שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

1 בצל גדול קצוץ + 2 כפות שמן לטיגון

2 שיני שום כתושות

2 ביצים

250 גרם גבינת קוטג’

שליש כוס (46 ג’) קמח תופח

כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן ההכנה

-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מעבירים לקערה ומצננים מעט.

-מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.

-משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את התערובת לתבנית.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 35-40 דקות בחום 180 מעלות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ להניח לפשטידה להתקרר לטמפ’ החדר (היא מתייצבת לאחר כמה שעות).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז עם קישוא וגזר
גלידת קפה ופקאן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שרה (16:44 4.06.2021)

הכנתי עם גבינת שמנת ויצא פשוט מושלםםם!!! תודה!!

מתכונים ב-10 דקות (17:01 4.06.2021)

איזה כיף לשמוע! שמחה מאד שיצא מוצלח😊 שבת שלום:)

מיכל שחר (16:20 3.06.2021)

היי אפרת.
הוצאתי את הפשטידה מהתנור, ונראית, ומורגשת לא אפוייה, למרות שהשארתי אותה מעבר לזמן.
מה דעתך?

מתכונים ב-10 דקות (17:12 3.06.2021)

היי מיכל,
הפשטידה עדיין נוזלית ורוטטת, או שהיא פשוט לא שחומה?
אם היא עדיין נוזלית תשאירי בתנור עד להתייצבות, זה בסדר.
אם היא רק נראית מעט לא יציבה ויחסית לא שחומה- אפשר להוציא מהתנור.
הפשטידה מתקבלת בהירה יחסית והיא מתייצבת אחרי שעה- שעתיים בערך.

חיה (20:25 1.06.2021)

שלום וברכה
ראיתי שמישהי כבר התעניינה לגבי הכנת הפשטידה בלי קמח.
האם היית אומרת שמטרת הקמח במתכון הזה היא לתוספת טעם, או בשביל המרקם?
המון תודה על המתכון, ועל האופציה לשאול!

מתכונים ב-10 דקות (21:30 1.06.2021)

היי,
הקמח נחוץ יותר למרקם מאשר לטעם.
כפי שכתבתי בתגובות- אפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן או קורנפלור או קמח אורז+ קמח שקדים.
בהצלחה!

עינת (16:09 1.06.2021)

היי אפרת
מנסה את המתכון על ילדיי הקטנים.
יש לי תבנית זכוכית אניגליש קייק ריפדתי אותה בנייר אפייה להניחה על רשת התנור?(או עדיף תבנית התנור?
והאם זה משנה עם נייר אפייה על הרשת או רצוי ללא?
מבחינת המרקם או אולי הטעם?
תודה מראש על המענה.

מתכונים ב-10 דקות (16:27 1.06.2021)

עדיף להניח את התבנית על רשת התנור, וכמו שכתבתי לך בתגובות קודמות- אין בעיה להניח נייר אפייה מתחת לתבנית.
בהצלחה.

חן (14:45 28.05.2021)

לא רשום במתכון כמה מעלות צריך לחמם את התנור?

מתכונים ב-10 דקות (14:55 28.05.2021)

צודקת, על 180 מעלות. אוסיף עכשיו😊

שיר (18:22 27.05.2021)

היי אפרת,
ניתן להמיר את הקוטג’ בגבינה?
או שזה יצא דליל מידי?

מתכונים ב-10 דקות (18:43 27.05.2021)

אפשר, המרקם יצא קצת יותר כבד.😊

שיר (19:00 27.05.2021)

יש לך מתכון לפשטידה עם גבינה ובצל?
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (20:11 27.05.2021)

מצרפת מתכון לפשטידת בצל פשוט מושלמת😊

תהילה (09:09 27.05.2021)

היי אפרת, איך אני מכינה את זה ללא גלוטן (פחות אוהבת קמח תמי/כרגיל)?
תודה לך!
לא נכנסת למטבח בלי לפתוח את האתר שלך!!

מתכונים ב-10 דקות (10:09 27.05.2021)

היי,
לא ניסיתי, אבל מניחה שאפשר להחליף את הקמח בקורנפלור או ב1/6 כוס (40 גרם) קמח אורז+ 1/6 כוס קמח שקדים.
אם את מנסה אשמח לשמוע איך יוצא💗

תהילה (10:30 27.05.2021)

עוד שאלה קטנה, כמה אבקת אפיה להוסיף? כי במקור יש קמח תופח…
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (10:52 27.05.2021)

1/3 כפית:)

מלכה לוי (20:14 26.05.2021)

יצא לי מצוין!!!
הוספתי פיטריות טריות לטיגון הבצל
(-סתם כי אין כמו פטריות!!)
קל ודיאטתי וטעיםם
באמת כדאי לחכות מעט כשיוצא מהתנור,זה מתגבש
מומלץץ

מתכונים ב-10 דקות (21:24 26.05.2021)

מסכימה לגבי הפטריות😊 שמחה שיצא מוצלח!

שולמית (11:58 26.05.2021)

היי אפרת נראה מעולה, האם יכולה לאפות כמאפיינס? תודה רבה🌹נהנים תמיד מהמתכונים שלך!

מתכונים ב-10 דקות (14:21 26.05.2021)

היי,
כן, אפשר ב8-10 מאפינס. זמן האפייה עשוי להתקצר ב5-10 דקות.

אריאלה (08:15 25.05.2021)

היי אפרת יקרה,
האם ניתן להמיר את הקמח בקוואקר?
במידה שכן, מהי כמותו?
תודה רבה🌺

מתכונים ב-10 דקות (09:47 25.05.2021)

היי,
לא בטוחה אם יצא מוצלח. אפשר קמח ללא גלוטן כמו “תמי” או “כרגיל”😊

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.