זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
תבנית איגנליש קייק
מצרכים:
300 גרם אטריות בינוניות (אם יש לכם שקית של 400 גרם שימו ¾ שקית)
2 ביצים (רצוי גדולות)
רבע כוס (60 מ”ל) תה חזק פושר
רבע כוס (60 מ”ל) שמן
שליש (66 גרם) כוס סוכר
כף גדושה דבש
כפית מלח
כפית שטוחה פלפל שחור (אפשר לשים יותר או פחות, לפי החריפות שאוהבים)
אופן הכנה:
-מחממים סיר קטן עם מים ומבשלים את האטריות לפי ההוראות על גבי האריזה (בדר”כ 8-10 דקות). מעבירים למסננת, שוטפים קצת מתחת לברז ומסננים. מוסיפים כפית שמן זית ומערבבים. מחזירים את האטריות לסיר.
-מכינים את הקרמל: מניחים במחבת קטנה רבע כוס שמן ושליש כוס סוכר, מערבבים ומחממים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס והתערובת הופכת לשחומה.
-לתערובת הקרמל מוסיפים כף דבש, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים רבע כוס תה בהדרגה ובזהירות! התערובת תקפוץ ולכן יש להתרחק! (בשלב זה יכול להיות שהסוכר יקרש ויהפוך לגוש. אל דאגה הוא יימס לאחר שתערבבו ותמשיכו לבשל). לאחר כחצי דקה-דקה, כשהתערובת נעשית אחידה, שופכים את התערובת לסיר עם האטריות ומערבבים במהירות עד שכל האטריות מכוסות בתערובת בצורה אחידה. מניחים לתערובת להתקרר מעט ומוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבבים במהירות (ביצה אחת- מערבבים. ביצה שניה – מערבבים).
-משמנים תבנית אינגליש קייק ומעבירים אליה את התערובת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. אופים במשך שעה, עד שהפשטידה משחימה.
-מנמיכים ל100 מעלות ואופים כחצי שעה נוספת.
הערות:
*ניתן להוסיף לתערובת קמצוץ אבקת קינמון, צימוקים ו/או תפוח עץ קלוף מגורד בפומפיה דקה.
*הפשטידה במתיקות מעודנת. אם אוהבים אותה מתוקה יותר אפשר להגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס ולשים כף נוספת דבש.
- קוגל תפוחי אדמה |
- פשטידת מנגולד |
- פאד תאי |
- נודלס בקארי וקרם קוקוס |
- פשטידת קוטג’ ובצל |
- תבשיל אטריות וחזה עוף
כמה זמן אפשר לשמור את הקוגל במקרר ושישמר לזה הטעם?
כ-4 ימים.
שאלה:
יש לך נוסחה איך להמיר ביצת Mל-L? אין לי אפשרות לקנות ביצי L.תודהלך!
שימי 3 ביצים M במקום 2 L
למה הסוכר לא התחבר לשמן?
הסוכר לא נמס בשמן?
הסוכר נמס אבל לא התערבב יחד עם השמן
ואיך יצא הקוגל? זה השפיע על התוצאה?
יצא מושלם…תודה רבה על המתכונים…
שמחה שיצא טעים:)
ערב טוב,
אני צריכה להכין בתבנית 30X40. את יכולה לתת לי בבקשה כמויות?
תודה רבה
היי אביגיל,
לתבנית ענקית יש להכפיל את כל הכמויות ב-4.
היי יש לי 400 גרם אטריות דקות האם אפשר להשתמש בהם ? לשים את הכל? תודה רבה ובשורות טובות
שימי 3/4 חבילה.
האם תבנית ידפעמית עגולה זה גם טופס?
אם זאת התבנית הרגילה בקוטר 24-23 זה ייצא נמוך מידי.
היי . האם אופים עם נייר כסף? מכסים בזמן האפיה?
אין צורך לכסות.
היי,
מהי המטרה של המאה מעלות לחצי שעה בסוף? תודה
יותר השחמה והעמקת הטעם.
היי אפרת איך מכינים את זה בנינג’ה גריל ?
היי,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים את זה בתוכנית bake
170 מעלות במשך 45-50 דקות ואח”כ 100 מעלות עוד 20-25 דקות.
*מידי פעם כדאי לפתוח ולבדוק.
