שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

תבנית איגנליש קייק

מצרכים:

300 גרם אטריות בינוניות (אם יש לכם שקית של 400 גרם שימו ¾ שקית)

2 ביצים (רצוי גדולות)

רבע כוס (60 מ”ל) תה חזק פושר

רבע כוס (60 מ”ל) שמן

שליש (66 גרם) כוס סוכר

כף גדושה דבש

כפית מלח

כפית שטוחה פלפל שחור (אפשר לשים יותר או פחות, לפי החריפות שאוהבים)

אופן הכנה:

-מחממים סיר קטן עם מים ומבשלים את האטריות לפי ההוראות על גבי האריזה (בדר”כ 8-10 דקות). מעבירים למסננת, שוטפים קצת מתחת לברז ומסננים. מוסיפים כפית שמן זית ומערבבים. מחזירים את האטריות לסיר.

-מכינים את הקרמל: מניחים במחבת קטנה רבע כוס שמן ושליש כוס סוכר, מערבבים ומחממים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס והתערובת הופכת לשחומה.

-לתערובת הקרמל מוסיפים כף דבש, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים רבע כוס תה בהדרגה ובזהירות! התערובת תקפוץ ולכן יש להתרחק! (בשלב זה יכול להיות שהסוכר יקרש ויהפוך לגוש. אל דאגה הוא יימס לאחר שתערבבו ותמשיכו לבשל). לאחר כחצי דקה-דקה, כשהתערובת נעשית אחידה, שופכים את התערובת לסיר עם האטריות ומערבבים במהירות עד שכל האטריות מכוסות בתערובת בצורה אחידה. מניחים לתערובת להתקרר מעט ומוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבבים במהירות (ביצה אחת- מערבבים. ביצה שניה – מערבבים).

-משמנים תבנית אינגליש קייק ומעבירים אליה את התערובת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. אופים במשך שעה, עד שהפשטידה משחימה.

הפעל טיימר (60 דק’)
+
טיימר פועל

-מנמיכים ל100 מעלות ואופים כחצי שעה נוספת.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

הערות:

*ניתן להוסיף לתערובת קמצוץ אבקת קינמון, צימוקים ו/או תפוח עץ קלוף מגורד בפומפיה דקה.

*הפשטידה במתיקות מעודנת. אם אוהבים אותה מתוקה יותר אפשר להגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס ולשים כף נוספת דבש.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון לקרוטונים
פרפה חלבה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אמו (10:28 13.07.2021)

אני ציליאקית
ורוצה ממש להכין את המתכון, הוא נראה טעים!
מצרפת פה 3 סוגי פסטה-איטריות
(אחד איטריות אורז רחבות, שני אטריות שעשויות ברובם מקמח תירס והן דקות, ושלישי ספגטי שגם הוא עשוי ברובו מקמח תירס, חשבתי לשבור אותו לגודל הרצוי פשוט..) ממה עדיף להכין?

אמו (10:30 13.07.2021)

זה הספגטי

מתכונים ב-10 דקות (11:16 13.07.2021)

כדאי לבחור באטריות שאת הכי אוהבת את הטעם שלהן. לדעתי עדיף להשתמש בסוג השני או השלישי.

אמו (11:21 13.07.2021)

תודה, אם אשתמש בסוג השני (הדקות) הקוגל לא ישרף? עדיף לעשות בחום נמוך או לכסות בזמן האפיה?

מתכונים ב-10 דקות (14:45 13.07.2021)

עדיף לאפות בחום קצת יותר נמוך.

