שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40+8 דקות

סוג: חלבי

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

400 גרם כרובית

2 ביצים גדולות

1 כף שמן זית

2 כפות קמח תופח

2 כפות פירורי לחם

כפית אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור

לקישוט: פירורי לחם (לא חובה)




אופן הכנה:

-מפרקים את הכרובית לפלחים ומבשלים במים רותחים במשך כ-8 דקות עד שמעט מתרככת. קוצצים גס ומעבירים לקערה. (אפשר להשתמש במקום בשקית כרובית קפואה).

הפעל טיימר (8 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים לקערה את יתר החומרים  ומערבבים היטב.

-מעבירים לתבנית, מפזרים מעל פירורי לחם ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך כ-40 דקות.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

פשטידת כרובית פרווה, פשטידת כרובית קלה, מתכון לפשטידת כרובית

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
כדורי שוקולדכדורי שוקולד
מתכון פשטידת ברוקולי מתכון פשטידת ברוקולי
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
ברכה (11:39 2.06.2024)

אני רוצה לעשות פשטידת כרובית חלבית מהלשים ואיזה כמויות ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:37 2.06.2024)

תוסיפי מיכל קוטג’ (250 גרם).

avatar
ברכה (13:50 3.06.2024)

זהו ? אם אני רוצה כמה סוגי גבינות אפשרי על הכמות של הכרובית שרשמת ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:45 3.06.2024)

בטח. את יכולה להוסיף כרבע כוס גבינה בולגרית/פטה מפוררת וכחצי כוס מוצרלה/צהובה מגורדת.
ואם יש לך עוד גבינות מעניינות אפשר:)

avatar
ברכה (13:59 4.06.2024)

על ה 400 גרם כרובית כמה גרם בסהכ של גבינות אפשר להוסיף ?.שלא יהיה מידי גבינות ויתפורר

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:40 4.06.2024)

המשקל משתנה בין סוגי הגבינות אבל שימי עד 3/4 כוס גבינות מפוררות/מגורדות (את יכולה לשלב עד 2-3 סוגים).

avatar
ברכה (11:56 6.06.2024)

תודה ענקית

avatar
חן (14:18 5.05.2024)

ניתן להוסיף בצל/שום וירק כמו פטרוזיליה וכאלה? ולשים במקום הקמח קוואקר? או קמח שיבולת שועל למשל ואבקת אפייה? ושומשום מעל אפשרי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:05 6.05.2024)

כן לכל השאלות.

avatar
פ. (12:21 11.03.2024)

היי,
האם אפשר לשים אבקת מרק פטריות במקום בצל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:18 11.03.2024)

כן אפשר.

avatar
שרה (20:11 20.01.2024)

הכנתי לסעודה שלישית. יצא טעים!!!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:39 21.01.2024)

שבוע טוב שרה,
שמחה שיצא טעים:)
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
הודיה (11:20 4.08.2023)

הי, אני רוצה להכין את הפשטידה יותר גדולה, אבל יש לי רק 600 גרם כרובית (שקית סנפרוסט שלימה). תוכלי לכתוב לי כיצד להגדיל את הכמויות של המוצרים האחרים?
תודה על האתר הנפלא ושבת שלום😃

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:49 4.08.2023)

היי
600 גרם כרובית
3 ביצים
2 כפות מחוקות שמן
3 כפות קמח תופח
3 כפות פירורי לחם
כפית וחצי אבקת מרק
כפית מחוקה מלח
מעט פלפל שחור

avatar
שולי (15:05 22.03.2023)

הי אפרת המקסימה!
אני רוצה להכין 30 מאפינס קטנים של הפשטידה…
ניסיתי להמיר חבילה קפואה של סנפורסט ב3-4 קישואים.
רציתי לשאול- אין לי אבקת מרק.
מה יכול להיות במקום? כמה מלח?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:44 22.03.2023)

היי,
אפשר להכין את המתכון לפשטידת קישואים אם אין לך כרובית.
במקום אבקת מרק אפשר להגדיל מעט את כמות המלח ולשים קצת יותר מחצי כפית.

avatar
שולי (01:27 23.03.2023)

תודה! הכל התחסל עד הפירור האחרון…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:23 23.03.2023)

