זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 6 כוסות גדולות/ 12 כוסות אישיות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
2 חבילות אבקה להכנת ג’לי בטעם תותים (סה”כ 170 גרם)
2 כוסות תותים חתוכים גס (כ-180 גרם)
לקרם הגבינה:
מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
רבע כוס חלב קר
2 כפות גדושות סוכר
3 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כפית גרידת לימון (לא חובה)
3 כפות גדושות גבינה לבנה
אופן הכנה:
הכנת ג’לי תותים:
מכינים את הג’לי לפי הוראות ההכנה (שופכים תוכן שקית ג’לי אחת לקערה, מוזגים לתוכה 2 כוסות מים רותחים ומערבבים עד לתערובת חלקה). מניחים לתערובת כמה דקות להתקרר.
ממלאים כל כוס בתותים חתוכים (כשליש מגובה הכוס), יוצקים מעל את תערובת הג’לי (כשהיא חמימה אבל לא חמה מאוד) ומכניסים למקרר עד שהתערובת מתייצבת והופכת לג’לי.
הכנת קרם גבינה:
-מקציפים את השמנת המתוקה במשך כ20 שניות. מוסיפים סוכר, חלב, פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים גבינה לבנה וגרידת לימון ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול (שומרים את התערובת במקרר עד שהג’לי מתייצב).
-יוצקים את קרם הגבינה מעל תערובת הג’לי.
-עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
*לגרסת פרווה– במקום קרם גבינה ניתן להכין קרם וניל – להקציף מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל) עם 3 כפות מלאות אינסטנט פודינג וניל ורבע כוס חלב סויה/חלב קוקוס.
- פאי פקאן |
- סופגניות ללא גלוטן |
- פנקוטה |
- חטיפי יוגורט קפואים |
- ריבועי שוקולד לבן וקוקוס |
- גלידת בננה ושוקולד
תגובות
במה אפשר להכין את הג’לי?
היי שני,
בכל קערה בגודל מתאים:)
לכמה זמן פחות או יותר צריך לשים את הג’לי במקפיא ?
היי תמר,
אין צורך להקפיא אלא לשים במקרר לחצי שעה בערך עד שהופך לג’לי:)
וואו!!! הכנתי את הקינוח ויצא פשוט מושלם! כולם עפו על הקינוח ולא ידעו שעבדתי עליו בדיוק 5 דקות… אבל בכללי אני מתה, מתה!! על האתר שלך, אני פשוט הכנתי כבר כמעט הכל חחחח
איזה כיף לשמוע! תודה רותם🌺
האם אפשר להקפיא את הקינוח ליומיים?
היי אביה,
אפשר להקפיא או לשמור במקרר כ3-4 ימים:)
האם לכל חבילת ג׳לי להוסיף שתי כוסות מים רותחים או 2 הכוסות מים זה בשביל חבילת ג׳לי אחת? ניסיתי להכין גלי עם קופסת גלי ושמי כוסות מים רוצים והגיע לא התמצק אפילו שהיה במקרר …
לכל שקית ג’לי (חבילה אחת) – 2 כוסות מים.
היי אם אין לי תותים איזה פרי אחר ניתן להשתמש ?
אפשר להכין את הג’לי גם בלי תותים.
הכנתי את הקינוח ויצא מושלם!!!
שאלה – איך הקרם גבינה יוצא לך ככ חלק בכוס?
מהמם 😍
זה יצא לי ככה בגלל שלא השתמשתי בשקית זילוף אלא העברתי את הקרם לכוס עם כף ויישרתי את החלק העליון.
גם אני העברתי עם כף ויישרתי אבל לא יצא לי ממש חלק אולי הקרם שלך יצא יותר דליל?
באמת? זה נראה כאילו זילפת את הקרם.
דווקא יצא לי קרם יציב.
היי לגבי ההמרה לפרווה במה אפשר להחליף את הגבינה הלבנה?
לגרסת פרווה אפשר פשוט לוותר על הגבינה ועל הסוכר. במקום חלב לשים חלב סויה קר או רבע כוס מים קרים.
תודה על המתכונים שלך הכל פשוט מושלם.
אני רוצה להכין את הקינוח הזה השאלה שלי כמה זמן זה נשמר במקרר עם הגבינה????
