זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 60 דקות
סוג: פרווה
תבנית אלומיניום בינונית-קטנה/ עגולה 24
מצרכים:
3 קישואים גדולים/ 4 קישואים בינוניים מגורדים
1 בצל גדול קצוץ דק
1/2 כוס קמח מלא/לבן
2 ביצים
תיבול: כף שטוחה אבקת מרק, מלח, פלפל
אופן הכנה:
-מטגנים בצל במחבת עם 4 כפות שמן זית/קנולה עד להזהבה קלה (במקום להוסיף את השמן לתערובת הפשטידה, מוסיפים אותו בזמן טיגון הבצל).
-מחממים תנור ל180 מעלות. מעבירים את הבצל לקערה ומערבבים יחד עם הקישואים המגורדים (מומלץ לסחוט מעט את הקישואים מהנוזלים). מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.
-משטחים את התערובת בתבנית ואופים במרכז התנור כ- 45 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה בחלק העליון.
מורידים את התבנית לחלק התחתון של התנור ואופים 10 דקות נוספות.
*הערה: הפשטידה יוצאת נמוכה אך מאוד טעימה!
פשטידת קישואים דיאטטית, פשטידת קישואים ובצל, פשטידת קישואים קלה
אפרת יקרה!
האם יש אפשרות לעשות את הפשטידה הזאת עם קרע לראש השנה, אם כן, האם ההוראות אותו דבר, אשמח לשמוע
נראה לי שכן. זה אמור לעבוד באותו אופן.
אפרתוששש!
אוהבת אותך ואת המתכונים שלך!
איזה כיף להשתמש באתר שלך
ולהתענג במתכונים הנדירים!!
הפשתידה יצאה מהממת
קיבלתי ה-מ-ו-ן מחמאות!
תודה יקרה
שמחה שיצא טעים🧡
אפשר עם כרוב במקום קישוא?
אשמח לתשובה מהירה
תודה על הכל!!!!!!
היי רות,
יש מתכון לפשטידת כרוב.
תודה רבה אני מאד אוהבת את המתכונים שלך:)
עלי והצליחי!
יעבוד עם כרובית במקום קישוא?
עדיף להכין את המתכון הזה – פשטידת כרובית.
יעבוד גם עם פטריות במקום הקישואים? בדרך כלל עושה חצי מהכמות באינגליש
שתניה פשטידת פטריות ובצל הכוונה
אפשר (כ-2 סלסלות פטריות) אבל יש צורך לטגן את הבצל והפטריות קודם במחבת.
כן בוודאי..ולשים חצי מהכמות נכון?
לא. 2 סלסלות פטריות לכמות שבמתכון.
אגב באיזה עוד תוספות או עשבי תיבול ניתן לשדרג? בצל ירוק/שום/פטרוזיליה או שזה לא קשור?
אפשר להוסיף שום וקצת פטרוזיליה קצוצה.
יעבוד עם רבע כוס קמח מצה? תמיד שמה רבע כוס קוואקר
שימי 3-4 כפות.
צריך לקלוף את הקישואים?
כן(:
מתכון טוב וטעים רק הגובה שלה מבאס. אפשר לאפות בתבנית יותר קטנה? ואם כן איזו?
היי,
הפשטידה אכן אמורה לצאת נמוכה(:
אפשר לאפות בתבנית עגולה בקוטר 20 כדי שתצא גבוהה יותר.
ואפשר להכין את זה כמתכון בסיס עם ירקות אחרים גם או להוסיף ירק נוסף?
אפשר להוסיף עוד קצת ירקות.
היא לא נחרכת אחרי 55 דקות בתנור. לאפות הכל על טורבו או רק בסוף?
55 דקות זה משך האפייה שבד”כ לוקח לפשטידה הזו להיאפות.
תאפי בתכנית קו עליון ותחתון או בטורבו מההתחלה.
שלום האם אפשר להכיןי את הפשטידה הזאת רק עם פנים של הקישואים? רוקנתי 6 קישואים ומחפשת מה לעשות עם הפנים…
היי,
לא ניסיתי אבל מניחה שאפשר(:
האם אפשר להקפיא את פשטידת הקישואים?
היי,
אפשר להקפיא(:
מה המתכון לתבנית אינגליש אחת?
ניתן להמיר את הקמח בקוואקר?
היי,
לתבנית אינגליש יש להכין מחצית מהכמויות במתכון.
אם אין אפשרות אחרת אפשר להמיר את הקמח בקוואקר, המרקם יצא מעט שונה.
שונה בקטע לא טוב?
יצא קצת פחות יציב ופחות במרקם של פשטידה.
