זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 80 דקות
מס’ מנות: כ-4 מנות
מצרכים:
הכנת הקציצה– טוחנים במערבל מזון: 500 גרם הודו/ בשר טחון, תפו”א בינוני, בצל בינוני, 3 שיני שום, 1/2 חבילת כוסברה, 2 ביצים ומתבלים בכפית מלח, פלפל, 1/2 כפית כמון.
הכנת הרוטב (מערבבים בקערה): עגבנייה מגורדת, 3 כפות רסק עגבניות, כוס מים, מלח ופלפל.
(ניתן להוסיף גם קוביות תפוחי אדמה).
אופן הכנה:
-מחממים מחבת גדולה (קוטר 24-26) עם 2 כפות שמן ומשטיחים את הקציצה במחבת עד לגובה אחיד. משאירים 10 דקות על אש נמוכה.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
-לאחר 10 דקות, שופכים את הרוטב על הקציצה, מכסים ומשאירים כשעה על אש נמוכה.
הפעל טיימר (01:00:00)
+
טיימר פועל
*יש להרים את המכסה מידי פעם ולבדוק שהקציצה לא התייבשה. אם כן, יש להוסיף מים.
מתכון בשר טחון, פשטידת בשר ותפוחי אדמה, תבשיל בשר טחון
הי אפרת,
יש לי כבר פשטידה דומה שהכנתי בתנור- יכול לצאת טוב אם אכין את הרוטב בנפרד ובחימום על הפלטה אשפוך את הרוטב מעל? או שכדאי להגיש רוטב בצד?
תודה רבה!
כן, אפשר בחימום על הפלטה להוסיף את הרוטב.
חוזרת לעדכן שיצא מצוין! אימצתי את השיטה (:
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבוע נפלא!
לקציצה המתוארת קוראים קציץ או קלופס.
אפשר גם להכין ללא הרוטב במחבת עם מכסה.
בתיאבון !
תודה 🙂
הכנתי תערובת של אורז בשר טחון בצל עגבניה קצוצים פטרוזיליה לתהליכים נשארה לי כמות ואני רוצה לעשות מזה משהו מה ניתן לעשות? נשארו לי גם הירקות שהוצאתי מהם את המילוי:תפוחי אדמה . בצל. קישואים. חצילים .אשמח לשמוע מה ניתן לעשות מכל אלה? תודה שפרה
היי שפרה,
לא ממש הבנתי. נשאר לך תערובת של אורז בשר עגבניה וכו’ שהכל זה תבשיל אחד? ובנוסף, תפו”א, בצל, קישואים וחצילים – באיזה צורה? חתוכים/מגורדים, לפני בישול/אחרי בישול?
אפשר להחליף את תפו”א בבטטה?
אפשר לוותר על הכוסברה לגמרי?
כן אפשר.
אפשר להכין את המתכון בסיר? אין לי מחבת עם מכסה מתאים.. יש לי סיר יחסית רחב ונמוך. זה ייצא טוב?
כן רוני, אפשר.
אני מחפשת מתכון למחר בצהרים. יש לי חצי ק”ג עוף טחון טרי. מתאים למתכון זה? חייבים להעביר במערבל מזון? אפשר פטרוזליה במקום כוסברה?
אני מפחדת להמר, לאיזה מאכל זה דומה? קציצות? בלונזה?
היי דבי,
אפשר להכין עם עוף טחון. במקום לטחון במערבל מזון את יכולה לגרד את הירקות דק.
אפשר לשים פטרוזיליה במקום הכוסברה.
זה יוצא כמו קציצה אחת גדולה ברוטב אדום.
איני יודעת אם קיבלת את המיל הקודם שאלתי אם יש לך פתרון לבשר בקר ברוטב שיצא מתוק מדי? תודה רבה וגמר חתימה טובה.
אל תעני לי. עכשיו ראיתי את תשובתך מקום אחר תודה!!!
המתכון נראה לי טעים
ניסיתי
ויצא מעולה! הילדים והבעל אהבו 🙂
שמחה לשמוע אילנית!
תודה שחזרת לעדכן וערב נעים 🙂
נשמע מצוין – אני אוהבת תפו”א ואנסה לכסות בשכבת פירה שעליה הרוטב.