זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 70 דקות
סוג: חלבי
מצרכים:
בצל קטן קצוץ
חצי כרוב לבן בינוני קצוץ דק
1 שן שום שמנה כתושה
2 ביצים גדולות
3 כפות גדושות גבינה לבנה
3 כפות מלאות קמח תופח
כפית מלח, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת גדולה ורחבה עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.
-מוסיפים את הכרוב הקצוץ והשום, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים על אש בינונית עם מכסה כ-15 דקות, עד שהכרוב מתרכך ומאבד מנפחו (יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם). מסירים מהאש ומניחים לתערובת מעט להתקרר.
-מעבירים את התערובת לקערה ומסננים משאריות נוזלים. מוסיפים ביצים, גבינה לבנה, קמח תופח, כפית מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ויוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת.
-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-50 דקות עד שהפשטידה מתייצבת. מוציאים מהתנור ומניחים לפשטידה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה (הפשטידה מתייצבת רק לאחר קירור).
*מומלץ להכין את הפשטידה יום לפני ולשמור במקרר. ניתן לחמם מעט לפני ההגשה או להגיש בטמפ’ החדר.
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- קיש טורטיה |
- קוגל תפוחי אדמה |
- סלט כרוב אסייתי |
- פשטידת מנגולד |
- סלט כרוב ברוטב חמאת בוטנים
היי אפרת,
הכנתי את הפשטידה הזו (ואחרות מהאתר) פעמים רבות, היא מוצלחת מאוד!
אני תמיד מתקשה להחליט מה כדאי להוסיף ליד כדי שתהיה לנו ארוחת ערב שלמה.. יש לך טיפים? בכללי מה הולך טוב ליד פשטידות?
תודה
היי:) פשטידה אפשר להגיש עם סלט ואיזשהו מאפה – אפשר לחם שום, לחמניות גבינה וכדו’.
היי אפרת, אפשר קצת שמן קוקוס במקום הגבינה?
היי נורית,
לא חושבת שמתאים.
אפשר לשים 2 כפות מיונז במקום הגבינה.
היי, האם אפשר להכין את הפשטידה עם כרוב סגול במקום לבן ?
ושאלה נוספת בבקשה:
מה הכמויות לתבנית 20*30?
היי מיכל,
בגדול אפשר אבל נראה לי שיותר מוצלח עם כרוב לבן (גם מבחינת הצבע של הפשטידה).
לתבנית כמו שציינת יש להכפיל כמויות.
וואו, לא תיארתי לעצמי שפשטידת כרוב יכולה להיות כל כך טעימה! התבנית חוסלה ברגע, להבא אכפיל כמויות.
תודה רבה אפרת על המתכונים המעולים!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת, איך לאפות בתוכנית טורבו או חימום עליון תחתון?
אפשר בשתי התכניות, עדיף קו עליון ותחתון.
תודה!
מתכון מעולה
אני מכינה אותו המון
אני רוצה להכין כמות כפולה ולהקפיא
מה עדיף – להקפיא לפני האפייה או אחרי?
שמחה מאד שנהנית מהמתכון!
עדיף להקפיא אחרי האפייה.
הי אפשר להפוך אותה לכשרה לפסח?
תודה מראש 🤗
היי,
אפשר להשתמש בקמח תופח לפסח, או פחות מומלץ- לשים קמח מצה
הכנתי עכשיו
עם מיונז
…מראש כמות כפולה לסעודה מחר
יצא מושלם!!!!
תודה רבה – ראשית לכל ארוחה חגיגית – מתכונים ב10 דקות.
תענוג, קל, ברור וטעים.
איזה כיף שיצא מוצלח ושנהנית מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף ופורים שמח🌺
פשטידה מעולה !
נראה טעים כל כך!
תודה שחזרת לשתף❤
האם צריך לכסות את התבנית בניר כסף לפני שמכניסים לתנור?
היי,
אין צורך לכסות(:
האם אפשר להקפיא פשטידת כרוב פרווה לכמה ימים?
