זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 7 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 תפוחי אדמה אדומים גדולים פרוסים לעיגולים דקים-דקים

לבלילה:

1 ביצה

חצי כוס קמח תופח

חצי כוס מי סודה לשתיה

רבע כפית כורכום

כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בצלחת זכוכית שטוחה ומכניסים למיקרוגל למשך 4-5 דקות, עד לריכוך כמעט מלא.

-בעזרת מטרפה מערבבים את חומרי הבלילה בקערה, עד לקבלת תערובת חלקה ומעט סמיכה (במרקם של טחינה).

-טובלים כל פרוסת תפוח אדמה בבלילה ומטגנים בשמן עמוק כדקה מכל צד עד להזהבה יפה. מוציאים ומעבירים לנייר סופג.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מתכון לפלאפלמתכון לפלאפל
ספגטי ברוטב עגבניות חריף ספגטי ברוטב עגבניות חריף
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
יפית (17:12 1.01.2022)

אין לי מיקרו גל, ואין לי קמח תןפח, יש לי קמח רגיל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:36 1.01.2022)

היי,
במקום במיקרוגל אפשר לבשל את תפוחי האדמה במים רותחים במשך 5-10 דקות.
ואפשר להשתמש בקמח רגיל+ חצי כפית אבקת אפייה.

avatar
amir dabush (10:59 24.11.2021)

מה זה מי סודה לשתיה? סודה או אבקת סודה לשתיה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:26 24.11.2021)

היי,
הכוונה לסודה, לא לאבקה(:

avatar
גיא לוי (09:51 24.11.2021)

תודה רבה על המתכונים הטיעימים ביותר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:28 24.11.2021)

שמחה שאהבת את המתכון ותודה על הפרגון(:

avatar
גיא לוי (11:00 24.11.2021)

חח בשמחה:-)

avatar
S (09:49 24.11.2021)

ממש טעים ומגרה ממליץ בחוםםם

avatar
מוריה (12:13 16.08.2021)

אני רוצה להכין שוב אבל עכשיו אין לי מיקרוגל אז-
אז קודם לחתוך את התפוא ואז להכניס לסיר או להכניס שלם לסיר ואז לחתוך?
תודה ענקית!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:42 16.08.2021)

היי מוריה,
אפשר לחתוך לפני הבישול רק שימי לב להיזהר מבישול יתר כדי שלא יתפרקו…

avatar
מוריה (11:19 15.07.2021)

ואווו הכנתי וכולם טרפו לא נשאר פרור🍟🍟🍟

למי שאין סודה הכנתי עם מים יצא פצצה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:27 15.07.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף מוריה(:

avatar
אורטל (13:45 24.05.2021)

אחר צהריים טובים
מה יכול לשמש תחליף ראוי לכורכום (החתולים שלי מקבלים כתמים ממנו אז אין לי) – כמון, צילי, בזיליקום, או אורגנו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:12 24.05.2021)

היי,
כל תבלין שאת אוהבת ילך, פשוט הצבע של הצ’יפס יהיה פחות צהוב.

avatar
רחל (13:13 21.04.2021)

נפלאה את, אפרת יקרה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:29 21.04.2021)

תודה רחל❤

avatar
מלי (14:33 15.04.2021)

יצא ממש טעים אבל אני לא יודעת זה לא התנפח כל כך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:07 15.04.2021)

היי מלי,
הצ’יפס לא אמור להתנפח הרבה, זה בסדר😊

avatar
מיכל (15:04 14.04.2021)

הי אפרת,תודה על האתר המהמם💜אם אין לי סודה לשתיה אפשר להמיר בבירה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:50 14.04.2021)

היי מיכל,
לא חושבת שכדאי בגלל הטעם של הבירה… אפשר להחליף במים🙂

avatar
נופר (11:09 10.04.2021)

חטיפים מושלמים לשבת סגרירית

צ’יפס מתנפח
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:21 10.04.2021)

כיף שאהבת! נראה מעולה:)

avatar
מור (23:31 15.03.2021)

מה עושים בפסח ?במקום,הקמח תופח.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:40 16.03.2021)

היי מור,
לא ניסיתי, אבל מניחה שאפשר לשים קמח ללא גלוטן במקום.

avatar
יפעת (18:29 3.09.2020)

אפשרי עם שמרים?

avatar
יפעת (18:28 3.09.2020)

