זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 7 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 תפוחי אדמה אדומים גדולים פרוסים לעיגולים דקים-דקים
לבלילה:
1 ביצה
חצי כוס קמח תופח
חצי כוס מי סודה לשתיה
רבע כפית כורכום
כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בצלחת זכוכית שטוחה ומכניסים למיקרוגל למשך 4-5 דקות, עד לריכוך כמעט מלא.
-בעזרת מטרפה מערבבים את חומרי הבלילה בקערה, עד לקבלת תערובת חלקה ומעט סמיכה (במרקם של טחינה).
-טובלים כל פרוסת תפוח אדמה בבלילה ומטגנים בשמן עמוק כדקה מכל צד עד להזהבה יפה. מוציאים ומעבירים לנייר סופג.
ראו גם
- פוטטוס בתנור |
- סטייק כרובית |
- טורטית בשר |
- כרובית צלויה בתנור |
- תפוחי אדמה מעוכים |
- פטריות מוקרמות בטחינה
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
האם אפשר לעשות את זה עם קמח רגיל ולא קמח תופח?
אפשר לערבב חצי כוס קמח רגיל עם חצי כפית אבקת אפיה.
לא צריך לרכך במיקרו. חותכים דק דק ויוצא פצצה.
תודה שירי🙂
כול מתכון פצצה וממש ממש טעים
הכנתי ויצא מושלםםםם
איזה כיף לשמוע❤️
מתאים לשבת בלילה (על הפלטה) או שטעים רק מיד?
הצ’יפס במיטבו סמוך להכנה, חימום בפלטה ישנה את המרקם.
איזה עובי צריך לחתוך את התפוחי אדמה
לעיגולים דקיקים. מעריכה שעובי כ-3-5 מ”מ.
האם ניתן להשהות את התפוחים אדמה בתוך הבלילה עד לטיגון?
היי,
אפשר אבל לא מומלץ למשך יותר משעה.
לכמות גדולה. האם ניתן לשפוך את הבלילה על התפוחי אדמה?
אפשר רק צריך להקפיד שכל תפוחי האדמה יהיו מכוסים בבלילה מכל הצדדים.
אפשר להכין בתנור ? אם כן איך?
היי,
בתנור יצא שונה, לא יתנפח כמו בטיגון.
הכנו את זה בתנור, חלק יצאו נפוחים וחלק פחות… (כנראה בגלל שזה אפיה ולא טיגון) בגלל שזה בתנור יצא ממש קראנצי- אני אוהבת!! ליד הכנו את הלביבות גבינה שלך והיה לנו ארוחת ערב מושלמת לחנוכה!!!
אין על האתר שלךך!!! מושלם !! הנראות של המתכונים מעולה ועושה חשק להכין הכללל!!!
רוב המתכונים ממש ברורים וקלילים ומה שנח שתמיד אפשר לוותר על מוצרים אם אין בבית או לא אוהבים או להחליף במוצר אחר ועדיין זה יוצא מוצלח!!
את כל המתכונים שלי כמעט מאז שהכרתי את האתר מכינה מפה וממליצה לכולם לעבוד עם האתר!! יש פה מתכונים לכל דבר ומלא קטגוריות ופשוט צריך לבחור איזה קטגוריה עכשיו הולכים להשתלט:-)
קיצר אתר אלוף ואת עוד יותר!!
חבל שאין לי אפשרות לעלות את התמונות שצילמנו פשוט יש לנו טלפונים פשוטים…
שמחה כל כך שאהבת את המתכון!
התרגשתי לקרוא את המילים החמות והפרגון…
תודה❤
האם יעבוד עם קמח ללא גלוטן ?
היי,
לא ניסיתי בעצמי אבל מניחה שאפשר עם קמח לל”ג. יצא שונה מעט.
אין לי מיקרו גל, ואין לי קמח תןפח, יש לי קמח רגיל
היי,
במקום במיקרוגל אפשר לבשל את תפוחי האדמה במים רותחים במשך 5-10 דקות.
ואפשר להשתמש בקמח רגיל+ חצי כפית אבקת אפייה.
מה זה מי סודה לשתיה? סודה או אבקת סודה לשתיה?
