שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40+8 דקות

סוג: חלבי

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

400 גרם כרובית

2 ביצים גדולות

1 כף שמן זית

2 כפות קמח תופח

2 כפות פירורי לחם

כפית אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור

לקישוט: פירורי לחם (לא חובה)




אופן הכנה:

-מפרקים את הכרובית לפלחים ומבשלים במים רותחים במשך כ-8 דקות עד שמעט מתרככת. קוצצים גס ומעבירים לקערה. (אפשר להשתמש במקום בשקית כרובית קפואה).

הפעל טיימר (8 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים לקערה את יתר החומרים  ומערבבים היטב.

-מעבירים לתבנית, מפזרים מעל פירורי לחם ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך כ-40 דקות.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

פשטידת כרובית פרווה, פשטידת כרובית קלה, מתכון לפשטידת כרובית

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
כדורי שוקולד
מתכון פשטידת ברוקולי

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
לילי (21:14 22.06.2021)

הי, אפשר לשים קורנפלור במקום הקמח או שלא יצא טוב? ואם כן להוסיף אבקת אפייה או שלא שייך? תודה

מתכונים ב-10 דקות (22:06 22.06.2021)

היי לילי,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר, ויש להוסיף אבקת אפייה.
בהצלחה:)

רעות (14:04 15.06.2021)

הי אפרת
האם ניתן להשתמש בקמח תפוחי אדמה כדי להפוך את הפשטידה לנטולת גלוטן?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (18:08 15.06.2021)

היי,
מניחה שאפשר.
בהצלחה😊

רעות (23:15 15.06.2021)

תודה רבה 🤗

טל (16:01 16.03.2021)

הי,
במתכון הזה אם משתמשים בכרובית משקית קפואה של סנפרוסט אז שמים 400 גרם מהשקית או יותר?
תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (16:24 16.03.2021)

היי טל,
משתמשים ב400 גרם.

עינת (21:04 11.02.2021)

חזרתי לעדכן
יצא טעים מאוד
אפילו עם שמן אבוקדו קמח כוסמין .
רציתי לשאול האם אפשרי להקפיא ?
ואם כן רצוי לחתוך לפרוסות ?
בתודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:20 11.02.2021)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להקפיא.
לא חייב לחתוך לפרוסות, איך שנוח לך (אם את מתכוונת כל פעם להפשיר כמות קטנה אז תחתכי לפרוסות).

עינת (17:11 11.02.2021)

היי

כמה כוסות כרובית זה יוצא 400 גרם?
תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:49 11.02.2021)

סורי, אני לא יודעת.

ימית (18:26 29.01.2021)

כרגיל המתכונים שלך יוצאים מושלם!!!
שדרגתי עם בצל מטוגן, גזר וקישוא. יצא אליפות!!!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:50 30.01.2021)

נראה מעולה!
תודה ימית 🙂

ענבל (09:28 7.02.2021)

איך הוספת את הגזר והקישוא? גיררת? שמרת את אותן כמויות לביצים וכו׳?

ימית (19:37 7.02.2021)

הי
כן גיררתי
שאר החומרים השארתי אותו דבר אולי הוספתי כף קמח

ירדן (14:14 18.01.2021)

היי אפרת, אתר מושלם!
האם יש דרך לעשות את הפשטידה הזו כטבעונית? ללא הביצים?

מתכונים ב-10 דקות (18:44 18.01.2021)

היי ירדן 😄 מצרפת לך כמה אופציות לתחליף לביצים במתכון:
1 ביצה = חצי כוס גרגירי חומוס או שעועית מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בשעועית או חומוס מקופסת שימורים)
1 ביצה = חצי כוס מחית תפו”א בטמפ’ החדר או קרה.
1 ביצה = 2-3 כפות קמח תפו”א או קמח חומוס או קורנפלור מעורבבים עם 1-2 כפות מים.
בהצלחה!

ירדן (19:55 18.01.2021)

וואו, תודה ענקית! אנסה את זה:)

מתכונים ב-10 דקות (21:02 18.01.2021)

בשמחה ובהצלחה 😘

עינת (12:58 29.09.2020)

הייאפרת
מעדכנת שבישלתי את הכרובית הקפואה8 דקות הוצאתי את המים ערבבתי עם החומרים ועם קמח כוסמין 70 אחוז מלא בלי אבקתאפייה יצא טעים אך משום מה אחרי 40 דקותעדיין לא יציב מבפנים רך ולא יבש לגמרי ונראה עדיין לא אפוי כמו שצריך? האם כך זה אמור להיות או שבגלל הכרובית קפואה שבישלתי ?
האם להכניס לתנור לעוד כמה זמן יעזור? בנתיים זה נכנס שוב לתנור
אשמח מאוד לעזרה
תודה מראש.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:34 29.09.2020)

שמת 2 ביצים ופירורי לחם?
פשטידה היא תמיד רכה ולא יציבה עד שהיא מתקררת לגמרי.

