זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
מס’ מנות: 12 מאפינס
סוג: חלבי
תבנית 12 מאפינס או תבנית עגולה 22 (ניתן גם להכין בתבנית אינגליש קייק + 3 תבניות מאפינס)
מצרכים:
1 בצל קטן קצוץ
2 כוסות תירס מקופסת שימורים (ללא הנוזל)
2 ביצים
1 קופסת גבינת קוטג’ (250 גרם)
3 כפות גדושות קמח תופח
2 כפות גדושות גבינה צהובה
2 כפות גדושות גבינה בולגרית מפוררת
1 כף גדושה גבינת קשקבל (לא חובה)
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
*2 כפות זיתים ירוקים קצוצים (מוסיף טעם, לא חובה)
אופן ההכנה:
-מטגנים בצל במחבת עם כף שמן זית/קנולה עד להזהבה. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
-מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים.
-יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-40 דקות.
הערה: ניתן להכין את הפשטידה ללא בצל (לילדים) ולהוסיף כף שמן זית/קנולה לתערובת.
פשטידת תירס קלה, פשטידת תירס לילדים, מתכון לפשטידת תירס
- קיש טורטיה |
- קוגל תפוחי אדמה |
- פשטידת מנגולד |
- פשטידת קוטג’ ובצל |
- פשטידת קישואים וברוקולי |
- פשטידת פצפוצי אורז
הי, אני רוצה לשלב קוביות של גזר. ניסיתי פעם לעשות זאת במתכןן אחר עם קוביות קטנות שחתכתי, יצא טעים אבל הגזר לא התרכך עד הסוף. יש לך רעיון איך לשלב כדי שהגזר יתרכך בזמן המתאים? עדיף לגרד ולא לחתוך לקוביות? תודה!! מיכל
היי מיכל,
כדאי לבשל את קוביות הגזר במים לפני.
שכחתי תבלינים…מה אפשר לעשות? זה יצא סביר?
זה לא ישפיע על המרקם אבל יכול להיות שיהיה חסר קצת טעם, בעיקר מלח.
שלום אפרת
תודה על האתר המעולה! נעזרת בו לא פעם
רציתי לשאול:
1. האם אפשר להחליף את הקמח התופח בקורנפלור פלוס אבקת אפיה לטובת הנמנעים מגלוטן?
2. האם אפשר להכפיל כמויות ולאפות בתבנית בגודל 32 על 26? אם כן מה משך האפייה בערך?
תודה רבה!
היי הדר,
1. עדיף לשים קמח תפו”א או קמח ללא גלוטן.
2. כן אפשר להכפיל כמויות. זמן האפיה עשוי להתארך ל 55-60 דקות.
תודה רבה אפרת! חוץ מזה שהמתכונים פה מעולים גם הזמינות שלך והמענה האדיב שלך לכל שאלה זה משהו יוצא דופן מבין אתרי המתכונים 🙂
❤️❤️
אני רוצה להכין את הפשטידה היום (רביעי) ליום שישי בבוקר
האם זה מוקדם מידי להכין יומיים לפני ולשמור במקרר?
אין בעיה להכין היום ולשמור במקרר עד שישי.
תודה על המענה המהיר
חיה על האתר שלך 🙂 תרתי משמע
ועוד שאלה קטנה
לתבנית חד פעמית ענקית (הכי גדולה שיש בסופר) יתאים להכפיל כמויות? או שיש מתכון אחר?
היי ענבר,
לתבנית הענקית יהיה צורך להכפיל ב-4 כדי שזה לא ייצא נמוך. זמן האפיה עשוי להתארך לשעה לפחות.
בכל מקרה לדעתי עדיף לאפות ב-2 קטנות (תבניות בגודל 30X20) מאשר באחת ענקית.
היי אפרת תודה על המתכונים המעולים והקלים, האתר הראשון אני מחפשת בו מתכונים ותמיד מוצאת ונהנית.
מה אפשר לשים ללא גלוטן במקום קמח?
וגם כמה משמעותי הגבינה בוגלרית אם אין לי?
אפשר לשים קמח תפו”א או קמח ללא גלוטן.
לגבי הבולגרית אפשר לוותר.
היי, תוכלי לרשום לי את המתכון בגרמים ל-26 קאפקייס? , כמה גרמים מהתירס וכמה גרמים מהגבינות (כולל הקשקבל )והקמח
2 בצלים בינוניים קצוצים
5 כוסות תירס מקופסת שימורים (ללא הנוזל) – 800 גרם
5 ביצים
2.5 קופסאות גבינת קוטג’ (625 גרם)
3/4 כוס קמח תופח (105 גרם)
75 גרם גבינה צהובה מגורדת
80 גרם גבינה בולגרית מפוררת
35 גרם גבינת קשקבל
כפית ורבע מלח, מעט פלפל שחור
*5 כפות זיתים ירוקים קצוצים (מוסיף טעם, לא חובה)
יש לי ביצים לארג’ אז לשים עדיין 5 ?
כן
היי רציתי לדעת אם אפשר לעשות את אותה פשטידת עם פיטריות במקום תירס(פיטריות משימורים) תודה
עדיף להכין את המתכון הזה- פשטידת פטריות.
אין בעיה להכין עם פטריות משימורים.
היי אפרת. קופסאות שימורים של תירס באות בכל מיני גדלים. כמה גרמים צריך לקנות כדי שזה יספיק ל-2 כוסות גרגירי תירס?
זה יוצא 320 גרם.
תודה רבה, ועוד שאלה ברשותך, אני לא רוצה לקנות במיוחד קמח תופח יש לי רק קמח רגיל. כמה אבקת אפייה אני צריכה להוסיף?
רבע כפית אבקת אפייה.
היי אפרת,
אתחיל בזה שזה המתכון go to שלי כל פעם שאני צריכה לארח או להתארח ולהביא משהו. אחד המוצלחים!
ועכשיו לשאלה שלי:
אני רוצה להחליף את התירס בבטטה, איך היית ממליצה להכין אותה לפני? ומה נראה לך עדיף- קוביות או לגרד בפומפיה?
תודה וחג שמח!
היי יהודית,
מצרפת מתכון מעולה לפשטידת בטטה.
חג שמח:)
הי אפרת, יהיה אפשר להמיר את הקוטג’ ביוגורט? או במשהו אחר?
והאם אפשר להשתמש בגרגירי תירס קפואים?
תודה רבה,
הדס
כן לשתי השאלות:)
אני חוזרת למתכון הזה בפעם המיליון והחלטתי הפעם להשאיר תגובה.
זאת הפשטידה מספר אחת אצלנו בבית, בארוחות ערב וכשאנחנו מארחים וללא ספק אחת האהובות על כולם! תודה רבה על מתכון מושלם מבין רבים פה באתר!
איזה כיף לשמוע!
תודה שני💜
היי אפרת,
תודה רבה על המתכונים, זה אתר הבית שלי כשאני רוצה להכין משהו 🙂
הכנתי את הפשטידה הזו מספר פעמים בתבנית אינגליש קייק והיא יצאה טעימה מאד (אפילו שחסכתי את שלב הבצל…). בכל פעם היא תפחה יפה בתנור אבל נפלה מיד לאחר שהוצאתי אותה. האם יש לך רעיון למה זה קורה ומה אפשר לעשות כדי שלא תיפול? תודה רבה
היי אפרת🙂
רוב הפשטידות צונחות לאחר אפיה או יוצאות קצת נמוכות והסיבה היא שאין בהן הרבה קמח שהוא זה ששומר על היציבות והגובה.
תודה רבה! עכשו אדע לא לפתח ציפיות לגבי הגובה 🙂
היי אפרת יקרה, האם אפשר להוסיף לפשטידה תפוחי אדמה?
היי
אפשר(:
הי אפרת. לתבנית פיירקס 20×30 אפשר 4 כוסות תירס מוקפא, קוטג אחד, שמנת חמוצה אחת ושלוש ביצים L(או 4)? אני מוותרת על גבינה בולגרית וזיתים ומוסיפה יותר גבינה צהובה. תודה רבה
היי
לתבנית כזו יש להכפיל כמויות פי 1.5-2.
האם ניתן להחליף את הקמח בקמח תפוחי אדמה/קורנפלור?
היי
אני צריכה להכין לגן את הפשטידה.
אני רוצה לעשות בתבנית a4
איך זה מבחינת כמויות?
היי,
תכפילי את הכמויות פי 2 לתבנית כזו, ויתכן שתישאר לך עוד בלילה לכמה מאפינס.
יש לך גירסה לפשטידה בטיגון? אין לי תנור חלבי
יש מתכון לפשטידת תירס במחבת.
היי
רציתי לשאול מדוע הפשטידה יוצאת רכה בתחתית כבר כמה פעמים שהכנתי..
