שום דבר לא נמצא

מתכון לקבב טלה על מקלות קינמון ריחניים – מנה מפנקת של בשר משובח

קבבוני טלה

מצרכים (כ-15 קבבונים):

15 מקלות קינמון

500 גרם בשר טלה טחון (מומלץ לשלב 20% שומן כבש)

1 בצל בינוני טחון או מגורד

2 שיני שום כתושות

כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק

תבלינים: כפית מלח, כפית גדושה כמון, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה (למעט מקלות הקינמון) ומתבלים.

-יוצרים קציצות קבב (באורך כ-5 ס"מ ורוחב כ-3 ס"מ) ומהדקים היטב סביב מקל הקינמון (הערה: אם הקציצות מתפרקות מומלץ להכניס את תערובת הבשר למקרר למשך כשעה להתייצבות).

-מחממים מחבת עם כף שמן וכשהמחבת חמה צולים את הקבבונים 1-2 דקות מכל צד, עד שמשחימים מבחוץ אך מבפנים עדיין לא מוכנים. מעבירים לתבנית (הערה לגבי הטיגון: לא מומלץ לטגן יותר מידי קבבים בבת אחת מאחר וזה מקרר את המחבת ופוגע בצלייה).

-מחממים תנור ל180 מעלות וכשהתנור חם מאוד מכניסים את התבנית וצולים (בתוכנית התנור הרגילה) במשך 8-10 דקות. (מומלץ להוציא קבב אחד לאחר 8 דקות , לחתוך באמצע ולבדוק האם מוכן).

*מומלץ להגיש את הקבבונים עם טחינה וסלט עגבניות חריף ו/או שיפודי ירקות צלויים בתנור או קונפי שום ועגבניות שרי.

הערות:

לגבי הבשר- בקשו מהקצב שיערבב לכם עם הבשר 20% שומן כבש ושיטחן לכם את הכל במכונה פעם אחת בלבד (ולא פעמיים).

אם בכל זאת קניתם בשר ללא שומן, מומלץ להוסיף לתערובת 3 כפות שמן.

אפשר להכין את הקבבונים מראש על מקלות, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר (אפשר להכין גם יום לפני).

ראו גם
סלט בורגול ורימונים
עוגת תפוזים ודבש

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
שרה (11:46 2.10.2018)

אוי…
שמתי רבע כוס פטרוזיליה יבשה!!!!
חיפשתי במתכונים אחרים שלך וראיתי בתגובות שהמלצת להחליף חצי כפית תבלין פטרוזיליה בכף פטרוזיליה טריה קצוצה, והבנתי שישנה יחסיות של 1 ל4..
הרסתי את התערובת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:13 2.10.2018)

היחס אינו קבוע ומשתנה בין מתכון למתכון.
בכל מקרה לא נורא, תמשיכי להכין רגיל עם מה ששמת.

Avatar
שרה (09:46 2.10.2018)

בוקר טוב!
האם ניתן להשתמש בפטרוזיליה יבשה (תבלין) במקום טריה?
ואם כן, כמה לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:42 2.10.2018)

היי שרה,
עדיף להשתמש בפטרוזיליה טרייה, זה משפר את הטעם.
רק אם אין לך שימי כפית שטוחה תבלין פטרוזיליה.

Avatar
ענבר (15:26 19.07.2018)

הנה הקבבונים שהכנתי לבעלי. אני צמחונית ויכולה לומר שהם נראים סוף הדרך!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:53 19.07.2018)

אלופה!
תודה על השיתוף 🙂

Avatar
שרון (20:47 12.06.2018)

היי אפרת
אם אני רוצה להכין מבשר טחון האם אפשרי ? משהו מהמרכיבים משתנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:09 12.06.2018)

כן אפשר. אין שינוי ביתר המרכיבים.

Avatar
קורל (12:46 22.02.2018)

שלום , האם אפשר לטגן את הקבבים ללא תנור בכלל אלא רק טיגון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:42 22.02.2018)

היי קורל,
אפשר רק לטגן אבל אז יהיה כדאי לשטח את הקבבים כדי שיהיו מוכנים גם מבפנים. חשוב לטגן על אש בינונית-נמוכה כדי שהם לא יישרפו מבחוץ.

Avatar
מיכל (11:35 30.01.2018)

היי, האם אפשר לוותר על הקינמון לגמרי? יש לי בעיה עם שילוב של קינמון ובשר ואני ממש רוצה להכין קבב בתנור.

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:59 30.01.2018)

כן, אפשר.

