זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40+8 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
400 גרם כרובית
2 ביצים גדולות
1 כף שמן זית
2 כפות קמח תופח
2 כפות פירורי לחם
כפית אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור
לקישוט: פירורי לחם (לא חובה)
אופן הכנה:
-מפרקים את הכרובית לפלחים ומבשלים במים רותחים במשך כ-8 דקות עד שמעט מתרככת. קוצצים גס ומעבירים לקערה. (אפשר להשתמש במקום בשקית כרובית קפואה).
הפעל טיימר (8 דק’)
+
טיימר פועל
-מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים היטב.
-מעבירים לתבנית, מפזרים מעל פירורי לחם ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך כ-40 דקות.
הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל
פשטידת כרובית פרווה, פשטידת כרובית קלה, מתכון לפשטידת כרובית
אני רוצה לעשות פשטידת כרובית חלבית מהלשים ואיזה כמויות ?
תוסיפי מיכל קוטג’ (250 גרם).
זהו ? אם אני רוצה כמה סוגי גבינות אפשרי על הכמות של הכרובית שרשמת ?
בטח. את יכולה להוסיף כרבע כוס גבינה בולגרית/פטה מפוררת וכחצי כוס מוצרלה/צהובה מגורדת.
ואם יש לך עוד גבינות מעניינות אפשר:)
על ה 400 גרם כרובית כמה גרם בסהכ של גבינות אפשר להוסיף ?.שלא יהיה מידי גבינות ויתפורר
המשקל משתנה בין סוגי הגבינות אבל שימי עד 3/4 כוס גבינות מפוררות/מגורדות (את יכולה לשלב עד 2-3 סוגים).
תודה ענקית
ניתן להוסיף בצל/שום וירק כמו פטרוזיליה וכאלה? ולשים במקום הקמח קוואקר? או קמח שיבולת שועל למשל ואבקת אפייה? ושומשום מעל אפשרי?
כן לכל השאלות.
היי,
האם אפשר לשים אבקת מרק פטריות במקום בצל?
כן אפשר.
הכנתי לסעודה שלישית. יצא טעים!!!!!!
שבוע טוב שרה,
שמחה שיצא טעים:)
תודה שחזרת לעדכן!
הי, אני רוצה להכין את הפשטידה יותר גדולה, אבל יש לי רק 600 גרם כרובית (שקית סנפרוסט שלימה). תוכלי לכתוב לי כיצד להגדיל את הכמויות של המוצרים האחרים?
תודה על האתר הנפלא ושבת שלום😃
היי
600 גרם כרובית
3 ביצים
2 כפות מחוקות שמן
3 כפות קמח תופח
3 כפות פירורי לחם
כפית וחצי אבקת מרק
כפית מחוקה מלח
מעט פלפל שחור
הי אפרת המקסימה!
אני רוצה להכין 30 מאפינס קטנים של הפשטידה…
ניסיתי להמיר חבילה קפואה של סנפורסט ב3-4 קישואים.
רציתי לשאול- אין לי אבקת מרק.
מה יכול להיות במקום? כמה מלח?
תודה רבה!
היי,
אפשר להכין את המתכון לפשטידת קישואים אם אין לך כרובית.
במקום אבקת מרק אפשר להגדיל מעט את כמות המלח ולשים קצת יותר מחצי כפית.
תודה! הכל התחסל עד הפירור האחרון…
שמחה לשמוע🩷
היי, יש לי 2 שאלות
אם אני משתמשת בכרובית קפואה אז לפי מה שהבנתי צריך פשוט להפשיר ולא לבשל..?
ואם אני רוצה 2 אינגליש קייק אזלהכפיל כמויות?
תודה 🙂
וגם על איזה סוג של פירורי לחם את ממליצה
כל סוג יתאים. אני משתמשת לרוב בפירורי לחם של אוסם.
היי שני,
כן לשתי השאלות(:
שאלה.
