שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

מס’ מנות: 12 קציצות טונה

סוג: פרווה

מצרכים:

טונה בקופסת שימורים בשמן (160 גרם לפני סינון)

בצל קטן קצוץ

תפוח אדמה קטן קלוף מגורד בפומפיה

גזר בינוני קלוף מגורד בפומפיה

ביצה גדולה

2 כפות גדושות פירורי לחם

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

תיבול: חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת קטנה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומצננים מעט.

-מסננים את הטונה כמעט מכל השמן (שעדיין תהיה עסיסית ולא יבשה לגמרי) ומפוררים אותה בעזרת המזלג. מוסיפים לקערה יחד עם יתר החומרים ומערבבים עד לתערובת אחידה.

-מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-יוצרים כדורים בעזרת הידיים, מניחים על נייר אפיה משומן ומשטחים אותם מעט (הקציצות צריכות להיות בקוטר של כ4 ס”מ).

-אופים בתנור במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים בזהירות את הקציצות צד ואופים כ-10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
שעועית לבנה עם תפוחי אדמה
קינוח קרם קפה וגבינה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אורטל (14:59 13.09.2021)

עם קישוא בלבד מהירקות ובכמות כפולה של טונה וביצה.. טעים, תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:50 13.09.2021)

איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺

מאיה (22:34 29.08.2021)

החלפתי את הטונה ב2 בטטות ויצא פחד!! מתכון קליל וטעים בטירוף

מתכונים ב-10 דקות (23:24 29.08.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף❤

סיגי (15:26 2.07.2021)

הי אפרת, הכנתי ויצא ממש ממש טעים ! לא היה לי תפו”א, אבל בכל זאת היה טעים 🙂 לשמחתי, הכפלתי את הכמויות. שבת מבורכת.

מתכונים ב-10 דקות (17:01 2.07.2021)

שמחה מאד שיצא מוצלח! שבת שלום יקירה❤

שיפי (12:41 1.07.2021)

היי אפרת,
אני מכינה את הקציצות האלו באופן קבוע. והן יוצאות מושלמות!!
תודה גדולה לך!

מתכונים ב-10 דקות (13:04 1.07.2021)

שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף יקירה❤

דניאלה (22:46 20.06.2021)

קל טעים בריא משביע…
תודה רבה!!!

מתכונים ב-10 דקות (23:19 20.06.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה דניאלה❤

הודיה (20:13 13.06.2021)

מתכון מעולה! לא הספקתי לצלם כי הכל נאכל ישר מהתבנית:)

מתכונים ב-10 דקות (20:58 13.06.2021)

איזה כיף שהתחסל😊 תודה הודיה!

מיכל (17:00 1.06.2021)

מתכון מאוד מוצלח, יצא טעים!!!!
שמן זית – לא של הטונה
סחטתי חצי לימון
תבלינים
קצת גירדתי תפוח אדמה (לא גירדתי גזר)
פטרוזיליה
מלח + פלפל + פפריקה מתוקה וחריפה
פירורי לחם
ביצה בגודל M
1 קופסת טונה

מתכונים ב-10 דקות (18:50 1.06.2021)

שמחה שאהבת😊

דבורה לאה זיס (18:57 21.05.2021)

מתכון מוצלח! תודה רבה! 🤗🤗
קל ופשוט ממש!!! 😋

מתכונים ב-10 דקות (19:00 21.05.2021)

נראה מעולה!! תודה על השיתוף ושבת שלום🌺

יערית (12:48 26.04.2021)

הכנתי את הקציצות והם יצאו מאוד טעימות והתיבול מושלם, כל פעם שאני מכינה קציצות עם תפו”א וגזר מגורדים הם נשארים קשים ולא רכים זה טעים ולא מפריע למרקם אבל בכל זאת איך אפשר לעשות שאחרי חצי שעה אפיה גם הם יהיו רכים?

מתכונים ב-10 דקות (15:12 26.04.2021)

היי יערית,
הירקות אמורים להתרכך אם אופים אותם למשך הזמן הדרוש- כ20 דקות.
יכול להיות שאת מוציאה מהתנור לפני כן? או אופה על חום נמוך יותר?
יכול להיות גם שאת לא משטחת את הקציצות ולכן הירקות לא מתרככים?
עוד סיבה שיכולה להיות היא כשמסננים מדי את הטונה ואז יוצא יותר יבש.
אם זה לא קורה מאחת הסיבות הללו, הייתי ממליצה לך לגרד ממש דק את התפו”א, ולהחליף את הגזר בבטטה מגורדת. כך יצא רך יותר😊

יוליה (13:49 10.04.2021)

קציצות נהדרות. אני שמתי שמיר וקצת תרד במקום הפטרוזיליה ויצא נהדר גם! המון תודה, כרגיל 🙂

מתכונים ב-10 דקות (22:32 10.04.2021)

נראה מעולה, תודה יוליה ושבוע נפלא🌺

מעין (22:57 7.04.2021)

הכנתי באפיה יצא מוצלח
לא היה לי גזר ופטרוזיליה המרתי את זה בכוסברה ועדין יצא טעים
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (23:03 7.04.2021)

שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊

לינויה (12:43 30.03.2021)

אם אני רוצה להכין בפסח, במה אפשר להחליף את פירורי הלחם? אני גם לא אוכלת קמח מצה או בכללי מצה שרויה….

מתכונים ב-10 דקות (13:25 30.03.2021)

היי לינויה,
אפשר לשים קוואקר כשר לפסח, או קמח חומוס, או להשמיט את הפירורי לחם:)

קים קר (18:57 22.03.2021)

מוצלח מאוד! תודה אפרת!

מתכונים ב-10 דקות (19:31 22.03.2021)

שמחה מאוד לשמוע:) תודה קים

ישראל (19:06 3.03.2021)

היי אפרת האם אפשר לטגן את הקציצות במקום לאפות? אם כן איך וכמה זמן מכל צד?

מתכונים ב-10 דקות (19:32 3.03.2021)

היי ישראל,
אני חושבת שכן.
להבה בינונית 2-3 דקות מכל צד.

נחמה (14:28 9.02.2021)

תוספת מתאימה לקציצות?
תודה רבה אפרת אני נהנית מאוד מהאתר שלך!!!

מתכונים ב-10 דקות (17:52 9.02.2021)

היי נחמה, אני אוהבת ליד הקציצות אורז או פתיתים.
בהצלחה❤️

נחמה (18:24 9.02.2021)

תודה יקרה!!!
הכנתי את הפסטה אדומה שלך מושלמת!!!!

אושרת (18:36 6.02.2021)

יצא מאוד טעים. גם הילדים אהבו.

מתכונים ב-10 דקות (18:51 6.02.2021)

כיף לשמוע❤️

יהודית אזואלוס (18:07 2.02.2021)

היי,
האם אפשר לטגן במקום לאפות?
ואם כן, איזו להבה וכמה זמן.
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:20 2.02.2021)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
להבה בינונית 2-3 דקות מכל צד.

ליאת אלכביר (10:40 19.01.2021)

אני לא אוהבת טונה , אבל בעלי והתינוק בן שנה עפו על זה.
אין אני לא זזה בלי האתר שלך , פעם אחת הייתי צריכה לבשל למלא אנשים והאתר שלך קרס חשבתי שאני מתה באותו רגע חחחח 🙂
מאיפה ניתן לקנות את הספרים שלך ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:23 19.01.2021)

היי ליאת,
שמחה שהם אהבו 🙂 נראה מעולה.
אפשר לקנות את הספרים באתר בלינק המצורף (זה מגיע עם שליח עד הבית) – https://10dakot-shop.co.il/

שרה (10:27 6.01.2021)

יצאאא נדיררר

מתכונים ב-10 דקות (11:06 6.01.2021)

שמחה שאהבת שרה ❤️

הדר (16:56 28.12.2020)

מעולה!!! אין על המתכונים שלך!

