שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10-14 דקות

מס’ מנות: 15 קבבונים

מצרכים:

15 מקלות קינמון

500 גרם בשר טלה טחון (מומלץ לשלב 20% שומן כבש)

1 בצל בינוני טחון או מגורד

2 שיני שום כתושות

כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק

תבלינים: כפית מלח, כפית גדושה כמון, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה (למעט מקלות הקינמון) ומתבלים.

-יוצרים קציצות קבב (באורך כ-5 ס”מ ורוחב כ-3 ס”מ) ומהדקים היטב סביב מקל הקינמון (הערה: אם הקציצות מתפרקות מומלץ להכניס את תערובת הבשר למקרר למשך כשעה להתייצבות).

-מחממים מחבת עם כף שמן וכשהמחבת חמה צולים את הקבבונים 1-2 דקות מכל צד, עד שמשחימים מבחוץ אך מבפנים עדיין לא מוכנים. מעבירים לתבנית (הערה לגבי הטיגון: לא מומלץ לטגן יותר מידי קבבים בבת אחת מאחר וזה מקרר את המחבת ופוגע בצלייה).

-מחממים תנור ל180 מעלות וכשהתנור חם מאוד מכניסים את התבנית וצולים (בתוכנית התנור הרגילה) במשך 8-10 דקות. (מומלץ להוציא קבב אחד לאחר 8 דקות , לחתוך באמצע ולבדוק האם מוכן).

*מומלץ להגיש את הקבבונים עם טחינה וסלט עגבניות חריף ו/או שיפודי ירקות צלויים בתנור או קונפי שום ועגבניות שרי.

הערות:

לגבי הבשר- בקשו מהקצב שיערבב לכם עם הבשר 20% שומן כבש ושיטחן לכם את הכל במכונה פעם אחת בלבד (ולא פעמיים).

אם בכל זאת קניתם בשר ללא שומן, מומלץ להוסיף לתערובת 3 כפות שמן.

אפשר להכין את הקבבונים מראש על מקלות, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר (אפשר להכין גם יום לפני).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט בורגול ורימונים
עוגת תפוזים ודבש

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אהובה (07:56 6.04.2021)

האם אפשר לשים ישר על הגרילר (חשמלי)?
תודה והמשך יום נעים😘

מתכונים ב-10 דקות (08:55 6.04.2021)

היי אהובה,
כן, אפשר לצלות ישירות על הגריל.
יום מקסים😊

ספיר (21:11 24.03.2021)

מתאים לעל האש? או שצריך לעשות משהו מיוחד בשביל זה ?

מתכונים ב-10 דקות (21:48 24.03.2021)

היי ספיר,
המתכון מתאים לצלייה על האש:)

שרה (09:53 19.10.2020)

היי, אין לי פטרוזיליה. אפשר להשתמש בכוסברה במקום? (אני משתמשת בבשר טחון) תודה מראש😁

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:13 19.10.2020)

כן.

שרנ (22:01 19.10.2020)

תודה רבה יצא כל כך טעים שהכל נטרף!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:26 20.10.2020)

שמחה לשמוע 🙂

ציון (11:02 18.04.2020)

היי, מת על האתר שלך ומשתמש בו המון, הוא ממש גורם לי לקצור מחמאות!
שאלה קטנה – ראיתי שאפשר להחליף לבשר טחון, השאלה אם צריך להוסיף שמן לתערובת?
בנוסף, האם יש אפשרות רק לאפות בתנור?
תודה ממש!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:36 18.04.2020)

היי ציון,
קודם כל אני שמחה שאתה נהנה מהאתר 🙂
אם הבשר הטחון הוא ללא שומן מומלץ להוסיף לתערובת 2-3 כפות שמן.
אפשר רק לאפות אבל יכול להיות שהקבב יפריש נוזלים. אפשר לחמם תנור ל190 מעלות , לשמן בנדיבות נייר אפיה ולהניח את הקבבים. לאפות במשך 15-20 דקות. להפוך צד ולאפות 5 דקות נוספות.

