שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 70 דקות

סוג: חלבי

מצרכים:

בצל קטן קצוץ

חצי כרוב לבן בינוני קצוץ דק

1 שן שום שמנה כתושה

2 ביצים גדולות

3 כפות גדושות גבינה לבנה

3 כפות מלאות קמח תופח

כפית מלח, מעט פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים מחבת גדולה ורחבה עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.

-מוסיפים את הכרוב הקצוץ והשום, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים על אש בינונית עם מכסה כ-15 דקות, עד שהכרוב מתרכך ומאבד מנפחו (יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם). מסירים מהאש ומניחים לתערובת מעט להתקרר.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-מעבירים את התערובת לקערה ומסננים משאריות נוזלים. מוסיפים ביצים, גבינה לבנה, קמח תופח, כפית מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ויוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת.

-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-50 דקות עד שהפשטידה מתייצבת. מוציאים מהתנור ומניחים לפשטידה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה (הפשטידה מתייצבת רק לאחר קירור).

הפעל טיימר (50 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ להכין את הפשטידה יום לפני ולשמור במקרר. ניתן לחמם מעט לפני ההגשה או להגיש בטמפ’ החדר.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגת ונילעוגת וניל
דג מרוקאי דג מרוקאי
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מיכל (08:55 24.09.2024)

היי אפרת,
הכנתי את הפשטידה הזו (ואחרות מהאתר) פעמים רבות, היא מוצלחת מאוד!
אני תמיד מתקשה להחליט מה כדאי להוסיף ליד כדי שתהיה לנו ארוחת ערב שלמה.. יש לך טיפים? בכללי מה הולך טוב ליד פשטידות?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:43 24.09.2024)

היי:) פשטידה אפשר להגיש עם סלט ואיזשהו מאפה – אפשר לחם שום, לחמניות גבינה וכדו’.

avatar
נורית (19:48 3.03.2024)

היי אפרת, אפשר קצת שמן קוקוס במקום הגבינה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:20 4.03.2024)

היי נורית,
לא חושבת שמתאים.
אפשר לשים 2 כפות מיונז במקום הגבינה.

avatar
מיכל (11:56 13.01.2024)

היי, האם אפשר להכין את הפשטידה עם כרוב סגול במקום לבן ?

avatar
מיכל (11:57 13.01.2024)

ושאלה נוספת בבקשה:
מה הכמויות לתבנית 20*30?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:37 13.01.2024)

היי מיכל,
בגדול אפשר אבל נראה לי שיותר מוצלח עם כרוב לבן (גם מבחינת הצבע של הפשטידה).
לתבנית כמו שציינת יש להכפיל כמויות.

avatar
אביטל (20:00 4.06.2023)

וואו, לא תיארתי לעצמי שפשטידת כרוב יכולה להיות כל כך טעימה! התבנית חוסלה ברגע, להבא אכפיל כמויות.
תודה רבה אפרת על המתכונים המעולים!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:52 5.06.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
מאשה (12:33 21.05.2023)

היי אפרת, איך לאפות בתוכנית טורבו או חימום עליון תחתון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:42 21.05.2023)

אפשר בשתי התכניות, עדיף קו עליון ותחתון.

avatar
לאה (15:51 27.04.2023)

תודה!
מתכון מעולה
אני מכינה אותו המון
אני רוצה להכין כמות כפולה ולהקפיא
מה עדיף – להקפיא לפני האפייה או אחרי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:01 27.04.2023)

שמחה מאד שנהנית מהמתכון!
עדיף להקפיא אחרי האפייה.

avatar
איילת (07:26 10.04.2023)

הי אפשר להפוך אותה לכשרה לפסח?
תודה מראש 🤗

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:17 10.04.2023)

היי,
אפשר להשתמש בקמח תופח לפסח, או פחות מומלץ- לשים קמח מצה

avatar
יודעת ספר (07:30 7.03.2023)

הכנתי עכשיו
עם מיונז
…מראש כמות כפולה לסעודה מחר
יצא מושלם!!!!
תודה רבה – ראשית לכל ארוחה חגיגית – מתכונים ב10 דקות.
תענוג, קל, ברור וטעים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:41 7.03.2023)

איזה כיף שיצא מוצלח ושנהנית מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף ופורים שמח🌺

avatar
עדי (19:02 27.12.2022)

פשטידה מעולה !

