זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50 דקות
מס’ מנות: 12 מאפינס
סוג: חלבי
תבנית בינונית קטנה בגודל 20X20
מצרכים:
2 בצלים גדולים קצוצים
2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות חתוכות
2 ביצים + 1 חלבון (הלבן)
1/2 כוס קמח מלא
1/2 כפית אבקת אפייה
קופסת קוטג’ 1% (250 גרם)
תיבול: כפית שטוחה אבקת מרק, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מטגנים את הבצל עם כף שמן זית על אש נמוכה עד להזהבה.
-מוסיפים את הפטריות וממליחים. מבשלים במשך 4-5 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים. מוצאים מהאש ומצננים.
-לאחר שהתערובת התקררה, מעבירים לקערה ומוסיפים ביצים, קמח, אבקת אפיה, גבינת קוטג’ ומתבלים.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 40 דקות.
הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- קוגל תפוחי אדמה |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- פשטידת מנגולד |
- פסטה עם פטריות |
- בורקס פטריות |
- פשטידת קוטג’ ובצל
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים דיאטטיים
אפשר להחליף לקמח לבן במקום קמח מלא באותה כמות? או שצריך לשנות כמויות?
כן בטח. אותה כמות.
היי, משתמשים ברגליים של הפטריות או שזורקים אותם?
היי,
אפשר לקטום מעט את קצה הרגליים ולהשתמש בכל השאר.
היי, אפשר עם להכין עם קמח כוסמין מלא או קמח שיפון מלא?
היי,
אפשר, המרקם ישתנה מעט.
היי, האם אפשר להחליף/להוריד את האבקת מרק?
היי,
אפשר לוותר על אבקת מרק ובמידת הצורך להוסיף עוד קצת מלח.
המתכון לא יוצא טוב בגלל כמות הביצים. הקפקייב לא מצליחים להאפות.
היי,
זה לא קשור לכמות הביצים (ניתן לאפות גם פשטידות טבעוניות ללא ביצים בכלל).
אולי משהו באפיה לא נעשה נכון.
האם חיממת תנור מראש ל180 מעלות? אפית בחום עליון ותחתון? הנחת את הפשטידה על רשת התנור במדף השני מלמטה? האם לא היתה בתנור תבנית שחסמה את מעבר החום?
דבר נוסף, פשטידה מתייצבת רק לאחר כמה שעות ואפילו לאחר יום במקרר. יכול להיות שחתכת אותה כשהיא היתה עוד חמה ולכן נראתה כאילו לא מוכנה.
כן אפיתי אותה בדיוק לפי ההוראות. בתבנית של 12 מאפינים. ואפילו הרבה מעבר לזמן שצוין.
חיכיתי שעה צינון לאחר ההכנה והמרכז היה לא אפוי בכלל. מרקם לא מוכן שמרגישים את הבלילה הלא מוכנה.
אם צריך לחכות יום כדי לאכול את הפשטידה, הייתי מציינת את זה במתכון.
אז יכול להיות שזה קשור לתנור שלך. אם הכנת לפני ההוראות אני לא מוצאת סיבה אחרת.
זה לא אמור לקרות ופעם ראשונה שאני שומעת על זה.
בכל מקרה, מצטערת שהתאכזבת.
*כמובן שאפשר לאכול את הפשטידה באותו יום אבל פשטידות באופן כללי (לא רק זאת) מתייצבות יותר יום למחרת.
האם זה מתאים למגש חד פעמי בינוני או שהגדיל את הכמויות . שלא יצא דק
אשמח שתפרטי את הכמות
היי סימה,
המתכון גם מתאים לתבנית בינונית 20X20 🙂
האם יש אפשרות בגרסה פרווה?
ניתן לוותר על הקוטג’ 🙂
בגירסה פרווה מה ניתן לשים במקום קוטג׳?
אין צורך להוסיף כלום:)
היי 🙂
איזה תבנית צריך? מה הגודל שלה? אפשר תבנית חד פעמית מאלומיניום?
היי איילין,
הכמות מתאימה לתבנית בינונית קטנה בגודל 20X20.
אפשר גם להכין בתבנית אינגליש קייק חד”פ + 2 מאפינס.
אפשר גבינה לבנה 5% במקום הקוטג’?
