שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 50 דקות

סוג: חלבי

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ

2 קישואים בגודל בינוני-קטן קלופים ומגורדים בפומפיה גסה

150 גרם פרחי ברוקולי קצוצים דק (כ-3 כוסות)

2 ביצים

200 גרם שמנת חמוצה או גבינה לבנה

2 כפות גדושות קמח תופח

כפית מלח, מעט פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן זית או קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הקישוא המגורד ופרחי הברוקולי הקצוצים ומבשלים במשך כ-10 דקות, עד לריכוך חלקי (יש לבשל על אש בינונית עם מכסה ולערבב מידי פעם). מסירים מהאש ומצננים.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מעבירים את תערובת הברוקולי והקישואים לקערה. מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה, קמח תופח, מלח ופלפל שחור ומערבבים לתערובת אחידה.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך כ-35 דקות, עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים את הפשטידה מהתנור ומניחים לה להתקרר לגמרי (רק לאחר קירור מוחלט הפשטידה מתייצבת).

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
גלידת מעדן חלבגלידת מעדן חלב
לזניה פטריות ושמנת לזניה פטריות ושמנת
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
דסי רזניק (18:44 15.10.2024)

היי! תודה על המתכון המהמם והמפורט רציתי לישאול אם ש לי דרך להמיר את הגבינה במשהוא שיה פרווה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:16 15.10.2024)

גם גבינה זה יוצא יותר אוורירי אבל אולי אפשר לשים 2 כפות מיונז.

avatar
ליזה (16:47 28.08.2024)

לא הצלחתי לחכות עד שהיא תתקרר ותתייצב מרוב שהיא הייתה טעימה. נשאבה בפחות משעה. הטעם לא מהעולם הזה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:21 28.08.2024)

שמחה לשמוע❤️

avatar
הילה (10:14 4.08.2024)

היי, בוקר טוב,
אני אכיןצאת הפשטידה היום, ואגיש מחר בעזרת השם. איך לחמם מחר בבקשה איזה חום וכמה זמן? המון תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:39 4.08.2024)

להכניס לתנור שחומם ל170 מעלות ובמשך 10-15 דקות.
ממליצה להוציא כשעה לפני מהמקרר.

avatar
נעמי (14:08 29.12.2023)

הי עשיתי את הפשטידה יותר 35 דקות
וזה בתוכו מיימי ולא מוכן את יודעת למה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:18 29.12.2023)

תורידי את הפשטידה לרשת התנור התחתונה ותמשיכי לאפות.

avatar
נעמי (12:51 29.12.2023)

הכנתי זה בתנור נחזור לעדכן איך יצא

avatar
שרון (00:46 24.08.2023)

לילה טוב,
אני מעוניינת להכין את הפשטידה ללא גלוטן עם קמח “כרגיל”. איך אני מבצעת את ההמרה מקמח תופח לקמח + אבקת אפייה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:46 24.08.2023)

היי
אפשר לשים 2 כפות קמח ושליש כפית אבקת אפייה.

avatar
ורד (18:54 13.07.2023)

היי אפרת, בכמה קמח ואבקת אפייה להמיר את הקמח התופח? וקמח כוסמין מלא יעבוד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:12 14.07.2023)

היי
2 כפות קמח+ חמישית כפית אבקת אפייה.
אפשר קמח כוסמין.

avatar
מיה (19:40 11.07.2023)

היי אפרת,
אם אני רוצה להכין בתבנית מאפינס, כמה זמן אפייה זה בבקשה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:11 11.07.2023)

היי,
זמן האפייה יתקצר לכ-20 דקות.

avatar
שרה (22:58 30.05.2023)

טעים!!!!!!!!!!!!!!
פשוט טעים!!!!!!
תודה ענקית.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:05 31.05.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
הילית (13:05 28.05.2023)

היי אפרת, קודם כל תודה על עוד מתכון מעולה – יצא ממש טעים! 🙂
רציתי לשאול בשביל הפעם הבאה – אחרי שמטגנים את הבצל עם הברוקולי והקישואים, מצטברים די הרבה מים במחבת. אמורים לסנן את המים לפני שמערבבים עם שאר החומרים או לא? לצערי חשבתי על זה רק אחרי שהעברתי את התערובת לקערה וקלטתי שהיא ממש נוזלית, אני תוהה איך זה אמור לצאת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:33 28.05.2023)

היי
תמיד בפשטידת ירקות מומלץ לסנן מנוזלים (במיוחד אם מצטברים הרבה נוזלים) אחרת הפשטידה יוצאת נוזלים.

avatar
הילית (10:41 29.05.2023)

תודה 🙂

avatar
לירז (10:34 16.04.2023)

היי, אם משתמשים בברוקולי קפוא כמה בערך זה יוצא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:48 16.04.2023)

היי,
יוצא גם כ-150 גרם.

avatar
נעמי (21:18 28.12.2022)

