שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

מס’ מנות: 12 יחידות

סוג: חלבי

רכיבים

תבנית מאפינס מסיליקון 

תחתית הבצק:

כוס ושליש (186 ג’) קמח לבן

שליש כפית מלח

רבע כוס + כף (70 מ”ל) שמן

חלמון ביצה (הצהוב)

3-5 כפות מים קרים (*לפי הצורך)

מילוי גבינות:

3 כפות (לא מלאות) גבינה לבנה

חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת

חצי כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת

רבע כוס גבינת פרמז’ן מפוררת (לא חובה)

1 ביצה

שן שום כתושה

כף קמח רגיל

רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

*לקישוט – פרוסות זיתים (לא חובה)

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

הכנת התחתית:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

-מערבבים בקערה: קמח, מלח, שמן וחלמון הביצה. מוסיפים בהדרגה את המים עד שמתקבל בצק אחיד.

-משמנים תבנית מאפינס מסיליקון. לוקחים כדור קטן מהבצק, מניחים בכל שקע ומהדקים היטב בתחתית ובשוליים (עד גובה 1-1.5 ס”מ). מכניסים לתנור החם ואופים במשך 15 דקות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

מילוי הקיש:

-בזמן האפיה, מערבבים בקערה את כל חומרי מילוי הגבינות.

-מוציאים את התבנית מהתנור ובתוך כל שקע יוצקים כמות של כף מתערובת הגבינות (ניתן לשים מעל 2 פרוסות זיתים). מכניסים לתנור ואופים במשך 25 דקות, עד שהמלית נעשית יציבה וזהובה.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור ומניחים לקישים להתקרר לטמפ’ החדר (הם מתייצבים לאחר קירור).

טיפים והערות

*ניתן להכין כקיש אחד בתבנית עגולה בקוטר 20. זמן אפית התחתית- 18-20 דקות. זמן אפית המילוי – 30-35 דקות.

ראו גם
קינוח גבינה וריבת חלבקינוח גבינה וריבת חלב
עוגת גבינה באסקית עוגת גבינה באסקית
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שרון (15:30 13.06.2023)

היי. האם ניתן להשתמש באותם מרכיבי/כמות בצק בתבנית קיש רגילה? תודה על המענה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:57 13.06.2023)

היי
אפשר, בתבנית בקוטר 22 בערך.

avatar
אדוה (13:38 18.05.2023)

היי…גם אני מאוהבת באתר.
אני רוצה להשתמש במתכון הזה אבל להכין מגוון של מילוי. האם אפשר להוסיף למילוי: עגבניות יבשות, בצל, עשבי תיבול?

אני פשוט משלשת את המתכון.

תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:27 18.05.2023)

היי
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אפשר למלא בכל מילוי שאוהבים- בצל מטוגן, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול, פטריות, זיתים ועוד.

avatar
שרה (14:43 12.05.2023)

נראה ממש מעולה,
אני רוצה להכין לשבועות
אני אכין יום לפני – איפה כדאי לשמור ואיך לחמם ( לא בתנור)
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:22 12.05.2023)

היי
אפשר לשמור במקרר ולחמם בתנור על 170 מעלות כ-10 דקות.

avatar
שרה (16:27 12.05.2023)

נראה לך שעל הפלטה זה גם יהיה טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:32 12.05.2023)

פחות טוב כי הפלטה מייבשת.

avatar
אדוה (09:12 6.03.2023)

כמה כמות מאפינס יוצאת מהכמות הנ”ל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:29 6.03.2023)

כ-12 יחידות.

avatar
טובי (21:10 18.12.2022)

תודה רבה על האתר המושלם
כל חיפוש מתכון מתחיל מכאן!
אני רוצה להשתמש בבסיס למילוי ירקות האם כדאי? ואיך לאפות? גם בנפרד? תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:31 18.12.2022)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
אפשר להשתמש במילוי הגבינות למילוי ירקות בתנור.
את יכולה להשתמש בחצילים או תפוחי אדמה לשם כך.
הנה מתכון לחציל עם גבינות, לפטריות ממולאות גבינה, וכן לסירות תפו”א ממולאות גבינות.

avatar
טובי (12:41 20.12.2022)

יצא מושלם!
תודה רבה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:16 20.12.2022)

שמחה לשמוע❤

avatar
קורל (17:22 2.06.2022)

נראה ממש טוב !
רציתי להכין כמה קישים כאלו לחג, איזה עוד מילוים אפשר חוץ מגבינות וזיתים? תודה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:39 2.06.2022)

היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
הנה כמה רעיונות למילוי:
מילוי בטטה וגבינות,
מילוי פטריות, בצל וגבינות,
מילוי ברוקולי וגבינות
בקישור הבא תמצאי עוד – קישים
וגם ברשת יש המון מתכונים לקישים עם מילויים שונים שתוכלי להכין😊

avatar
יפית (18:16 25.05.2022)

אפשר להקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:12 25.05.2022)

