זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
סוג: חלבי/פרווה
תבנית מלבנית 20X30
מצרכים:
800 גרם ברוקולי מבושל מפורק לפרחים (ניתן להשתמש במקום בשקית ברוקולי קפואה: להשרות את הברוקולי 2 דקות במים חמים ולסנן כדי שיפשיר)
3 ביצים
3 כפות קמח לבן/מלא
1/2 כפית אבקת אפיה
קופסת גבינת קוטג’ (250 גרם)
3 כפות גבינה בולגרית מפוררת
2 כפות גבינה צהובה מגורדת
תיבול: כף שטוחה אבקת מרק (פרווה), מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
-חולטים את פרחי הברוקולי במים רותחים במשך כ-10 דקות עד שמעט מתרככים (עד שמזלג ננעץ בקלות בברוקולי) ומסננים. ניתן להשתמש בשקית ברוקולי קפואה ובכך לחסוך זמן.
-חותכים את הברוקולי ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר החומרים, מתבלים ומערבבים.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 40 דקות.
*הערה: ניתן להכין פשטידה פרווה ולוותר על הגבינות.
פשטידת ברוקולי וגבינה, פשטידת ברוקולי קלה, פשטידת ברוקולי פרווה, מתכון לפשטידת ברוקולי
- קיש טורטיה |
- קוגל תפוחי אדמה |
- פשטידת מנגולד |
- פשטידת קוטג’ ובצל |
- פשטידת קישואים וברוקולי |
- פשטידת פצפוצי אורז
ניתן להקפיא את הפשטידה?
איך לחמם? יש לי פלטה זה טוב?
כן אפשר להקפיא.
להפשיר על השיש ואח”כ אפשר לחמם על הפלטה.
תבנית 26כפול 32 חג פעמי בינונית
בבקשה כמה לשים מכל דבר
תודה
תכפילי ב1.5:
1200 גרם ברוקולי או שקית וחצי קפואה של ברוקולי
4 ביצים גדולות
4.5 כפות קמח
3/4 כפית אבקת אפיה
קופסה וחצי קוטג’ (סה”כ 375 גרם)
4-5 כפות גבינה בולגרית מפוררת
3 כפות גבינה צהובה מגורדת
כף גדושה אבקת מרק פרווה, חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור
היי אפרת,
תודה על מתכון מנצח!! הכנתי אותו כבר כמה וכמה. ..
תמיד בתבנית קרטון ח”פ עגולה ייעודית לאפייה. מגשית אחת ברוקולי טרי(כ- 300 גרם).. עושה את העבודה ויוצאת מרשימה דיה.
הפעם גיוונתי והוספתי חצי סלסלת פיטריות. חג שמח !!
שמחה שיצא טעים❤️
תודה שחזרת לשתף
חג שמח!
אם אני רוצה להכין אותה עם 1200 גרם ברוקולי וכרובית
מה הכמויות?
אפשר להקפיא?
כמה ימים היא טובה במקרר?
תכפילי את כל הכמויות ב1.5
אפשר להקפיא.
במקרר מחזיקה כ-5 ימים.
ואוו טעים ממש
שמחה שיצא טעים:)
תודה שירה
יצא טעים ברמות!
תודה ליטל, שמחה לשמוע🙂
הי.
אני משתמשת בברוקולי קפוא האם לחתוך לקוביות קטנות?
כן, כדאי לקצוץ את הברוקולי.
בוקר טוב,
האם אפשר להכין את הבלילה יום קודם ולהשאיר במקרר?
אפשר:)
האם יש צורך לכסות את התבנית בנייר כסף?
אין צורך לכסות.
כמה אישיות יוצא?
16-18 מאפינס.
הי אפרת, האם להפריד את הפרחים מהגבעולים? תודה מראש
לא חייב אם אלה פרחים קצרים יחסית.
אם זה ברוקולי שלם אז יש לחתוך את החלק התחתון.
כרגיל,כל מתכון שלך אליפות🏆
**הוספתי עוד שתי קוביות של בצל קפוא(של “דורות”) קצת פרמזן ויצא ממש טעים
***בלי אבקת מרק
מעולה💜
תודה מאיה
אם אין לי גבינה בולגרית אפשר להוסיף יותר מהגבינה הצהובה?
כן
היי אפרת,
ראיתי שכתבת שאפשר לוותר גם על הגבינות וגם על הקמח, את חושבת שאפשר לוותר על שניהם? או שהתכוונת לוותר על אחד מהם?
אפשר לוותר על שניהם.
דחוף!! אם משתמשים בברוקולי קפוא עדיין צריך להשים במים רותחים?? זה לא מובן במתכון
לא, אין צורך.
אפשר להשתמש בלי להכפיל כמויות בתבנית 26.5 ×32.5 עומק 5 ס”מ?
אפשר אבל קחי בחשבון שהיא תצא נמוכה.
אפשר להכין מראש?
נשמר טוב בקרור יומיים?
אפשר, מומלץ לשמור במקרר עד 4 ימים.
שלום
רציתי לדעת איזה גודל ביצה צריך?
היי,
אפשר גודל M או L.
מדוע הפשטידה יצאה רטובה מבפנים? קשור לזה ששמתי קוואקר ולא קמח?
אפיתי 50 דקות, אולי בטורבו יהיה יותר מוצלח?
אפיתי באינגליש ממתכת
היי,
יכול להיות שיצא רטוב יותר בגלל הקוואקר, אבל יתכן ולא סיננת היטב את הברוקולי והמים שהיו בו הרטיבו את הפשטידה.
דווקא סיננתי וייבשתי כמה שאפשר
בטורבו היא גם תצא טוב או שאין קשר? גם לא יצאה שחומה מלמעלה..
מתכון טוב אבל הביצוע שיצא לי פחות מוצלח
צריכה לנסות שוב
ובתבנית 12 שקעים ייצא יותר יבש? מה הכמויות אם כן?
הבנתי. את יכולה לנסות לאפות בטורבו, יש תנורים שזו התכנית המיטבית אצלם.
אפשר לאפות בתבניות מאפינס, יצא קצת יותר יבש. הכמות מתאימה לכ-20 מאפינס.
ואם אני רוצה כמות ל12?
תכיני חצי מהכמויות ויצאו לך 10 בערך. להכין 12 יהיהקשה כי הכמויות לא יהיו קלות למדידה.
הכוונה כמו הכמות שהכנתי לאינגליש ממתכת?
כן(:
אולי אנסה לשים גם קמח כוסמין במקום קוואקר וזה יהיה יותר יציב ויבש?
אפשר לנסות רק כדאי שהקמח כוסמין יהיה 50-70% ולא 100% מלא.
יצא מושלם!!!! הוספתי גם בצל ופטריות… תודה
שמחה לשמוע! תודה על השיתוף🙂
תודה ענקית על המתכונים הנפלאים!!
האם שייך להוסיף שמנת מתוקה לשדרוג
המתכון?
(וגם כדי לגוון טעמים, כי הכנתי והקפאתי כמעט את כל הפשטידות החלביות שלך – לקראת אירסי בתי ביום העצמאות 🇮🇱)
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊
אפשר להוסיף 2-3 כפות שמנת מתוקה.
פשטידה מעולה.. ממש אהבתי! תודה
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺
היי אפרת
מה אפשר לשים במקום קמח, לצליאקים…?
היי,
אפשר לשים קמח ללא גלוטן כמו תמי/כרגיל/מולינו… או לשים קמח חומוס או קוואקר.
לאיזה צורה וגודל לחתוך את הברוקולי?
יש לחתוך לחתיכות קטנות, לא משנה כ”כ הצורה. את הפרחים ניתן לפורר עם הסכין.
שלום לך.
הכנתי אותה כפשטידת כרובית במקום ברוקולי. (חבילת כרובית קפואה).
יצאה מצוין.
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤
הי, האם 800 גרם זה אחרי בישול? אם כן כמה צריך לפני בישול? הכוונה לברוקולי טרי
היי,
800 גרם זה משקל הברוקולי לפני הבישול.
פשטידה מעולה
תודה לך אפרת
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
שאלה.
האם לדעתך אפשר להמיר את הברוקולי בכרובית, גם של 800 גר’?
אגב,
3 פשטידות הברוקולי, נעשות אצלנו כל שבוע, לכל בוגר, ללקיחה-אין עליה.
היי,
כן, לא אמורה להיות בעיה עם כרובית(:
שמחה מאד שאתם נהנים מהמתכון❤
שאלה.
לגבי מלח ופלפל.
כמה מכל אחד לשים, לפחות ברמה בסיסית?
היי,
כפית מלח ורבע/ קצת פחות כפית פלפל שחור.
שלום אפרת.
2 שאלות:
1. אחת הגולשות הציעה להמיר אבקת מרק בחוויאג’. כמה לדעתך מהחוויאג’?
2. כתבת שאפשר לוותר על הקמח ואבקת האפייה.
הפשטידה תהיה יציבה? לא תתפרק?
1. את יכולה להוסיף כרבע כפית חוויאג’ אם את אוהבת את טעמו.
2. הפשטידה תהיה פחות יציבה כמובן, אבל עדיין בסדר.
הפשטידה יצאה לבנה מלמעלה. איך אפשר לתת לה גוון יותר טוב?לאפות עוד קצת או שזה יהרוס?(אחרי אפיה(
היי,
ניתן לאפות עוד כמה דקות כדי להשחים אלא אם כן הפשטידה נראית יציבה לחלוטין כך שלא כדאי להמשיך לאפות.