פשטידת כרוב
avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:48 27.12.2022)

נראה טעים כל כך!
תודה שחזרת לשתף❤

avatar
תהילה (11:58 25.09.2022)

האם צריך לכסות את התבנית בניר כסף לפני שמכניסים לתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:22 25.09.2022)

היי,
אין צורך לכסות(:

avatar
לאה (10:49 16.03.2022)

האם אפשר להקפיא פשטידת כרוב פרווה לכמה ימים?
תודה!

avatar
לאה (10:54 16.03.2022)

או שעדיף מקרר? (בערך יומיים שלושה)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:20 16.03.2022)

אפשר גם במקרר.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:19 16.03.2022)

היי,
ניתן להקפיא בגרסה הפרווה.

avatar
תמר (16:58 19.10.2021)

היי תודה על המתכון!
רציתי לשאול אם אפשר קווקר עבה במקום קמח, ופירה במקום גבינה לבנה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:10 19.10.2021)

היי תמר,
אני מניחה שאפשר להמיר את הגבינה בפירה. אפשר גם להמיר את הקמח בקמח שיבולת שועל, אבל לא בטוחה אם יצא טוב עם קוואקר עבה.

avatar
תמר (19:11 19.10.2021)

עם שאר הפשטידות שלך (קולורבי, קישואים, וכו) הסתדר עם קוואקר עבה, פשוט זו פעם ראשונה עם כרוב, לכן אני שואלת…
אבל ממש מדהים ובריא!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:31 19.10.2021)

אם ניסית בפשטידות אחרות להשתמש בקוואקר עבה ויצא מוצלח- גם כאן אמור להיות טוב(:

avatar
ליטל (11:25 11.09.2021)

היי אפרת, האם ניתן להקפיא ולכמה זמן מומלץ?
היא יצאה כ”כ טעימה, תודה🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:27 11.09.2021)

היי ליטל,
פחות מומלץ להקפיא (משום שהפשטידה מכילה גבינה), אבל אפשרי.
שבוע טוב(:

avatar
ריקי (08:39 3.09.2021)

מה אפשר לשים במקום הגבינה אם אני רוצה את הפשטידה פרווה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:33 3.09.2021)

היי ריקי,
אפשר לשים 2 כפות מיונז.

avatar
נעמי ק (17:11 25.08.2021)

מה הכוונה לבשל את הכרוב? להוסיף מים לסיר? כמה?
איזה עוצמה של אש?
בנוסף, אם מכינים בתבניות אישיות/מאפינס, האם לקצר את זמן האפיה או לאפות בחום נמוך יותר?
אם מכינים בתבנית מנייר/קרטון, לשמן אותה? והאם זה משפיע על זמן/חום האפיה?
תודה רבה!! אני (ובעלי) נהנית מאד מהמתכונים!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:22 25.08.2021)

בתבניות מאפינס זמן האפייה עשוי להתקצר ב-5-10 דקות, ויש לאפות באותו חום.
כדאי לשמן את התבניות, זה לא משפיע על האפייה.

avatar
נעמי ק (16:57 25.08.2021)

מה הכוונה לבשל? עם מים? איזה עוצמה של אש?
נהנית מאד מכל המתכונים!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:15 25.08.2021)

היי נעמי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אין צורך להוסיף מים, אלא להוסיף את הכרוב לבצל המטוגן ולבשל עם מכסה על אש בעוצמה בינונית כ-15 דקות.

avatar
נעמי ק (17:34 25.08.2021)

תודה. כך עשיתי ומשום מה תוך דקות אחדות זה כמעט נשרף (למרות שערבבתי מידי פעם)
אז הורדתי מהאש מוקדם יותר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:58 25.08.2021)

מעולה, עשית טוב.

avatar
טובי (12:08 17.08.2021)

יש לי כרוב קפוא שקצצתי לבד. מה משקל הכרוב שאני צריכה בשביל הפשטידה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:02 17.08.2021)

היי טובי,
חצי כרוב= כ-500 גרם (בערך 7 כוסות כרוב קצוץ).

avatar
טובי (13:31 17.08.2021)

תודה רבה
אני מאוד נהנת מהמתכונים שלך

avatar
ליטל (14:45 23.07.2021)

היי אפרת,
יש לי ביצים גודל M
לשים 3?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:01 23.07.2021)