ראיתי בתגובות שמישהי המירה לטחינה במקום ביצים.
את יודעת אולי לאיזו כמות טחינה?
עם טחינה לדעתי לא יצא מוצלח בכלל.
מצרפת לך כמה אופציות לתחליף לביצים במתכון:
1 ביצה = חצי כוס גרגירי חומוס או שעועית מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בשעועית או חומוס מקופסת שימורים)
1 ביצה = חצי כוס מחית תפו”א בטמפ’ החדר או קרה.
1 ביצה = 2-3 כפות קמח תפו”א או קמח חומוס או קורנפלור מעורבבים עם 1-2 כפות מים.
שאלה.
האם אפשר להשתמש בקמח אחר כמו: קמח כוסמין/קמח עדשים כתומות?
היי,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין או קמח עדשים ולהוסיף רבע כפית אבקת אפייה.
שאלה.
מה יכול להחליף את פירורי הלחם? שבתוך הפשטידה?
היי,
אפשר לשים קוואקר או עוד קמח(:
היי,
תודה על מתכונים מעולים!
שאלה- אני צריכה להגיש לשבת בצהרים, אם אכין מחר (יום שלישי) ואקפיא זה יצא פחות טעים? הפשטידה תהיה טעימה אם תוגש לא חמה? ( יום הולדת בפארק)
היי,
אפשר להקפיא וכמה שעות לפני ההגשה להפשיר.
רצוי לסיים בחימום לפני ההגשה (אפשר על הפלטה כשהפשטידה עטופה היטב) אבל יהיה טעים גם בלי זה(:
היי תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך
שאלה: אם אני רוצה להכין ליום המחרת מה עדיף לשמור במקרר או במקפיא?
תודה רבה
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
כדאי לשמור במקרר.
תודה רבה על התשובה המהירה.
עוד שאלה אם אני אופה אותם כמאפינס
כמה זמן אפייה?
זמן האפייה עשוי להתקצר לכחצי שעה(:
אפרת
האם את הקווקר(שיבולת שועל דקה) ששמה במקום פירורי הלחם באותה כמות צריך להשרות או לא?
באילו מקרים לדעתך צריך להשרות את שיבולת השועל הדקה במתכונים שבאתר ?
תודה מראש.
אין צורך להשרות את הקוואקר.
למיטב ידיעתי במתכוני אפייה אין צורך להשרות. רק במתכונים הכוללים בישול אפשר להשרות את השיבולת שועל כדי לתת בישול מיטבי.
היי אפרת
לסיר מכניסה רק את פרחי הכרובית או גם את “גזע הפרח ”
תודה מראש
ושבת שלום
אין בעיה להשתמש בכל חלקי הכרובית, רק חשוב לקצוץ היטב.
בהצלחה ושבת שלום❤
הי, אפשר לשים קורנפלור במקום הקמח או שלא יצא טוב? ואם כן להוסיף אבקת אפייה או שלא שייך? תודה
היי לילי,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר, ויש להוסיף אבקת אפייה.
בהצלחה:)
הי אפרת
האם ניתן להשתמש בקמח תפוחי אדמה כדי להפוך את הפשטידה לנטולת גלוטן?
תודה רבה
היי,
מניחה שאפשר.
בהצלחה😊
תודה רבה 🤗
הי,
במתכון הזה אם משתמשים בכרובית משקית קפואה של סנפרוסט אז שמים 400 גרם מהשקית או יותר?
תודה רבה 🙂
היי טל,
משתמשים ב400 גרם.
חזרתי לעדכן
יצא טעים מאוד
אפילו עם שמן אבוקדו קמח כוסמין .
רציתי לשאול האם אפשרי להקפיא ?
ואם כן רצוי לחתוך לפרוסות ?
בתודה.
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להקפיא.
לא חייב לחתוך לפרוסות, איך שנוח לך (אם את מתכוונת כל פעם להפשיר כמות קטנה אז תחתכי לפרוסות).
