שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 7 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 תפוחי אדמה אדומים גדולים פרוסים לעיגולים דקים-דקים

לבלילה:

1 ביצה

חצי כוס קמח תופח

חצי כוס מי סודה לשתיה

רבע כפית כורכום

כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בצלחת זכוכית שטוחה ומכניסים למיקרוגל למשך 4-5 דקות, עד לריכוך כמעט מלא.

-בעזרת מטרפה מערבבים את חומרי הבלילה בקערה, עד לקבלת תערובת חלקה ומעט סמיכה (במרקם של טחינה).

-טובלים כל פרוסת תפוח אדמה בבלילה ומטגנים בשמן עמוק כדקה מכל צד עד להזהבה יפה. מוציאים ומעבירים לנייר סופג.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון לפלאפל
ספגטי ברוטב עגבניות חריף

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מוריה (12:13 16.08.2021)

אני רוצה להכין שוב אבל עכשיו אין לי מיקרוגל אז-
אז קודם לחתוך את התפוא ואז להכניס לסיר או להכניס שלם לסיר ואז לחתוך?
תודה ענקית!

מתכונים ב-10 דקות (12:42 16.08.2021)

היי מוריה,
אפשר לחתוך לפני הבישול רק שימי לב להיזהר מבישול יתר כדי שלא יתפרקו…

מוריה (11:19 15.07.2021)

ואווו הכנתי וכולם טרפו לא נשאר פרור🍟🍟🍟

למי שאין סודה הכנתי עם מים יצא פצצה!

מתכונים ב-10 דקות (12:27 15.07.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף מוריה(:

אורטל (13:45 24.05.2021)

אחר צהריים טובים
מה יכול לשמש תחליף ראוי לכורכום (החתולים שלי מקבלים כתמים ממנו אז אין לי) – כמון, צילי, בזיליקום, או אורגנו?

מתכונים ב-10 דקות (14:12 24.05.2021)

היי,
כל תבלין שאת אוהבת ילך, פשוט הצבע של הצ’יפס יהיה פחות צהוב.

רחל (13:13 21.04.2021)

נפלאה את, אפרת יקרה!

מתכונים ב-10 דקות (13:29 21.04.2021)

תודה רחל❤

מלי (14:33 15.04.2021)

יצא ממש טעים אבל אני לא יודעת זה לא התנפח כל כך

מתכונים ב-10 דקות (16:07 15.04.2021)

היי מלי,
הצ’יפס לא אמור להתנפח הרבה, זה בסדר😊

מיכל (15:04 14.04.2021)

הי אפרת,תודה על האתר המהמם💜אם אין לי סודה לשתיה אפשר להמיר בבירה?

מתכונים ב-10 דקות (15:50 14.04.2021)

היי מיכל,
לא חושבת שכדאי בגלל הטעם של הבירה… אפשר להחליף במים🙂

נופר (11:09 10.04.2021)

חטיפים מושלמים לשבת סגרירית

מתכונים ב-10 דקות (20:21 10.04.2021)

כיף שאהבת! נראה מעולה:)

מור (23:31 15.03.2021)

מה עושים בפסח ?במקום,הקמח תופח.

מתכונים ב-10 דקות (00:40 16.03.2021)

היי מור,
לא ניסיתי, אבל מניחה שאפשר לשים קמח ללא גלוטן במקום.

יפעת (18:29 3.09.2020)

אפשרי עם שמרים?

יפעת (18:28 3.09.2020)

היי אם אין לי אבקת אפיה? מה עושים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:03 3.09.2020)

תכיני בלי (פחות מתאים לשים שמרים).

עדן (17:45 30.08.2020)

האם צריך לקלף את התפוחי אדמה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:58 30.08.2020)

רצוי.

שיר (18:40 30.06.2020)

בכמה תפוחי אדמה להשתמש אם מדובר בחמישה אוכלים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:49 30.06.2020)

אני מניחה שזה מוגש כתוספת?
אן כן, מספיק להכין 4 תפו”א גדולים או 5-6 בינוניים.