למה כבר חודשים אני לא רואה כאלו אטריות בסופר?
היי רחל,
אני רואה את זה בסופרים.
ניסית אותי בסופר אחר?
היי,
יש לי שאלה כללית –
ראיתי כל מיני מתכונים באינטרנט לקיגל שכותבים שאפשר עם סילאן (במקום קרמל).
האם באמת אפשר סילאן במקום קרמל וכך חוסכים את ההכנה של הקרמל?
היי יהלי,
זה לא יוצא בדיוק אותו דבר עם סילאן.
עם הקרמל יותר טעים:)
האם אפשר לעשות את הקוגל גם עם איטריות ספגטי
בגדול אפשר אבל יותר מוצלח עם אטריות שהן עבות.
היי אפרת,
אפשר להשתמש בכאלו אטריות דקיקות או שלא יצא מוצלח?
היי תמר,
בגדול אפשר אבל אני חושבת שיוצא יותר מוצלח עם אטריות עבות יותר.
הדקיקות גם נוטות להשרף בקצוות מהר יותר.
מתכון מצוין! כולם אהבו. יצא ממש אותנטי. מי שאוהב מתוק, כדאי להוסיף מעט סוכר למתכון.
שמחה שנהניתם מהמתכון❤️
היי אפרת רציתי לומר תודה על כל האתר הניפלא שלך!!!
אני כל שבת מכינה את הקוגל איטריות ואנשים לא מפסיקים לפרגן לי!! תודה אהובה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
תודה רבה על המתכונים!
הכנתי עכשיו ואחרי שערבבתי עם האטריות יצא ממש בהיר
איך אפשר להכהות את האיטריות?
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להוסיף קצת סילאן לאטריות.
יצא טעים ביותר!
אני מחפשת מתכונים רק אצלך! תודה!
שמחה מאד לשמוע🙂 תודה רינת!
מתכון נהדר ומופחת בסוכר ובשמן. יצא טעים ומשמח.
מי שאוהב קיגל מתוק, כדאי להוסיף עוד קצת סוכר..
ממליצה בחום.
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף😊
ואווווווווווווו איזה דבר טעים בשניות קלי קלות
תודה רבה
שבת שלום
שימחתם אותנו לכבוד שבת
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצא ממש טעים
איזה כיף לשמוע❤️
היי אפרת מה קורה? המתכונים טעימים בטירוףףף אין עליך
שמחה שאת נהנית מהמתכונים❤
איך אפשר לעשות קוגל ללא סוכר?
היי,
ללא סוכר כלל הטעם יצא שונה. ממליצה לשים לפחות כף וחצי סוכר.
הי אפרת,
תודה ענקית על כל התכונים,
המתכון נראה מעולה,
היום אני מארחת בביתי כ-20 אברכים בעז”ה
השאלה איזה כמות כדאי להכין? (האם כדאי כמה תבניות אינגלישקייק או תבנית גדולה)
וכן האם זה מתכון קל כלומר להכין לאורחים מתכון שפעם ראשונה מכינים זה סוג של סיכון…
וכן מה אמפשר לשים במקום התה?
תודה רבה
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
את יכולה להכין כמות כפולה פי 3 ב-3 תבניות אינגליש קייק.
במקום תה ניתן לשים רבע כוס מים עם כפית סילאן.
זה מתכון לא קשה להכנה, בהצלחה!
היי אפרת, האם אפשר להשתמש בנודלס אטריות אורז רחבות? שמים אותן רק במים חמים והן מוכנות. אפשרי? צירפתי תמונה
היי,
אפשר אבל פחות מומלץ כי יש להן מרקם אחר והן גם נוטות להישרף מהר יותר.
תודה רבה. על אילו אטריות את הכי ממליצה?
כל אטריות בינוניות (מחיטה) יהיו מצוינות. אטריות דקות פחות מומלצות.
אפרת, האם התערובת קרמל אמורה לצאת נוזלית? עשיתי לפי ההוראה ויצאה לי מאוד נוזלית. הלכתי לפי הכמויות
היי,
הקרמל יוצא יחסית נוזלי (בייחוד כשהוא חם).