כן, כדאי😊

avatar
עינת (19:19 7.07.2021)

היי אפרת
יש ברשותי כרוב גדול
כמה כמות מבחינת כוסות רצוי כרוב קצוץ?
תודה מראש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:52 7.07.2021)

בערך 7 כוסות(:

avatar
מיכל (23:13 1.06.2021)

יצא פצצה! 5 דק הכנה. תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:43 1.06.2021)

שמחה מאד שאהבת😊

avatar
מירי (08:14 10.05.2021)

יופי של פשטידה. קלה להכנה וטעימה. 1. איך אפשר להפוך אותה לפרווה? 2. האם אפשר להכין כמאפינס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:27 10.05.2021)

היי מירי,
אפשר לוותר על הגבינה או להחליף אותה במיונז (מישהי בתגובות כתבה שיצא לה מוצלח עם מיונז) ואפשא להכין כמאפינס. זמן האפייה עשוי להתקצר ב-5-10 דקות.

avatar
מיכל (13:09 30.04.2021)

הי אפרת, יש לי כרוב קייל. מתאים להכין ממנו? כמה לשים אם כן? ויש לך מתכונים לקציצות שניתן לשלב בהם קייל? או רעיונות איך לשלב אותו? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:35 30.04.2021)

היי מיכל,
אפשר לשלב 100-150 גרם קייל. כדאי לקצוץ אותו ולטגן יחד עם הבצל.
באופן כללי-אפשר לשלב קייל בתבשילים כמו אורז, קינואה וכדומה, וכמובן גם בסלטים.😊

avatar
לאה (12:38 21.04.2021)

אני שוב מגיבה
כי הכנתי אתמול ויצא מדהים!(אני מכינה אותה הרבה)
וכמו שכתבתי לך היא טעימה גם חמה וגם קרה.
ודוקא בסדר גמור כשהיא יוצאת מהתנור (בלי לחכות יום)
תודה רבה!
🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:26 21.04.2021)

שמחה שאהבת! תודה לאה❤

avatar
עינת (10:58 16.04.2021)

היי אפרת
הכנתי אך כמה שאלות ליתר ביטחון
אני מכינה בתוך פיירקס אינגליש קייק האם עדיף לשים אותה על רשת
או עם תבנית פיירקס על תבנית התנור?(שמה נייר אפייה גם במצב זה אם זה משנה
האם יש צורך לסחוט את הכרוב נוסף על הסינון האם אפשר להסתפק בסחיטה בלבד ללא הסינון?
האם 3 כפות זה יוצא כמעט קופסה גבינה לבנה (קופסה קטנה)
האם חייב לשמן את נייר האפייה ?
ושאלה אחרונה חביבה הבן שלי אוהב אך רוצה שגם החלק התחתון יהיה כמו החלק העליון ( הוא קורא לזה קליפה בן חמש)
האם זה א]פשרי למשל עם שיבולת שועל או שלעצור אפייה ולהפוך את הפשטידה יש לך רעיון ?
רוצה להמשיך עם המתכון
רוב תודות לך על הסבלנות ועל הלב הטוב שלך.
שבת שלום.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:48 16.04.2021)

היי עינת,
אפשר לאפות על רשת התנור.
חשוב לסנן מנוזלים גם אם סוחטים את הכרוב לפני כן.
3 כפות יוצא כחצי קופסה גבינה.
רצוי לשמן גם את נייר האפייה.
כדי שהחלק התחתון יהיה גם כן קריספי אפשר לפזר על התבנית לפני ששופכים את התערובת לתוכה פירורי לחם או קוואקר (לא מומלץ להפוך את הפשטידה באמצע האפייה).
שבת שלום😊

avatar
עינת (11:50 11.04.2021)

היי אפרת
עכשיו כבר הכנתי את המתכון טרם הכנסתי לתנור לאפייה
שמתי 1 כפית מלח אך נראה לי מלוח מידי
ובני בן ה5 קצת בררן…
ניתן לעשות משהו להוסיף משהו כדי שפחות יורגש המלוח?
בתודה רבה רבה על העזרה
ושבוע נפלא.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:09 11.04.2021)

היי עינת,
כפית מלח לא אמורה לגרום למליחות מורגשת בפשטידה, בייחוד בגלל השימוש בכרוב.
יום מקסים😊

avatar
עינת (21:35 11.04.2021)

