שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10-14 דקות

מס’ מנות: 15 קבבונים

מצרכים:

15 מקלות קינמון

500 גרם בשר טלה טחון (מומלץ לשלב 20% שומן כבש)

1 בצל בינוני טחון או מגורד

2 שיני שום כתושות

כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק

תבלינים: כפית מלח, כפית גדושה כמון, רבע כפית פלפל שחור




אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה (למעט מקלות הקינמון) ומתבלים.

-יוצרים קציצות קבב (באורך כ-5 ס”מ ורוחב כ-3 ס”מ) ומהדקים היטב סביב מקל הקינמון (הערה: אם הקציצות מתפרקות מומלץ להכניס את תערובת הבשר למקרר למשך כשעה להתייצבות).

-מחממים מחבת עם כף שמן וכשהמחבת חמה צולים את הקבבונים 1-2 דקות מכל צד, עד שמשחימים מבחוץ אך מבפנים עדיין לא מוכנים. מעבירים לתבנית (הערה לגבי הטיגון: לא מומלץ לטגן יותר מידי קבבים בבת אחת מאחר וזה מקרר את המחבת ופוגע בצלייה).

-מחממים תנור ל180 מעלות וכשהתנור חם מאוד מכניסים את התבנית וצולים (בתוכנית התנור הרגילה) במשך 8-10 דקות. (מומלץ להוציא קבב אחד לאחר 8 דקות , לחתוך באמצע ולבדוק האם מוכן).

*מומלץ להגיש את הקבבונים עם טחינה וסלט עגבניות חריף ו/או שיפודי ירקות צלויים בתנור או קונפי שום ועגבניות שרי.

הערות:

לגבי הבשר- בקשו מהקצב שיערבב לכם עם הבשר 20% שומן כבש ושיטחן לכם את הכל במכונה פעם אחת בלבד (ולא פעמיים).

אם בכל זאת קניתם בשר ללא שומן, מומלץ להוסיף לתערובת 3 כפות שמן.

אפשר להכין את הקבבונים מראש על מקלות, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר (אפשר להכין גם יום לפני).

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
סלט בורגול ורימוניםסלט בורגול ורימונים
עוגת תפוזים ודבש עוגת תפוזים ודבש
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
נעה (10:00 10.06.2024)

היי אפרת, אין על המתכונים שלך!!!רק את שלך אני אוהבת!!!שאלה: לקילו בשר טחון, כמה סודה לשתייה אני צריכה להוסיף? כדי שייצא אוורירי הבשר.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:08 10.06.2024)

חצי כפית❤️

avatar
נעה (14:50 10.06.2024)

היי אפרת שאלה נוספת בקשר לסודה, אני התכוונתי סודה בשתייה ולא באבקה, כמה לשים לקילו בשר טחון? תודה ; )
(סודה באבקה אני לא אוהבת את הטעם שהיא משאירה אחריה, מעדיפה בשתייה).

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:01 11.06.2024)

שליש כוס מי סודה מוגזים:)

avatar
שירלי (18:03 10.01.2024)

היי אפרת.
נראה מתכון מאוד מעניין!
יש לי כרגע בשר טחון ושומן כבש, יצא טעים??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:50 11.01.2024)

כן:)

avatar
גילת (10:33 14.03.2023)

הי אפרת,
רוצה לנסות להכין לשבת-ויש לי כמה שאלות:
האם אפשר לשים על שיפוד במקום מקל קינמון?
האם לצרוב במחבת פסים?
האם מתאימים להקפאה אחרי הכנה?
והאם מתאימים לחימום על הפלטה?
תודה רבה,
גילת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:45 14.03.2023)

היי,
אפשר לשפד בשיפוד, אפשר לטגן במחבת פסים, אפשר להקפיא אחרי ההכנה.
חימום על הפלטה עלול לייבש את הקבבונים.
בהצלחה!

avatar
ימית (10:52 14.10.2022)

הי, אפשר לוותר על צריבה בגז וישר בתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:03 14.10.2022)

היי,
הצריבה מאד משפרת את הטעם והמרקם, חבל לוותר עליה(:

avatar
ענת (15:20 5.05.2022)

היי אפרת,
איך אפשר להכין את זה עם קבב קפוא (בטעם מזרחי) שנקנה בסופר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:55 5.05.2022)

היי,
קבבים קפואים ניתן להכין על האש (במנגל) או בגריל, ואפשר גם לטגן עם מעט שמן בווק על להשחמה.

avatar
Sapir Moisuk (18:38 20.01.2022)