הרגע יצאה מהתנור, הבית התמלא בריח וזה נראה נפלא! לא היה לי תה רגיל לכן השתמשתי במים עם מעט סילאן, בשביל הצבע, אעדכן אחרי הטעימה בשבת, רק הייתי חייבת לפרגן!! כל מתכון שלך אליפות, את מוכשרת והמאגר מתכונים פה אינסופי.. אז הרבה תודה:)
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן🌺
מעדכנת שלא התאפקנו וטעמנו כל בני הבית, יצא מעדן!!! שבת שלום
כיף לשמוע! תודה מורן❤
מתכון קל ויעיל לכל האטריות שתמיד נשארות לי במקרר ללא דורש… תודה רבה:)
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌷
היי,
המתכון מתאים לאינגליש קייק חד פעמית או יותר גדולה?
היי,
המתכון מתאים לתבנית חד פעמית(:
כמה זמן הקוגל טוב בהקפאה?
כשהקוגל בתנור צריך לצפות בנייר כסף?
היי,
ניתן לשמור במקפיא אפילו חודש.
אין צורך בנייר כסף במהלך האפייה.
אם אין דבש או מייפל מה אפשר?
היי,
אפשר לוותר על הדבש.
אפשר להכין מראש ולהקפיא?
היי סימה,
כן, אפשר.
חג שמח!
טעים מאוד.
הוספתי תפוח סמית,צימוקים וקינמון.
איזה כיף שחזרת לשתף! נראה מעולה❤
איך מונעים מהאטריות העליונות להתייבש והתקשות?
היי ארז,
בד”כ בקוגל ירושלמי החלק העליון אמור להיות קריספי, אבל אפשר לכסות בנייר כסף לקראת סוף האפייה כדי שהחלק העליון יהיה פחות קשה.
בנוסף, אם התנור שלק חזק כדאי לאפות על 160 מעלות, בתוכנית קו עליון ותחתון.
אני ציליאקית
ורוצה ממש להכין את המתכון, הוא נראה טעים!
מצרפת פה 3 סוגי פסטה-איטריות
(אחד איטריות אורז רחבות, שני אטריות שעשויות ברובם מקמח תירס והן דקות, ושלישי ספגטי שגם הוא עשוי ברובו מקמח תירס, חשבתי לשבור אותו לגודל הרצוי פשוט..) ממה עדיף להכין?
זה הספגטי
כדאי לבחור באטריות שאת הכי אוהבת את הטעם שלהן. לדעתי עדיף להשתמש בסוג השני או השלישי.
תודה, אם אשתמש בסוג השני (הדקות) הקוגל לא ישרף? עדיף לעשות בחום נמוך או לכסות בזמן האפיה?
עדיף לאפות בחום קצת יותר נמוך.
סכנת הכחדה!! טעים ממש!! (עשיתי מהדקות..)
תודה רבה רבה אפרת! זה לא המתכון הראשון שלך שאני מרוצה ממנו ברוך ה’! תמשיכי בעשייה הברוכה הזו:)
איזה כיף לשמוע! נראה מעולה😊
יש לי גיסה ציליאק אמא שלי מכינה לה קוגל ירושלמי מאטריות דקות. זה טעים מאוד מאוד.
היי
קודם כל תודה רבה על המתכון
הכנתי לפי ההוראות, הקוגל יצא מגובש. אבל השכבה העליונה שלו לא כ”כ יציבה, האטריות שלמעלה ממש נופלות. מה יכולה להיות הסיבה?
היי יוליה,
בואי ננסה להבין למה התקלה הקטנה הזו קשורה😊:
אפית את הקוגל במצב חום עליון ותחתון? במדף שבמרכז התנור? על 170 מעלות? ווידאת שמוכן לפני סיום האפייה? השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל?
האמת שהשתמשתי בכוס מדידה חד פעמית ל-חם ולא בכוס רגילה . יכול להיות בגלל זה? וגם אני חושבת שהאיטריות שמתי קצת יותר מ300 גרם היה לי קשה למדוד בדיוק
כן, מאד יכול להיות שזה בגלל ששמת יותר מ300 גרם. מה שכן, הכוס שהשתמשת בה טובה כי היא בנפח 240 מ”ל.
שלום אפרת, האם אפשר להחליף חלק מהביצים בבננה?
היי הודיה,
אני לא בטוחה עד כמה בננה תשתלב בטעם, אבל את יכולה לנסות להחליף: ביצה אחת= חצי בננה מעוכה.