מתכונים ב-10 דקות (19:41 28.12.2020)

תודה הדר 🙂
שמחה לקרוא שאהבת 🌸

תהלה (13:22 6.12.2020)

רציתי פשוט לומר לך תודה רבה על המתכונים הקלים והמגוון , אז תודה מכל הלב.

מתכונים ב-10 דקות (13:27 6.12.2020)

תודה תהילה 🙂
שמחה לקרוא שאת נהנת 🌺
שבוע נפלא

גל (15:29 10.11.2020)

אפשר לשמור את הרציחות במקרר? ואם כן לכמה זמן?

גל (15:34 10.11.2020)

את הקציצות כמובן, טעות הקלדה

מתכונים ב-10 דקות (09:43 11.11.2020)

היי גל
יומיים – שלושה במקרר זה בסדר
יום מקסים♥

סיגל (09:04 4.11.2020)

תודה רבה יצא מושלם! החלפתי את הקמח בשיבולת שועל דקה ואת התפ”א בקישוא, שמתי בצל חי.

מתכונים ב-10 דקות (10:17 4.11.2020)

מעולה! לא ניסיתי עדיין נשמע טוב
שמחה שאהבת יקירה♥

—-

מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/

מוריה (00:36 4.11.2020)

הכנתי פעם ראשונה ויצא טוב וטעים
ממש כמו לבבות

מתכונים ב-10 דקות (09:23 4.11.2020)

שמחה לקרוא שנהנת מוריה 🙂
בתאבון!
המשך יום מקסים♥

———-

מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/

אפרת (11:29 2.11.2020)

יצא מושלם!!!

מתכונים ב-10 דקות (11:44 2.11.2020)

היי אפרת,
איזה כיף שאהבת!
פעם הבאה תצרפי תמונה ♥

אסתר (08:55 1.10.2020)

רציתי להתעניין על מתכונים מתאימים לפילה טונה פרוס.
יש לי כמה חבילות…😊
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:13 1.10.2020)

היי אסתר,
דג טונה טעים כשהוא מבושל ברוטב. אפשר להכין עם דג טונה את המתכון הזה – חריימה או פילה אמנון ברוטב חריף.

דייזי לוי (21:30 15.09.2020)

אין על המתכונים שלך קלים וטעימים מאוד.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:53 15.09.2020)

תודה דייזי ❤️
שנה טובה

שירי (10:33 10.09.2020)

אהלן:) נתקעתי בבית בלי קמח מכל סוג שהוא/ פירורי לחם… יש אפשרות להגדיל את כמות התפו”א המגורד במקום?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:01 10.09.2020)

אפשר לשים קוואקר אם יש לך.
אם אין, פשוט תכיני בלי.

שירי (17:05 10.09.2020)

אחלה, תודה רבה!!

נאור (16:04 9.09.2020)

אפשר לוותר על הבצל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:41 9.09.2020)

כן.

ענאל (06:09 25.08.2020)

ארוחת ערב פשוטה, קלה וטעימה.
אין על המתכונים של בעולם, הכי מדוייקים, הכי מוצלחים!!
תודה💜

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:59 25.08.2020)

תודה ענאל ❣️

שני (18:58 15.08.2020)

ממש ממש טעים!
לא היה לי גזר אז החלפתי בבטטה ומראש הכפלתי כמויות:)
התעצלתי לטגן בצל אז הוצאתי 2 קוביות בצל מטוגן מהמקפיא וערבבתי פנימה.
טעיםם ממש!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:47 15.08.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שני

נורית (11:53 9.08.2020)

היי! האם אפשר לשלב כרובית בקציצות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:58 9.08.2020)

אפשר אבל מומלץ לבשל קצת את הכרובית במים עד לריכוך ואז לקצוץ דק.

שיר (19:04 3.08.2020)

יצא מעולה.. לא היה לי פטרוזיליה אז הוספתי חצי פלפל חריף קצוץ, מאד טעים 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:50 3.08.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה שיר

רות (20:53 22.07.2020)

שלום אפרת
האם אפשר להכין את העיסה היום בערב ולאפות רק מחר בבוקר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:36 22.07.2020)

כן, אפשר.