מהו המתכון לפשטידת פתיתי ברוקולי אם אני רוצה לעשות אותו פרווה?
היי,
לגרסה פרווה וותרי על הגבינות, ואת יכולה להוסיף תפוח אדמה בינוני מבושל ומעוך למחית.
הי, כמה מאפינס יצאו לדעתך מהתערובת?
היי,
תלוי בגודל התבניות שתשתמשי, יצאו בסביבות 20 יחידות.
האם אפשר לוותר על הגבינה הבולגרית והצהובה?
האם ניתן להשתמש בתבנית מאפינס מסיליקון? אם כן, מה יהיה זמן האפייה?
היי,
אפשר לוותר על הגבינה הבולגרית והצהובה.
אפשר להכין בתבניות מאפינס, זמן האפייה עשוי להתקצר ל-25-30 דקות (מומלץ לבדוק בכל מקרה).
בהצלחה!
שכחתי לשים אבקת אפיה..כמה זה נורא??
היי,
זה ישפיע על המרקם אך לא קריטי(:
יכלת לחסוך ים של שאלות אם רק היית מוסיפה לתיאור המתכון את השורה הבאה “אם משתמשים בברוקולי קפוא משקית אין צורך לחלוט, מספיק להפשיר ולחתוך”
הוספתי, תודה רוני(:
בכיף! ותודה על מתכון מעולה, הכנתי ויצא פגז.
שמחה מאד לשמוע😊
אם משתמשים בברוקולי קפוא קנוי, אז אין צורך לבשל אותו קודם?
היי,
אין צורך לבשל. אק להפשיר מעט🙂
היי
יש לי רק תבניות בגודל 32*26 או 28*12 (כמו אינגליש רייק)
באיזה תבנית עדיף להכין את הפשטידה? תודה!
היי אור,
את יכולה להכין ב-2 תבניות 12*28.
בהצלחה!
בוקר טוב אפרת אם יש לי שני ראשים של ברוקולי טרי מה משתנה מבחינת כמות הגבינות ותבלינים,תודה והמשך יום נעים😊
היי, אם מדובר בראשים לא קטנים מדי אין שינוי😊
בהצלחה!
היי אפרת אפשר במקום קמח לבן רגיל ואבקת אפייה להשתמש הקמח תופח אם כן מהי הכמות,תודה רבה😊
היי,
אפשר, באותה כמות של הקמח רק ללא הוספת אבקת אפייה🙂
אני רוצה להכין את גרסת הפרווה. האם לא להוסיף משהו לרכיבים? אני חוששת שהפשטידה תצא מאד נמוכה.
מה אפשר לעשות כדי שהפשטידה לא תצא רטובה?
היי, את יכולה להוסיף תפוח אדמה בינוני מבושל ומעוך למחית, וכדי לקבל פשטידה גבוהה יותר אפשר להכין בתבנית עגולה בקוטר 22.
חג שבועות שמח אפרת. אפשר להשתמש בפתיתי ברוקולי קפואים?
היי, אפשר😊 חג שמח!
היי אפרת,
קודם כל רוצה לציין שהמתכון מושלם וטעים! מומלץ מאוד! אני מכינה אותו המון..
יש אפשרות להכין ממחר (שישי) בבוקר, לשמור בקירור ולהגיש בערב שבועות (ראשון) הטעם לא יפגע?
והאם ניתן לחמם על הפלטה לפני ההגשה?
היי,
אין בעיה לשמור במקרר ולחמם על הפלטה לפני ההגשה.
חג שמח😊
שלום.
נהנת מאד מהאתר המיוחד והכייפי.
האם ניתן לטגן את הפשטידה?
היי שושנה,
מניחה שאפשר. בסיר נמוך רחב מספיק/מחבת עמוקה למשך כחצי שעה-40 דקות.
בהצלחה😊
הכנתי הפשטידה בתוספת פטריות ובצל יצאה נהדר ואף השתבחה אחרי יום במקרר.
שמחה לשמוע 🙂
תודה רוני
היי. לא הצליח לי 🙁 יצא לי כמו בעיקר ברוקולי בתנור עם קצת בצק מעל, לא פשטידת יציבה. השתמשתי בתבנית בקוטר 25, לא השתמשתי בגבינות והשתמשתי בברוקולי טרי אבל זה לא נראה לי הסיבה. אשמח לשמוע את דעתך 🙂
היי אילה,
בישלת את הברוקולי לפני וחתכת אותו?
בכמה ברוקולי השתמשת?
ערבבת את הברוקולי הקצוץ עם 3 ביצים ו3 כפות קמח?
היי אפרת,
יש לי רק 700 גרם ברוקולי, לעשות את המתכון כרגיל?
ומה ניתן לשים במקום בולגרית?,
אפשר מוצרלה?
תודה ושבוע טוב
כן תוכלי להכין את המתכון כרגיל גם עם 700 גרם
אפשר להשתמש במוצרלה במקום הבולגרית 🙂
פשטידה מעולה, תודה רבה !
שמחה שאהבת לילך 🙂
לילה טוב 🌸
במה להחליף אבקת מרק? מלח או חוויג\’ למרק?
אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים בסביבות כפית מלח
בנוסף תוכלי להכין גם אבקת מרק ביתית בבית במידה ותרצי 🙂
שבת שלום ❤️
אם אני רוצה להכין בתבנית בקוטר 24 ס\”מ בכמה להגדיל?
זה עדיין יצא אפוי מבפנים?
הכמות במתכון אמורה להספיק (הפשטידה לא אמורה לצאת גבוהה).
זה ייצא אפוי אבל אני ממליצה להכין יום לפני ולשמור במקרר או לפחות כמה שעות טובות לפני כי הפשטידה מתחילה להתייצב רק לאחר שהיא מתקררת.
תודה רבה!
באיזה עובי זה יוצא?
היי תפארת
תלוי בכלי שתבחרי בו-
בתבנית המלבנית יצא בערך בעובי של עוגה בחושה
הי אפרת,
למען הסר ספק, שמן לא מופיע ברשימת המצרכים.
אני רוצה להכין ללא גבינות – האם במקרה זה יש צורך בשמן?
תודה ושבת שלום.
אפשר להוסיף כף שמן אם את מוותרת על הגבינות.
שבת שלום 🌺
האם זה הכמויות לתבנית אינגליש קייק מקרטון גם?
ניתן במקום הקמח לשים קוואקר? ולהוריד ביצים? לאחת?
היי חן,
הכמות במתכון אמורה להספיק ל-2 אינגליש קייק חד פעמיות מקרטון.
אפשר לשים קוואקר.
עם ביצה אחת בלבד הפשטידה ממש תתפרק. אפשר לשים 2 ביצים אבל קחי בחשבון שהפשטידה תצא פחות יציבה.
אם אני רוצה 6 מאפינס אישיים
בכמה להוריד ביצים וכמויות?
ניתן להחליף קמח בקוואקר או שזה יורגש?
ניתן להוסיף בצל/פטריות לבלילה?
אם אלה מאפינס רגילים מקרטון תכיני חצי כמות ושימי 2 בצים קטנות.
אפשר לשים קוואקר.
אפשר להוסיף בצל מטוגן ועד חצי חבילת פטריות טריות מטוגנות.
ואם זו תבנית אינגליש קייק מקרטון מה הכמויות?
כמה קוואקר לשים?
כמה זמן היא נשמרת במקרר? כלומר במשך כמה ימים אפשר לאכול אותה?
כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
500 גרם ברוקולי מבושל מפורק לפרחים (ניתן להשתמש במקום בשקית ברוקולי קפואה)
2 ביצים
2 כפות קמח (שימי 3 כפות קוואקר)
שליש כפית אבקת אפיה
חצי קופסת גבינת קוטג’ (125 גרם)
2 כפות גבינה בולגרית מפוררת
2 כפות גבינה צהובה מגורדת
תיבול: כפית אבקת מרק, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור
הפשטידה נשמרת כ-4 ימים במקרר.
אם מורידים את הביצים לאחת ובלי אבקת אפייה זה לא ייצא פשטידה?
ולגבי פטריות ובצל, לטגן לפני ואז להוסיף לבלילה?
אני רוצה אותה פרווה.
הכפות קוואקר גדושות? היא תעלה כמו ששמתי קמח?
אם תפחיתי לביצה אחת זה ייצא פחות יציב.
אבקת האפיה לא קריטית.
לגבי פטריות ובצל – כן.
הכפות קוואקר רגילות. לא גדושות.
ניתן בכלל להמיר את הביצים למשהו אחר?
זה לא מומלץ, הביצים חשובות מאד למרקם.
ככה עם 2 ביצים באונגליש היא תצא יציבה? אפשר להוסיף בצל? ואם כן אז מטוגן או ככה חי חתוך קטן?
מניחה שזה יהיה בסדר. אפשר להוסיף בצל מטוגן.
הי אפרת יקרה
מה ניתן לתבל במקום אבקת מרק
ואיך ניתן להוסיף לשם מעט קישוא בשביל ילדה שלא נוגעת בירקות
אפשר להפחית קצת מכמות הברוקולי ולהוסיף קישוא מגורד.
דרך אגב, יש מתכון לפשטידת קישואים וברוקולי.
אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים בסביבות כפית מלח.