את יכולה לנסות לשים תחליפים אחרים, מתאימים יותר:
ביצה אחת= 2-3 כפות קמח תפו”א או קמח חומוס או קורנפלור מעורבבים עם 1-2 כפות מים. או: חצי כוס מחית תפו”א בטמפ’ החדר או קרה. או: חצי כוס גרגירי חומוס או שעועית מבושלים מעוכים למחית.
בהצלחה!
הי
יש לי חבילה של 500 גרם איטרות דקות קטנות וחמודות ורוצה להכין את כולה.
יש דרך להתאים את המתכון? לדוגמא לשים 3 ביצים? ומה עם השאר?
היי תהי,
האיטריות הדקיקות באמת קטנות וחמודות😂 אבל הן לא מתאימות כל כך לקוגל ירושלמי כי הן נשרפות מהר מאוד…
הייתי מכינה איתן משהו אחר:)
חחח מזל ששאלתי… מה למשל היית מכינה איתן?
את יכולה להכין ירקות מוקפצים כמו פטריות, גמבה, תירס ועוד, ולקראת הסוף להוסיף את האטריות. את יכולה גם להכין אורז עם אטריות.😊
תודה 🙂
היי אפרת, אז אחרי שזה התקרר – הטעם מעולה.
שאלה – השכבה העליונה כמו נשרפה מעט, ולכן כשחותכים לפרוסות היא מתנתקת משאר הפשטידה.
האם יש לך טיפ שיהיה גם נוח לחיתוך וגם ששני החלקים (הרך והקשה) ישארו דבוקים זה לזה?
תודה מראש
היי גל,
זה לא אמור לקרות. האמת שאני לא יודעת מה אפשר לעשות במקרה כזה.
השכבה העליונה ממש נשרפה? אולי כדאי להסיר אותה?
במהלך האפיה זה היה מונח בתנור במדף השני מלמטה?
יכול להיות שאחרי לילה במקרר זה יסתדר.
היי תודה על המענה.
כוונתי טיפ לפעם הבאה- מה מומלץ לעשות שלא תשרף השכבה החשופה. אולי לאפות עם נייר כסף מעל ולשים חום גבוה יותר? להבריש ביצה / שמן מעל?
תודה מראש
בוקר טוב,
בגלל זה אני רוצה לבדוק היכן הבעיה.
אפית בחום עליון ותחתון?
הנחת את זה במדף השני מלמטה בתנור?
היי אפרת,
הקיגל כעת בתנור, שתי שאלות:
1. חלק קטן מהקרמל התקשה ושמתי לב מאוחר מדי כשזה כבר היה עם האיטריות. הוצאתי מהסיר כמה גושים מקורמלים – את חושבת שזה ישפיע על הטעם מבחינה זו שאולי יהיה חסר?
2. לאחר השעה וחצי – יש דרך לוודא שזה מוכן?
תודה מראש
היי גל,
ראיתי עכשיו.. זה כבר יצא מהתנור?
לאחר שעה וחצי זה אמור להיות מוכן. זה מתייצב.
ייצא בעוד כמה דקות, תודה.
האם לשים ניילון נצמד לאחר שיוצא מהתנור? (כמו עם עוגות בחושות)
והאם לשמור במקרר או בחוץ, וכמה זמן אמור להשאר טרי בשני המקרים?
תודה מראש
אין צורך לכסות בניילון נצמד אבל אחרי שזה מתקרר כדאי לכסות בנייר כסף שלא יתייבש.
בערב אפשר להכניס למקרר ולחמם לפני שאוכלים.
זה נשמר כ-4 ימים במקרר.
המון תודה. הריח מטריף. אושר גדול המתכונים שלך
❤️
שלום אפרת ממש אשמח אם תעני מהר..
מה הכמויות ל800 גרם אטריות? זה עדיין יצא 2 איגנליש קייק?
זה יצא 3 אנגליש קייק יקירה
6 ביצים (רצוי גדולות)
שלושת רבע כוס (180 מ”ל) תה חזק פושר
שלושת רבע כוס (180 מ”ל) שמן
שלושת רבע כוס סוכר
3 כפות גדושות דבש
3 כפיות מלח
3 כפיות שטוחות פלפל שחור (אפשר לשים יותר או פחות, לפי החריפות שאוהבים)
באיזה שלב מוסיפים את הצימוקים?