היי
כמה כוסות כרובית זה יוצא 400 גרם?
תודה.
סורי, אני לא יודעת.
כרגיל המתכונים שלך יוצאים מושלם!!!
שדרגתי עם בצל מטוגן, גזר וקישוא. יצא אליפות!!!!!!
נראה מעולה!
תודה ימית 🙂
איך הוספת את הגזר והקישוא? גיררת? שמרת את אותן כמויות לביצים וכו׳?
הי
כן גיררתי
שאר החומרים השארתי אותו דבר אולי הוספתי כף קמח
היי אפרת, אתר מושלם!
האם יש דרך לעשות את הפשטידה הזו כטבעונית? ללא הביצים?
היי ירדן 😄 מצרפת לך כמה אופציות לתחליף לביצים במתכון:
1 ביצה = חצי כוס גרגירי חומוס או שעועית מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בשעועית או חומוס מקופסת שימורים)
1 ביצה = חצי כוס מחית תפו”א בטמפ’ החדר או קרה.
1 ביצה = 2-3 כפות קמח תפו”א או קמח חומוס או קורנפלור מעורבבים עם 1-2 כפות מים.
בהצלחה!
וואו, תודה ענקית! אנסה את זה:)
בשמחה ובהצלחה 😘
הייאפרת
מעדכנת שבישלתי את הכרובית הקפואה8 דקות הוצאתי את המים ערבבתי עם החומרים ועם קמח כוסמין 70 אחוז מלא בלי אבקתאפייה יצא טעים אך משום מה אחרי 40 דקותעדיין לא יציב מבפנים רך ולא יבש לגמרי ונראה עדיין לא אפוי כמו שצריך? האם כך זה אמור להיות או שבגלל הכרובית קפואה שבישלתי ?
האם להכניס לתנור לעוד כמה זמן יעזור? בנתיים זה נכנס שוב לתנור
אשמח מאוד לעזרה
תודה מראש.
שמת 2 ביצים ופירורי לחם?
פשטידה היא תמיד רכה ולא יציבה עד שהיא מתקררת לגמרי.
כהמשך לשאלה
ובמידה ואחליט לבשל את הכרובית הקפואה במים רותחים 8 דקות כמו במתכון המקורי (של הכרובית הטרייה )(כדי לזרז את ההתרככות במקום ל הפשיר ) זה יצא תקין מבחינת המרקם והטעם?
תודה
בוקר אור אפרת
אז אני מבינה לגבי כרובית קפואה לא לבשל8 דקות אלא רק להפשיר
ובאותה כמות של כרובית טרייה?
תודה.
האם ניתן להקפיא?
אני חושבת שכן.
אפשר לוותר על הקמח לגמרי ואם לא האם ניתן לעשות עם קמח שקדים וכמה?
אני מניחה שאפשר להכין בלי קמח.
קמח שקדים הוא גרגירי ומרגישים אותו במרקם.
מאחר והייתי כבר באמצע ההכנה ולא יכולתי לחכות ניסיתי עם כף וקצת קמח שקדים ויצא ממש טעים. תודה רבה אפרת
מעולה 🙂
הכנתי בעבר. יצא נהדר. האם כדאי להוסיף לעיסה בצל קצוץ דק?
אפשר. מומלץ לטגן לפני.
אם את לא מטגנת אז תקצצי דק-דק.
תודה. מכינה עכשיו. האם זמן האפייה בטוסטר אובן מתקצר? התנור תפוס במתכון אחר שלך👍
לא בטוח, זה תלוי בטוסטר אובן.
הכנתי כמאפינס , איך יודעים כשמוכן?
והאם יש עוד ירקות שאפשר לשלב עם הכרובית?
אחרי 35-40 דקות זה אמור להיות מוכן.
אפשר לשלב עם הכרובית גם ברוקולי, גזר או קישוא מגורד.