תודה!
או שעדיף מקרר? (בערך יומיים שלושה)
אפשר גם במקרר.
היי,
ניתן להקפיא בגרסה הפרווה.
היי תודה על המתכון!
רציתי לשאול אם אפשר קווקר עבה במקום קמח, ופירה במקום גבינה לבנה?
היי תמר,
אני מניחה שאפשר להמיר את הגבינה בפירה. אפשר גם להמיר את הקמח בקמח שיבולת שועל, אבל לא בטוחה אם יצא טוב עם קוואקר עבה.
עם שאר הפשטידות שלך (קולורבי, קישואים, וכו) הסתדר עם קוואקר עבה, פשוט זו פעם ראשונה עם כרוב, לכן אני שואלת…
אבל ממש מדהים ובריא!!
אם ניסית בפשטידות אחרות להשתמש בקוואקר עבה ויצא מוצלח- גם כאן אמור להיות טוב(:
היי אפרת, האם ניתן להקפיא ולכמה זמן מומלץ?
היא יצאה כ”כ טעימה, תודה🙂
היי ליטל,
פחות מומלץ להקפיא (משום שהפשטידה מכילה גבינה), אבל אפשרי.
שבוע טוב(:
מה אפשר לשים במקום הגבינה אם אני רוצה את הפשטידה פרווה?
היי ריקי,
אפשר לשים 2 כפות מיונז.
מה הכוונה לבשל את הכרוב? להוסיף מים לסיר? כמה?
איזה עוצמה של אש?
בנוסף, אם מכינים בתבניות אישיות/מאפינס, האם לקצר את זמן האפיה או לאפות בחום נמוך יותר?
אם מכינים בתבנית מנייר/קרטון, לשמן אותה? והאם זה משפיע על זמן/חום האפיה?
תודה רבה!! אני (ובעלי) נהנית מאד מהמתכונים!!
בתבניות מאפינס זמן האפייה עשוי להתקצר ב-5-10 דקות, ויש לאפות באותו חום.
כדאי לשמן את התבניות, זה לא משפיע על האפייה.
מה הכוונה לבשל? עם מים? איזה עוצמה של אש?
נהנית מאד מכל המתכונים!!
היי נעמי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אין צורך להוסיף מים, אלא להוסיף את הכרוב לבצל המטוגן ולבשל עם מכסה על אש בעוצמה בינונית כ-15 דקות.
תודה. כך עשיתי ומשום מה תוך דקות אחדות זה כמעט נשרף (למרות שערבבתי מידי פעם)
אז הורדתי מהאש מוקדם יותר
מעולה, עשית טוב.
יש לי כרוב קפוא שקצצתי לבד. מה משקל הכרוב שאני צריכה בשביל הפשטידה?
היי טובי,
חצי כרוב= כ-500 גרם (בערך 7 כוסות כרוב קצוץ).
תודה רבה
אני מאוד נהנת מהמתכונים שלך
היי אפרת,
יש לי ביצים גודל M
לשים 3?
כן, כדאי😊
היי אפרת
יש ברשותי כרוב גדול
כמה כמות מבחינת כוסות רצוי כרוב קצוץ?
תודה מראש.
בערך 7 כוסות(:
יצא פצצה! 5 דק הכנה. תודה!
שמחה מאד שאהבת😊
יופי של פשטידה. קלה להכנה וטעימה. 1. איך אפשר להפוך אותה לפרווה? 2. האם אפשר להכין כמאפינס?
היי מירי,
אפשר לוותר על הגבינה או להחליף אותה במיונז (מישהי בתגובות כתבה שיצא לה מוצלח עם מיונז) ואפשא להכין כמאפינס. זמן האפייה עשוי להתקצר ב-5-10 דקות.
הי אפרת, יש לי כרוב קייל. מתאים להכין ממנו? כמה לשים אם כן? ויש לך מתכונים לקציצות שניתן לשלב בהם קייל? או רעיונות איך לשלב אותו? תודה!