בערבוב הבלילה, לפני שתכניסי את התערובת לתבנית ותעבירי לתנור
שבת שלום❤️
מתכון מעולה,
תודה אפרת!!
נראה מעולה 🙂
תודה הילה
וואי יצא ממש ממש טעים😊
תודה על כל המתכונים והטיפים..❤️
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה תהילה
אין לי תה רגיל יש לי רק קמומיל נענע
אפשר להשתמש בזה? או לוותר על התה?
התה מוסיף צבע ומעט טעם אבל אפשר לשים מים במקום (נראה לי עדיף מקמומיל נענע).
שלום אפרת. איזה סוג תה מומלץ?
ארל גריי.
תה טיבטי,
נותן טעם פצצה
היי אפרת,
בדרכ עושה את המתכונים שלך ומאד מרוצה! לרוב גם מגיבה
הפעם משהו לא התסדר עם הקרמל. השמן כבר התחיל להריח שרוף ועם זאת הסוכר לא נמס. כשכבר כן נמס ושפכתי את תערובת הקרמל לאטריות ולפני שהוספתי את הביצים, טעמתי והטעם היה נורא. שרוף שהשאיר טעם רע בפה. נאלצתי לזרוק את הכל לפח
אולי חסר משהו בתערובת הקרמל?
חתימה טובה ושנה טובה
היי שי,
באיזו סוג מחבת השתמשת? נירוסטה במקרה?
אולי חיממת על אש גבוהה?
טעים בטירוףףףף!
היה קצת מאתגר עם הקרמל אבל לא ויתרתי, יצא מעולה!
תודה אפרת על עוד מתכון מוצלח!
תודה שירה 🌺
אני באמצע להכין הסוכר לא נמס ועד שהוא נמס הוא כבר נשרף יש לך מושג למה אני עושה את כל התהליכים שאת עשית
באיזה סוג מחבת את משתמשת?
חיממת על אש גבוהה במקרה?
היי אפרת,
האם ניתן להמיר את האטריות המסורתיות בפסטה ברילה בצורות שונות?
תודה רבה🌷
האמת שאני לא יודעת, לא ניסיתי.
לא נשמע לי טוב, למה לא להיצמד לאיטריות המסורתיות הדקות והטעימות(לא העבות, הם מתאימות לקוגל עם צימוקים והוספות)
עשיתי 3 פעמים ויצא משובח
כל הבית התמלא בריח נהדר
(דרך אגב אחרי שהלמעלה מידי התקשה לטעמי..שמתי בחצי שעה הראשונה של האפיה נייר כסף ויצא תענוג!!)
הפעם לא היה לי דבש ושמתי סילאן במקום
הריח הרבה פחות ..והטעם וההדבקה:(
יש לך רעיון מה לעשות עם זה?
זה אפילו לא קריספי מלמעלה ..אולי אפשר להציל את זה?
הסילאן עשה הבדל כל כך גדול? שמת כף אחת?
תנסי לטעום את זה מחר. אולי אחרי לילה במקרר הטעם קצת ישתפר.
תודה על התגובה המהירה
אנסה ואעדכן..
שמתי יותר מכף כי רציתי מתוק (כמו שכתבת בדבש)
גם הסילאן פחות מתמזג עם מלח..הדבש יושב על המלח טוב…ובסילאן המלח מודגש…
טוב, לפחות למדנו 🙂
יום אחרי..
הרבה יותר טוב..!!אפילו טעים אבל לא מתאחד..
אבל עדין יש מין טעם קצת שרוף לא יודעת למה…אולי שרפתי קצת את הרוטב ובגלל זה זה יצא ככה?
לא יודעת.
אם יש טעם של שרוף אז יכול להיות שהרוטב קצת נשרף.
אין לי כל כך רעיון איך אפשר לשפר את זה 😐
מה נראה לך שעשיתי לא טוב?
כן עירבבתי במשך 20 דק אולי
הסוכר הומס רק לאחר שהוספתי מים
וכשעירבבתי עם האיטריות הנוזל בברובו נשאר בתחתית הסיר
כרגע הקיגל בתנור, עברה שעה נראה שהאיטריות נשרפו מלמעלה הנמכתי כרגע ל100 מעלות
לא נראה שהצלחתי כ\”כ עד כה בהכנת המתכון למרות שנשמע פשוט…
הסוכר לא הומס עם השמן החם? ממש מוזר. באיזה שמן השתמשת? המסת במחבת קטנה?