אז במה בעצם אפשר להמיר קמח בפשטידות? יש לך מתכון כזה?
ברוב הפשטידות ניתן להחליף את הקמח בקמח חומוס או קמח שיבולת שועל. בחלקן- בפירורי לחם.
יש לי רק קוואקר, אין לי קמח שיבולת שועל. ולא צריך פה אבקת אפייה?
בכל מקרה, זה יוצא במרקם סבבה?
לא צריך אבקת אפייה.
לא ניסיתי בעצמי עם קוואקר כך שאני לא יודעת איך בדיוק יצא, יכולה רק להעריך כמו שכתבתי לך- שהמרקם ישתנה ויהיה יותר נוזלי ופחות יציב.
ובקמח שיבולת שועל זה ייצא יציב כמו בקמח מלא או רגיל?
פחות יציב מאשר עם קמח רגיל, אבל אמור לצאת מספיק יציב(:
היי זאת פעם ראשונה שאני אופה פשטידה.
לפי התגובות הבנתי שאפשר להוסיף קוטג וגבינה וגם צהובה אז זרמתי עם זה.
לאחר 55 דק של אפייה בתנור שמתי לב שטיפה “נשרפה” לי הפשטידה האם .
משתמש באובןטוסטר*
לפעם הבאה אולי אשים פחות זמן.
מחכה כרגע שזה יתקרר ואז אגיש לאשתי ולי.
תודה על המתכון
אעדכן איך יצא
היי,
בטוסטר אובן יש נטייה לחלק העליון של פשטידות ועוגות להישרף, לכן אפשר לאפות בחום נמוך יותר ולהשגיח על זמן האפייה.
מקווה שיצא טעים🙂
היי אפרת,
המתכונים שלך פשוט מעולים!
רציתי לשאול האם ניתן לקצוץ קישואים ולא לגרד בפומפייה? פשוט אין לי פומפייה. תודה!
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לקצוץ קישואים אך חשוב שיהיו אכן קצוצים (ולא לחתוך אותם לחתיכות גדולות יותר).
שלום האם אפשר להמיר את הקמח בקמח שקדים או שיבולת שועל?
היי מנוחה,
אני מניחה שאפשר להשתמש ברבע כוס קמח שקדים+ רבע כוס קמח שיבולת שועל, אך המרקם ישתנה.
בהצלחה!
הכמות יכולה להתאים לתבנית אינגליש קייק?
היי מאור,
הכמות מתאימה ל-2 תבניות אינגליש.
הכנתי מספר פעמים ויצא מעולה! במקום ביצים שמתי זרעי פשתן (אחרי השריה של כמה דקות במים) וטחינה. תודה רבה על המתכונים הפשוטים והטעימים 🙂
שמחה מאד לשמוע, ותודה ששיתפת!❤
האם ניתן להוסיף מעט אבקת אפיה?
אפשר, המרקם טיפה ישתנה😊
האם ניתן להחליף את הביצים (למתכון טבעוני) ולקבל עדיין תוצאה טובה?
תודה רבה!
היי,
כעקרון על כל ביצה אפשר לשים חצי כוס מחית תפו”א. לא ניסיתי בפשטידה הזאת כך שאני לא יודעת איך זה יוצא. אשמח לעדכון אם תנסי🙂
תודה רבה! גם קמח תפו”א עשוי להצליח (למי מן השניים יש העדפה)?
עדיף תפו”א, הוא יתרום למרקם:)
סליחה לא הבנתי.. עדיף תפו”א- הכוונה לקמח או למחית?…
נכון, תפו”א מעוכים למחית🙂
תודה רבה!
סליחה על השעה….
אבל, אם אני רוצה להשים במקום קמח רגיל קמח מצה (לפסח).
היי הדרוש,
במקום קמח רגיל אפשר לשים חצי כוס קמח מצה (עדיף קמח מצה דק) וחצי כפית אבקת אפיה.🙂
היי, יצא ממש טעים אבל די נוזלי ורטוב. איך אפשר לשפר להבא כדי להגיע למרקם קשה יוצר. התנור דווקא מאוד חזק
היי שירה,
בגלל שהקישואים מלאים בנוזלים זה יוצא במרקם קצת לח ורטוב יותר מפשטידות אחרות.
מומלץ לסחוט את הקישואים מנוזלים לאחר שמגרדים אותם (אפילו לייבש קצת עם נייר מגבת).
אני גם ממליצה להכין את הפשטידה יום לפני ולשמור במקרר. יום למחרת היא מתייצבת יותר.
וכמובן חשוב לאפות על חום עליון ותחתון (לא טורבו) ולשים את הפשטידה על רשת התנור המונחת במדף התחתון מלמטה (במשך 45 דק’).