בסביבות 3-4 ימים. מכוסה היטב.
שבוע נפלא 🌷
הי,
יש מצב להקפיא את הכוסות מוכנות?- צריכה לארוע בעוד שבועיים..
אפשר להחליף את התותים באננס עם גלי אננס??
היי שושי,
אפשר להקפיא ולהמיר לג’לי אננס עם אננס.
המתכונים מקסימים תודה רבה.
שאלה ..כמה זמן זה יחכול להחזיק במקרר טעים וטוב?(בגרסה הפרווה)
ובכלל בלי קצפת, רק עם ג’לי..
תודה
היי נחמה,
בסביבות 3-4 ימים. בלי קצפת יום אחד יותר.
במשך יום מקסים 🙂
הי אפרת
תודה על המתכונים הנהדרים!
לגבי גרסת הפרווה: במה אוכל להחליף את החלב קוקוס/סויה? האם אפשר להחליף במיץ/יין/קפה בלי חלב או משהו בסגנון?
רב תודות
היי הדס,
אפשר לשים רבע כוס מים קרים.
היי אפרתוש רציתי לשאול האם יש לך מתכון לקופסת שימורים של פלחי אפרסק בסירופ? חבל לי שזה יושב בחוסר שימוש
היי יפית,
את יכולה להכין את עוגת האננס ובמקום אננס לשים אפרסק משימורים.
היי אפרת, בוקר טוב.
1)מה את ממליצה לשים בתוך הג’לי במקום תותים? או שאפשר בכלל להוריד אותם?
2 )אין לי כוסות הגשה במה אפשר לשים במקום ושעדיין יהיה מרשים?
תודה רבה
בוקר טוב חן,
1. לא חייב לשים תותים. הג’לי טעים כמו שהוא.
2. אם יש לך כוסות רגילות ללא ידית אפשר להגיש בהן. אם יש לך קעריות קטנות זה גם טוב.
מעולה תודה,
ושאלה אחרונה זה יכול להשתלב טוב עם ג’לי פטל במקום תות, נכון?
כן, אפשר בהחלט.
שאלה אחרונה אחרונה, את חושבת שקוביות קטנטנות של שוקולד יהיו טובות בפנים?
אפשר לשלב קוביות שוקולד בקרם גבינה. פחות מתאים עם הג’לי.
היי אפרתי, האם אפשר להשתמש במקום תותים בנקטרינה או בכל פרי אחר?
כן אפשר.
היי אפרת, אם ישלי רקחבילת ג’לי אחת 90 גרם, מה עושים עם שאר הכמויות? ואמי מעדיפה להכין בתבנית איזה גודל תבנית צריך ?
היי יפית,
אפשר להכין עם חבילה אחת פשוט שכבת הג’לי תהיה יותר נמוכה. כוס תותים אחת תספיק.
לדעתי תבנית אינגליש קייק תספיק.
היי אפרת רציתי לדעת אם אני לא אשים תותים זה יהרוס
זה לא נורא.
היו לי אורחים אתמול בלילה הכנתי אתזה ויצא מדהים וטעים במיוחד הוספתי לקישוט שוקולד מגורד ואגוזים זה היה ניראה שעבדתי על זה שעות וזה בזכותך מה הייתי עושה בלעדייך? תודה רבה על הכל.
שמחה שיצא יפה וטעים 🙂
תודה הודיה 💜
היי, שאלה, על איזו מהירות מקציפים?
מהירות גבוהה.
חג שמח 🙂
היוש,
נשארו לי 4 חלבונים ואני לא יודעת מה לעשות איתם. אני לא רוצה להכין נשיקות אני מעןניינת כמה שפחות אפייה בתנור ולא 6 שעות או 3 שעות.
יש לך רעיון אפרתוש איזה קינוח אני יכולה לעשות בחלבונים?
תודוש
היי טל,
מצרפת רעיונות לחלבונים מיותרים.
ערב נעים 🙂
ויש לשים במקרר שיביה יציב. או שהוא מתקשה בחוץ?
במקרר זה יהיה יותר מהר?
כן עדיף במקרר, זה יזרז את ההתייצבות.
שלום.