הפשטידה לא היתה שחומה מבפנים?
זה בסדר שהחלק העליון הוא קצת קריספי.
איך זה יצא מבחינת טעם?
מנסה כרגע לקרמל עם סוכר חום
אין לי סוכר לבן ולא מצליחה לאחד עם השמן?
מה הכוונה לא מצליחה לאחד? חיממת במחבת רבע כוס שמן ושליש כוס סוכר חום?
יש לי נודלס בבית. האם אוכל להשתמש בהן?
כן.
תודה רבה אפרת!
מתכון מושלם!!!!
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת, אם אני רוצה להכין את כל החבילה 400 גרם בכדי לסיים אותה… תוכלי לרשום לי כמויות? תודה רבה!
היי מוריה,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית. אם תכיני 400 גרם תצטרכי תבנית אחרת ואין תבנית שמתאימה לכמות הזאת.
אולי תכיני ב100 גרם שנותרו את המתכון של האטריות עם הגבינות?
בסוף הכנתי 400 גרם. ייצא משגעעעע! הריח תענוג 🙂 פשוט מגרה— מחכים כבר לשבת לטעום… תודה רבה! ושבת שלום!!
נ.ב. מתי אפשר לכסות ולהכניס למקרר? עד שמתקרר לחלוטין? או אפשר חמים…? אשמח למענה…
מהמם! 🙂
זה הספיק לך ל-2 תבניות אינגליש קייק?
אפשר להכניס למקרר כשזה חמים אבל לא חם מידי.
שבת שלום ❤️
תודה 🙂
טעיתי הכנתי 300 גרם כפי המתכון…
הוספתי את התה ויצא מר הפסטה? מה עושים
כל הקוגל יצא מר? אפית אותו כבר?
ממש ממש טעים!!!!!!!!!!!!!!! הכנתי הרגע מאטריות ללא גלוטן!!!!!!! ויצא מושלם!!!!!
כל האתר הזה מוצלח ביותר!!!!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבת שלום
מאיזה איטריות ל”ג הכנת עדידוש?
אפרת, יש לך רעיון לאטריות ל”ג שמתאימות למתכון?
יש המון חברות שהוציאו אטריות ללא גלוטן (למשל מעדשים או סויה ועוד). כדאי להתנסות בכמה סוגים כדי למצוא את הסוג שיהיה לטעמכם🙂
ניתן לוותר על כל תהליך ההמסה ויצירת הקרמל ופשוט להוסיף את המים(במקום תה) ,את הסוכר דבש והשמן לאטריות המבושלות ?
ואם כן זה ייצור הבדל בטעם ?
אם בכל זאת מכינים קרמל:
ניתן להכין מכל המרכיבים אך לוותר על הוספת התה/מים? ואם כן אז מוסיפים זאת לאטריות או שבכלל מוותרים ?
היי רוויטל,
לא מומלץ לוותר על הכנת הקרמל כי זה ישפיע על המרקם והטעם.
עדיף להוסיף את המים/תה לקרמל אבל אם מוותרים על זה, יש להוסיף לאטריות לאחר ששופכים עליהן את הקרמל.
היי אפרת,המתכונים שלך נפלאים. פשוטים וטעימים. מקבלת מתכונים שלך למייל. אם אני מחפשת מתכון, את הכתובת הראשונה שלי.האם יש לך מתכון לקוגל מלוח? אשמח לנסות ולאמץ!!!מודה לך מראש, רונית מרינוב
היי רונית,
קודם כל כיף לשמוע 🙂
מתנצלת אבל אין לי מתכון לקוגל מלוח.
יש קוגל תפוחי אדמה, שהוא מלוח וטעים מאוד!!!
וממש פשוט להכין, אם תרצי, יש לי מתכון פצצה
מה עושים אם לא נאפה ומאד רך כ ראה ששמעתי יותר שמן ו-2 ביצים על 400גרם יש עוד סיכוי הוספתי תפוחים. כבר בתנור 45 דקות מוסיפים. עוד 45 דקות אבל כיסיתי עם נייר כסף
האפיה היא בחום עליון וחום תחתון? ב170 מעלות או יותר?