היי אם אין לי אבקת אפיה? מה עושים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:03 3.09.2020)

תכיני בלי (פחות מתאים לשים שמרים).

avatar
עדן (17:45 30.08.2020)

האם צריך לקלף את התפוחי אדמה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:58 30.08.2020)

רצוי.

avatar
שיר (18:40 30.06.2020)

בכמה תפוחי אדמה להשתמש אם מדובר בחמישה אוכלים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:49 30.06.2020)

אני מניחה שזה מוגש כתוספת?
אן כן, מספיק להכין 4 תפו”א גדולים או 5-6 בינוניים.

avatar
נפתלי ליטל (20:51 23.09.2020)

היי אפרת בהמשך לתשובתך אם מכינים לפי 4 תפוחי אדמה האם להכפיל כמויות של שאר המצרכים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:43 24.09.2020)

נראה לי שכן אבל תתחילי מהבלילה במתכון המקורי. אם היא תגמר, תכיני עוד.

avatar
סיגל (09:58 28.04.2020)

היי אם אין לי מי סודה לשתייה האם אפשר אבקת סודה לשתייה??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:56 28.04.2020)

אבקת סודה פחות מתאימה. זה אמור לעבוד גם עם מים קרים.

avatar
סיגל (12:08 28.04.2020)

תודה רבה על התשובה המהירה אלופה

avatar
לינור (10:22 20.04.2020)

אני רוצה להודות לך על מתכונים נפלאים,פשוטים וסופר טעימים!
ישנם המון בלוגים לאוכל ,
נדיר למצוא כזה שממש עושה נפלאות כמו שלך,
תודה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:48 20.04.2020)

תודה רבה לינור ❤️

avatar
מימי (12:27 19.01.2020)

הי אפרת,
לאיזה עובי צריכים לחתוך את התפו\”א?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:07 19.01.2020)

כ-2 מ”מ.

avatar
אילנה. (10:24 8.05.2019)

אין לי מיקרוגל. מה עושים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:45 8.05.2019)

אפשר לבשל במים רותחים במשך 5-10 דקות.

avatar
לאה (19:05 18.02.2019)

ילך טוב עם קמח קונדיטור+א.אפיה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:54 18.02.2019)

אני חושבת שכן.

avatar
ריקי (11:02 18.01.2019)

אך מכינים ציפס מתנפח עם חצילים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:34 18.01.2019)

טובלים פרוסות חצילים בעובי 1 ס”מ בבלילה ומטגנים (במקום פרוסות תפו”א).

avatar
יפית (14:56 22.08.2018)

אין לי קמח תופח. יש קמח רגיל. מה עושים?
והאם לפרוס בסכין או מנדולינה את תפוח האדמה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:35 22.08.2018)

אפשר לשים חצי כוס קמח רגיל +חצי כפית אבקת אפיה.
לדעתי עדיף במנדולינה.

avatar
הילה (09:23 14.08.2018)

לא התנפח לי 🙁 חוץ ממים במקום סודה כי לא היה לי עשיתי הכל עפי המתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:25 14.08.2018)

השתמשת בקמח תופח או קמח רגיל? השמן היה מספיק חם?

avatar
הילה (18:33 19.08.2018)

קמח תופח. השמן היה חם. עד כמה עמוד צריך השמן להיות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:25 19.08.2018)

לבדיקה אם השמן בטמפ’ נכונה יש להכניס כף עץ לתוך השמן. השמן מוכן לטיגון כאשר נוצר סביב הכף בעבוע עדין.
בכל מקרה, הציפס לא אמור לצאת ממש נפוח אלא אמורה להיות סביבו שכבה שקצת מתנפחת בטיגון.

avatar
הילה (20:01 19.08.2018)

כן גם זה לא יצא לי. אנסה שוב בהזדמנות. בכל מקרה גם אנין הטעם טען שהם היו מאוד טעימים אפילו שכלל לא התנפחו 🙂 תמיד טוב לנסות מתכונים מהאתר שלך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 19.08.2018)

תודה 🙂

avatar
לינור (20:16 7.08.2018)

הי האם חייב להשתמש בתפוח אדמה אדום??? או אפשר כל סוג?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:24 7.08.2018)

לא חייב דווקא תפו”א אדום.

avatar
יעל (11:44 29.05.2018)

הי
האם ניתן לשים משהו אחר במקום ביצה למי שאלרגי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:07 29.05.2018)

אני חושבת שאפשר פשוט לוותר על הביצה.