היי,
אפשר להקפיא אך כמובן שהקיש במיטבו סמוך להכנה.
מומלץ לסיים את ההפשרה בחימום קצר בתנור.

avatar
חן (11:29 1.03.2022)

אני רוצה להחליף את השמן בחמאה,כמה גרם לשים? קרה או רכה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:07 1.03.2022)

היי,
אפשר להשתמש ב-70 גרם חמאה רכה ואז ניתן לערבב ידנית, או ב-70 גרם חמאה קרה ואז יהיה צריך להשתמש במעבד מזון או מיקסר עם ווו גיטרה להכנת הבצק.

avatar
חן (09:25 2.03.2022)

הכנתי עם חמאה קרה,היה אפשר לאבד את הבצק אבל אחרי האפייה לא ניתן היה לאכול אותו,לא יודעת מה קרה.הייתי צריכה להכין עם שמן או או חמאה מומסת,באסה.תודה בכל מקרה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:27 2.03.2022)

מה הכוונה לא ניתן לאכול? יצא שרוף מדי? בעובי דק או עבה מדי?
באופן כללי בקישים בד”כ מכינים את התחתית עם חמאה קרה כך שאין בעיה עם זה…

avatar
חן (13:09 2.03.2022)

לשתי בידיים במקום במיקסר את החמאה הקרה,זה היה נראה טוב,אבל לא היה טעים משום מה.אני בדרך כלל עושה את המתכון הזה עם שמן ויוצא מעולה.אולי זה בגלל צורת הלישה,גם המילוי לא היה טעים,אין לי מושג מה קרה באמת.עשיתי עם חמאה כי חשבתי שיהיה יותר טעים ופריך.חוץ מזה אני חולה על המתכונים שלך ואת מדהימה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:49 2.03.2022)

ככל הנראה הבעיה הייתה לישה ידנית של חמאה קרה. כשעובדים ידנית דרוש יותר זמן עיבוד וזה פוגע במרקם ובפריכות הבצק.
לגבי המילוי- מדובר בגבינות ותבלינים כך שאם יצא לא טעים כנראה הייתה בעיה עם הדיוק בכמויות או אולי בתוקף של הגבינות.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים❤

avatar
אפי (21:03 24.02.2022)

ראשית המון תודה על קיומך:)
אם אני משתמשת בבצק פריך מוכן, מופשר. צריך עדיין לאפות את הבצק לפני כן ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:03 24.02.2022)

היי,
כן, יש לאפות את הבצק לפני כן(:

avatar
Maayan Balki (13:18 29.01.2022)

מושלם. כרגיל.

קיש גבינות אישי
avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:56 29.01.2022)

שמחה שאהבת את המתכון נראה מושלם! תודה שחזרת לשתף🌺

avatar
יסמין (14:55 29.12.2021)

היי אפרת יקרה
האם אפשר להחליף גבינה לבנה בקוטג’
וכן גבינת חרמון במקום בולגרית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:20 29.12.2021)

היי יסמין,
אפשר להחליף את הגבינה בקוטג’, אבל עדיף לשים גבינה אחרת בעלת מרקם חלק כמו שמנת חמוצה.
אפשר להמיר את הבולגרית בגבינת חרמון(:

avatar
הודיה :) (11:28 13.11.2021)

אחד המתכונים המוצלחים והטעימים שיש!! אני הוספתי לתערובת הגבינות בטטה, בצל ושום בטיגון קל.
אחרי שחוסל כל כך מהר הכפלתי כמויות ויצא מושלם!!! ממש ממליצה

קיש גבינות אישי
avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:27 13.11.2021)

נראה מעולה ממש! איזה כיף שאהבת את המתכון, תודה על השיתוף🙂

avatar
חן (11:59 15.10.2021)

היי אפרת,
אפשר בלי גבינה בולגרית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:32 15.10.2021)

היי חן,
אפשר לשים במקום הבולגרית עוד קצת גבינה צהובה או לוותר.

avatar
ליבת (19:10 29.08.2021)

במידה ואני רוצה להשתמש בקמח כוסמין? מה המינון של המים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:57 29.08.2021)

היי ליבת,
כמות המים זהה, אבל אם תראי שהבצק יבש תוכלי להוסיף עוד מעט מים לפי הצורך.
בהצלחה😊

avatar
חן (16:41 9.08.2021)

שלום אפרת,
אין לי גבינה לבנה,גם לא שמנת אבל יש לי שמנת מתוקה.אפשר להוסיף או לוותר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:38 9.08.2021)

היי,
במקום גבינה לבנה אפשר לשים גם קוטג’ או אפילו יוגורט טבעי. אני חוששת שעם שמנת מתוקה המלית תצא נוזלית מדי.

avatar
חן ן (19:19 9.08.2021)

בסדר,יש לי יוגורט תודה.

avatar
רבקה (23:04 25.07.2021)

אין לי גבינה פרמזן ובולגרית זה יצא טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (02:06 26.07.2021)

היי רבקה,
כדאי לשים 4 כפות גבינה לבנה (במקום 3) וכוס גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת.