עינת (10:48 29.09.2020)

כהמשך לשאלה
ובמידה ואחליט לבשל את הכרובית הקפואה במים רותחים 8 דקות כמו במתכון המקורי (של הכרובית הטרייה )(כדי לזרז את ההתרככות במקום ל הפשיר ) זה יצא תקין מבחינת המרקם והטעם?
תודה

עינת (10:07 29.09.2020)

בוקר אור אפרת
אז אני מבינה לגבי כרובית קפואה לא לבשל8 דקות אלא רק להפשיר
ובאותה כמות של כרובית טרייה?
תודה.

רות (21:50 7.09.2020)

האם ניתן להקפיא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:23 8.09.2020)

אני חושבת שכן.

לידור (11:28 29.07.2020)

אפשר לוותר על הקמח לגמרי ואם לא האם ניתן לעשות עם קמח שקדים וכמה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:37 29.07.2020)

אני מניחה שאפשר להכין בלי קמח.
קמח שקדים הוא גרגירי ומרגישים אותו במרקם.

לידור (08:35 30.07.2020)

מאחר והייתי כבר באמצע ההכנה ולא יכולתי לחכות ניסיתי עם כף וקצת קמח שקדים ויצא ממש טעים. תודה רבה אפרת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:05 30.07.2020)

מעולה 🙂

מירי (08:23 24.07.2020)

הכנתי בעבר. יצא נהדר. האם כדאי להוסיף לעיסה בצל קצוץ דק?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:17 24.07.2020)

אפשר. מומלץ לטגן לפני.
אם את לא מטגנת אז תקצצי דק-דק.

מירי (10:03 24.07.2020)

תודה. מכינה עכשיו. האם זמן האפייה בטוסטר אובן מתקצר? התנור תפוס במתכון אחר שלך👍

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:32 24.07.2020)

לא בטוח, זה תלוי בטוסטר אובן.

גלי (21:40 8.07.2020)

הכנתי כמאפינס , איך יודעים כשמוכן?

והאם יש עוד ירקות שאפשר לשלב עם הכרובית?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:51 9.07.2020)

אחרי 35-40 דקות זה אמור להיות מוכן.
אפשר לשלב עם הכרובית גם ברוקולי, גזר או קישוא מגורד.

ruth ronen (14:54 29.06.2020)

שלום אפרת, האם במקום לפזר למעלה פירורי לחם אפשר שומשום + אורגנו ?
תודה ֶ

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:59 29.06.2020)

כן (ממש מעט אורגנו שלא ישתלט על הטעם).

עינת (15:54 18.02.2020)

פשוט רעיון גאוני להוסיף טיימר.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:58 18.02.2020)

לאט לאט זה יעודכן בכל המתכונים 🙂

יערית (12:36 10.02.2020)

היי אפרת תמיד אני מכינה פשטידה עם קמח תפוחי אדמה והיא יוצאת לא טוב. הכנתי את הפשטידה הזאת עם קמח אורז מלא כמו שכתבת בתגובות ויצאה פשטידה מוצלחת, יציבה, וטעימה ובדיוק כמו בתמונה. רק היא יצאה מלוחה אז לפי דעתי אפשר להפחית מלח. תודה רבה על האתר המהמם שלך ועל הסבלנות בכתיבת התגובות.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:02 10.02.2020)

היי יערית,
תודה שחזרת לעדכן.
שמת כפית אבקת מרק + חצי כפית מלח?

ירדן (13:07 25.01.2020)

היי , איזה טעם אבקת מרק ? ואיזה גודל תבנית ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:17 25.01.2020)

בטעם ירקות או עוף.
תבנית אינגליש קייק.

יהודית (23:33 26.09.2019)

מה אפשר במקום פירורי לחם? שקדים מולבנים יעבוד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:24 27.09.2019)

אפשר לשים קוואקר או קמח רגיל.