שלום אפרת, האם במקום לפזר למעלה פירורי לחם אפשר שומשום + אורגנו ?
תודה ֶ
כן (ממש מעט אורגנו שלא ישתלט על הטעם).
פשוט רעיון גאוני להוסיף טיימר.
לאט לאט זה יעודכן בכל המתכונים 🙂
היי אפרת תמיד אני מכינה פשטידה עם קמח תפוחי אדמה והיא יוצאת לא טוב. הכנתי את הפשטידה הזאת עם קמח אורז מלא כמו שכתבת בתגובות ויצאה פשטידה מוצלחת, יציבה, וטעימה ובדיוק כמו בתמונה. רק היא יצאה מלוחה אז לפי דעתי אפשר להפחית מלח. תודה רבה על האתר המהמם שלך ועל הסבלנות בכתיבת התגובות.
היי יערית,
תודה שחזרת לעדכן.
שמת כפית אבקת מרק + חצי כפית מלח?
היי , איזה טעם אבקת מרק ? ואיזה גודל תבנית ?
בטעם ירקות או עוף.
תבנית אינגליש קייק.
מה אפשר במקום פירורי לחם? שקדים מולבנים יעבוד?
אפשר לשים קוואקר או קמח רגיל.
היי אפרת, אני לא משתמשת באבקת מרק אפשר להחליף משהו אחר במקום ?
תודה מראש אילנה .
היי אילנה,
אפשר לוותר על אבקת המרק ולתבל בכפית שטוחה מלח ומעט פלפל שחור.
היי אפרת,
אם משתמשים בכרובית קפואה יש צורך לבשל אותה קצת קודם?
או רק להפשיר?
וכן,באין קמח תופח,כמה אבקת אפייה עליי להוסיף לקמח הרגיל?
תודה מראש.
היי רותי,
כרובית קפואה רק להפשיר.
2 כפות קמח רגיל + רבע כפית אבקת אפיה.
היי, האם אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין? ואם כן, כמה אבקת אפייה להוסיף?
היי אביה,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין + רבע כפית אבקת אפיה.
לשים בתבנית אינגליש קייק?
כן.
מועדים לשמחה אפרת
אפשר ברוקולי במקום כרובית?
בוקר טוב יעקב,
אפשר. ואגב יש מתכון לפשטידת ברוקולי.
תודה אפרת
ראיתי את המתכון אבל אני זקוק לפשטידת פרווה, ולכן שאלתי על הפשטידה הזו , אם ניתן להמיר את הכרובית בברוקולי
אז כן. תכין את הפשטידה הזאת עם ברוקולי.
אפשר להקפיא?
כן אפשר.
הי, תודה על המתכונים המעולים!
יש לי שקית כרובית קפואה של 900 גר’, האם ניתן להכפיל כמויות?
כן אפשר.
הפשטידה יצאה נהדר תודה על המתכונים הנהדרים
תודה אורנה 🙂
יום מקסים
היי. האם אפשר להחליף את הביצים בכוס טחינה?
היי סיגל,
לא בטוחה שזה מתאים במקרה הזה. ממליצה להסתכל במדריך תחליפי ביצים המתאימים לפשטידות.
איזו סבלנות יש לך לכל השאלות..😉
שנה טובה
שנה טובה 🙂
היי אפרת,
האם אפשר להוסיף בצל מטוגן?אם כן, האם להוסיף עוד קמח או ביצים?
האם אפשר להחליף את פירורי הלחם בקמח פולנטה?
היי שירה,
אפשר להוסיף בצק מטוגן, אין צורך לשים יותר ביצים או קמח.
לגבי קמח פולנטה, אין לי מושג.
אם יש לי רק ביצים בגודל M?
היי שלי,
אם את משתמשת בפחות מ400 גרם כרובית אפשר לשים 2 ביצים. אם ב400 ומעלה שימי 3 ביצים.