היא פשוט לא נאפית
אני עושה 175 מעלות טורבו
היי,
אתה משתמש בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)? שם 3 כפות גדושות קמח ולא שטוחות?
עוד דבר חשוב- האם אתה מסנן היטב את התירס?
וכמה זמן אתה אופה את הפשטידה? יכול להיות שפשוט צריך עוד כמה דקות אפייה.
הי אפרת
אני משתמש בכוס חד פעמי לפשטידה. אבל הבנתי שאם אני אישה בתבנית חד פעמי של קרטון הפטידה תאפה יותר טוב
בכל המתכונים צריך להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל. גם כוס חד פעמית לשתייה חמה מתאימה.
אפייה בתבנית קרטון אפשרית(:
היי אפרת תודה על המתכונים המושלמים!
אני יכולה להשתמש גם בתבנית של 28.5 19.1
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊
התבנית הזו מעט גדולה עבור הכמות במתכון.
היי, האם אפשר להכין בתבנית עגולה 28
האם להכפיל כמויות?
היי,
אפשר להכין בתבנית 28 ולהכפיל כמויות (פי 2 או פי 3 אם מעוניינים בפשטידה גבוהה יותר).
היי ראיתי בכמה מתכונים של פשטידות תירס שאפשר להוסיף אב2ת מרק בצל או עוף פרווה..רציתי לדעת אם זה אפשרי גם בפשטידה הזו?
ואם כן מה הכמות?
היי,
אפשר להוסיף שליש כפית אבקת מרק בצל לפשטידה(:
ישנה אפשרות להוסיף אטריות דקות מבושלות לפשטידה?
ואם כן מה הכמות?
היי שרית,
את יכולה להכין את המתכון הזה לפשטידת אטריות ולהוסיף תירס.
היי
רוצה להכין לשבועות למישהי שנמנעת מגלוטן, אפשרי להחליף בקמח רב תכליתי? אם כן צריך להוסיף משהו נוסף? ומה הכמות?
היי,
אפשר להמיר את הקמח ב-3 כפות גדושות קמח ללא גלוטן + רבע כפית אבקת אפייה.
היי אפרת, הייתי רוצה להכין עם קמח רגיל ולא קמח תופח. צריך להוסיף אבקת אפיה? אם כן כמה?
היי לילך,
כדאי להוסיף לקמח רבע כפית אבקת אפייה.
עוד מתכון מוצלח שלך שכולם טרפו.
הוספתי פרמז׳ן למעלה לפני האפייה
נראה מעולה!! תודה על השיתוף❤
האם אפשר לשים שמנת חמוצה 15% במקום גביע קוטג?
אפשר, המרקם טיפה ישתנה אבל אמור לצאת מעולה😊
היי אפרת אם אני רוצה לעשות בתבנית אלומיניום מלבנית 31X21 ואני רוצה שיצא גבוהה זה אותם כמויות
.<?
היי בת אל,
תכיני את הכמויות הבאות:
1 בצל בינוני קצוץ
3 כוסות תירס
3 ביצים
קופסה וחצי קוטג’ (375 גרם)
4.5 כפות קמח תופח
3 כפות גדושות גבינה צהובה
3 כפות גדושות גבינה בולגרית
כפית וחצי מלח, מעט פלפל שחור
*אפשר להוסיף 4 כפות זיתים קצוצים (לא חובה)
היי אפרת,
הכנתי לפני כשבועיים ויצא ממש טעים – כולם זללו. רק דבר קטן פגם בהנאה – הכנתי בתבנית שקעים (ממתכת) ושמתי את הבלילה בעטרות נייר משומנות, והמאפינס פשוט נדבקו לעטרות. מה לעשות בפעם הבאה, בהנחה שאני רוצה מאפינס ולא פשטידה? תודה מראש 🙏
היי גליתה,
אין צורך לשמן את עטרות הנייר, יתכן שבגלל זה נדבק לך. את יכולה לשמן את התבנית ולשים בשקעים המשומנים עטרות נייר.
אני ממש מופתעת. דווקא כשלא משמנים את עטרות הנייר המאפה לא נדבק?! פוחדת לנסות, אבל סקרנית…
יכול להיות שנדבק בגלל סיבה אחרת (כמו זמן אפייה קצר מדי או כמויות חומרים לא מדויקות), אבל בכל מקרה אין צורך לשמן עטרות נייר:)
אל תחששי לנסות, אשמח אם תעדכני איך יוצא.
היי אפרת..
קרתה לי פאדיחה..
נשארו בערך שמונה דקות לסיום האפייה כשפתאום הפסקת חשמל יזומה,
החשמל יחזור רק בארבע..
האם אני יוכל להמשיך עם האפייה
או מה לעשות..?
תודה מראש ושיהיה לך יום קסום❤
היי שיר,
את יכולה לנסות לעטוף את הפשטידה בנייר כסף ולהשאיר בתנור עד להמשך האפייה. 🙂
הכנתי את הפשטידה בתבנית מאפינס מסיליקון😏
מעולה שיר🙂
תודה על עוד מתכון מעולה 🙂
הוספתי גם פטריות והשתמשתי בבצל סגול.
נראה ממש טעים יובל 🙂
תודה שחזרת לשתף😍🙏
אני מכין את ה”קיגל” במתכונת מעט שונה אך מאד טעימה – במקום סוכר ודבש להמתקה אני מוסיף חופן חמציות, חופן שזיפים מיובשים קצוצים, חופן אגוזי מלך קצוצים, תפוח גראנט חתוך לקוביות קטנות ו2 כפות סילן- לתנור ב 180 מעלות למשך 25 דקות.
נשמע מעולה שי!
תודה על השיתוף 🙂
שבוע נפלא
בשמחה ובתאבון!
מתכון קליל והטעם יוצא נהדר!
תודה רבה על המתכון ♥
תודה מיכל 🙂
היי אהובה! בטעות הכנתי את הפדטידה המושלמת בלי ביצים. עכשיו יצאה מהתנור רועדת… מה אפשר לעשות איתה? תודה מראש
היי,
אם תניחי לפשטידה להתקרר ואפילו תשימי במקרר עד מחר, היא תתייצב.
לגבי המרקם, יכול להיות שהפשטידה תצא קצת דחוסה בגלל שאין בה ביצים.
אפשר לשים גבינה לבנה במקום קוטג’?
כן.
היי אפרת ותודה על מתכונים מעולים!
המתכון הזה קצת התפקשש לי… לא כל הפשטידות חולצו בשלום מתבנית המאפינס (12 שקעים עם ציפוי מונע הדבקה שלא ככ עזר…) ובאופן כללי הפשטידה הייתה רכה
מה יכולה להיות הסיבה?
היי אור,
חילצת מהתבנית כשהפשטידה היתה עדיין קצת חמה?
שימנת את התבנית לפני?
פשטידות מתייצבות רק לאחר קירור מוחלט. כשהן עדיין חמות הן רכות ומתפרקות.
המתכון לפשטידה טירס הזאת היא אחלה אבל אני עושה כפול ואז שמה בתבנית של עוגה וזה יוצא אחלה
במידה ואני שמה קמח כוסמין במקום קמח תופח, כמה קמח כוסמין לשים וכמה אבקת אפיה?
אפשר לשים 3 כפות גדושות קמח כוסמין + שליש כפית אבקת אפיה.
היי אפשר קמח תירס במקום קמח רגיל?
תודה!
לא ניסיתי אבל נראה לי שעדיף קמח תפו”א אם יש לך.
הי, רוצה להכין בפעם הראשונה פשטידה… גבינה צהובה – אפשר מפרוסות רגילות של גבינה צהובה? לפורר אותם? איך בעצם מודדים כמות של 2 כפות גדושות? כנל לגבי גבינה בולגרית מפוררת – קונים גבינה בולגרית רגילה? ותודה על האתר הזה, מכורה אליו!
כן, תפוררי או תקצצי עם סכין כמות של 2 כפות גדושות.
כנ”ל לגבי הבולגרית (קונים קובית בולגרית רגילה).
חג שמח 🌺
מהממת שכמוך ❤️❤️תודה רבה על מתכונים מעולים!! שאלה האם אין צורך לאחר השימון להוסיף מעט פירורי לחם לפני השמת הבלילה בתבנית
אפשר להוסיף, לא חובה.
חג שמח ❤️
היי
האם תבנית כזו מתאימה?
מה הקוטר שלה? יש כזאת קטנה ויש גדולה.
בוקר טוב
האם אפשר להשתמש בתבנית כזאת ?והאם צריך לשמן?
וזו גם שאלה לגבי מאפינס גבינות ותרד
כן אפשר אבל הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק + 3 תבניות מאפינס.
לגבי מאפינס גבינות ותרד – זה אמור להספיק לתבנית אחת.