אילנה (14:14 14.07.2019)

היי אפרת, אני לא משתמשת באבקת מרק אפשר להחליף משהו אחר במקום ?
תודה מראש אילנה .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:23 14.07.2019)

היי אילנה,
אפשר לוותר על אבקת המרק ולתבל בכפית שטוחה מלח ומעט פלפל שחור.

רותי (15:10 28.01.2019)

היי אפרת,
אם משתמשים בכרובית קפואה יש צורך לבשל אותה קצת קודם?
או רק להפשיר?
וכן,באין קמח תופח,כמה אבקת אפייה עליי להוסיף לקמח הרגיל?
תודה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:59 28.01.2019)

היי רותי,
כרובית קפואה רק להפשיר.
2 כפות קמח רגיל + רבע כפית אבקת אפיה.

אביה (13:07 28.01.2019)

היי, האם אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין? ואם כן, כמה אבקת אפייה להוסיף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:26 28.01.2019)

היי אביה,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין + רבע כפית אבקת אפיה.

תמר (18:34 3.01.2019)

לשים בתבנית אינגליש קייק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 3.01.2019)

כן.

יעקב (07:57 28.09.2018)

מועדים לשמחה אפרת

אפשר ברוקולי במקום כרובית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 28.09.2018)

בוקר טוב יעקב,
אפשר. ואגב יש מתכון לפשטידת ברוקולי.

יעקב (10:17 28.09.2018)

תודה אפרת

ראיתי את המתכון אבל אני זקוק לפשטידת פרווה, ולכן שאלתי על הפשטידה הזו , אם ניתן להמיר את הכרובית בברוקולי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:30 28.09.2018)

אז כן. תכין את הפשטידה הזאת עם ברוקולי.

חני (13:43 2.09.2018)

אפשר להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:18 2.09.2018)

כן אפשר.

שרה (21:47 26.07.2018)

הי, תודה על המתכונים המעולים!
יש לי שקית כרובית קפואה של 900 גר’, האם ניתן להכפיל כמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 26.07.2018)

כן אפשר.

אורנה (10:02 24.01.2018)

הפשטידה יצאה נהדר תודה על המתכונים הנהדרים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:46 24.01.2018)

תודה אורנה 🙂
יום מקסים

סיגל (15:33 13.12.2017)

היי. האם אפשר להחליף את הביצים בכוס טחינה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 13.12.2017)

היי סיגל,
לא בטוחה שזה מתאים במקרה הזה. ממליצה להסתכל במדריך תחליפי ביצים המתאימים לפשטידות.

אסתי קליינרמן (14:19 21.09.2017)

איזו סבלנות יש לך לכל השאלות..😉
שנה טובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:11 21.09.2017)

שנה טובה 🙂

שירה (21:42 10.08.2017)

היי אפרת,
האם אפשר להוסיף בצל מטוגן?אם כן, האם להוסיף עוד קמח או ביצים?
האם אפשר להחליף את פירורי הלחם בקמח פולנטה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:22 10.08.2017)

היי שירה,
אפשר להוסיף בצק מטוגן, אין צורך לשים יותר ביצים או קמח.
לגבי קמח פולנטה, אין לי מושג.

שלי (08:54 4.05.2017)

אם יש לי רק ביצים בגודל M?

מתכונים ב-10 דקות (09:53 4.05.2017)

היי שלי,
אם את משתמשת בפחות מ400 גרם כרובית אפשר לשים 2 ביצים. אם ב400 ומעלה שימי 3 ביצים.
יום מקסים 🙂

חיה (17:16 17.04.2017)

היי, הכנתי בגירסה לפסח, יצא נהדר (כמו יתר המתכונים שלך,שהכנתי).
שאלה קטנה – הומלץ להשתמש בקמח טף אדום. האם ניתן להשתמש בו תמיד במקום קמח רגיל (פרט לעוגות כמובן).

מתכונים ב-10 דקות (20:35 17.04.2017)

היי חיה,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי קמח הטף, בדר”כ אין בעיה להמיר קמח רגיל בקמח טף במתכונים בהם אין כמות גדולה של קמח (כמו פשטידות), זה רק עניין של טעם.

אתי (13:55 16.03.2017)

האם אפשר להחליף את הכרובית בכרוב רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (15:14 16.03.2017)

לדעתי פחות מומלץ.

שולי (20:42 2.02.2017)

שלום אפרת,
האם אפשר להוסיף פטריות טריות או גזר או שניהם יחד ?

