זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ
2 קישואים בגודל בינוני-קטן קלופים ומגורדים בפומפיה גסה
150 גרם פרחי ברוקולי קצוצים דק (כ-3 כוסות)
2 ביצים
200 גרם שמנת חמוצה או גבינה לבנה
2 כפות גדושות קמח תופח
כפית מלח, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן זית או קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הקישוא המגורד ופרחי הברוקולי הקצוצים ומבשלים במשך כ-10 דקות, עד לריכוך חלקי (יש לבשל על אש בינונית עם מכסה ולערבב מידי פעם). מסירים מהאש ומצננים.
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מעבירים את תערובת הברוקולי והקישואים לקערה. מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה, קמח תופח, מלח ופלפל שחור ומערבבים לתערובת אחידה.
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך כ-35 דקות, עד להזהבה יפה.
-מוציאים את הפשטידה מהתנור ומניחים לה להתקרר לגמרי (רק לאחר קירור מוחלט הפשטידה מתייצבת).
- קיש טורטיה |
- קוגל תפוחי אדמה |
- פשטידת מנגולד |
- פשטידת קוטג’ ובצל |
- פשטידת פצפוצי אורז |
- קוגל ירושלמי
היי! תודה על המתכון המהמם והמפורט רציתי לישאול אם ש לי דרך להמיר את הגבינה במשהוא שיה פרווה
גם גבינה זה יוצא יותר אוורירי אבל אולי אפשר לשים 2 כפות מיונז.
לא הצלחתי לחכות עד שהיא תתקרר ותתייצב מרוב שהיא הייתה טעימה. נשאבה בפחות משעה. הטעם לא מהעולם הזה 🙂
שמחה לשמוע❤️
היי, בוקר טוב,
אני אכיןצאת הפשטידה היום, ואגיש מחר בעזרת השם. איך לחמם מחר בבקשה איזה חום וכמה זמן? המון תודה!
להכניס לתנור שחומם ל170 מעלות ובמשך 10-15 דקות.
ממליצה להוציא כשעה לפני מהמקרר.
הי עשיתי את הפשטידה יותר 35 דקות
וזה בתוכו מיימי ולא מוכן את יודעת למה?
תורידי את הפשטידה לרשת התנור התחתונה ותמשיכי לאפות.
הכנתי זה בתנור נחזור לעדכן איך יצא
לילה טוב,
אני מעוניינת להכין את הפשטידה ללא גלוטן עם קמח “כרגיל”. איך אני מבצעת את ההמרה מקמח תופח לקמח + אבקת אפייה
היי
אפשר לשים 2 כפות קמח ושליש כפית אבקת אפייה.
היי אפרת, בכמה קמח ואבקת אפייה להמיר את הקמח התופח? וקמח כוסמין מלא יעבוד?
היי
2 כפות קמח+ חמישית כפית אבקת אפייה.
אפשר קמח כוסמין.
היי אפרת,
אם אני רוצה להכין בתבנית מאפינס, כמה זמן אפייה זה בבקשה?
היי,
זמן האפייה יתקצר לכ-20 דקות.
טעים!!!!!!!!!!!!!!
פשוט טעים!!!!!!
תודה ענקית.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת, קודם כל תודה על עוד מתכון מעולה – יצא ממש טעים! 🙂
רציתי לשאול בשביל הפעם הבאה – אחרי שמטגנים את הבצל עם הברוקולי והקישואים, מצטברים די הרבה מים במחבת. אמורים לסנן את המים לפני שמערבבים עם שאר החומרים או לא? לצערי חשבתי על זה רק אחרי שהעברתי את התערובת לקערה וקלטתי שהיא ממש נוזלית, אני תוהה איך זה אמור לצאת
היי
תמיד בפשטידת ירקות מומלץ לסנן מנוזלים (במיוחד אם מצטברים הרבה נוזלים) אחרת הפשטידה יוצאת נוזלים.
תודה 🙂
היי, אם משתמשים בברוקולי קפוא כמה בערך זה יוצא?
היי,
יוצא גם כ-150 גרם.
אם אני עושה את זה בגרסה פרווה , מה אני שמה במקום הגבינה
אפשר לשים גבינה טבעונית או (פחות מומלץ) שמנת צמחית.
תודה רבה
אפשר להמיר את הברוקולי בירק אחר?
ואם כן, מה את ממליצה?
היי,
אפשר להשתמש בכרובית(:
הי תודה על מתכונים מעולים. האם אפשר להקפיא את הפשטידה וגם פשטידות אחרות שלך? רוצה להכין מראש לערב משפחתי גדול.
היי שרון,
אפשר להקפיא כל פשטידה כל עוד היא לא מכילה תפו”א.
לאחר הפשרה של שעתיים שלוש מומלץ לחמם בתנור כמה דקות כדי להחזיר לפשטידה את מרקמה המקורי.
בהצלחה🙂
היי,
אין לי לא שמנת חמוצה ולא גבינה. אני יכולה להחליף בקוטג’?
היי אביגיל,
אפשר😊
היי אפרת
3 כוסות פרחי ברוקולי (טרי)הכוונה לפני שקוצצים את הברוקולי למלא 3 כוסות?
בתודה ושבוע נפלא.
היי עינת,
צריך 150 גרם- שזה יוצא בערך 3 כוסות של ברוקולי כשהוא כבר קצוץ דק:)
היי. במידה ואין לי קמח תופח כמה קמח רגיל ואבקת אפייה ממליצה לשים?