יש צורך לשמן קצת את התבנית.
היי
הפשטידת מושלמת, אני קבועה מכינה אותה,איך אפשר להכין כשל\”פ?
אני חושבת שאפשר לשים קמח תפו”א או קמח תופח לפסח.
היי אפרת, אתר מושלם משתמשת קבוע בימי חמישי…
יש לי שאלה: נתקעתי עם ביצה אחת לא מבושלת, יש אפשרות לעשות רק עם אחת?
אם כן מה צריך להוסיף?
היי אפרת,
אפשר להכין עם ביצה אחת, הפשטידה תצא פשוט פחות יציבה.
תוסיפי 3-4 כפות מים.
האם אפשר לוותר על בצל?
כן.
פשטידה מאוד טעימה
שמחה לשמוע 🙂
האם אפשר להוסיף ממרח זיתים ירוקים במקום זיתים ירוקים קצוצים?
היי מיכל,
עדיף לשים זיתים. רק אם אין לך שימי כף ממרח זיתים.
היי לתינוקי שקשה לו עם גרגרי התירס – האם ניתן לטחון את גרגרי התירס והבצל המטוגן? הכמויות והמרקם לא ישתנו?
היי, אני חושבת שזה כן ישנה את המרקם לרך ולח יותר.
אני לא יודעת להגיד אם זה ייצא מוצלח או לא כי לא ניסיתי.
אם אני מכינה עם תירס קפוא, אני צריכה לבשל לפני/ להפשיר?
שימי כמה דקות במים רותחים וסנני.
הייתי שמחה לדעת איך ניתן לעשות את זה פרווה? ללא מוצרי חלב?
היי ליטל,
הפשטידה הזאת לא מוצלחת כל כך בגרסת הפרווה. הגבינות מוסיפות המון גם למרקם וגם לטעם.
פשטידה נהדרת,תודה על המתכון המוצלח.
שינוי קטן שעשיתי :
השתמשתי בתירס -קפוא משקית (להימנע מתוספת הסוכר שיש בתירס -מקופסאות.)
והשתמשתי בכף וחצי קמח כוסמין ,
וכף וחצי שיבולת -שועל.
לשאר המצרכים נצמדתי לרשום במתכון ,
יצאה פשטידה נהדרת שאפילו בן השנתיים וחצי ביקש עוד עוד “פטידה-תירס” עוד ,עוד,,,
כיף אמיתי.
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה ויום מקסים!
אפרת המקסימה!הפשטידה יצאה מדהים!כל כך טעימה!תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שרון
תודה אפרת!רציתי להתייעץ איתך לגבי דבר נוסף:כשמחממים בורקסי פילו ומיני פיצות מוכנים קפואים (קונה של מעדנות) אפשר לשים 2 תבניות במקביל בתנור על תוכנית טורבו כדי לקצר זמנים?
כן אפשר אבל כדאי להחליף בין התבניות במהלך האפיה כי התבנית העליונה מזהיבה מהר יותר מהתחתונה.
אפרת המקסימה!רוצה להכין כמות כפולה וגם כמות כפולה של פשטידת הפטריות החלבית ופשטידת התרד החלבית.אפשר להכין בתבנית חד פעמית מאלומיניום בגודל 2 אינגליש קייק?או עדיף להכין כל אחת בשתי אינגליש קייק נפרדות?
את פשטידת התרד עדיף להכין ב-2 אינגליש קייק. את יתר הפשטידות אפשר להכין בתבנית מלבנית אחת.
ניסינו את המתכון לכבוד חג שבועות ויצא ממש ממש טעים, תודה רבה!!:)
בהזדמנות זו שאלה- יש אפשרות לקבל את המתכונים בפורמט PDF או משהו כזה לטובת מי שאין לו נגישות לאינטרנט כל הזמן? ראיתי שמישהי בקשה וכתבת לה מענה דרך המייל, אשמח אם תוכלי לעזור לי ג”כ..
היי הדר,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי המתכונים, אין לי אותם בפורמט PDF אבל בקרוב עומדת לצאת לאור סדרת חוברות מתכונים, מחולקת לקטגוריות, עם המתכונים שבאתר.
אעדכן באתר כשזה יהיה רלוונטי.
בוקר טוב! האם יש לך רעיון לתחליף לביצה ולקוטג׳ בפשטידה? הילדה שלי רגישה לביצים וגבינות נוזליות, עיזים וגבינות קשות מותר לה..
אשמח לעזרתך, עובדת עצות בעניין הביצים בפשטידות!
היי אפרת,
מצרפת לינק לפשטידות פרווה או כאלה שניתן להכין גם בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות.
לגבי ביצים, אני מצרפת לינק לתחליפי ביצים. ראי מה רשום לגבי תחליפי ביצים המתאימים לפשטידות.
וזה תבנית מלבנית 22X31..
לא עגול 22
את יכולה להכין לפי הכמויות שנתתי לך אבל אם את רוצה שהפשטידה תהיה יותר גבוהה תכיני בתבנית עגולה 22.
היי,אין לי קמח תופח או אבקת אפייה
אפשר לוותר ולעשות רק עם קמח?
כן.
ועם יוגורט אפשר במקום הקוטג’ ובלי גבינה בולגרית רק צהובה?
כן.
הבנתי אז איך אפשר לעשות כמות ששווה ערך ל תבנית 22 עם המצרכים שרשמתי?
1 בצל בינוני קצוץ
3 כוסות תירס
3 ביצים
קופסה וחצי קוטג’ (375 גרם)
4.5 כפות קמח תופח
3 כפות גדושות גבינה צהובה
3 כפות גדושות גבינה בולגרית
כפית וחצי מלח, מעט פלפל שחור
*אפשר להוסיף 4 כפות זיתים קצוצים (לא חובה)
תודה..
עם יוגורט 200 גרם אי אפשר לעשות?
ואם 2 ביצים במקום 3 זה משנה?
עדיף 3 ביצים. זה תורם לנפח וגם לאיחוד החומרים.
אפשר לשים 300 מ”ל יוגורט.
היי
הכנתי את זה ויצא לי מאוד נמוך לא שמתי קוטג’ במקום קוטג’ שמתי יוגורט 200 גרם וגבינה צהובה גירדתי 2 כפות גדושות
תירס חבילה גדולה שלמה 2 ביצים לארג’ 3 כפות קמח +כף גדוש אבקשת אפייה
באיזה תבנית השתמשת?
תבנית מרובעת 22 ס”מ
זה בגלל שהתבנית קצת גדולה ביחס לכמות.
אפשר לשים קוואקר?
אפשר להוסיף קוואקר במקום כף אחת של קמח תופח. כלומר לשים 2 כפות גדושות קמח תופח + 2 כפות קוואקר.
היי אפרת, השתמשתי בקמח כוסמין מלא ושכחתי לשים אבקת אפייה 🙁
זה קריטי?
לא נורא.
אפרת יקרה,
אין לי גבינת קשקבל בולגרית. האם ניתן להוסיף עוד קוטג’ או גבינ”צ וכמה?
האם ניתן להחליף בקמח רגיל? להוסיף א. אפייה?
תודה רבה
היי יעל,
אפשר להוסיף 2 כפות נוספות גבינה צהובה.
במקום קמח תופח אפשר לשים 3 כפות גדושות קמח רגיל + שליש כפית אבקת אפיה.
יום מקסים 🙂
עשיתי את הפשטידה ויצאה כרגיל מעולהההה! במקום זיתים הוספתי עגבניות מיובשות של אוליביה והשילוב מצוין! תודה אפרת וחג שמח 🙂
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
מכינה באופן קבוע, פשטידה מעולה! האם לדעתך אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח מצה פלוס אבקת אפייה?
אפשר אבל קחי בחשבון שזה ייצא פחות מעודן מבחינת טעם.
לפי התגובות מישהי ניסתה עם קמח תפוח אדמה ורשמה שיצא מוצלח (3 כפות קמח תפו”א + שליש כפית אבקת אפיה).
אם יש לך קמח תופח כשר לפסח אז אפשר גם לשים במקום קמח תופח רגיל.
היי אפרת,
יצא פשוט מעולה! תודה על המתכונים הנהדרים!
תודה מיכל, שמחה לשמוע 🙂
היי מתכון מעולה :))) רק שהפעם אני רוצה להכין חצי מהכמות
6 מאפינס אישי
מה הכמויות בבקשה ?
אודה לתשובתך
היי נטלי,
יש להכין מחצית מכל הכמויות:
חצי בצל קטן קצוץ
כוס תירס מקופסת שימורים (ללא הנוזל)
1 ביצה
חצי קופסת גבינת קוטג’ (125 גרם)
כף וחצי קמח תופח
כף גדושה גבינה צהובה
כף גדושה גבינה בולגרית מפוררת
מלח, פלפל שחור
*1-2 כפות זיתים ירוקים קצוצים (מוסיף טעם, לא חובה)
שלום רב,
אם אני רוצה להוסיף גם קופסת פטריות אחת, האם צריך להגדיל הכמויות של הקמח והקוטג’?
