שום דבר לא נמצא

כל אחד והקוגל שלו. וזאת הגרסה שלי 🙂

קוגל (קיגל) ירושלמי – פשטידת אטריות מתוקה עם קרמל בגרסה מהירה וקלה.

רק שעה וחצי אפיה (במקום 8 שעות).

קוגל ירושלמי

תבנית איגנליש קייק

מצרכים:

300 גרם אטריות בינוניות (אם יש לכם שקית של 400 גרם שימו ¾ שקית)

2 ביצים (רצוי גדולות)

רבע כוס (60 מ"ל) תה חזק פושר

רבע כוס (60 מ"ל) שמן

שליש (66 גרם) כוס סוכר

כף גדושה דבש 

כפית מלח

כפית שטוחה פלפל שחור (אפשר לשים יותר או פחות, לפי החריפות שאוהבים)

אופן הכנה:

-מחממים סיר קטן עם מים ומבשלים את האטריות לפי ההוראות על גבי האריזה (בדר"כ 8-10 דקות). מעבירים למסננת, שוטפים קצת מתחת לברז ומסננים. מוסיפים כפית שמן זית ומערבבים. מחזירים את האטריות לסיר.

-מכינים את הקרמל: מניחים במחבת קטנה רבע כוס שמן ושליש כוס סוכר, מערבבים ומחממים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס והתערובת הופכת לשחומה. 

-לתערובת הקרמל מוסיפים כף דבש, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים רבע כוס תה בהדרגה ובזהירות! התערובת תקפוץ ולכן יש להתרחק! (בשלב זה יכול להיות שהסוכר יקרש ויהפוך לגוש. אל דאגה הוא יימס לאחר שתערבבו ותמשיכו לבשל). לאחר כחצי דקה-דקה, כשהתערובת נעשית אחידה, שופכים את התערובת לסיר עם האטריות ומערבבים במהירות עד שכל האטריות מכוסות בתערובת בצורה אחידה. מניחים לתערובת להתקרר מעט ומוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבבים במהירות (ביצה אחת- מערבבים. ביצה שניה – מערבבים).

-משמנים תבנית אינגליש קייק ומעבירים אליה את התערובת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. אופים במשך שעה, עד שהפשטידה משחימה. מנמיכים ל100 מעלות ואופים כחצי שעה נוספת.

הערות:

*ניתן להוסיף לתערובת קמצוץ אבקת קינמון, צימוקים ו/או תפוח עץ קלוף מגורד בפומפיה דקה.

*הפשטידה במתיקות מעודנת. אם אוהבים אותה מתוקה יותר אפשר להגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס ולשים כף נוספת דבש.

ראו גם
מתכון לקרוטונים
פרפה חלבה

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
רותם (10:16 13.02.2020)

הוספתי את התה ויצא מר הפסטה? מה עושים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:16 14.02.2020)

כל הקוגל יצא מר? אפית אותו כבר?

Avatar
עדידוש (15:34 31.01.2020)

ממש ממש טעים!!!!!!!!!!!!!!! הכנתי הרגע מאטריות ללא גלוטן!!!!!!! ויצא מושלם!!!!!
כל האתר הזה מוצלח ביותר!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:43 31.01.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבת שלום

Avatar
רוויטל (21:43 12.01.2020)

ניתן לוותר על כל תהליך ההמסה ויצירת הקרמל ופשוט להוסיף את המים(במקום תה) ,את הסוכר דבש והשמן לאטריות המבושלות ?
ואם כן זה ייצור הבדל בטעם ?

אם בכל זאת מכינים קרמל:
ניתן להכין מכל המרכיבים אך לוותר על הוספת התה/מים? ואם כן אז מוסיפים זאת לאטריות או שבכלל מוותרים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:57 13.01.2020)

היי רוויטל,
לא מומלץ לוותר על הכנת הקרמל כי זה ישפיע על המרקם והטעם.
עדיף להוסיף את המים/תה לקרמל אבל אם מוותרים על זה, יש להוסיף לאטריות לאחר ששופכים עליהן את הקרמל.

Avatar
רונית מרינוב (17:29 2.01.2020)

היי אפרת,המתכונים שלך נפלאים. פשוטים וטעימים. מקבלת מתכונים שלך למייל. אם אני מחפשת מתכון, את הכתובת הראשונה שלי.האם יש לך מתכון לקוגל מלוח? אשמח לנסות ולאמץ!!!מודה לך מראש, רונית מרינוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:49 2.01.2020)

היי רונית,
קודם כל כיף לשמוע 🙂
מתנצלת אבל אין לי מתכון לקוגל מלוח.

Avatar
שרון (10:33 23.12.2019)

מה עושים אם לא נאפה ומאד רך כ ראה ששמעתי יותר שמן ו-2 ביצים על 400גרם יש עוד סיכוי הוספתי תפוחים. כבר בתנור 45 דקות מוסיפים. עוד 45 דקות אבל כיסיתי עם נייר כסף

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:24 23.12.2019)

האפיה היא בחום עליון וחום תחתון? ב170 מעלות או יותר?
לא הבנתי, אפית 45 דקות ואח"כ עוד 45 דקות מכוסה?

