זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
מס’ מנות: 12 יחידות
סוג: חלבי
תבנית מאפינס מסיליקון
תחתית הבצק:
כוס ושליש (186 ג’) קמח לבן
שליש כפית מלח
רבע כוס + כף (70 מ”ל) שמן
חלמון ביצה (הצהוב)
3-5 כפות מים קרים (*לפי הצורך)
מילוי גבינות:
3 כפות (לא מלאות) גבינה לבנה
חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת
חצי כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
רבע כוס גבינת פרמז’ן מפוררת (לא חובה)
1 ביצה
שן שום כתושה
כף קמח רגיל
רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
*לקישוט – פרוסות זיתים (לא חובה)
הכנת התחתית:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים בקערה: קמח, מלח, שמן וחלמון הביצה. מוסיפים בהדרגה את המים עד שמתקבל בצק אחיד.
-משמנים תבנית מאפינס מסיליקון. לוקחים כדור קטן מהבצק, מניחים בכל שקע ומהדקים היטב בתחתית ובשוליים (עד גובה 1-1.5 ס”מ). מכניסים לתנור החם ואופים במשך 15 דקות.
מילוי הקיש:
-בזמן האפיה, מערבבים בקערה את כל חומרי מילוי הגבינות.
-מוציאים את התבנית מהתנור ובתוך כל שקע יוצקים כמות של כף מתערובת הגבינות (ניתן לשים מעל 2 פרוסות זיתים). מכניסים לתנור ואופים במשך 25 דקות, עד שהמלית נעשית יציבה וזהובה.
-מוציאים מהתנור ומניחים לקישים להתקרר לטמפ’ החדר (הם מתייצבים לאחר קירור).
*ניתן להכין כקיש אחד בתבנית עגולה בקוטר 20. זמן אפית התחתית- 18-20 דקות. זמן אפית המילוי – 30-35 דקות.
היי. האם ניתן להשתמש באותם מרכיבי/כמות בצק בתבנית קיש רגילה? תודה על המענה 🙂
היי
אפשר, בתבנית בקוטר 22 בערך.
היי…גם אני מאוהבת באתר.
אני רוצה להשתמש במתכון הזה אבל להכין מגוון של מילוי. האם אפשר להוסיף למילוי: עגבניות יבשות, בצל, עשבי תיבול?
אני פשוט משלשת את המתכון.
תודה רבה.
היי
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אפשר למלא בכל מילוי שאוהבים- בצל מטוגן, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול, פטריות, זיתים ועוד.
נראה ממש מעולה,
אני רוצה להכין לשבועות
אני אכין יום לפני – איפה כדאי לשמור ואיך לחמם ( לא בתנור)
תודה רבה
היי
אפשר לשמור במקרר ולחמם בתנור על 170 מעלות כ-10 דקות.
נראה לך שעל הפלטה זה גם יהיה טוב?
פחות טוב כי הפלטה מייבשת.
כמה כמות מאפינס יוצאת מהכמות הנ”ל?
כ-12 יחידות.
תודה רבה על האתר המושלם
כל חיפוש מתכון מתחיל מכאן!
אני רוצה להשתמש בבסיס למילוי ירקות האם כדאי? ואיך לאפות? גם בנפרד? תודה מראש
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
אפשר להשתמש במילוי הגבינות למילוי ירקות בתנור.
את יכולה להשתמש בחצילים או תפוחי אדמה לשם כך.
הנה מתכון לחציל עם גבינות, לפטריות ממולאות גבינה, וכן לסירות תפו”א ממולאות גבינות.
יצא מושלם!
תודה רבה!!!
שמחה לשמוע❤
נראה ממש טוב !
רציתי להכין כמה קישים כאלו לחג, איזה עוד מילוים אפשר חוץ מגבינות וזיתים? תודה מראש!
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
הנה כמה רעיונות למילוי:
מילוי בטטה וגבינות,
מילוי פטריות, בצל וגבינות,
מילוי ברוקולי וגבינות
בקישור הבא תמצאי עוד – קישים
וגם ברשת יש המון מתכונים לקישים עם מילויים שונים שתוכלי להכין😊
אפשר להקפיא?