היי נטע,
את יכולה לשים במקום כוס אחת של תירס ואז אפשר להשאיר את יתר הכמויות כמו שהן.
היי… הכנתי יצא ממש טעים!
האם אשר להכין את הבלילה, לאחסן אותה במקרר ולאפות בבוקר?
היי אילן,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הכנת הבלילה ואפייתה בוקר למחרת, נראה לי אפשרי.
היי… האם אפשר להפוך את הפשטידה לפרווה?
היי תמי,
אולי אפשר לשים במקום קוטג’ חצי מיכל קצפת צמחית או חלב סויה ולוותר על יתר הגבינות.
רק אציין שלא ניסיתי כך שאני לא בטוחה ב100% בתוצאה.
יש במשפחה צליאק.
האם אפשר קמח תירס במקום קמח רגיל, ובאיזו כמות.
תודה
היי אביטל,
אני חושבת שאפשר לשים 3 כפות מלאות קמח תירס + חצי כפית אבקת אפיה.
היי אפרת, מה לגבי קמח תמי? תודה
נראה לי אפשרי.
היי ניתן להחליף את הקשקבל בבולגרית?
כן אפשר.
חג שמח 🙂
שלום,
האם הכמויות שבמתכון מתאימות לתבנית חד פעמית מלבנית ?
תודה
היי תמי,
לתבנית מלבנית בגודל 20X30 מומלץ להכין את הכמויות האלה:
1 בצל בינוני קצוץ
3 כוסות תירס
3 ביצים
קופסה וחצי קוטג’ (375 גרם)
4.5 כפות קמח תופח
3 כפות גדושות גבינה צהובה
3 כפות גדושות גבינה בולגרית
כפית וחצי מלח, מעט פלפל שחור
*אפשר להוסיף 2 כפות גבינה קשקבל ו4 כפות זיתים קצוצים (לא חובה)
הי, האם אפשר להחליף את הקוטג’ בגבינה?
כן, אפשר.
היי אפרת ,
האם יש אפשרות לוותר על הבצל המטוגן ?
תודה
איריס
היי איריס,
הבצל תמיד מוסיף טעם לפשטידות אבל אם אתם לא אוהבים אז אפשר לוותר.
אם הבעיה היא שחתיכות הבצל מורגשות בפשטידה אפשר לגרד כחצי בצל בינוני בפומפיה דקה (ממש למחית) ולהוסיף לתערובת של הפשטידה ללא צורך בטיגון.
יום מקסים 🙂
שבוע טוב אפרת.
עשיתי את הפשטידה הזאת עם קמח תפו”א
עשיתי גם בראוניז שלך כשר לפסח ללא גלוטן
יצאו נהדר שניהם
תודה רבה!
שמחה לשמוע!
תודה פנינה, שבוע טוב וחג שמח 🙂
הי, האם אפשר להשתמש בקמח תופח לפסח וכך להפוך את העוגה לכשרה לפסח?
כן, יכול להיות שעם קמח תופח לפסח התוצאה תהיה מוצלחת יותר.
ולא צריך אבקת אפיה? כמה כפות לשים? המון תודה
אותה כמות של קמח. אין צורך להוסיף אבקת אפיה.
הי, אם אני רוצה שהפשטידה תהיה כשרה לפסח, מה עלי לעשות? תודה
במקום הקמח הייתי מנסה לשים 3 כפות קמח תפו”א + חצי כפית אבקת אפיה.
הי, אפשר במקום קמח תפו”א להשתמש בקמח מצות לעוגות/דק או שפחות יתאים? ואם כן, כמה כפות ממנו וכמה כפיות מאבקת האפייה? המון תודה!
אפשר לשים 2 כפות גדושות קמח מצות + חצי כפית אבקת אפיה אבל לדעתי ייצא יותר מוצלח עם קמח תפו”א.
שאלה אחרונה, מה ההבדל בין קמח מצות דק לקמח מצות רגיל? האם אפשר להשתמש לפשטידות בקמח מצות לעוגה? תודה
זה אותו קמח, ההבדל הוא רק במרקם. קמח מצות רגיל הוא גרגירי יותר בעוד השני טחון יותר דק והגרגיריות פחות מורגשת.
קמח המצות הדק/לעוגות מומלץ יותר לשימוש בעוגות ובפשטידות.
ושתי כפות של קמח מצות דק יספיקו? לא מעט מדי? המון תודה על הסבלנות
בגלל שקמח מצות סופח יותר נוזלים מקמח רגיל שמים כמות קטנה יותר. אני מניחה ש-2 כפות גדושות יספיקו.
אם אין לי קמח תופח
אני יכולה לשים קמח רגיל עם אבקת אפיה?
ואם כן אז כמה
כן, את יכולה לשים 3 כפות גדושות קמח רגיל + שליש כפית אבקת אפיה.
שבוע נפלא 🙂
ערב טוב אפרת,אפשר כמויות ל3/4 אינגליש קייק?
אני מחפשת עוד מתכונים קלים לפשטידות כאילו הכל ביחד ולתנור תוכלי לעזור לי בזה?
תודה.
היי שירן,
אני חושבת שהכמות הזאת עשויה להתאים:
חצי בצל קטן קצוץ
כוס תירס מקופסת שימורים (ללא הנוזל)
1 ביצה
חצי קופסת גבינת קוטג’ (125 גרם)
כף וחצי גדושות קמח תופח
כף וחצי גדושות גבינה צהובה
כף גדושה גבינה בולגרית מפוררת
חצי כף גדושה גבינת קשקבל (לא חובה)
מלח, פלפל שחור
*כף זיתים ירוקים קצוצים (מוסיף טעם, לא חובה)
לגבי פשטידות נוספת, יש הרבה פשטידות קלות להכנה. זה תלוי מה את אוהבת. ניסית לעבור על הפשטידות באתר? מצרפת לינק לקטגוריה- מתכונים לפשטידות.
אפשרי להשתמש בקמח תופח של פסח?
נראה לי שכן.
רק עכשיו ראיתי שכתוב במתכון שאפשר לוותר על הבצל. סליחה ותודה
היי, אני מאד אוהבת את המתכונים שלך.
לגבי הפשטידה הזאת-האם אפשר לוותר על הבצל? הילדות לא אוהבות…
תודה
היי מיכל,
אפשר לוותר על הבצל או לגרד אותו בפומפיה דקה, לסחוט מנוזלים ולהוסיף לתערובת מבלי לטגן (זה מה שאני עושה עם הילדים שלי 🙂 ).
היי, אפשר לדעת כמה קלוריות הפשטידה?
היי גל,
אין לי מושג אבל יש מחשבוני קלוריות בגוגל שניתן לחשב בעזרתם.
הי, פשטידת מאד מוצלחת! אני רוצה להכפיל כמויות כך שיספיקו לי ל 2 תבניות 26 או ל 4 אינגליש קייק. אני רוצה להכין אחת להיום ואחת ליום חמישי.
1. מה הכמויות שעלי להשתמש?
2. האם ניתן להקפיא?
היי,
כמויות ל-4 אינגליש קייק (או 2 תבניות עגולות 24):
2 בצלים גדולים קצוצים
6 כוסות תירס
5 ביצים גדולות
3 קופסאות קוטג (750 גרם)
9 כפות קמח תופח
3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת
חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת
3 כפיות מלח, קצת פלפל שחור
*חצי כוס זיתים קצוצים (לא חובה)
אפשר להקפיא.
חג שמח 🙂
הי…יצא ממש מעולה!!.
תודה שירן, שמחה שאהבת 🙂
היי, האם ניתן להמיר את גביע הקוטג במיכל שמנת לבישול?
היי עדי,
השמנת לבישול היא דלילה יותר מהקוטג’ לכן אם יש לך גבינה לבנה, שמנת חמוצה או יוגורט זה יהיה עדיף.
אם אין לך, שימי בין חצי ל 3/4 מיכל שמנת לבישול (בגלל שהוא דליל שמים פחות).
האם הכמויות של המתכון מספיקות ל2 תבניות אינגליש קייק?
היי אילנה,
הכמות מתאימה לתבנית וחצי של אינגליש קייק.
ל-2 תבניות אינגליש קייק כדאי להכין את הכמויות הבאות:
1 בצל בינוני קצוץ
3 כוסות תירס
3 ביצים
קופסה וחצי קוטג’ (375 גרם)
4.5 כפות קמח תופח
3 כפות גדושות גבינה צהובה
3 כפות גדושות גבינה בולגרית
כפית וחצי מלח, מעט פלפל שחור
*אפשר להוסיף 2 כפות גבינה קשקבל ו4 כפות זיתים קצוצים (לא חובה)
ערב טוב,
אני מאוד נהנית מהאתר שלך, מהמתכונים הקלילים שנותנים מענה טעים ומהיר.