הי אפרת,
יודעת לאמר לי כמה קלוריות הפשטידה?
תודה
בסביבות 900-1000 קלוריות לכל הפשטידה.
נשמע לי מוגזם מדי 900 קלוריות לפשטידה הזאת!יש בזה רק קישואים וקמח, ואין גבינות, אז איך ייתכן שיש בזה כמעט 1000 קלוריות?!
זה החישוב יקירה, המתכון כולל 4 כפות שמן וזה מה שבעצם מעלה את הערך הקלורי של המנה
האם ניתן להוסיף טוב טעם וקוטג או טוב טעם וגבינה לבנה?
כדאי להוסיף בצל מטוגן?
היי יעל,
במתכון יש כבר בצל מטוגן.
אפשר להוסיף טוב טעם ו 2 כפות קוטג’.
אני חייבת לעשות אבקת מרק?
אפשר להכין בלי אבקת מרק ולתבל בכפית שטוחה מלח ורבע כפית שטוחה פלפל שחור.
היי,
הכנתי את הפשטידה והיא יצאה מעולה.
האם אני יכולה להוסיף צפתית וגבינה צהובה? היא תצא טוב?
תודה על המתכונים המעולים 🙂
כן אפשר 🙂
קודם כל אני רוצה להודות לך על המתכונים המעולים שלך! תמיד מחפשת קודם כל אצלך 😍
אפשר לשים את הבצל ישירות בפשטידה ולהוסיף את השמן?
היי צביה,
יותר טעים עם בצל מטוגן אבל אפשר גם לוותר על הטיגון.
אולי אפשר לשים פירה תפו\’א במקום ביצים?אם כן כמה?
כעקרון על כל ביצה רצוי לשים חצי כוס מחית תפו”א. לא ניסיתי בפשטידה הזאת כך שאני לא יודעת איך זה יוצא.
בוקר טוב
פשטידה קלה וטעימה
תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
היי יש לי קמח תופח אפשרי? ומעוניינת להוסיף קוטג כמה להוסיף?
אפשר לשים קמח תופח ו¾ מיכל קוטג’.
בוקר טוב,אפשר להכין אותה חלבית ולהוביף קוטג’וגבינה צהובה? אותה כמות קמח? תודה
כן, לדעתי אפשר (שימי 3/4 מיכל קוטג’ וכשליש כוס גבנ”צ מגורדת).
אותה כמות קמח.
האם אפשר להוסיף פטריות?
אני חושבת שכן. את הפטריות כדאי לקצוץ ולטגן עם הבצל עד שהן מצטמצמות. לסנן נוזלים ולהוסיף לתערובת.
אפשר לוותר על קישוא אחד אם מוסיפים פטריות וכדאי להשתמש ב-2 ביצים גדולות.
אם אני רוצה להחליף את הבצל בבצל מטוגן מוכן. כמה אני שמה ואיך ? תודה
שימי כחצי כוס בצל מטוגן ותוסיפי אותו ישירות לתערובת.
היי אפרת,יש סיבה לכך שהפשטידה יצאה מרירה?
זה יכול לקרות אם אחד הקישואים או יותר היה מר.
שלום , איך לגרד? בפומפיה גדולה או קטנה? צריך לסחוט נוזלים?
תודה
פומפיה גסה וכן, צריך לסחוט מנוזלים.
האם ניתן להמיר את קמח החיטה בקמח נטול גלוטן? ואם כן, איזה?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים קמח תפוח אדמה או קמח חומוס אם אוהבים את הטעם.
ערב טוב, אפרת,האם אפשר להוסיף פטרוזיליה, ואם כן, כמה את ממליצה?
היי אתי,
אפשר להוסיף כחצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק.
היי, הפשטידה בתנור ברגעים אלו לאחר 50 דק’ באמצע התנור ועשרים דק בתחתית אך עדיין נראית לא אפויה מבפנים. יש דרך לדעת אם היא אפויה מספיק?
היי שני,
ככה זה עם פשטידת קישואים. זה בגלל שהקישואים מלאים בנוזלים. יש להמתין עד שהפשטידה מתקררת לגמרי ורק אז היא מתייצבת.
הי אפרת,
אפשר לרסק במג’ימיקס קישואים , לסנן ולהקפיא? מחפשת קיצורי דרך וזמן 🙂
אוהבת מאד את המתכונים שלך ואת התיבול המדוייק
רונית
היי רונית,
מבינה לגמרי את הרצון לחסוך בזמן 🙂
בדר”כ ירקות שמקפיאים אותם מפרישים הרבה נוזלים. לכן ירקות קפואים מתאימים בעיקר למרקים או תבשילים שיש בהם רוטב.