תודה על מתכון מוצלח, הכנתי אותו כבר כמה פעמים. הפעם הייתי רוצה להגדיל את הכמות לקילו ברוקולי. האם צריך להוסיף בכמות של הרכיבים? והאם ניתן להוריד את הביצים ולהוסיף משהו אחר במקום? אולי בננות? תודה
תכיני אותו דבר רק כדאי להשתמש בביצים גדולות.
לא מומלץ לוותר על הביצים.
אפשר להוסיף שום פטרוזיליה ובתל מטוגן
כן.
מה הכמות לתבנית אינגליש קייק אחת? או תבנית של 25 על 20? מה עדיף?
ניתן לוותר על ביצים/קמח? ולהוסיף בצל/שום/פטרוזיליה לתערובת?
ואם יש לי ברוקולי טרי כמה זה בכוסות חד פעמיות של שתייה חמה?
אם התבנית 20*25 גבוהה אפשר להכין את הכמויות שבמתכון.
על הביצים לא מומלץ לוותר. על הקמח אפשר.
אפשר להוסיף בצל/שום/פטרוזיליה לתערובת.
זה יוצא בערך 14 כוסות ברוקולי טרי קצוץ.
זה קריטי הקמח? זה יפגע בפשטידה?
אם אני רוצה את זה לארוחת ערב עם מה עוד אפשר לאכול פשטידה?
לא קריטי.
אפשר להגיש עם סלט עלים, אנטיפסטי, פסטה ברוטב שמנת/רוזה.
אם יש לי ברוקולי טרי, לחתוך את כולו פשוט? ואיך להקטין כמויות בהתאם לתבנית אונגליש קייק?
כדאי לחתוך בעיקר את הפרחים.
לתבנית אינגליש קייק יש להפחית את הכמויות בחצי:
400-500 גרם ברוקולי
2 ביצים
2 כפות שטוחות קמח
125 גרם גבינת קוטג’
כף וחצי בולגרית מפוררת
כף גבנ”צ מגורדת
חצי כף אבקת מרק, רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור
היי אפרת, אני רוצה להוריד את הגבינה הבולגרית בשל המלח. האם להוסיף במקום גבינה אחרת או רק לוותר? איזו גבינה היית ממליצה במקום? (אולי טוב טעם? טובורג?…)
אפשר פשוט לוותר.
הכנתי עם גבינה לבנה במקום קוטג\’, זה האריך מעט את זמן האפייה אך יצא טעים מאוד! תודה רבה על מתכונים קלים ומוצלחים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
הכנתי רק עם קוטג’ (כי זה מה שהיה בבית) ויצא מעולה!!
תודה על מתכון קל ומנצח!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
לי יש את כל המרכיבים חוץ מקוטג׳… אפשר לשים גבינת שמנת נפוליאון במקום?
עדיף גבינה פחות מוצקה (כמו שמנת חמוצה), אבל אם אין לך אני מאמינה שגם נפוליאון תעבוד.
שלום אפרת,
אני רוצה להכין את הפשטידה כמאפינס לבנות שלי.
הן מאוד אוהבות תירס ואני מנסה לחשוף אותן לעוד ירקות.
האם אפשר להוסיף תירס לפשטידה? אם כן,מה הכמות והאם יש צורך להפחית מכמות הברוקולי?
תודה רבה
אני מניחה שאפשר להפחית ל600 גרם ברוקולי ולהוסיף בסביבות כוס גרעיני תירס.
חזרתי לעדכן שיצא ממש טעים בשילוב עם התירס.
תודה רבה 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
אם אני רוצה פרווה לא צריך לשים משהו אחר במקום הגבינות??
אין צורך.
מעולה כל פעם מחדש! תודה תודה תודה 🙂
שמחה לשמוע ❤️
רוצה להוסיף גבינה לבנה במקום הבולגרית. כמה לשים? תודה!
אפשר פשוט לוותר על הבולגרית.
שלום. האם אפשר להכין את הפשטידה הזובגרסה פרווה וכשרה לפסח
אני מניחה שאפשר לשים 2 כפות מלאות קמח מצות (רצוי טחון דק) ולוותר על הגבינות.
מצוין נראה טוב מאוד. אני אחליף את הקמח בקמח קוקוס שיהיה ללא פחמימה !
היי, האם ניתן להקפיא?
כן אפשר.
פשטידת מעולה. כולם אהבו.
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת, רוצה להכין את הפשטידה הזאת היום, הפשרתי שקית של ברוקולי וכרובית קפוא (בערך 900 גרם), מניחה שזה גם מתאים 🙂 יש לי קופסת גבינת ריקוטה שרציתי לשלב, האם מתאים פה ואם כן, במקום משהו אחר או בנוסף? ושאלה אחרונה (סורי!) – אם אין לי אבקת מרק, בנוסף לכפית מלח וקצת פלפל שחור, איזה תבלינים מתאימים פה (לא רוצה לוותר לגמרי על תבלינים)? אולי קצת כורכום? כמון? תודה רבה ויום מקסים 🙂
מתנצלת ראיתי רק עכשיו.
900 גרם זה בסדר.
אפשר לשים ריקוטה במקום קוטג’.
מספיק לשים מלח ופלפל שחור.
תודה רבה אפרת! הכנתי אתמול והיה ממש ממש טעים!! כמעט ואין לי נסיון בהכנת פשטידות אבל עם ההצלחה הזאת, קיבלתי ביטחון להכין סוגים שונים מהאתר! שוב תודה – שדרגת לי את המטבח ממש 🙂 יום מקסים יקירה!
❤️
שלום אפרת, האם ניתן להוסיף לפשטידה עגבניות מרוסקות?
לא בטוחה אם כדאי.
שלום אפרת , אפשר להכין הכל מראש ויום אחרי להכניס לתנור ?
היי הדס,
אני ממליצה לך לאפות את הפשטידה יום לפני ולמחרת לחמם אותה בתנור. היא מתייצבת במקרר ויום למחרת תהיה יותר מוצלחת.
היי אפרת,
יש אפשרות להחליף את הביצים במחית תפוח אדמה או בקורנפלור?
תודה מראש.
לא יודעת, לא ניסיתי.
הי אפרת
אפשר להוסיף במקום הגבינות בטטה?
אם כן אשמח לקבל כמויות לשקית סנפרוסט ו 2 בטטות
תודה דיקלה
היי דיקלה,
2 בטטות לדעתי זה הרבה אלא אם כן אלה בטטות קטנות.
אפשר לשים בטטה גדולה או 2 קטנות מגורדות עם שקית סנפרוסט ברוקולי.
4 ביצים, חצי כוס קמח, חצי כפית אבקת אפיה, כפית גדושה אבקת מרק, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
אם אין בעיה שזה יהיה חלבי אני כן ממליצה להוסיף קופסת קוטג’ או גבינה לבנה.
*את הבטטה כדאי לגרד בפומפיה ולטגן לפני במחבת במשך 3-4 דקות.
מושלם.
לא נעים שהתחלתי לאכול לבד, כולם ישנים…
שמחה שאהבת 🙂
אני מעוניינת להכין את הפשטידה פרווה, מה לשים במקום הגבינות ?
תכיני אותו דבר רק בלי הגבינות.
חג שמח 🌺
היי אפרת,
האם אפשר לוותר על אבקת מרק?
תודה מיכל
כן. אם את מוותרת על אבקת המרק שימי בסביבות כפית מלח.
קליל להכנה וטעים.תודה!
שמחה שאהבת 🙂
הי- האם אםשר להחליף את הברוקולי בבטטה?
היי אוסנת,
אני חושבת שכדאי להכין את המתכון הזה – פשטידת בטטה.
היי אפרת תוכלי בבקשה לרשום לי כמות במידה ואני רוצה להכין כמות וחצי.
וכן אם אין לי בצל ירוק כמה בצל רגיל להוסיף במתכון המוגדל ?
תודה רבה
כמויות פי 1.5:
1200 גרם ברוקולי מבושל מפורק לפרחים (ניתן להשתמש במקום בשקית וחצי ברוקולי קפואה)
5 ביצים
4.5 כפות קמח לבן/מלא
כפית שטוחה אבקת אפיה
קופסה וחצי גבינת קוטג’ (375 גרם)
4-5 כפות גבינה בולגרית מפוררת
3 כפות גבינה צהובה מגורדת
תיבול: כף אבקת מרק (פרווה), כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
*אין בצל במתכון.
הי,
האם הכמויות משתנות אם אני משתמשת בקמח כוסמין מלא?
לא.
עשיתי לשבועות ויצא מושלם!!!!!!!😍😍😍😍😍😄😄😄👍
שמחה לשמוע 🙂
היי, באיזה קמח לדעתך ניתן להשתמש כדי שהפשטידה תהיה ללא גלוטן?
במתכון הזה אפשר לוותר על הקמח ואבקת האפיה ואין צורך להוסיף שום דבר במקום. אחרי שהפשטידה מתקררת לטמפ’ החדר היא אמורה להתייצב.
היי , האם המתכון מתאים לתבנית בגודל 28 ? מפחדת שיצא לי נמוך מידי .
מה גובה/עומק התבנית?
היי אפרת יקרה,
אפשר לאבנה במקום בולגרית? ואם כן מה הכמות?
תודה רבה. המטבח שלי הוא רק מהמתכונים שלך.
כן. מספיק לשים כף אחת.
תודה רבה אפרת, קלה להכנה ויצאה מעולה!! מכינה אותה שוב לחג שבועות.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!
תודה על המתכון, הפשטידה יצאה מעולה… אין כמו האתר הזה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מריה
האם צריך לחלוט ברוקולי קפוא?