Avatar
לאה (22:42 3.12.2019)

שלום אפרת.
תודה על המתכונים המעולים והטעימים.
אפשר להשתמש בשמן זית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:25 4.12.2019)

כן.

Avatar
chana (23:36 27.11.2019)

האם את יודעת עם איזה מכשיר חותכים קוגל ירושלמי שאפיתי בסיר?
אשמח מאוד לתשובה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:54 28.11.2019)

היי 🙂
הכוונה לחיתוך לפרוסות?
למה לא עם סכין?

Avatar
חנצ'ה (21:52 19.11.2019)

הי אפרת, הכנתי את הקוגל מספר פעמים ויצא לי מאד טעים. רק בעיה אחת קטנה הוא לא מתקשה לי ויוצא מאד נוזלי. אומנם יציב אבל נוזלי. הייתי רוצה שיהיה מוצק יותר. מה עלי לעשות?
אשמח לתשובתך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:38 20.11.2019)

היי, הכוונה שהוא לא מתייצב? הוא נוזלי מבפנים?
אפית בחום עליון וחום תחתון? בתנור שחומם כ-10 דקות מראש ל170 מעלות?

Avatar
אור (23:04 7.11.2019)

היי
האם ניתן להשאיר בחוץ לכמה שעות במהלך הלילה?.. הכנתי ממש לפני כשעתיים והתבנית עדיין חמה..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:44 8.11.2019)

סורי ראיתי עכשיו.
במקרה כזה אפשר להשאיר בחוץ כמה שעות אבל מכוסה.

Avatar
דבורה רות (10:45 25.10.2019)

אפרת יקרה,
תודה תודה תודה!
הכנתי את המתכון בדיוק לפי ההוראות, אבל אפיתי בסיר ג'חנון קטן לא מכוסה.
יצא אליפות!!!!!!!!!!
מנצלת את ההזדמנות להודות לך על מתכונים שפויים, הוראות מדוייקות ותשובות מהירות – נדיר במחוזותינו ובכלל לא ברור מאליו.
שתהיה שבת שלום 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:33 25.10.2019)

שמחה שיצא טעים!
תודה לך ושבת שלום 🌺

Avatar
מיכל (14:26 13.10.2019)

היי אפרת
הכנתי עכשיו.
השתמשתי באיטריות דקות גי זה מה שהיה לי.
לא יצא לי מאוד שחום כמו בתמונה.
הוספתי גן תפוח וצימוקים
אפשר להשאיר עוד בתנור לכמה שעות מכוסה בנייר כסף? לא יתייבש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:36 13.10.2019)

כן אפשר. תכסי בנייר כסף.
חג שמח 🌸

Avatar
דורית (16:34 10.10.2019)

אפרת היקרה
תודה על עוד מתכון מופלא. שוב הגאונות שלך מרקיעה שחקים.בעלי הביקורתי ביקש הרבה זמן שאכין קיגל. הכנתי בדיוק לפי המתכון שלך ויצא פשוט מופלא! טעים באופן יוצא דופן ותה הארל הוסיף ארומה וצבע מדהימים. אשמח אם תצייני אילו אטריות יותר מומלצות: אטריות חיטה רגילות בינוניות (בהן השתמשתי הפעם) או אטריות ביצים? – שאדע בוודאות לפעם הבאה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:31 10.10.2019)

היי דורית,
שמחה שיצא מוצלח 🙂
אני משתמשת באטריות חיטה רגילות.

Avatar
חני (21:14 2.10.2019)

אפשר להכפיל מיד כמויות כדי שיצא 2 אנלישקייק?
או שזה מסבך את העבודה עם הקרמל וכו?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:31 2.10.2019)

כן. לא אמורה להיות בעיה.

Avatar
פנינה (09:48 2.08.2019)

אפשר, ניסית, לשפוך את האטריות המבושלות לתוך הקרמל ולא כפי שהצעת לשפוך את הקרמל לתוך האטריות? נראה לי שזה ימנע את ההתזה של הקרמל. שהאטריות יכסו את הקרמל בשנייה הראשונה ואח"כ לערבב….

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:17 2.08.2019)

כן אפשר 🙂

Avatar
טובי (14:06 16.07.2019)

במקום דבש ותה מה אפשר לעשים??
או שאפשר בלי זה??
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:28 16.07.2019)

התה מוסיף צבע ומעט טעם אבל אפשר לשים מים במקום (הקינמון שתוסיפי ייתן צבע).
במקום דבש אפשר לשים סילאן או מייפל.

Avatar
טובי (15:43 3.07.2019)

יש לך מתכון לגזר וקישוא
תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:21 3.07.2019)

היי טובי,
הכוונה לפשטידה או כל תבשיל עם קישוא וגזר?