כן.
טעיםםםם
שמחה לשמוע 🙂
כמה גרם זה יוצא אם אני רוצה לשים משימורים?
800 גרם (2 קופסאות של 400 גרם כל אחת).
יצא מעולה.
הוספתי גמבה קצוצה לבצל ולפטריות.
אגב מאוד משביע הוגש עם סלט וגבינה לבנה. תענוג!!!
נראה מעולה 😍
תודה לך על השיתוף!
כמה קלוריות יש בערך באחת?
היי,
זה יוצא כ-900 קלוריות לכל הפשטידה, כ-75 קלוריות ליחידה (אם מחלקים ל12).
היי, האם אפשר להכין מראש ולהקפיא? תודה!
כן, אפשר להקפיא.
שבוע נפלא 🙂
הי אפרת מכינה בתבנית מאפינס מסיליקון כמה זמן אפייה?
היי שרון,
במקרה הזה זמן האפיה לא משתנה הרבה. בסביבות 35-40 דקות.
הי אפרת יש לי ביצים L מספיק לשים 2 או כדאי 3?
היי, את יכולה לשים 2 ביצים.
שלום אפרת וערב טוב,
מה אפשר לשים במקום קוטג’, אבל עדיין שיצא רטוב?
היי דבורי,
את יכולה לשים גבינה לבנה או שמנת חמוצה.
נכון, ראיתי את זה כבר בתגובות, אבל אני רוצה פרווה, אז מה יש?
היי דבורי,
לגרסת פרווה את יכולה להכין בלי הגבינות ואם את רוצה את זה מעט רטוב את יכולה להוסיף לתערובת עד רבע כוס מים או חלב סויה (לא כדאי יותר כדי שלא ייצא רטוב מידי).
יום נפלא 🙂
וואו,
שמתי חצי כוס מים ויצא מ-ה-מ-ם!!!!!!!!!!!!
את לא מבינה איך כולם התלהבו, למרות שאני בקטע יותר של האפייה המתוקה, החלטתי להכין את זה כי לאמא שלי לא היה כח, ואני לא יכולה לתאר לך איזה טעים יצא, סתם אמא שלי התלהבה שאני מבשלת פתאום ועוד כזה דבר טעים ועוד(!) דיאטטי!!!!
(כולם הרי בדיאטה…..)
אז שיהיה לך שבוע טוב ותמשיכי להביא מתכונים טובים, הכי מוצלח-דיאטטי!!!!!!!
תודה דבורי יקירה!
אני שמחה שיצא מוצלח 🙂
שבוע נפלא!
אני שמתי מיונז לייט במקום קוטג ויצא פצצה
אפרת אפשר לשים רק 2 ביצים L?
זה יהיה גבולי אבל אני חושבת שכן.
מכינה פשטידת תרד שצויין להכין בתבנית פיירקס זכוכית ולשמן אותה. הבעיה שלא נכנס במדף אחד. אפשר להכין אותה בתבנית אלומיניום חד פעמית בגודל של 2 תבניות אינגליש קייק ולשמן בתרסיס שמן?אז ייכנסו לי 2 תבניות כאלו לתנור.תודה!
היי שרון,
לא צוין במתכון שלה מה גודל התבנית (יש הרבה גדלים של תבניות פיירקס). לפי כמות המצרכים אני מניחה שלא מדובר בתבנית יותר גדולה מתבנית חד פעמית מאלומיניום בגודל של 2 תבניות אינגליש קייק לכן אני מתארת לעצמי שאת יכולה להשתמש בתבנית הזאת.
תודה רבה ושבת שלום!
שכחתי לשאול- כדאי לרסס את תבנית האלומיניום החד פעמית בתרסיס שמן לפני?
לא חובה אבל כדאי 🙂
מארחת בשבת בערב וחשבתי להכין מחר ולחמם אחרי חיתןך קצת לפני ההגשה במיקרו. זה בסדר?
זה בסדר גמור 🙂
אני רוצה הכין. נשמע נהדר, אבל מה עושים עם החלמון שנשאר??? :-0
היי מיקי,
אפשר להשתמש בו בתוך הפשטידה, פשוט לשים 3 ביצים שלמות 🙂
תודה רבה!
כמה זמן צריך לצנן את הפטריות והבצל?