כמה זמן בערך לתת לג’לי להתקרר שיהיה יציב מאד שאוכל לשים גבינב או פירות מעל הג’לי.
תודה.
בסביבות חצי שעה-שעה (לפעמים פחות) עד שהוא הופך לג’לי יציב. אפשר לגעת בו ולבדוק.
כמה כוסות זה יוצא? (יש לי כוסות קינוח בגודל בינוני.
אגב אם אין לי זמן להכין את קרם הגבינה, יש משהו מהיר וזמין שאת ממליצה שאפשר לשים במקום?
או שנסתפק רק בג’לי וזהו?
תודה!:)
היי מיקי,
אני מניחה שזה ייצא בסביבות 6-8 כוסות.
אפשר להסתפק בג’לי.
אפשר להוסיף גרעיני רימון לג’לי?(במקום התות)
נראה לי שכן.
במה להחליף את הגבינה הלבנה כדי להפוך לפרווה?
היי נועה,
ראי הערה בתחתית המתכון לגבי גרסת פרווה.
שנה טובה 🙂
ערב טוב אפרת,
ראיתי תגובה של אחת בשם תהילה שרשמה לך מתכון ואם זה בסדר לעשות כך בתאריך 29/6/17 בשעה 03:25
רציתי לדעת יש לי תבנית עגולה בקוטר 24 גבוהה. 7 ס”מ.
אני רוצה לעשות תחתית מחמאה ופירורי ביסקיוויטים נאמר 2 כוסות. ואז לשפוך את הבלילה של הגבינה שמנת חמוצה והשאר… אני רוצה שהעוגה תהיה גבוהה ומעל לא לשים ג’לי אלא רק תותים. כמה לדעתך גבינה אצטרך לשים? 750 גרם? ושמנת חמוצה 400 מ”ל?
ועוד שאלה.. אני מתארת לעצמי שזה ייראה יבש לשים תותים מעל. אני אכין את הציפוי שמנת חמוצה שלך שבמתכון של עוגת גבינה ללא הפרדת ביצים. רק מתי אני שופכת את הציפוי שמנת 10 דקות אחרונות שאני נותנת לעוגה להיות בתנור. ואז מכבה את התנורת. וחצי שעה משאירה את העוגה בפנים.
תודה רבההה רבה לך מראש על התגובה.
היי אביה,
חייבת לציין שלא ניסיתי את המתכון הספציפי שרשמה תהילה אבל עברתי עליו והוא נראה לי בסדר גמור.
לגבי הכמות היא ציינה שהמתכון מתאים לתבנית 24 גבוהה. יש במתכון 500 גרם גבינה לבנה ו400 מ”ל שמנת חמוצה ורבע כוס חלב כך שלדעתי זה אמור להיות בגובה של 5.5-6 ס”מ ואם את מכינה לזה גם ציפוי זה אמור להיות בגובה יפה.
לגבי הציפוי יש 2 אפשרויות:
1. להכין ציפוי משמנת חמוצה כמו שהצעת- לציפוי גבוה אני ממליצה לשים 400 מ”ל שמנת חמוצה + 4 כפות סוכר + כפית תמצית וניל. את הציפוי מומלץ להוסיף 10 דקות לפני סיום האפיה. אני ממליצה להשאיר את העוגה בתנור מכובה כחצי שעה לפחות.
2. להכין ציפוי קרם גבינה – להקציף מיכל שמנת מתוקה עם 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל + רבע כוס חלב קר + 3 כפות גדושות גבינה לבנה. את הציפוי יש לשים על העוגה לאחר שהיא התקררה לטמפ’ החדר ומיד להעביר למקרר.
בהצלחה 🙂
ושאלה אחרונה אפרתוש.
אני רוצה לשים מעל הציפוי של הקרם גבינה תותים קפןאים פרוסים מתי לשים אותם?
הם יחזיקו מעמד יום שהם על העוגה במקרר עד שיפרסמו ממנה?
או שרצוי לשים את התותים סמוך לאכילה? כי אני מביאה את העוגה לחברה אז לכן שואלת,
ואני יודעת שתותים קפואים תוך שניות נמסים.
אני ממליצה לשים את התותים כמה שיותר סמוך להגשה.
לילה טוב 🙂
שוב תודה רבה לך אלופה.
לילה טוב.
הי אפרת.
הקצפת פרווה שרשמת למעלה היא יכולה בעצם לשמש כקצפת בסיס לקינוחי כוסות?
כן.
היי אפרת צהריים טובים.
שוב תודה רבה לך על תגובה מלאה.
רק שאלה אחרונה ברשותך,
שרשמת לי הייתי ממליצה להמיר אותה ב 200 גרם גבינה לבנה 5 אחוז.
רק כדי שאבין אס לשים במתכון 700 גרם גבינה לבנה 5% ואחת שמנת חמוצה (200 מ”ל)
או שפשוט אשאיר את עניין הכהינות כמו שרשום 500 גרם גבינה לבנה 5% ו 2 שמנת חמוצה (400 מ”ל)?
את יכולה לבחור אחת משתי האפשרויות שרשמת.
תודה רבה לך.
שיהיה לך ולמשפחתך סופ”ש נעים ושבת שלום.
חזרתי לעדכן שעשיתי כמה פעמים ויצא מעולה.
את פשוט אלופה.
אפרת יש לך מתכון לעוגת גבינה אפויה עם תותים ומעל ג’לי?
חיפשתי ולא מצאתי ואני מכינה רק את המתכונים שלך 🙂
ורציתי להתייעץ איתך.
אחותי נתנה לי מתכון תאמרי לי בבקשה אם המצרכים נשמעים לך בסדר?
תבנית עגולה גבוהה 24 או 26
לתחתית:
250 גרם פירורי ביסקיוויטים
100 גרם חמאה (אמרה לי שאפשר גם 125 גרם חמאה)
למלית:
500 גרם גבינה 9%
2 גביעים שמנת חמוצה
3 ביצים
כוס סוכר
2 סוכר וניל
כפית תמצית וניל
3 כפות קורנפלור / או 3 כפות קמח לבן רגיל
1/4 כוס מים או חלב חם
לציפוי:
תותים פרוסים
1 שקית ג’לי בטעם תות
להכניס לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות ל 20 דקות ואז להוריד ל 140 מעלות למשך 50 דקות .
* רצוי לשים בתחתית התנור תבנית גדולה עם מים רותחים.
זה בגדול…
השאלה שלי אם אפשר להחליף את הגבינה ל 5% ולא 9%
וגם להוריד מעט בסוכר ל 3/4 כוס
ולשים שמנת חמוצה אחת (200 מ”ל) ולא 2 (400 מ”ל)
ואם מבחינת האפייה הזמן , המעלות זה בסדר?
לגביי הג’לי ברגע ששפכתי את המים הרותחים וערבבתי טוב במטרפה אני נותנת לזה 5 דקות ואז שופכת?
כי כל פעם שעשיתי את המתכון שלך חיכיתי 5 דקות בדיוק ואז שפכתי שעדיין הגלי חם. זה בסדר?
היא אמרה לי שחברה נתנה לה וזה מתכון מעולה.
אני אמרתי אני לא עושה. אני מחפשת באתר שלך ולא מצאתי. אז אמרתי שאתייעץ איתך.
אני מודה לך ומעריכה אותך מאד מראש תודה רבה רבה יקירתי על התגובה .
הסבלנות ושאת עונה לכל אחד ואחת ולא מחסירה בשאלות / תשובות
ת ו ד ה!!!
והאם ניתן להקפיא עוגה כזו?
תודההה.
היי תהילה,
קודם כל תודה על הפרגון 🙂
המתכון נראה לי בסדר גמור.
לגבי שינויים, אפשר להשתמש בגבינה 5% ואפשר להפחית את כמות הסוכר ל3/4 כוס כי יש גם 2 שקיות סוכר וניל.
לגבי השמנת החמוצה, אני מניחה שהיא תורמת לנפח לכן הייתי ממליצה להמיר אותה ב200 גרם גבינה לבנה 5%.
מבחינת המעלות, נשמע לי בסדר.
לגבי הג’לי, אני ממליצה להניח לעוגה קצת להתקרר ורק אז לשים את הג’לי ולהכניס למקרר. כדאי להמתין קצת יותר מ-5 דקות לפני שיוצקים על העוגה, כדאי שהג’לי יהיה חמים אבל לא חם מאוד.
לגבי הקפאה, אפשר אבל פחות מומלץ כי לפעמים המרקם של העוגה נפגע (אגב עוגות גבינה שהן ללא אפיה אין בעיה להקפיא).
בהצלחה ויום מקסים 🙂
שלום אפרת,
רשמת במתכון 2 שקיות ג’לי 170 גרם. זה 180 גרם. כל שקית 90 גרם.
תודה לך על מתכונים טעימים.
היי,
אני השתמשתי בקופסה של 85 גרם אבל כמובן שאם יש לך שקית של 90 גרם זה בסדר, ההבדל הוא לא קריטי.
תודה, אפרת.
התכוונתי לסוג של קינוח שמגישים בכוסית עם קש.
אולי לא מבשלים?
אם את מכירה, אשמח לדעת איך מכינים.
בכלל פירות חיים מרוסקים אפשר להקפיא?
הרבה תודה!
אני מכירה רק ברד פירות או סורבה שאפשר לשתות עם קש. זה אמור להיות קפוא או קר מהמקרר?
פירות חיים מרוסקים אפשר להקפיא רק צריך לקחת בחשבון שזה קופא לגוש אחד.
בוקר אור!
יש לך מושג איך מכינים קינוח מפרות ללא שמנת? אפשר לבשל, לרסק ולהגיש?
צריך להוסיף משהו? אפשר להקפיא?
תודה רבה ויום נעים!
בוקר טוב דבי,
את יכולה להכין סורבה פירות. לזה התכוונת?
יש להקפיא את הפירות מראש ולפני ההגשה לטחון במעבד מזון עד למרקם של גלידה/סורבה. ראי גלידה ביתית.
אם את מבשלת את הפירות אז את יכולה להכין קומפוט אבל לרסק אחרי הבישול נראה לי פחות מוצלח כקינוח כי זה ייצא כמו גרבר, בהנחה ואת שומרת את זה במקרר. אם תקפיאי לאחר שטחנת זה לא יישאר במרקם של ברד/סורבה אלא ייקפא לגוש אחד.
היי אפרת,
ראיתי שניתן להכין עם תותים קפואים אבל לא ראיתי כאלה,אפשרי להכין בלי התותים?
כן, אפשר.
היי אפרת
את מדהימה! אני בודקת כמעט כל יום את האתר שלך לבדוק אם משהו התחדש, ואת אף פעם לא מאכזבת, תמיד יש הפתעות טעימות!!!
אז קודם כל, תודה רבה!
שנית, רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בתותים קפואים, והאם יש אפשרות להחליף את השמנת או קצפת במשהו אחר?
תודה מראש
שרה
תודה יקירה!
אפשר להשתמש בתותים קפואים.
לגבי השמנת, על איזה תחליף חשבת?
תודה על המענה המהיר.
עשיתי פעם אחת עוגת גבינה עם שמנת מתוקה ולא אהבנו את הטעם. אז חשבתי שאולי אפשר להחליף את השמנת בתערובת של גבינה או משהו כזה, או פודינג וניל.
מה את אומרת?
יש לי שאלה על הלחמניות ללא שמרים, אכתוב את זה בדף של המתכון כדי שזה יהיה שם לאנשים אחרים שאולי ישאלו אותו דבר.
סליחה אפרת, רק עכשיו קראתי את כל המצרכים לקרם גבינה, (כשראיתי בפעם הראשונה שמנת מתוקה, כבר לא המשכתי לקרוא) ואני רואה שכבר כתוב שם גבינה ופודינג, אז אולי אפשר פשוט לוותר על הקצפת ולשנות כמויות לשאר המוצרים?
את יכולה לערבב 250 גרם גבינה לבנה עם כף אינסטנט פודינג וניל ו 1-2 כפות אבקת סוכר. זה ייצא כמו גבינה לבנה מתוקה בטעם עדין של וניל. אני אישית מעדיפה את הקרם עם שמנת מוקצפת אבל זה עניין של טעם.
היי
האם אפשר לעשות בתבנית גדולה ולא באישיות?
כן סאשה, אפשר. רק צריך לקחת בחשבון שזה קצת יתפרק בחיתוך.
חג שמח 🙂