זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10-14 דקות
מס’ מנות: 15 קבבונים
מצרכים:
15 מקלות קינמון
500 גרם בשר טלה טחון (מומלץ לשלב 20% שומן כבש)
1 בצל בינוני טחון או מגורד
2 שיני שום כתושות
כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
תבלינים: כפית מלח, כפית גדושה כמון, רבע כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים בקערה (למעט מקלות הקינמון) ומתבלים.
-יוצרים קציצות קבב (באורך כ-5 ס”מ ורוחב כ-3 ס”מ) ומהדקים היטב סביב מקל הקינמון (הערה: אם הקציצות מתפרקות מומלץ להכניס את תערובת הבשר למקרר למשך כשעה להתייצבות).
-מחממים מחבת עם כף שמן וכשהמחבת חמה צולים את הקבבונים 1-2 דקות מכל צד, עד שמשחימים מבחוץ אך מבפנים עדיין לא מוכנים. מעבירים לתבנית (הערה לגבי הטיגון: לא מומלץ לטגן יותר מידי קבבים בבת אחת מאחר וזה מקרר את המחבת ופוגע בצלייה).
-מחממים תנור ל180 מעלות וכשהתנור חם מאוד מכניסים את התבנית וצולים (בתוכנית התנור הרגילה) במשך 8-10 דקות. (מומלץ להוציא קבב אחד לאחר 8 דקות , לחתוך באמצע ולבדוק האם מוכן).
*מומלץ להגיש את הקבבונים עם טחינה וסלט עגבניות חריף ו/או שיפודי ירקות צלויים בתנור או קונפי שום ועגבניות שרי.
הערות:
לגבי הבשר- בקשו מהקצב שיערבב לכם עם הבשר 20% שומן כבש ושיטחן לכם את הכל במכונה פעם אחת בלבד (ולא פעמיים).
אם בכל זאת קניתם בשר ללא שומן, מומלץ להוסיף לתערובת 3 כפות שמן.
אפשר להכין את הקבבונים מראש על מקלות, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר (אפשר להכין גם יום לפני).
היי אפרת, אין על המתכונים שלך!!!רק את שלך אני אוהבת!!!שאלה: לקילו בשר טחון, כמה סודה לשתייה אני צריכה להוסיף? כדי שייצא אוורירי הבשר.
חצי כפית❤️
היי אפרת שאלה נוספת בקשר לסודה, אני התכוונתי סודה בשתייה ולא באבקה, כמה לשים לקילו בשר טחון? תודה ; )
(סודה באבקה אני לא אוהבת את הטעם שהיא משאירה אחריה, מעדיפה בשתייה).
שליש כוס מי סודה מוגזים:)
היי אפרת.
נראה מתכון מאוד מעניין!
יש לי כרגע בשר טחון ושומן כבש, יצא טעים??
כן:)
הי אפרת,
רוצה לנסות להכין לשבת-ויש לי כמה שאלות:
האם אפשר לשים על שיפוד במקום מקל קינמון?
האם לצרוב במחבת פסים?
האם מתאימים להקפאה אחרי הכנה?
והאם מתאימים לחימום על הפלטה?
תודה רבה,
גילת
היי,
אפשר לשפד בשיפוד, אפשר לטגן במחבת פסים, אפשר להקפיא אחרי ההכנה.
חימום על הפלטה עלול לייבש את הקבבונים.
בהצלחה!
הי, אפשר לוותר על צריבה בגז וישר בתנור?
היי,
הצריבה מאד משפרת את הטעם והמרקם, חבל לוותר עליה(:
היי אפרת,
איך אפשר להכין את זה עם קבב קפוא (בטעם מזרחי) שנקנה בסופר?
היי,
קבבים קפואים ניתן להכין על האש (במנגל) או בגריל, ואפשר גם לטגן עם מעט שמן בווק על להשחמה.
אשמח לדעת כאשר אני מוציאה את הבשר מהמקפיא כמה זמן בערך עד שהוא מפשיר על השיש ? אותה הכמות שציינת במתכון?
היי,
לוקח כמה שעות, 5-6 בערך (בחורף יכול לקחת גם קצת יותר).
היי אפשר להוסיף חצי כוס סודה לשתיה?
היי אילנה,
חצי כוס זו כמות גדולה מאד.
את יכולה להוסיף חצי כפית אבקת סודה לשתייה, למרות שאין צורך(:
תודה רב ה על תשובה מהירה
האם אפשר לשים ישר על הגרילר (חשמלי)?
תודה והמשך יום נעים😘
היי אהובה,
כן, אפשר לצלות ישירות על הגריל.
יום מקסים😊
מתאים לעל האש? או שצריך לעשות משהו מיוחד בשביל זה ?
היי ספיר,
המתכון מתאים לצלייה על האש:)
היי, אין לי פטרוזיליה. אפשר להשתמש בכוסברה במקום? (אני משתמשת בבשר טחון) תודה מראש😁
כן.
תודה רבה יצא כל כך טעים שהכל נטרף!
