זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
לשכבת הבסיס:
*השתמשו במקרה זה בגודל של כוס פלסטיק חד פעמית.
2 כוסות קורנפלקס רגיל (ללא תוספת סוכר)
1/4 כוס שומשום
3/4 כוס אגוזי מלך
50 גרם חמאה
2 כפות גדושות ממרח נוטלה/ שוקולד
2 כפיות דבש
לשכבה העליונה:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 גרם)
אופן הכנה:
-מניחים קורנפלקס, שומשום ואגוזי מלך במעבד מזון, טוחנים לפירורים גסים ומעבירים לקערה.
-ממיסים חמאה במיקרוגל, מוציאים ומערבבים עם ממרח הנוטלה. מוסיפים לקערת הפירורים ומערבבים היטב יחד עם הדבש.
-פורשים נייר אפיה על תבנית, משטחים את העיסה ומאחסנים במקפיא.
-מניחים בקערה חצי מיכל שמנת וקוביות שוקולד ומכניסים למיקרוגל לכ-40 שניות. מוציאים ומערבבים לקבלת בלילת שוקולד חלקה (שימו לב לא לחמם יותר מידי שהשוקולד לא יישרף). מצננים מעט.
-יוצקים את בלילת השוקולד על שכבת הבסיס, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לפחות ל-3 שעות.
-מחלצים את העוגה מהתבנית (בעזרת נייר האפיה) ומניחים על קרש חיתוך. חותכים אצבעות בעובי 2-3 ס”מ (השתמשו בסכין ארוכה וחדה וטבלו אותה בכוס מים רותחים אחרי כל חיתוך). במידה שאתם לא מגישים מיד, החזירו למקפיא עד להגשה.
יצא פצצה. עשיתי אגב עם קורנפלקס מלא כי זה מה שיש לי בבית, אבל נפלא. תודה
שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף רונית🌺
היי, האם את כל המצרכים מודדים עם כוס פלסטיק או רק את הקורנפלקס?
תודה
היי טלאור,
את כולם מודדים עם כוס פלסטיק:)
איך ניתן להכין בפרווה?
את השמנת אפשר להמיר בקצפת צמחית ואת החמאה במרגרינה או מחמאה.
אין לי ממרח שוקולד. מה אפשר במקום.
אתר מקסים קריא ושימושי מאג
היי אתי,
צריך לשים מרכיב שידביק את החומרים. אני חושבת שאפשר לשים 1-2 כפות דבש נוספות.
שלום!
רציתי לשאול אם יש המלצה לגבי קורנפלקס מול פצפוצי אורז? מה מומלץ יותר?
תודה
מירב
היי מירב,
עם קורנפלקס זה יוצא יותר קראנצ’י.
היי. במה אפשר להחליף את הממרח שוקולד? או איך להכין ממרח ביתי?
היי טוהר,
צריך לשים מרכיב שידביק את החומרים. שוקולד מומס לעיתים משפיע על המרקם אז אני פחות ממליצה.
אפשר לשים 1-2 כפות דבש נוספות.
הי, אפרת, את ענקית!
מאז שגיליתי את האתר הפכתי ל’שפית’!!
אני רוצה להכין בפרווה, במה להחליף את החמאה והשמנת???
אפשר להחליף את הקורנפלקס בפצפוצי אורז??
היי נעמה,
קודם כל תודה, אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
את השמנת אפשר להמיר בקצפת צמחית ואת החמאה במרגרינה או מחמאה.
אפשר לשים פצפוצי אורז.
הי, רוצה להכין לשבת וחשבתי להחליף את הנוטלה בחמאת בוטנים, ואת האגוזים בעוד קורנפלקס. מה דעתך?
אני חושבת שאפשר.
אני מאוד נהנתי מה מתכונים של 5 מוצרים לפסח אני מתכונת להכין כמה מהם לחג .אז תודה על הראיונות.
שמחה שאהבת 🙂
בוקר טוב:)
אם אין לי שמנת מתוקה ואני רוצה שזה יהיה פרווה אני יכולה להשתמש בריץ?
תודה רבה!
כן רוחמה, אפשר.
שבת שלום 🙂
תודה רבה:)
עוד שאלה: אפשר במקום אגוזי מלך להשתמש באגוזים רגילים?
כן
היי אני מאוד נהנית מהאתר ומהמרשמים
רציתי להכים פטיפורים עם מילוי בטעם מנטה
האם יש לך מתכון מתאים?
היי שמחה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
נשמע מאוד מעניין אבל אין לי מתכון.
חג שמח!
היי , האם אפשר להחליף את הדבש בסירוב מייפל או סילאן??
כן נילי,
עדיף סירופ מייפל.
היי, האם אפשר להחליף עת הקורנפלקס הפשוט בקורנפלקס שיש בבית או בגרנולה?