אם את רוצה להכין פשטידה אז פחות מומלץ שהירקות יפרישו נוזלים. מה שכן, אפשר לשמור במקרר עטוף בניילון נצמד 1-2 ימים.
שנה טובה ומתוקה
היי אפרת
מנסה להכין את המתכון
יש לי תבנית מלבנית נמוכה אחת אבל רחבה האם אפשרי להכין בה?
והאם אפשרי להכין את התנור על חימום גם בקו התחתון וגם בקו העליון במקום ולשים את הפשטידה באמצע התנור במקום בתחתית התנור?
הרבה תודה לך מראש
היי עינת,
הכמות במתכון מספיק לתבנית מלבנית בגודל 20X30 או תבנית עגולה בקוטר 24. מה גודל התבנית שיש לך?
יש לאפות בקו עליון וקו תחתון באמצע התנור ורק בסוף האפיה יש להוריד לתחתית התנור.
הי אפרת אפשר להוריד את הבצל כי אין לי כאן כיריים תודה ושבת שלום
אפשר לגרד את הבצל בפומפיה דקה ולסחוט היטב. יש להוסיף לתערובת 3 כפות שמן.
היי אפרת
יצא לא כ”כ לטעמי כלומר זה אכיל אבל טפל
אולי בגלל שאני רגילה לפשטידה הזו עם גבינות
יש דרך להוסיף גבינות עכשיו,לערבב ושוב לתנור?
היי גל,
אם את רגילה לפשטידות חלביות אז יכול להיות שזה חסר לך.
בכל מקרה, את יכולה לפזר מעל גבינה מלוחה מפוררת וגבינה צהובה מגורדת ולהכניס לתנור עד שהגבינה מותכת.
אני גם ממליצה להניח לפשטידה להתייצב במשך כמה שעות, הטעם אמור להשתפר.
היי,
אני רוצה להכין תבנית גדולה יותר 37×32 בערך…
אני רק צריכה להכפיל כמויות?
כן. קחי בחשבון שהפשטידה אמורה לצאת נמוכה יחסית.
יום מקסים 🌷
היי,לאיזו גודל תבנית מתאים המתכון?
תבנית מלבנית בגודל 20X30 או עגולה 24.
הכנתי עם קמח מלא, וטיגנתי את הקישואים ביחד עם הבצל, כדי לספוח נוזלים. יצא מעולה! תודה!
מעולה 🙂
תודה מיכל.
היי אפרת, האם הפשטידה יכולה לצאת טוב רק עם שני קישואים? אולי כדאי לשלב 2 קישואים עם ירק נוסף (אולי תפוח אדמה/גזר/בטטה?)? תודה רבה!
כדאי להוסיף ירק נוסף כמו גזר – אגב יש מתכון פשטידת קישואים וגזר.
אפשר לשלב גם בטטה או תפו”א.
היי
האם אפשר בתבנית אינגליש קייק?
היי גל,
הכמות אמורה להספיק ל-2 תבניות אינגליש קייק כי התערובת אמורה להיות נמוכה.
אם התערובת יוצאת נמוכה לא עדיף לשים את זה בתבנית אינגליש קייק אחת?
לא, עדיף שזה יהיה נמוך. מאחר ובקישואים יש המון נוזלים (אפילו שסוחטים את התערובת) – אם הפשטידה גבוהה יש הרגשה כאילו הפשטידה לא אפויה לגמרי.
היי אפרת הכנתי עם קמח כוסמין ויצא טעים מאוד. שמתי 3 ביצים ו-5 קישאים ואפיתי בתבנית 25 ויצא די נמוך. אם אני רוצה להכפיל כמויות אבל להשאיר חצי כוס קמח האם יצא טוב או שהפשטידה תתפרק?
היי אירית,
הפשטידה אמורה לצאת נמוכה. אם היא גבוהה אז מבפנים היא לא נאפית כמו שצריך.
הביצים הן אלה שקושרות את החומרים והקמח למעשה סופח את הנוזלים. יכול להיות שאם תשימי פחות קמח אז הפשטידה תרגיש “רטובה” יותר.
היי אפרת האם אפשר לשים קמח כוסמין במקום קמח רגיל?
מניחה שכן.
היי שלום.
הכנתי היום יצא מעולה ונכון יצאה נמוכה אך טעימה. תודה רבה.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבת שלום
איך להפוך לחלבית?
אפשר להוסיף לתערובת 2-3 כפות גבינה לבנה/קוטג’ ולפזר מעל גבינה צהובה מגורדת.
מתכון קל ומקסים והמאכל מאד מאד טעים.
תודה רבה.