רות (21:41 22.07.2020)

תודה רבה!

רות (12:55 23.07.2020)

טיגנתי אותן היום ויצא פצצה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:18 23.07.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

מאי (11:46 16.07.2020)

לאחר חימום השמן עם הבצל מערבבים מערבבים בקערה עם כל החומרים או בקערה נפרדת לצינון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:02 16.07.2020)

יש לטגן את הבצל עם השמן עד להזהבה קלה ולהעביר לקערה. לאחר שהבצל התקרר קצת יש להוסיף לאותה קערה את הטונה ויתר החומרים.

ניר בדיחי (08:47 15.06.2020)

היי שלום! תודה לך על הכל!
עם מה אפשר להגיש את זה? הכוונה לאיזה משו כמו רוטב וכד’ שלא יהיה יבש ולבד כזה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:20 15.06.2020)

היי ניר,
אתה מתכוון לרוטב שמגישים בצד (לטבילת הקציצות)?
אם כן, אפשר להכין אחד מאלה:
מטבל יוגורט: מערבבים חצי מיכל יוגורט (100 מ”ל), עם חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מטבל אלף האיים: מערבבים 2 כפות מיונז עם כף שטוחה קטשופ.

ניר (09:51 15.06.2020)

אחלה. שוב תודה רבה (:

רויטל (13:10 7.05.2020)

מתכון מוצלח!! הכנתי כבר עשרות פעמים והקציצות יוצאות מושלם! יותר טעים מקציצות בשריות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:04 7.05.2020)

שמחה שאהבת 🙂

אילה (17:37 30.04.2020)

היה ממש טעים. קצת חסר טעם אז אני הוספתי מלח.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:03 30.04.2020)

תודה אילה 🙂

לין אייזיק (08:09 16.07.2020)

ענק!!! “היה ממש טעים…חסר טעם..”

אוראל (11:32 28.04.2020)

היי! אני מכפילה את כל הכמות בשלוש. אין לי פירורי לחם ויש קמח מצה. כמה לשים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:42 28.04.2020)

4-5 כפות קמח מצה.

אוראל (11:55 28.04.2020)

תודה רבה! עוד שאלה: זמן האפייה בתנור משתנה אם זה כמות גדולה? כמה לשים על כל צד?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:50 28.04.2020)

אין שינוי בזמן האפיה. יש לאפות לפי הזמנים הרשומים במתכון.

שירה ליבמן (20:53 27.04.2020)

שלום וברכה!
האם אפשר לטגן במקום לאפות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:13 27.04.2020)

נראה לי שכן.

רבקה אריאל (17:19 20.05.2020)

יוצא יותר טעים בטיגון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:08 20.05.2020)

לא ניסיתי אבל אמור לצאת עסיסי יותר.

הודיה (17:26 19.04.2020)

לא שמתי לב שצריך לטגן את הבצל לפני והקציצות כבר בתנור עם בצל חי, זה נורא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:39 19.04.2020)

לא חושבת שזה נורא.
איך יצא?

קוראת (20:16 26.07.2020)

לי יצא להכין עם בצל חי ואהבו את התוצאה 🙂

שני (15:11 13.04.2020)

עשיתי עם קמח מצה ויצא ממש טוב, תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:30 13.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך

זיוה יפימוב (11:11 3.04.2020)

יש לי פירורי לחם מוזהבים האם זה מתאים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:59 3.04.2020)

כן 🙂

רינת (16:09 1.04.2020)

הכנתי עכשיו ויצא ממש טוב ב״ה!
לא היה לי תפוא אז שמתי בטטה במקום, וגם שיבולת שועל במקום פירורי לחם.
בנוסף הוספתי שום כתוש לתערובת
ויאמייייי
תודה על מתכונים מצוינים !