שרה (11:46 2.10.2018)

אוי…
שמתי רבע כוס פטרוזיליה יבשה!!!!
חיפשתי במתכונים אחרים שלך וראיתי בתגובות שהמלצת להחליף חצי כפית תבלין פטרוזיליה בכף פטרוזיליה טריה קצוצה, והבנתי שישנה יחסיות של 1 ל4..
הרסתי את התערובת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:13 2.10.2018)

היחס אינו קבוע ומשתנה בין מתכון למתכון.
בכל מקרה לא נורא, תמשיכי להכין רגיל עם מה ששמת.

שרה (09:46 2.10.2018)

בוקר טוב!
האם ניתן להשתמש בפטרוזיליה יבשה (תבלין) במקום טריה?
ואם כן, כמה לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:42 2.10.2018)

היי שרה,
עדיף להשתמש בפטרוזיליה טרייה, זה משפר את הטעם.
רק אם אין לך שימי כפית שטוחה תבלין פטרוזיליה.

ענבר (15:26 19.07.2018)

הנה הקבבונים שהכנתי לבעלי. אני צמחונית ויכולה לומר שהם נראים סוף הדרך!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:53 19.07.2018)

אלופה!
תודה על השיתוף 🙂

שרון (20:47 12.06.2018)

היי אפרת
אם אני רוצה להכין מבשר טחון האם אפשרי ? משהו מהמרכיבים משתנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:09 12.06.2018)

כן אפשר. אין שינוי ביתר המרכיבים.

קורל (12:46 22.02.2018)

שלום , האם אפשר לטגן את הקבבים ללא תנור בכלל אלא רק טיגון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:42 22.02.2018)

היי קורל,
אפשר רק לטגן אבל אז יהיה כדאי לשטח את הקבבים כדי שיהיו מוכנים גם מבפנים. חשוב לטגן על אש בינונית-נמוכה כדי שהם לא יישרפו מבחוץ.

מיכל (11:35 30.01.2018)

היי, האם אפשר לוותר על הקינמון לגמרי? יש לי בעיה עם שילוב של קינמון ובשר ואני ממש רוצה להכין קבב בתנור.

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:59 30.01.2018)

כן, אפשר.

אור (15:04 8.09.2017)

הי
הקבבים בתנור היו כבר 10 דקות ומפרישים נוזלים. הגיוני? יש לציין שהבשר הופשר.
וגם אם איני טועמת בשר איך אדע שהוא מוכן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:59 8.09.2017)

היי אור,
בשר קפוא שהופשר מפריש נוזלים.
אפשר לחתוך קבב אחד באמצע. אם הבשר בפנים אדום זה עדיין לא מוכן ויש להחזיר לתנור.

אור (18:02 8.09.2017)

תודה!

אסף (22:06 17.05.2017)

הי אפרת,
גיליתי את האתר שלך לפני כמה חודשים, ואני משתמש בו באופן קבוע. הוא פשוט מדהים. אני אף פעם לא הייתי בשלן, ואני ממש קוצר מחמאות.
רציתי לשאול על המתכון הזה – אפשר להתאים אותו איכשהו להכנת קציצות קבב לעשיה על מנגל?
תודה,
אסף.

מתכונים ב-10 דקות (08:33 18.05.2017)

היי אסף,
קודם כל כיף לשמוע.
המתכון מתאים גם להכנה במנגל.
יום נפלא 🙂

גילה (16:54 30.04.2017)

אחת שמבינה עשיתי פעם קציצות עים מקל קינמון ופשוט מה שצריך לשים אותם בתנור ולא במטוגן על מנת לישמור על הצורה וזה לא היתפרק לעולם

דור (22:43 8.02.2017)

אם אני רוצה לשים תבלין קינמון ללא המקלות.. כמה לתבל?