מתכונים ב-10 דקות (20:54 2.02.2017)

היי שולי,
אפשר להוסיף גזר בינוני קלוף מגורד או כחצי סלסלת פטריות קצוצות. את הפטריות מומלץ לטגן קודם במשך כ-5 דקות, עד שהן מגירות נוזלים ומצטמצמות.

הוד (14:59 18.01.2017)

אתר מתכונים מדהימים וכייפים בפשטותם!
מלא מתכונים טבעוניים לחולי צילאק . נהנתי ממתכונים רבים.
תודה- אין עליכם!!!!!!!!!!!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (15:19 18.01.2017)

תודה הוד! כיף גדול לשמוע 🙂

מיכל (19:53 3.01.2017)

יש לי כרובית ממוצעת בגודלה ואין לי משקל במטבח. איך אדע כמה זה 400 ג’ כרובית? תודה

מתכונים ב-10 דקות (21:11 3.01.2017)

היי מיכל,
מה שיש לך אמור להספיק למתכון.

רש (17:21 4.08.2016)

יצא מעולה !!!!
תודות לתגובות הכנתי גרסה חלבית וללא גלוטן. הוספתי גביע קוטג’ ומעט גבינה צהובה.
לא שמתי א. מרק אלא רק כפית מלח כפי שהוצע בתגובות.
כאמור יצא מעולה.תודה !

מתכונים ב-10 דקות (17:46 4.08.2016)

מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂

אמא (13:57 30.05.2016)

היי,
האם צריך לכסות את התבנית כשמכניסים לתנור?

מתכונים ב-10 דקות (14:34 30.05.2016)

לא, אין צורך לכסות.
יום נפלא!

אור (03:16 28.04.2016)

אני רוצה להפוך את הפשטידה לכשרה לפסח. במה להחליף את הקמח תופח ואת הפירורי לחם? קמח מצה/תפוא יתפוס?

מתכונים ב-10 דקות (09:43 28.04.2016)

היי אור,
אני חושבת שאפשר לשים כף שטוחה קמח תפו”א ו-2 כפות קמח מצה (עדיף קמח מצה לעוגות אם יש לך).
חג שמח 🙂

סימוני (19:53 23.02.2016)

קלה להכנה וטעימה מאוד!!! הכנתי בגירסה טבעונית (טחינה במקום ביצים)ובגרסה חלבית…
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (20:03 23.02.2016)

מעולה! תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

יער (08:08 5.02.2016)

האם אפשר להוסיף ברוקולי ומנגולד?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:26 5.02.2016)

כן, אפשר לשלב ברוקולי וכרובית בכמות של כ400 גרם (גם את הברוקולי יש לחלוט במים ולקצוץ דק).
את עלי המנגולד יש לחלוט במים כדקה או לבשל כמה דקות במחבת עד שהעלים מתרככים ומאבדים מנפחם. לאחר מכן יש לקצוץ אותם.
בהצלחה 😉

שירן (09:59 22.01.2016)

שלום,רציתי לדעת אם אפשר לטגן את הפשטידה?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (11:28 22.01.2016)

היי שירן,
את מתכוונת לבשל אותה במחבת? אם כן לא ניסיתי אבל אולי אפשר לחמם מחבת רחבה עם שמן ולשטח את התערובת ולבשל עם מכסה על אש נמוכה במשך 10-15 דקות ואז להפוך צד ולבשל עם מכסה עוד כ10 דקות.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

מרים (19:25 16.12.2015)

שלום, האם חובה להשתמש באבקת מרק? מהו קוטר התבנית המתאימה לכמויות הכתובת כאן?

מתכונים ב-10 דקות (20:26 16.12.2015)

היי מרים,
לא חובה להשתמש באבקת מרק (זה פשוט יותר טעים). אפשר לתבל בכפית שטוחה מלח ומעט פלפל שחור.
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק או לתבנית עגולה בקוטר 20-22.
ערב נעים 🙂

נירית (00:38 11.10.2015)

כיצד ניתן להפוך את הפשטידה לחלבית?

מתכונים ב-10 דקות (09:04 11.10.2015)

היי נירית,
את יכולה להוסיף לתערובת חצי גביע קוטג’ וגבינה צהובה מגורדת.
שבוע נפלא 🙂

נורית (20:08 6.07.2020)

האם אפשר להוסיף גבינה לבנה במקום הקוטג’?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:28 6.07.2020)

כן.