רציתי לשאול האם אוכל לקבל מתכון פשוט ומהיר לפעילות של כ-35 דקות עם 30 ילדים קטנים לחג החנוכה ללא טיגון ואפיה?
היי אורלי,
שמחה שאת נהנית מהאתר.
לדעתי זה רק כדורי שוקולד ואפשר להכין אותם עם גיוונים שונים. ראי בלינק המצורף – כדורי שוקולד לילדים.
אולי אפשר להכין צורות שונות מתערובת הכדורים כמו סביבון או חנוכיה ולקשט.
אם אין לך מיקרוגל אפשר פשוט לשפוך מים רותחים על קוביות השוקולד, החמאה, הסוכר והקקאו, להמתין קצת להמסה ולערבב היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
בהצלחה 🙂
בעבר הכנתי פעמים רבות כדורי שוקולד… ללא שוקולד. אלא עם קקאו ואו שוקולית. כך אין צורך להמיס או לגרר את השוקולד
נשמע מעולה 🙂
תודה ציפי
לפשטידת התירס הוספתי פלפל קלוי וקלוף חתוך קטן ויצא מצויין
נשמע מעולה 🙂
היי,
מה המידות בבקשה לתבנית פיירקס?
תודה וחג שמח
היי סיון,
מה גודל תבנית הפיירקס?
הי אפרת,
הכנתי את הפשטידה אתמול ושמתי במקרר.
כמה זמן לפני החימום המחודש יש להוציאה?
האם להוציא מהמקרר שעה לפני כדי שתגיע לטמפ’ החדר ואז לחמם 10 דקות ב-180 מעלות?
היי נופר,
מומלץ להוציא אותה שעה-שעה וחצי לפני החימום בתנור כך היא תתחמם יותר טוב גם מבפנים. בחימום חוזר יש לחמם בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 10-15 דקות.
שבת שלום 🙂
תודה רבה על המענה המהיר 🙂
שבת שלום 🙂
היי..האם אפשר לעשות את הפשטידה בלי בייצים? ואם כן במה אפשר להחליף אותם?
היי שרית,
אני יודעת שיש כאלה שמסננים חומוס מקופסת שימורים מועכים למחית ומוסיפים לתערובת. חייבת לציין שלא ניסיתי.
ערב טוב!
ראשית אני חייבת לציין שאני מתה על האתר שלך! מתכונים קלים וטעימים!
רציתי לשאול לגבי הפשטידת תירס אני צריכה לאפות אותה בתבנית 29 וחשוב שתצא גבוהה.
מה הכמויות הנכונות?
היי אירית,
אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
לגבי כמויות, זה תלוי בגובה של התבנית. בכל מקרה, ארשום לך כמויות שאני מניחה שאמורות להספיק.
2 בצל בינוניים קצוצים
5 כוסות תירס מקופסת שימורים (ללא הנוזל)
5 ביצים
2 מיכלי גבינת קוטג’ (500 גרם)
8 כפות גדושות קמח תופח
5 כפות גדושות גבינה צהובה
5 כפות גדושות גבינה בולגרית מפוררת
2 כפות גדושות גבינת קשקבל (לא חובה)
*5 כפות זיתים ירוקים קצוצים (מוסיף טעם, לא חובה)
מלח (בסביבות כפית גדושה), פלפל שחור לפי הטעם
*זמן האפיה עלול להתארך ל 50-60 דקות. הפשטידה מתייצבת לאחר קירור לטמפ’ החדר.
בהצלחה 😉
זה משנה אם שמים תירס משקית קפואה או מקופסא?
היי תהילה,
אפשר להכין עם שניהם, פשוט תירס משימורים יותר מתקתק.
שבת שלום 🙂
היי
אפשר להשתמש במשהו אחר במקום הגבינה בולגרית?
היי טליה,
את יכולה לוותר על הגבינה הבולגרית ולשים יותר גבינה צהובה.
תודה רבה על המתכון!
לרגישים לגלוטן, ניתן להחליף את הקמח בקמח תפוח אדמה? ידוע לך אם זה באותו היחס?
היי דורין,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להמיר ב3 כפות קמח תפו”א + חצי כפית אבקת אפיה.
היי,
הכנתי את הפשטידה בתבנית אלומיניום מרובעת רגילה לפי הכמויות המתאימות לה (מה שרשמת בתגובות) אבל הפשטידה יצאה ממש נמוכה.
מה צריך לעשות כדי שפעם הבאה היא תצא גבוה?
היי קטי,
יש שני סוגי תבניות בינוניות חד פעמיות. אחת בגודל 22X31 והשניה 32X25. אולי אפית בגדולה יותר?
הכנת לפי הכמויות של ה-3 כוסות תירס, 3 ביצים, 375 קוטג’ וכו’?
אני מעוניינת להכין את הפשטידה בתבנית מאפינס.
אבקש לדעת לכמה זמן עלי לאפות?
במתכון אין קמח?
אודה לתגובה מהירה.
שבת שלום וחג שמח
היי אתי,
אם את אופה בתבנית מאפינס (חשוב לשמן את התבניות לפני) זמן האפיה הוא 35-40 דקות.
במתכון יש 3 כפות גדושות קמח תופח (אפשר לשים במקום 3 כפות גדושות קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה)
חג שמח 🙂
האם ניתן להשתמש בבצל סגול במקום?
כן מלי, אפשר.
המתכון הזה פשוט מעולה! כבר הפסקתי לספור כמה פעמים הכנתי אותו!
רוצה לגוון ולהכין את אותו המתכון ובמקום תירס לשים בטטה.
אפשרי? אם כן מה הכמות של הבטטה?
תודה וחג שמח 🙂
היי שיר,
שמחה שאת אוהבת את המתכון 🙂
אם את רוצה להכין עם בטטה אני ממליצה להכין את פשטידת הבטטה שבאתר, היא מעולה.
חג שמח!
היי, רציתי רק לומר שאני מאוד נהנית מהאתר שלך.
יש לך מתכונים טעימים, קלים עם מצרכים שיש בכל בית (וגם אם לא, את רושמת בהרבה מקרים – לא חובה:))
בתור אחת שאוהבת מתכונים קלילם ומהירים בלי הרבה התעסקות האתר שלך נותן את המענה ועם טעם משובח
תודה,תודה תוד
את ממש עוזרת לי במטבח והבעל מבסוט 🙂
**אגב,יש אפשרות לקבל התראה למייל כשאת מגיבה לתגובה?
למרות שאת לרוב מגיבה במהירות האור אני חושבת שזה יכול להיות נחמד שתהיה את האופציה הזו
תודה חגית! אני ממש שמחה לשמוע.
לגבי התראה למייל, כרגע זה לא שולח אוטומטית למייל כשמתקבלת תגובה אבל בהחלט אבדוק את העניין 🙂
המשך שבוע נפלא וחג שמח!
היי, תודה רבה על המתכון. אפשר להשתמש בקמח מלא תופח במקום רגיל?
תודה.
כן סיון, אפשר.
שבוע טוב 🙂
תודה על המתכונים הכל מעולה 🙂
אני רוצה להכין את הפשטידה הזאת ללא גלוטן ויש לי קמח תפו”א וקורנפלור. אפשרי? ואם כן אשמח לכמויות.
היי שיר,
קמח תירס טחון היה הכי עדיף כאן אבל אם אין לך, אני חושבת שאת יכולה לשים 3 כפות קמח תפו”א + חצי כפית אבקת אפיה.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
מה גודל הביצים ? מדיום או לארג’?מבקשת תשובה דחוף!!!!תודה!
היי סימה,
גודל הביצים לא קריטי במקרה הזה. שימי מה שיש לך.
היי! אני בדרך כלל מכינה לפי המתכון אך עם קמח רגיל ואבקת אפייה ויוצא מצויין.
רציתי לשאול, במידה ואני צריכה שהפשטידה תהיה ללא גלוטן, האם פשוט להחליף את הקמח לקמח ללא גלוטן? או ממליצה להוסיף משהו במקביל?
תודה!
היי עפרה,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שקמח תירס יכול להשתלב כאן ועדיף שזה יהיה קמח תירס טחון לאבקה כדי שלא ירגישו את הגרגירים שלו בפשטידה. זה אומרת 3 כפות מלאות קמח תירס + חצי כפית שטוחה אבקת אפיה.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
היי…
יש לי מאפה דומה מאוד שאני עושה שמותאם לצליאקים
במקום קמח שמים 2 כוסות פיצפוצי אורז…
יוצא מעדן
יצא מאוד טעים.