נפתלי ליטל (20:51 23.09.2020)

היי אפרת בהמשך לתשובתך אם מכינים לפי 4 תפוחי אדמה האם להכפיל כמויות של שאר המצרכים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:43 24.09.2020)

נראה לי שכן אבל תתחילי מהבלילה במתכון המקורי. אם היא תגמר, תכיני עוד.

סיגל (09:58 28.04.2020)

היי אם אין לי מי סודה לשתייה האם אפשר אבקת סודה לשתייה??

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:56 28.04.2020)

אבקת סודה פחות מתאימה. זה אמור לעבוד גם עם מים קרים.

סיגל (12:08 28.04.2020)

תודה רבה על התשובה המהירה אלופה

לינור (10:22 20.04.2020)

אני רוצה להודות לך על מתכונים נפלאים,פשוטים וסופר טעימים!
ישנם המון בלוגים לאוכל ,
נדיר למצוא כזה שממש עושה נפלאות כמו שלך,
תודה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:48 20.04.2020)

תודה רבה לינור ❤️

מימי (12:27 19.01.2020)

הי אפרת,
לאיזה עובי צריכים לחתוך את התפו\”א?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:07 19.01.2020)

כ-2 מ”מ.

אילנה. (10:24 8.05.2019)

אין לי מיקרוגל. מה עושים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:45 8.05.2019)

אפשר לבשל במים רותחים במשך 5-10 דקות.

לאה (19:05 18.02.2019)

ילך טוב עם קמח קונדיטור+א.אפיה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:54 18.02.2019)

אני חושבת שכן.

ריקי (11:02 18.01.2019)

אך מכינים ציפס מתנפח עם חצילים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:34 18.01.2019)

טובלים פרוסות חצילים בעובי 1 ס”מ בבלילה ומטגנים (במקום פרוסות תפו”א).

יפית (14:56 22.08.2018)

אין לי קמח תופח. יש קמח רגיל. מה עושים?
והאם לפרוס בסכין או מנדולינה את תפוח האדמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:35 22.08.2018)

אפשר לשים חצי כוס קמח רגיל +חצי כפית אבקת אפיה.
לדעתי עדיף במנדולינה.

הילה (09:23 14.08.2018)

לא התנפח לי 🙁 חוץ ממים במקום סודה כי לא היה לי עשיתי הכל עפי המתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:25 14.08.2018)

השתמשת בקמח תופח או קמח רגיל? השמן היה מספיק חם?

הילה (18:33 19.08.2018)

קמח תופח. השמן היה חם. עד כמה עמוד צריך השמן להיות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:25 19.08.2018)

לבדיקה אם השמן בטמפ’ נכונה יש להכניס כף עץ לתוך השמן. השמן מוכן לטיגון כאשר נוצר סביב הכף בעבוע עדין.
בכל מקרה, הציפס לא אמור לצאת ממש נפוח אלא אמורה להיות סביבו שכבה שקצת מתנפחת בטיגון.

הילה (20:01 19.08.2018)

כן גם זה לא יצא לי. אנסה שוב בהזדמנות. בכל מקרה גם אנין הטעם טען שהם היו מאוד טעימים אפילו שכלל לא התנפחו 🙂 תמיד טוב לנסות מתכונים מהאתר שלך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 19.08.2018)

תודה 🙂

לינור (20:16 7.08.2018)

הי האם חייב להשתמש בתפוח אדמה אדום??? או אפשר כל סוג?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:24 7.08.2018)

לא חייב דווקא תפו”א אדום.

יעל (11:44 29.05.2018)

הי
האם ניתן לשים משהו אחר במקום ביצה למי שאלרגי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:07 29.05.2018)

אני חושבת שאפשר פשוט לוותר על הביצה.

סנדרה (20:07 7.03.2018)

אין לי סודה וכורכום
זה עדיין ייצא טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:20 7.03.2018)

היי סנדרה,
זה יוצא יותר טעים עם אבל אם אין לך את יכולה להכין בלי ובמקום סודה לשים מים קרים.