היי,
אפשר להקפיא אך כמובן שהקיש במיטבו סמוך להכנה.
מומלץ לסיים את ההפשרה בחימום קצר בתנור.
אני רוצה להחליף את השמן בחמאה,כמה גרם לשים? קרה או רכה?
היי,
אפשר להשתמש ב-70 גרם חמאה רכה ואז ניתן לערבב ידנית, או ב-70 גרם חמאה קרה ואז יהיה צריך להשתמש במעבד מזון או מיקסר עם ווו גיטרה להכנת הבצק.
הכנתי עם חמאה קרה,היה אפשר לאבד את הבצק אבל אחרי האפייה לא ניתן היה לאכול אותו,לא יודעת מה קרה.הייתי צריכה להכין עם שמן או או חמאה מומסת,באסה.תודה בכל מקרה.
מה הכוונה לא ניתן לאכול? יצא שרוף מדי? בעובי דק או עבה מדי?
באופן כללי בקישים בד”כ מכינים את התחתית עם חמאה קרה כך שאין בעיה עם זה…
לשתי בידיים במקום במיקסר את החמאה הקרה,זה היה נראה טוב,אבל לא היה טעים משום מה.אני בדרך כלל עושה את המתכון הזה עם שמן ויוצא מעולה.אולי זה בגלל צורת הלישה,גם המילוי לא היה טעים,אין לי מושג מה קרה באמת.עשיתי עם חמאה כי חשבתי שיהיה יותר טעים ופריך.חוץ מזה אני חולה על המתכונים שלך ואת מדהימה.
ככל הנראה הבעיה הייתה לישה ידנית של חמאה קרה. כשעובדים ידנית דרוש יותר זמן עיבוד וזה פוגע במרקם ובפריכות הבצק.
לגבי המילוי- מדובר בגבינות ותבלינים כך שאם יצא לא טעים כנראה הייתה בעיה עם הדיוק בכמויות או אולי בתוקף של הגבינות.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים❤
ראשית המון תודה על קיומך:)
אם אני משתמשת בבצק פריך מוכן, מופשר. צריך עדיין לאפות את הבצק לפני כן ?
היי,
כן, יש לאפות את הבצק לפני כן(:
מושלם. כרגיל.
שמחה שאהבת את המתכון נראה מושלם! תודה שחזרת לשתף🌺
היי אפרת יקרה
האם אפשר להחליף גבינה לבנה בקוטג’
וכן גבינת חרמון במקום בולגרית?
היי יסמין,
אפשר להחליף את הגבינה בקוטג’, אבל עדיף לשים גבינה אחרת בעלת מרקם חלק כמו שמנת חמוצה.
אפשר להמיר את הבולגרית בגבינת חרמון(:
אחד המתכונים המוצלחים והטעימים שיש!! אני הוספתי לתערובת הגבינות בטטה, בצל ושום בטיגון קל.
אחרי שחוסל כל כך מהר הכפלתי כמויות ויצא מושלם!!! ממש ממליצה
נראה מעולה ממש! איזה כיף שאהבת את המתכון, תודה על השיתוף🙂
היי אפרת,
אפשר בלי גבינה בולגרית?
היי חן,
אפשר לשים במקום הבולגרית עוד קצת גבינה צהובה או לוותר.
במידה ואני רוצה להשתמש בקמח כוסמין? מה המינון של המים?
היי ליבת,
כמות המים זהה, אבל אם תראי שהבצק יבש תוכלי להוסיף עוד מעט מים לפי הצורך.
בהצלחה😊
שלום אפרת,
אין לי גבינה לבנה,גם לא שמנת אבל יש לי שמנת מתוקה.אפשר להוסיף או לוותר?
היי,
במקום גבינה לבנה אפשר לשים גם קוטג’ או אפילו יוגורט טבעי. אני חוששת שעם שמנת מתוקה המלית תצא נוזלית מדי.