אמו (15:25 13.07.2021)

סכנת הכחדה!! טעים ממש!! (עשיתי מהדקות..)
תודה רבה רבה אפרת! זה לא המתכון הראשון שלך שאני מרוצה ממנו ברוך ה’! תמשיכי בעשייה הברוכה הזו:)

מתכונים ב-10 דקות (18:59 13.07.2021)

איזה כיף לשמוע! נראה מעולה😊

יוליה (18:12 11.05.2021)

היי
קודם כל תודה רבה על המתכון
הכנתי לפי ההוראות, הקוגל יצא מגובש. אבל השכבה העליונה שלו לא כ”כ יציבה, האטריות שלמעלה ממש נופלות. מה יכולה להיות הסיבה?

מתכונים ב-10 דקות (19:13 11.05.2021)

היי יוליה,
בואי ננסה להבין למה התקלה הקטנה הזו קשורה😊:
אפית את הקוגל במצב חום עליון ותחתון? במדף שבמרכז התנור? על 170 מעלות? ווידאת שמוכן לפני סיום האפייה? השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל?

יוליה (16:33 12.05.2021)

האמת שהשתמשתי בכוס מדידה חד פעמית ל-חם ולא בכוס רגילה . יכול להיות בגלל זה? וגם אני חושבת שהאיטריות שמתי קצת יותר מ300 גרם היה לי קשה למדוד בדיוק

מתכונים ב-10 דקות (17:29 12.05.2021)

כן, מאד יכול להיות שזה בגלל ששמת יותר מ300 גרם. מה שכן, הכוס שהשתמשת בה טובה כי היא בנפח 240 מ”ל.

הודיה (17:20 24.03.2021)

שלום אפרת, האם אפשר להחליף חלק מהביצים בבננה?

מתכונים ב-10 דקות (18:08 24.03.2021)

היי הודיה,
אני לא בטוחה עד כמה בננה תשתלב בטעם, אבל את יכולה לנסות להחליף: ביצה אחת= חצי בננה מעוכה.
את יכולה לנסות לשים תחליפים אחרים, מתאימים יותר:
ביצה אחת= 2-3 כפות קמח תפו”א או קמח חומוס או קורנפלור מעורבבים עם 1-2 כפות מים. או: חצי כוס מחית תפו”א בטמפ’ החדר או קרה. או: חצי כוס גרגירי חומוס או שעועית מבושלים מעוכים למחית.
בהצלחה!

תהי (16:12 18.03.2021)

הי
יש לי חבילה של 500 גרם איטרות דקות קטנות וחמודות ורוצה להכין את כולה.
יש דרך להתאים את המתכון? לדוגמא לשים 3 ביצים? ומה עם השאר?

מתכונים ב-10 דקות (18:24 18.03.2021)

היי תהי,
האיטריות הדקיקות באמת קטנות וחמודות😂 אבל הן לא מתאימות כל כך לקוגל ירושלמי כי הן נשרפות מהר מאוד…
הייתי מכינה איתן משהו אחר:)

תהי (13:48 19.03.2021)

חחח מזל ששאלתי… מה למשל היית מכינה איתן?

מתכונים ב-10 דקות (14:04 19.03.2021)

את יכולה להכין ירקות מוקפצים כמו פטריות, גמבה, תירס ועוד, ולקראת הסוף להוסיף את האטריות. את יכולה גם להכין אורז עם אטריות.😊

תהי (19:23 20.03.2021)

תודה 🙂

גל (20:02 31.01.2021)

היי אפרת, אז אחרי שזה התקרר – הטעם מעולה.
שאלה – השכבה העליונה כמו נשרפה מעט, ולכן כשחותכים לפרוסות היא מתנתקת משאר הפשטידה.
האם יש לך טיפ שיהיה גם נוח לחיתוך וגם ששני החלקים (הרך והקשה) ישארו דבוקים זה לזה?
תודה מראש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:57 31.01.2021)

היי גל,
זה לא אמור לקרות. האמת שאני לא יודעת מה אפשר לעשות במקרה כזה.
השכבה העליונה ממש נשרפה? אולי כדאי להסיר אותה?
במהלך האפיה זה היה מונח בתנור במדף השני מלמטה?
יכול להיות שאחרי לילה במקרר זה יסתדר.