אליפות כבר אמרנו?
היי אפרת
בסוף באמת התאימה כמות המלח לילד שלי
והוא קצת קשה באכילת ירקות
אבל ביקש עוד ועוד .
אז רוב תודות לך ולאתר על עוד מתכון שיכנס לתפריט הקבוע.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:16 11.04.2021)

שמחה מאד לשמוע:) תודה שחזרת לעדכן🌺

avatar
יפעת (19:25 11.03.2021)

כרוב ששוקל 1.2 קילו… לאיזו כמות יתאים? בכמה להכפיל כמויות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:43 11.03.2021)

היי יפעת,
תכפילי פי 2.

avatar
יפעת (09:03 12.03.2021)

תודה אפרת.
נראה מעולה!! והריח בבית תענוג…
מחכה לטעום מהפשטידה. אחכה בסבלנות לשבת.
הוספתי בסוף הטיגון מעט סילאן וסויה כדי שיזכיר מוקפץ… אעדכן בטעמים.
שבת שלום ❤️

פשטידת כרוב
avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:52 12.03.2021)

שבת שלום:)

avatar
דורית (21:12 10.02.2021)

אוייייי, במקום 3 כפות קמח שפכתי 3 כפות אבקת אפייה.
לזרוק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:37 11.02.2021)

עדיף להכין אחד אחר. הטעם של אבקת האפייה יתן טעם לוואי שיהרוס ממש.
אבל לא נורא זה דבר שקורה.

avatar
דורית (09:36 11.02.2021)

תודה אפרת

avatar
לאה (14:35 3.12.2020)

הכנתי עם מיונז ויצא מדהים!!
ונראה לי שבפעם הבאה אנסה עם הגבינה.
תכננתי כהמלצתך לשמור לילה במקרר אבל בעלי רצה רק לטעום וגילינו שזה ממש טעים חם מהתנור.
הכנתי 2 תבניות (כמות כפולה) אחת נגמרה ברגע והשניה ננסה היום לטעום קרה.

אין על המתכונים שלך!!!
אני לא מעזה להכין מתכונים מהאינטרנט אבל על האתר שלך אפשר לסמוך
תמיד טעים ולא מסובך.

אשמח לעוד רעיונות לפשטידות קלות ודיאטטיות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:07 3.12.2020)

תודה רבה לאה! שמחה לקרוא שאת נהנת ❤️
תוכלי להכין – פשטידת כרובית דיאטטית,
פשטידת קישואים,
פשטידת תרד וקישואים
ובכלל לעבור על כל קטגוריית פשטידות באתר 🙂
יום נפלא ❤️

avatar
לאה (13:58 29.12.2020)

תודה!
גם הפשטידת כרובית דיאטטית מעולה!
והפשטידת כרוב טעימה גם קרה וגם חמה (עם המיונז את הגבינה עדיין לא ניסיתי אבל נראה לי שזה יצא מצויין)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:03 29.12.2020)

תודה לאה!! 🙂
שמחה לקרוא שאת אוהבת🌸😍

avatar
דניאל (19:53 21.10.2020)

היי אפרת, הכנתי את הפשטידה שבוע שעבר והיא התחסלה. אהבו ממש!
אני רוצה להכין אותה שוב, והייתי שמח לדעת אם יש לך רעיון לעוד ירק שאפשר להוסיף לפשטידה שהולך טוב עם הכרוב.
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:35 21.10.2020)

היי דניאל,
אפשר להוסיף גזר מגורד .

avatar
דניאל (01:51 15.10.2020)

היי. מה אפשר להוסיף במקום גבינה? אני מעוניין לעשות את הפשטידה ליד ארוחה בשרית, אז אני צריך תחליף בשרי או פרווה. תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:48 15.10.2020)

היי דניאל,
לא ניסיתי אבל מישהי שיתפה בתגובות שאפשר להכין עם מיונז במקום הגבינה.

avatar
עומר אדם (11:10 27.09.2020)

יצא טעים👌👌👌

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:42 29.09.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
ציפי (19:18 19.07.2020)

אפשר להוסיף שומשום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:04 19.07.2020)

אפשר לפזר מעל.

avatar
ליבי (18:41 22.04.2020)

אחד הדברים היותר מוצלחים שטעמתי!!!
עדיין לא מאמינה איזה טעים יצא
עשיתי עם קמח מלא
טנקס על המתכון מאמצת!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:34 22.04.2020)