בסדר,יש לי יוגורט תודה.
אין לי גבינה פרמזן ובולגרית זה יצא טוב?
היי רבקה,
כדאי לשים 4 כפות גבינה לבנה (במקום 3) וכוס גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת.
שלום אפרת,
למה הבצק לא מתגבש לי? עשיתי לפי המידות הנכונות.לא מצליחה לרדד את זה
היי,
אם הבצק לא נהיה אחיד אפשר להוסיף מעט מים לפי הצורך.
בנוסף, אין צורך לרדד כל עיגול, פשוט יותר ליצור כדורים ולשטח אותם בתבניות המאפינס.
בהצלחה!
אני מכינה אותם כריש אחד רגיל.
אם כך אפשר לרדד, אבל גם כאן יותר קל לשטח בתבנית את הבצק.
בהצלחה😊
נראה כרגיל מעולה
שמחה מאד שאהבת!😊
אפשר שמנת חמוצה במקום גבינה?
כן, אפשר😊
אפשר לשים קוטג’ במקום הבולגרית?
היי,
פחות מומלץ משום שהוא נוזלי יותר. אפשר לשים במקום הבולגרית עוד קצת גבינה צהובה או לוותר.
אפיתי פשטידת קוטז לפני שבועות, עכשיו לא ראיתי פה את המתכון, אבל למה צריך כל כך הרבה קמח זה יצא ממש בצקי?
היי,
את מתכוונת אולי למתכון של המאפינס קוטג’?
השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? ערבבת את המצרכים לפי הסדר? לא ערבבת יותר מדי אחרי הוספת הקמח?
האם אפשר להכין בתבנית פאי? אם כן איזה גודל?
היי,
כן אפשר להכין בתבנית עגולה בקוטר 22, ואני חושבת שגם בגודל 24 יהיה בסדר, רק נמוך יותר…
האם אפשר לאפות אתהבצק לשים מלית ולאפות למחרת א רצוי לאפות הכל וחמם למחרת. מתכונייך מעדן לבטן
היי רותי,
רצוי לאפות הכל ולחמם לפני ההגשה.
חג שמח😊
זה נראה לי אחלה מתכון לשבועות
הבצק לא יצא דחוס מדי בלי שמרים?
לגרד בולגרית אם יש לי נתח גדול?
16% בולגרית חלקה זה בסדר?
היי לילך,
הבצק כאן הוא בצק פריך שבו אין שמרים, וזה יוצא מצוין😊
את יכולה לגרד את הבולגרית, 16% זה מצוין…
תודה רבה על המתכון
מרשים וטעים
האם נשמר בהקפאה?
היי,
כן, ועדיף לאפות כ-5-10 דקות על 170 מעלות לפני ההגשה😊
מתכון מעולה! הכנה הכי קלה בעולם ויצא מושלם. אין על המתכונים שלך, אפרת
שמחה לשמוע! תודה תהילה וחג שמח😊
הי
האם אפשר להשים ישר את הבצק והמלית ולאפות יחד?
היי מיכל,
אי אפשר לאפות יחד כי התחתית לא תצא פריכה…
הי
קמח מלא במקום רגיל?
גבינה צהובה במקום בולגרית?
אפשר בלי שום?
תודה
היי אפרת,
אפשר קמח מלא אך המרקם יצא שונה. עדיף שתשימי חצי כמות קמח מלא וחצי כמות קמח רגיל, או שתשתמשי בקמח 50%/80%.
אפשר לוותר על השום, ואפשר לשים גבינה צהובה במקום בולגרית😊
היי אפרת יקרה,
האם יש דרך להכין את הקיש בגירסה דל”פ?
כלומר להחליף את הקמח במשהו לא פחמימתי?
תודה מראש!
היי מיכל,
אני חושבת שאפשר להשתמש בקמח שקדים במקום קמח😊
תודה 🙂
ננסה!
תודה, האם חייב תבנית סיליקון?
לא, אפשר גם במאפינס עם עטרות נייר (מנג’טים)😊