זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות
מס’ מנות: 10-12 יחידות
סוג: פרווה
מצרכים:
תפוח אדמה גדול
גזר גדול
קישוא בינוני-גדול
חצי בצל בינוני
רבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
3 ביצים
2 מצות
2 כפות שמן
חצי כפית מלח, כפית אבקת מרק, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-קולפים את הירקות ומגרדים בפומפיה גסה. מעבירים לקערה.
-מרטיבים את המצות מתחת לברז במשך כחצי דקה, מנערים מעודפי נוזלים ומפוררים לקערה.
-מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס משומנות (את הנוזלים מומלץ לסחוט מעט) ואופים במשך 35-40 דקות.
הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל
-מוצאים מהתנור ומניחים לפשטידות מעט להתקרר.
ראו גם
- פרנץ טוסט ממצה |
- מתכון לזרוע |
- פיצה מבצק מוצרלה |
- לחמניות טחינה ללא גלוטן |
- בואיקוס לפסח |
- פשטידת פצפוצי אורז
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לפסח
תגובות
לא בפסח, מה אםשר לשים במקום מצה?
אני חושבת שאפשר לשים כחצי כוס פירורי לחם.
הי אפרת,
כמה תבניות מאפין צריך?
10-12 מאפינס
היי אפרת,
אין לי תבנית עגולה של מאפינס, יש לי אינגליש קייק או מרובעת קטנה, מה הכמויות לאינגליש קייק והאם ייצא טוב בכזו?
היי חן,
הכמות אמורה להתאים לאינגליש קייק. יש לאפות 40-45 דקות.
כדאי לחתוך את הפשטידה רק לאחר קירור מוחלט.
עשיתי בתבנית פייקס רגילה ללא אבקת אפיה. יצא מצלח מאוד.
שמחה לשמוע 🙂
תודה וחג שמח 💝
היי אפרת,
אם אכין זאת בתבנית, האם צריכה גם לסחוט מנוזלים? תודה רבה
כן.
היי אפרת, האם ניתן לאפות בתבנית ח"פ מרובעת? כמובן שאכפיל כמויות
היי דבורה,
לדעתי גם אם את מכפילה כמויות עדיין כדאי להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק. אני חוששת שבתבנית גדולה זה לא יאפה כמו שצריך, במיוחד באמצע.
חג שמח 🙂
הי אפרת
אצלנו לא אוהבים ו\או רגישים לקישואים. מה אפשר במקום?
היי אורית,
אפשר לשים תפו"א בינוני במקום או קולורבי.
האם אפשר להקפיא?
פחות מומלץ.
הי אחת האלופות אם לא ה..
אני רוצה להכין אותה פרווה איך אפשר לא לפגוע במרקם?
היי שרית,
הפשטידה פרווה כמו שהיא 🙂
הי שלום לא היה ליע מאיפנס . שמתי בתבניות כאלו חד פעמי ארוכות . זה לא יצא בדיוק פשיטה . אשמח לעזרה לפעם מהבאה
היי מעיין,
כמה זמן אפית את זה? בכמה תבניות אינגליש קייק שמת?
איך המרקם יצא?
איזה שמן?
זית, קנולה או תירס?
היי דורית,
אפשר כל שמן (אם זה מבחינה תזונתית – עדיפות לשמן זית).
יום מקסים 🙂
היי אפרת !
במה ניתן להחליף את קמח המצה או המצות בשאר ימות השנה ?
תודה רבה
אני חושבת שאפשר לשים כחצי כוס פירורי לחם.
לדעתי ניתן להוסיף שומשום למעלה… מוסיף גם אסתטית…
היי אפרת, תודה על המתכון !
הכנתי עם כפית גדושה מלח ומעט אבקת מרק פיטריות. יצא טעים אך מעט מלוח..
נראה לי שעדיף חצי כפית מלח וחצי כפית אבקת מרק. אנסה מחר.. 🙂
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפחית את כמות המלח במתכון.
היי אפרת
אני רוצה להכין לאמא שלי לשבת את פשטידת הירקות. אצלם לא אוכלים שרועה, לא יכולה לשים מצות בפשטידה.
אפשר לשים קמח תפוחי אדמה במקום?
איזו כמות?
תודה רבה מאד
היי מלכי,
אני חושבת ש-3 כפות מלאות של קמח תפו"א אמורות להספיק.
יצא יציב וטעים מאד!
ממש שידרג את הארוחה!
היה לי תבנית גדולה על עשיתי ממש נמוך שיאפה טוב, יצא מדהים!!!
תודה וחג שמח
שמחה שיצא טעים!
תודה מלכי וחג שמח 🙂
הי אפרת
נראה מתכון טוב
האםהכמות מספיקהך2 תבניותאינגלעש קייק?
תודה רבה
היי מרים,
הכמות מספיקה לתבנית אינגליש קייק אחת + 2 מאפינס.
Hi! Chag Sameach!
I just baked the muffins and they turned out extremely salty and nobody could eat them . What went wrong? ?
hi Sarit
You put a teaspoon of salt and a teaspoon of soup powder? Maybe the soup powder you used was too salty?
Hi,
Yes, that could be the answer. It was a pitty, because they looked so Nice….
Thanks!
חג שמח ומועדים לשמחה אפרת
אפשר במקום לפורר מצות לשים קמח מצה?ואם כן אז מה הכמות?
היי סימה,
אני חושבת שחצי כוס קמח מצה עשוי להספיק.
רק פורסם וכבר רצה להכין. מה הכמויות לתבנית בינונית?
לתבנית מלבנית בגודל 22X31 יש להכפיל כמויות למרות שלדעתי זה יוצא יותר מוצלח כשמכינים בתבניות מאפינס (אם יש לך תבניות אישיות מקרטון זה גם טוב).
פשוט ככל ואופים בתבנית יותר גדולה כך הפשטידה נאפית פחות טוב, במיוחד במרכז.
גם זמן האפיה מתארך אם התבנית גדולה יותר.