התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
שום דבר לא נמצא

במקום להכין כל קציצה לחוד ולטגן את הקציצות בהרבה שמן, מכינים קציצה אחת גדולה במעט שמן, מכסים ברוטב ויוצא עסיסי וטעים.

מצרכים:

הכנת הקציצה טוחנים במערבל מזון: 500 גרם הודו/ בשר טחון, תפו"א בינוני, בצל בינוני, 3 שיני שום, 1/2 חבילת כוסברה, 2 ביצים ומתבלים בכפית מלח, פלפל, 1/2 כפית כמון.

הכנת הרוטב (מערבבים בקערה): עגבנייה מגורדת, 3 כפות רסק עגבניות, כוס מים, מלח ופלפל.

(ניתן להוסיף גם קוביות תפוחי אדמה).




אופן הכנה:

מחממים מחבת גדולה (קוטר 24-26) עם 2 כפות שמן ומשטיחים את הקציצה במחבת עד לגובה אחיד. משאירים 10 דקות על אש נמוכה.

לאחר 10 דקות, שופכים את הרוטב על הקציצה, מכסים ומשאירים כשעה על אש נמוכה.

*יש להרים את המכסה מידי פעם ולבדוק שהקציצה לא התייבשה. אם כן, יש להוסיף מים.

פשטידת בשר

מתכון בשר טחון, פשטידת בשר ותפוחי אדמה, תבשיל בשר טחון

ראו גם
אנטיפסטי בתנור
אורז עם אפונה ושמיר

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
מרים (13:52 2.04.2019)

לקציצה המתוארת קוראים קציץ או קלופס.
אפשר גם להכין ללא הרוטב במחבת עם מכסה.
בתיאבון !

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:12 2.04.2019)

תודה 🙂

Avatar
שפרה (19:18 28.04.2018)

הכנתי תערובת של אורז בשר טחון בצל עגבניה קצוצים פטרוזיליה לתהליכים נשארה לי כמות ואני רוצה לעשות מזה משהו מה ניתן לעשות? נשארו לי גם הירקות שהוצאתי מהם את המילוי:תפוחי אדמה . בצל. קישואים. חצילים .אשמח לשמוע מה ניתן לעשות מכל אלה? תודה שפרה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:18 28.04.2018)

היי שפרה,
לא ממש הבנתי. נשאר לך תערובת של אורז בשר עגבניה וכו' שהכל זה תבשיל אחד? ובנוסף, תפו"א, בצל, קישואים וחצילים – באיזה צורה? חתוכים/מגורדים, לפני בישול/אחרי בישול?

Avatar
דבורי (10:48 26.02.2018)

אפשר להחליף את תפו"א בבטטה?
אפשר לוותר על הכוסברה לגמרי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:32 26.02.2018)

כן אפשר.

Avatar
רוני (17:01 5.05.2016)

אפשר להכין את המתכון בסיר? אין לי מחבת עם מכסה מתאים.. יש לי סיר יחסית רחב ונמוך. זה ייצא טוב?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:21 5.05.2016)

כן רוני, אפשר.

Avatar
דבי (14:56 27.10.2015)

אני מחפשת מתכון למחר בצהרים. יש לי חצי ק"ג עוף טחון טרי. מתאים למתכון זה? חייבים להעביר במערבל מזון? אפשר פטרוזליה במקום כוסברה?
אני מפחדת להמר, לאיזה מאכל זה דומה? קציצות? בלונזה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:03 27.10.2015)

היי דבי,
אפשר להכין עם עוף טחון. במקום לטחון במערבל מזון את יכולה לגרד את הירקות דק.
אפשר לשים פטרוזיליה במקום הכוסברה.
זה יוצא כמו קציצה אחת גדולה ברוטב אדום.

Avatar
דבי (19:22 16.09.2015)

איני יודעת אם קיבלת את המיל הקודם שאלתי אם יש לך פתרון לבשר בקר ברוטב שיצא מתוק מדי? תודה רבה וגמר חתימה טובה.

Avatar
דבי (23:02 16.09.2015)

אל תעני לי. עכשיו ראיתי את תשובתך מקום אחר תודה!!!

Avatar
אילנית (20:27 25.08.2015)

המתכון נראה לי טעים
ניסיתי
ויצא מעולה! הילדים והבעל אהבו 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:44 25.08.2015)

שמחה לשמוע אילנית!
תודה שחזרת לעדכן וערב נעים 🙂

Avatar
קארינה (06:27 28.09.2014)

נשמע מצוין – אני אוהבת תפו"א ואנסה לכסות בשכבת פירה שעליה הרוטב.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.