מתכונים ב-10 דקות (23:00 8.02.2017)

היי דור,
בסביבות שליש כפית אבקת קינמון.

לירון (01:08 23.01.2017)

מתכון שנראה נהדר!!האם ניתן להכניס לטוסטר אובן באותה מידת עשייה?

מתכונים ב-10 דקות (08:25 23.01.2017)

אני חושבת שכן.
יום מקסים 🙂

קסניה (19:53 9.10.2016)

היי, איזה חלק של הטלה מומלץ? טיבון מתאים?

קסניה (19:56 9.10.2016)

והאם אפשר להחליף את השומן כבש בשומן טלה?

מתכונים ב-10 דקות (01:23 10.10.2016)

היי קסניה,
מומלץ להשתמש בצוואר או כתף אבל אפשר כל חלק שהוא מתאים כבשר לטחינה (מומלץ להתייעץ עם הקצב מה מתאים לקציצות/קבב).
אני מניחה שאפשר להשתמש בשומן טלה.

קרן (23:30 20.07.2016)

תודה רבה. המתכון נהדר :). איזה כיף שיש אתר כזה..

מתכונים ב-10 דקות (23:33 20.07.2016)

תודה קרן, שמחה שאהבת 🙂

קרן (09:10 19.07.2016)

שאלה חשובה. את הקבב שמים בתנור על מצב אפייה או גריל? עם טורבו או בלי?

מתכונים ב-10 דקות (09:18 19.07.2016)

היי קרן,
מצב אפיה רגיל (קו עליון וקו תחתון).
יום מקסים 🙂

רוית (12:02 8.07.2016)

תודה על התגובה המהירה אפשר שיבולת שועל? או גזר? אסור לי לאכול גם תפוח אדמה

מתכונים ב-10 דקות (12:05 8.07.2016)

בטח, שיבולת שועל יהיה מצוין. גזר את יכולה להוסיף בשביל הטעם 🙂

רוית מלכה (11:25 8.07.2016)

היי
המתכונים נהדרים!
אני רוצה להכין עם בשר בקר כקציצות ולטגן. אפשרי? האם הקציצות לא יתפרקו? אני לא רוצה להוסיף לחם/פירורי לחם
להוסיף משהו?

מתכונים ב-10 דקות (11:40 8.07.2016)

היי רוית,
אם הקציצות יתפרקו או לא זה תלוי בטחינת הבשר (האם נטחן פעם או פעמיים, דק או עבה וכו’). אם יש לך זמן שימי את תערובת הבשר (לאחר שאת מכינה אותה) במקרר לשעה לפחות להתייצבות לפני הטיגון (אם מצטברים נוזלים בקערה יש לשפוך אותם).
אם לא, את יכולה להוסיף לתערובת תפו”א בינוני מגורד דק (במקום פירורי לחם).
בהצלחה 🙂

ליאור (15:36 2.06.2016)

היי
חייבת לציין שהאתר שלך עוזר לי מאודד ! אחלה מתכונים , תודה 🙂

רציתי לדעת… פעם אכלתי קבב שממולא בטחינה .
האם ישלך מתכון מגניב וטעים לזה ? או לחלופין, האם ניראלך שאפשר למלא פה את הקבבונים במעט טחינה ? 🙂

מתכונים ב-10 דקות (17:00 2.06.2016)

היי ליאור,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה להכין מהמתכון הזה.
יש באתר מתכון לטחינה. לאחר שיוצרים צורה של קציצה, עושים בה שקע עם האצבעות וממלאים בפנים כחצי כפית טחינה מוכנה וסוגרים לקציצה.
כדאי שהטחינה תהיה דווקא יותר סמיכה במקרה הזה לכן אני ממליצה להוסיף קצת פחות מים ממה שרשום במתכון.
בהצלחה 😉

שושי (16:39 29.05.2016)

הי איזה מספר או חלק של הטלה לבקש מהקצב לטחון אני יודעת שבסופר הם טוחנים בדר״כ צוואר בקר וזה יוצא די יבש

מתכונים ב-10 דקות (17:17 29.05.2016)

היי שושי,
אם את מוסיפה לבשר 20% שומן כבש זה לא משנה איזה חלק. אם את לא מוסיפה שומן אני חושבת שכדאי לטחון “שפונדרה” כי הוא חלק יחסית שמן ובכל מקרה, ממליצה להתייעץ עם הקצב.