היי מיכל,
אפשר לשלב 100-150 גרם קייל. כדאי לקצוץ אותו ולטגן יחד עם הבצל.
באופן כללי-אפשר לשלב קייל בתבשילים כמו אורז, קינואה וכדומה, וכמובן גם בסלטים.😊
אני שוב מגיבה
כי הכנתי אתמול ויצא מדהים!(אני מכינה אותה הרבה)
וכמו שכתבתי לך היא טעימה גם חמה וגם קרה.
ודוקא בסדר גמור כשהיא יוצאת מהתנור (בלי לחכות יום)
תודה רבה!
🙂
שמחה שאהבת! תודה לאה❤
היי אפרת
הכנתי אך כמה שאלות ליתר ביטחון
אני מכינה בתוך פיירקס אינגליש קייק האם עדיף לשים אותה על רשת
או עם תבנית פיירקס על תבנית התנור?(שמה נייר אפייה גם במצב זה אם זה משנה
האם יש צורך לסחוט את הכרוב נוסף על הסינון האם אפשר להסתפק בסחיטה בלבד ללא הסינון?
האם 3 כפות זה יוצא כמעט קופסה גבינה לבנה (קופסה קטנה)
האם חייב לשמן את נייר האפייה ?
ושאלה אחרונה חביבה הבן שלי אוהב אך רוצה שגם החלק התחתון יהיה כמו החלק העליון ( הוא קורא לזה קליפה בן חמש)
האם זה א]פשרי למשל עם שיבולת שועל או שלעצור אפייה ולהפוך את הפשטידה יש לך רעיון ?
רוצה להמשיך עם המתכון
רוב תודות לך על הסבלנות ועל הלב הטוב שלך.
שבת שלום.
היי עינת,
אפשר לאפות על רשת התנור.
חשוב לסנן מנוזלים גם אם סוחטים את הכרוב לפני כן.
3 כפות יוצא כחצי קופסה גבינה.
רצוי לשמן גם את נייר האפייה.
כדי שהחלק התחתון יהיה גם כן קריספי אפשר לפזר על התבנית לפני ששופכים את התערובת לתוכה פירורי לחם או קוואקר (לא מומלץ להפוך את הפשטידה באמצע האפייה).
שבת שלום😊
היי אפרת
עכשיו כבר הכנתי את המתכון טרם הכנסתי לתנור לאפייה
שמתי 1 כפית מלח אך נראה לי מלוח מידי
ובני בן ה5 קצת בררן…
ניתן לעשות משהו להוסיף משהו כדי שפחות יורגש המלוח?
בתודה רבה רבה על העזרה
ושבוע נפלא.
היי עינת,
כפית מלח לא אמורה לגרום למליחות מורגשת בפשטידה, בייחוד בגלל השימוש בכרוב.
יום מקסים😊
אליפות כבר אמרנו?
היי אפרת
בסוף באמת התאימה כמות המלח לילד שלי
והוא קצת קשה באכילת ירקות
אבל ביקש עוד ועוד .
אז רוב תודות לך ולאתר על עוד מתכון שיכנס לתפריט הקבוע.
שמחה מאד לשמוע:) תודה שחזרת לעדכן🌺
כרוב ששוקל 1.2 קילו… לאיזו כמות יתאים? בכמה להכפיל כמויות?
היי יפעת,
תכפילי פי 2.
תודה אפרת.
נראה מעולה!! והריח בבית תענוג…
מחכה לטעום מהפשטידה. אחכה בסבלנות לשבת.
הוספתי בסוף הטיגון מעט סילאן וסויה כדי שיזכיר מוקפץ… אעדכן בטעמים.
שבת שלום ❤️
שבת שלום:)
אוייייי, במקום 3 כפות קמח שפכתי 3 כפות אבקת אפייה.
לזרוק?
עדיף להכין אחד אחר. הטעם של אבקת האפייה יתן טעם לוואי שיהרוס ממש.