לא. מספיק להפשיר קצת.
במה אפשרלהמיר את הקמח לגרסא כשרה לפסח?
קמח תפו״א? קורנפלור? תופח של פסח?
אני מניחה שאפשר לשים במקום הקמח 2 כפות מלאות קמח מצות (רצוי טחון דק).
יצא פשוט מושלםםם!!!
בלי קמח ואבקת אפייה ללא גלוטן.
תודה
דלית
נראה מעולה 🙂
תודה לך שחזרת לשתף!
פשטידה מעולה וקלה להכנה!
אין על המתכונים שלך 🙂
תודה רבה ושבוע נפלא
תודה מיכל 🙂
שבוע מקסים🌷
היי אפרת, אם אני משתמשת בברוקולי קפוא צריך להפשירו או לחלוט אותו? אולי כבר ענית לשאלה הזאת אבל יש כאן יותר מדי תגובות ואין לי זמן לקרוא את הכל. תודה!!
כדאי להפשיר קצת כדי שיהיה קל לחתוך אותו.
אפרת המון תודה! עשיתי בדיוק לפי המתכון ויצא מצוין, וגם מרשים 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה קרן ושבוע נפלא!
היי, מה יכול להחליף את הגבינת קוטג? ואם אני מוותרת על הגבינות מה לשים במקום?
תודה
היי שקד,
אפשר לשים במקום שמנת חמוצה או גבינה לבנה.
הכנתי לזניה גבינות. פשטידת ברוקולי. הוספתי לברוקולי גזר גמדי. מאותו מתכון הכנתי גם פשטידת פיטריות ובצל מטוגן (במקום הברוקולי).
יצא מעולה. תודה
מעולה 🙂
תודה נאוה ושבת שלום 🌷
היי אפרת, אני יכולה להחליף את הקמח הרגיל בקמח קונדיטור ללא גלוטן? אותה שאלה גם לגבי הפשטידת פטריות.. תודה 😊
היי רויטל,
אני פחות אוהבת שילוב של קמח קונדיטור בפשטידות. אם יש לך תערובת קמחים אחרת כמו קמח כרגיל או תמי אז עדיף.
בפשטידת הפטריות אפשר לשים 3 כפות קמח חומוס + חצי כפית אבקת אפיה (במקום הקמח התופח).
היי🙂
אני צריכה להכין תבנית גדולה לעבודה. מה יקרה אם אוסיף חבילת פסטה לכל העניין?
תודה רבה -לירז
היי לירז,
אני מניחה שאת יכולה להוסיף חבילת פסטה אבל תצטרכי להוסיף עוד 2 ביצים כדי שהפשטידה תהיה יציבה.
היי אפרת
איזה תבנית להשתמש ? הכמויות מתאימות לשקעים או תבנית חד פעמית בינונית?
תודה
היי לימור,
אפשר להשתמש בתבנית שקעים/מאפינס או תבנית מלבנית קטנה בגודל 20X30.
חג סוגות שמח! האם לדעתך שילוב במנה של גזר גמדי כ- 400 גרם עם 400 גרם ברוקולי ייצא טעים?
נראה לי שכן. כדאי לקצוץ קצת את הגזר.
חג שמח 🌺
תודה רבה!
אפרת הפשטידה יצאה מעולה עם הגזר! קיבלתי ים של מחמאות!
איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
עשיתי את הפשטידה בדיוק כמו במתכון
עפו עליה
תודה רבה
שמחה לשמוע!
תודה חנה 🙂
שלום
האם ניתן גם להוסיף פטרוזיליה קצוצה?
תודה מראש
כן אפשר.
היי,
יצא טעים מאוד!
אגב, יש לך מתכון לפשטידת קישואים?
תודה
תקווה
פשטידת קישואים.
מה יכול להחליף אבקת מרק? עוד מלח פלל?
כן. אם את מוותרת על אבקת המרק שימי בסביבות כפית מלח.
היי, אפשר לשים שיבולת שועל במקום קמח?
אני חושבת שכן בתנאי שמדובר בשיבולת שועל דקה/קוואקר ואם כן, כדאי לשים 4 כפות גדושות.
תודה! יצא מצויין.
היי אפרת ותודה על המתכונים הנפלאים:) האם אפשר במקום הקוטג לשים גבינה לבנה/שמנת?
תודה
כן, אפשר לשים גבינה לבנה או שמנת חמוצה.
פשטידה נהדרת !!!
תודה אייל, שמחה שאהבת 🙂
הי! אני רוצה להכין בתבנית שקעים במקום תבנית רגילה, יודעת כמה מאפינס יוצאים מהבלילה?
16-18 מאפינס.
היי, אני חולת צליאק השאלה מה אוכל לשים במקום קמח
היי זיוה,
במתכון הזה אפשר לוותר על הקמח ואבקת האפיה ואין צורך להוסיף שום דבר במקום. אחרי שהפשטידה מתקררת לטמפ’ החדר היא אמורה להתייצב.
היי,
אשמח לדעת אם ניסית להכין ולהקפיא. ואם כן, איך מומלץ לחמם אחכ?
תודה!!
היי עדי,
אין בעיה להקפיא לאחר שהפשטידה מתקררת לטמפרטורת החדר. מומלץ להפשיר לילה במקרר או להוציא להפשרה כמה שעות על השיש.
לאחר שהפשטידה הפשירה מומלץ להכניס אותה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 15-20 דקות.
שלום ותודה על המתכונים הנהדרים, לא הבנתי אם מגישים את הפשטידה קרה או חמה, כי רשמת שצריך להמתין שהיא תתקרר כדי לחתוך. תודה
מומלץ להגיש אותה חמימה או הטפ’ החדר פשוט רק אחרי קירור היא מתייצבת.
היי, אני רוצה להכין מחר אך יש לי שלוש שאלות – יש לי תבנית בגודל – רוחב: 17.5 ס”מ, אורך- 22 ס”מ, עומק: 4 ס”מ.. האם זה קטן מדיי? לגבי קוטג’ כמה אחוז? וברוקולי, אם קפוא אז לא לחלוט לפני? להכניס קפוא? תודה רבה!
היי שיר,
התבנית שציינת קטנה מידי. את יכולה להכין בתבנית הזאת ואת שארית הבלילה לשים בתבנית מאפינס או להכין בתבנית אחת בגודל 20X30 או בשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
לא משנה אחוז הקוטג’. אפשר 3% או 5% או 9%.
את הברוקולי הקפוא מספיק להפשיר בחוץ או לחלוט כדקה במים רותחים רק כדי לזרז הפשרה.
אפשר להשתמש בשקית שעועית ירוקה של סנפרוסט במקום הברוקולי? תודה
האמת שאין לי מושג, לא ניסיתי.
שמתי שעועית ירוקה והוספתי שום ורסק עגבניות. יצא טעים ובריא.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת תודה על המתכונים הנפלאים
שאלה בקשר לפשטידה הזו- אם מוותרים על הגבינות – מה שמים במקום?
היי מיטל,
אין צורך לשים דבר במקום.
יש אפשרות להחליף קמח בפסטה?
פחות מתאים במקרה הזה.
פשטידה טעימה בטירוףףףף שהכנתי מספר פעמים ורוצה להכין שוב אך נותרתי עם 2 ביצים בגודל לארג’.זה גם יכול להספיק למתכון?
יכול להיות שהפשטידה קצת תתפרק בחיתוך אבל זה לא נורא כל כך.
הי אפרת !
את יודעת אולי אם זה יוצא טוב בטוסטר אובן ? יש לי שקית ברוקולי של 680 גר’ זה מספיק ? ואני יכולה לוותר על הבולגרית או לשים משהו במקום ?
תודה רבה !!
היי רחלי,
לגבי טוסטר אובן, לא אמורה להיות בעיה. רק אם לא אפית בו בעבר אז כדאי לקרוא קצת לגבי אפיה בטוסטר אובן.
את יכולה להשתמש בכמות הברוקולי שיש לך ולוותר על הבולגרית. שימי כף אחת פחות של גבינת קוטג’.
עשיתי אתמול יומולדת לבעלי ממגוון המתכונים שלך הכל יצא פשוט אלוףףף ברמת של מסעדה !!
הכנתי את הבייגלה ירושלמי – הוספתי למעלה קצת שום ומלח יצא טעים ביותר רק שהוא נהיה לי חום כהה מהר מידי יכול להיות שזה בגלל שאפיתי על טורבו ?
לידו הגשתי את המרק בצל שלך ..יאמיייייי
והכנתי את הדג סלומון ברוטב חרדל ודבש וכמובן ואת הפשטידת ברוקולי הזאת הכל יצא- פשוט מעדן !
אפייתי בטוסטר אובן והיה מעולה תודה לך על הכל אין על המתכונים שלך !
איזה כיף לשמוע!
(לגבי הבייגלה, זה כנראה בגלל שאפית בטורבו).
תודה שחזרת לעדכן 🙂
המשך יום מקסים
כמה יחידות יוצא מהכמות?
כ-16 יחידות.
תודה רבה על המתכון הקל והטעים.
הכנתי 2 פשטידות, ברוקולי והשנייה בזל עם פיטריות.. יצא מדהים.
שוב תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
כבר פעם שלישית שאני מכינה את המתכון בדיוק ככה, יוצא מושלם מושלם מושלם! התבנית נגמרת כבר באותה ארוחה…
תודה רבה על מתכון מצוין!
כיף לשמוע 🙂
תודה גילי.