שמחה שאהבת ❤️

avatar
ריקי (13:14 19.03.2020)

האם אפשר כרוב שקונים אותו קצוץ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:27 19.03.2020)

כן אפשר.

avatar
אפרת ר. (15:38 14.03.2020)

מתכון קל וטעים, טעם מאוד עדין. תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:00 14.03.2020)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
חגית (02:17 10.03.2020)

הכנתי עם יוגורט במקום גבינה ויצא טעים אש!
תודה רבה ופורים שמח!!🌹

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:01 10.03.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה חגית

avatar
רבקה (19:56 16.01.2020)

שלום אפרת!
האתר החדש מהמם ומושך, תתחדשי!
רציתי לשאול כמה כרוב את ממליצה לפי מישקל? אני לא טובה בלשער איזה כרוב נקרא קטן ומה בינוני, ולא בא לי שיתפשל…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 16.01.2020)

כ-600 גרם.

avatar
שוש (16:11 10.10.2019)

תודה על המתכונים הנהדרים!!
מה אפשר לשים במקום ביצה אחת? יש לי רק אחת במקרר:(

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:31 10.10.2019)

היי,
אין לי רעיון. אני מניחה שאת יכולה להכין עם ביצה אחת פשוט הפשטידה תהיה פחות יציבה.

avatar
שיר (22:15 1.08.2019)

היי אפרת תודה על המתכונים הטעימים
רציתי לשאול , יש לי כרוב סגול זה יכול ללכת במקום ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:12 2.08.2019)

לא ניסיתי אבל מישהי בתגובות רשמה שהיא שילבה כרוב סגול עם לבן ויצא מוצלח.

avatar
חגית (00:12 16.06.2019)

יש לי שקית גדולה של כרוב קצוץ, מה הכמות שצריך לפשטידה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:27 16.06.2019)

כמה גרם רשום על השקית?

avatar
חגית (11:06 16.06.2019)

רשום קילו,אבל בחלק מהכרוב השתמשתי,
אני רוצה להכין את הכמות במתכון רק רוצה לדעת מה הכמות שאני צריכה לקחת מהכרוב שישתווה לחצי כרוב קטן..
תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:13 16.06.2019)

חצי כרוב קטן יוצא בסביבות 500 גרם.
את יכולה למדוד בערך 7 כוסות כרוב קצוץ (הכוונה לכוס זכוכית רגילה עם ידית).

avatar
חגית (22:50 16.06.2019)

אפרת יצא מעולהה!!
הכנתי עם קצת פחות מ500 גרם, ועם קמח כוסמין 80 אחוז..
הפשטידה יצאה גבוהה יפה וטעימה!
תודה רבה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:16 17.06.2019)

שמחה שיצא טעים!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

avatar
עדי (13:31 6.06.2019)

האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:50 10.06.2019)

כן. עדיף קמח כוסמין לבן.

avatar
דינה (22:54 1.06.2019)

כמו תמיד וכמובטח, מתכון קל, פשוט וטעים!! תודה רבה לכם. במקום רק כרוב ירוק, שמתי כרוב ירוק, כרוב סגול וגזר. עשיתי בתבנית סיליקון שקעים, מה שקיצר מעט את זמן האפייה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:56 2.06.2019)

מעולה 🙂
תודה ושבוע נפלא!

avatar
בר (00:44 10.04.2019)

היי
מה אפשר לשים במקום קמח? תודה לך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:27 10.04.2019)

הכוונה לתחליף ללא גלוטן?

avatar
רות (12:47 17.03.2019)

שלום
המתכונים מעולים. האם אפשר לאפות בתבניות אישיות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:30 17.03.2019)

כן אפשר.

avatar
חני (08:51 14.03.2019)

דחוף—
מה אפשר לשים במקום קמח תופח?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:02 14.03.2019)

אפשר לשים 3 כפות מלאות קמח רגיל + שליש כפית אבקת אפיה.

avatar
מיה (13:46 6.03.2019)

למי ששאלה ניתן לשים מיונז במקום גבינה מאוד טעים מנסיון.

avatar
חיה (14:06 8.08.2019)

בבקשה אם רוצים פרווה. כמה מיונז במקום גבינה?

avatar
טובי (21:42 16.06.2021)

אני השבת הכנתי 2 כפות מיונז. לטעמי אפשר גם פחות יצא פצצה. הכנתי בתבניות אישיות קטנות פיזרתי קצת פרורי לחם מוזהב.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:03 16.06.2021)

תודה על השיתוף טובי:)

avatar
עינת (10:58 4.02.2019)

היי אפרת

ושאלה נוספת

אני מאדה בצל במעט מים במקום טיגון זה יפחית מהטעם לדעתך?