אם אני עושה את זה בגרסה פרווה , מה אני שמה במקום הגבינה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:08 28.12.2022)

אפשר לשים גבינה טבעונית או (פחות מומלץ) שמנת צמחית.

avatar
נעמי (23:10 28.12.2022)

תודה רבה

avatar
ורד (02:34 18.04.2022)

אפשר להמיר את הברוקולי בירק אחר?
ואם כן, מה את ממליצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:04 18.04.2022)

היי,
אפשר להשתמש בכרובית(:

avatar
שרון (01:57 27.06.2021)

הי תודה על מתכונים מעולים. האם אפשר להקפיא את הפשטידה וגם פשטידות אחרות שלך? רוצה להכין מראש לערב משפחתי גדול.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (06:49 27.06.2021)

היי שרון,
אפשר להקפיא כל פשטידה כל עוד היא לא מכילה תפו”א.
לאחר הפשרה של שעתיים שלוש מומלץ לחמם בתנור כמה דקות כדי להחזיר לפשטידה את מרקמה המקורי.
בהצלחה🙂

avatar
אביגיל (16:16 11.05.2021)

היי,
אין לי לא שמנת חמוצה ולא גבינה. אני יכולה להחליף בקוטג’?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:20 11.05.2021)

היי אביגיל,
אפשר😊

avatar
עינת (16:44 4.04.2021)

היי אפרת
3 כוסות פרחי ברוקולי (טרי)הכוונה לפני שקוצצים את הברוקולי למלא 3 כוסות?
בתודה ושבוע נפלא.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:10 4.04.2021)

היי עינת,
צריך 150 גרם- שזה יוצא בערך 3 כוסות של ברוקולי כשהוא כבר קצוץ דק:)

avatar
בלה (13:35 12.03.2021)

היי. במידה ואין לי קמח תופח כמה קמח רגיל ואבקת אפייה ממליצה לשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:35 12.03.2021)

היי בלה,
שימי חצי כפית אבקת אפייה:)

avatar
מירב (19:10 1.02.2021)

אפשר להוסיף גבינות? בולגרית וצהובה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:18 1.02.2021)

בטח 🙂

avatar
לימור (17:23 11.12.2020)

פשטידה נהדרת! נהנינו מאד מאד!!! תודה רבה על עוד מתכון מושלם!

פשטידת קישואים וברוקולי
avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:13 12.12.2020)

נראה מעולה לימור!!
תודה שחזרת לשתף יקירה 🌸

avatar
djeranmarom@gmail.com (13:49 6.10.2020)

יצא מעולה

פשטידת קישואים וברוקולי
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:19 6.10.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף

avatar
ענאל (12:45 19.07.2020)

אפשר להשתמש בקמח ח מוס או קמח עדשים כתומות במקום קמח תופח?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:54 19.07.2020)

עדיף קמח תפו”א. אם אין אז קמח עדשים.

avatar
Sivan Zarankin (15:38 9.06.2020)

היי, הכנתי ואחרי ההוצאה מהתנור היא נפלה קצת
למה?

פשטידת קישואים וברוקולי
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:10 9.06.2020)

זה קורה, זה בסדר 🙂

avatar
נורית בבאי (19:39 2.06.2020)

היי יקירה ..רציתי לדעת אם אפשר להכין את הפשטידה אם קוטג\’ במקום גבינה??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:44 2.06.2020)

כן אפשר.

avatar
אפרת (21:41 25.05.2020)

האם אפשר לבשל את הפשטידה על מחבת ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:18 25.05.2020)

לא ניסיתי אבל אם זאת מחבת רחבה עם ציפוי שאינו נדבק אני מניחה שאפשר. כמובן שיש לכסות.

avatar
מיטל (19:01 24.05.2020)

אפשר להשתמש במקום גבינה לבנה בגבינת סויה בטעם טבעי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:05 24.05.2020)

לא יודעת, לא ניסיתי.

avatar
פרידה (12:58 18.05.2020)

150 גרם ברוקולי- זה לא שלוש כוסות. פצרידה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:36 18.05.2020)

היי פרידה,
אבדוק שוב את המשקל.
השתמשת בברוקולי קצוץ טרי? כי הוא שוקל פחות מהקפוא.

avatar
אפרת (12:20 21.04.2020)

תודה על כל המתכונים! האם אפשר לשים לבן במקום שמנת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:40 21.04.2020)

כן אפשר.

avatar
אודליה (19:43 1.04.2020)

האם ניתן להשתמש בקמח מלא במקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:19 1.04.2020)

אפשר אבל יותר טעים עם קמח לבן או קמח כוסמין לבן.

avatar
פרידה (09:19 25.03.2020)

150 גר׳ ברוקולי – זה 3 כוסות ?
למה לגרד את הקישואים ? עדיף לחתוך לקוביות, כך לא יגירו מים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:01 25.03.2020)

כן. כ-3 כוסות פרחי ברוקולי קצוצים דק.
אם את חותכת לקוביות חתכי לקוביות כמה שיותר קטנות.

avatar
ציפי (20:02 25.02.2020)

פשטידה מאד טעימה וקלה להכנה. כולם אהבו. תודה על עוד מתכון מוצלח.