היי
אני רוצה להודות לך על המתכון המקסים והטעים.
מלי
תודה מלי, שמחה שאהבת 🙂
היי אני רוצה להכין בגרסת הפרווה אפשר להוסיף פטריות ואם כן,איך כמה ומתי להוסיף?
שנית,ברוקולי טרי צריך להרתיח?
אודה למענה מהיר זה להיום.
היי,
אם את רוצה להוסיף פטריות אז כדאי לשים כחצי סלסלה, לקצוץ אותן לטגן במחבת עד שהן מצטמצמות ומגירות נוזלים. אני ממליצה להוסיף בצל קטן ולטגן אותו עד להזהבה קלה לפני שמוסיפים את הפטריות.
לאחר מכן יש לסנן את הפטריות מנוזלים ולהוסיף לתערובת.
ברוקולי טרי יש לפרק לפרחים ולבשל במים רותחים במשך כ-10 דקות עד שמזלג ננעץ בקלות.
כמובן שלפרווה יש לוותר על הגבינות.
אפרת, מגיע לך כל הפירגונים.
תודה על עוד מתכון מנצח וטעים מאוד, הפטריות בהחלט הוסיפו ואני הוספתי מעל הפשטידה מעט שומשום.
דעי לך באותו היום אפיתי את עוגת הגבינה ועוגת גלידה, ויצאו ממש טעימים, (בעלי לא מפסיק לאכול מהם).
העוגה גלידה צריכה להיות במקפיא או שניתן להעביר מקרר?
ושוב תודה 😊
שמחה שהכל יצא טעים 🙂
עדיף לשמור את עוגת הגלידה במקפיא כי במקרר הקרם מתרכך ולא יציב.
המתכונים שלך זה סיפור הצלחה!
כל דבר שהכנתי מהאתר יצא פשוט מושלם!
תודה רבה 🙂
תודה ליטל! כיף לשמוע.
שבת שלום 🙂
פשטידה פשוט מעולה, חגיגה לאוהבי ברוקולי.
תודה ציפי 🙂
שבוע נפלא!
האם אפשר במקום קוטג לשים גבינת שמנת או גבינה לבנה ??..
כן, אפשר.
אם אופים בקאפ קייקס קטנים מאלומיניום כמה זמן אפיה?
מומלץ לשמן את התבניות לפני. זמן אפיה 25-30 דקות.
הי, אם אני רוצה לשים קמח תופח במקום קמח רגיל ואבקת אפיה כמה כמות לשים בבקשה? הסיבה שאני אוצה לשנות זה בגלל שהפשטידה לא מתרוממת לי והיא ממש ממש שטוחה. האם כשאחליף לקמח תופח זה יעזור?
היי טלי,
אפשר לשים 3 כפות מלאות קמח תופח. בדר”כ הקמח התופח הוא יותר לאווריריות. פשטידות בדר”כ לא מתרוממות כמו עוגה מאחר והן מכילות כמות קטנה של קמח ויותר חומרים “כבדים” מבחינת משקל כמו ירקות.
היי, תודה על המתכון, תכף מכינה, רק שאלה:
אם משתמשים בברוקולי קפוא (סנפרוסט) לא צריך לחלוט במים או להפשיר אותו?
להשתמש בו בו במתכון כשהוא קפוא?
תודה רבה!
היי טל,
אפשר לחתוך אותו כשהוא קפוא.
וואו יצא מושלם מושלם..טעים בטרוף.ממליצה בחום.
תודה אביטל, שמחה שאהבת 🙂
שבוע טוב,
הכנתי לשבת ויצא מעולה, הילד טרף!
תודה רבה על המתכון
שמחה לשמוע 🙂
תודה מיה ושבוע נפלא
היי אפרת,
אם מכינים בתבנית אינגליש קייק את הכמויות שרשומות, זה משמש ל-2 תבניות? תודה!
לדעתי כן. זה אמור להספיק ל-2 אינגליש קייק חד פעמיות.
היי, האם אפשר לעשות חצי ברוקולי חצי כרובית? אני מוותרת על הגבינות כדי שיהיה פרווה, יש טעם לשים שמנת פרווה כמו ריץ’ או שלא מתאים? תודה!!
היי נטע,
אפשר. מצרפת מתכון לפשטידת כרובית וברוקולי.
ניתן להכין פרווה ופשוט לוותר על הגבינות. אין צורך להוסיף שמנת פרווה.
יום מקסים
תודה!! אלופה!
היי איך אני יודעת אם הפשטידה מוכנה?
היי נופר,
יש לאפות לפי הזמנים הרשומים במתכון. ניתן לנעוץ קיסם ולוודא שיוצא יבש.
היי, עשיתי כמה מתכונים לאחרונה ומאד אהבתי, תודה רבה!
יש אפשרות להוסיף במקום הגבינות מרכיב אחר לפשטידה?
שמחה לשמוע 🙂
אפשר לוותר על הגבינות. אין צורך לשים שום דבר במקום.
היי אפרת,
מה הכמויות לתבנית של 6 פשטידות אישיות? בהנחה שאני משתמשת בברוקולי משקית קפואה
היי ליליה,
ממליצה להכין מחצית מהכמויות (חצי שקית קפואה של ברוקולי), 2 ביצים, כף וחצי קמח, רבע כפית אבקת אפיה וכו’).
אמורים לצאת בסביבות 8 מאפינס גדולים. אם נשאר אפשר להקפיא.
תודה רבה על המתכון!
פשטידה טעימה מאוד וקלה להכנה
תודה ניצן, שמחה שאהבת 🙂
אחלה מתכון, יופי של פשטידה!
תודה אייל 🙂
יום נפלא
אפשר להשתמש בקמח אחר, כוסמין למשל?
כן, אפשר.
האם אפשר במקום הגבינות להשתמש בכוס חלב סויה לא ממותק? אחרת המרקם הוא מרקם של חביתה. לא ניסיתי אבל מעניין אם מישהו ניסה.
היי☺
כרגע זה עדיין בתנור וכבר עברו יותר מ40 דקות, כמעט שעה מאחר והיא נראית עדיין לא מוכנה..זה ייצא טוב??
היי אביבית,
כשהפשטידה חמה היא נראית כאילו לא אפויה אך היא מתייצבת לאחר שהיא מתקררת לגמרי.
הי אפרת
נשארו לי המון גבינות ממאפים אחרים. קצת ריקוטה וקצת פטה ובולגרית ואני רוצה לערבב מכולן.
האם זה אפשרי?
בנוסף יש לי רק 400 גרם של ברוקולי טרי. זה מספיק?
רוצה לאפות בתבנית עגולה חד פעמית.
תודה מראש וחג שמח
היי עינת,
אפשר לשלב גבינות שיש לך.
400 גרם ברוקולי יספיק לתבנית אינגליש קייק או לתבנית עגולה 22-20. אני חושבת שבתבנית 24 היא תצא נמוכה.
חג שמח 🙂
היי.לגבי פשטידת ברוקולי.לא שמים בכלל שמן בפשטידה עצמה?!
תודה וחג שמח!
לא, אין צורך.
חג שמח 🙂
מתכון מעולה, אני אשמח לוותר על הביצים ולמצוא להם תחליף אחר?
אפשרי? ואם כן מה לשים במקום?
תודה!
היי נוי,
לא ניסיתי בפשטידה הזאת אבל יכול להיות שאפשר לשים כוס מלאה של מחית חומוס במקום. זאת אומרת למעוך גרגירי חומוס מבושלים ורכים (אפשר להשתמש בכאלה מקופסת שימורים).
היי אפרת
אם יש לי גבינה צפתית במליחות עדינה במקום הבולגרית, זה אפשרי?
או שפשוט לוותר ולא לשים בכלל?
כן דליה, אפשר.
עשיתי בתבנית שקעים,
ללא כל הגבינות
שמתי בטעות חצי כוס קמח
הוצאתי ברוקולי משקית קפואה ושפכתי עליו מים חמים וזה הספיק.
יצא מהמם!! במיוחד בזכות התבנית שקעים מסיליקון שקניתי לפני יומיים . זה יוצא מאד מאד מרשים!!
תודה רבה.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שלום,
אין לי בולגרית… מה אפשר להשתמש במקום? מוצרלה? גבינת עיזים? או יותר גבינה צהובה?
תודה!
כן, אפשר לשים גבינת עיזים או מוצרלה.
תודה רבה!!
היי ,אני רוצה להשתמש בשקית קפואה,האם לשים שקית שלמה? והאם צריך לבשל אותם קודם?
תודה רבה מראש
כן, אפשר לשים שקית שלמה. אין צורך לבשל לפני, רק להפשיר מעט וקצוץ.
יום מקסים 🙂
היי, האם אפשר להחליף את הגבינות בשמנת מתוקה?
היי דיקלה,
השילוב של הגבינות מוסיף טעם לפשטידה. אם אין לך בכלל גבינות אפשר לשים כשליש מיכל שמנת מתוקה.
יום נפלא 🙂
פשטידה מצויינת! הוספתי זרזיף של שמנת לבישול יצא מעדן 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
הי, אם אני רוצה שהפשטידה תהיה כשרה לפסח, מה עלי לעשות? תודה
היי הילה,
אני מניחה שאפשר לשים במקום הקמח 2 כפות מלאות קמח מצות (רצוי טחון דק).
תודה, וזה יוצא טעים או שאת ממליצה על פשטידה אחרת לפסח?
היי הילה,
זה יוצא טעים אבל פחות מאשר הגרסה הרגילה.