שמחה לשמוע🩷

avatar
שני (16:02 29.12.2022)

היי, יש לי 2 שאלות
אם אני משתמשת בכרובית קפואה אז לפי מה שהבנתי צריך פשוט להפשיר ולא לבשל..?
ואם אני רוצה 2 אינגליש קייק אזלהכפיל כמויות?
תודה 🙂

avatar
שני (16:15 29.12.2022)

וגם על איזה סוג של פירורי לחם את ממליצה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:17 29.12.2022)

כל סוג יתאים. אני משתמשת לרוב בפירורי לחם של אוסם.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:17 29.12.2022)

היי שני,
כן לשתי השאלות(:

avatar
מיכל (11:17 27.07.2022)

שאלה.
ראיתי בתגובות שמישהי המירה לטחינה במקום ביצים.
את יודעת אולי לאיזו כמות טחינה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:11 27.07.2022)

עם טחינה לדעתי לא יצא מוצלח בכלל.
מצרפת לך כמה אופציות לתחליף לביצים במתכון:
1 ביצה = חצי כוס גרגירי חומוס או שעועית מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בשעועית או חומוס מקופסת שימורים)
1 ביצה = חצי כוס מחית תפו”א בטמפ’ החדר או קרה.
1 ביצה = 2-3 כפות קמח תפו”א או קמח חומוס או קורנפלור מעורבבים עם 1-2 כפות מים.

avatar
מיכל (10:49 27.07.2022)

שאלה.
האם אפשר להשתמש בקמח אחר כמו: קמח כוסמין/קמח עדשים כתומות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:22 27.07.2022)

היי,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין או קמח עדשים ולהוסיף רבע כפית אבקת אפייה.

avatar
מיכל (09:35 27.07.2022)

שאלה.
מה יכול להחליף את פירורי הלחם? שבתוך הפשטידה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:21 27.07.2022)

היי,
אפשר לשים קוואקר או עוד קמח(:

avatar
יעל (20:58 4.04.2022)

היי,
תודה על מתכונים מעולים!
שאלה- אני צריכה להגיש לשבת בצהרים, אם אכין מחר (יום שלישי) ואקפיא זה יצא פחות טעים? הפשטידה תהיה טעימה אם תוגש לא חמה? ( יום הולדת בפארק)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:31 4.04.2022)

היי,
אפשר להקפיא וכמה שעות לפני ההגשה להפשיר.
רצוי לסיים בחימום לפני ההגשה (אפשר על הפלטה כשהפשטידה עטופה היטב) אבל יהיה טעים גם בלי זה(:

avatar
שילי (10:29 10.03.2022)

היי תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך
שאלה: אם אני רוצה להכין ליום המחרת מה עדיף לשמור במקרר או במקפיא?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:27 10.03.2022)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
כדאי לשמור במקרר.

avatar
שילי (11:32 11.03.2022)

תודה רבה על התשובה המהירה.
עוד שאלה אם אני אופה אותם כמאפינס
כמה זמן אפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:59 11.03.2022)

זמן האפייה עשוי להתקצר לכחצי שעה(:

avatar
עינת (18:29 6.01.2022)

אפרת
האם את הקווקר(שיבולת שועל דקה) ששמה במקום פירורי הלחם באותה כמות צריך להשרות או לא?
באילו מקרים לדעתך צריך להשרות את שיבולת השועל הדקה במתכונים שבאתר ?
תודה מראש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:13 6.01.2022)

אין צורך להשרות את הקוואקר.
למיטב ידיעתי במתכוני אפייה אין צורך להשרות. רק במתכונים הכוללים בישול אפשר להשרות את השיבולת שועל כדי לתת בישול מיטבי.

avatar
עינת (17:55 14.10.2021)

היי אפרת
לסיר מכניסה רק את פרחי הכרובית או גם את “גזע הפרח ”
תודה מראש
ושבת שלום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:38 14.10.2021)

אין בעיה להשתמש בכל חלקי הכרובית, רק חשוב לקצוץ היטב.
בהצלחה ושבת שלום❤

avatar
לילי (21:14 22.06.2021)

הי, אפשר לשים קורנפלור במקום הקמח או שלא יצא טוב? ואם כן להוסיף אבקת אפייה או שלא שייך? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:06 22.06.2021)