השתמשתי בתבנית מלבנית ששווה בערך ל2 אינגליש קייק והתערובת יצאה נורא נמוכה ככה שיצאו לי חיתוכיות ולא ממש פשטידה. 🙂
פעם הבאה אשתמש פשוט בתבנית קטנה יותר.
תודה רבה!
היי סתיו,
נכון, זו תבנית גדולה מידי לכמות במתכון. שמחה שיצא טעים בכל זאת 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
פשוט חשבתי שזו הכוונה ב”מרובעת קטנה”.. כנראה שלא. 🙂
את צודקת. מאחר ותבניות מרובעות קטנות לא מאוד נפוצות בחד פעמי תיקנתי את הגדלים.
יום נפלא!
האם אפשר לשלב כרובית עם התירס?
היי מיכל,
אני חושבת שכן רק יש לבשל את פרחי הכרובית לפני במים רותחים עד לריכוך ואז לקצוץ אותן דק ולהוסיף לתערובת.
בהצלחה 🙂
האם ניתן להכין עם כמו קמח תופח לפסח ?
תודה
היי מירי,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 🙂
חג שמח!
היי, הכנתי לפי המתכון והפשטידה יצאה רטובה מאוד מבפנים גם לאחר שעה בתנור (החלק העליון כבר התחיל להישרף).
יש רעיון למה זה קרה?
תודה
היי רעות,
באיזה תבנית השתמשת? סוג וגודל
ממליצה להמתין עד שהפשטידה תתקרר לגמרי ואז לטעום אותה. כשהיא חמה היא לעיתים מרגישה רטובה ורק לאחר קירור מוחלט היא מתגבשת ומתייצבת.
הי אני רוצה להכין אותה בתבנית עגולה 26 , מה הם הכמויות ?
היי מאיה,
כמויות לתבנית 26:
בצל גדול קצוץ (או 2 בצלים קטנים)
3.5 כוסות תירס
4 ביצים
קופסה וחצי קוטג’ (375 גרם)
6 כפות גדושות קמח תופח
5 כפות גדושות גבנ”צ
5 כפות גדושות גבינה בולגרית מפוררת
3 כפות זיתים ירוקים קצוצים (לא חובה)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 50-60 דקות.
היי עכשיו הכנתי מקווה שיצא טוב!! אבל שמתי במקום קוטג גבינה לבנה זה בסדר לדעתך?
בסדר גמור 🙂
יצא מעולה!! האם שומרים בקירור? במידה וכן האם מומלץ לחמם במיקרו לפני הגשה?
היי יערה,
שמחה שיצא טעים 🙂
לאחר שהפשטידה מתקררת לטמפ’ החדר עוטפים אותה בנייר כסף או ניילון נצמד ושומרים במקרר.
לפני ההגשה מחממים מעט במיקרו או בתנור ב180 מעלות.
שבת שלום!
הכנתי עכשיו את הפשטידה עם הכמויות המוגדלות והבלילה לא מאד סמיכה כמו שציינת שצריך להיות. מה להוסיף? קמח? גבנ”צ? פירורי לחם? וכמה? עוד לא הכנסתי לתנור אז אפשר עוד לתקן (אם צריך…)
תודה
היי מיכל,
כל עוד הבלילה אינה נוזלית זה בסדר. מספיק שהיא תהיה סמיכה, לא חייב מאוד.
עברי על רשימת המצרכים ובדקי שלא פספסת שום דבר והכניסי לתנור 🙂
בהצלחה ושבת שלום!
תודה רבה על התגובה המהירה. לא שכחתי כלום אבל הוספתי עוד קצת קמח ליתר בטחון 😉 ונקווה לטוב. תודה ושבת שלום
האם אני יכול להכין את הפשטידות בתבנית סיליקון עם שקעים?ולקבל פשטידות קטנות ואישיות
כן אריק, אפשר בהחלט.
היי, הבלילה יצאה מאוד מוצקה, זה בסדר?
היי גילה,
הבלילה אמורה לצאת סמיכה ולא דלילה. אם הלכת לפי המתכון ושמת ביצים, מיכל קוטג’ ו3 כפות קמח זה בסדר.
הי, יש לי רק קופסת תירס אחת בבית, אפשר להמיר חצי מהתירס באפונה קפואה או גרגרי חומוס?
היי שירי,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. הייתי הולכת על האפונה הקפואה. סה”כ צריך לשים 2 כוסות. שימי את כל התירס שיש לך ואת ההפרש שימי אפונה.
בהצלחה 😉
אוקיי, אנסה, תודה!
הי, גבינת קוטג. הכוונה לממרח קוטג רגיל?
נכון 🙂
הי,
אם אני משתמשת בתירס קפוא האם
1. צריך לבשל אותו לפני ?
2. כמה גרם תירס שווה לכמות שבקופסאת שימורים ?
תודה
היי רוזה,
אין צורך לבשל את התירס לפני. מספיק להשרות אותו 1-2 דקות במים רותחים ולסנן.
שימי את אותה כמות- 2 כוסות תירס.
בהצלחה ושבת שלום -)
טעים מאוד.כרגע מכין את השנייה .
הילדים אהבו מאוד.
שמחה לשמוע יוסי 🙂
תודה שחזרת לעדכן וערב מצוין
הכנתי היום ויצא ממש מצויין. לא היתה לי גבינה צהובה אז שמתי יותר בולגרית ולא הוספתי מלח. עם הבצל טיגנתי גם פטריות ויצא סופר טעים, הילדים אהבו מאוד… תודה על המתכון!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום
אני חדשה בתחום האפייה ו רציתי לדעת את מחינה לפי המתקון שלך
שלום,
אני מכינה את הפשטידה ורוצה להגיש אותה עוד 5 ימים (אין לי זמן אחר להכין אותה)
אפשר להקפיא? ואם לא, כמה ימים היא יכולה להשמר במקרר?
היי תהילה,
הפשטידה נשמרת 3-4 ימים במקרר לכן עדיף שתקפיאי אותה.
יש להמתין עד שהפשטידה תתקרר לגמרי לטמפרטורת החדר, לעטוף אותה היטב בניילון נצמד ולהקפיא.
תודה. אין לי קמח תופח, כמה א”א צריך להוסיף?
שימי 3 כפות גדושות קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה.
יום נעים 🙂
היי,
הכנתי את הפשטידה אתמול והיא יצאה מעולה!!!
תודה רבה,
חג שמח
תודה סיון! שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!
היי!
שתי שאלות:
1. אין לי קוטג’, האם ניתן להמיר בגבינה לבנה?
2. אין לי גבינה בולגרית, האם ניתן לשיים יותר גבינה לבנה/ צהובה? אם כן, מה הכמות? תודה!
היי סיון,
אפשר גבינה לבנה במקום הקוטג’ ובמקום בולגרית אפשר לשים עוד 2 כפות גבינה צהובה מגורדת (סה”כ 4 כפות).
שבת שלום!
יצא מדהים!!
תודה רבה על עוד מתכון מנצח! 🙂
תודה סיון! איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
אני באמצע הכנת הפשטידה ואין לי גבינה הולגרית, אפשר להוסיף עוד קצת צהובה במקום? במידה וכן, יש צורך להוסיף מלח ?
כן שמרית, את יכולה להוסיף עוד גבינה צהובה במקום ועוד קצת מלח.
שבת שלום 🙂
תודה על תשובתך, המתכונים שלך נפלאים
נפלא. טעים מאד!
אגב, ראיתי שכתבת שאת משתמשת בתבניות חד פעמיות מאלומיניום. אם כן בבקשה תשימי נייר אפייה. יש סברה שאלומיניום לא בריא ולמען הסר ספק, ממליצה לך על זכוכית או נייר אפיה.
חוץ מזה הפשטידה נהדרת וממש צ’יק צ’ק הכנה.
תודה!
נכון פנינה, את צודקת. תודה 🙂
שמחה שאהבת את הפשטידה.
תודה והמשך יום נפלא!
אם אני רוצה להכין בתבנית בינונית צריך להכפיל כמויות? וכמה זמן צריכה להיות בתנור? תודה(:
היי אנה,
אם הכוונה לתבנית בינונית בגודל 22X31 (גודל של 2 תבניות אינגליש קייק צמודות) אז אלה הכמויות:
1 בצל בינוני קצוץ, 3 כוסות תירס, 3 ביצים, קופסה וחצי קוטג’ (375 גרם), 4.5 כפות גדושות קמח תופח, 3 כפות גדושות גבנ”צ, 3 כפות גדושות גבינה בולגרית מפוררת, 3 כפות זיתים ירוקים קצוצים (לא חובה), מלח ופלפל.
אני מניחה שזמן האפיה יהיה 45-50 דקות.
