שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

מס’ מנות: 12 יחידות

סוג: חלבי

רכיבים

תבנית מאפינס מסיליקון 

תחתית הבצק:

כוס ושליש (186 ג’) קמח לבן

שליש כפית מלח

רבע כוס + כף (70 מ”ל) שמן

חלמון ביצה (הצהוב)

3-5 כפות מים קרים (*לפי הצורך)

מילוי גבינות:

3 כפות (לא מלאות) גבינה לבנה

חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת

חצי כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת

רבע כוס גבינת פרמז’ן מפוררת (לא חובה)

1 ביצה

שן שום כתושה

כף קמח רגיל

רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

*לקישוט – פרוסות זיתים (לא חובה)

אופן ההכנה

הכנת התחתית:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

-מערבבים בקערה: קמח, מלח, שמן וחלמון הביצה. מוסיפים בהדרגה את המים עד שמתקבל בצק אחיד.

-משמנים תבנית מאפינס מסיליקון. לוקחים כדור קטן מהבצק, מניחים בכל שקע ומהדקים היטב בתחתית ובשוליים (עד גובה 1-1.5 ס”מ). מכניסים לתנור החם ואופים במשך 15 דקות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

מילוי הקיש:

-בזמן האפיה, מערבבים בקערה את כל חומרי מילוי הגבינות.

-מוציאים את התבנית מהתנור ובתוך כל שקע יוצקים כמות של כף מתערובת הגבינות (ניתן לשים מעל 2 פרוסות זיתים). מכניסים לתנור ואופים במשך 25 דקות, עד שהמלית נעשית יציבה וזהובה.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור ומניחים לקישים להתקרר לטמפ’ החדר (הם מתייצבים לאחר קירור).

טיפים והערות

*ניתן להכין כקיש אחד בתבנית עגולה בקוטר 20. זמן אפית התחתית- 18-20 דקות. זמן אפית המילוי – 30-35 דקות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קינוח גבינה וריבת חלב
עוגת גבינה באסקית

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ליבת (19:10 29.08.2021)

במידה ואני רוצה להשתמש בקמח כוסמין? מה המינון של המים?

מתכונים ב-10 דקות (19:57 29.08.2021)

היי ליבת,
כמות המים זהה, אבל אם תראי שהבצק יבש תוכלי להוסיף עוד מעט מים לפי הצורך.
בהצלחה😊

חן (16:41 9.08.2021)

שלום אפרת,
אין לי גבינה לבנה,גם לא שמנת אבל יש לי שמנת מתוקה.אפשר להוסיף או לוותר?

מתכונים ב-10 דקות (18:38 9.08.2021)

היי,
במקום גבינה לבנה אפשר לשים גם קוטג’ או אפילו יוגורט טבעי. אני חוששת שעם שמנת מתוקה המלית תצא נוזלית מדי.

חן ן (19:19 9.08.2021)

בסדר,יש לי יוגורט תודה.

רבקה (23:04 25.07.2021)

אין לי גבינה פרמזן ובולגרית זה יצא טוב?

מתכונים ב-10 דקות (02:06 26.07.2021)

היי רבקה,
כדאי לשים 4 כפות גבינה לבנה (במקום 3) וכוס גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת.

חו (18:27 22.06.2021)

שלום אפרת,
למה הבצק לא מתגבש לי? עשיתי לפי המידות הנכונות.לא מצליחה לרדד את זה

מתכונים ב-10 דקות (19:34 22.06.2021)

היי,
אם הבצק לא נהיה אחיד אפשר להוסיף מעט מים לפי הצורך.
בנוסף, אין צורך לרדד כל עיגול, פשוט יותר ליצור כדורים ולשטח אותם בתבניות המאפינס.
בהצלחה!

חו (07:25 24.06.2021)

אני מכינה אותם כריש אחד רגיל.

מתכונים ב-10 דקות (09:31 24.06.2021)

אם כך אפשר לרדד, אבל גם כאן יותר קל לשטח בתבנית את הבצק.
בהצלחה😊

דני (21:35 15.06.2021)

נראה כרגיל מעולה

מתכונים ב-10 דקות (22:42 15.06.2021)

שמחה מאד שאהבת!😊

חן (19:56 3.06.2021)

אפשר שמנת חמוצה במקום גבינה?