היי לילי,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר, ויש להוסיף אבקת אפייה.
בהצלחה:)

avatar
רעות (14:04 15.06.2021)

הי אפרת
האם ניתן להשתמש בקמח תפוחי אדמה כדי להפוך את הפשטידה לנטולת גלוטן?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:08 15.06.2021)

היי,
מניחה שאפשר.
בהצלחה😊

avatar
רעות (23:15 15.06.2021)

תודה רבה 🤗

avatar
טל (16:01 16.03.2021)

הי,
במתכון הזה אם משתמשים בכרובית משקית קפואה של סנפרוסט אז שמים 400 גרם מהשקית או יותר?
תודה רבה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:24 16.03.2021)

היי טל,
משתמשים ב400 גרם.

avatar
עינת (21:04 11.02.2021)

חזרתי לעדכן
יצא טעים מאוד
אפילו עם שמן אבוקדו קמח כוסמין .
רציתי לשאול האם אפשרי להקפיא ?
ואם כן רצוי לחתוך לפרוסות ?
בתודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:20 11.02.2021)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להקפיא.
לא חייב לחתוך לפרוסות, איך שנוח לך (אם את מתכוונת כל פעם להפשיר כמות קטנה אז תחתכי לפרוסות).

avatar
עינת (17:11 11.02.2021)

היי

כמה כוסות כרובית זה יוצא 400 גרם?
תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:49 11.02.2021)

סורי, אני לא יודעת.

avatar
ימית (18:26 29.01.2021)

כרגיל המתכונים שלך יוצאים מושלם!!!
שדרגתי עם בצל מטוגן, גזר וקישוא. יצא אליפות!!!!!!

מתכון פשטידת כרובית
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:50 30.01.2021)

נראה מעולה!
תודה ימית 🙂

avatar
ענבל (09:28 7.02.2021)

איך הוספת את הגזר והקישוא? גיררת? שמרת את אותן כמויות לביצים וכו׳?

avatar
ימית (19:37 7.02.2021)

הי
כן גיררתי
שאר החומרים השארתי אותו דבר אולי הוספתי כף קמח

avatar
ירדן (14:14 18.01.2021)

היי אפרת, אתר מושלם!
האם יש דרך לעשות את הפשטידה הזו כטבעונית? ללא הביצים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:44 18.01.2021)

היי ירדן 😄 מצרפת לך כמה אופציות לתחליף לביצים במתכון:
1 ביצה = חצי כוס גרגירי חומוס או שעועית מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בשעועית או חומוס מקופסת שימורים)
1 ביצה = חצי כוס מחית תפו”א בטמפ’ החדר או קרה.
1 ביצה = 2-3 כפות קמח תפו”א או קמח חומוס או קורנפלור מעורבבים עם 1-2 כפות מים.
בהצלחה!

avatar
ירדן (19:55 18.01.2021)

וואו, תודה ענקית! אנסה את זה:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:02 18.01.2021)

בשמחה ובהצלחה 😘

avatar
עינת (12:58 29.09.2020)

הייאפרת
מעדכנת שבישלתי את הכרובית הקפואה8 דקות הוצאתי את המים ערבבתי עם החומרים ועם קמח כוסמין 70 אחוז מלא בלי אבקתאפייה יצא טעים אך משום מה אחרי 40 דקותעדיין לא יציב מבפנים רך ולא יבש לגמרי ונראה עדיין לא אפוי כמו שצריך? האם כך זה אמור להיות או שבגלל הכרובית קפואה שבישלתי ?
האם להכניס לתנור לעוד כמה זמן יעזור? בנתיים זה נכנס שוב לתנור
אשמח מאוד לעזרה
תודה מראש.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:34 29.09.2020)

שמת 2 ביצים ופירורי לחם?
פשטידה היא תמיד רכה ולא יציבה עד שהיא מתקררת לגמרי.

avatar
עינת (10:48 29.09.2020)

כהמשך לשאלה
ובמידה ואחליט לבשל את הכרובית הקפואה במים רותחים 8 דקות כמו במתכון המקורי (של הכרובית הטרייה )(כדי לזרז את ההתרככות במקום ל הפשיר ) זה יצא תקין מבחינת המרקם והטעם?
תודה

avatar
עינת (10:07 29.09.2020)