אשמח לדעת כאשר אני מוציאה את הבשר מהמקפיא כמה זמן בערך עד שהוא מפשיר על השיש ? אותה הכמות שציינת במתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:06 20.01.2022)

היי,
לוקח כמה שעות, 5-6 בערך (בחורף יכול לקחת גם קצת יותר).

avatar
אילנה (19:24 19.09.2021)

היי אפשר להוסיף חצי כוס סודה לשתיה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:25 19.09.2021)

היי אילנה,
חצי כוס זו כמות גדולה מאד.
את יכולה להוסיף חצי כפית אבקת סודה לשתייה, למרות שאין צורך(:

avatar
אילנה (19:27 19.09.2021)

תודה רב ה על תשובה מהירה

avatar
אהובה (07:56 6.04.2021)

האם אפשר לשים ישר על הגרילר (חשמלי)?
תודה והמשך יום נעים😘

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:55 6.04.2021)

היי אהובה,
כן, אפשר לצלות ישירות על הגריל.
יום מקסים😊

avatar
ספיר (21:11 24.03.2021)

מתאים לעל האש? או שצריך לעשות משהו מיוחד בשביל זה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:48 24.03.2021)

היי ספיר,
המתכון מתאים לצלייה על האש:)

avatar
שרה (09:53 19.10.2020)

היי, אין לי פטרוזיליה. אפשר להשתמש בכוסברה במקום? (אני משתמשת בבשר טחון) תודה מראש😁

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:13 19.10.2020)

כן.

avatar
שרנ (22:01 19.10.2020)

תודה רבה יצא כל כך טעים שהכל נטרף!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:26 20.10.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
ציון (11:02 18.04.2020)

היי, מת על האתר שלך ומשתמש בו המון, הוא ממש גורם לי לקצור מחמאות!
שאלה קטנה – ראיתי שאפשר להחליף לבשר טחון, השאלה אם צריך להוסיף שמן לתערובת?
בנוסף, האם יש אפשרות רק לאפות בתנור?
תודה ממש!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:36 18.04.2020)

היי ציון,
קודם כל אני שמחה שאתה נהנה מהאתר 🙂
אם הבשר הטחון הוא ללא שומן מומלץ להוסיף לתערובת 2-3 כפות שמן.
אפשר רק לאפות אבל יכול להיות שהקבב יפריש נוזלים. אפשר לחמם תנור ל190 מעלות , לשמן בנדיבות נייר אפיה ולהניח את הקבבים. לאפות במשך 15-20 דקות. להפוך צד ולאפות 5 דקות נוספות.

avatar
שרה (11:46 2.10.2018)

אוי…
שמתי רבע כוס פטרוזיליה יבשה!!!!
חיפשתי במתכונים אחרים שלך וראיתי בתגובות שהמלצת להחליף חצי כפית תבלין פטרוזיליה בכף פטרוזיליה טריה קצוצה, והבנתי שישנה יחסיות של 1 ל4..
הרסתי את התערובת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:13 2.10.2018)

היחס אינו קבוע ומשתנה בין מתכון למתכון.
בכל מקרה לא נורא, תמשיכי להכין רגיל עם מה ששמת.

avatar
שרה (09:46 2.10.2018)

בוקר טוב!
האם ניתן להשתמש בפטרוזיליה יבשה (תבלין) במקום טריה?
ואם כן, כמה לשים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:42 2.10.2018)

היי שרה,
עדיף להשתמש בפטרוזיליה טרייה, זה משפר את הטעם.
רק אם אין לך שימי כפית שטוחה תבלין פטרוזיליה.

avatar
ענבר (15:26 19.07.2018)

הנה הקבבונים שהכנתי לבעלי. אני צמחונית ויכולה לומר שהם נראים סוף הדרך!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:53 19.07.2018)

אלופה!
תודה על השיתוף 🙂

avatar
שרון (20:47 12.06.2018)

היי אפרת
אם אני רוצה להכין מבשר טחון האם אפשרי ? משהו מהמרכיבים משתנה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:09 12.06.2018)

כן אפשר. אין שינוי ביתר המרכיבים.

avatar
קורל (12:46 22.02.2018)

שלום , האם אפשר לטגן את הקבבים ללא תנור בכלל אלא רק טיגון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:42 22.02.2018)

היי קורל,
אפשר רק לטגן אבל אז יהיה כדאי לשטח את הקבבים כדי שיהיו מוכנים גם מבפנים. חשוב לטגן על אש בינונית-נמוכה כדי שהם לא יישרפו מבחוץ.

avatar
מיכל (11:35 30.01.2018)

היי, האם אפשר לוותר על הקינמון לגמרי? יש לי בעיה עם שילוב של קינמון ובשר ואני ממש רוצה להכין קבב בתנור.