אבל לא נורא זה דבר שקורה.
תודה אפרת
הכנתי עם מיונז ויצא מדהים!!
ונראה לי שבפעם הבאה אנסה עם הגבינה.
תכננתי כהמלצתך לשמור לילה במקרר אבל בעלי רצה רק לטעום וגילינו שזה ממש טעים חם מהתנור.
הכנתי 2 תבניות (כמות כפולה) אחת נגמרה ברגע והשניה ננסה היום לטעום קרה.
אין על המתכונים שלך!!!
אני לא מעזה להכין מתכונים מהאינטרנט אבל על האתר שלך אפשר לסמוך
תמיד טעים ולא מסובך.
אשמח לעוד רעיונות לפשטידות קלות ודיאטטיות
תודה רבה לאה! שמחה לקרוא שאת נהנת ❤️
תוכלי להכין – פשטידת כרובית דיאטטית,
פשטידת קישואים,
פשטידת תרד וקישואים
ובכלל לעבור על כל קטגוריית פשטידות באתר 🙂
יום נפלא ❤️
תודה!
גם הפשטידת כרובית דיאטטית מעולה!
והפשטידת כרוב טעימה גם קרה וגם חמה (עם המיונז את הגבינה עדיין לא ניסיתי אבל נראה לי שזה יצא מצויין)
תודה לאה!! 🙂
שמחה לקרוא שאת אוהבת🌸😍
היי אפרת, הכנתי את הפשטידה שבוע שעבר והיא התחסלה. אהבו ממש!
אני רוצה להכין אותה שוב, והייתי שמח לדעת אם יש לך רעיון לעוד ירק שאפשר להוסיף לפשטידה שהולך טוב עם הכרוב.
תודה רבה!
היי דניאל,
אפשר להוסיף גזר מגורד .
היי. מה אפשר להוסיף במקום גבינה? אני מעוניין לעשות את הפשטידה ליד ארוחה בשרית, אז אני צריך תחליף בשרי או פרווה. תודה!
היי דניאל,
לא ניסיתי אבל מישהי שיתפה בתגובות שאפשר להכין עם מיונז במקום הגבינה.
יצא טעים👌👌👌
שמחה לשמוע 🙂
אפשר להוסיף שומשום?
אפשר לפזר מעל.
אחד הדברים היותר מוצלחים שטעמתי!!!
עדיין לא מאמינה איזה טעים יצא
עשיתי עם קמח מלא
טנקס על המתכון מאמצת!
שמחה שאהבת ❤️
האם אפשר כרוב שקונים אותו קצוץ?
כן אפשר.
מתכון קל וטעים, טעם מאוד עדין. תודה!
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הכנתי עם יוגורט במקום גבינה ויצא טעים אש!
תודה רבה ופורים שמח!!🌹
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה חגית
שלום אפרת!
האתר החדש מהמם ומושך, תתחדשי!
רציתי לשאול כמה כרוב את ממליצה לפי מישקל? אני לא טובה בלשער איזה כרוב נקרא קטן ומה בינוני, ולא בא לי שיתפשל…
כ-600 גרם.
תודה על המתכונים הנהדרים!!
מה אפשר לשים במקום ביצה אחת? יש לי רק אחת במקרר:(
היי,
אין לי רעיון. אני מניחה שאת יכולה להכין עם ביצה אחת פשוט הפשטידה תהיה פחות יציבה.
היי אפרת תודה על המתכונים הטעימים
רציתי לשאול , יש לי כרוב סגול זה יכול ללכת במקום ?
לא ניסיתי אבל מישהי בתגובות רשמה שהיא שילבה כרוב סגול עם לבן ויצא מוצלח.
יש לי שקית גדולה של כרוב קצוץ, מה הכמות שצריך לפשטידה?
כמה גרם רשום על השקית?
רשום קילו,אבל בחלק מהכרוב השתמשתי,
אני רוצה להכין את הכמות במתכון רק רוצה לדעת מה הכמות שאני צריכה לקחת מהכרוב שישתווה לחצי כרוב קטן..