גל (07:32 1.02.2021)

היי תודה על המענה.
כוונתי טיפ לפעם הבאה- מה מומלץ לעשות שלא תשרף השכבה החשופה. אולי לאפות עם נייר כסף מעל ולשים חום גבוה יותר? להבריש ביצה / שמן מעל?
תודה מראש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:17 1.02.2021)

בוקר טוב,
בגלל זה אני רוצה לבדוק היכן הבעיה.
אפית בחום עליון ותחתון?
הנחת את זה במדף השני מלמטה בתנור?

גל (13:51 31.01.2021)

היי אפרת,
הקיגל כעת בתנור, שתי שאלות:
1. חלק קטן מהקרמל התקשה ושמתי לב מאוחר מדי כשזה כבר היה עם האיטריות. הוצאתי מהסיר כמה גושים מקורמלים – את חושבת שזה ישפיע על הטעם מבחינה זו שאולי יהיה חסר?
2. לאחר השעה וחצי – יש דרך לוודא שזה מוכן?
תודה מראש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:04 31.01.2021)

היי גל,
ראיתי עכשיו.. זה כבר יצא מהתנור?
לאחר שעה וחצי זה אמור להיות מוכן. זה מתייצב.

גל (15:06 31.01.2021)

ייצא בעוד כמה דקות, תודה.
האם לשים ניילון נצמד לאחר שיוצא מהתנור? (כמו עם עוגות בחושות)
והאם לשמור במקרר או בחוץ, וכמה זמן אמור להשאר טרי בשני המקרים?
תודה מראש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:12 31.01.2021)

אין צורך לכסות בניילון נצמד אבל אחרי שזה מתקרר כדאי לכסות בנייר כסף שלא יתייבש.
בערב אפשר להכניס למקרר ולחמם לפני שאוכלים.
זה נשמר כ-4 ימים במקרר.

גל (15:29 31.01.2021)

המון תודה. הריח מטריף. אושר גדול המתכונים שלך

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:40 31.01.2021)

❤️

יהודה (17:12 7.01.2021)

שלום אפרת ממש אשמח אם תעני מהר..
מה הכמויות ל800 גרם אטריות? זה עדיין יצא 2 איגנליש קייק?

מתכונים ב-10 דקות (19:02 7.01.2021)

זה יצא 3 אנגליש קייק יקירה
6 ביצים (רצוי גדולות)
שלושת רבע כוס (180 מ”ל) תה חזק פושר
שלושת רבע כוס (180 מ”ל) שמן
שלושת רבע כוס סוכר
3 כפות גדושות דבש
3 כפיות מלח
3 כפיות שטוחות פלפל שחור (אפשר לשים יותר או פחות, לפי החריפות שאוהבים)

Hila (08:54 20.11.2020)

באיזה שלב מוסיפים את הצימוקים?

מתכונים ב-10 דקות (10:05 20.11.2020)

בערבוב הבלילה, לפני שתכניסי את התערובת לתבנית ותעבירי לתנור
שבת שלום❤️

הילה (10:41 23.10.2020)

מתכון מעולה,
תודה אפרת!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:38 23.10.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה הילה

תהילה (01:12 16.10.2020)

וואי יצא ממש ממש טעים😊
תודה על כל המתכונים והטיפים..⁦❤️⁩

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:35 16.10.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה תהילה

אביה (16:14 12.10.2020)

אין לי תה רגיל יש לי רק קמומיל נענע
אפשר להשתמש בזה? או לוותר על התה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:19 12.10.2020)

התה מוסיף צבע ומעט טעם אבל אפשר לשים מים במקום (נראה לי עדיף מקמומיל נענע).

גדעון (21:29 1.10.2020)

שלום אפרת. איזה סוג תה מומלץ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:13 1.10.2020)

ארל גריי.