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:59 30.01.2018)

כן, אפשר.

avatar
אור (15:04 8.09.2017)

הי
הקבבים בתנור היו כבר 10 דקות ומפרישים נוזלים. הגיוני? יש לציין שהבשר הופשר.
וגם אם איני טועמת בשר איך אדע שהוא מוכן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:59 8.09.2017)

היי אור,
בשר קפוא שהופשר מפריש נוזלים.
אפשר לחתוך קבב אחד באמצע. אם הבשר בפנים אדום זה עדיין לא מוכן ויש להחזיר לתנור.

avatar
אור (18:02 8.09.2017)

תודה!

avatar
אסף (22:06 17.05.2017)

הי אפרת,
גיליתי את האתר שלך לפני כמה חודשים, ואני משתמש בו באופן קבוע. הוא פשוט מדהים. אני אף פעם לא הייתי בשלן, ואני ממש קוצר מחמאות.
רציתי לשאול על המתכון הזה – אפשר להתאים אותו איכשהו להכנת קציצות קבב לעשיה על מנגל?
תודה,
אסף.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:33 18.05.2017)

היי אסף,
קודם כל כיף לשמוע.
המתכון מתאים גם להכנה במנגל.
יום נפלא 🙂

avatar
גילה (16:54 30.04.2017)

אחת שמבינה עשיתי פעם קציצות עים מקל קינמון ופשוט מה שצריך לשים אותם בתנור ולא במטוגן על מנת לישמור על הצורה וזה לא היתפרק לעולם

avatar
דור (22:43 8.02.2017)

אם אני רוצה לשים תבלין קינמון ללא המקלות.. כמה לתבל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:00 8.02.2017)

היי דור,
בסביבות שליש כפית אבקת קינמון.

avatar
לירון (01:08 23.01.2017)

מתכון שנראה נהדר!!האם ניתן להכניס לטוסטר אובן באותה מידת עשייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:25 23.01.2017)

אני חושבת שכן.
יום מקסים 🙂

avatar
קסניה (19:53 9.10.2016)

היי, איזה חלק של הטלה מומלץ? טיבון מתאים?

avatar
קסניה (19:56 9.10.2016)

והאם אפשר להחליף את השומן כבש בשומן טלה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:23 10.10.2016)

היי קסניה,
מומלץ להשתמש בצוואר או כתף אבל אפשר כל חלק שהוא מתאים כבשר לטחינה (מומלץ להתייעץ עם הקצב מה מתאים לקציצות/קבב).
אני מניחה שאפשר להשתמש בשומן טלה.

avatar
קרן (23:30 20.07.2016)

תודה רבה. המתכון נהדר :). איזה כיף שיש אתר כזה..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:33 20.07.2016)

תודה קרן, שמחה שאהבת 🙂

avatar
קרן (09:10 19.07.2016)

שאלה חשובה. את הקבב שמים בתנור על מצב אפייה או גריל? עם טורבו או בלי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:18 19.07.2016)

היי קרן,
מצב אפיה רגיל (קו עליון וקו תחתון).
יום מקסים 🙂

avatar
רוית (12:02 8.07.2016)

תודה על התגובה המהירה אפשר שיבולת שועל? או גזר? אסור לי לאכול גם תפוח אדמה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:05 8.07.2016)

בטח, שיבולת שועל יהיה מצוין. גזר את יכולה להוסיף בשביל הטעם 🙂

avatar
רוית מלכה (11:25 8.07.2016)

היי
המתכונים נהדרים!
אני רוצה להכין עם בשר בקר כקציצות ולטגן. אפשרי? האם הקציצות לא יתפרקו? אני לא רוצה להוסיף לחם/פירורי לחם
להוסיף משהו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:40 8.07.2016)

היי רוית,
אם הקציצות יתפרקו או לא זה תלוי בטחינת הבשר (האם נטחן פעם או פעמיים, דק או עבה וכו’). אם יש לך זמן שימי את תערובת הבשר (לאחר שאת מכינה אותה) במקרר לשעה לפחות להתייצבות לפני הטיגון (אם מצטברים נוזלים בקערה יש לשפוך אותם).
אם לא, את יכולה להוסיף לתערובת תפו”א בינוני מגורד דק (במקום פירורי לחם).
בהצלחה 🙂

avatar
ליאור (15:36 2.06.2016)

היי
חייבת לציין שהאתר שלך עוזר לי מאודד ! אחלה מתכונים , תודה 🙂

רציתי לדעת… פעם אכלתי קבב שממולא בטחינה .
האם ישלך מתכון מגניב וטעים לזה ? או לחלופין, האם ניראלך שאפשר למלא פה את הקבבונים במעט טחינה ? 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:00 2.06.2016)