בוקר אור אפרת
אז אני מבינה לגבי כרובית קפואה לא לבשל8 דקות אלא רק להפשיר
ובאותה כמות של כרובית טרייה?
תודה.

avatar
רות (21:50 7.09.2020)

האם ניתן להקפיא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:23 8.09.2020)

אני חושבת שכן.

avatar
לידור (11:28 29.07.2020)

אפשר לוותר על הקמח לגמרי ואם לא האם ניתן לעשות עם קמח שקדים וכמה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:37 29.07.2020)

אני מניחה שאפשר להכין בלי קמח.
קמח שקדים הוא גרגירי ומרגישים אותו במרקם.

avatar
לידור (08:35 30.07.2020)

מאחר והייתי כבר באמצע ההכנה ולא יכולתי לחכות ניסיתי עם כף וקצת קמח שקדים ויצא ממש טעים. תודה רבה אפרת

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:05 30.07.2020)

מעולה 🙂

avatar
מירי (08:23 24.07.2020)

הכנתי בעבר. יצא נהדר. האם כדאי להוסיף לעיסה בצל קצוץ דק?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:17 24.07.2020)

אפשר. מומלץ לטגן לפני.
אם את לא מטגנת אז תקצצי דק-דק.

avatar
מירי (10:03 24.07.2020)

תודה. מכינה עכשיו. האם זמן האפייה בטוסטר אובן מתקצר? התנור תפוס במתכון אחר שלך👍

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:32 24.07.2020)

לא בטוח, זה תלוי בטוסטר אובן.

avatar
גלי (21:40 8.07.2020)

הכנתי כמאפינס , איך יודעים כשמוכן?

והאם יש עוד ירקות שאפשר לשלב עם הכרובית?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:51 9.07.2020)

אחרי 35-40 דקות זה אמור להיות מוכן.
אפשר לשלב עם הכרובית גם ברוקולי, גזר או קישוא מגורד.

avatar
ruth ronen (14:54 29.06.2020)

שלום אפרת, האם במקום לפזר למעלה פירורי לחם אפשר שומשום + אורגנו ?
תודה ֶ

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:59 29.06.2020)

כן (ממש מעט אורגנו שלא ישתלט על הטעם).

avatar
עינת (15:54 18.02.2020)

פשוט רעיון גאוני להוסיף טיימר.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:58 18.02.2020)

לאט לאט זה יעודכן בכל המתכונים 🙂

avatar
יערית (12:36 10.02.2020)

היי אפרת תמיד אני מכינה פשטידה עם קמח תפוחי אדמה והיא יוצאת לא טוב. הכנתי את הפשטידה הזאת עם קמח אורז מלא כמו שכתבת בתגובות ויצאה פשטידה מוצלחת, יציבה, וטעימה ובדיוק כמו בתמונה. רק היא יצאה מלוחה אז לפי דעתי אפשר להפחית מלח. תודה רבה על האתר המהמם שלך ועל הסבלנות בכתיבת התגובות.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:02 10.02.2020)

היי יערית,
תודה שחזרת לעדכן.
שמת כפית אבקת מרק + חצי כפית מלח?

avatar
ירדן (13:07 25.01.2020)

היי , איזה טעם אבקת מרק ? ואיזה גודל תבנית ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:17 25.01.2020)

בטעם ירקות או עוף.
תבנית אינגליש קייק.

avatar
יהודית (23:33 26.09.2019)

מה אפשר במקום פירורי לחם? שקדים מולבנים יעבוד?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:24 27.09.2019)

אפשר לשים קוואקר או קמח רגיל.

avatar
אילנה (14:14 14.07.2019)

היי אפרת, אני לא משתמשת באבקת מרק אפשר להחליף משהו אחר במקום ?
תודה מראש אילנה .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:23 14.07.2019)

היי אילנה,
אפשר לוותר על אבקת המרק ולתבל בכפית שטוחה מלח ומעט פלפל שחור.

avatar
רותי (15:10 28.01.2019)

היי אפרת,
אם משתמשים בכרובית קפואה יש צורך לבשל אותה קצת קודם?
או רק להפשיר?
וכן,באין קמח תופח,כמה אבקת אפייה עליי להוסיף לקמח הרגיל?
תודה מראש.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:59 28.01.2019)

