מצרכים להכנת קיש פלפלים
- 200 גרם בצק עלים או בצק פילאס (יש להפשיר לילה במקרר או כשעתיים בטמפ’ החדר)
- 2 פלפלים אדומים גדולים (גמבות)
- 2 פלפלים צהובים גדולים
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 ביצים
- שליש כוס שמנת לבישול (80 מ”ל)
- כף גדושה גבינה לבנה/קוטג’
- 2 כפות מלאות גבינה בולגרית/פטה מפוררת
- 2 כפות גדושות גבינה צהובה מגורדת
- חצי כפית עלי טימין (לא חובה)
תיבול:
- חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
איך מכינים קיש פלפלים?
- חותכים את הפלפלים לריבועים קטנים (כמו של סלט). מחממים מחבת עם 2-3 כפות שמן זית, מוסיפים את הפלפלים, ממליחים מעט עם המלחייה ומטגנים את הפלפלים על אש בינונית נמוכה במשך 20-25 דקות, עד שהפלפלים מתרככים (יש לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם).הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
- מוסיפים שום ומערבבים כדקה. מסירים מהאש ומצננים מעט את התערובת.
- מעבירים את הפלפלים לקערה ומערבבים עם יתר החומרים- ביצים, שמנת לבישול, גבינות, טימין, מלח ופלפל שחור.
- מחממים תנור ל190 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד).
- משמנים קלות תבנית ומניחים עליה את הבצק. מהדקים לתחתית ולדפנות (אם מכינים בתבניות אישיות- יש לחתוך את הבצק לריבועים בגודל התבנית כולל הדפנות). מחוררים במספר מקומות בעזרת מזלג – בתחתית ובדפנות.
- יוצקים לתבנית את התערובת ומכניסים לתנור (שחומם מראש על 190 מעלות) למשך 35-45 דקות, עד להזהבה יפה.הפעל טיימר (35 דק’)+טיימר פועל
- מניחים לקיש להתקרר לטמפ’ החדר (לאחר קירור התערובת מתייצבת). מומלץ להשאיר בתנור עם דלת חצי פתוחה.

גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
123 תגובות
כניסה
123 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות






