זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 10 כוסות קטנות
סוג: חלבי
מצרכים:
לתחתית:
80 גרם ביסקוויטים מסוג “פתי בר” מפוררים (לרגישים לגלוטן- ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן)
שליש כפית אבקת נס קפה
25 גרם חמאה/ מרגרינה מומסת
קרם קפה:
מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
2 כפיות אבקת נס קפה
כפית אבקת קקאו
2 כפות מלאות אבקת פודינג וניל
2-3 כפות אבקת סוכר (לפי הטעם)
קרם גבינה:
מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
רבע כוס חלב קר
4 כפות אבקת פודינג וניל
1-2 כפות אבקת סוכר (לפי הטעם)
125 גרם גבינה לבנה (*אפשר להוסיף יותר לפי הטעם)
לפיזור מעל: 5-6 קוביות שוקולד מריר או חלב מגורד
אופן הכנה:
תחתית:
-מערבבים את פירורי הביסקוויטים עם אבקת נס קפה וחמאה מומסת, עד לתערובת פירורית אחידה.
-מניחים בתחתית כל כוס בסביבות כף מתערובת הפירורים.
קרם קפה:
-מקציפים את השמנת במשך כדקה. מוסיפים אבקת נס קפה, קקאו, פודינג וניל ואבקת סוכר לפי הטעם. מקציפים עד לקבלת קרם יציב.
-יוצקים או מזלפים את הקרם מעל לשכבת הפירורים.
קרם גבינה:
-מקציפים את השמנת במשך כדקה. מוסיפים חלב, פודינג וניל ואבקת סוכר לפי הטעם ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
-יוצקים או מזלפים את הקרם מעל לקרם הקפה.
-מפזרים מעל שוקולד מריר או חלבי מגורד, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעתיים לפחות לפני ההגשה.
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת השחר |
- עוגת בורקס
איזה גודל כוסות אמור לצאת מהכמות הזו
כוסות קטנות בערך 100 מ”ל
הכנתי את זה עכשיו
יצא נדיררררררר
יפה
קלי קלות
תודה ענקית
הולכת לשווק את זה עכשיו לכל החברות שלי
שמחה שיצא טעים❤️
חג שמח
יצא מהמהם תודה רבה
ממש קליל וטעייים
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
תודה רב מתכון פגז
עשינו בפעילות של אפיה וכולם יצאו מרוצים
איזה כיף שנהניתם מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
שלום אפרת, אני רוצה להכין את הקינוח הזה בתבנית שקעים סיליקון לבבות אישיים. להקפיא ולהוציא ואז ייצא עוגה קטנה לב. השאלה שלי היא, כשזה יהיה מחוץ לתבנית ויפשיר זה ינזל? יאבד את הצורה? תודה רבה מאד
היי,
הקינוח יכול להחזיק בטמפ’ החדר לאחר הפשרה כשעתיים. לאחר מכן המרקם מתחיל להיפגע.
ניתן להמיר לפרווה?
רוצה להכין כקינוח לבר מצווה
תודה על המתכונים, בזכותך התחלתי לאהוב את המטבח
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
אפשר להשתמש במחמאה, שמנת צמחית, חלב סויה/קוקוס ולוותר על הגבינה או לשים מעדן סויה וניל.
יצא מהמם!!!!!!
הכנתי במקום הגבינה את שכבת התותים מהמתכון הזה שלך : קינוח שכבות תות, וניל ושוקולד.
והוספתי רוטב תותים להגשה. תודה!!
וואו נראה מהמם…שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
אין לי אבקת סוכר, במה אפשר להמיר?
היי,
אפשר לשים כף-שתיים סוכר לבן, אך יתכן והוא מעט יורגש בקרם.
אם הקרם יצא מספיק מתוק לטעמך אפשר לוותר על אבקת סוכר לגמרי.
האם זה טוב בהקפאה?
היי,
פחות מומלץ להקפיא, אבל אפשר. אפשר לשמור במקפיא עד 3 שבועות.
עד כמה זמן מראש טוב להכין ולשמור במקרר?
הכי מומלץ עד 3 ימים.