טירונית במטבח (12:56 4.10.2015)

שלום, במידה ויש לי כרובית של סנפרוסט קפואה אין צורך לחלוט במים חמים לפני? תודה על התשובה המהירה וחג שמח

מתכונים ב-10 דקות (13:01 4.10.2015)

אם זו כרובית קפואה אין צורך לחלוט במים חמים. מספיק להפשיר מעט.
חג שמח 🙂

דנה (12:08 22.09.2015)

היי
שמתי קוואקר במקום פירורי לחם זה בסדר?

מתכונים ב-10 דקות (12:11 22.09.2015)

בסדר גמור דנה 🙂

מאיה (10:27 31.08.2015)

היי

הכנתי את הפשטידה אבל המרקם לא יצא כמו בתמונה.
זה יצא שהכל כרובית ומעל פירורי לחם (הכוונה שאין “בצק” אלא רק כרובית)
מה יכולה להיות הסיבה ?

תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:49 31.08.2015)

היי מאיה,
רוב הפשטידה היא כרובית מאחר ואין הרבה קמח במתכון (רק 2 כפות קמח תופח ו2 כפות פירורי לחם).
בתמונה הפשטידה אמנם נראת יציבה אך ברובה היא עשויה מכרובית.
יום נפלא 🙂

מרווה (23:16 20.07.2015)

כמה נחמד שגיליתי את האתר שלך. רציתי לשאול אם אפשרי להחליף את 400 גרם הכרובית ב- 400 גרם ברוקולי? האם משהו ישתנה מבחינת תבלינים?

תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (23:45 20.07.2015)

כן מרווה, את יכולה להשתמש בברוקולי באותו האופן. אם הוא קפוא אז להפשיר מעט ולקצוץ אותו ואם הוא טרי אז לבשל אותו במים עד שמעט מתרכך ואז לקצוץ אותו.
בהצלחה! 😉

טובה (17:36 30.04.2015)

מה אני עושה אם אין לי קמח תפוח ?

מתכונים ב-10 דקות (17:56 30.04.2015)

היי טובה,
תכיני עם קמח רגיל.

לי (13:16 8.03.2015)

חייב להשתמש בקמח תופח?
אפשר להוסיף במקום אבקת אפיה? אם כן כמה?

מתכונים ב-10 דקות (13:43 8.03.2015)

הי לי,
אפשר גם להשתמש בקמח רגיל. מאחר וזאת כמות קטנה (2 כפות) אין צורך להוסיף אבקת אפיה.

מירי (19:16 5.03.2015)

נראה מתכון מצויין. שתי שאלות: האם אפשר לאפות כמאפינס? האם יש צורך בתבלינים נוספים מלבד אבקת מרק?

מתכונים ב-10 דקות (20:17 5.03.2015)

היי מירי,
אפשר בהחלט לאפות כמאפינס ואין צורך בתבלינים אחרים מלבד אבקת מרק, מלח ופלפל שחור.

שירה (11:28 12.02.2015)

היי,
האם ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן במקום הקמח הרגיל???

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (11:36 12.02.2015)

היי שירה,
אם יש לך פירורי לחם ללא גלוטן אז עדיף להשתמש בהם גם במקום הקמח. אפשרות נוספת עדיפה היא להשתמש בקמח אורז ואז לשים 2 כפות בלבד. ואם יש לך קמח ללא גלוטן אני ממליצה לשים עד 2 כפות כי לעיתים הוא משנה את המרקם.

טירונית במטבח (14:46 1.01.2015)

שלום
הכנתי והפשטידה יצאה ממש מעולה ! תודה רבה!
במידה ואני רוצה להכין פשטידה יותר גדולה – פשוט להכפיל את כל החומרים? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (15:02 1.01.2015)

מעולה! 😉
וכן, פשוט תכפילי כמויות 🙂

לינדה (15:29 13.10.2014)

היי, הפשטידה נראית מעולה, אם אני רוצה לגרד ולסחוט קישוא אחד ולהוסיף לבלילה, צריך להוסיף עוד קמח ?

מתכונים ב-10 דקות (18:08 13.10.2014)

היי לינדה,
לדעתי לא חובה להוסיף קמח. תערבבי את כל החומרים ורק אם תראי שהתערובת נוזלית מידי אז תוסיפי עוד כף קמח.

לינדה (15:46 19.10.2014)

מצטערת שלקח זמן להגיב, לא הייתי בקרבת מחשב, תודה רבה על התשובה 🙂

טובה (18:38 30.04.2015)

יש מתכון ???????????

מתכונים ב-10 דקות (18:59 30.04.2015)

הי טובה,
מה זאת אומרת? המתכון מופיע למעלה.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.