מתכונים ב-10 דקות (21:29 3.06.2021)

כן, אפשר😊

רחל (12:10 24.05.2021)

אפשר לשים קוטג’ במקום הבולגרית?

מתכונים ב-10 דקות (14:02 24.05.2021)

היי,
פחות מומלץ משום שהוא נוזלי יותר. אפשר לשים במקום הבולגרית עוד קצת גבינה צהובה או לוותר.

תמ (09:52 20.05.2021)

אפיתי פשטידת קוטז לפני שבועות, עכשיו לא ראיתי פה את המתכון, אבל למה צריך כל כך הרבה קמח זה יצא ממש בצקי?

מתכונים ב-10 דקות (09:59 20.05.2021)

היי,
את מתכוונת אולי למתכון של המאפינס קוטג’?
השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? ערבבת את המצרכים לפי הסדר? לא ערבבת יותר מדי אחרי הוספת הקמח?

שריאל (18:51 19.05.2021)

האם אפשר להכין בתבנית פאי? אם כן איזה גודל?

מתכונים ב-10 דקות (19:23 19.05.2021)

היי,
כן אפשר להכין בתבנית עגולה בקוטר 22, ואני חושבת שגם בגודל 24 יהיה בסדר, רק נמוך יותר…

רותי (14:23 15.05.2021)

האם אפשר לאפות אתהבצק לשים מלית ולאפות למחרת א רצוי לאפות הכל וחמם למחרת. מתכונייך מעדן לבטן

מתכונים ב-10 דקות (20:22 15.05.2021)

היי רותי,
רצוי לאפות הכל ולחמם לפני ההגשה.
חג שמח😊

לילך (20:42 13.05.2021)

זה נראה לי אחלה מתכון לשבועות
הבצק לא יצא דחוס מדי בלי שמרים?
לגרד בולגרית אם יש לי נתח גדול?
16% בולגרית חלקה זה בסדר?

מתכונים ב-10 דקות (23:16 13.05.2021)

היי לילך,
הבצק כאן הוא בצק פריך שבו אין שמרים, וזה יוצא מצוין😊
את יכולה לגרד את הבולגרית, 16% זה מצוין…

אנונימי (20:41 13.05.2021)

תודה רבה על המתכון
מרשים וטעים
האם נשמר בהקפאה?

מתכונים ב-10 דקות (21:01 13.05.2021)

היי,
כן, ועדיף לאפות כ-5-10 דקות על 170 מעלות לפני ההגשה😊

תהילה (18:40 13.05.2021)

מתכון מעולה! הכנה הכי קלה בעולם ויצא מושלם. אין על המתכונים שלך, אפרת

מתכונים ב-10 דקות (19:51 13.05.2021)

שמחה לשמוע! תודה תהילה וחג שמח😊

מיכל (19:45 12.05.2021)

הי
האם אפשר להשים ישר את הבצק והמלית ולאפות יחד?

מתכונים ב-10 דקות (20:27 12.05.2021)

היי מיכל,
אי אפשר לאפות יחד כי התחתית לא תצא פריכה…

אפרת (13:12 12.05.2021)

הי
קמח מלא במקום רגיל?
גבינה צהובה במקום בולגרית?
אפשר בלי שום?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:14 12.05.2021)

היי אפרת,
אפשר קמח מלא אך המרקם יצא שונה. עדיף שתשימי חצי כמות קמח מלא וחצי כמות קמח רגיל, או שתשתמשי בקמח 50%/80%.
אפשר לוותר על השום, ואפשר לשים גבינה צהובה במקום בולגרית😊

michal (11:52 12.05.2021)

היי אפרת יקרה,
האם יש דרך להכין את הקיש בגירסה דל”פ?
כלומר להחליף את הקמח במשהו לא פחמימתי?
תודה מראש!

מתכונים ב-10 דקות (13:25 12.05.2021)

היי מיכל,
אני חושבת שאפשר להשתמש בקמח שקדים במקום קמח😊

michal (13:43 12.05.2021)

תודה 🙂
ננסה!

itzik30 (14:40 11.05.2021)

תודה, האם חייב תבנית סיליקון?

מתכונים ב-10 דקות (17:15 11.05.2021)

לא, אפשר גם במאפינס עם עטרות נייר (מנג’טים)😊

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.