אפרת יקרה😇😇
איזה קינוח מהמם וכייפי להכנה.
השתעשעתי בכמה גדלים וצורות של כוסות, משתפת תמונה.
התנסיתי לראשונה בזילוף באמצעות שקית סנדוויץ’, חוויה מרגשת😁
(יטעמו מהמעדן הזה רק מחר)
יצא לך מושלם! איזה כיף שאהבת את המתכון❤
יפה שהצלחת לזלף כ”כ יפה בעזרת שקית סנדוויץ'(:
כמה כוסות אמורות לצאת?
האם אפשר לבחור רק סוג 1 של קרם ויצא טוב..?
היי,
אמור לצאת כ-10 כוסות קטנות.
אפשר להכין רק קרם בטעם אחד, אבל כמובן שיותר טעים בשני טעמים…
ואוו. הכנתי ויצא פשוט מושלם! היה ככ טעים!!❤☺ זה כבר המתכון השלישי שלך שאני מכינה ושוב פעם, בפעם השלישית יצא מדהים.( הכרתי את האתר לא מזמן, אחותי הכירה לי אותו לפני שלושה שבועות בערך והאמת שזאת אחת ההמלצות הכי טובות שהיא נתנה לי😊)
איזה כיף שיצא מוצלח ושאת נהנית מהמתכונים באתר! תודה על הפרגון❤
הי, נראה ממש טוב!
אפשר להקפיא את הקינוח?
אם כן – עד כמה זמן?
היי רבקה,
פחות כדאי להקפיא, אבל אפשר. מומלץ לשמור במקפיא עד 3 שבועות.
יצא מהמםםם
כיף לשמוע❤️
הכנתי לשבע ברכות של אחי
יצא אחלה טעים – כולם ליקקו את האצבעות!!!
הערה קטנה: ראיתי שהמתכון 10 דקות ובסוף יצא לי בלחץ- חצי שעה ואיחרתי אבל לא נורא….
אפרת היקרה
תודה רבה על האתר המדהים ועל המתכונים המעולים והקלים
הכנתי בעבר את המתכון הזה ויצא מעולה
אני רוצה להכין בתור עוגה אבל ללא הקפאה,אפשרי?
אפשר לשים במקרר, זה פשוט יהיה פחות יציב בחיתוך.
תודה,
באיזו תבנית את ממליצה להכין?
הכמות שבמתכון אמורה להתאים לתבנית אינגליש קייק.
מתכון מושלם!!
יצא טעים בטירוףף!!
מהמם 😍
תודה על השיתוף!
כמה כוסות אמורות לצאת?
10 כוסות קטנות.
הי אפרת בוקר טוב,אני רוצה לעשות חצי מהכמות, אז פשוטלחתוך לחצי את המצרכים?
כן 🙂
אם אני שמה במקום האיסטנגפודינג וניל איסטנג פודינג שוקולד מוותרים על הקקאו והנס קפה
אפשר לוותר.
האים אפשר בימקום פודינג וניל לישתמש בתמצית וניל?
אפשר לשים כמה טיפות תמצית וניל ויותר אבקת סוכר לפני הטעם אבל הקרם יהיה רך יותר ופחות יציב.
שלום אפרת,
האם אפשר להשתמש בפודינג שוקולד במקום פודינג וניל? האם צריך לשנות משהו בהתאם?
תודה.
כן אפשר. אין שינוי.
הכנתי. כולם אהבו ובקשו מתכון. תודה רבה על השיתוף!
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך
עשיתי, יצא מהמם
תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה חיה
ערב טוב וחג שמח, אפרת !
במה ניתן להמיר את החמאה ?
אינני משתמשת בחמאה /מחמאה / שמן קוקוס .
שימי 1-2 כפות שמן קנולה.
יום מקסים וחג שמח 💕
אפרת שלום!
המתכון נראה טעים מאוד!
האם אפשר להקפיא את המוסים ולהפשיר במקרר ביום שישי ולאכול במוצאי שבת? (השנה שבועות חל במוצאי שבת וזה בעיה להפשיר / להכין מקודש לקודד)
כמו כן, יש לי שוקולד מריר צימקאו, זה גם טעים לגרד מעל הכוסות?..
