועל, והכפלתי כמויות, יצא מושלם רק הבעיה שהחבר שלי התלהב ואכל כמעט הכל 😛
מעולה 🙂
תודה על השיתוף והתמונה!
היי, האם ניתן להחליף את התפו”א בבטטה? והאם אפשרי להחליף את הפירורי לחם בקמח שקדים?
תודה
אפשר להמיר בבטטה.
לגבי קמח שקדים, אני מניחה שאפשר פשוט יכול להיות שירגישו מרקם מעט גרגירי ולכן עדיף להמיר בקמח תפו”א אם רוצים שזה יהיה ללא גלוטן.
יצא מעולה כולם התלהבו
תודה שבות, שמחה לשמוע 🙂
שלום אפרת!
איך צריך לגרד את הירוקות? בפומפייה גסה או דקה?
תודה ושבת שלום!
פומפיה גסה.
שבת שלום 🙂
האם אפשר להשתמש מטונה מחנות דגים (לא מקופסא) ?
אין לי מושג, לא ניסיתי.
אין לי פטרוזיליה
אפשר לשים סלרי במקום?
כן אפשר.
היי אפרת,
הקציצות נראות מעולה ואני חייב לנסות, אבל יש לי בעיה עם ביצים.
ניתן להחליף את הביצה במשהו אחר?
תודה רבה!
היי יוחאי,
לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר לבשל תפו”א בינוני עד לריכוך ואז למעוך לפירה. את הפירה יש לקרר ואז להוסיף לתערובת. זה מה שעשוי “להדביק” את החומרים במקום הביצה.
תודה רבה!
פשוט טעים ! אין מה להוסיף 😉
תודה חנה 🙂
הי
אפשר לאפות אותם כמאפינס?
אני חושבת שכן, רק חשוב לשמן את השקעים ולמלא עד גובה של 2 ס”מ, שלא יהיו עבים מידי.
שלום לך
אם אופים במאפנס האם החום והזמו נשארים אותו דבר?
ושאלה שניה האם אפשר במיקרוגל?
תודה
כן, אולי כדאי להוסיף 5 דקות.
לא מומלץ במיקרוגל.
ממש מעדן, לא יאומן שאפשר להכין דבר כ”כ טעים מטונה.
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יצא פשוט מושלם! חוסל ברגע!
אין על המתכונים שלך!!!
תודה רויטל, שמחה לשמוע 🙂
הכנתי אותם. יצאו מעולים לא התפרקו הוספתי מעט שמיר שידרוג הטעם.🌹אלפי תודות לך אפרת👏תבורכי
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה 🌷
האם לסחוט נוזלים מהתפו”א מגורד?
רצוי, לא חובה.
שלום אפרת.
שאלות:
1. באיזה ירק ניתן להמיר את תפוח האדמה?
2. באיזה קמח בריא יותר, ניתן להמיר את קמח תפוחי האדמה?
קמח חומוס/ קמח עדשים כתומות?
היי מיכל,
1. אפשר לשים קישוא או קולורבי (חשוב לסנן מנוזלים לאחר שמגרדים בפומפיה).
2. לא יודעת מה עדיף. הייתי שמה כף מזה וכף מזה.
שלום,
אם אני רוצה לוותר על הפטרוזיליה – מה כדאי שאוסיף?
תודה.
אפשר להוסיף עלי סלרי או כוסברה ואפשר גם להכין בלי.
היי אפרת,
מה אפשר לשים במקום הפירורי לחם ?יש לי בעיה עם גלוטן
היי אבישג,
אני חושבת שאפשר לשים פירורי לחם ללא גלוטן או 2 כפות קמח תפוח אדמה.
אפשר קמח תירס
גם מחזיק טוב ונותן טעם
אפשר לטגן
על להבה לא מאוד חזקה כדי שהתפוחי אדמה יתבשלו
אני ושה את זה כל שבוע ומוסיפה כרפס נותן טעם מצוין
שבת שלום אפרת ושוב תודה על מתכונים מעולים
נשמע מצוין עם כרפס.
תודה דנית 🙂
שלום אפרת,
המתכון נראה מעולה. אני רוצה להכין אותו אך רציתי לדעת אם אפשר גם להשתמש בטונה במים ולא בשמן.
תודה מראש.
היי גילה,
אפשר אבל מומלץ להוסיף כף שמן (זית או קנולה) לתערובת עצמה.
שלום אפרת,
האם אפשר גם לטגן את הקציצות ?
תודה
אני חושבת שכן.