זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
סוג: פרווה
תבנית מלבנית בגודל 20X30 או 2 תבניות אינגליש קייק
מצרכים:
פלחי כרובית מבושלים/ שקית כרובית קפואה (800 גרם)
2 ביצים + 1 חלבון (הלבן)
4 כפות קמח מלא + 1/2 כפית אבקת אפיה
2 כפות פירורי לחם
תיבול: חצי כפית אבקת מרק, מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
-אם משתמשים בכרובית טריה- מפרקים אותה לפלחים ומבשלים במים 5-10 דקות עד שהיא מעט מתרככת.
-קוצצים את הכרובית גס. מניחים את כל החומרים בקערה ומערבבים היטב.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 40 דקות.
הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל
היי אם משתמשים בכרובית קפואה של סנפרוסט צריך קודם לבשל לפי מה שכתוב על האריזה?
לא חייב.
היי, איזה תבלינים ניתן לשים במקום אבקת מרק?
בפשטידות מספיק לשים מלח ופלפל שחור.
בוקר טוב!!
קודם כל תודה על כל המתכונים הנפלאים!! אנחנו מאוד נהנים מהם.
דבר שני, מה הכמויות ל 600 גרם כרובית(קפואה)?
תודה רבה!!
היי נחמה,
תכיני כמו במתכון רק תוותרי על החלבון (שימי 2 ביצים) ותפחיתי כף קמח (שימי 3 כפות).
נימוח וטעים בטירוף!!
לא להאמין שזה מתכון כזה פשוט ובסיסי
תודה!
שמחה שאהבת:)
תודה מיכל
היי אפרת
אם משתמשת בכרובית טרייה היא גם צריכה לשקול 800 גרם? או 400 גרם מספיק או משקל אחר? מה מומלץ?
בתודה מראש ושבת שלום ומבורך.
היי עינת,
כן, יש להשתמש ב800 גרם כרובית טרייה. אפשר להפחית מעט מהכמות אם חסר לך(:
שבת שלום יקירה.
היי אפרת
כרובית טרייה מהי הכמות בכוסות(זכוכית ) ?
תודה.
האם את הכרובית האפויה צריך להפשיר קודם או לשים במים רותחים ?
האמת שאני לא יודעת לומר כמה זה יוצא בכוסות.
אם זאת כרובית טרייה יש לבשל אותה קצת במים רותחים עד לריכוך חלקי.
אם זאת כרובית קפואה מספיק להפשיר.
היי, האם אפשר להשתמש בקמח אחר ולא בקמח מלא למי שאין זמין בבית?
אפשר לשים קמח רגיל
הוספתי גזר אחד מגורד וסחוט מנוזלים, קצת אגוז מוסקט ושום גביעי. אפיתי 50 דקות ויצאה מעולה
בכל המתכון יש כ700 קלוריות למי שמעוניין לדעת
אחלה פשטידה, תודה אפרת 🙂
תודה על השיתוף יעל 🙂
שמחה לקרוא שאהבת❤️
שבוע נפלא
יצא מדהים!!
בא לי להכין שוב עם קוטג’/ גבינה לבנה
נראה לך שאפשר לשלב?
אם כן איך לשלב.
(לא גבינה צהובה או משהו משמין…)
תוכלי להוסיף 3-4 כפות קוטג’/גבינה לבנה 🙂
יצא מדהים!!
נגמר ברגע
כיף שאפשר לאכול דיאטטי ובריא וגם טעים:)
שמחה שאת אוהבת לאה ❤️
היי 🙂
האם יש לך רעיון לתחליף בריא יותר לפירורי לחם?
תודה,
קורין
היי קרין,
אפשר לשים שיבולת שועל דקה (קוואקר).
היי אפרת,
לתבנית בגודל 20*30 מהם הכמיויות הנדרשות?
תוגה
הכמות שבמתכון מתאימה.
היי, אשמח לדעת כמויות לתבנית בגודל 20*30 וכמו כן האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין ?
תודה מראש
היי מיכל,
הכמות במתכון מספיקה לתבנית 30X20.
אפשר להשתמש בקמח כוסמין.
במקום אבקת מרק הוספתי תבלינים- קימל טחון ושמיר קצוץ.
יצא מצויין.
למי שיש קמח טף זמין (מחנויות אתיופיות) שווה לנסות להשתמש בו במקום קמח רגיל.
הרבה יותר בריא ולטעמי גם יותר טעים. (תקנו את הטף האדום, לא האפור)
תודה סאקרה 🙂
שבת שלום!
יצא מעולה!!!! הכנתי לארוחת ערב ועד הבוקר לא נשאר פירור. הילדים התלהבו מאוד.
שמתי שלוש ביצים שלמות וארבע כפות קמח תופח יצא פשוט מושלם,תודה רבה.
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
תודה יערה והמשך יום נפלא
כבשלנית מאוד מאוד מתחילה, יצא מעולה!
אמא שלי טעמה ואישרה שיצא מוצלח – ככה שעשיתי את שלי, בזכותך. 🙂
איזה כיף לשמוע!
תודה סתיו ושבת שלום 🙂
תודה!! וזה בערך כרובית אחת?
כן, כרובית אחת גדולה.
קוצצים את הכרובית?
כן יוני (אוסיף הערה במתכון 🙂 )
האם ניתן להכין בתבנית שקעים? ואם כן צריך לשמן אותה?
היי נופר,
כן אפשר להכין בתבנית שקעים ומומלץ לשמן אותה לפני.
תודה!
האם הפשטידה טובה בהקפאה,במנות אישיות?
היי,
כן, אין בעיה להקפיא את הפשטידות האישיות, בתנאי שעוטפים אותן היטב בניילון נצמד.
היי עינבר, כן, את יכולה להשתמש בקמח תופח. ניתן גם להכין פשטידה זו עם קמח רגיל מבלי להשתמש באבקת אפיה בכלל
האם ניתן לשים במקום קמח מלא קמח תופח ופשוט לא לשים אבקת אפייה??
תודה
הכנתי ויצא מעולה. גם דיאטטי וגם טעים מאוד, שילוב מצוין.