תודה 🙂
חצי כרוב קטן יוצא בסביבות 500 גרם.
את יכולה למדוד בערך 7 כוסות כרוב קצוץ (הכוונה לכוס זכוכית רגילה עם ידית).
אפרת יצא מעולהה!!
הכנתי עם קצת פחות מ500 גרם, ועם קמח כוסמין 80 אחוז..
הפשטידה יצאה גבוהה יפה וטעימה!
תודה רבה רבה!
שמחה שיצא טעים!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
כן. עדיף קמח כוסמין לבן.
כמו תמיד וכמובטח, מתכון קל, פשוט וטעים!! תודה רבה לכם. במקום רק כרוב ירוק, שמתי כרוב ירוק, כרוב סגול וגזר. עשיתי בתבנית סיליקון שקעים, מה שקיצר מעט את זמן האפייה.
מעולה 🙂
תודה ושבוע נפלא!
היי
מה אפשר לשים במקום קמח? תודה לך
הכוונה לתחליף ללא גלוטן?
שלום
המתכונים מעולים. האם אפשר לאפות בתבניות אישיות?
כן אפשר.
דחוף—
מה אפשר לשים במקום קמח תופח?
אפשר לשים 3 כפות מלאות קמח רגיל + שליש כפית אבקת אפיה.
למי ששאלה ניתן לשים מיונז במקום גבינה מאוד טעים מנסיון.
בבקשה אם רוצים פרווה. כמה מיונז במקום גבינה?
אני השבת הכנתי 2 כפות מיונז. לטעמי אפשר גם פחות יצא פצצה. הכנתי בתבניות אישיות קטנות פיזרתי קצת פרורי לחם מוזהב.
תודה על השיתוף טובי:)
היי אפרת
ושאלה נוספת
אני מאדה בצל במעט מים במקום טיגון זה יפחית מהטעם לדעתך?
תודות ויום מקסים.
זה בסדר.
בוקר טוב אפרת
אפשרי גם בלי שום ?
עדיין יצא טוב או שאפשרי להוסיף תבלין של שום גבישי ואם כן מה הכמות?
תודה .
אפשר לוותר על השום.
יום נפלא 🙂
יצא מוצלח מאד, הוספתי מעט גרגרי תירס בשביל הגיוון:)
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
האם יש פשטידה שניתן להקפיא לפני ואפיה ואז ברגע שבא לי אני אופה בתנור?
או שמומלץ לאפות ואז להקפיא? ואם כם אילו פשטידות מתאימות לזה?
יש פשטידות שיותר מוצלחות שמקפיאים אותן לאחר אפיה ויש כאלה שאפשר להקפיא אותן לפני האפיה אבל יש צורך להפשיר לגמרי לפני שמכניסים לאפיה.
זה משהו שצריך לנסות וללמוד.
בכל מקרה, כמעט כל פשטידה עוברת הקפאה טוב ובלבד שאינה מכילה תפו”א.
אם אני רוצה לעשות את הפשטידה בתבנית גדולה (הכפלתי כמויות) – כמה זמן בתנור?
אם הכפלת כמויות ב-2 אז כשעה.
היי אפרת,
האם אפשר להוסיף אבקת מרק במקום מלח/בנוסף למלח לעוד קצת טעם?
תודה:)
כן בטח.
מה אפשר לשים במקום גבינה, לרגישים לחלב?
היי מיכל,
אפשר לוותר על הגבינה אבל צריך לקחת בחשבון שהפשטידה תהיה פחות עם נפח ואווריריות.
היי אפשר לשים במקום גבינה לבנה יוגורט ללא סוכר?
כן אפשר.
היי אפרת, חשבתי להוסיף לפשטידה פטריות, מה את אומרת, ילך טוב או שלא כדאי?
אפשר. גם את הפטריות כדאי לטגן.