תודות ויום מקסים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:50 4.02.2019)

זה בסדר.

avatar
עינת (10:30 4.02.2019)

בוקר טוב אפרת

אפשרי גם בלי שום ?

עדיין יצא טוב או שאפשרי להוסיף תבלין של שום גבישי ואם כן מה הכמות?

תודה .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:35 4.02.2019)

אפשר לוותר על השום.
יום נפלא 🙂

avatar
טלי (20:31 15.01.2019)

יצא מוצלח מאד, הוספתי מעט גרגרי תירס בשביל הגיוון:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:28 16.01.2019)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
יפית (20:23 13.01.2019)

האם יש פשטידה שניתן להקפיא לפני ואפיה ואז ברגע שבא לי אני אופה בתנור?
או שמומלץ לאפות ואז להקפיא? ואם כם אילו פשטידות מתאימות לזה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:57 14.01.2019)

יש פשטידות שיותר מוצלחות שמקפיאים אותן לאחר אפיה ויש כאלה שאפשר להקפיא אותן לפני האפיה אבל יש צורך להפשיר לגמרי לפני שמכניסים לאפיה.
זה משהו שצריך לנסות וללמוד.
בכל מקרה, כמעט כל פשטידה עוברת הקפאה טוב ובלבד שאינה מכילה תפו”א.

avatar
אמא (21:48 1.01.2019)

אם אני רוצה לעשות את הפשטידה בתבנית גדולה (הכפלתי כמויות) – כמה זמן בתנור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:03 2.01.2019)

אם הכפלת כמויות ב-2 אז כשעה.

avatar
מיה (16:37 21.12.2018)

היי אפרת,
האם אפשר להוסיף אבקת מרק במקום מלח/בנוסף למלח לעוד קצת טעם?
תודה:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:10 22.12.2018)

כן בטח.

avatar
מיכל (15:22 21.12.2018)

מה אפשר לשים במקום גבינה, לרגישים לחלב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:55 21.12.2018)

היי מיכל,
אפשר לוותר על הגבינה אבל צריך לקחת בחשבון שהפשטידה תהיה פחות עם נפח ואווריריות.

avatar
ורד (12:29 22.11.2018)

היי אפשר לשים במקום גבינה לבנה יוגורט ללא סוכר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:04 22.11.2018)

כן אפשר.

avatar
נועה (22:51 13.11.2018)

היי אפרת, חשבתי להוסיף לפשטידה פטריות, מה את אומרת, ילך טוב או שלא כדאי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:07 13.11.2018)

אפשר. גם את הפטריות כדאי לטגן.

avatar
רותם (15:20 3.10.2018)

היי אפרת,
מכינה את הפשטידה הזאת כל פעם מחדש
מאוד טעימה ולא משמינה (שזה הכי חשוב)😁
תודה רבה על כל המתכונים הטעמים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:06 3.10.2018)

תודה רותם 🌺

avatar
יוליה (16:36 16.08.2018)

בכמה צריך להגדיל כמויות כדי לעשות תבנית מרובעת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:53 16.08.2018)

לתבנית מלבנית בגודל 30X20 יש להכפיל כמויות ב-2.

avatar
ציפי (20:32 1.08.2018)

הי!
אפשר להשים קוטג’ במקום גבינה?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:55 1.08.2018)

כן.

avatar
אסתר (10:30 19.06.2018)

היי אפרת אם אין לי אבקת אפייה מה אני יכולה להשים במקום?
אפשר אבקת סודה לשתיה במקום?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:02 19.06.2018)

היי אסתר,
את יכולה להוסיף כרבע כפית אבקת סודה לשתיה.
יום מקסים 🌷

avatar
שירלי (19:54 1.02.2018)

הילדות שגעו אותי, וכך קרה שלא טיגנתי את הירקות, פשוט ערבבתי את כול הפשטידה……
מה אפשרי לעשות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 1.02.2018)