כן לשתי השאלות 🙂
היי… מסתבר שנתקעתי בלי קקאו האם אפשרי להחליף אותו במשהו אחר? יותר קפה??
הקקאו מוסיף צבע לקרם. אפשר לשים במקום כפית ממרח שוקולד או 40 גרם שוקולד מומס.
היי, הכנתי עכשיו. השאלה אם חובה לכסות אןתם בניילון? זילפתי קצת גבוה וזה יהרס מהניילון
את יכולה לשים בתבנית עמוקה ולכסות את התבנית.
כמה זמן מראש אפשר להכין?
אפשר להכין 3-4 ימים מראש ולשמור במקרר.
אפשר להכין גם שבוע וחצי לפני ולהקפיא.
הכנתי את הקינוח בפעילות סיום שנה בכיתה ו לקויות למידה, היה מהנה, טעים וקוצר מחמאות. גם קל להכנה,גם טעים מאוד וגם אסטטי, תודה
שמחה לשמוע!
תודה מירב ושבוע נפלא 🌷
שלום אפרת. אני חדשה ואני מאוד נהנת מהמתכונים הטובים קלים ומוצלחים אני מאד רוצה מתכונים של עוגות שמרים עם כמו סוכר
תודה.אהובה
היי אהובה,
את יכולה להכין את המתכון של עוגת שמרים ושוקולד (תגללי למטה יותר בעמוד, יש מתכון לבצק שמרים). במקום שליש כוס סוכר את יכולה לשים שליש כוס “כמו סוכר”.
המשך יום מקסים 🙂
היי אפרת,
בקרם גבינה האם אפשר לוותר על השמנת המתוקה ולהוסיף במקום זה יותר גבינה?
היי צילה,
אפשר לערבב בעזרת כף רק גבינה לבנה, 1-2 כפות פודינג וניל ולהמתיק באבקת סוכר לפי הטעם אבל זה יהיה טועם פחות כמו קרם ויותר כמו גבינה לבנה מתוקה.
מה שלומך אפרת?
תודה רבה על המתכון.
סליחה על השאלה, איך ממיסים חמאה?
תודה מראש
יום נעים
רותי
היי רותי,
אפשר להמיס חמאה בקערה קטנה במיקרוגל (15-20 שניות) או במחבת קטנה על אש הכי נמוכה.
יום מקסים 🙂
1. אני מניחה שאפשר להחליף את ביסקויט הפתי בר בביסקויט לוטוס.
2. האם אפשר להחליף את אבקת הסוכר בממתיק מלאכותי? אם כן, איזה ממתיק מומלץ ובאיזה מינון.
בתודה מראש על תשובתך ועל האתר הנהדר שלך.
חיה
1. נכון.
2. אפשר באבקת “כמו סוכר” של סוכרזית ולשים 1-2 כפות בכל קרם (לפי הטעם).
יצא מעולה. חבל שאי אפשר לשלוח תמונה
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להעלות תמונה שהיא עד 8MB.
יש אפשרות למתכון כזה פרווה??? תודה.
יש מתכון דומה פרווה – קינוח ביסקוויטים אישי.
האם אפשר בלי הקפה, שיהיה יותר ידידותי לילדים קטנים?
במידה וכן, האם צריך לשנות כמות קקאו?
תודה על המתכונים המדהימים! כל כך אוהבים אותך אצלנו בבית
היי לילי,
אפשר להכין בלי הקפה ולהשאיר את כמות הקקאו כמו שהיא. אם יש לך אינסטנט פודינג בטעם שוקולד מומלץ לשים במקום הוניל (רק בשכבה השוקולדית).
יום מקסים 🙂
היי, אפשר גם בתבנית אינגליש קייק חד פעמית?
תודה
הקינוח מתאים לכוסות מאחר והוא במרקם של קרם. אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק אבל אז יהיה כדאי להקפיא את זה כדי שזה יהיה ניתן לחיתוך. זה יהיה מין עוגת גלידה.
יום נפלא 🙂
תודה. להשאיר את אותה הכמות לתבנית אנגליש קייק?
כן.