אני ממליצה על פשטידת הפטריות.
פשטידה ראשונה שאני מכינה בחיי
כל כך פשוט להכין ויצא מושלם!
תודה רבה!
תודה נופר, אני שמחה לשמוע!
שבת שלום 🙂
אהלן אפרת
1) האם במקום קוטג אפשר לשים גבינה לבנה רגילה של 5% ? (כרגע זה מה שמצוי בבית)
2) אם אני רוצה כמות פחותה, למשל 400 גרם, את שאר המרכיבים אני גם מחלק בחצי, או שמא י שמרכיבים שנשארים באותה כמות?
היי יעקב,
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק מחצית מכל המרכיבים במתכון (ביצים ממליצה לשים 2). אפשר להשתמש בגבינה לבנה ולשים 125 גרם.
יום מקסים 🙂
תודה אפרת.
שבת שלום
היי,
מה אמור להיות המרקם של הפשטידה?
היא יצאה לי רטובה מבפנים
היי רוני,
המתנת שהפשטידה תתקרר לגמרי לפני שטעמת אותה? כי היא מתייצבת רק לאחר קירור מוחלט לטמפ’ החדר.
באזה תבנית אפית אותה וכמה זמן?
היי יש לי תבנית מלבנית רוחב 27 אורך 32 עומק 6 איך מכינים מבחינת כמויות?
היי לילי,
כעקרון יש להכפיל את כל הכמויות ב1.5 אבל אם חשוב לך שהפשטידה תצא ממש גבוהה אז כדאי להכפיל ב-2.
יצא מצוין פשוט טעים!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה מאור ושבוע טוב
אפשר להקפיא?
כן, אפשר.
הי, אני מחפשת מתכון לליבת הברוקולי (הגבעולים)- לאחר שהשתמשתי בפרחים לסלט.
האם המתכון הזה מתאים?
תודה
היי שירי,
אפשר להשתמש במתכון הזה לגבעולים אבל בשילוב הפרחים.
היי, רציתי לדעת האם צריך לשמן את התבנית? ואם כן אז במה? בחמאה?
היי אביבית,
רצוי לשמן את התבנית. מומלץ בשמן רגיל אבל אפשר גם בחמאה.
מתאים לזה ירקות חתוכים בצד ואם כן איזה ירקות את ממליצה
כן, אפשר להגיש עם ירקות חתוכים. כל הסוגים: גמבה, פלפל צהוב, עגבניה , מלפפון, גזר וכו’.
אפשר גם להכין סלט ולחתוך את הירקות גדול ולהוסיף גם חסה.
פעם ראשונה מכינה
אפשר לקבל כמות מדויקת לתבנית אינגלישקייק אחת
תודה
היי אהובה,
כמויות לתבנית אינגליש קייק:
500 גרם ברוקולי מבושל מפורק לפרחים (ניתן להשתמש במקום בשקית ברוקולי קפואה)
2 ביצים
2 כפות קמח
שליש כפית אבקת אפיה
חצי קופסת גבינת קוטג’ (125 גרם)
2 כפות גבינה בולגרית מפוררת
2 כפות גבינה צהובה מגורדת
תיבול: כפית אבקת מרק, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור
שבת שלום 🙂
שבוע טוב
סליחה על השעה המאוחרת
אפשר לוותר על הבולגרית?
כן אהובה, אפשר.
בוקר טוב לך
עוד שאלה קטנה
איך חולטים ברוקולי (מכינה פעם ראשונה כמו שאמרתי)
תודה והמשך יום נעים
ממלאים סיר במים ומחממים על אש גבוהה עד שהמים רותחים (כשהם מבעבעים). מוסיפים את פרחי הברוקולי ומבשלים במשך כ-10 דקות עד שהם מתרככים. ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג. מעבירים למסננת ומצננים קצת.
בהצלחה ושבוע נפלא 🙂
תודה
האם החום וזמן האפיה נשארים אותו דבר?
ושוב תודה
טמפרטורה- אותו דבר.
משך אפיה – 35-40 דקות.
לא הצליח לי
היא נדבקה לי לתבנית
יכול להיות שלא שימנתי מספיק או שהיתי צריכה לחכות שתתקרר(הכנתי באינגלישקייק לא חד פעמי(
חבל 😐
באינגליש קייק שהוא לא חד פעמי חשוב לשמן היטב, יותר מתבנית חד פעמית.
חשוב גם להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה כי אז היא מתייצבת לגמרי. אגב זה נכון כמעט לכל פשטידה.
הי, ניסיתי את הפשטידה היום ללא הגבינות. במקום הקוטג’ שמתי בצל אחד בינוני. מודה שהשפטידה הפתיעה אותי בטעם הטוב שלה, תודה על מתכון מעולה. לפעם הבאה – האם אפשר להוריד ביצה אחת?
היי ליהי,
שמחה שהפשטידה יצאה מוצלחת.
תפקיד הביצים הוא לחבר בין החומרים כדי שהפשטידה תהיה יציבה ולא תתפרק. אפשר להפחית בביצה אבל קחי בחשבון שיכול להיות שכתוצאה מכך הפשטידה תהיה קצת פחות יציבה.
תודה על התשובה הזריזה 🙂 אגב אפשר לעשות בדיוק את אותו המתכון עם כרובית?
כן, אפשר.
היי, אפשר להשתמש בקמח כוסמין? האם זה משנה את המרקם? תודה
כן סבטה, אפשר.
זה לא ישנה את המרקם.
אם יש לי ברוקלי לא קפוא כמה זמן צריך לבשל אותו
היי משה,
אין צורך לבשל אותו. רק להשרות אותו דקה במים רותחים ולסנן.
היי,
אפשר לוותר על אבקת המרק? למה משמשת?
היי חן,
זה רק לטעם. אפשר לוותר ולתבל רק במלח ופלפל שחור.
תודה,
עזרת לי מאוד באירוח לחג…כיף שיש כמותך!
היי
אני רוצה לעשות בתבנית פיירקס מלבנית. אם כך באיזה כמויות אני צריכה להשתמש כדי שהפשטידה תצא טובה ולא נמוכה מידי ?
אשמח שתעני
תודה לך
היי אסנת,
מה גודל תבנית הפיירקס? רוחב, אורך וגובה (עומק).
התבנית היא 41x25x7.5
היי אוסנת,
את יכולה להכפיל את כל הכמויות ב-2 ואז הפשטידה תצא בגובה כ-6 ס”מ שזה גובה יפה (זאת אומרת ס”מ וחצי פחות מהגובה התבנית).
אוקיי אז מהכל להכפיל כמויות כולל הברוקולי נכון?
כמה לדעתך מלח אני צריכה לשים כדי שייצא טעים ולא תפל?
בדרכ אני שמה כפית
תודה על תשובתך המהירה
נכון, גם את הברוקולי.
לדעתי כדאי לשים לפחות 2 כפיות שטוחות מלח אם את מכפילה כמויות.
הכנתי אתמול ואמרתי לעצמי, טוב בטח ייצא נחמד, כמה טעים יכולה פשטידת ברוקולי לצאת? אבל יצא טעים מאוד מאוד מאוד וגם בעלי עף על הפשטידה! תודה רבה כמו תמיד על המתכונים המעולים!
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה מיטל 🙂
היי,
בתבניות שקעים/מאפינס אישיים, כמה צריך למלא כל שקע? (2/3 בגובה?) כמו כן, אם רוצים בטוסטר אובן, כמה זמן אפיה והאם צריך לכסות באלומיניום?
תודה רבה 🙂
היי מיה,
בתבניות שקעים מומלץ למלא עד 3/4 גובה.
כדאי להתחיל ב180 מעלות. במידה והפשטידה משחימה מהר בחלק העליון יש להנמיך ל160 מעלות ולהמשיך לאפות. אין צורך לכסות בנייר אלומיניום אלא אם כן הפשטידה משחימה מאור גם לאחר שהפחתת את המעלות ל160. זמן אפיה בסביבות 30-40 דקות.
היי, ממש הופתעתי שזה כל כך טעים וכל כך פשוט להכנה!! תודה רבה על מתכון נהדר!!
תודה אלינה, שמחה שאהבת 🙂
האם אפשר להמיר בתירס במקום ברוקולי?
היי אילדה,
זה יכול לשנות לגמרי את המרקם. ממליצה כבר להכין את פשטידת התירס.
יום נפלא 🙂
שלום,
האם אפשר להפחית קצת טת הכמות של הביצים? איך זה ישפיע?
היי קארין,
אפשר לשים 2 ביצים בלבד אבל קחי בחשבון שהפשטידה תהיה פחות יציבה ויותר מתפרקת בחיתוך.
שלום רב,
אודה לך מאוד באם תיידעי אותי למה הפשטידה יוצאת לי רטובה.
סוחטת את הברוקולי ופועלת לפי הנחיותייך.
עודף קמח תופח אולי משפיע?-
שמה שלוש כפות קמח אוסם תופח וכפית אבקת אפיה.
הכנתי אותה כבר פעם ויצאה טובה.
איפה הפעם טעיתי?-
תדה מראש.
היי אנו,
הקמח דווקא סופח את הנוזלים ולכן אם הפשטידה יוצאת רטובה כדאי אפילו להוסיף יותר קמח.
אגב אין צורך לשים כפית אבקת אפיה אם את שמה קמח תופח אבל זה לא משהו שקשור למרקם הרטוב.