היי,
הכוונה לסודה, לא לאבקה(:
תודה רבה על המתכונים הטיעימים ביותר
שמחה שאהבת את המתכון ותודה על הפרגון(:
חח בשמחה:-)
ממש טעים ומגרה ממליץ בחוםםם
אני רוצה להכין שוב אבל עכשיו אין לי מיקרוגל אז-
אז קודם לחתוך את התפוא ואז להכניס לסיר או להכניס שלם לסיר ואז לחתוך?
תודה ענקית!
היי מוריה,
אפשר לחתוך לפני הבישול רק שימי לב להיזהר מבישול יתר כדי שלא יתפרקו…
ואווו הכנתי וכולם טרפו לא נשאר פרור🍟🍟🍟
למי שאין סודה הכנתי עם מים יצא פצצה!
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף מוריה(:
אחר צהריים טובים
מה יכול לשמש תחליף ראוי לכורכום (החתולים שלי מקבלים כתמים ממנו אז אין לי) – כמון, צילי, בזיליקום, או אורגנו?
היי,
כל תבלין שאת אוהבת ילך, פשוט הצבע של הצ’יפס יהיה פחות צהוב.
נפלאה את, אפרת יקרה!
תודה רחל❤
יצא ממש טעים אבל אני לא יודעת זה לא התנפח כל כך
היי מלי,
הצ’יפס לא אמור להתנפח הרבה, זה בסדר😊
הי אפרת,תודה על האתר המהמם💜אם אין לי סודה לשתיה אפשר להמיר בבירה?
היי מיכל,
לא חושבת שכדאי בגלל הטעם של הבירה… אפשר להחליף במים🙂
חטיפים מושלמים לשבת סגרירית
כיף שאהבת! נראה מעולה:)
מה עושים בפסח ?במקום,הקמח תופח.
היי מור,
לא ניסיתי, אבל מניחה שאפשר לשים קמח ללא גלוטן במקום.
אפשרי עם שמרים?
היי אם אין לי אבקת אפיה? מה עושים
תכיני בלי (פחות מתאים לשים שמרים).
האם צריך לקלף את התפוחי אדמה?
רצוי.
בכמה תפוחי אדמה להשתמש אם מדובר בחמישה אוכלים?
אני מניחה שזה מוגש כתוספת?
אן כן, מספיק להכין 4 תפו”א גדולים או 5-6 בינוניים.
היי אפרת בהמשך לתשובתך אם מכינים לפי 4 תפוחי אדמה האם להכפיל כמויות של שאר המצרכים?
נראה לי שכן אבל תתחילי מהבלילה במתכון המקורי. אם היא תגמר, תכיני עוד.
היי אם אין לי מי סודה לשתייה האם אפשר אבקת סודה לשתייה??
אבקת סודה פחות מתאימה. זה אמור לעבוד גם עם מים קרים.
תודה רבה על התשובה המהירה אלופה
אני רוצה להודות לך על מתכונים נפלאים,פשוטים וסופר טעימים!
ישנם המון בלוגים לאוכל ,
נדיר למצוא כזה שממש עושה נפלאות כמו שלך,
תודה!!
תודה רבה לינור ❤️
הי אפרת,
לאיזה עובי צריכים לחתוך את התפו\”א?
כ-2 מ”מ.
אין לי מיקרוגל. מה עושים?
אפשר לבשל במים רותחים במשך 5-10 דקות.
ילך טוב עם קמח קונדיטור+א.אפיה?
אני חושבת שכן.
אך מכינים ציפס מתנפח עם חצילים
טובלים פרוסות חצילים בעובי 1 ס”מ בבלילה ומטגנים (במקום פרוסות תפו”א).
אין לי קמח תופח. יש קמח רגיל. מה עושים?
והאם לפרוס בסכין או מנדולינה את תפוח האדמה?
אפשר לשים חצי כוס קמח רגיל +חצי כפית אבקת אפיה.
לדעתי עדיף במנדולינה.
לא התנפח לי 🙁 חוץ ממים במקום סודה כי לא היה לי עשיתי הכל עפי המתכון
השתמשת בקמח תופח או קמח רגיל? השמן היה מספיק חם?
קמח תופח. השמן היה חם. עד כמה עמוד צריך השמן להיות?