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:56 1.04.2020)

נראה מעולה! 🙂
תודה רינת

אודליה (11:54 26.03.2020)

היי אפרת, הכנתי אתמול לארוחת ערב וממש אהבו!! הכל חוסל 🙂 תודה רבה ובריאות טובה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:59 26.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂
המון בריאות וחודש טוב ומבורך ❤️

חן (22:55 18.02.2020)

יצא טעים מאוד הילדים טרפו! (במקום 2 כפות פירורי לחם הוספתי כף אחת קמח וכף אחת פירורי לחם, והוספתי לבלילה קצת תירס)
תודה על האתר המושלם הזה אני מכינה המון דברים מהמתכונים כאן הכל יוצא טעים ומוצלח!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:19 19.02.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️

רבקה (21:03 27.01.2020)

הי האם אפשר קמח רגיל במקום פירורי לחם ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:42 28.01.2020)

אני חושבת שכן. שימי 2 כפות לא גדושות.

ענת (20:15 26.01.2020)

הכנתי עם 2 מיני בטטות במקום הגזר.
יצא מושלם!!! אין עליך ❤️

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:59 27.01.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ענת ויום נפלא!

ענת (13:11 25.01.2020)

האם ניתן לוותר על הביצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:15 25.01.2020)

לא ניסיתי להכין בלי ביצה אבל אולי אפשר לבשל תפו”א בינוני עד לריכוך ואז למעוך לפירה.
את הפירה יש לקרר ואז להוסיף לתערובת. זה מה שעשוי “להדביק” את החומרים במקום הביצה.

Jenia (14:56 12.01.2020)

מתכון מצויין …מכינים כמות כפולה ונגמר מייד…האם יש טיפים איך להכין כמות גדולה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:32 12.01.2020)

שמחה שאתם אוהבים 🙂
לגבי הכמות, אפשר לשלש כמויות (פשוט להכפיל את כל הכמויות ב-3).

מריס (13:58 14.12.2019)

שלום. לא צריך ביצה? גזר ותפ”א מגורדים דק או גס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:01 14.12.2019)

יש במתכון ביצה גדולה.
לא משנה דק או גס, איך שאוהבים (אני גירדתי גס).

Maayan (11:15 1.12.2019)

היי, שאלה (:
האם אפשר במקום קמח לשים שיבולת שועל?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:05 1.12.2019)

אני חושבת שכן אבל שיבולת שועל דקה/קוואקר.

הודיה (22:18 23.11.2019)

יצא מעולה תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:47 24.11.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה הודיה

אנה (13:01 8.08.2019)

היי, שאלה:
אם אני משתמשת בטונה במים (כי רק את זה אני קונה וזה מה שיש לי עכשיו בבית), אז להוסיף מעט שמן להרטיב את הטונה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:18 8.08.2019)

כן, רצוי.

אודליה (13:14 10.07.2019)

היי אפרת, הכנתי ויצא ממש טעים! תודה רבה על עוד רעיון לארוחה טעימה ומזינה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:30 10.07.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה לך

דיאנה (20:06 4.06.2019)

האם יש דרך להמיר את המתכון לפשטידהה במקום קציצות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:32 5.06.2019)

לא יודעת, לא ניסיתי.

טליה (04:54 29.05.2019)

יצא מעולה , תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:55 29.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה

מריה (17:43 23.05.2019)

יצא מעולה וממש טעים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:26 23.05.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂

דיאנה (20:24 11.05.2019)

הכנתי בעבר את הקציצות ויצא מעולה! האם אפשרי להכין כמות ולהקפיא ולחמם בעת הצורך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:38 11.05.2019)

אני חושבת שכן.

חגי (03:42 6.05.2019)

עשיתי בדיוק כמו במתכון ויצא מעולה ממש, תודה!! 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:06 6.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לך.

שיראל (20:33 4.05.2019)

היי
כמה זמן זה נשמר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:17 4.05.2019)

כ-3 ימים במקרר בקופסה סגורה.

NOAH (12:20 17.04.2019)

היי אפרת,
האם אפשר לוותר על פירורי הלחם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:51 17.04.2019)

אפשר לשים במקום קמח תפוח אדמה.

ספיר (18:26 6.01.2019)

היי התפוח אדמה צריך להיות מבושל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 6.01.2019)

לא.

רותם (12:17 5.11.2018)

היי,
לא יודעת למה נעלמה לי התגובה ואני לא רואה אותה
בכל אופן הכנתי בלי תפו”א
יצא מושלם כרגיל
תודה💛

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:25 5.11.2018)

הכנת לפני שהספקתי לענות 🙂
שמחה שיצא טעים!

אתי (23:00 1.11.2018)

אנחנו זוג בלי ילדים וחבל לי לקנות פטרוזיליה כי אני משתמשת בקצת כי אני לא מבשלת הרבה ועד ההזדמנות הבא להשתמש זה כבר מתייבש ומתקלקל אפשר לוותר או להמיר במשהו אחר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:07 1.11.2018)

אפשר לוותר על הפטרוזיליה.

דנה (17:48 13.10.2018)

היי
מה הכוונה ביצה גדולה? צריך L או XL ?

תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:24 13.10.2018)

ביצה גדולה הכוונה לL או XL (לא משנה).

אסתר (12:12 10.10.2018)

שלום אפרת.
הכנתי את הקציצות עם קופסה של 900 גרם טונה, הכפלתי הכל פי 5.5, ויצא מאוד מאוד טעים.
תודה רבה על עושר המאכלים במטבח שלי מאז שהתוודעתי לאתר המקסים הזה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:08 10.10.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אסתר.

יעקב (13:31 4.10.2018)

שלום
לסנן את השמן של הטונה ?
או להוסיף אותו לתערובת.
תודה רבה על הכל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:10 4.10.2018)

היי יעקב,
לסנן אבל לא לגמרי.

רותם (12:18 3.10.2018)

היי,
אפשר להוסיף קישוא ובטטה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:03 3.10.2018)

אפשר. יכול להיות שיהיה צורך להוסיף ביצה נוספת ו-2 כפות פירורי לחם בנוסף לכמות שרשומה.

רותם (14:44 3.10.2018)

היי הוספתי בסוף.
לא הייתה לי עוד היתה אז עשיתי פירה מתפוח אדמה קטן וחתיכת בטטה ואם זה הדבקתי את העיסה.
הוספתי עוד 10 דקות לזמן האפייה יצא מעולה
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:11 3.10.2018)

נראה ממש טוב!
תודה על התמונה 🙂

ortkiss (02:37 19.09.2018)

מתכון נפלא! החלפתי גזר באפונה ואת הפירורים בשיבולת שועל, והכפלתי כמויות, יצא מושלם רק הבעיה שהחבר שלי התלהב ואכל כמעט הכל 😛

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:14 19.09.2018)

מעולה 🙂
תודה על השיתוף והתמונה!

שחף (22:38 15.09.2018)

היי, האם ניתן להחליף את התפו”א בבטטה? והאם אפשרי להחליף את הפירורי לחם בקמח שקדים?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:54 15.09.2018)

אפשר להמיר בבטטה.
לגבי קמח שקדים, אני מניחה שאפשר פשוט יכול להיות שירגישו מרקם מעט גרגירי ולכן עדיף להמיר בקמח תפו”א אם רוצים שזה יהיה ללא גלוטן.

שבות אלברט (22:19 27.08.2018)

יצא מעולה כולם התלהבו

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:41 27.08.2018)

תודה שבות, שמחה לשמוע 🙂

יבגניה (12:10 10.08.2018)

שלום אפרת!
איך צריך לגרד את הירוקות? בפומפייה גסה או דקה?

תודה ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:19 10.08.2018)

פומפיה גסה.
שבת שלום 🙂

משה (15:54 16.07.2018)

האם אפשר להשתמש מטונה מחנות דגים (לא מקופסא) ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:18 16.07.2018)

אין לי מושג, לא ניסיתי.

אמא (14:31 16.07.2018)

אין לי פטרוזיליה
אפשר לשים סלרי במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:04 16.07.2018)

כן אפשר.

יוחאי (12:42 16.07.2018)

היי אפרת,
הקציצות נראות מעולה ואני חייב לנסות, אבל יש לי בעיה עם ביצים.
ניתן להחליף את הביצה במשהו אחר?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:18 16.07.2018)

היי יוחאי,
לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר לבשל תפו”א בינוני עד לריכוך ואז למעוך לפירה. את הפירה יש לקרר ואז להוסיף לתערובת. זה מה שעשוי “להדביק” את החומרים במקום הביצה.