הפשטידה מתייצבת לגמרי רק אחרי שהיא מתקרר לטמפ’ החדר. אולי את חותכת אותה כשהיא עוד חמה?
פעם הבאה אפשר להפחית את כמות הגבינה ל 125 גרם (לשים חצי קופסה) ולשים 5 כפות מלאות קמח (במקום 3 כפות). לדעתי זה עשוי לעזור.
יום נפלא 🙂
תודה רבה המשך יום טוב!
יצא מעולה! פשוט וטעים!
תודה קרין, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת בוקר טוב,אין לי קוטג’אבל יש לי גבינה לבנה 9% 500 גרם האם אפשר להחליף,ואם כן כמה כפות לשים?
היי רינת,
את יכולה לשים 5 כפות מלאות גבינה לבנה.
יום נפלא 🙂
שלום
ראיתי שרשמת שניתן לוותר בכלל על הקמח ואבקת האפייה, האם צריך לשים משהו במקום או שזה יוצא טוב גם בלי? זה יחזיק בתור פשטידה? פשוט כי חשבתי גם להשתמש בקמח ללא גלוטן. תודה
היי ענת,
שילוב של קמח ללא גלוטן בפשטידות הוא פחות מומלץ (לפחות עליי 🙂 )
במתכון הזה אפשר לוותר על הקמח ואבקת האפיה ואין צורך להוסיף שום דבר במקום. אחרי שהפשטידה מתקררת לטמפ’ החדר היא אמורה להתייצב.
יצא מדהים ביותר!!! תודה.
שמחה שיצא טעים!
יום נפלא
תודה רבה על המענה המהיר ועל הסבלנות:)
היי אפרת,
רוצה להכין את הפשטידה ואם אני משתמשת בשקית ברוקולי קפואה אותה צריך רק להפשיר ואין צורך לחלוט אותה?
תודה רבה:)
כן קרינה, מספיק רק להפשיר מעט ולקצוץ. אין צורך לחלוט במים. אם את רוצה לזרז את ההפשרה את יכולה לשים את הברוקולי הקפוא במסננת ולשטוף כדקה מתחת לברז.
האם אפשר להכין את הפשטידה עם קמח ללא גלוטן. האם עדיין להוסיף אבקת אפיה?
תודה
היי חוה,
את יכולה לוותר לגמרי על הקמח ואבקת האפיה (יכול להיות שקמח ללא גלוטן מעט ייפגע בטעם. אם את מחליטה לשים שימי כמות קטנה, נגיד כף גדושה אחת).
מהמם תודה חג שמח
תודה יוליה, חג שמח 🙂
ערב טוב.
אלופה אחת אין על המתכונים הטעימים והקלים שלך.
יש לי שאלה:
אני רוצה להכין לשבועות למוצ”ש אפשר להכין ולשים במקרר או להקפיא?
תודה רבה שבת שלום וחג שמח
תודה סימה 🙂
לגבי הפשטידה, אין בעיה. את יכולה להכין היום ולשמור במקרר עד למוצ”ש.
שבת שלום וחג שמח!
תודה רבה.
כל המתכונים לשבועות לקחתי מפה גם לחגים לשבתות ולכל השבוע.
שבת שלום וחג שמח
שלום,
רציתי לדעת על איזו גודל תבנית מדובר?
תודה
1
ראיתי שכבר שאלו.
תודה
איך יודעים אם הפשטידה מוכנה ?
תודה.
היי מזל,
הפשטידה אמורה להיות מוכנה אחרי 40 דקות. אם אחרי 40 דקות אפיה היא מזהיבה סביר להניח שהיא מוכנה.
בהצלחה 🙂
שלום רב,
לכמה יח’ מאפינס הכמות מספיקה?
תודה
היי חלי,
בסביבות 18 מאפינס.
יום מעולה 🙂
היי
תודה על המענה המהיר. כנראה שאכן הבעיה בגודל התבנית. השתמשתי בכמויות כפי שרשמת. עשיתי סיבוב נוסף בתבנית עגולה 24 ויצא מצוין. תודה.
מעולה 🙂
היי
השתמשתי בתבנית של 30X24
אולי התבנית מעט גדולה ולכן זה יצא נמוך. בדר”כ מומלץ להשתמש בתבנית 20X30.
גם חשוב שזה יהיה לא פחות מ800 גרם ברוקולי.
שמת 250 גרם קוטג’? גם זה תורם לנפח.
בוקר טוב
הכנתי את הפשטידה ויצא טעים טעים. ואולם היא יצאה נמוכה מאד כ-3 ס”מ. השתמשתי ב-3 כפות קמח תופח ושלוש ביצים. למה כל כך נמוך?
היי אורי,
מה גודל התבנית שהשתמשת בה?
שלום
כדי להגדיל את הפשטידה לתבנית בגודל 36X32 באיזה כמויות להשתמש. תודה.
היי אורי,
יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
צריך לקחת בחשבון שמאחר וזו תבנית גדולה זמן האפיה עשוי להתארך ל 55-60 דקות.
יום נפלא 🙂
היי
תודה
אם אני רוצה להוסיף פירורי לחם באיזה שלב להוסיף?לפני האפיה?
האם צריך לעשות משהו מיוחד או פשוט לפזר מעל הפשטידה?
היי שירה,
את יכולה לפזר פירורי לחם מעל הפשטידה לפני האפיה.
היי ערב טוב,
תודה רבה על המתכון, האם יש צורך באבקת אפיה?או להשתמש בקמח לבן רגיל?
היי מיכל,
את יכולה לשים 3 כפות קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה או 3 כפות קמח תופח (בלי אבקת אפיה).
ערב טוב,
אפשר לשים גם קצת שמנת לבישול? אם כן, צריך לוותר על משהו אחר במקום?
יש לי המון שמנת ואני לא יודעת מה לעשות איתה 🙂
היי יוליה,
את יכולה לשלב שמנת לבישול עם הקוטג’.
חוץ מזה יש מתכונים נוספים שאת יכולה להכין עם השמנת:
תפו”א מוקרם
כרובית מוקרמת
פשטידת פסטה וגבינות
רוטב רוזה
רוטב שמנת ופטריות
הי…כמה מלח ופלפל לשים? כף שטוחה?
היי חני,
אם את שמה כף שטוחה אבקת מרק מספיק לשים חצי כפית מלח וכרבע כפית שטוחה פלפל שחור.
הי,
לפי התמונה הפשטידה נאפתה בתבנית שקעים אך המתכון מתייחס לתבנית.
האם אפשר לאפות בתבנית שקעים, מה עדיף?
תודה, רבקה.
היי רבקה,
אפשר לאפות בתבנית שקעים/מאפינס ואפשר לאפות בתבנית מלבנית בגודל 20X31.
אני אישית אוהבת יותר לאפות בתבנית שקעים 🙂
היי צריך לשמן את התבנית קודם?
כן, מומלץ לשמן את התבנית.
יום מקסים 🙂
הי
אפיתי בתבנית שקעים מסיליקון, יצא יפה וטעים מאוד. מאוד מרשים לארוח.
תודה רבה.
הי
אם התבנית מסיליקון לא צריך לשמן, נכון?
היי רבקה,
שמחה שיצא טעים 🙂
גם אם התבנית מסיליקון עדיין מומלץ לשמן מעט את השקעים.
שבוע טוב!
היי,
האם אפשר להשתמש בפרמז’ן במקום הבולגרית והצהובה?
כן אפשר. לדעתי 3 כפות פרמז’ן יספיקו.
בהצלחה 😉
היי 🙂
אפשר להחליף את הקוטג׳ בגבינה לבנה?
פשוט כל מה שיש לי במקרר זה רק גבינה לבנה ובולגרית. או שעדיף לוותר על הקוטג׳ ולשים רק בולגרית?
תודה!
היי מיטל,
אפשר להשתמש בגבינה לבנה במקום הקוטג’.
בנוסף, שימי גם בולגרית מפוררת.
בהצלחה 😉
תודה רבה!
הוספתי גם קצת פסטה מבושלת.
יצא ממש טעים! 🙂
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי צהורים טובים
יש תחליף לקמח לבן ? אפשר לשים קוואקר או קמח שיפון או קינואה?
תודה חני
היי חני,
נראה לי שקמח שיפון הכי יתאים.
שבוע נפלא 🙂
היי… שכחתי לשים אבקת אפייה (עוד לא אפיתי) עד כמה זה קריטי?
לא קריטי, עדיין זה ייצא טעים 🙂
יצא נחמד מאוד 🙂
מאוד אוהבת את האתר שלך
תודה בודו 🙂
יום נפלא
את שקית הברוקולי של סנפרוסט גם צריך להרתיח?
היי חופית,
אם משתמשים בברוקולי קפוא אין צורך להרתיח.
יום נפלא 🙂
רוצה להכין בתבנית אינגליש קייק אחת. אני צריכה להוריד מהכמות?
כן חלי, לתבנית אינגליש קייק אחת תפחיתי את הכמויות בחצי (שימי 2 ביצים).
צהריים טובים,
ניתן להשתמש בקישואים במקום ברוקולי באותה מתכונת?
אם כן כמה קישואים, כמה זמן לאפות ואיזו גודל תבנית?-
תודה מראש ושבת שלום ומבורך.
היי אנו,
בגלל שלקישואים יש מרקם אחר אני לא בטוחה איך זה ייצא. עדיף להכין פשטידת קישואים רגילה- לחצי כאן למתכון.
שבת שלום 🙂
הי.