תודה דוד 🙂
שבת שלום
הי אפרת 🙂
האם אפשר לשים קמח תופח במקום? כדי שתצא גבוה קצת?
תודה
כן, אפשר.
יום מקסים 🙂
היי
רציתי לדעת אם אפשר במקום בתבנית אחת לאפות את הפשטידה בתבנית מאפינס. ואם כן כמה?
תודה וערב טוב
היי שלי,
אפשר לאפות בתבנית מאפינס. יש לשמן את השקעים לפני ולצקת את הבלילה בגובה של כ-2 ס”מ מהשקעים (הפשטידה אמורה לצאת נמוכה. לא מומלץ שהמאפינס יהיו עבים).
אני מניחה שהכמות אמורה להספיק ל 12-15 יחידות מאפינס.
היי! אני מכינה את הפשטידה לשבת ביחד עם פשטידת הבטטה שלך (שאני מכינה הרבה ותמיד יוצא מדהים) ורציתי לדעת אם אפשר להכין את פשטידת הקושואים בתבנית אינגליש ארוך? אם כן, האם יש הוראות אחרות לגבי משך או טמפרטורת האפיה? גם, לא בטוח שאעשה כך אבל האם אפשר להוסיף עוד בצל אחד? תודה רבה! לא רק שאני יודעת שתמיד אפשר לסמוך על המתכונים שלך אבל אני כל כך נהנית מהזמינות שלך לענות על שאלות! ☺
היי תמר,
אם זאת תבנית אינגליש קייק רגילה (10X31) אז יותר יהיה נכון להכין ב-2 תבניות מאחר ובתבנית אחת הפשטידה תצא גבוהה וזה לא נכון במקרה הזה (כי אז תהיה הרגשה כאילו הפשטידה “לא אפויה”). אם כן, אני מניחה שזמן האפיה יתקצר ב-5 דקות (כלומר בסביבות 40 דקות אפיה, ובנוסף- 10 דקות אחרונות אפיה בתחתית).
אפשר להוסיף בצל נוסף ואז כדאי להוסיף גם כף נוספת של קמח (בנוסף לחצי כוס).
בהצלחה ויום מקסים 🙂
אפרת אפשר להשאיר את הרשת התחתונה בתנור במקביל לזו העליונה כדי שיהיה נוח להעביר את התבנית בשלב השני של האפייה?
כן בטח.
הי אפשרי לשים גביע קוטג ?
היי אליס,
אני מניחה שאפשר.
אפרת היקרה,ראשית רציתי להודות לך על כל מה שאת עושה.
על האתר המדהים הזה שעוזר מאוד. ותודה של שאת תמיד נותנת מעצמך המון,
ועושה ממש השתדלות לענות לכולם, וכמה שיותר מהר.
ורציתי לאחל לך ראש חודש טוב ומבורך בעזרת ה’, ושבת שלום.
ניסיתי להבין את פשטידת הקישואים, ומשום מה זה לא מצליח לי.
אפיתי אותה ואי אפשר לפרוס אותה כי היא יצאה רכה. אז הכנסתי והוצאתי, ושוב הכנסתי והוצאתי מהתנור כדי שהנוזלים יתייבשו וזה לא עזר. היא רק נאפתה מלמעלה ומבפנים היא פשוט לא התאחדה לי. היא גם עדיין רכה, וגם לא מאוחדת משום מה.
תוכלי לייעץ לי, מה עשיתי לא טוב?
היי אביבית,
קודם כל תודה רבה על המחמאות והאיחולים 🙂
לגבי הפשטידה, סחטת את הקישואים מנוזלים? באיזה תבנית אפית אותה (סוג וגודל)? אפית אותה ללא כיסוי נכון?
לא סחטתי את הקישואים כי רשום לא חובה, אפיתי בתבנית עגולה חד פעמית אלומיניום גודל 24 וללא כיסוי.
הקמח הוא זה שסופח את הנוזלים. יכול להיות שהיו קצת יותר קישואים ביחס לכמות הקמח.
אם הפשטידה ממש רכה ומתפרקת את יכולה להעביר את כל התערובת לקערה, לערבב וליצור קציצות שטוחות. לשמן נייר אפיה ולהניח על הנייר ולאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך 20-25 דקות, עד להזהבה קלה.
היי אפרת עם לא הוצאתי נוזלים והפשטידה יצאה רכה צריך עוד זמן בישול להתייצבות?
כן תהל, רצוי להמשיך לאפות כדי לייבש את הנוזלים.
היי, האם צריך אבקת אפיה?
אין צורך ענבל.
יצא טעים מאוד!!
המון זמן חיפשתי מתכון לפשטידת קישואים אפויה (עד היום הייתי מטגנת…)
ממש אהבתי.