Avatar
אור (15:04 8.09.2017)

הי
הקבבים בתנור היו כבר 10 דקות ומפרישים נוזלים. הגיוני? יש לציין שהבשר הופשר.
וגם אם איני טועמת בשר איך אדע שהוא מוכן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:59 8.09.2017)

היי אור,
בשר קפוא שהופשר מפריש נוזלים.
אפשר לחתוך קבב אחד באמצע. אם הבשר בפנים אדום זה עדיין לא מוכן ויש להחזיר לתנור.

Avatar
אור (18:02 8.09.2017)

תודה!

Avatar
אסף (22:06 17.05.2017)

הי אפרת,
גיליתי את האתר שלך לפני כמה חודשים, ואני משתמש בו באופן קבוע. הוא פשוט מדהים. אני אף פעם לא הייתי בשלן, ואני ממש קוצר מחמאות.
רציתי לשאול על המתכון הזה – אפשר להתאים אותו איכשהו להכנת קציצות קבב לעשיה על מנגל?
תודה,
אסף.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:33 18.05.2017)

היי אסף,
קודם כל כיף לשמוע.
המתכון מתאים גם להכנה במנגל.
יום נפלא 🙂

Avatar
גילה (16:54 30.04.2017)

אחת שמבינה עשיתי פעם קציצות עים מקל קינמון ופשוט מה שצריך לשים אותם בתנור ולא במטוגן על מנת לישמור על הצורה וזה לא היתפרק לעולם

Avatar
דור (22:43 8.02.2017)

אם אני רוצה לשים תבלין קינמון ללא המקלות.. כמה לתבל?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:00 8.02.2017)

היי דור,
בסביבות שליש כפית אבקת קינמון.

Avatar
לירון (01:08 23.01.2017)

מתכון שנראה נהדר!!האם ניתן להכניס לטוסטר אובן באותה מידת עשייה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:25 23.01.2017)

אני חושבת שכן.
יום מקסים 🙂

Avatar
קסניה (19:53 9.10.2016)

היי, איזה חלק של הטלה מומלץ? טיבון מתאים?

Avatar
קסניה (19:56 9.10.2016)

והאם אפשר להחליף את השומן כבש בשומן טלה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (01:23 10.10.2016)

היי קסניה,
מומלץ להשתמש בצוואר או כתף אבל אפשר כל חלק שהוא מתאים כבשר לטחינה (מומלץ להתייעץ עם הקצב מה מתאים לקציצות/קבב).
אני מניחה שאפשר להשתמש בשומן טלה.

Avatar
קרן (23:30 20.07.2016)

תודה רבה. המתכון נהדר :). איזה כיף שיש אתר כזה..

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:33 20.07.2016)

תודה קרן, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
קרן (09:10 19.07.2016)

שאלה חשובה. את הקבב שמים בתנור על מצב אפייה או גריל? עם טורבו או בלי?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:18 19.07.2016)

היי קרן,
מצב אפיה רגיל (קו עליון וקו תחתון).
יום מקסים 🙂

Avatar
רוית (12:02 8.07.2016)

תודה על התגובה המהירה אפשר שיבולת שועל? או גזר? אסור לי לאכול גם תפוח אדמה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:05 8.07.2016)

בטח, שיבולת שועל יהיה מצוין. גזר את יכולה להוסיף בשביל הטעם 🙂

Avatar
רוית מלכה (11:25 8.07.2016)

היי
המתכונים נהדרים!
אני רוצה להכין עם בשר בקר כקציצות ולטגן. אפשרי? האם הקציצות לא יתפרקו? אני לא רוצה להוסיף לחם/פירורי לחם
להוסיף משהו?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:40 8.07.2016)

היי רוית,
אם הקציצות יתפרקו או לא זה תלוי בטחינת הבשר (האם נטחן פעם או פעמיים, דק או עבה וכו'). אם יש לך זמן שימי את תערובת הבשר (לאחר שאת מכינה אותה) במקרר לשעה לפחות להתייצבות לפני הטיגון (אם מצטברים נוזלים בקערה יש לשפוך אותם).
אם לא, את יכולה להוסיף לתערובת תפו"א בינוני מגורד דק (במקום פירורי לחם).
בהצלחה 🙂

Avatar
ליאור (15:36 2.06.2016)

היי
חייבת לציין שהאתר שלך עוזר לי מאודד ! אחלה מתכונים , תודה 🙂

רציתי לדעת… פעם אכלתי קבב שממולא בטחינה .
האם ישלך מתכון מגניב וטעים לזה ? או לחלופין, האם ניראלך שאפשר למלא פה את הקבבונים במעט טחינה ? 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:00 2.06.2016)