לא הבנתי, אפית 45 דקות ואח”כ עוד 45 דקות מכוסה?
שלום אפרת.
תודה על המתכונים המעולים והטעימים.
אפשר להשתמש בשמן זית?
כן.
האם את יודעת עם איזה מכשיר חותכים קוגל ירושלמי שאפיתי בסיר?
אשמח מאוד לתשובה!
היי 🙂
הכוונה לחיתוך לפרוסות?
למה לא עם סכין?
קוגל שמתבשל בזיר
חותכים עם חוט !
הי אפרת, הכנתי את הקוגל מספר פעמים ויצא לי מאד טעים. רק בעיה אחת קטנה הוא לא מתקשה לי ויוצא מאד נוזלי. אומנם יציב אבל נוזלי. הייתי רוצה שיהיה מוצק יותר. מה עלי לעשות?
אשמח לתשובתך.
היי, הכוונה שהוא לא מתייצב? הוא נוזלי מבפנים?
אפית בחום עליון וחום תחתון? בתנור שחומם כ-10 דקות מראש ל170 מעלות?
היי
האם ניתן להשאיר בחוץ לכמה שעות במהלך הלילה?.. הכנתי ממש לפני כשעתיים והתבנית עדיין חמה..
סורי ראיתי עכשיו.
במקרה כזה אפשר להשאיר בחוץ כמה שעות אבל מכוסה.
אפרת יקרה,
תודה תודה תודה!
הכנתי את המתכון בדיוק לפי ההוראות, אבל אפיתי בסיר ג’חנון קטן לא מכוסה.
יצא אליפות!!!!!!!!!!
מנצלת את ההזדמנות להודות לך על מתכונים שפויים, הוראות מדוייקות ותשובות מהירות – נדיר במחוזותינו ובכלל לא ברור מאליו.
שתהיה שבת שלום 🙂
שמחה שיצא טעים!
תודה לך ושבת שלום 🌺
היי אפרת
הכנתי עכשיו.
השתמשתי באיטריות דקות גי זה מה שהיה לי.
לא יצא לי מאוד שחום כמו בתמונה.
הוספתי גן תפוח וצימוקים
אפשר להשאיר עוד בתנור לכמה שעות מכוסה בנייר כסף? לא יתייבש?
כן אפשר. תכסי בנייר כסף.
חג שמח 🌸
אפרת היקרה
תודה על עוד מתכון מופלא. שוב הגאונות שלך מרקיעה שחקים.בעלי הביקורתי ביקש הרבה זמן שאכין קיגל. הכנתי בדיוק לפי המתכון שלך ויצא פשוט מופלא! טעים באופן יוצא דופן ותה הארל הוסיף ארומה וצבע מדהימים. אשמח אם תצייני אילו אטריות יותר מומלצות: אטריות חיטה רגילות בינוניות (בהן השתמשתי הפעם) או אטריות ביצים? – שאדע בוודאות לפעם הבאה:)
היי דורית,
שמחה שיצא מוצלח 🙂
אני משתמשת באטריות חיטה רגילות.
אפשר להכפיל מיד כמויות כדי שיצא 2 אנלישקייק?
או שזה מסבך את העבודה עם הקרמל וכו?
תודה
כן. לא אמורה להיות בעיה.
אפשר, ניסית, לשפוך את האטריות המבושלות לתוך הקרמל ולא כפי שהצעת לשפוך את הקרמל לתוך האטריות? נראה לי שזה ימנע את ההתזה של הקרמל. שהאטריות יכסו את הקרמל בשנייה הראשונה ואח”כ לערבב….
כן אפשר 🙂
במקום דבש ותה מה אפשר לעשים??
או שאפשר בלי זה??
תודה.
התה מוסיף צבע ומעט טעם אבל אפשר לשים מים במקום (הקינמון שתוסיפי ייתן צבע).
במקום דבש אפשר לשים מייפל.
יש לך מתכון לגזר וקישוא
תודה רבה!!
היי טובי,
הכוונה לפשטידה או כל תבשיל עם קישוא וגזר?