היי רותי,
כרובית קפואה רק להפשיר.
2 כפות קמח רגיל + רבע כפית אבקת אפיה.

avatar
אביה (13:07 28.01.2019)

היי, האם אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין? ואם כן, כמה אבקת אפייה להוסיף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:26 28.01.2019)

היי אביה,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין + רבע כפית אבקת אפיה.

avatar
תמר (18:34 3.01.2019)

לשים בתבנית אינגליש קייק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 3.01.2019)

כן.

avatar
יעקב (07:57 28.09.2018)

מועדים לשמחה אפרת

אפשר ברוקולי במקום כרובית?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 28.09.2018)

בוקר טוב יעקב,
אפשר. ואגב יש מתכון לפשטידת ברוקולי.

avatar
יעקב (10:17 28.09.2018)

תודה אפרת

ראיתי את המתכון אבל אני זקוק לפשטידת פרווה, ולכן שאלתי על הפשטידה הזו , אם ניתן להמיר את הכרובית בברוקולי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:30 28.09.2018)

אז כן. תכין את הפשטידה הזאת עם ברוקולי.

avatar
חני (13:43 2.09.2018)

אפשר להקפיא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:18 2.09.2018)

כן אפשר.

avatar
שרה (21:47 26.07.2018)

הי, תודה על המתכונים המעולים!
יש לי שקית כרובית קפואה של 900 גר’, האם ניתן להכפיל כמויות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 26.07.2018)

כן אפשר.

avatar
אורנה (10:02 24.01.2018)

הפשטידה יצאה נהדר תודה על המתכונים הנהדרים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:46 24.01.2018)

תודה אורנה 🙂
יום מקסים

avatar
סיגל (15:33 13.12.2017)

היי. האם אפשר להחליף את הביצים בכוס טחינה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 13.12.2017)

היי סיגל,
לא בטוחה שזה מתאים במקרה הזה. ממליצה להסתכל במדריך תחליפי ביצים המתאימים לפשטידות.

avatar
אסתי קליינרמן (14:19 21.09.2017)

איזו סבלנות יש לך לכל השאלות..😉
שנה טובה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:11 21.09.2017)

שנה טובה 🙂

avatar
שירה (21:42 10.08.2017)

היי אפרת,
האם אפשר להוסיף בצל מטוגן?אם כן, האם להוסיף עוד קמח או ביצים?
האם אפשר להחליף את פירורי הלחם בקמח פולנטה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:22 10.08.2017)

היי שירה,
אפשר להוסיף בצק מטוגן, אין צורך לשים יותר ביצים או קמח.
לגבי קמח פולנטה, אין לי מושג.

avatar
שלי (08:54 4.05.2017)

אם יש לי רק ביצים בגודל M?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:53 4.05.2017)

היי שלי,
אם את משתמשת בפחות מ400 גרם כרובית אפשר לשים 2 ביצים. אם ב400 ומעלה שימי 3 ביצים.
יום מקסים 🙂

avatar
חיה (17:16 17.04.2017)

היי, הכנתי בגירסה לפסח, יצא נהדר (כמו יתר המתכונים שלך,שהכנתי).
שאלה קטנה – הומלץ להשתמש בקמח טף אדום. האם ניתן להשתמש בו תמיד במקום קמח רגיל (פרט לעוגות כמובן).

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:35 17.04.2017)

היי חיה,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי קמח הטף, בדר”כ אין בעיה להמיר קמח רגיל בקמח טף במתכונים בהם אין כמות גדולה של קמח (כמו פשטידות), זה רק עניין של טעם.

avatar
אתי (13:55 16.03.2017)

האם אפשר להחליף את הכרובית בכרוב רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:14 16.03.2017)

לדעתי פחות מומלץ.

avatar
שולי (20:42 2.02.2017)

שלום אפרת,
האם אפשר להוסיף פטריות טריות או גזר או שניהם יחד ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:54 2.02.2017)

היי שולי,
אפשר להוסיף גזר בינוני קלוף מגורד או כחצי סלסלת פטריות קצוצות. את הפטריות מומלץ לטגן קודם במשך כ-5 דקות, עד שהן מגירות נוזלים ומצטמצמות.