היי בלה,
שימי חצי כפית אבקת אפייה:)
אפשר להוסיף גבינות? בולגרית וצהובה?
בטח 🙂
פשטידה נהדרת! נהנינו מאד מאד!!! תודה רבה על עוד מתכון מושלם!
נראה מעולה לימור!!
תודה שחזרת לשתף יקירה 🌸
יצא מעולה
נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף
אפשר להשתמש בקמח ח מוס או קמח עדשים כתומות במקום קמח תופח?
עדיף קמח תפו”א. אם אין אז קמח עדשים.
היי, הכנתי ואחרי ההוצאה מהתנור היא נפלה קצת
למה?
זה קורה, זה בסדר 🙂
היי יקירה ..רציתי לדעת אם אפשר להכין את הפשטידה אם קוטג\’ במקום גבינה??
כן אפשר.
האם אפשר לבשל את הפשטידה על מחבת ?
לא ניסיתי אבל אם זאת מחבת רחבה עם ציפוי שאינו נדבק אני מניחה שאפשר. כמובן שיש לכסות.
אפשר להשתמש במקום גבינה לבנה בגבינת סויה בטעם טבעי?
לא יודעת, לא ניסיתי.
150 גרם ברוקולי- זה לא שלוש כוסות. פצרידה
היי פרידה,
אבדוק שוב את המשקל.
השתמשת בברוקולי קצוץ טרי? כי הוא שוקל פחות מהקפוא.
תודה על כל המתכונים! האם אפשר לשים לבן במקום שמנת?
כן אפשר.
האם ניתן להשתמש בקמח מלא במקום?
אפשר אבל יותר טעים עם קמח לבן או קמח כוסמין לבן.
150 גר׳ ברוקולי – זה 3 כוסות ?
למה לגרד את הקישואים ? עדיף לחתוך לקוביות, כך לא יגירו מים.
כן. כ-3 כוסות פרחי ברוקולי קצוצים דק.
אם את חותכת לקוביות חתכי לקוביות כמה שיותר קטנות.
פשטידה מאד טעימה וקלה להכנה. כולם אהבו. תודה על עוד מתכון מוצלח.
תודה לך על השיתוף ❤️
עשיתי!
חששתי שזה לא יהיה טעים, אבל הפשטידה יצאה ממש טעים!!!
היה ממש כיף.
ממליצה בחום!
(במקרה אני גם מאוד אוהבת קישואים וברוקלי)
נראה מעולה 🙂
תודה שלומית
בוקר טוב אפרת:)
האם אפשר להחליף את השמנת החמוצה בקרם קוקוס/ טחינה/ יוגורט עיזים?
תודה רבה:)
היי דור,
הייתי הולכת על יוגורט עיזים.
הי
רוצה להכין את המתכון במאפינס אישיים קטנים לארוע, צריכה כמות של כ40 יח’, מה לדעתך הכמויות המתאימות וכמה זמן אפיה צריך בצורה הזאת?
תודה רבה , אין על המתכונים שלך!!
היי מלכי,
כדאי להכפיל כמויות ב-3:
2 בצלים גדולים קצוצים
6 קישואים בגודל בינוני-קטן קלופים ומגורדים בפומפיה גסה
450 גרם פרחי ברוקולי קצוצים דק
5 ביצים גדולות (או 6 קטנות)
600 גרם שמנת חמוצה או גבינה לבנה
6 כפות גדושות קמח תופח
3 כפיות מלח, רבע כפית פלפל שחור
שנה טובה וטעימה!
האם ניתן להכין יום קודם ולחמם?
כן אפשר.
שנה טובה 💝
היי אפשר להכין פרווה ?
אפשר אבל פחות מומלץ כי המרקם עשוי לצאת דחוס מידי.
בסוף שמתי גזר במקום קישוא אחד.
עכשיו הפשטידה בתנור, נראת מאוד טוב…
תודה רבה!
מעולה 🙂
ערב טוב!
האם ניתן להוסיף לפשטידה גם גזר?
אם כן משתנים הרכיבים האחרים?
אפשר להוסיף גזר במקום קישוא אחד. יש לבשל אותו יחד עם הקישוא והברוקולי.
היי אפרת אפשר לשים במקום הגבינה יוגורט?
כן.
אם אני משתמשת בקמח רגיל, כמה אבקת אפיה להוסיף?
רבע כפית אבקת אפיה.
למה. לקלף ?
לא בטוחה שהבנתי. את שואלת למה לקלף את הקישואים?
אולי אפשר לשים פירורי לחם במקום הקמח??
היי עדי,
אפשר לשים 3-4 כפות פירורי לחם.
במקום קמח אפשר לשים קוואקר?
אין לי קמח כרגע בבית …
היי,להשתמש בברוקולי טרי או אפשר בקפוא? אם כן מספיק רק להפשיר?
תודה רבה🙏😊
אפשר להשתמש גם בברוקולי קפוא ואז מספיק רק להפשיר ולקצוץ ואין צורך לבשל.
היי אפרת
מה את מציעה במקום קישואים?
כותב שורות אלו לא אוהב קישואים..
ראיתי תגובה אחרת שכתבת שאת לא ממליצה לפרוון את הפשטידה
היי יעקב,
יש פשטידת ברוקולי שאפשר להכין אותה גם בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות.
במה אפשר להחליף את הברוקולי???
והאם ניתן כפרווה?
אפשר לשים 2 גזרים מגורדים או בטטה בינונית-קטנה (לטגן אותם יחד עם הקישוא). פחות מומלץ להכין בגרסת פרווה. המרקם עלול לצאת דחוס מידי.