Avatar
sivan (22:52 27.05.2019)

אם אופים בתבנית זכוכית קטנה שנראה לי הגודל שלה שווה ל 2 וחצי אינגליש קייק סטנדריות חד פעמיות

אז לשים את כל ה 400 גרם איטריות
וביצים, להוסיף? ושאר המצרכים אותו דבר?

בעבר עשיתי מתכון שיצא לי מר ברמות כנראה משום שלא עשיתי כראוי את הקרמל אני מניחה.
מקווה שאצליח בקרמל הפעם כי זה נראה לי קשה

בכל אופן מפעם שעברה שהכנתי למעלה המעטה יוצא ממש ממש יבש וקשה ולא קריספי במידה הנכונה, נראה לי שגם כן המקרה?

איך ניתן אם בכלל לרכך מעט את המעטה למעלה ?

לגבי האפייה
התנור שלי חזק אז זה עדיין 170 לדעתך?
האפייה בטורבו או למעלה למטה כמו כל העוגות ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:07 28.05.2019)

יש לך את המידות של התבנית זכוכית? כי יש כל מיני גדלים.
לגבי מרקם החלק העליון, דווקא במתכון הזה יצא לי בסדר. אם את חוששת שייצא קשה מידי את יכולה לכסות בנייר כסף לקראת סוף האפיה.
אם התנור שלק חזק כדאי לאפות על 160 מעלות, בתוכנית עליון ותחתון.

Avatar
שרה (17:21 19.05.2019)

ביום שישי ניסיתי להיכן קוגל אבל לא הצלחתי להכין את הקרמל
בפעם הראשונה הסוכר נמס אך לא התחבר עם השמן, זה היה קרמל חום כהה ומעליו שכבה שקופה נוזלית שלא התחברו כלל
בפעם שהניה ניסיתי להכין קרמל יבש חשבתי שאולי זה לא עובד עם השמן.. אבל אז הסוכר נמס רק בתחתית התכהה והתקשה חזרה ואז נוצרו גושי לבנים חומים במחבת
ממש מתסכל..
מה עשיתי לא נכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:13 19.05.2019)

היי שרה,
השתמשת במחבת קטנה והמסת על אש בינונית-נמוכה? ערבבת במהלך הבישול?
באיזה שמן השתמשת?

Avatar
sivan (20:52 16.04.2019)

אם אני רוצה להוסיף גם כפית או שתיים קינמון מתי להוסיף ?

לגבי הוספת התה, למה צריך להוסיף את זה? זה מוסיף לטעם כלשהו? אם אני רוצה לוותר על זה ,זה כדאי ? ואם כן במה להחליף את זה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:40 16.04.2019)

התה מוסיף צבע ומעט טעם אבל אפשר לשים מים במקום (הקינמון שתוסיפי ייתן צבע).
את הקינמון תוסיפי לתערובת הקרמל (יחד עם הדבש, המלח והפלפל השחור). לטעמי 2 כפיות זה הרבה. אני חושבת שכדאי לשים עד חצי כפית קינמון.

Avatar
sivan (23:09 16.04.2019)

תודה רבה

Avatar
ליאת (10:23 5.04.2019)

אפרת יקרה,
הכנתי, הוספתי קינמון ויצא: מ ע ו ל ה !!!!!
חייבת לציין שההנחיות שלך כל כך ברורות ומוסברות יפה. האתר שלך מסדר לי ארוחות טעימות להפליא, לא מסובכות, במהירות ובתענוג גדול גם לאירוח. תמיד רציתי להכין קוגל ותמיד היה נראה לי מסובך מידי. איזה כיף לי שיש לי עכשיו מתכון לקוגל מהיר, קל להכנה וטעים ברמות.
תודה רבה לך ושבת שלום ומבורך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:16 5.04.2019)

שמחה שיצא טעים!
תודה ליאת ושבת שלום ❤️

Avatar
ה. (01:34 5.04.2019)

כבר כמה פעמים שניסיתי להכין קוגל ובשלב של הערבוב הסוכר עם האיטריות זה לא הולך
מה עושים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:29 5.04.2019)

היי,
אני צריכה יותר פירוט כדי להבין היכן הבעיה.
מה קרה לאחר שערבבת?
חממת את הסוכר עם השמן עד לקבלת תערובת כהה?

Avatar
ריקי (18:58 4.04.2019)

האם יש לך מתכון לקיגל כזה אבל לא מתוק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:22 4.04.2019)

אם את שמה רק כף וחצי סוכר ומוותרת על הדבש הוא לא יוצא מתוק.

Avatar
אפרת (08:25 4.04.2019)

אפשר גם עם אטריות ביצים דקות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 4.04.2019)

כן.

Avatar
אילנה. (14:50 1.04.2019)

אפשר לעשות גם עם אטריות ביצים רחבות (כמו של מוקפץ) או אטריות דקות מאוד (כמו של מרק)?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:28 1.04.2019)

כן אפשר (עדיפות לאטריות ביצים הרחבות).

Avatar
סיגלית (13:48 1.04.2019)

לא ציינת מס' ביצים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:24 1.04.2019)

צודקת. הוספתי, תודה 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.