הפשטידה פשוט מעולה!!! הבעיה היחידה היא שלמרות שאני משמנת את התבנית אלומיניום, הפשטידה ממש נדבקת לתחתית…ידוע לך אולי למה זה קורה? (הכנתי את הפשטידה לפחות 3 פעמים בדיוק לפי המתכון)
תודה רבה!
היי אלינה,
שמחה שאהבת את הפשטידה 🙂
את משתמשת בתבנית אלומיניום החד פעמית נכון? אם כן, התחתית לא אמורה להדבק אם את משמנת היטב את התחתית. את משמנת בספריי שמן או בשמן רגיל? (כי לפעמים הספריי לא מספיק)
כן, תבנית אלומיניום חד פעמית.
השתמשתי בשמן רגיל. בפעם הראשונה שהכנתי את הפשטידה, שמתי יחסית מעט שמן וחשבתי שאולי זו הסיבה שבגללה הפשטידה נדבקה ולכן בפעם השנייה שמתי יותר ועדיין הפשטידה נדבקה לתחתית…מוזר :/
באמת מוזר. הכנתי את הפשטידה הזאת באלומיניום ולא הייתה לי את הבעיה שהתחתית נדבקה. אם זה קורה לך גם בפשטידות/עוגות אחרות אני מניחה שזה סוג התבנית (יש כמה סוגים של תבניות אלומיניום).
תנסי פעם הבאה לפזר פירורי לחם כמו שחן הציעה (ראי תגובה אחת למטה).
בהצלחה 😉
אני בכל פשטידה משמנת את התבנית ומפזרת שכבה של פרורי לחם. שכבה דקה לא כזאת שלא רואים את התבנית. זה מונע הדבקה ומוסיף טעם. פטנט שלמדתי מאמא
הכנתי לילדים אתמול – נטרפה לחלוטין גם על על ידי המבוגרים. מתכון מנצח. תודה
תודה אורלי, שמחה לשמוע 🙂
שבוע טוב
אין מילים ואני ילד שאומר את זה פשוט מעדן
אשמח אם תשלחו לי עוד מתכונים למייל
אני שמחה לשמוע ניב 🙂
הוספתי את המייל שלך לרשימת התפוצה כדי שתוכל לקבל מתכונים חדשים למייל.
אין מילים ואני ילד שאומר את זה פשוט מעדן
נכדתי אלרגית למוצרי חלב איך עושים הפשטידה הזאת ללא גבינה ?
תודה
שרה
היי שרה,
אני לא בטוחה איך תצא הפשטידה בלי הגבינה מאחר והגבינה תורמת לנפח ולמרקם.
אפשר לנסות לשים במקום הגבינה כ-2 כפות מיונז אבל אני מוכרחה לציין שלא ניסיתי 🙂
שבת שלום
מכינה בפעם השלישית פשטידה פצצה! המון תודה.
שמחה לשמוע רות!
תודה וחג שמח 🙂
היי האם צריך לכסות את הפשטידה בתנור?
לא טל, אין צורך.
אני רוצה לעשות כמות גדולה בתבניות מאפינס אלומיניום ל- 15 בנות . צריך פשוט פי 2 או יותר ?
היי אלישבע,
הכמות במתכון אמורה להספיק ל12-15 מאפינס, תלוי בגודל תבנית השקעים. ליתר בטחון אפשר להכפיל כמויות ב1.5:
בצל בינוני קצוץ
3 כוסות תירס
3 ביצים
קופסה וחצי קוטג’
4.5 כפות גדושות קמח תופח
3 כפות גדושות גבנ”צ
3 כפות גדושות גבינה בולגרית
מלח פלפל ו-3 כפות זיתים קצוצים.
יצא מעולה! תודה
שמחה לשמוע יאנה 🙂
יש לי בבית מוצרלה וחלומי
אפשר להחליף בצהובה או רק בנוסף?
תודה
היי רינת,
את יכולה לשים מוצרלה מגורדת במקום הגבינה הצהובה. אם את רוצה את יכולה להוסיף גם 2 כפות גבינת חלומי מגורדת.
יום נפלא 🙂
תודה רבה 🙂
היי.. רציתי לדעת האם אפשר במקום קוטג’ לשים גבינת שמנת זיתים? והאם אפשר להוסיף פטריות? תודה
היי ענת,
את יכולה לשים גבינת שמנת וזיתים וגם פטריות, רק כדאי לטגן את הפטריות עם הבצל לפני שמוסיפים לתערובת.
יום נעים 🙂
עשיתי בתוך מנזטים וזה נדבק לנייר
האם את עשית בשקעים משומנים של תבנית מפינס?
היי מרינה,
אני הכנתי בתבנית שקעים מסיליקון. אפשר גם להכין בתבנית שקעים מאלומיניום (חד פעמי) או ממתכת אבל חשוב לשמן את השקעים לפני. מנג’טים מנייר פחות מתאימים לפשטידה הזאת.
תודה רבה ושבת שלום! 🙂
שלום,
אם מכינה בתבנית קאפקייקס / מנז’טים – עד איזה גובה למלא את המנז’ט?
תודה!
היי שיר,
עד 3/4 גובה.
שבת שלום 🙂
שלום, לכמה אנשים מיועד המתכון הזה?
היי יפעת,
אני מניחה שבסביבות 7-8 אנשים.
שאלה – אם אני אופה בתבניות של קפקייקס כמה זמן זה צריך להיות בתנור?
היי נילי,
אני מניחה שבסביבות 30-35 דקות. בכל מקרה, כדאי לבדוק עם קיסם.
היי!
יש לי שאלה,
אני מעוניינת להכין את הפשטידה לכמות של כ-10 אנשים. האם זה מספיק או שיש צורך להגדיל כמויות? ואם כן – בכמה?
תודה!
היי דנה,
לדעתי כדאי להגדיל את הכמויות ב1.5 (שלא יחסר 🙂 ):
1 בצל בינוני קצוץ, 3 כוסות תירס, 3 ביצים, קופסה וחצי קוטג’ (375 גרם), 4.5 כפות גדושות קמח תופח, 3 כפות גדושות גבנ”צ, 3 כפות גדושות גבינה בולגרית מפוררת, 3 כפות זיתים ירוקים קצוצים (לא חובה), מלח ופלפל.
את יכולה להכין בתבניות שקעים/מאפינס (פשטידות אישיות) או בתבנית 24 או מלבנית בינונית (בגודל של 2 תבניות אינגליש קייק צמודות).
בהצלחה 😉
תודה על התשובה המהירה והמפורטת,
ותודה על האתר והמתכונים הנהדרים! 🙂
מעוניינת להכין היום לשבת בבוקר. האם להקפיא ולהפשיר בשבת . או להשאיר במקרר עד שבת?
היי,
עדיף לשמור במקרר (חשוב לעטוף היטב בניילון נצמד או נייר אלומיניום).
המשך יום נעים 🙂
תודה רבה יום מקסים גם לך!
הכמות מספיקה לתבנית אינגליש קייק רגילה(פס)?
כן שרון.
יום נעים 🙂
היי, באיזה כוס את משתמשת למתכון זה? תודה וחג שמח!
היי אלינור,
בכוס זכוכית רגילה (עם הידית), בנפח של כ-240 מ”ל.
אם זה בשביל למדוד את התירס אז 2 כוסות תירס שווה לקופסת שימורים אחת של 550 גרם (לפני סינון).
חג שמח 🙂
תודה רבה!אני רוצה להכין גם את פשטידת התרד לארוחת ערב שבועות. אפשר לאפות את שתי הפשטידות ביחד בתנור (באמצע התנור באותו המדף) – מתכוונת להכין את פשטידת התרד בתבניות מאפינס חד פעמיות ואת פשטידת התירס באינגליש קייק?האם זמני האפייה של שתי הפשטידות נשארים כפי שציינת בשני המתכונים? חייבת לעדכן – הכנתי היום אחה”צ את עוגת המיץ, היה ניחוח מדהים של הדרים בבית ויצאה טעימה ועסיסית. מומלצת ביותר בייחוד שקצרים בזמן – פשוט כלום עבודה!
כן, את יכולה לאפות יחד והזמנים הם כפי שמצוין במתכון. אני מניחה שהמאפינס יהיה מוכנים לפני אז כדאי שתבדקי אותם כבר אחרי 25 דקות.
שמחה שאהבת את עוגת המיץ 🙂
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק והאם זמן האפייה משתנה?אפשר לשים רק חצי גביע קוטג’ (רוצה שהפשטידה תהיה אחידה יותר) וכמה מלח ופלפל?
היי שרון,
את יכולה להכין באינגליש קייק. זמן האפיה יכול להיות בין 30 ל40 דקות לכן ממליצה לבדוק אחרי חצי שעה עם קיסם. את יכולה לשים רק חצי גביע קוטג’ אבל לא פחות מזה. בערך כחצי כפית מלאה מלח ופלפל שחור שימי ממש קמצוץ עם האצבעות.
