זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 75-80 דקות
מס’ מנות: 6 יחידות
מצרכים:
6 נתחי פרגיות פרוסות, נקיות מעצמות ועור
150 גרם בשר בקר טחון
חצי בצל בינוני קצוץ
גזר קטן מגורד
שן שום שמנה
תבלינים לתערובת הבשר: כף רסק עגבניות, רבע כפית כמון, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
תיבול הפרגיות: כף גדושה רוטב טריאקי
רוטב לפרגיות הממולאות: 4 כפות רוטב טריאקי, שליש כפית פפריקה מתוקה, קמצוץ פלפל שחור
*נייר כסף/אלומיניום
אופן הכנה:
–הכנת תערובת המילוי: מטגנים בצל עם כף שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והגזר ומערבבים כדקה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים במשך 2-3 דקות, עד שמנה את צבעו ללבן. מתבלים ברסק עגבניות, כמון, מלח ופלפל שחור, מערבבים דקה ומסירים מהאש. מצננים מעט את התערובת.
-מחלקים נייר כסף ל6 ריבועים בגודל 20X20 ס”מ.
-מתבלים את הפרגיות בכף גדושה רוטב טריאקי. פורשים פרגית על ריבוע נייר כסף ומניחים בצד אחד שלה כף גדושה מתערובת הבשר, מגלגלים את הפרגיות.
עוטפים את הפרגיות הממולאות בנייר כסף ומהדקים בצדדים. חוזרים על הפעולה עם כל הפרגיות ומניחים בתבנית.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל20 דקות.
-לאחר מכן, הופכים בזהירות את הפרגיות צד (עם נייר הכסף) וממשיכים לאפות במשך 20 דקות נוספות.
מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את נייר הכסף מהפרגיות ומחזירים את הפרגיות לתבנית. שופכים עליהן 4 כפות רוטב טריאקי ומפזרים מעל כשליש כפית פפריקה מתוקה וקמצוץ פלפל שחור. מחזירים לתנור ל 25-30 דקות נוספות, עד להזהבה (מומלץ לחצות פרגית אחת באמצע ולבדוק האם היא מבושלת לגמרי- כשהפרגית לבנה מבפנים היא מוכנה. אם היא עדיין ורדרדה מפנים -יש להחזיר את הפרגיות לתנור ל 10-15 דקות נוספות).
היי יקירה, יש לי סטייק פרגית
זה מתאים? ייכנס מילוי? רציתי עם אורז ובשר טחון
תודה
כן
וצריך לבשל את האורז?
תודה רבה
כן רצוי.
היי אפרת רציתי לשאול האם אפשר להכין יום קודם ולמחרת לחמם? ואם הכנתי ביום שישי ואני רוצה את זה לבוקר אפשר לחמם על הפלטה? ואיפה לשמור את האוכל אחרי שהוא מוכן עד שאני מחמם במקרר או במקפיא?
היי,
אפשר להכין יום קודם, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה בתנור/פלטה וכו’.
אם מדובר על יום-יומיים לפני ההגשה אין צורך להקפיא ואפשר לשמור במקרר.
היי אפרת אם אני רוצה לסגור עם קיסם בשני הצדדים במקום נייר כסף האם אני צריך לכסות עם נייר כסף את התבנית עם הפרגיות באפיה הראשונה?
היי,
הנייר לא נועד רק לסגירת הפרגיות, הוא גם שומר עליהן שיצאו עסיסיות.
לכן פחות כדאי לסגור את הפרגיות עם קיסם ולכסות את התבנית.
אפרת היקרה
יש לי 500 גרם בשר טחון
מה הכמויות האחרות למתכון לכמות טחון כזו?
תודה מראש 🌹
היי,
תכפילי כמויות פי 3.
בהצלחה(:
אפשר כמויות ל-8 נתחי פרגית?
כמויות:
8 נתחי פרגיות, 200 גרם בשר טחון, חצי בצל גדול, גזר בינוני/גדול, 2 שיני שום קטנות.
תבלינים לבשר: כף ושליש רסק עגבניות, שליש כפית כמון, שליש כפית מלח, קורט פלפל
תיבול לפרגיות: כף ושליש טריאקי
רוטב לפרגיות ממולאות: 5 כפות טריאקי, חצי כפית פפריקה, קורט פלפל
תודה רבה !! מעריכה מאוד!!!