1. אם אני רוצה פרווה ומוותרת גם על הגבינות וגם על הקוטג, לא צריך שום תחליף?
2. אפשר לאפות במנג’טים קטנים לפשטידות ביס אישיות?
היי פנינית,
אין צורך בתחליף לגבינות ואפשר לאפות במנג’טים קטנים בתנאי שהם מיועדים לאפיה.
בהצלחה וסופ”ש נעים 🙂
אם יש לי תבנית בגודל 3 אינגליש קייק, איך להגדיל את הכמויות?
תודה
תכפילי ב1.5:
1200 גרם ברוקולי או שקית וחצי קפואה של ברוקולי
4 ביצים גדולות
4.5 כפות קמח
3/4 כפית אבקת אפיה
קופסה וחצי קוטג’ (סה”כ 375 גרם)
4-5 כפות גבינה בולגרית מפוררת
3 כפות גבינה צהובה מגורדת
כף גדושה אבקת מרק, מלח ופלפל שחור
ערב מצוין 🙂
צהריים טובים,
לאור ה”הצלחה”, וזה בכלל לא מובן מאילו,
אודה לך למרשם פשטידת בשר משולבת בירקות או…
כמובן קלה.
תודה מראש,
היי אנו,
אין לי מתכון לפשטידת בשר וירקות אבל אני אשתדל להכין ולפרסם בהמשך.
בינתיים יש באתר מתכון לפשטידת אטריות ובשר טחון.
המשך יום נפלא!
איזה אתר?-
איך נכנסים?-
תודה,
היי אנו,
המתכון נמצא באתר הזה. צריך ללחוץ על שם המתכון- פשטידת אטריות ובשר טחון, זה יעביר אותך לדף עם המתכון.
תודההההה!
מומלץ בחום.
יצא מעולההההה!
לקח כ-שעה אפייה, כנראה בגלל התנור.
רצוי כוס יין טוב ליד.
הרבה תודה וחג שמח!
תודה אנו! שמחה שיצא טעים 🙂
חג שמח!
שמתי קמח תופח במקום קמח רגיל (3 כפות וחצי כפית+ אבקת אפיה).
זה בסדר?-
בסדר גמור 🙂
די נצמדתי להוראות
והפשטידה שלי
שיחת היום
אני לא מערבבת את פרחי הברוקולי
אלא מסדרת אותם יפה במגש
ויוצקת את העיסה
ומוסיפה שמנת מתוקה
והחיים דבש!!
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום
ניתן להשתמש בברוקולי קפוא?-
איך, להפשיר אותו במים חמים על הכיריים?-
מה במקום גבינה צהובה?-
ניתן לפזר פירורי לחם מעל?-
תודה מראש,
היי אנו,
אפשר להשתמש בברוקולי קפוא. מספיק לשים אותו 2 דקות במים חמים ולסנן, כדי שיפשיר.
אפשר לוותר על הגבינה הצהובה ולפזר פירורי לחם מעל.
האם אפשר להוסיף כרובית בנוסף לברוקולי?
כן עדי, אפשר בהחלט.
מצרפת לך מתכון לפשטידת כרובית וברוקולי אם תרצי.
אם אני משתמשת בברוקולי טרי,הכמות זהה לברוקולי קפוא? תודה
היי יקירה,
את הברוקולי טרי יש לפרק לפרחים ולבשל במים רותחים במשך כ-10 דקות עד שמזלג ננעץ בקלות.
ועלייך להשתמש ב800 גרם ברוקולי.
בהצלחה😃
עשיתי לגן של הילדה, יצא מצוין תודה!!!
מצוין! שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום
איזה תבנית צריכים ? גודל ?
היי מישל,
תבנית מלבנית קטנה בגודל 22X31 או תבנית עגולה 24.
שבוע נפלא 🙂
היי אפשר להשתמש בגביע יוגורט במקום הקוטג’? תודה [=
כן נועה, אפשר.
יום נפלא 🙂
היי, באופן קבוע הפשטידות ײַוצאות לי שרופות מבחוץ ולא מוכנות מבפנים. יכול להיות שאני צריכה לשים את התנור על 160 מעלות?
היי יהודית,
אם זה כך כנראה שהתנור שלך חזק ולכן את צריכה לאפות על טמפרטורה נמוכה יותר. כן, תנסי פעם הבאה לשים ב160 מעלות.
חג שמח ושנה טובה 🙂
האם אפשר לשים קמח תופח במקום קמח ואבקת אפייה? ואם כן כמה? תודה
כן שני, אפשר לשים 3 כפות קמח תופח.
שבוע נפלא 🙂
Wowwwwwwwww
פעם ראשונה שאני מכינה פשטידה וזה יצא פשוט מעולה!!
איזה כיף לשמוע!
תודה ושבוע נפלא 🙂
שלום! אפשר להשתמש בשמנת חמוצה במקום קוטג’?
כן יאנה, אפשר.
מה גודל התבנית להכנת הפשטידה?
אשמח לדעת מה ניתן להוסיף על מנת להעשיר את הפשטידה בטעם וגם במראה
היי דורית,
הכמות מספיקה לתבנית מרובעת מלבנית בגודל 22X31 (גודל של 2 תבניות אינגליש קייק צמודות).
ככל שתשימי יותר גבינות מסוגים שונים כך הפשטידה תהיה טעימה יותר (אפשר לשלב בתוך התערובת גבינה בולגרית מפוררת, גבינה צהובה מגורדת, פרמזן מגוררת וכדו’).
לשיפור המראה אפשר לפזר מעל הפשטידה גבינה צהובה מגורדת.
הפשטידה פשוט מעולה!!! ויתרתי על א. המרק, יצא מהמם!!!
שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן 🙂
מי שרוצה לוותר על אבקת מרק יכול להשתמש בחוואיג’ למרק. להשיג בחנות תבלינים איכותית. מספק++
תודה על ההמלצה עדי 🙂
המלצה למי שרוצה לוותר על אבקת מרק, התחילו להשתמש בחוואייג’ למרק, בהחלט מספק++
היי – האם אפשר להשתמש בגבינת פטה במקום בולגרית?
תודה רבה
כן חגית, אפשר.
חג שמח 🙂
היי, רציתי לשאול יש לי בערך חצי שקית ברוקולי קפוא 800 גרם אני רוצה להכין את הפשטידה פרווה אני צריכה להוריד כמויות ואם כן מה בדיוק להשים וכמה? אפשר בתבנית עגולה?
היי טליה,
אם את מכינה מחצי שקית ברוקולי ורוצה שהפשטידה תהיה פרווה את צריכה להפחית את הכמויות בחצי.
אלה הכמויות: חצי שקית ברוקולי, 2 ביצים, 2 כפות שטוחות קמח, רבע כפית אבקת אפיה, חצי כף אבקת מרק, קמצוץ מלח ופלפל שחור.
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק או עגולה בקוטר 20.
חג שמח 🙂
היי, רציתי לשאול יש לי בערך חצי שקית ברוקלי קפוא אני רוצה להכין את הפשטידה פרווה צריך להוריד בכמויות? ואם כן מה בדיוק להשים שהיא תצא טובה??
היי 🙂
האם הברוקולי אמור להיות מעוך או פשוט חתוך?
היי עילית,
פשוט לחתוך עם סכין.
יום נפלא 🙂
ממליצה. עשיתי כבר מספר פעמים. אני עושה עם 2 ביצים בלבד ובלי בולגרית. יוצא מצוין אפילו ככה.
תודה תמר על השיתוף וההמלצה!
שבת שלום 🙂
פשטידה מעולה!!
שבת שלום:-)
תודה אורית! שבת שלום 🙂
פשטידה מעולה תודה
תודה מירב, שמחה שאהבת את הפשטידה 🙂
מעולה!
תודה רבה
שמחה אהבת 🙂
שבת שלום!
האם אפשר להשתמש במדליוני תרד במקום ברוקולי?
היי רותם,
אני לא יודעת לומר בוודאות איך זה ייצא בפשטידה הזאת אבל אני ממליצה להכין את פשטידת התרד עם מדליוני התרד-
https://www.10dakot.co.il/%D7%A4%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%93%D7%AA-%D7%AA%D7%A8%D7%93/
שבוע נהדר 🙂
היי
אם אני רוצה שהפשטידה תהיה פרווה, מה לשים במקום הגבינות? ומה המינונים אם ככה?
תודה 🙂
היי שני,
את יכולה להכין את הפשטידה בלי הגבינות ואין צורך לשים במקומם דבר.
תנסי להחליף עם טופו- זה פרווה
פשטידה מעולה
הכנתי בתבנית אישית כך שאפשר לקחת לעבודה
קלה ומעולה- מומלץ
התנור שלי לא משהו אבל לקח לי בערך שעה בתנור
תודה שרון, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום!
בוקר טוב האם ניתן להכין יום קודם בתבנית לשמור במקרר ולהכניס למחרת רק לתנור?? תודה רבה. גלית
היי גלית,
אין בעיה. אפשר גם לאפות את הפשטידה היום ולחמם מחר בתנור.
שבת שלום 🙂
אפשר להכין מראש ולחמם במיקרו?
(אני מכינה באינגלישקייק) פשוט אני רוצה להכין מראש לחתוך לפרסות ולחמם במיקרו
כן, אפשר.
איזה אבקת מרק?
הי,
אבקת מרק בטעם עוף (יש גם פרווה) או בטעם ירקות.
פשטידה מצויינת, טעימה מאוד!