avatar
סנדרה (20:07 7.03.2018)

אין לי סודה וכורכום
זה עדיין ייצא טוב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:20 7.03.2018)

היי סנדרה,
זה יוצא יותר טעים עם אבל אם אין לך את יכולה להכין בלי ובמקום סודה לשים מים קרים.

avatar
מירית (13:11 18.02.2018)

היי,
חצי כוס מי סודה לשתיה הכוונה למי סודה לשתיה מוכנה שקונים ? אפשר להכין מאבקת סודה לשתיה?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:56 18.02.2018)

היי מירית,
הכוונה למים מוגזים שקונים בבקבוק. לא ניתן להכין מאבקת סודה לשתיה.

avatar
דני (08:30 4.02.2018)

בוקר טוב
הפאלפל.הציפס המתנפח,הפיתה המטוגנת,החמין,קינוח קצפת,והממתק שוקולד
הכול יצא מאוד טעים
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 4.02.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה דני.
שבוע מעולה

avatar
חן (15:24 23.01.2018)

היי ,ני רוצה לעשות פיש אנד צ’יפס וחשבתי לעשות את הבלילה ולטגן עם דגים במקום תפו”א. .זה יהי טוב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:50 23.01.2018)

אני חושבת שכן אבל את הדגים מומלץ קודם לתבל במיץ לימון, פפריקה, מלח ופלפל שחור ולאחר מכן לטבול בבלילה.

avatar
אורנה (15:16 16.01.2018)

פרסתי דק מאוד בלי ריכוך ראשוני ויצא מעולה!
המעטפת תפוחה בזמן הטיגון,ויצא טעיםםם.
יש לך רעיון איך לגרום למעטפת להיות קראנצית?
תודה על הכל,
אורנה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:25 16.01.2018)

מצוין 🙂
לדעתי דווקא הביצה מרככת את המעטפת. אפשר לנסות בלי הביצה.

avatar
אורנה (12:04 16.01.2018)

היי אפרת,
האם חייבים לרכך את פרוסות תפוח האדמה?
הם פרוסים דק מאוד…יכול להיות שלא יהיו מוכנים בחלק הפנימי בלי ריכוך מראש?
פשוט משתדלת לא להשתמש הרבה במיקרו ומתעצלת להרתיח במים.
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:04 16.01.2018)

היי אורנה,
אם את מוותרת על הריכוך במיקרו/הרתחה במים אז תשתדלי לפרוס את תפוחי האדמה כמה שיותר דק.

avatar
מלה בצלאל (11:09 8.01.2018)

אם אני רוצה להכין לחמישה , האם צריך לשנות כמויות חוץ מתפוחי האדמה?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:03 8.01.2018)

היי מלה,
את יכולה להתחיל מהכמות הבלילה כפי שרשום במתכון ואם יהיה צורך תכיני כמות נוספת.
יום מקסים 🙂

avatar
שלומי (15:07 28.12.2017)

יצא מדהים!!!!!!! תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:08 28.12.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שלומי.

avatar
חווה (13:47 28.12.2017)

איך אפשר לרכך את תפו”א בלי מיקרו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:37 28.12.2017)

היי חווה,
אפשר לבשל במים רותחים במשך 5-10 דקות.

avatar
נועה (13:33 28.12.2017)

אפשר עם תפוחי אדמה לבנים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:38 28.12.2017)

אפשר אבל עם האדומים יוצא מוצלח וטעים יותר.

avatar
דורית (07:49 28.12.2017)

האם יש תחליף לביצה (לטבעונים)?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:43 28.12.2017)

לא ניסיתי (רציתי ושכחתי) אבל אני חושבת שאפשר להכין את זה גם בלי הביצה. כעקרון הביצה אמורה להעניק למעטפת החיצונית רכות מסוימת בעוד שבלי ביצה אני מניחה שזה ייצא יותר קריספי.

avatar
רבקה (11:35 25.12.2017)

שלום!
מה אפשר לעשות אם אין לי מיקרוגל?
תודה מראש.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:58 25.12.2017)

היי רבקה,
אפשר לבשל במים רותחים במשך 5-10 דקות.

avatar
דני (09:32 25.12.2017)

בוקר טוב
יש אולי תחליף לסודה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:52 25.12.2017)

אני חושבת שזה יעבוד גם עם מים.
יום נעים 🙂

לקריאת כל התגובות