היי שרון,
ממש כמה דקות, העיקר שלא יהיו ממש חמות (כי אז הביצים יכולות להתבשל מהחום שלהן).
הי רוצה להכין כמות כפולה – מה כמויות כל אחד מהמרכיבים?
היי שרון, הנה הכמויות:
4 סלסלות פטריות טריות
4 בצלים גדולים
4 ביצים
כוס קמח מלא
כפית אבקת אפיה
קופסה וחצי קוטג’ (375 גרם)
כף שטוחה אבקת מרק, שליש כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור.
לכמות כפולה מספיק 4 ביצים M? אפשר להכין בתבנית אלומיניום חד פעמית יום לפני ההגשה, לעטוף בניילון נצמד, לשמור במקרר ולחמם כמה דק’ לפני ההגשה בתנור?
היי שרון,
כן וכן. מומלץ להוציא את הפשטידה מהמקרר כשעה-שעתיים לפני כדי שהיא תתחמם באופן שווה גם מבפנים (לעיתים כשמחממים פשטידה קרה בתנור, מבפנים נשארים חלקים שהם עוד קרים ולכן כדאי שהיא תהיה בטמפ’ החדר לפני החימום).
אם זאת פשטידה שלמה, בהתחלה תכסי אותה בנייר כסף ותחממי אותה 15-20 דקות בתנור בתנור שחומם מראש ל190 מעלות. אח”כ תסירי את הכיסוי, תנמיכי את המעלות ל180 ותחממי עוד כ-10 דקות.
בהצלחה 😉
תודה רבה!שאלה אחרונה: מכינה שתי פשטידות בתבניות גדולות ורציתי לאפות אותן במקביל בשני מדפים של התנור – באיזו תכנית להשתמש?
בדר”כ כשאופים פשטידות בשני מדפים שונים נהוג להפעיל את תוכנית התנור על טורבו. אני פחות אוהבת להשתמש בטורבו מאחר וזה עלול לייבש את הפשטידה.
אם את מכינה ב2 תבניות בינוניות קטנות (ששתיהן ביחד בגודל 4 תבניות אינגליש קייק צמודות) , זה אמור להכנס למדף אחד. לא נכנס?
קודם כל,עשיתי את עוגת התפוז קוקוס ויצאה מעולה. קיצצתי מעט בכמות הסוכר ויצאה עדינה מאוד.
בכלל,אני חדשה יחסית בבישול ואפייה ועשיתי מס’ מתכונים מהאתר וכולם יצאו מדהים!!!בנוסף לקלות ההכנה והמצרכים הפשוטים יחסית.
בפשטידה זו אפשר לשים גבינה לבנה במקום קוטג’?
תודה מראש
היי שרון,
שמחה שאת נהנת מהמתכונים באתר 🙂
וכן, את יכולה לשים גבינה לבנה.
יום נעים 🙂
תודה תודה !!! שבת שלום !!!
שלום
אין לי קמח חלא אפשר קמח תופח?
כן, אפשר גם עם קמח תופח (ואז אין צורך להוסיף אבקת אפיה).
שבת שלום 🙂
נסתי את האורז המלא עם הירקות ויצא מעולה מומלץ
שמחה לשמוע!
תודה על ההמלצה 🙂
הכרתי רק לאחרונה את האתר.
יצא לי בינתיים להכין את עוגת האגוזים קינמון והתפוחים והן מעולות!!!
חברות בשלניות רציניות מהעבודה כל כך התפעלו.
בסילבסטר הכנתי ארוחה רומנטית לי ולבעלי הטרי חן, את סלט עלי הבייבי ואת פסטת הפנה עם התרד והבטטה והא כל כך אהב והעריך.
תודה ושבת שלום
איזה כיף לשמוע! 🙂
תודה שרון ושבת שלום:)
תודה רבה על התגובה המהירה.
צריך לייבש מעט את הפטריות מהנוזלים?
בשמחה 🙂
מספיק לסנן מנוזלים.
שלום,
אין לי כרגע פטריות טריות. אפשר להשתמש בשתי קופסאות פיטריות משומרות?
תודה
כן שרון, אפשר.
הי
ניתן לוותר על הקוטג? אני רוצה פרווה.
כן אפשר.