שמחה לשמוע 🙂
היי, מת על האתר שלך ומשתמש בו המון, הוא ממש גורם לי לקצור מחמאות!
שאלה קטנה – ראיתי שאפשר להחליף לבשר טחון, השאלה אם צריך להוסיף שמן לתערובת?
בנוסף, האם יש אפשרות רק לאפות בתנור?
תודה ממש!
היי ציון,
קודם כל אני שמחה שאתה נהנה מהאתר 🙂
אם הבשר הטחון הוא ללא שומן מומלץ להוסיף לתערובת 2-3 כפות שמן.
אפשר רק לאפות אבל יכול להיות שהקבב יפריש נוזלים. אפשר לחמם תנור ל190 מעלות , לשמן בנדיבות נייר אפיה ולהניח את הקבבים. לאפות במשך 15-20 דקות. להפוך צד ולאפות 5 דקות נוספות.
אוי…
שמתי רבע כוס פטרוזיליה יבשה!!!!
חיפשתי במתכונים אחרים שלך וראיתי בתגובות שהמלצת להחליף חצי כפית תבלין פטרוזיליה בכף פטרוזיליה טריה קצוצה, והבנתי שישנה יחסיות של 1 ל4..
הרסתי את התערובת?
היחס אינו קבוע ומשתנה בין מתכון למתכון.
בכל מקרה לא נורא, תמשיכי להכין רגיל עם מה ששמת.
בוקר טוב!
האם ניתן להשתמש בפטרוזיליה יבשה (תבלין) במקום טריה?
ואם כן, כמה לשים?
היי שרה,
עדיף להשתמש בפטרוזיליה טרייה, זה משפר את הטעם.
רק אם אין לך שימי כפית שטוחה תבלין פטרוזיליה.
הנה הקבבונים שהכנתי לבעלי. אני צמחונית ויכולה לומר שהם נראים סוף הדרך!!!
אלופה!
תודה על השיתוף 🙂
היי אפרת
אם אני רוצה להכין מבשר טחון האם אפשרי ? משהו מהמרכיבים משתנה?
כן אפשר. אין שינוי ביתר המרכיבים.
שלום , האם אפשר לטגן את הקבבים ללא תנור בכלל אלא רק טיגון?
היי קורל,
אפשר רק לטגן אבל אז יהיה כדאי לשטח את הקבבים כדי שיהיו מוכנים גם מבפנים. חשוב לטגן על אש בינונית-נמוכה כדי שהם לא יישרפו מבחוץ.
היי, האם אפשר לוותר על הקינמון לגמרי? יש לי בעיה עם שילוב של קינמון ובשר ואני ממש רוצה להכין קבב בתנור.
תודה
כן, אפשר.
הי
הקבבים בתנור היו כבר 10 דקות ומפרישים נוזלים. הגיוני? יש לציין שהבשר הופשר.
וגם אם איני טועמת בשר איך אדע שהוא מוכן?
היי אור,
בשר קפוא שהופשר מפריש נוזלים.
אפשר לחתוך קבב אחד באמצע. אם הבשר בפנים אדום זה עדיין לא מוכן ויש להחזיר לתנור.
תודה!
הי אפרת,
גיליתי את האתר שלך לפני כמה חודשים, ואני משתמש בו באופן קבוע. הוא פשוט מדהים. אני אף פעם לא הייתי בשלן, ואני ממש קוצר מחמאות.
רציתי לשאול על המתכון הזה – אפשר להתאים אותו איכשהו להכנת קציצות קבב לעשיה על מנגל?
תודה,
אסף.
היי אסף,
קודם כל כיף לשמוע.
המתכון מתאים גם להכנה במנגל.
יום נפלא 🙂
אחת שמבינה עשיתי פעם קציצות עים מקל קינמון ופשוט מה שצריך לשים אותם בתנור ולא במטוגן על מנת לישמור על הצורה וזה לא היתפרק לעולם
אם אני רוצה לשים תבלין קינמון ללא המקלות.. כמה לתבל?
היי דור,
בסביבות שליש כפית אבקת קינמון.
מתכון שנראה נהדר!!האם ניתן להכניס לטוסטר אובן באותה מידת עשייה?
אני חושבת שכן.
יום מקסים 🙂
היי, איזה חלק של הטלה מומלץ? טיבון מתאים?
והאם אפשר להחליף את השומן כבש בשומן טלה?
היי קסניה,
מומלץ להשתמש בצוואר או כתף אבל אפשר כל חלק שהוא מתאים כבשר לטחינה (מומלץ להתייעץ עם הקצב מה מתאים לקציצות/קבב).
אני מניחה שאפשר להשתמש בשומן טלה.
תודה רבה. המתכון נהדר :). איזה כיף שיש אתר כזה..
תודה קרן, שמחה שאהבת 🙂
שאלה חשובה. את הקבב שמים בתנור על מצב אפייה או גריל? עם טורבו או בלי?
היי קרן,
מצב אפיה רגיל (קו עליון וקו תחתון).
יום מקסים 🙂
תודה על התגובה המהירה אפשר שיבולת שועל? או גזר? אסור לי לאכול גם תפוח אדמה
בטח, שיבולת שועל יהיה מצוין. גזר את יכולה להוסיף בשביל הטעם 🙂
היי
המתכונים נהדרים!
