שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 50 דקות

מס’ מנות: 12 מאפינס

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

תבנית בינונית קטנה בגודל 20X20

מצרכים:

2 בצלים גדולים קצוצים

2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות חתוכות

2 ביצים + 1 חלבון (הלבן)

1/2 כוס קמח מלא

1/2 כפית אבקת אפייה

קופסת קוטג’ 1% (250 גרם)

תיבול: כפית שטוחה אבקת מרק, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל עם כף שמן זית על אש נמוכה עד להזהבה.

-מוסיפים את הפטריות וממליחים. מבשלים במשך 4-5 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים. מוצאים מהאש ומצננים.

-לאחר שהתערובת התקררה, מעבירים לקערה ומוסיפים ביצים, קמח, אבקת אפיה, גבינת קוטג’ ומתבלים.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 40 דקות.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון למג’דרה
עוגת תפוזים וקוקוס

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
התאכזבתי מהמתכון (01:37 19.01.2021)

המתכון לא יוצא טוב בגלל כמות הביצים. הקפקייב לא מצליחים להאפות.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:00 19.01.2021)

היי,
זה לא קשור לכמות הביצים (ניתן לאפות גם פשטידות טבעוניות ללא ביצים בכלל).
אולי משהו באפיה לא נעשה נכון.
האם חיממת תנור מראש ל180 מעלות? אפית בחום עליון ותחתון? הנחת את הפשטידה על רשת התנור במדף השני מלמטה? האם לא היתה בתנור תבנית שחסמה את מעבר החום?
דבר נוסף, פשטידה מתייצבת רק לאחר כמה שעות ואפילו לאחר יום במקרר. יכול להיות שחתכת אותה כשהיא היתה עוד חמה ולכן נראתה כאילו לא מוכנה.

התאכזבתי מהמתכון (13:44 19.01.2021)

כן אפיתי אותה בדיוק לפי ההוראות. בתבנית של 12 מאפינים. ואפילו הרבה מעבר לזמן שצוין.
חיכיתי שעה צינון לאחר ההכנה והמרכז היה לא אפוי בכלל. מרקם לא מוכן שמרגישים את הבלילה הלא מוכנה.
אם צריך לחכות יום כדי לאכול את הפשטידה, הייתי מציינת את זה במתכון.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:17 19.01.2021)

אז יכול להיות שזה קשור לתנור שלך. אם הכנת לפני ההוראות אני לא מוצאת סיבה אחרת.
זה לא אמור לקרות ופעם ראשונה שאני שומעת על זה.
בכל מקרה, מצטערת שהתאכזבת.
*כמובן שאפשר לאכול את הפשטידה באותו יום אבל פשטידות באופן כללי (לא רק זאת) מתייצבות יותר יום למחרת.

סימה (22:45 14.12.2020)

האם זה מתאים למגש חד פעמי בינוני או שהגדיל את הכמויות . שלא יצא דק
אשמח שתפרטי את הכמות

מתכונים ב-10 דקות (23:03 14.12.2020)

היי סימה,
המתכון גם מתאים לתבנית בינונית 20X20 🙂

עדי (19:42 26.11.2020)

האם יש אפשרות בגרסה פרווה?

מתכונים ב-10 דקות (21:01 26.11.2020)

ניתן לוותר על הקוטג’ 🙂

איילין (10:59 6.11.2020)

היי 🙂
איזה תבנית צריך? מה הגודל שלה? אפשר תבנית חד פעמית מאלומיניום?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:24 7.11.2020)

היי איילין,
הכמות מתאימה לתבנית בינונית קטנה בגודל 20X20.
אפשר גם להכין בתבנית אינגליש קייק חד”פ + 2 מאפינס.

חפצי (11:35 23.07.2020)

אפשר גבינה לבנה 5% במקום הקוטג’?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:26 23.07.2020)

כן.

אילה (13:43 24.06.2020)

טעיםםםם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:46 24.06.2020)

שמחה לשמוע 🙂

אביגדור (20:48 15.09.2019)

כמה גרם זה יוצא אם אני רוצה לשים משימורים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:09 16.09.2019)

800 גרם (2 קופסאות של 400 גרם כל אחת).

‫אוראל (21:11 15.05.2019)

יצא מעולה.

הוספתי גמבה קצוצה לבצל ולפטריות.

אגב מאוד משביע הוגש עם סלט וגבינה לבנה. תענוג!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:46 15.05.2019)

נראה מעולה 😍
תודה לך על השיתוף!

Noys (18:45 7.05.2017)

כמה קלוריות יש בערך באחת?

מתכונים ב-10 דקות (22:56 7.05.2017)

היי,
זה יוצא כ-900 קלוריות לכל הפשטידה, כ-75 קלוריות ליחידה (אם מחלקים ל12).

לירז (04:09 8.01.2017)

היי, האם אפשר להכין מראש ולהקפיא? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (08:47 8.01.2017)

כן, אפשר להקפיא.
שבוע נפלא 🙂

שרון (13:42 6.06.2016)

הי אפרת מכינה בתבנית מאפינס מסיליקון כמה זמן אפייה?

מתכונים ב-10 דקות (13:52 6.06.2016)

היי שרון,
במקרה הזה זמן האפיה לא משתנה הרבה. בסביבות 35-40 דקות.

שרון (08:57 13.05.2016)

הי אפרת יש לי ביצים L מספיק לשים 2 או כדאי 3?

מתכונים ב-10 דקות (09:00 13.05.2016)

היי, את יכולה לשים 2 ביצים.

דבורי (18:51 4.05.2016)

שלום אפרת וערב טוב,
מה אפשר לשים במקום קוטג’, אבל עדיין שיצא רטוב?

מתכונים ב-10 דקות (20:13 4.05.2016)

היי דבורי,
את יכולה לשים גבינה לבנה או שמנת חמוצה.

דבורי (23:02 4.05.2016)

נכון, ראיתי את זה כבר בתגובות, אבל אני רוצה פרווה, אז מה יש?

מתכונים ב-10 דקות (08:19 5.05.2016)

היי דבורי,
לגרסת פרווה את יכולה להכין בלי הגבינות ואם את רוצה את זה מעט רטוב את יכולה להוסיף לתערובת עד רבע כוס מים או חלב סויה (לא כדאי יותר כדי שלא ייצא רטוב מידי).
יום נפלא 🙂

דבורי (23:01 7.05.2016)

וואו,
שמתי חצי כוס מים ויצא מ-ה-מ-ם!!!!!!!!!!!!
את לא מבינה איך כולם התלהבו, למרות שאני בקטע יותר של האפייה המתוקה, החלטתי להכין את זה כי לאמא שלי לא היה כח, ואני לא יכולה לתאר לך איזה טעים יצא, סתם אמא שלי התלהבה שאני מבשלת פתאום ועוד כזה דבר טעים ועוד(!) דיאטטי!!!!
(כולם הרי בדיאטה…..)
אז שיהיה לך שבוע טוב ותמשיכי להביא מתכונים טובים, הכי מוצלח-דיאטטי!!!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (09:37 8.05.2016)

תודה דבורי יקירה!
אני שמחה שיצא מוצלח 🙂
שבוע נפלא!

שרון (11:02 15.04.2016)

אפרת אפשר לשים רק 2 ביצים L?

מתכונים ב-10 דקות (11:21 15.04.2016)

זה יהיה גבולי אבל אני חושבת שכן.

שרון (13:48 2.10.2015)

מכינה פשטידת תרד שצויין להכין בתבנית פיירקס זכוכית ולשמן אותה. הבעיה שלא נכנס במדף אחד. אפשר להכין אותה בתבנית אלומיניום חד פעמית בגודל של 2 תבניות אינגליש קייק ולשמן בתרסיס שמן?אז ייכנסו לי 2 תבניות כאלו לתנור.תודה!

מתכונים ב-10 דקות (14:33 2.10.2015)

היי שרון,
לא צוין במתכון שלה מה גודל התבנית (יש הרבה גדלים של תבניות פיירקס). לפי כמות המצרכים אני מניחה שלא מדובר בתבנית יותר גדולה מתבנית חד פעמית מאלומיניום בגודל של 2 תבניות אינגליש קייק לכן אני מתארת לעצמי שאת יכולה להשתמש בתבנית הזאת.

שרון (14:38 2.10.2015)

תודה רבה ושבת שלום!

שרון (22:55 1.10.2015)

שכחתי לשאול- כדאי לרסס את תבנית האלומיניום החד פעמית בתרסיס שמן לפני?

מתכונים ב-10 דקות (08:53 2.10.2015)

לא חובה אבל כדאי 🙂

שרון (11:29 1.10.2015)

מארחת בשבת בערב וחשבתי להכין מחר ולחמם אחרי חיתןך קצת לפני ההגשה במיקרו. זה בסדר?

מתכונים ב-10 דקות (14:54 1.10.2015)

זה בסדר גמור 🙂

מיקי (10:54 22.08.2015)

אני רוצה הכין. נשמע נהדר, אבל מה עושים עם החלמון שנשאר??? :-0

מתכונים ב-10 דקות (11:32 22.08.2015)

היי מיקי,
אפשר להשתמש בו בתוך הפשטידה, פשוט לשים 3 ביצים שלמות 🙂

שרון (16:48 4.08.2015)

תודה רבה!

שרון (16:11 4.08.2015)

כמה זמן צריך לצנן את הפטריות והבצל?

מתכונים ב-10 דקות (16:27 4.08.2015)

היי שרון,
ממש כמה דקות, העיקר שלא יהיו ממש חמות (כי אז הביצים יכולות להתבשל מהחום שלהן).

שרון (14:37 23.07.2015)

הי רוצה להכין כמות כפולה – מה כמויות כל אחד מהמרכיבים?

מתכונים ב-10 דקות (15:18 23.07.2015)

היי שרון, הנה הכמויות:
4 סלסלות פטריות טריות
4 בצלים גדולים
4 ביצים
כוס קמח מלא
כפית אבקת אפיה
קופסה וחצי קוטג’ (375 גרם)
כף שטוחה אבקת מרק, שליש כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור.

שרון (22:53 1.10.2015)

לכמות כפולה מספיק 4 ביצים M? אפשר להכין בתבנית אלומיניום חד פעמית יום לפני ההגשה, לעטוף בניילון נצמד, לשמור במקרר ולחמם כמה דק’ לפני ההגשה בתנור?

מתכונים ב-10 דקות (08:52 2.10.2015)

היי שרון,
כן וכן. מומלץ להוציא את הפשטידה מהמקרר כשעה-שעתיים לפני כדי שהיא תתחמם באופן שווה גם מבפנים (לעיתים כשמחממים פשטידה קרה בתנור, מבפנים נשארים חלקים שהם עוד קרים ולכן כדאי שהיא תהיה בטמפ’ החדר לפני החימום).
אם זאת פשטידה שלמה, בהתחלה תכסי אותה בנייר כסף ותחממי אותה 15-20 דקות בתנור בתנור שחומם מראש ל190 מעלות. אח”כ תסירי את הכיסוי, תנמיכי את המעלות ל180 ותחממי עוד כ-10 דקות.
בהצלחה 😉

שרון (12:22 2.10.2015)

תודה רבה!שאלה אחרונה: מכינה שתי פשטידות בתבניות גדולות ורציתי לאפות אותן במקביל בשני מדפים של התנור – באיזו תכנית להשתמש?

מתכונים ב-10 דקות (12:42 2.10.2015)

בדר”כ כשאופים פשטידות בשני מדפים שונים נהוג להפעיל את תוכנית התנור על טורבו. אני פחות אוהבת להשתמש בטורבו מאחר וזה עלול לייבש את הפשטידה.
אם את מכינה ב2 תבניות בינוניות קטנות (ששתיהן ביחד בגודל 4 תבניות אינגליש קייק צמודות) , זה אמור להכנס למדף אחד. לא נכנס?

שרון (10:54 27.04.2015)

קודם כל,עשיתי את עוגת התפוז קוקוס ויצאה מעולה. קיצצתי מעט בכמות הסוכר ויצאה עדינה מאוד.
בכלל,אני חדשה יחסית בבישול ואפייה ועשיתי מס’ מתכונים מהאתר וכולם יצאו מדהים!!!בנוסף לקלות ההכנה והמצרכים הפשוטים יחסית.
בפשטידה זו אפשר לשים גבינה לבנה במקום קוטג’?
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (10:58 27.04.2015)

היי שרון,
שמחה שאת נהנת מהמתכונים באתר 🙂
וכן, את יכולה לשים גבינה לבנה.
יום נעים 🙂

יידה קרמר (14:00 24.04.2015)

תודה תודה !!! שבת שלום !!!

יידה קרמר (13:52 24.04.2015)

שלום
אין לי קמח חלא אפשר קמח תופח?

מתכונים ב-10 דקות (13:53 24.04.2015)

כן, אפשר גם עם קמח תופח (ואז אין צורך להוסיף אבקת אפיה).
שבת שלום 🙂

גבאי אסולין מסודי (19:58 8.03.2015)

נסתי את האורז המלא עם הירקות ויצא מעולה מומלץ

מתכונים ב-10 דקות (20:45 8.03.2015)

שמחה לשמוע!
תודה על ההמלצה 🙂

שרון סופר (11:21 10.01.2015)

הכרתי רק לאחרונה את האתר.
יצא לי בינתיים להכין את עוגת האגוזים קינמון והתפוחים והן מעולות!!!
חברות בשלניות רציניות מהעבודה כל כך התפעלו.
בסילבסטר הכנתי ארוחה רומנטית לי ולבעלי הטרי חן, את סלט עלי הבייבי ואת פסטת הפנה עם התרד והבטטה והא כל כך אהב והעריך.
תודה ושבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (11:56 10.01.2015)

איזה כיף לשמוע! 🙂
תודה שרון ושבת שלום:)

שרון סופר (11:12 10.01.2015)

תודה רבה על התגובה המהירה.
צריך לייבש מעט את הפטריות מהנוזלים?

מתכונים ב-10 דקות (11:14 10.01.2015)

בשמחה 🙂
מספיק לסנן מנוזלים.

שרון סופר (10:42 10.01.2015)

שלום,
אין לי כרגע פטריות טריות. אפשר להשתמש בשתי קופסאות פיטריות משומרות?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:01 10.01.2015)

כן שרון, אפשר.

רעות (10:11 21.11.2014)

הי
ניתן לוותר על הקוטג? אני רוצה פרווה.

מתכונים ב-10 דקות (11:02 21.11.2014)

כן אפשר.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.