היי שירלי,
הטיגון הוא כדי לרכך את הכרוב.
אם כבר ערבבת את כל החומרים אז אין הרבה מה לעשות חוץ מלקוות שייצא טוב 🙂

avatar
Orit (19:35 28.01.2018)

Can I use cottage cheese, I can’t find any substitute to soft white cheese in Florida, or maybe do you know any substitute,thanks,

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:57 28.01.2018)

yes, you can use cottage

avatar
Nurit (21:26 25.02.2018)

Or sour cream!

avatar
שרון (21:01 8.01.2018)

אפשר לשים קמח מלא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:02 8.01.2018)

אפשר לשים 3 כפות מלאות קמח מלא מעורבב עם חצי כפית אבקת אפיה.

avatar
דנה (22:37 30.10.2017)

הכנתי ויצא נהדר!!
תודה רבה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:38 30.10.2017)

תודה דנה 🙂

avatar
ליאת (11:31 13.10.2017)

שלום,
האם אפשר להוסיף עוד גבינות כמו צהובה וגבינת עיזים?/

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:52 13.10.2017)

כן, אפשר. זה רק יכול להוסיף עוד טעם.

avatar
יעל (21:19 31.07.2017)

היי אפרת,
הפשטידה יצאה טעימה מאוד, אפילו הילדים אכלו!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:59 1.08.2017)

תודה יעל, שמחה שאהבתם 🙂

avatar
הדסה (18:13 27.07.2017)

הי אפרת,
כמה כוסות כרוב מגורד זה בערך כי יצא לי כרוב קטן ולא יודעת אם לחצות אותו..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:15 27.07.2017)

היי הדסה,
אני מעריכה שבסביבות 5 כוסות.
אם זה כרוב קטן אני חושבת שכדאי לשים כ3/4 כרוב.

avatar
יהודית (11:10 27.07.2017)

לאיזה כמות זה?
אפשר גם כרוב וגזר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:23 27.07.2017)

תבנית אינגליש קייק.
אני חושבת שייצא טעים לשלב גם גזר.

avatar
תמרה (13:00 14.07.2017)

שלום אפרת, הפשטידה יצאה לגמרי חומה, אבל אצלך בתמונה היא לבנה. מה הסיבה לדעתך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:42 14.07.2017)

היי תמרה,
מוזר. האם השחמת את הבצל בטיגון או שהוא נשאר לבן-שקוף?
האם השחמת את הכרוב בטיגון?
אולי התנור שלך יחסית חזק וכתוצאה מכך הפשטידה השחימה במהלך האפיה.
מקווה שהפשטידה יצאה טעימה למרות הצבע 🙂
שבת שלום

avatar
תמרה (13:48 20.07.2017)

היי אפרת, הפשטידה יצאה מעולה, מאוד אהבו אותה, אך חבל לי על הצבע.

avatar
יוסי גואטה (18:50 12.07.2017)

האם ניתן להחליף בקמח מלא עם אבקת אפייה במקום קמח טופח.?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:55 12.07.2017)

כן, אפשר לשים 3 כפות מלאות קמח מלא + שליש כפית אבקת אפיה.

avatar
מיכל (19:53 9.07.2017)

פשטידה מצויינת
גבוהה
ומשביעה,
תודה לך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:06 9.07.2017)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה מיכל

avatar
ירון (08:49 9.07.2017)

עשינו את הפשטידה לשבת והיא יצאה טעימה מאוד!!
תודה על עוד מתכון מדויק, פשוט וטעים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:18 9.07.2017)

תודה ירון, שמחה לשמוע 🙂
שיהיה שבוע נפלא

avatar
מרינה בליאסני (15:08 6.07.2017)

שלום
אפשר לעשות את הפשטידה עם כרוב אדום?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:11 6.07.2017)

היי מרינה,
לא ניסיתי אבל לדעתי עדיף כרוב לבן.

avatar
צילה (17:46 4.07.2017)

תודה רבה

avatar
צילה (23:54 2.07.2017)

שלום.מה אפשר לשים במקום גבינה?אם רוצים פרווה.תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:17 3.07.2017)

היי צילה,
אני מניחה שאפשר פשוט לוותר על הגבינה אבל צריך לקחת בחשבון שהפשטידה תהיה פחות עם נפח ואווריריות.
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות