זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 24 יחידות
סוג: חלבי/ פרווה
2 חבילות עוגיות אוראו (176 גרם 2X)
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה (250 מ”ל)
1/3 כוס חלב מרוכז ממותק (אפשר גם להכין לבד – חלב מרוכז ממותק) * לפרווה – ראו הערות מטה.
1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
-מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את השמנת במשך כדקה (*טיפ להקצפה מוצלחת: מומלץ להכניס את מיכל השמנת המתוקה ואת החלב המרוכז למקפיא למשך 10-15 דקות לפני ההקצפה).
-מוסיפים חלב מרוכז ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף במשך 2-3 דקות נוספות עד לקבלת קצפת יציבה.
-מוסיפים 5 עוגיות אוראו שבורות ומערבבים עם כף עד לאיחוד התערובת.
-מפרידים בין עוגיות אוראו. מעל כל עוגיה שמים מתערובת הקרם (בעזרת כפית או שקית זילוף) ומעל מניחים עוגיה נוספת (כמו סנדוויץ’).
-מכניסים להקפאה ל-4 שעות לפחות לפני ההגשה.
חלב מרוכז הוא חלב משומר סמיך וממותק, בדר”כ ארוז בקופסת שימורים וניתן למצוא אותו בכל רשתות המזון (סופרים). החלב הממותק מעניק לגלידה את המרקם ולכן לא מומלץ לוותר עליו.
*אפשר להכין בגרסת פרווה – לוודא שעוגיות האוראו הן פרווה (כי יש גם חלבי), להשתמש בקצפת צמחית ובמקום חלב מרוכז להשתמש בחלב צמחי כמו סויה או שיבולת שועל (רבע כוס).
View this post on Instagram
הי אפשר להשתמש במקום חלב מרוכז בחלב שקדים?
תודה
החלב המרוכז מעניק מרקם רך כמו של גלידה.
אפשר עם חלב אחר אבל זה ייצא יותר במרקם קשה/קפוא (אם כן יש לשים רבע כוס חלב שקדים קר)
יצאו קצת מכוערים אבל טעימים בטירוף
שמחה שיצא טעים:)
תודה רוני
אוף לא יצא לי טוב😪אני גרועה בדברים האלה..יש מצב את עושה סדנה לאיך מכינים כל מיני דברים? דרך אגב אפרת מקסימה את ממציאה בעצמך את המתכונים? אליפות!!הכנתי עוגה פצצה 💣💣אני חייבת להביא לך!!תוכלי להשאיר לי כתובת בפרטי? ממש אשמח לשתף איתך!
היי, תסבירי לי מה לא הלך כדי שאוכל להבין היכן הבעיה ולהסביר לך:)
ויש מצב שבקרוב אני אעשה סדנאות, גם למתחילים. אעדכן על זה באתר ובניוזלטר.
איזה עוגה הכנת? איזו מקסימה את. מספיק שתצרפי תמונה😊
אם יש לי גלידן במקום ריץ. בדרכ מקציפים אותו עם מים ופודינג. להוסיף אליו גם את החלב המרוכז? במקום המים?
היי
אני פחות אוהבת להשתמש בגלידן, אבל תוסיפי רק חצי מכמות המים הדרושה לו ואת החלב המרוכז בנוסף.
שלום,
רציתי לשאול- הקסטה הזאת יכולה לעמוד בבר או שהיא חייבת מקפיא ממש.
אשמח לתשובה מהירה 🙂
היי
הקסטה צריכה קירור. תחזיק מעמד בחוץ כשעתיים.
תודה על התשובה המהירה 🙂
היי
האם אפשר להחליף את החלב המרוכז במשהו אחר חוץ מחלב סויה?
היי
אין לחלב מרוכז תחליף מוצלח. ניתן לשים קרם קוקוס אך המרקם ישתנה.
מה זאת אומרת המרקם השתנה כלומר לאיזה מרקם זה יהפוך?
פחות קרמי וגלידתי ויותר קשה.