תודה
שמחה שאהבת 🙂
תודה על העדכון והמשך יום מעולה!
שבת שלום,
לשאלתי לקראת פסח;-
ניתן לבצע את הפשטידה עם קמח מצה במקום קמח
תופח?-
מה עם קמח תפוחי אדמה במתכון כתחליף?
אם כן, כמה?-
גם אבקת אפיה להוסיף זה לא כשר, מה האלטרנטיבה?-
תודה מראש.
היי אנו,
במקום קמח רגיל אפשר לשים חצי כוס קמח מצה (עדיף קמח מצה דק) וחצי כפית אבקת אפיה (אבקת אפיה היא כשרה לפסח ולא עשויה מחומרים שהם חמץ אפילו שהיא מתפיחה).
אם בכל זאת את רוצה לוותר על אבקת האפיה את יכולה.
שבת שלום וחג שמח 🙂
תודה.
שבת שלום וחג שמח!
ערב טוב
הגיע יום שישי ושוב אני מנסה מתכון שלך. יצא מהתנור. נראה מצויין ובטוחה שגם יהיה טעים.
שבת שלום ענתי
מעולה 🙂
שבת שלום!
נ פ ל א ה
תודה טניה 🙂
שבת שלום
האם ניתן להוסיף קמח תפו”א במקום קמח ?אם אני רוצה את הפשטידה ללא גלוטן ?
היי טליה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים קמח תפו”א.
אפשר גם לשים קמח חומוס אם אוהבים את הטעם.
בהצלחה 😉
ערב טוב!
ניתן להוסיף לפשטידה חופן בשר טחון, כמובן לא מבושל?-
תודה.
היי אנו,
האמת שאני לא יודעת איך זה ייצא כי לא ניסיתי. בכל אופן, אם את מחליטה לנסות כדאי לטגן את הבשר הטחון עם הבצל ולסנן היטב מנוזלים. לצנן ורק אז להוסיף לתערובת הפשטידה.
בהצלחה 😉
תודהההה!
שלום אפרת,
הכנתי בשבוע שעבר, לדעתי יצא טעים אך אמא שלי טענה שזה לא מבושל. סחטתי את הנוזלים ואפיתי לפי ההוראות אך הבפנים לא היה מספיק יציב. מה אפשר לעשות על מנת לייצב את הפשטידה? (פרווה)
היי רחלי,
פשטידת קישואים לרוב יוצאת במרקם כאילו לא מוכן. זה בגלל הקישואים עצמם. יש כמה המלצות להפחתת התופעה:
-חשוב לסחוט היטב את הקישואים מהנוזלים (שאת זה עשית).
-חשוב שהפשטידה לא תהיה גבוהה אלא נמוכה לכן כדאי לאפות בתבנית עגולה 24 או תבנית מלבנית בגודל 22X31. באיזה תבנית אפית?
-חשוב להוריד את התבנית לתחתית התנור בסוף האפיה כדי לייבש את הנוזלים שהצטברו בתחתית. אם הורדת לתבנית והמשכת לאפות 10 דקות וזה לא עזר, פעם הבאה אפשר להשאיר יותר זמן, אפילו 20 דקות.
*אפשרות נוספת היא להוסיף עוד 2 כפות גדושות קמח מעבר לכמות שרשומה.
בהצלחה בפעם הבאה 😉
תודה על התגובה המהירה!אפיתי באינגליש קייק, אולי זה באמת בגלל הגובה? אנסה שוב מאוד אהבתי…ואוסיף גם קמח ליתר בטחון
כן, אם אפית בתבנית אינגליש קייק אני מניחה שזאת הסיבה.
יום נפלא!
ערב טוב,
א. לקלף את הקישואים?
ב. לאן להוריד ב-20 הדקות האחרונות, לדופן התנור?
ג. תבנית של שני אינגליש קייק?
תודה מראש,
היי אנו,
-כן, לקלף את הקישואים.
-לאחר אפיה של 45 דקות יש להעביר את התבנית לרשת התחתונה של התנור (אם הרשת היא באמצע יש להוריד אותה לחלק הכי קרוב לתחתית התנור ולהניח עליה את התבנית) ולאפות 10 דקות נוספות. הסיבה היא שהקישואים מפרישים נוזלים לתחתית במהלך האפיה ופעולה זו של הורדת התבנית לתחתית מייבשת מעט את הנוזלים.
-נכון, תבנית בגודל 22X31 שהיא בגודל של 2 תבניות אינגליש קייק צמודות.
בהצלחה וערב נעים 🙂
תודה.
בסוף אדע לבשל/לאפות.
החלום הוא לעשות ממולאים.