מירית (13:11 18.02.2018)

היי,
חצי כוס מי סודה לשתיה הכוונה למי סודה לשתיה מוכנה שקונים ? אפשר להכין מאבקת סודה לשתיה?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:56 18.02.2018)

היי מירית,
הכוונה למים מוגזים שקונים בבקבוק. לא ניתן להכין מאבקת סודה לשתיה.

דני (08:30 4.02.2018)

בוקר טוב
הפאלפל.הציפס המתנפח,הפיתה המטוגנת,החמין,קינוח קצפת,והממתק שוקולד
הכול יצא מאוד טעים
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 4.02.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה דני.
שבוע מעולה

חן (15:24 23.01.2018)

היי ,ני רוצה לעשות פיש אנד צ’יפס וחשבתי לעשות את הבלילה ולטגן עם דגים במקום תפו”א. .זה יהי טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:50 23.01.2018)

אני חושבת שכן אבל את הדגים מומלץ קודם לתבל במיץ לימון, פפריקה, מלח ופלפל שחור ולאחר מכן לטבול בבלילה.

אורנה (15:16 16.01.2018)

פרסתי דק מאוד בלי ריכוך ראשוני ויצא מעולה!
המעטפת תפוחה בזמן הטיגון,ויצא טעיםםם.
יש לך רעיון איך לגרום למעטפת להיות קראנצית?
תודה על הכל,
אורנה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:25 16.01.2018)

מצוין 🙂
לדעתי דווקא הביצה מרככת את המעטפת. אפשר לנסות בלי הביצה.

אורנה (12:04 16.01.2018)

היי אפרת,
האם חייבים לרכך את פרוסות תפוח האדמה?
הם פרוסים דק מאוד…יכול להיות שלא יהיו מוכנים בחלק הפנימי בלי ריכוך מראש?
פשוט משתדלת לא להשתמש הרבה במיקרו ומתעצלת להרתיח במים.
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:04 16.01.2018)

היי אורנה,
אם את מוותרת על הריכוך במיקרו/הרתחה במים אז תשתדלי לפרוס את תפוחי האדמה כמה שיותר דק.

מלה בצלאל (11:09 8.01.2018)

אם אני רוצה להכין לחמישה , האם צריך לשנות כמויות חוץ מתפוחי האדמה?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:03 8.01.2018)

היי מלה,
את יכולה להתחיל מהכמות הבלילה כפי שרשום במתכון ואם יהיה צורך תכיני כמות נוספת.
יום מקסים 🙂

שלומי (15:07 28.12.2017)

יצא מדהים!!!!!!! תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:08 28.12.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שלומי.

חווה (13:47 28.12.2017)

איך אפשר לרכך את תפו”א בלי מיקרו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:37 28.12.2017)

היי חווה,
אפשר לבשל במים רותחים במשך 5-10 דקות.

נועה (13:33 28.12.2017)

אפשר עם תפוחי אדמה לבנים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:38 28.12.2017)

אפשר אבל עם האדומים יוצא מוצלח וטעים יותר.

דורית (07:49 28.12.2017)

האם יש תחליף לביצה (לטבעונים)?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:43 28.12.2017)

לא ניסיתי (רציתי ושכחתי) אבל אני חושבת שאפשר להכין את זה גם בלי הביצה. כעקרון הביצה אמורה להעניק למעטפת החיצונית רכות מסוימת בעוד שבלי ביצה אני מניחה שזה ייצא יותר קריספי.

רבקה (11:35 25.12.2017)

שלום!
מה אפשר לעשות אם אין לי מיקרוגל?
תודה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:58 25.12.2017)

היי רבקה,
אפשר לבשל במים רותחים במשך 5-10 דקות.

דני (09:32 25.12.2017)

בוקר טוב
יש אולי תחליף לסודה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:52 25.12.2017)

אני חושבת שזה יעבוד גם עם מים.
יום נעים 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.