יוחאי (16:15 16.07.2018)

תודה רבה!

חנה (13:49 3.07.2018)

פשוט טעים ! אין מה להוסיף 😉

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:25 3.07.2018)

תודה חנה 🙂

תמר (15:20 28.06.2018)

הי
אפשר לאפות אותם כמאפינס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:41 28.06.2018)

אני חושבת שכן, רק חשוב לשמן את השקעים ולמלא עד גובה של 2 ס”מ, שלא יהיו עבים מידי.

אהובה (16:21 5.01.2020)

שלום לך
אם אופים במאפנס האם החום והזמו נשארים אותו דבר?
ושאלה שניה האם אפשר במיקרוגל?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:07 6.01.2020)

כן, אולי כדאי להוסיף 5 דקות.
לא מומלץ במיקרוגל.

מאיר (14:23 28.06.2018)

ממש מעדן, לא יאומן שאפשר להכין דבר כ”כ טעים מטונה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:35 28.06.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

רויטל (10:55 26.06.2018)

יצא פשוט מושלם! חוסל ברגע!
אין על המתכונים שלך!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:49 26.06.2018)

תודה רויטל, שמחה לשמוע 🙂

Zipi (18:29 25.06.2018)

הכנתי אותם. יצאו מעולים לא התפרקו הוספתי מעט שמיר שידרוג הטעם.🌹אלפי תודות לך אפרת👏תבורכי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 25.06.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה 🌷

ספיר (13:23 25.06.2018)

האם לסחוט נוזלים מהתפו”א מגורד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 25.06.2018)

רצוי, לא חובה.

מיכל (22:03 21.06.2018)

שלום אפרת.
שאלות:
1. באיזה ירק ניתן להמיר את תפוח האדמה?
2. באיזה קמח בריא יותר, ניתן להמיר את קמח תפוחי האדמה?
קמח חומוס/ קמח עדשים כתומות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:05 22.06.2018)

היי מיכל,
1. אפשר לשים קישוא או קולורבי (חשוב לסנן מנוזלים לאחר שמגרדים בפומפיה).
2. לא יודעת מה עדיף. הייתי שמה כף מזה וכף מזה.

יעלה (17:57 21.06.2018)

שלום,
אם אני רוצה לוותר על הפטרוזיליה – מה כדאי שאוסיף?

תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:09 21.06.2018)

אפשר להוסיף עלי סלרי או כוסברה ואפשר גם להכין בלי.

אבישג (09:50 21.06.2018)

היי אפרת,
מה אפשר לשים במקום הפירורי לחם ?יש לי בעיה עם גלוטן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:30 21.06.2018)

היי אבישג,
אני חושבת שאפשר לשים פירורי לחם ללא גלוטן או 2 כפות קמח תפוח אדמה.

דנית (10:03 24.06.2018)

אפשר קמח תירס
גם מחזיק טוב ונותן טעם

דנית (09:37 21.06.2018)

אפשר לטגן
על להבה לא מאוד חזקה כדי שהתפוחי אדמה יתבשלו

אני ושה את זה כל שבוע ומוסיפה כרפס נותן טעם מצוין
שבת שלום אפרת ושוב תודה על מתכונים מעולים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:29 21.06.2018)

נשמע מצוין עם כרפס.
תודה דנית 🙂

גילה (08:54 21.06.2018)

שלום אפרת,
המתכון נראה מעולה. אני רוצה להכין אותו אך רציתי לדעת אם אפשר גם להשתמש בטונה במים ולא בשמן.
תודה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:25 21.06.2018)

היי גילה,
אפשר אבל מומלץ להוסיף כף שמן (זית או קנולה) לתערובת עצמה.

רותי (12:51 20.06.2018)

שלום אפרת,
האם אפשר גם לטגן את הקציצות ?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:01 20.06.2018)

אני חושבת שכן.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.