דבי (15:02 29.02.2016)

הי!

מה בקשר להודו אדום במקום ?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (15:39 29.02.2016)

היי דבי,
לא ניסיתי להכין עם הודו אדום טחון אבל נראה לי שיכול להיות מעניין 🙂

דבי (17:00 29.02.2016)

לא יודעת בהשוואה לבשר בקר אבל עשיתי עם אדום טחון ויצא ממש טוב. אלפי תודות!

מתכונים ב-10 דקות (17:58 29.02.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂

דבי (14:20 1.02.2016)

היי!

מטגנים בשמן עמוק או טיפת שמן?
תודה!

דבי (14:24 1.02.2016)

היי!

מטגנים בשמן עמוק או טיפת שמן?
מניחה שאיאפשר להחליף כמון בפ. מתוקה? אפשר רסק עגבניות?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (15:32 1.02.2016)

היי דבי,
מטגנים עם כף שמן אחת בלבד במשך דקה- שתיים מכל מצד. אח”כ מכניסים לתנור.
הכמון ממש מוסיף כאן ולא הייתי ממליצה לוותר עליו אלא אם ממש לא אוהבים. אם בכל זאת מוותרים לא צריך להוסיף שום דבר במקום.

דבי (15:55 1.02.2016)

תודה!
דקה שתיים??? נראה לי שזה כלום! אי אפשר לגמור טיגון מלא? אני משטחת אותם.

כמו כן, אם הבנתי נכון, מספיק שמן שמורחים על הטפלון עם נייר מגבת, נכון?
אלפי תודות!!!

מתכונים ב-10 דקות (16:08 1.02.2016)

הטיגון הקצר הוא רק כדי לצרוב את המעטפת החיצונית של הקבב כי אח”כ מכניסים לתנור ושם הקבב ממשיך להתבשל מבפנים (האמת שכך הקבב שומר על הצורה שלו ונראה טוב יותר 🙂 ). אם כן, שמים כף שמן במחבת ומטים אותה מעט לצדדים כדי שהשמן יתפזר באופן שווה לכל המחבת. עדיף לא לנגב עם נייר מגבת כי אז חלק מהשמן יספג בנייר.
את יכולה רק לטגן אבל אז כדאי באמת לשטח את הקבבים כדי שיהיו מוכנים גם מבפנים וחשוב לעבוד עם אש בינונית-נמוכה כדי שהם לא יישרפו מבחוץ.
בהצלחה!

דור (22:25 28.01.2016)

טיגנתי אותם כדה וחצי אבל בתנור לאחר 8 דק’ הם יעעם ממש..יכול להיות כי עשיתי קציצות טיפה גדולות מהתמונה?

דור (22:25 28.01.2016)

חיים*

מתכונים ב-10 דקות (23:03 28.01.2016)

כן, כנראה שהם עבים יותר. כמה קציצות יצאו לך מהכמות הזאת?

אורנה (22:26 26.09.2015)

היי
נשמע נהר
לאלו מאיתנו שלא אוכלים בקר, ניתן לעשות את אותו מתכון עם עוף טחון?

מתכונים ב-10 דקות (23:12 26.09.2015)

היי אורנה,
אפשר להשתמש בעוף טחון אבל הטעם יהיה שונה לגמרי.
חג שמח 🙂

ארמילה (22:29 23.09.2015)

הי אני לא הוכלת טלה יש לך אולי משהו שיחליף אותו

מתכונים ב-10 דקות (22:47 23.09.2015)

היי,
את יכולה להכין עם בשר בקר טחון.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.