אשמח להתעדכן בהמשך, דרכך.
יום טוב!
שכחתי,
ברשותי קמח תופח.
אפשר?
כמה?
כן, שימי חצי כוס קמח תופח.
ואני בטוחה שתהיי בשלנית ואופה מצוינת! 😉
יום נפלא
לגבי המתכון,
ללא גבינה?-
קמח תופח?-
גודל מגש?
תודה.
היי אנו,
הפשטידה היא ללא גבינה מאחר והקישואים גם ככה מרטיבים את התערובת.
קמח רגיל אבל אפשר להשתמש גם בקמח תופח.
תבנית עגולה 24 או 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית קטנה (בגודל 2 אינגליש קייק).
קחי בחשבון שהפשטידה אמורה לצאת נמוכה בגלל שהיא יחסית לחה (אם היא תהיה עבה או גבוהה תהיה הרגשה כאילו היא לא אפויה מבפנים בגלל המרקם שלה).
שבת שלום!
ושוב תודהההה!
ו- סליחה על ההטרדה, ערב שבת.
שבת שלום!
פשטידה נהדרת ופשוטה להכנה. נאכלה במלואה בהנאה רבה
תודה גלית 🙂
מתכוונת להכין רק עם 1/2 כפית אבקת מרק – כמה מלח ופלפל לשים?
שימי בערך כפית שטוחה מלח ורבע כפית פלפל שחור.
האם ניתן להשתמש בקמח תופח?
כן זהר, אפשר.
שבוע טוב 🙂
פרשייה יצאה מדהימה!! חבל שלא יכולה להוסיף תמונה
שמחה לשמוע יאנה! 🙂
היי אפשר בלי ביצים?
הבן שלי אלרגי לביצים.
תודה רבה.
היי ציפי,
מוכרחה לציין שלא ניסיתי. אני מניחה שאפשר רק שאולי הפשטידה תהיה פחות יציבה.
תנסי לערבב את כל החומרים ואם תראי שהתערובת יבשה, תוסיפי מעט מים.
בהצלחה וחג שמח 🙂
היי רציתי לדעת מה היא הכמות ל 29 איש תודה
היי רונית,
הכמות במתכון מספיקה לתבנית בקוטר 24 או תבנית חד פעמית מלבנית בגודל 22X31. כל פשטידה ניתן לחלק ל 8-12 חלקים, תלוי בגודל שחותכים. אם כולם אוכלים פשטידה אז אני ממליצה להכפיל את הכמות ב-4. אם הפשטידה היא תוספת למאכלים נוספים, אפשר להכפיל ב-2 או ב-3. לשיקולך 🙂
בכל מקרה אני לא ממליצה להכין בתבנית גדולה יותר מאחר וייתכן שהפשטידה לא תהיה אפויה לגמרי באמצע לכן עדיף להכין בכמה תבניות בגודל שציינתי גם אם מכפילים כמויות.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
אין לי אבקת מרק,איך לתבל בלעדיה? איזה תבלינים יכולים להתאים והאם צריך עוד מלח?
היי זהר,
פשוט לתבל במלח ופלפל שחור. בסביבות כפית שטוחה מלח ורבע כפית שטוחה פלפל שחור.
תודה רבה על התשובה. הכנתי ויצא ממש מעולה! אגב,שמתי רק ביצה אחת וזה יצא טוב.
מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
שלום באיזה טמפרטורה?
180 מעלות.
שבת שלום 🙂
הפשטידה נהדרת! בגלל רגישות לגלוטן החלפתי את הקמח בעמילן תפו”א, ואידיתי את הקישואים (ללא שמן)כדי להפחית את כמות הנוזלים.
מעולה! תודה אלונה שחזרת לעדכן 🙂
תודה על מתכון מושלם כהרגלך! הכנתי עכשיו ואני ובן זוגי חיסלנו כבר חצי 🙂
שני טיפים:
1. לסחוט טוב טוב את הקישואים המגוררים כדי להוציא מהם את המים, כמו כשמכינים קציצות ירק. אחרת הפשטידה תהיה רכה מדי ותתפרק.
2. למי שהכשרות פרווה לא משנה – תוסיפו גבינות! שמתי גבינת פרומעז וזה שידרג אותה מאוד.
תודה זוהר! טיפים מעולים 😉
חג שמח 🙂
חג שמח מקסימה!
שלום, אני בדר”כ מוסיפה את הבצל לפשטידות ללא טיגון. האם לשים 4 כפות שמן בתערובת עצמה אם אני לא משתמשת בו לטיגון?
בתודה מראש…
הי אפרת,
כן תוסיפי לתערובת עצמה.