אני רוצה להכין עם בשר בקר כקציצות ולטגן. אפשרי? האם הקציצות לא יתפרקו? אני לא רוצה להוסיף לחם/פירורי לחם
להוסיף משהו?
היי רוית,
אם הקציצות יתפרקו או לא זה תלוי בטחינת הבשר (האם נטחן פעם או פעמיים, דק או עבה וכו’). אם יש לך זמן שימי את תערובת הבשר (לאחר שאת מכינה אותה) במקרר לשעה לפחות להתייצבות לפני הטיגון (אם מצטברים נוזלים בקערה יש לשפוך אותם).
אם לא, את יכולה להוסיף לתערובת תפו”א בינוני מגורד דק (במקום פירורי לחם).
בהצלחה 🙂
היי
חייבת לציין שהאתר שלך עוזר לי מאודד ! אחלה מתכונים , תודה 🙂
רציתי לדעת… פעם אכלתי קבב שממולא בטחינה .
האם ישלך מתכון מגניב וטעים לזה ? או לחלופין, האם ניראלך שאפשר למלא פה את הקבבונים במעט טחינה ? 🙂
היי ליאור,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה להכין מהמתכון הזה.
יש באתר מתכון לטחינה. לאחר שיוצרים צורה של קציצה, עושים בה שקע עם האצבעות וממלאים בפנים כחצי כפית טחינה מוכנה וסוגרים לקציצה.
כדאי שהטחינה תהיה דווקא יותר סמיכה במקרה הזה לכן אני ממליצה להוסיף קצת פחות מים ממה שרשום במתכון.
בהצלחה 😉
הי איזה מספר או חלק של הטלה לבקש מהקצב לטחון אני יודעת שבסופר הם טוחנים בדר״כ צוואר בקר וזה יוצא די יבש
היי שושי,
אם את מוסיפה לבשר 20% שומן כבש זה לא משנה איזה חלק. אם את לא מוסיפה שומן אני חושבת שכדאי לטחון “שפונדרה” כי הוא חלק יחסית שמן ובכל מקרה, ממליצה להתייעץ עם הקצב.
הי!
מה בקשר להודו אדום במקום ?
תודה רבה!
היי דבי,
לא ניסיתי להכין עם הודו אדום טחון אבל נראה לי שיכול להיות מעניין 🙂
לא יודעת בהשוואה לבשר בקר אבל עשיתי עם אדום טחון ויצא ממש טוב. אלפי תודות!
שמחה שיצא טעים 🙂
היי!
מטגנים בשמן עמוק או טיפת שמן?
תודה!
היי!
מטגנים בשמן עמוק או טיפת שמן?
מניחה שאיאפשר להחליף כמון בפ. מתוקה? אפשר רסק עגבניות?
תודה!
היי דבי,
מטגנים עם כף שמן אחת בלבד במשך דקה- שתיים מכל מצד. אח”כ מכניסים לתנור.
הכמון ממש מוסיף כאן ולא הייתי ממליצה לוותר עליו אלא אם ממש לא אוהבים. אם בכל זאת מוותרים לא צריך להוסיף שום דבר במקום.
תודה!
דקה שתיים??? נראה לי שזה כלום! אי אפשר לגמור טיגון מלא? אני משטחת אותם.
כמו כן, אם הבנתי נכון, מספיק שמן שמורחים על הטפלון עם נייר מגבת, נכון?
אלפי תודות!!!
הטיגון הקצר הוא רק כדי לצרוב את המעטפת החיצונית של הקבב כי אח”כ מכניסים לתנור ושם הקבב ממשיך להתבשל מבפנים (האמת שכך הקבב שומר על הצורה שלו ונראה טוב יותר 🙂 ). אם כן, שמים כף שמן במחבת ומטים אותה מעט לצדדים כדי שהשמן יתפזר באופן שווה לכל המחבת. עדיף לא לנגב עם נייר מגבת כי אז חלק מהשמן יספג בנייר.
את יכולה רק לטגן אבל אז כדאי באמת לשטח את הקבבים כדי שיהיו מוכנים גם מבפנים וחשוב לעבוד עם אש בינונית-נמוכה כדי שהם לא יישרפו מבחוץ.
בהצלחה!
טיגנתי אותם כדה וחצי אבל בתנור לאחר 8 דק’ הם יעעם ממש..יכול להיות כי עשיתי קציצות טיפה גדולות מהתמונה?
חיים*
כן, כנראה שהם עבים יותר. כמה קציצות יצאו לך מהכמות הזאת?
היי
נשמע נהר
לאלו מאיתנו שלא אוכלים בקר, ניתן לעשות את אותו מתכון עם עוף טחון?
היי אורנה,
אפשר להשתמש בעוף טחון אבל הטעם יהיה שונה לגמרי.
חג שמח 🙂
הי אני לא הוכלת טלה יש לך אולי משהו שיחליף אותו
היי,
את יכולה להכין עם בשר בקר טחון.