avatar
הוד (14:59 18.01.2017)

אתר מתכונים מדהימים וכייפים בפשטותם!
מלא מתכונים טבעוניים לחולי צילאק . נהנתי ממתכונים רבים.
תודה- אין עליכם!!!!!!!!!!!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:19 18.01.2017)

תודה הוד! כיף גדול לשמוע 🙂

avatar
מיכל (19:53 3.01.2017)

יש לי כרובית ממוצעת בגודלה ואין לי משקל במטבח. איך אדע כמה זה 400 ג’ כרובית? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:11 3.01.2017)

היי מיכל,
מה שיש לך אמור להספיק למתכון.

avatar
רש (17:21 4.08.2016)

יצא מעולה !!!!
תודות לתגובות הכנתי גרסה חלבית וללא גלוטן. הוספתי גביע קוטג’ ומעט גבינה צהובה.
לא שמתי א. מרק אלא רק כפית מלח כפי שהוצע בתגובות.
כאמור יצא מעולה.תודה !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:46 4.08.2016)

מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
אמא (13:57 30.05.2016)

היי,
האם צריך לכסות את התבנית כשמכניסים לתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:34 30.05.2016)

לא, אין צורך לכסות.
יום נפלא!

avatar
אור (03:16 28.04.2016)

אני רוצה להפוך את הפשטידה לכשרה לפסח. במה להחליף את הקמח תופח ואת הפירורי לחם? קמח מצה/תפוא יתפוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:43 28.04.2016)

היי אור,
אני חושבת שאפשר לשים כף שטוחה קמח תפו”א ו-2 כפות קמח מצה (עדיף קמח מצה לעוגות אם יש לך).
חג שמח 🙂

avatar
סימוני (19:53 23.02.2016)

קלה להכנה וטעימה מאוד!!! הכנתי בגירסה טבעונית (טחינה במקום ביצים)ובגרסה חלבית…
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:03 23.02.2016)

מעולה! תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

avatar
יער (08:08 5.02.2016)

האם אפשר להוסיף ברוקולי ומנגולד?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:26 5.02.2016)

כן, אפשר לשלב ברוקולי וכרובית בכמות של כ400 גרם (גם את הברוקולי יש לחלוט במים ולקצוץ דק).
את עלי המנגולד יש לחלוט במים כדקה או לבשל כמה דקות במחבת עד שהעלים מתרככים ומאבדים מנפחם. לאחר מכן יש לקצוץ אותם.
בהצלחה 😉

avatar
שירן (09:59 22.01.2016)

שלום,רציתי לדעת אם אפשר לטגן את הפשטידה?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:28 22.01.2016)

היי שירן,
את מתכוונת לבשל אותה במחבת? אם כן לא ניסיתי אבל אולי אפשר לחמם מחבת רחבה עם שמן ולשטח את התערובת ולבשל עם מכסה על אש נמוכה במשך 10-15 דקות ואז להפוך צד ולבשל עם מכסה עוד כ10 דקות.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

avatar
מרים (19:25 16.12.2015)

שלום, האם חובה להשתמש באבקת מרק? מהו קוטר התבנית המתאימה לכמויות הכתובת כאן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:26 16.12.2015)

היי מרים,
לא חובה להשתמש באבקת מרק (זה פשוט יותר טעים). אפשר לתבל בכפית שטוחה מלח ומעט פלפל שחור.
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק או לתבנית עגולה בקוטר 20-22.
ערב נעים 🙂

avatar
נירית (00:38 11.10.2015)

כיצד ניתן להפוך את הפשטידה לחלבית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:04 11.10.2015)

היי נירית,
את יכולה להוסיף לתערובת חצי גביע קוטג’ וגבינה צהובה מגורדת.
שבוע נפלא 🙂

avatar
נורית (20:08 6.07.2020)

האם אפשר להוסיף גבינה לבנה במקום הקוטג’?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:28 6.07.2020)

כן.

avatar
טירונית במטבח (12:56 4.10.2015)

שלום, במידה ויש לי כרובית של סנפרוסט קפואה אין צורך לחלוט במים חמים לפני? תודה על התשובה המהירה וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:01 4.10.2015)

אם זו כרובית קפואה אין צורך לחלוט במים חמים. מספיק להפשיר מעט.
חג שמח 🙂

avatar
דנה (12:08 22.09.2015)

היי
שמתי קוואקר במקום פירורי לחם זה בסדר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:11 22.09.2015)

בסדר גמור דנה 🙂

avatar
מאיה (10:27 31.08.2015)

היי

הכנתי את הפשטידה אבל המרקם לא יצא כמו בתמונה.
זה יצא שהכל כרובית ומעל פירורי לחם (הכוונה שאין “בצק” אלא רק כרובית)
מה יכולה להיות הסיבה ?

תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:49 31.08.2015)

היי מאיה,
רוב הפשטידה היא כרובית מאחר ואין הרבה קמח במתכון (רק 2 כפות קמח תופח ו2 כפות פירורי לחם).
בתמונה הפשטידה אמנם נראת יציבה אך ברובה היא עשויה מכרובית.
יום נפלא 🙂

avatar
מרווה (23:16 20.07.2015)

כמה נחמד שגיליתי את האתר שלך. רציתי לשאול אם אפשרי להחליף את 400 גרם הכרובית ב- 400 גרם ברוקולי? האם משהו ישתנה מבחינת תבלינים?

תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:45 20.07.2015)

כן מרווה, את יכולה להשתמש בברוקולי באותו האופן. אם הוא קפוא אז להפשיר מעט ולקצוץ אותו ואם הוא טרי אז לבשל אותו במים עד שמעט מתרכך ואז לקצוץ אותו.
בהצלחה! 😉

avatar
טובה (17:36 30.04.2015)

מה אני עושה אם אין לי קמח תפוח ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:56 30.04.2015)

היי טובה,
תכיני עם קמח רגיל.

avatar
לי (13:16 8.03.2015)

חייב להשתמש בקמח תופח?
אפשר להוסיף במקום אבקת אפיה? אם כן כמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:43 8.03.2015)

הי לי,
אפשר גם להשתמש בקמח רגיל. מאחר וזאת כמות קטנה (2 כפות) אין צורך להוסיף אבקת אפיה.

avatar
מירי (19:16 5.03.2015)

נראה מתכון מצויין. שתי שאלות: האם אפשר לאפות כמאפינס? האם יש צורך בתבלינים נוספים מלבד אבקת מרק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:17 5.03.2015)

היי מירי,
אפשר בהחלט לאפות כמאפינס ואין צורך בתבלינים אחרים מלבד אבקת מרק, מלח ופלפל שחור.

avatar
שירה (11:28 12.02.2015)

היי,
האם ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן במקום הקמח הרגיל???

תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:36 12.02.2015)

היי שירה,
אם יש לך פירורי לחם ללא גלוטן אז עדיף להשתמש בהם גם במקום הקמח. אפשרות נוספת עדיפה היא להשתמש בקמח אורז ואז לשים 2 כפות בלבד. ואם יש לך קמח ללא גלוטן אני ממליצה לשים עד 2 כפות כי לעיתים הוא משנה את המרקם.

avatar
טירונית במטבח (14:46 1.01.2015)

שלום
הכנתי והפשטידה יצאה ממש מעולה ! תודה רבה!
במידה ואני רוצה להכין פשטידה יותר גדולה – פשוט להכפיל את כל החומרים? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:02 1.01.2015)

מעולה! 😉
וכן, פשוט תכפילי כמויות 🙂

avatar
לינדה (15:29 13.10.2014)

היי, הפשטידה נראית מעולה, אם אני רוצה לגרד ולסחוט קישוא אחד ולהוסיף לבלילה, צריך להוסיף עוד קמח ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:08 13.10.2014)

היי לינדה,
לדעתי לא חובה להוסיף קמח. תערבבי את כל החומרים ורק אם תראי שהתערובת נוזלית מידי אז תוסיפי עוד כף קמח.

avatar
לינדה (15:46 19.10.2014)

מצטערת שלקח זמן להגיב, לא הייתי בקרבת מחשב, תודה רבה על התשובה 🙂

avatar
טובה (18:38 30.04.2015)

יש מתכון ???????????

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:59 30.04.2015)

הי טובה,
מה זאת אומרת? המתכון מופיע למעלה.

לקריאת כל התגובות