הפשטידה בתנור ברגעים אלו – האם זה נורא אם טיגנתי רק בכף שמן אחת את הבצל?
זה בסדר מיה 🙂
שלום לך, רוצה להכין את הפשטידה. כדי להיות בטוחה, אין צורך לסחוט נוזלים מהקישואים? תודה על כל המתכונים הקלים והטעימים. גליה
היי גליה,
לא חייב אבל אם רוצים שהפשטידה תהיה פחות רטובה מפנים אז כדאי לסחוט את הקישואים מנוזלים.
במה אפשר להשתמש במקום קמח לרגישים לגלוטן?
היי יעל,
אפשר להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן או בשליש כוס קמח חומוס (בתנאי שאוהבים את הטעם).
אפשרות נוספת היא להכין ללא קמח בכלל ולשים במקום תפוח אדמה גדול מגורד. אם כן, מומלץ לטגן את תפוח האדמה המגורד עם הבצל 3-4 דקות לפני שמוסיפים לתערובת.
שלום לך,
האם ניתן להקפיא את הפשטידה?
תודה!
כן אפשר, אני לא רואה סיבה שלא 🙂
רק חשוב לאחסן בתוך קופסה סגורה היטב.
את הקישואים לגרד בפומפיה גסה או דקה?
היי חני,
מגורדים גס.
יום מקסים 🙂
תודה,יצא מעולה!
תודה חני שחזרת לעדכן 🙂
יש פיתרון יותר טוב – להחליף את הקמח הרגיל בקמח מצה. הפשטידה יוצאת מוצקה ורכה.
בתודה על העצות שלכם.
טיפ מצוין!
תודה שלום 🙂
אפיתי את הפשטידה בתבנית אלומיניום בינונית חד פעמית מרובעת (חמגשית). אולי זו הסיבה, או שיש אחרת??
התבנית בסדר גמור, השאלה אם הפשטידה יצאה נמוכה ולא עבה מידי.
אם זה עדיין רלוונטי אני ממליצה להחזיר את הפשטידה לתנור ב180 מעלות ולהמשיך לאפות אותה עוד חצי שעה נוספת. אם הפשטידה יצאה זהובה ואפויה בחלק העליון ורק באמצע ובתחתית רטובה אז אני ממליצה לאפות אותה בתחתית התנור.
הכנתי הכל לפי המתכון, אפיתי את הפשטידה כשעה וחצי לייתר בטחון, אך מבפנים היא יצאה רטובה ולא התגבשה. מדוע?
היי שלום,
באיזה תבנית אפית את הפשטידה? כי הפשטידה אמורה להיות נמוכה וכך היא נאפת גם מבפנים.
האם אפשר להכין את הפשטידה בתבנית שקעים?
כן אפשר רק מומלץ לשמן לפני כל שקע ולמלא עד 2/3 מכל שקע כי הפשטידה אמורה להיות נמוכה.
והכמות שרשומה כאן תספיק לתבנית שקעים של 12 שקעים כשכל אחד מהשקעים ימולא ב-2/3 מגובהו?
כן, הכמות אמורה להספיק.
הפשטידה יוצאת ממש טעימה! מומלץ! אפשרי להוסיף גזר, יוצא מעולה
תודה סיון 🙂
הי, האם יהיה טוב גם עם זוקיני ? או כדאי להשאר רק עם קישואים רגילים?
הי גבי,
אני מניחה שהפשטידה תהיה טובה גם עם זוקיני.
חג שמח 🙂
בס”ד
שלום.
האם הפשטידה תצא מוצלחת גם אם נכין אותה גבוהה?
היי,
במקרה הזה בגלל המרקם של הפשטידה שהוא מעט לח עדיף שהפשטידה תהיה נמוכה מאחר ואם היא תהיה גבוהה תהיה הרגשה כאילו הפשטידה “לא אפויה” מבפנים.
תודהההה איזה מהירות. אחלה אתררררר
כמה מלח פלפל לשים ? ולא צריך גבינות לפשטידת קישואים ?
הי קרן,
1/4 כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור (עם האצבעות).
הפשטידה הזאת היא פרווה והיא טעימה גם בלי גבינות אבל אם את רוצה את יכולה להוסיף כף גבינה לבנה/קוטג’, 2 כפות גבינה צהובה מגורדת וכף גבינה בולגרית/פטה מפוררת.
היי,
אפשר בתבנית אינגליש קייק?
היי אור,
הפשטידה אמורה לצאת נמוכה לכן מומלץ להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק.
יצא מעולה.
האם אפשר להוסיף גם גזר/בטטה מגורדת?
היי לי, אפשר בהחלט. זה רק יוסיף יותר טעם לפשטידה 🙂