יום מקסים 🙂
היי, הכנתי בגירסה לפסח, יצא נהדר (כמו יתר המתכונים שלך,שהכנתי).
שאלה קטנה – הומלץ להשתמש בקמח טף אדום. האם ניתן להשתמש בו תמיד במקום קמח רגיל (פרט לעוגות כמובן).
היי חיה,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי קמח הטף, בדר”כ אין בעיה להמיר קמח רגיל בקמח טף במתכונים בהם אין כמות גדולה של קמח (כמו פשטידות), זה רק עניין של טעם.
האם אפשר להחליף את הכרובית בכרוב רגיל?
לדעתי פחות מומלץ.
שלום אפרת,
האם אפשר להוסיף פטריות טריות או גזר או שניהם יחד ?
היי שולי,
אפשר להוסיף גזר בינוני קלוף מגורד או כחצי סלסלת פטריות קצוצות. את הפטריות מומלץ לטגן קודם במשך כ-5 דקות, עד שהן מגירות נוזלים ומצטמצמות.
אתר מתכונים מדהימים וכייפים בפשטותם!
מלא מתכונים טבעוניים לחולי צילאק . נהנתי ממתכונים רבים.
תודה- אין עליכם!!!!!!!!!!!!!!!
תודה הוד! כיף גדול לשמוע 🙂
יש לי כרובית ממוצעת בגודלה ואין לי משקל במטבח. איך אדע כמה זה 400 ג’ כרובית? תודה
היי מיכל,
מה שיש לך אמור להספיק למתכון.
יצא מעולה !!!!
תודות לתגובות הכנתי גרסה חלבית וללא גלוטן. הוספתי גביע קוטג’ ומעט גבינה צהובה.
לא שמתי א. מרק אלא רק כפית מלח כפי שהוצע בתגובות.
כאמור יצא מעולה.תודה !
מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
היי,
האם צריך לכסות את התבנית כשמכניסים לתנור?
לא, אין צורך לכסות.
יום נפלא!
אני רוצה להפוך את הפשטידה לכשרה לפסח. במה להחליף את הקמח תופח ואת הפירורי לחם? קמח מצה/תפוא יתפוס?
היי אור,
אני חושבת שאפשר לשים כף שטוחה קמח תפו”א ו-2 כפות קמח מצה (עדיף קמח מצה לעוגות אם יש לך).
חג שמח 🙂
קלה להכנה וטעימה מאוד!!! הכנתי בגירסה טבעונית (טחינה במקום ביצים)ובגרסה חלבית…
תודה רבה
מעולה! תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
האם אפשר להוסיף ברוקולי ומנגולד?
תודה
כן, אפשר לשלב ברוקולי וכרובית בכמות של כ400 גרם (גם את הברוקולי יש לחלוט במים ולקצוץ דק).
את עלי המנגולד יש לחלוט במים כדקה או לבשל כמה דקות במחבת עד שהעלים מתרככים ומאבדים מנפחם. לאחר מכן יש לקצוץ אותם.
בהצלחה 😉
שלום,רציתי לדעת אם אפשר לטגן את הפשטידה?
תודה רבה
היי שירן,
את מתכוונת לבשל אותה במחבת? אם כן לא ניסיתי אבל אולי אפשר לחמם מחבת רחבה עם שמן ולשטח את התערובת ולבשל עם מכסה על אש נמוכה במשך 10-15 דקות ואז להפוך צד ולבשל עם מכסה עוד כ10 דקות.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
שלום, האם חובה להשתמש באבקת מרק? מהו קוטר התבנית המתאימה לכמויות הכתובת כאן?
היי מרים,
לא חובה להשתמש באבקת מרק (זה פשוט יותר טעים). אפשר לתבל בכפית שטוחה מלח ומעט פלפל שחור.
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק או לתבנית עגולה בקוטר 20-22.
ערב נעים 🙂
כיצד ניתן להפוך את הפשטידה לחלבית?