היי אפרת,
מכינה את הפשטידה הזאת כל פעם מחדש
מאוד טעימה ולא משמינה (שזה הכי חשוב)😁
תודה רבה על כל המתכונים הטעמים
תודה רותם 🌺
בכמה צריך להגדיל כמויות כדי לעשות תבנית מרובעת?
לתבנית מלבנית בגודל 30X20 יש להכפיל כמויות ב-2.
הי!
אפשר להשים קוטג’ במקום גבינה?
תודה
כן.
היי אפרת אם אין לי אבקת אפייה מה אני יכולה להשים במקום?
אפשר אבקת סודה לשתיה במקום?
תודה
היי אסתר,
את יכולה להוסיף כרבע כפית אבקת סודה לשתיה.
יום מקסים 🌷
הילדות שגעו אותי, וכך קרה שלא טיגנתי את הירקות, פשוט ערבבתי את כול הפשטידה……
מה אפשרי לעשות?
היי שירלי,
הטיגון הוא כדי לרכך את הכרוב.
אם כבר ערבבת את כל החומרים אז אין הרבה מה לעשות חוץ מלקוות שייצא טוב 🙂
Can I use cottage cheese, I can’t find any substitute to soft white cheese in Florida, or maybe do you know any substitute,thanks,
yes, you can use cottage
Or sour cream!
אפשר לשים קמח מלא?
אפשר לשים 3 כפות מלאות קמח מלא מעורבב עם חצי כפית אבקת אפיה.
הכנתי ויצא נהדר!!
תודה רבה 🙂
תודה דנה 🙂
שלום,
האם אפשר להוסיף עוד גבינות כמו צהובה וגבינת עיזים?/
כן, אפשר. זה רק יכול להוסיף עוד טעם.
היי אפרת,
הפשטידה יצאה טעימה מאוד, אפילו הילדים אכלו!
תודה יעל, שמחה שאהבתם 🙂
הי אפרת,
כמה כוסות כרוב מגורד זה בערך כי יצא לי כרוב קטן ולא יודעת אם לחצות אותו..
היי הדסה,
אני מעריכה שבסביבות 5 כוסות.
אם זה כרוב קטן אני חושבת שכדאי לשים כ3/4 כרוב.
לאיזה כמות זה?
אפשר גם כרוב וגזר?
תבנית אינגליש קייק.
אני חושבת שייצא טעים לשלב גם גזר.
שלום אפרת, הפשטידה יצאה לגמרי חומה, אבל אצלך בתמונה היא לבנה. מה הסיבה לדעתך?
היי תמרה,
מוזר. האם השחמת את הבצל בטיגון או שהוא נשאר לבן-שקוף?
האם השחמת את הכרוב בטיגון?
אולי התנור שלך יחסית חזק וכתוצאה מכך הפשטידה השחימה במהלך האפיה.
מקווה שהפשטידה יצאה טעימה למרות הצבע 🙂
שבת שלום
היי אפרת, הפשטידה יצאה מעולה, מאוד אהבו אותה, אך חבל לי על הצבע.
האם ניתן להחליף בקמח מלא עם אבקת אפייה במקום קמח טופח.?
כן, אפשר לשים 3 כפות מלאות קמח מלא + שליש כפית אבקת אפיה.
פשטידה מצויינת
גבוהה
ומשביעה,
תודה לך
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה מיכל
עשינו את הפשטידה לשבת והיא יצאה טעימה מאוד!!
תודה על עוד מתכון מדויק, פשוט וטעים!
תודה ירון, שמחה לשמוע 🙂
שיהיה שבוע נפלא
שלום
אפשר לעשות את הפשטידה עם כרוב אדום?
תודה
היי מרינה,
לא ניסיתי אבל לדעתי עדיף כרוב לבן.
תודה רבה
שלום.מה אפשר לשים במקום גבינה?אם רוצים פרווה.תודה
היי צילה,
אני מניחה שאפשר פשוט לוותר על הגבינה אבל צריך לקחת בחשבון שהפשטידה תהיה פחות עם נפח ואווריריות.
יום מקסים 🙂