אם אופים בתבנית זכוכית קטנה שנראה לי הגודל שלה שווה ל 2 וחצי אינגליש קייק סטנדריות חד פעמיות
אז לשים את כל ה 400 גרם איטריות
וביצים, להוסיף? ושאר המצרכים אותו דבר?
בעבר עשיתי מתכון שיצא לי מר ברמות כנראה משום שלא עשיתי כראוי את הקרמל אני מניחה.
מקווה שאצליח בקרמל הפעם כי זה נראה לי קשה
בכל אופן מפעם שעברה שהכנתי למעלה המעטה יוצא ממש ממש יבש וקשה ולא קריספי במידה הנכונה, נראה לי שגם כן המקרה?
איך ניתן אם בכלל לרכך מעט את המעטה למעלה ?
לגבי האפייה
התנור שלי חזק אז זה עדיין 170 לדעתך?
האפייה בטורבו או למעלה למטה כמו כל העוגות ?
יש לך את המידות של התבנית זכוכית? כי יש כל מיני גדלים.
לגבי מרקם החלק העליון, דווקא במתכון הזה יצא לי בסדר. אם את חוששת שייצא קשה מידי את יכולה לכסות בנייר כסף לקראת סוף האפיה.
אם התנור שלק חזק כדאי לאפות על 160 מעלות, בתוכנית עליון ותחתון.
ביום שישי ניסיתי להיכן קוגל אבל לא הצלחתי להכין את הקרמל
בפעם הראשונה הסוכר נמס אך לא התחבר עם השמן, זה היה קרמל חום כהה ומעליו שכבה שקופה נוזלית שלא התחברו כלל
בפעם שהניה ניסיתי להכין קרמל יבש חשבתי שאולי זה לא עובד עם השמן.. אבל אז הסוכר נמס רק בתחתית התכהה והתקשה חזרה ואז נוצרו גושי לבנים חומים במחבת
ממש מתסכל..
מה עשיתי לא נכון?
היי שרה,
השתמשת במחבת קטנה והמסת על אש בינונית-נמוכה? ערבבת במהלך הבישול?
באיזה שמן השתמשת?
אם אני רוצה להוסיף גם כפית או שתיים קינמון מתי להוסיף ?
לגבי הוספת התה, למה צריך להוסיף את זה? זה מוסיף לטעם כלשהו? אם אני רוצה לוותר על זה ,זה כדאי ? ואם כן במה להחליף את זה ?
התה מוסיף צבע ומעט טעם אבל אפשר לשים מים במקום (הקינמון שתוסיפי ייתן צבע).
את הקינמון תוסיפי לתערובת הקרמל (יחד עם הדבש, המלח והפלפל השחור). לטעמי 2 כפיות זה הרבה. אני חושבת שכדאי לשים עד חצי כפית קינמון.
תודה רבה
אפרת יקרה,
הכנתי, הוספתי קינמון ויצא: מ ע ו ל ה !!!!!
חייבת לציין שההנחיות שלך כל כך ברורות ומוסברות יפה. האתר שלך מסדר לי ארוחות טעימות להפליא, לא מסובכות, במהירות ובתענוג גדול גם לאירוח. תמיד רציתי להכין קוגל ותמיד היה נראה לי מסובך מידי. איזה כיף לי שיש לי עכשיו מתכון לקוגל מהיר, קל להכנה וטעים ברמות.
תודה רבה לך ושבת שלום ומבורך.
שמחה שיצא טעים!
תודה ליאת ושבת שלום ❤️
כבר כמה פעמים שניסיתי להכין קוגל ובשלב של הערבוב הסוכר עם האיטריות זה לא הולך
מה עושים?
היי,
אני צריכה יותר פירוט כדי להבין היכן הבעיה.
מה קרה לאחר שערבבת?
חממת את הסוכר עם השמן עד לקבלת תערובת כהה?
האם יש לך מתכון לקיגל כזה אבל לא מתוק?
אם את שמה רק כף וחצי סוכר ומוותרת על הדבש הוא לא יוצא מתוק.
אפשר גם עם אטריות ביצים דקות?
כן.
אפשר לעשות גם עם אטריות ביצים רחבות (כמו של מוקפץ) או אטריות דקות מאוד (כמו של מרק)?
כן אפשר (עדיפות לאטריות ביצים הרחבות).
לא ציינת מס’ ביצים
צודקת. הוספתי, תודה 🙂