לבדיקה אם השמן בטמפ’ נכונה יש להכניס כף עץ לתוך השמן. השמן מוכן לטיגון כאשר נוצר סביב הכף בעבוע עדין.
בכל מקרה, הציפס לא אמור לצאת ממש נפוח אלא אמורה להיות סביבו שכבה שקצת מתנפחת בטיגון.
כן גם זה לא יצא לי. אנסה שוב בהזדמנות. בכל מקרה גם אנין הטעם טען שהם היו מאוד טעימים אפילו שכלל לא התנפחו 🙂 תמיד טוב לנסות מתכונים מהאתר שלך
תודה 🙂
הי האם חייב להשתמש בתפוח אדמה אדום??? או אפשר כל סוג?
לא חייב דווקא תפו”א אדום.
הי
האם ניתן לשים משהו אחר במקום ביצה למי שאלרגי?
אני חושבת שאפשר פשוט לוותר על הביצה.
אין לי סודה וכורכום
זה עדיין ייצא טוב?
היי סנדרה,
זה יוצא יותר טעים עם אבל אם אין לך את יכולה להכין בלי ובמקום סודה לשים מים קרים.
היי,
חצי כוס מי סודה לשתיה הכוונה למי סודה לשתיה מוכנה שקונים ? אפשר להכין מאבקת סודה לשתיה?
תודה רבה
היי מירית,
הכוונה למים מוגזים שקונים בבקבוק. לא ניתן להכין מאבקת סודה לשתיה.
בוקר טוב
הפאלפל.הציפס המתנפח,הפיתה המטוגנת,החמין,קינוח קצפת,והממתק שוקולד
הכול יצא מאוד טעים
תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה דני.
שבוע מעולה
היי ,ני רוצה לעשות פיש אנד צ’יפס וחשבתי לעשות את הבלילה ולטגן עם דגים במקום תפו”א. .זה יהי טוב?
אני חושבת שכן אבל את הדגים מומלץ קודם לתבל במיץ לימון, פפריקה, מלח ופלפל שחור ולאחר מכן לטבול בבלילה.
פרסתי דק מאוד בלי ריכוך ראשוני ויצא מעולה!
המעטפת תפוחה בזמן הטיגון,ויצא טעיםםם.
יש לך רעיון איך לגרום למעטפת להיות קראנצית?
תודה על הכל,
אורנה
מצוין 🙂
לדעתי דווקא הביצה מרככת את המעטפת. אפשר לנסות בלי הביצה.
היי אפרת,
האם חייבים לרכך את פרוסות תפוח האדמה?
הם פרוסים דק מאוד…יכול להיות שלא יהיו מוכנים בחלק הפנימי בלי ריכוך מראש?
פשוט משתדלת לא להשתמש הרבה במיקרו ומתעצלת להרתיח במים.
תודה רבה!
היי אורנה,
אם את מוותרת על הריכוך במיקרו/הרתחה במים אז תשתדלי לפרוס את תפוחי האדמה כמה שיותר דק.
אם אני רוצה להכין לחמישה , האם צריך לשנות כמויות חוץ מתפוחי האדמה?
תודה!
היי מלה,
את יכולה להתחיל מהכמות הבלילה כפי שרשום במתכון ואם יהיה צורך תכיני כמות נוספת.
יום מקסים 🙂
יצא מדהים!!!!!!! תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שלומי.
איך אפשר לרכך את תפו”א בלי מיקרו?
היי חווה,
אפשר לבשל במים רותחים במשך 5-10 דקות.
אפשר עם תפוחי אדמה לבנים?
אפשר אבל עם האדומים יוצא מוצלח וטעים יותר.
האם יש תחליף לביצה (לטבעונים)?
לא ניסיתי (רציתי ושכחתי) אבל אני חושבת שאפשר להכין את זה גם בלי הביצה. כעקרון הביצה אמורה להעניק למעטפת החיצונית רכות מסוימת בעוד שבלי ביצה אני מניחה שזה ייצא יותר קריספי.
שלום!
מה אפשר לעשות אם אין לי מיקרוגל?
תודה מראש.
היי רבקה,
אפשר לבשל במים רותחים במשך 5-10 דקות.
בוקר טוב
יש אולי תחליף לסודה?
אני חושבת שזה יעבוד גם עם מים.
יום נעים 🙂