היי נירית,
את יכולה להוסיף לתערובת חצי גביע קוטג’ וגבינה צהובה מגורדת.
שבוע נפלא 🙂
האם אפשר להוסיף גבינה לבנה במקום הקוטג’?
כן.
שלום, במידה ויש לי כרובית של סנפרוסט קפואה אין צורך לחלוט במים חמים לפני? תודה על התשובה המהירה וחג שמח
אם זו כרובית קפואה אין צורך לחלוט במים חמים. מספיק להפשיר מעט.
חג שמח 🙂
היי
שמתי קוואקר במקום פירורי לחם זה בסדר?
בסדר גמור דנה 🙂
היי
הכנתי את הפשטידה אבל המרקם לא יצא כמו בתמונה.
זה יצא שהכל כרובית ומעל פירורי לחם (הכוונה שאין “בצק” אלא רק כרובית)
מה יכולה להיות הסיבה ?
תודה
היי מאיה,
רוב הפשטידה היא כרובית מאחר ואין הרבה קמח במתכון (רק 2 כפות קמח תופח ו2 כפות פירורי לחם).
בתמונה הפשטידה אמנם נראת יציבה אך ברובה היא עשויה מכרובית.
יום נפלא 🙂
כמה נחמד שגיליתי את האתר שלך. רציתי לשאול אם אפשרי להחליף את 400 גרם הכרובית ב- 400 גרם ברוקולי? האם משהו ישתנה מבחינת תבלינים?
תודה רבה
כן מרווה, את יכולה להשתמש בברוקולי באותו האופן. אם הוא קפוא אז להפשיר מעט ולקצוץ אותו ואם הוא טרי אז לבשל אותו במים עד שמעט מתרכך ואז לקצוץ אותו.
בהצלחה! 😉
מה אני עושה אם אין לי קמח תפוח ?
היי טובה,
תכיני עם קמח רגיל.
חייב להשתמש בקמח תופח?
אפשר להוסיף במקום אבקת אפיה? אם כן כמה?
הי לי,
אפשר גם להשתמש בקמח רגיל. מאחר וזאת כמות קטנה (2 כפות) אין צורך להוסיף אבקת אפיה.
נראה מתכון מצויין. שתי שאלות: האם אפשר לאפות כמאפינס? האם יש צורך בתבלינים נוספים מלבד אבקת מרק?
היי מירי,
אפשר בהחלט לאפות כמאפינס ואין צורך בתבלינים אחרים מלבד אבקת מרק, מלח ופלפל שחור.
היי,
האם ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן במקום הקמח הרגיל???
תודה!
היי שירה,
אם יש לך פירורי לחם ללא גלוטן אז עדיף להשתמש בהם גם במקום הקמח. אפשרות נוספת עדיפה היא להשתמש בקמח אורז ואז לשים 2 כפות בלבד. ואם יש לך קמח ללא גלוטן אני ממליצה לשים עד 2 כפות כי לעיתים הוא משנה את המרקם.
שלום
הכנתי והפשטידה יצאה ממש מעולה ! תודה רבה!
במידה ואני רוצה להכין פשטידה יותר גדולה – פשוט להכפיל את כל החומרים? תודה!
מעולה! 😉
וכן, פשוט תכפילי כמויות 🙂
היי, הפשטידה נראית מעולה, אם אני רוצה לגרד ולסחוט קישוא אחד ולהוסיף לבלילה, צריך להוסיף עוד קמח ?
היי לינדה,
לדעתי לא חובה להוסיף קמח. תערבבי את כל החומרים ורק אם תראי שהתערובת נוזלית מידי אז תוסיפי עוד כף קמח.
מצטערת שלקח זמן להגיב, לא הייתי בקרבת מחשב, תודה רבה על התשובה 🙂
יש מתכון ???????????
הי טובה,
מה זאת אומרת? המתכון מופיע למעלה.