פשטידת קישואים וברוקולי
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:31 25.02.2020)

תודה לך על השיתוף ❤️

avatar
שלומית רז (20:39 24.01.2020)

עשיתי!
חששתי שזה לא יהיה טעים, אבל הפשטידה יצאה ממש טעים!!!

היה ממש כיף.

ממליצה בחום!

(במקרה אני גם מאוד אוהבת קישואים וברוקלי)

פשטידת קישואים וברוקולי
avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:09 25.01.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה שלומית

avatar
דור (09:20 10.01.2020)

בוקר טוב אפרת:)
האם אפשר להחליף את השמנת החמוצה בקרם קוקוס/ טחינה/ יוגורט עיזים?
תודה רבה:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:53 10.01.2020)

היי דור,
הייתי הולכת על יוגורט עיזים.

avatar
מלכי (00:34 10.12.2019)

הי
רוצה להכין את המתכון במאפינס אישיים קטנים לארוע, צריכה כמות של כ40 יח’, מה לדעתך הכמויות המתאימות וכמה זמן אפיה צריך בצורה הזאת?
תודה רבה , אין על המתכונים שלך!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:07 10.12.2019)

היי מלכי,
כדאי להכפיל כמויות ב-3:
2 בצלים גדולים קצוצים
6 קישואים בגודל בינוני-קטן קלופים ומגורדים בפומפיה גסה
450 גרם פרחי ברוקולי קצוצים דק
5 ביצים גדולות (או 6 קטנות)
600 גרם שמנת חמוצה או גבינה לבנה
6 כפות גדושות קמח תופח
3 כפיות מלח, רבע כפית פלפל שחור

avatar
לילי (06:44 27.09.2019)

שנה טובה וטעימה!

האם ניתן להכין יום קודם ולחמם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:13 27.09.2019)

כן אפשר.
שנה טובה 💝

avatar
ספיר (18:44 20.09.2019)

היי אפשר להכין פרווה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:30 21.09.2019)

אפשר אבל פחות מומלץ כי המרקם עשוי לצאת דחוס מידי.

avatar
רבקי (20:38 5.08.2019)

בסוף שמתי גזר במקום קישוא אחד.
עכשיו הפשטידה בתנור, נראת מאוד טוב…
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:21 6.08.2019)

מעולה 🙂

avatar
רבקי (19:18 5.08.2019)

ערב טוב!
האם ניתן להוסיף לפשטידה גם גזר?
אם כן משתנים הרכיבים האחרים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:20 6.08.2019)

אפשר להוסיף גזר במקום קישוא אחד. יש לבשל אותו יחד עם הקישוא והברוקולי.

avatar
רותי (15:00 22.07.2019)

היי אפרת אפשר לשים במקום הגבינה יוגורט?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:20 23.07.2019)

כן.

avatar
אנה (19:32 21.07.2019)

אם אני משתמשת בקמח רגיל, כמה אבקת אפיה להוסיף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:36 21.07.2019)

רבע כפית אבקת אפיה.

avatar
פרידה (11:56 26.06.2019)

למה. לקלף ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:46 26.06.2019)

לא בטוחה שהבנתי. את שואלת למה לקלף את הקישואים?

avatar
עדי (13:12 18.06.2019)

אולי אפשר לשים פירורי לחם במקום הקמח??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:59 18.06.2019)

היי עדי,
אפשר לשים 3-4 כפות פירורי לחם.

avatar
עדי (13:03 18.06.2019)

במקום קמח אפשר לשים קוואקר?
אין לי קמח כרגע בבית …

avatar
מור (20:09 16.06.2019)

היי,להשתמש בברוקולי טרי או אפשר בקפוא? אם כן מספיק רק להפשיר?
תודה רבה🙏😊

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:19 16.06.2019)

אפשר להשתמש גם בברוקולי קפוא ואז מספיק רק להפשיר ולקצוץ ואין צורך לבשל.

avatar
יעקב (11:43 30.05.2019)

היי אפרת
מה את מציעה במקום קישואים?
כותב שורות אלו לא אוהב קישואים..
ראיתי תגובה אחרת שכתבת שאת לא ממליצה לפרוון את הפשטידה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:30 30.05.2019)

היי יעקב,
יש פשטידת ברוקולי שאפשר להכין אותה גם בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות.

avatar
הודיה (13:30 28.05.2019)

במה אפשר להחליף את הברוקולי???
והאם ניתן כפרווה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:13 29.05.2019)

אפשר לשים 2 גזרים מגורדים או בטטה בינונית-קטנה (לטגן אותם יחד עם הקישוא). פחות מומלץ להכין בגרסת פרווה. המרקם עלול לצאת דחוס מידי.

לקריאת כל התגובות