רוני גמזו (13:51 16.11.2020)

תה טיבטי,
נותן טעם פצצה

שי (12:56 27.09.2020)

היי אפרת,
בדרכ עושה את המתכונים שלך ומאד מרוצה! לרוב גם מגיבה
הפעם משהו לא התסדר עם הקרמל. השמן כבר התחיל להריח שרוף ועם זאת הסוכר לא נמס. כשכבר כן נמס ושפכתי את תערובת הקרמל לאטריות ולפני שהוספתי את הביצים, טעמתי והטעם היה נורא. שרוף שהשאיר טעם רע בפה. נאלצתי לזרוק את הכל לפח

אולי חסר משהו בתערובת הקרמל?
חתימה טובה ושנה טובה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:32 29.09.2020)

היי שי,
באיזו סוג מחבת השתמשת? נירוסטה במקרה?
אולי חיממת על אש גבוהה?

שירה (09:47 28.07.2020)

טעים בטירוףףףף!
היה קצת מאתגר עם הקרמל אבל לא ויתרתי, יצא מעולה!
תודה אפרת על עוד מתכון מוצלח!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:15 28.07.2020)

תודה שירה 🌺

אהובה (17:06 16.07.2020)

אני באמצע להכין הסוכר לא נמס ועד שהוא נמס הוא כבר נשרף יש לך מושג למה אני עושה את כל התהליכים שאת עשית

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:16 16.07.2020)

באיזה סוג מחבת את משתמשת?
חיממת על אש גבוהה במקרה?

אריאלה (18:08 21.05.2020)

היי אפרת,
האם ניתן להמיר את האטריות המסורתיות בפסטה ברילה בצורות שונות?
תודה רבה🌷

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:17 21.05.2020)

האמת שאני לא יודעת, לא ניסיתי.

ליאור (04:14 4.09.2020)

לא נשמע לי טוב, למה לא להיצמד לאיטריות המסורתיות הדקות והטעימות(לא העבות, הם מתאימות לקוגל עם צימוקים והוספות)

אביגיל (22:12 14.05.2020)

עשיתי 3 פעמים ויצא משובח
כל הבית התמלא בריח נהדר
(דרך אגב אחרי שהלמעלה מידי התקשה לטעמי..שמתי בחצי שעה הראשונה של האפיה נייר כסף ויצא תענוג!!)

הפעם לא היה לי דבש ושמתי סילאן במקום
הריח הרבה פחות ..והטעם וההדבקה:(
יש לך רעיון מה לעשות עם זה?
זה אפילו לא קריספי מלמעלה ..אולי אפשר להציל את זה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:48 14.05.2020)

הסילאן עשה הבדל כל כך גדול? שמת כף אחת?
תנסי לטעום את זה מחר. אולי אחרי לילה במקרר הטעם קצת ישתפר.

אביגיל (00:27 15.05.2020)

תודה על התגובה המהירה
אנסה ואעדכן..
שמתי יותר מכף כי רציתי מתוק (כמו שכתבת בדבש)
גם הסילאן פחות מתמזג עם מלח..הדבש יושב על המלח טוב…ובסילאן המלח מודגש…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:11 15.05.2020)

טוב, לפחות למדנו 🙂

אביגיל (13:48 15.05.2020)

יום אחרי..
הרבה יותר טוב..!!אפילו טעים אבל לא מתאחד..
אבל עדין יש מין טעם קצת שרוף לא יודעת למה…אולי שרפתי קצת את הרוטב ובגלל זה זה יצא ככה?
לא יודעת.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:30 15.05.2020)

אם יש טעם של שרוף אז יכול להיות שהרוטב קצת נשרף.
אין לי כל כך רעיון איך אפשר לשפר את זה 😐

מיטל (17:56 1.05.2020)

מה נראה לך שעשיתי לא טוב?

