שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 24 יחידות

סוג: חלבי/ פרווה

רכיבים

2 חבילות עוגיות אוראו (176 גרם 2X)

1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה (250 מ”ל)

1/3 כוס חלב מרוכז ממותק (אפשר גם להכין לבד – חלב מרוכז ממותק) * לפרווה – ראו הערות מטה.

1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את השמנת במשך כדקה (*טיפ להקצפה מוצלחת: מומלץ להכניס את מיכל השמנת המתוקה ואת החלב המרוכז למקפיא למשך 10-15 דקות לפני ההקצפה).

-מוסיפים חלב מרוכז ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף במשך 2-3 דקות נוספות עד לקבלת קצפת יציבה.

-מוסיפים 5 עוגיות אוראו שבורות ומערבבים עם כף עד לאיחוד התערובת.

-מפרידים בין עוגיות אוראו. מעל כל עוגיה שמים מתערובת הקרם (בעזרת כפית או שקית זילוף) ומעל מניחים עוגיה נוספת (כמו סנדוויץ’).

-מכניסים להקפאה ל-4 שעות לפחות לפני ההגשה.

טיפים והערות

חלב מרוכז הוא חלב משומר סמיך וממותק, בדר”כ ארוז בקופסת שימורים וניתן למצוא אותו בכל רשתות המזון (סופרים). החלב הממותק מעניק לגלידה את המרקם ולכן לא מומלץ לוותר עליו.

*אפשר להכין בגרסת פרווה – לוודא שעוגיות האוראו הן פרווה (כי יש גם חלבי), להשתמש בקצפת צמחית ובמקום חלב מרוכז להשתמש בחלב צמחי כמו סויה או שיבולת שועל (רבע כוס).

 

ראו גם
קציצות פרסה צמחוניותקציצות פרסה צמחוניות
רוטב אלף האיים רוטב אלף האיים
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
ענת (23:28 20.06.2024)

הי אפשר להשתמש במקום חלב מרוכז בחלב שקדים?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:05 21.06.2024)

החלב המרוכז מעניק מרקם רך כמו של גלידה.
אפשר עם חלב אחר אבל זה ייצא יותר במרקם קשה/קפוא (אם כן יש לשים רבע כוס חלב שקדים קר)

avatar
רוני (19:07 3.01.2024)

יצאו קצת מכוערים אבל טעימים בטירוף

קסטה אוראו
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:03 3.01.2024)

שמחה שיצא טעים:)
תודה רוני

avatar
תותי (09:22 30.11.2023)

אוף לא יצא לי טוב😪אני גרועה בדברים האלה..יש מצב את עושה סדנה לאיך מכינים כל מיני דברים? דרך אגב אפרת מקסימה את ממציאה בעצמך את המתכונים? אליפות!!הכנתי עוגה פצצה 💣💣אני חייבת להביא לך!!תוכלי להשאיר לי כתובת בפרטי? ממש אשמח לשתף איתך!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:47 30.11.2023)

היי, תסבירי לי מה לא הלך כדי שאוכל להבין היכן הבעיה ולהסביר לך:)
ויש מצב שבקרוב אני אעשה סדנאות, גם למתחילים. אעדכן על זה באתר ובניוזלטר.
איזה עוגה הכנת? איזו מקסימה את. מספיק שתצרפי תמונה😊

avatar
עדי (09:47 8.10.2023)

אם יש לי גלידן במקום ריץ. בדרכ מקציפים אותו עם מים ופודינג. להוסיף אליו גם את החלב המרוכז? במקום המים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:11 8.10.2023)

היי
אני פחות אוהבת להשתמש בגלידן, אבל תוסיפי רק חצי מכמות המים הדרושה לו ואת החלב המרוכז בנוסף.

avatar
הדסה (21:48 18.09.2023)

שלום,
רציתי לשאול- הקסטה הזאת יכולה לעמוד בבר או שהיא חייבת מקפיא ממש.
אשמח לתשובה מהירה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:08 18.09.2023)

היי
הקסטה צריכה קירור. תחזיק מעמד בחוץ כשעתיים.

avatar
הדסה (23:13 18.09.2023)

תודה על התשובה המהירה 🙂

avatar
ילדה (15:26 31.08.2023)

היי
האם אפשר להחליף את החלב המרוכז במשהו אחר חוץ מחלב סויה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:47 31.08.2023)

היי
אין לחלב מרוכז תחליף מוצלח. ניתן לשים קרם קוקוס אך המרקם ישתנה.

avatar
עפרי בר און (17:54 1.09.2023)

מה זאת אומרת המרקם השתנה כלומר לאיזה מרקם זה יהפוך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (02:59 2.09.2023)

פחות קרמי וגלידתי ויותר קשה.

לקריאת כל התגובות