היי ליאור,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה להכין מהמתכון הזה.
יש באתר מתכון לטחינה. לאחר שיוצרים צורה של קציצה, עושים בה שקע עם האצבעות וממלאים בפנים כחצי כפית טחינה מוכנה וסוגרים לקציצה.
כדאי שהטחינה תהיה דווקא יותר סמיכה במקרה הזה לכן אני ממליצה להוסיף קצת פחות מים ממה שרשום במתכון.
בהצלחה 😉

avatar
שושי (16:39 29.05.2016)

הי איזה מספר או חלק של הטלה לבקש מהקצב לטחון אני יודעת שבסופר הם טוחנים בדר״כ צוואר בקר וזה יוצא די יבש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:17 29.05.2016)

היי שושי,
אם את מוסיפה לבשר 20% שומן כבש זה לא משנה איזה חלק. אם את לא מוסיפה שומן אני חושבת שכדאי לטחון “שפונדרה” כי הוא חלק יחסית שמן ובכל מקרה, ממליצה להתייעץ עם הקצב.

avatar
דבי (15:02 29.02.2016)

הי!

מה בקשר להודו אדום במקום ?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:39 29.02.2016)

היי דבי,
לא ניסיתי להכין עם הודו אדום טחון אבל נראה לי שיכול להיות מעניין 🙂

avatar
דבי (17:00 29.02.2016)

לא יודעת בהשוואה לבשר בקר אבל עשיתי עם אדום טחון ויצא ממש טוב. אלפי תודות!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:58 29.02.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
דבי (14:20 1.02.2016)

היי!

מטגנים בשמן עמוק או טיפת שמן?
תודה!

avatar
דבי (14:24 1.02.2016)

היי!

מטגנים בשמן עמוק או טיפת שמן?
מניחה שאיאפשר להחליף כמון בפ. מתוקה? אפשר רסק עגבניות?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:32 1.02.2016)

היי דבי,
מטגנים עם כף שמן אחת בלבד במשך דקה- שתיים מכל מצד. אח”כ מכניסים לתנור.
הכמון ממש מוסיף כאן ולא הייתי ממליצה לוותר עליו אלא אם ממש לא אוהבים. אם בכל זאת מוותרים לא צריך להוסיף שום דבר במקום.

avatar
דבי (15:55 1.02.2016)

תודה!
דקה שתיים??? נראה לי שזה כלום! אי אפשר לגמור טיגון מלא? אני משטחת אותם.

כמו כן, אם הבנתי נכון, מספיק שמן שמורחים על הטפלון עם נייר מגבת, נכון?
אלפי תודות!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:08 1.02.2016)

הטיגון הקצר הוא רק כדי לצרוב את המעטפת החיצונית של הקבב כי אח”כ מכניסים לתנור ושם הקבב ממשיך להתבשל מבפנים (האמת שכך הקבב שומר על הצורה שלו ונראה טוב יותר 🙂 ). אם כן, שמים כף שמן במחבת ומטים אותה מעט לצדדים כדי שהשמן יתפזר באופן שווה לכל המחבת. עדיף לא לנגב עם נייר מגבת כי אז חלק מהשמן יספג בנייר.
את יכולה רק לטגן אבל אז כדאי באמת לשטח את הקבבים כדי שיהיו מוכנים גם מבפנים וחשוב לעבוד עם אש בינונית-נמוכה כדי שהם לא יישרפו מבחוץ.
בהצלחה!

avatar
דור (22:25 28.01.2016)

טיגנתי אותם כדה וחצי אבל בתנור לאחר 8 דק’ הם יעעם ממש..יכול להיות כי עשיתי קציצות טיפה גדולות מהתמונה?

avatar
דור (22:25 28.01.2016)

חיים*

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:03 28.01.2016)

כן, כנראה שהם עבים יותר. כמה קציצות יצאו לך מהכמות הזאת?

avatar
אורנה (22:26 26.09.2015)

היי
נשמע נהר
לאלו מאיתנו שלא אוכלים בקר, ניתן לעשות את אותו מתכון עם עוף טחון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:12 26.09.2015)

היי אורנה,
אפשר להשתמש בעוף טחון אבל הטעם יהיה שונה לגמרי.
חג שמח 🙂

avatar
ארמילה (22:29 23.09.2015)

הי אני לא הוכלת טלה יש לך אולי משהו שיחליף אותו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:47 23.09.2015)

היי,
את יכולה להכין עם בשר בקר טחון.

לקריאת כל התגובות