avatar
חו (18:27 22.06.2021)

שלום אפרת,
למה הבצק לא מתגבש לי? עשיתי לפי המידות הנכונות.לא מצליחה לרדד את זה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:34 22.06.2021)

היי,
אם הבצק לא נהיה אחיד אפשר להוסיף מעט מים לפי הצורך.
בנוסף, אין צורך לרדד כל עיגול, פשוט יותר ליצור כדורים ולשטח אותם בתבניות המאפינס.
בהצלחה!

avatar
חו (07:25 24.06.2021)

אני מכינה אותם כריש אחד רגיל.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:31 24.06.2021)

אם כך אפשר לרדד, אבל גם כאן יותר קל לשטח בתבנית את הבצק.
בהצלחה😊

avatar
דני (21:35 15.06.2021)

נראה כרגיל מעולה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:42 15.06.2021)

שמחה מאד שאהבת!😊

avatar
חן (19:56 3.06.2021)

אפשר שמנת חמוצה במקום גבינה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:29 3.06.2021)

כן, אפשר😊

avatar
רחל (12:10 24.05.2021)

אפשר לשים קוטג’ במקום הבולגרית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:02 24.05.2021)

היי,
פחות מומלץ משום שהוא נוזלי יותר. אפשר לשים במקום הבולגרית עוד קצת גבינה צהובה או לוותר.

avatar
תמ (09:52 20.05.2021)

אפיתי פשטידת קוטז לפני שבועות, עכשיו לא ראיתי פה את המתכון, אבל למה צריך כל כך הרבה קמח זה יצא ממש בצקי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:59 20.05.2021)

היי,
את מתכוונת אולי למתכון של המאפינס קוטג’?
השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? ערבבת את המצרכים לפי הסדר? לא ערבבת יותר מדי אחרי הוספת הקמח?

avatar
שריאל (18:51 19.05.2021)

האם אפשר להכין בתבנית פאי? אם כן איזה גודל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:23 19.05.2021)

היי,
כן אפשר להכין בתבנית עגולה בקוטר 22, ואני חושבת שגם בגודל 24 יהיה בסדר, רק נמוך יותר…

avatar
רותי (14:23 15.05.2021)

האם אפשר לאפות אתהבצק לשים מלית ולאפות למחרת א רצוי לאפות הכל וחמם למחרת. מתכונייך מעדן לבטן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:22 15.05.2021)

היי רותי,
רצוי לאפות הכל ולחמם לפני ההגשה.
חג שמח😊

avatar
לילך (20:42 13.05.2021)

זה נראה לי אחלה מתכון לשבועות
הבצק לא יצא דחוס מדי בלי שמרים?
לגרד בולגרית אם יש לי נתח גדול?
16% בולגרית חלקה זה בסדר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:16 13.05.2021)

היי לילך,
הבצק כאן הוא בצק פריך שבו אין שמרים, וזה יוצא מצוין😊
את יכולה לגרד את הבולגרית, 16% זה מצוין…

avatar
אנונימי (20:41 13.05.2021)

תודה רבה על המתכון
מרשים וטעים
האם נשמר בהקפאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:01 13.05.2021)

היי,
כן, ועדיף לאפות כ-5-10 דקות על 170 מעלות לפני ההגשה😊

avatar
תהילה (18:40 13.05.2021)

מתכון מעולה! הכנה הכי קלה בעולם ויצא מושלם. אין על המתכונים שלך, אפרת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:51 13.05.2021)

שמחה לשמוע! תודה תהילה וחג שמח😊

avatar
מיכל (19:45 12.05.2021)

הי
האם אפשר להשים ישר את הבצק והמלית ולאפות יחד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:27 12.05.2021)

היי מיכל,
אי אפשר לאפות יחד כי התחתית לא תצא פריכה…

avatar
אפרת (13:12 12.05.2021)

הי
קמח מלא במקום רגיל?
גבינה צהובה במקום בולגרית?
אפשר בלי שום?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:14 12.05.2021)

היי אפרת,
אפשר קמח מלא אך המרקם יצא שונה. עדיף שתשימי חצי כמות קמח מלא וחצי כמות קמח רגיל, או שתשתמשי בקמח 50%/80%.
אפשר לוותר על השום, ואפשר לשים גבינה צהובה במקום בולגרית😊

avatar
michal (11:52 12.05.2021)

היי אפרת יקרה,
האם יש דרך להכין את הקיש בגירסה דל”פ?
כלומר להחליף את הקמח במשהו לא פחמימתי?
תודה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:25 12.05.2021)

היי מיכל,
אני חושבת שאפשר להשתמש בקמח שקדים במקום קמח😊

avatar
michal (13:43 12.05.2021)

תודה 🙂
ננסה!

avatar
itzik30 (14:40 11.05.2021)

תודה, האם חייב תבנית סיליקון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:15 11.05.2021)

לא, אפשר גם במאפינס עם עטרות נייר (מנג’טים)😊

לקריאת כל התגובות