מיטל (17:52 1.05.2020)

כן עירבבתי במשך 20 דק אולי
הסוכר הומס רק לאחר שהוספתי מים
וכשעירבבתי עם האיטריות הנוזל בברובו נשאר בתחתית הסיר
כרגע הקיגל בתנור, עברה שעה נראה שהאיטריות נשרפו מלמעלה הנמכתי כרגע ל100 מעלות
לא נראה שהצלחתי כ\”כ עד כה בהכנת המתכון למרות שנשמע פשוט…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:52 2.05.2020)

הסוכר לא הומס עם השמן החם? ממש מוזר. באיזה שמן השתמשת? המסת במחבת קטנה?
הפשטידה לא היתה שחומה מבפנים?
זה בסדר שהחלק העליון הוא קצת קריספי.
איך זה יצא מבחינת טעם?

מיטל (16:23 1.05.2020)

מנסה כרגע לקרמל עם סוכר חום
אין לי סוכר לבן ולא מצליחה לאחד עם השמן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:42 1.05.2020)

מה הכוונה לא מצליחה לאחד? חיממת במחבת רבע כוס שמן ושליש כוס סוכר חום?

לילך (14:02 1.05.2020)

יש לי נודלס בבית. האם אוכל להשתמש בהן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:08 1.05.2020)

כן.

מ (18:43 30.04.2020)

תודה רבה אפרת!
מתכון מושלם!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:20 30.04.2020)

שמחה שאהבת 🙂

מוריה ש (11:15 3.04.2020)

היי אפרת, אם אני רוצה להכין את כל החבילה 400 גרם בכדי לסיים אותה… תוכלי לרשום לי כמויות? תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:40 3.04.2020)

היי מוריה,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית. אם תכיני 400 גרם תצטרכי תבנית אחרת ואין תבנית שמתאימה לכמות הזאת.
אולי תכיני ב100 גרם שנותרו את המתכון של האטריות עם הגבינות?

מוריה ש (14:24 3.04.2020)

בסוף הכנתי 400 גרם. ייצא משגעעעע! הריח תענוג 🙂 פשוט מגרה— מחכים כבר לשבת לטעום… תודה רבה! ושבת שלום!!
נ.ב. מתי אפשר לכסות ולהכניס למקרר? עד שמתקרר לחלוטין? או אפשר חמים…? אשמח למענה…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:39 3.04.2020)

מהמם! 🙂
זה הספיק לך ל-2 תבניות אינגליש קייק?
אפשר להכניס למקרר כשזה חמים אבל לא חם מידי.
שבת שלום ❤️

מוריה ש (14:46 3.04.2020)

תודה 🙂
טעיתי הכנתי 300 גרם כפי המתכון…

רותם (10:16 13.02.2020)

הוספתי את התה ויצא מר הפסטה? מה עושים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:16 14.02.2020)

כל הקוגל יצא מר? אפית אותו כבר?

עדידוש (15:34 31.01.2020)

ממש ממש טעים!!!!!!!!!!!!!!! הכנתי הרגע מאטריות ללא גלוטן!!!!!!! ויצא מושלם!!!!!
כל האתר הזה מוצלח ביותר!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:43 31.01.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבת שלום

- (10:16 13.07.2021)

מאיזה איטריות ל”ג הכנת עדידוש?
אפרת, יש לך רעיון לאטריות ל”ג שמתאימות למתכון?

מתכונים ב-10 דקות (11:12 13.07.2021)

יש המון חברות שהוציאו אטריות ללא גלוטן (למשל מעדשים או סויה ועוד). כדאי להתנסות בכמה סוגים כדי למצוא את הסוג שיהיה לטעמכם🙂

רוויטל (21:43 12.01.2020)

ניתן לוותר על כל תהליך ההמסה ויצירת הקרמל ופשוט להוסיף את המים(במקום תה) ,את הסוכר דבש והשמן לאטריות המבושלות ?
ואם כן זה ייצור הבדל בטעם ?

אם בכל זאת מכינים קרמל:
ניתן להכין מכל המרכיבים אך לוותר על הוספת התה/מים? ואם כן אז מוסיפים זאת לאטריות או שבכלל מוותרים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:57 13.01.2020)

היי רוויטל,
לא מומלץ לוותר על הכנת הקרמל כי זה ישפיע על המרקם והטעם.
עדיף להוסיף את המים/תה לקרמל אבל אם מוותרים על זה, יש להוסיף לאטריות לאחר ששופכים עליהן את הקרמל.

רונית מרינוב (17:29 2.01.2020)

היי אפרת,המתכונים שלך נפלאים. פשוטים וטעימים. מקבלת מתכונים שלך למייל. אם אני מחפשת מתכון, את הכתובת הראשונה שלי.האם יש לך מתכון לקוגל מלוח? אשמח לנסות ולאמץ!!!מודה לך מראש, רונית מרינוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:49 2.01.2020)

היי רונית,
קודם כל כיף לשמוע 🙂
מתנצלת אבל אין לי מתכון לקוגל מלוח.

רוני גמזו (13:56 16.11.2020)

יש קוגל תפוחי אדמה, שהוא מלוח וטעים מאוד!!!
וממש פשוט להכין, אם תרצי, יש לי מתכון פצצה

שרון (10:33 23.12.2019)

מה עושים אם לא נאפה ומאד רך כ ראה ששמעתי יותר שמן ו-2 ביצים על 400גרם יש עוד סיכוי הוספתי תפוחים. כבר בתנור 45 דקות מוסיפים. עוד 45 דקות אבל כיסיתי עם נייר כסף

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:24 23.12.2019)

האפיה היא בחום עליון וחום תחתון? ב170 מעלות או יותר?
לא הבנתי, אפית 45 דקות ואח”כ עוד 45 דקות מכוסה?

לאה (22:42 3.12.2019)

שלום אפרת.
תודה על המתכונים המעולים והטעימים.
אפשר להשתמש בשמן זית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:25 4.12.2019)

כן.

chana (23:36 27.11.2019)

האם את יודעת עם איזה מכשיר חותכים קוגל ירושלמי שאפיתי בסיר?
אשמח מאוד לתשובה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:54 28.11.2019)

היי 🙂
הכוונה לחיתוך לפרוסות?
למה לא עם סכין?

אוהבת קוגל (01:22 18.08.2020)

קוגל שמתבשל בזיר
חותכים עם חוט !

חנצ'ה (21:52 19.11.2019)

הי אפרת, הכנתי את הקוגל מספר פעמים ויצא לי מאד טעים. רק בעיה אחת קטנה הוא לא מתקשה לי ויוצא מאד נוזלי. אומנם יציב אבל נוזלי. הייתי רוצה שיהיה מוצק יותר. מה עלי לעשות?
אשמח לתשובתך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:38 20.11.2019)

היי, הכוונה שהוא לא מתייצב? הוא נוזלי מבפנים?
אפית בחום עליון וחום תחתון? בתנור שחומם כ-10 דקות מראש ל170 מעלות?

אור (23:04 7.11.2019)

היי
האם ניתן להשאיר בחוץ לכמה שעות במהלך הלילה?.. הכנתי ממש לפני כשעתיים והתבנית עדיין חמה..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:44 8.11.2019)

סורי ראיתי עכשיו.
במקרה כזה אפשר להשאיר בחוץ כמה שעות אבל מכוסה.

דבורה רות (10:45 25.10.2019)

אפרת יקרה,
תודה תודה תודה!
הכנתי את המתכון בדיוק לפי ההוראות, אבל אפיתי בסיר ג’חנון קטן לא מכוסה.
יצא אליפות!!!!!!!!!!
מנצלת את ההזדמנות להודות לך על מתכונים שפויים, הוראות מדוייקות ותשובות מהירות – נדיר במחוזותינו ובכלל לא ברור מאליו.
שתהיה שבת שלום 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:33 25.10.2019)

שמחה שיצא טעים!
תודה לך ושבת שלום 🌺

מיכל (14:26 13.10.2019)

היי אפרת
הכנתי עכשיו.
השתמשתי באיטריות דקות גי זה מה שהיה לי.
לא יצא לי מאוד שחום כמו בתמונה.
הוספתי גן תפוח וצימוקים
אפשר להשאיר עוד בתנור לכמה שעות מכוסה בנייר כסף? לא יתייבש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:36 13.10.2019)

כן אפשר. תכסי בנייר כסף.
חג שמח 🌸

דורית (16:34 10.10.2019)

אפרת היקרה
תודה על עוד מתכון מופלא. שוב הגאונות שלך מרקיעה שחקים.בעלי הביקורתי ביקש הרבה זמן שאכין קיגל. הכנתי בדיוק לפי המתכון שלך ויצא פשוט מופלא! טעים באופן יוצא דופן ותה הארל הוסיף ארומה וצבע מדהימים. אשמח אם תצייני אילו אטריות יותר מומלצות: אטריות חיטה רגילות בינוניות (בהן השתמשתי הפעם) או אטריות ביצים? – שאדע בוודאות לפעם הבאה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:31 10.10.2019)

היי דורית,
שמחה שיצא מוצלח 🙂
אני משתמשת באטריות חיטה רגילות.

חני (21:14 2.10.2019)

אפשר להכפיל מיד כמויות כדי שיצא 2 אנלישקייק?
או שזה מסבך את העבודה עם הקרמל וכו?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:31 2.10.2019)

כן. לא אמורה להיות בעיה.

פנינה (09:48 2.08.2019)

אפשר, ניסית, לשפוך את האטריות המבושלות לתוך הקרמל ולא כפי שהצעת לשפוך את הקרמל לתוך האטריות? נראה לי שזה ימנע את ההתזה של הקרמל. שהאטריות יכסו את הקרמל בשנייה הראשונה ואח”כ לערבב….

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:17 2.08.2019)

כן אפשר 🙂

טובי (14:06 16.07.2019)

במקום דבש ותה מה אפשר לעשים??
או שאפשר בלי זה??
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:28 16.07.2019)

התה מוסיף צבע ומעט טעם אבל אפשר לשים מים במקום (הקינמון שתוסיפי ייתן צבע).
במקום דבש אפשר לשים מייפל.

טובי (15:43 3.07.2019)

יש לך מתכון לגזר וקישוא
תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:21 3.07.2019)

היי טובי,
הכוונה לפשטידה או כל תבשיל עם קישוא וגזר?

sivan (22:52 27.05.2019)

אם אופים בתבנית זכוכית קטנה שנראה לי הגודל שלה שווה ל 2 וחצי אינגליש קייק סטנדריות חד פעמיות

אז לשים את כל ה 400 גרם איטריות
וביצים, להוסיף? ושאר המצרכים אותו דבר?

בעבר עשיתי מתכון שיצא לי מר ברמות כנראה משום שלא עשיתי כראוי את הקרמל אני מניחה.
מקווה שאצליח בקרמל הפעם כי זה נראה לי קשה

בכל אופן מפעם שעברה שהכנתי למעלה המעטה יוצא ממש ממש יבש וקשה ולא קריספי במידה הנכונה, נראה לי שגם כן המקרה?

איך ניתן אם בכלל לרכך מעט את המעטה למעלה ?

לגבי האפייה
התנור שלי חזק אז זה עדיין 170 לדעתך?
האפייה בטורבו או למעלה למטה כמו כל העוגות ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:07 28.05.2019)

יש לך את המידות של התבנית זכוכית? כי יש כל מיני גדלים.
לגבי מרקם החלק העליון, דווקא במתכון הזה יצא לי בסדר. אם את חוששת שייצא קשה מידי את יכולה לכסות בנייר כסף לקראת סוף האפיה.
אם התנור שלק חזק כדאי לאפות על 160 מעלות, בתוכנית עליון ותחתון.

שרה (17:21 19.05.2019)

ביום שישי ניסיתי להיכן קוגל אבל לא הצלחתי להכין את הקרמל
בפעם הראשונה הסוכר נמס אך לא התחבר עם השמן, זה היה קרמל חום כהה ומעליו שכבה שקופה נוזלית שלא התחברו כלל
בפעם שהניה ניסיתי להכין קרמל יבש חשבתי שאולי זה לא עובד עם השמן.. אבל אז הסוכר נמס רק בתחתית התכהה והתקשה חזרה ואז נוצרו גושי לבנים חומים במחבת
ממש מתסכל..
מה עשיתי לא נכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:13 19.05.2019)

היי שרה,
השתמשת במחבת קטנה והמסת על אש בינונית-נמוכה? ערבבת במהלך הבישול?
באיזה שמן השתמשת?

sivan (20:52 16.04.2019)

אם אני רוצה להוסיף גם כפית או שתיים קינמון מתי להוסיף ?

לגבי הוספת התה, למה צריך להוסיף את זה? זה מוסיף לטעם כלשהו? אם אני רוצה לוותר על זה ,זה כדאי ? ואם כן במה להחליף את זה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:40 16.04.2019)

התה מוסיף צבע ומעט טעם אבל אפשר לשים מים במקום (הקינמון שתוסיפי ייתן צבע).
את הקינמון תוסיפי לתערובת הקרמל (יחד עם הדבש, המלח והפלפל השחור). לטעמי 2 כפיות זה הרבה. אני חושבת שכדאי לשים עד חצי כפית קינמון.

sivan (23:09 16.04.2019)

תודה רבה

ליאת (10:23 5.04.2019)

אפרת יקרה,
הכנתי, הוספתי קינמון ויצא: מ ע ו ל ה !!!!!
חייבת לציין שההנחיות שלך כל כך ברורות ומוסברות יפה. האתר שלך מסדר לי ארוחות טעימות להפליא, לא מסובכות, במהירות ובתענוג גדול גם לאירוח. תמיד רציתי להכין קוגל ותמיד היה נראה לי מסובך מידי. איזה כיף לי שיש לי עכשיו מתכון לקוגל מהיר, קל להכנה וטעים ברמות.
תודה רבה לך ושבת שלום ומבורך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:16 5.04.2019)

שמחה שיצא טעים!
תודה ליאת ושבת שלום ❤️

ה. (01:34 5.04.2019)

כבר כמה פעמים שניסיתי להכין קוגל ובשלב של הערבוב הסוכר עם האיטריות זה לא הולך
מה עושים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:29 5.04.2019)

היי,
אני צריכה יותר פירוט כדי להבין היכן הבעיה.
מה קרה לאחר שערבבת?
חממת את הסוכר עם השמן עד לקבלת תערובת כהה?

ריקי (18:58 4.04.2019)

האם יש לך מתכון לקיגל כזה אבל לא מתוק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:22 4.04.2019)

אם את שמה רק כף וחצי סוכר ומוותרת על הדבש הוא לא יוצא מתוק.

אפרת (08:25 4.04.2019)

אפשר גם עם אטריות ביצים דקות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 4.04.2019)

כן.

אילנה. (14:50 1.04.2019)

אפשר לעשות גם עם אטריות ביצים רחבות (כמו של מוקפץ) או אטריות דקות מאוד (כמו של מרק)?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:28 1.04.2019)

כן אפשר (עדיפות לאטריות ביצים הרחבות).

סיגלית (13:48 1.04.2019)

לא ציינת מס’ ביצים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:24 1.04.2019)

צודקת. הוספתי, תודה 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.