היי ליאור,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה להכין מהמתכון הזה.
יש באתר מתכון לטחינה. לאחר שיוצרים צורה של קציצה, עושים בה שקע עם האצבעות וממלאים בפנים כחצי כפית טחינה מוכנה וסוגרים לקציצה.
כדאי שהטחינה תהיה דווקא יותר סמיכה במקרה הזה לכן אני ממליצה להוסיף קצת פחות מים ממה שרשום במתכון.
בהצלחה 😉

Avatar
שושי (16:39 29.05.2016)

הי איזה מספר או חלק של הטלה לבקש מהקצב לטחון אני יודעת שבסופר הם טוחנים בדר״כ צוואר בקר וזה יוצא די יבש

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:17 29.05.2016)

היי שושי,
אם את מוסיפה לבשר 20% שומן כבש זה לא משנה איזה חלק. אם את לא מוסיפה שומן אני חושבת שכדאי לטחון "שפונדרה" כי הוא חלק יחסית שמן ובכל מקרה, ממליצה להתייעץ עם הקצב.

Avatar
דבי (15:02 29.02.2016)

הי!

מה בקשר להודו אדום במקום ?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:39 29.02.2016)

היי דבי,
לא ניסיתי להכין עם הודו אדום טחון אבל נראה לי שיכול להיות מעניין 🙂

Avatar
דבי (17:00 29.02.2016)

לא יודעת בהשוואה לבשר בקר אבל עשיתי עם אדום טחון ויצא ממש טוב. אלפי תודות!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:58 29.02.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂

Avatar
דבי (14:20 1.02.2016)

היי!

מטגנים בשמן עמוק או טיפת שמן?
תודה!

Avatar
דבי (14:24 1.02.2016)

היי!

מטגנים בשמן עמוק או טיפת שמן?
מניחה שאיאפשר להחליף כמון בפ. מתוקה? אפשר רסק עגבניות?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:32 1.02.2016)

היי דבי,
מטגנים עם כף שמן אחת בלבד במשך דקה- שתיים מכל מצד. אח"כ מכניסים לתנור.
הכמון ממש מוסיף כאן ולא הייתי ממליצה לוותר עליו אלא אם ממש לא אוהבים. אם בכל זאת מוותרים לא צריך להוסיף שום דבר במקום.

Avatar
דבי (15:55 1.02.2016)

תודה!
דקה שתיים??? נראה לי שזה כלום! אי אפשר לגמור טיגון מלא? אני משטחת אותם.

כמו כן, אם הבנתי נכון, מספיק שמן שמורחים על הטפלון עם נייר מגבת, נכון?
אלפי תודות!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:08 1.02.2016)

הטיגון הקצר הוא רק כדי לצרוב את המעטפת החיצונית של הקבב כי אח"כ מכניסים לתנור ושם הקבב ממשיך להתבשל מבפנים (האמת שכך הקבב שומר על הצורה שלו ונראה טוב יותר 🙂 ). אם כן, שמים כף שמן במחבת ומטים אותה מעט לצדדים כדי שהשמן יתפזר באופן שווה לכל המחבת. עדיף לא לנגב עם נייר מגבת כי אז חלק מהשמן יספג בנייר.
את יכולה רק לטגן אבל אז כדאי באמת לשטח את הקבבים כדי שיהיו מוכנים גם מבפנים וחשוב לעבוד עם אש בינונית-נמוכה כדי שהם לא יישרפו מבחוץ.
בהצלחה!

Avatar
דור (22:25 28.01.2016)

טיגנתי אותם כדה וחצי אבל בתנור לאחר 8 דק' הם יעעם ממש..יכול להיות כי עשיתי קציצות טיפה גדולות מהתמונה?

Avatar
דור (22:25 28.01.2016)

חיים*

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:03 28.01.2016)

כן, כנראה שהם עבים יותר. כמה קציצות יצאו לך מהכמות הזאת?

Avatar
אורנה (22:26 26.09.2015)

היי
נשמע נהר
לאלו מאיתנו שלא אוכלים בקר, ניתן לעשות את אותו מתכון עם עוף טחון?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:12 26.09.2015)

היי אורנה,
אפשר להשתמש בעוף טחון אבל הטעם יהיה שונה לגמרי.
חג שמח 🙂

Avatar
ארמילה (22:29 23.09.2015)

הי אני לא הוכלת טלה יש לך אולי משהו שיחליף אותו

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:47 23.09.2015)

היי,
את יכולה להכין עם בשר בקר טחון.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.