בהצלחה ושבת שלום 😉
האם ניתן לטחון את התירס ? מכינה לתינוק בן שנה וחודשיים
כן חן, לדעתי את יכולה לטחון.
הכנתי את הפשטידה רק הוספתי פיטריות ומרק עוף פרווה וכל השאר. ויצא טעים. תודה רבה על המתכון הנפלא:-)
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
תודה אסתר ושבת שלום!
אפשר להשתמש בתירס קפוא?
תודה
כן יעל, אפשר 🙂
תודה על המתכונים הנפלאים .
מחפשת ומבקשת מתכון לפשטידת קישואים טובה וקלה.
האם אפשר לקבל?
היי יעל,
מצרפת לך מתכון קל לפשטידת קישואים טעימה-
https://www.10dakot.co.il/%D7%A4%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%93%D7%AA-%D7%A7%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%90%D7%99%D7%9D/
סופשבוע נעים 🙂
היי,
אני צריכה להכין את הפשטידה לגן (המונה כ-35 ילדים חמודים וקטנים) זה עשוי להספיק? ואם לא איך כדאי לשנות את הכמויות?
הי מיה,
אני ממליצה להכפיל את הכמויות ולהכין בשתי תבניות עגולות בקוטר 24 או שאת יכולה להכין בתבניות שקעים/מאפינס קטנות ולמלא כל שקע עד 2/3 מהתבנית ואז זה יספיק לכולם.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
1. מה ההבדל בטעם הפשטידה עם בצל מטוגן וללא בצל מטוגן?
2. גבינה צהובה – אני מניחה שהיא מגורדת
3. אם משתמשים בתבנית מאפינס – לכמה מאפינס כמות זו מספיקה?
תודה רבה על התשובות!
היי,
1. כשמכינים פשטידה עם בצל לא מטוגן, הבצל בדר”כ מורגש בפשטידה ולעיתים יש לו טעם מעט חריף. כשמטגנים בצל לפני ואז מוסיפים לתערובת הפשטידה, הבצל פחות מורגש והטעם שלו הופך מחריף למתקתק.
2. נכון, גבינה צהובה מגורדת.
3. אפשר בהחלט להשתמש בתבנית מאפינס, רק חשוב לשמן את השקעים לפני כדי שיהיה ניתן לחלץ בקלות את הפשטידות מהתבנית. הכמות במתכון אמורה להספיק ל 12-15 מאפינס.
בהצלחה ויום נפלא 😉
יצא מצוין!!! הכי אהבתי שזה ללא בצק!
תודה רבה וכל הכבוד!
תודה נילי! שמחה שאהבת ושבוע מצוין 🙂
אוי קראתי את זה שוב וכתוב כוסות.. טעות שלי.. בכל זאת תודה 🙂
ערב טוב,
כתבת 2 קופסאות תירס.. בכמה גרם מדובר?
תודה!! אנסה לפעם הבאה 😉
היי, הפשטידה יצאה ממש טעים אך היא היתה מאוד רכה והתפוררה בהגשה. מה היתה הטעות שלי?
היי נופר,
הגשת את הפשטידה ישר לאחר שיצאה מהתנור?
מאחר והפשטידה אינה מכילה הרבה קמח היא יכולה להתפורר אם מגישים אותה ישר כשהיא יוצאת מהתנור.
ככל שמניחים לפשטידה להתקרר לטמפ’ החדר היא מתגבשת ומתייצבת וניתן לחתוך אותה מבלי שתתפורר.
הפשטידה יצאה מעולה. הריח משגע והטעם עוד יותר. ממליצה מאוד. תודה רבה.
תודה אתי! שמחה שאהבת 🙂
שלום. אני רוצה להכין אותה עכשיו. רק שאלה קטנה בבקשה. ראיתי במתכון אחר שיש פשטידת תירס וטונה השאלה האם אפשר להוסיף גם פה טונה ולוותר או להחליף מוצר אחר ? ויש לי עכשיו גבינה 5% רגילה וגבינה צהובה. מה לדעתך אפשר לעשות ? ללכת לפי המתכון או לשלב דברים ??צריכה תשובה דחופה בבקשה. תודה מראש
הי סועאד,
לא ניסיתי להכין עם טונה כך שאני לא יודעת איך זה ייצא. ממליצה ללכת לפי המתכון ובמקום קוטג’ תשימי גבינה לבנה ו-4 כפות גבינה צהובה במקום שאר הגבינות.
תודה רבה. הכנתי לפי המלצתך. התבנית כבר בתנור והריח כבר משגע. תודה רבה
מעולה 🙂
יש לך מתכון של פשטידת תירס לא חלבי? אני צריכה בדחיפות.תודה רבה
בוקר טוב שרית,
לצערי לא.. אני יודעת שנוהגים לשים במקום הגבינות 3-4 כפות מיונז + 2 כפות שמן קנולה, אך לא ניסיתי את זה בעצמי כך שאני לא יודעת מה התוצאה.
מדהים ! הכנתי כמות כפולה בתבניות מאפינס והכל התחסל.
תודה על מתכון מדהים.
מעולה!
תודה על העדכון ושבת שלום 🙂
פשטידה מצוינת!!! :)))
תודה רעות 🙂
שאלה: לכסות את הפשטידה בתנור בנייר כסף?
היי נופר,
אם את מכינה בתנור אין צורך (רק בטוסטר אובן יש צורך לכסות).
היי, מתכונים מצוינים:)!!
כמה מלח לשים?
תודה טופז 🙂
בין שליש לחצי כפית מלח.
איך אפשר להפוך את הפשטידה לפרווה?
היי נועה,
את הפשטידה הזאת אני לא ממליצה להפוך לפרווה כי הגבינות מוסיפות המון גם למרקם וגם לטעם.
יום נעים 🙂
היי
אני חייבת משהו זריר נתקעתי בלי גבינה האם אפשר לשים במקום גבינה שמנת חמוצה?
היי רונית,
אם התכוונת במקום גבינת הקוטג’ אז אני מניחה שאפשר.
מעולה, אז אני מכינה שוב, עכשיו זה בתנור 🙂 שאלה לי, האם יש איזשהו עשב תיבול שאת ממליצה להוסיף למתכון?
תודה רבה
היי שירה,
יש כאלה שאוהבים לשלב שמיר קצוץ בפשטידת התירס. אם מוסיפים שמיר מומלץ להוסיף גם גמבה אדומה קצוצה.
האם אפשרי ללא קשקבל וללא גבינה צהובה?
רק קוטג ובולגרית ובמידה וכן האם להוסיף משהו במקום ?
היי איה,
אפשר להכין גם ללא קשקבל או גבינה צהובה, תשימי פשוט יותר גבינה בולגרית (3-4 כפות). את לא צריכה להוסיף שום דבר במקום אבל אם יש לך גבינת פרמזן מומלץ לשים.
היה מאוד טעים הפשטידה אוהבת מאוד תירס תודה רבה לכם
שמחה שאהבת 😉
תודה ענבל ושבוע מקסים!
יצא מצוין! הכנתי בלי זיתים (כי אני לא אוהבת) ובלי קשקבל (כי לא היה), ואני ובן זוגי אהבנו מאוד 🙂 תודה ענקית!
בשמחה זוהר! איזה כיף לשמוע 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום!
שבת שלום יקירה!
אני מחפשת פה מתכון לפשטידת קישואים.יש באתר ? ואם לא האם ניתן לקחת מתכון אחר ופשוט להחליף את המרכיב בקישןאים?תודהההה
בוקר טוב
אין לי קמח תופח אז כמה אבקת אפיה אני ישים?
תודה חני
הי חני,
תערבבי 3 כפות גדושות קמח רגיל עם 1/2 כפית אבקת אפיה.
היי,
האם אפשר לאפות ללא קמח? יש משהו שיכול להחליף?
תודה
הי אפרת,
הקמח “תופס” ומאחד בין החומרים. אפשר להשתמש במקום בפירורי לחם או בקמח תירס.
יצא טוב מאוד עם קמח תירס. תודה רבה !
שמחה לשמוע, תודה על העדכון 😉
היי אפרת, כמה שמת קמח תירס?
היי רויטל,
שימי 3 כפות מלאות קמח תירס + חצי כפית שטוחה אבקת אפיה.
אבל אני חושבת שיהיה טעים בלי קוט’ג
הי ארין,
לא מרגישים את הטעם של הקוטג’ לאחר האפיה אבל בכל מקרה את יכולה להחליף בגבינה לבנה.
אני לא יודעת מה הטעם ואני גם לא אטעם כי אני שונאת קוט’ג !!!
ארין , את בת 8?
יצא מעולה!