היי הילה,
אם יש לך קורנפלקס תירס אפשר. אם לא, שימי גרנולה במקום.
מה אפשר במקום אגוזים?בגלל אלרגיה לזה.
האם אפשר שומשום?
היי אסתי,
במקום אגוזים אפשר לשים פצפוצי אורז או לוותר על האגוזים ולשים יותר קורנפלקס.
שבת שלום 🙂
הי, נהנית מאד מהאתר.
רציתי לשאול האם ניתן להשתמש בפצפוצי אורז במקום קורנפלקס?
תודה מראש.
היי רוית,
לדעתי כן 🙂
יש איזשהו תחליף לשמנת מתוקה?
היי שרית,
אם יש לך שמנת לבישול זה גם טוב ואם לא, את יכולה להמיס עם השוקולד 50 חמאה.
שבוע נפלא 🙂
תשתמשו רק ב100 גרם שוקלד.זה די והותר .יותר מזה לא מרגישים לא החלק התחתון וחבל…
וואו זה כל כך טעים!! אין מילים לתאר
שמחה שאהבת מירי 😉
אפשר ללא שוםשום?לא אוהבים שוםשום…
היי, אפשר לוותר על השומשום. יום נפלא 🙂
אחלה מתכון,הכנתי הרגע ,מחכה לטעום
אני מאד התלהבתי בגלל שאנו לא אוכלים עוגות אז טוב שיש חטיף בבית שעשינו לבד
הכנתי אתמול ויצא מדהים. התחתית מעט התפוררה לי אבל זה ממש לא משנה כי הטעם היה מושלם!! תודה ומחכה לעוד מתכונים דומים
יצא טעים פחד!!! אבל ממש
זה נראה מצוין. מסכימה בהחלט עם עינת. מדוע צריך לחכות לאירוע מיוחד כדי להכין את זה? לא ברור לי
מצויין, עצה טובה, תודה.
היי,
מתכון נהדר, לא מבינה את התגובה של טל, הרי ניתן להקפיא וזה דווקא יעיל להכין כמות ולחלק למנות ולהקפיא וכשתצטרכי פשוט תוציאי מנה, את לא צריכה לחכות לחגיגות המאה של המדינה כדי להכין את זה…
ולי יש שאלה, לא יכולה לסבול חמאה באפיה, יש בכל זאת משהו אחר שיכול “להדביק” את המרכיבים?
תודה
היי עינת, רעיון שעלה לי עכשיו הוא שבמקום להשתמש בחמאה, אפשר להמיס חבילת שוקולד אחת ולערבב עם החומרים (שהרי בהקפאה השוקולד יתקשה מחדש ובכך “ידביק” את החומרים). אולי אפילו אפשר גם להפחית בכמויות הדבש/ממרח נוטלה. חשוב רק לציין כי לאחר שממיסים את השוקולד יש לצנן את התערובת לפני שמערבבים אותה עם החומרים וזאת על מנת שלא לאבד את הקראנצ’יות והפריכות של הקורנפלקס. בהצלחה 🙂
לא תמיד רוצים להכין עוגות עוגיות וקינוחי מוס, לפעמים גם בא להכין קינוח אחר ומיוחד, לא מבינה מה הבעיה.
אני דווקא בכלל לא מסכימה עם טל. זה בדיוק מה שחיפשתי! נראה מתכון קל להכנה ואין לי ספק שגם טעים מאוד
מאוד מסכימה עם דעתה של טל.
הי, נראה טוב.. ניתן להמיר את החמאה לשמן? והאם ניתן להחליף את האגוזי מלך משהו אחר? תודה
היי ליאת, במקרה הזה לא ניתן להחליף את החמאה לשמן מאחר ותפקידה של החמאה הוא “להדביק” את החומרים יחד. ניתן להחליף את אגוזי המלך בשקדים או בסוגים אחרים של אגוזים או בגרנולה ואפשר גם לוותר בכלל על האגוזים
אמאל’ה, נראה טוב !
אם יורשה לי לציין אז הפעם (בניגוד לכמעט כל מה שאתם מפרסמים) לא מתלהבת
להשתמש בכל כך הרבה חומרים (צריך לקנות את זה גם אם משתמשים רק במעט)
שמנת מתוקה, שוקולד מריר, אגוזים, קורנפלקס, חמאה וכולי
בשביל קינוח שהוא לא בדיוק קינוח, הוא יותר ממתק
לא יוצא משתלם או כדאי, אולי אולי אם זה איזה אירוע מיוחד ונורא בא להרשים עם איזה ממתק מגניב לצד עוד כמה עוגות ועוגיות, כי זה לא תחליף לעוגה או לעוגייה שבאה ליד קפה או בסוף ארוחה
כבר עדיף לקנות טעמי 🙂
הי טל, דעתך חשובה לנו. באתר קיים מגוון של מתכונים וזאת על מנת שנוכל לענות לטעם של כולם:)