יצא מעולה תודה רבה על מתכון פצצה הגשתי לצד אורז לבן
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף😊
שלום אפרת!
תודה רבה לך על המתכונים המדהימים.
רציתי להכין פרגיות ממולאות באורז בלבד. בלי בשר.
יש לך מתכון?
ניצה
היי ניצה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
כדי להכין את הפרגיות עם אורז מטגנים בצל עד להזהבה, מבשלים 1/2 כוס אורז עם 1/2 כוס מים וכפית שמן עד לאידוי המים כ10 דקות.מערבבים את תערובת הבצל עם האורז, מוסיפים מלח ופלפל. ממשיכים כרגיל וממלאים את הפרגיות באותה צורה שבמתכון.
שבת שלום🙂
האם ניתן להכין ביום שישי ולחמם במוצאי שבת שזה ערב החג.
וגם באיזה חום לחמם ולכמה דקות
היי חנה,
אפשר להכין בשישי, לשמור במקרר ולחמם בתנור על 170 כ10 דקות.
חג שמח!
היי, האם אפשר להשתמש בנייר אפייה במקום נייר כסף? בגלל הבריאות..
אודה לך על תשובתך המהירה
כן.
תודה על התשובה המהירה
היי, יצא מדהים, תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי, האם ניתן למלא בחזה טחון במקום בבשר טחון?
כן אפשר.
היי
אפשר להכין ולהקפיא?בערך לשבועיים?
אני חושבת שכן.
היי אפרת האם אפשר עם חזה עוף(שניצל דק)? לא ייצא יבש המעטפת?<
כן אפשר.
תודה רבה על האתר אנחנו נהנים ממנו מאוד!
הכנסתי את הפרגיות לתנור לסגירה ראשונה ולא שמתי רוטב טריאקי על הפרגיות כי אני רוצה לבשל אולם טחרי שהם יתפסו צורה בתנור.
יש לך רוטב אחר שיתאים למתכון ולא טריאקי ודומיו? בעלי לא אוהב:/
היי אסתי,
מצרפת לינק לרטבים שאפשר להכין – מרינדות לפרגיות.
מרינדת לימון תתאים למתכון הזה?
יתאים גם לתנור?
כן.
יפה מאוד
הי אפרת.
האם אפשר להוסיף אורז? אם כן, האם עש דגשים מיוחדים? חצי בישול וכד’
הכוונה להוסיף אורז לתערובת הבשר? אפשר, כדאי שהאורז יהיה מבושל.
הייי,
האם ניתן להחליף בחזה עוף?
ואשמח לדעת אם יש לך מתכון לחזה עוף ממולא בבשר טחון רוטב אדום?
אפשר להכין עם חזה עוף פרוס לשניצלים.
ולא, אין לי מתכון..
היי רציתי לעדכן, הכנתי את המתכון עם חזה עוף במילוי של אורז עם חמוציות וגזר וצנוברים גם המתכון שלך ויצא טעים ביותר…
תודה
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שלום,
לא הרבה באתר אבל בחג האחרון חגגנו על המתכונים שלך…
הכנתי את הפרגיות בגירסא ממולאת בירקות מאודים (מהמתכון של העלי פילו) יצא מהמם!! כולם התענגו…
נהנית מההסבר הפשוט והברור לכל אחד, והתמונות להמחשה עושות חשק להכנס למטבח…
מצורפת תמונה מהתוצר, ומיד מצרפת תגובה גם למתכון המוצלח של הפרוסות בשר עם פטריות.
תודה על הכל!
אפרת
שנה טובה 🙂
נראה מעולה!
תודה שחזרת לעדכן.
שלום רב
פעם ראשונה באתר…
האם אפשר להשתמש במקום טרייאקי ברוטב ספייסי צ’ילי?
תודה רבה
ברוכה הבאה 🙂
כן אפשר.
תודה רבה
נעים להיות כאן…
מה אפשר לשים במקום טריאקי?
תודה
מה מומלץ סילאן או דבש וצילי מתוק?
אפשר לשים במקום 4 כפות שטוחות סילאן.
היי אפשר למרוח רק סילאן על הפרגיות ואז למלא את הפרגיות?
היי עדי,
אפשר למרוח סילאן בלבד ולמלא את הפרגיות. לאחר שמסירים את נייר הכסף כדאי להוסיף עוד קצת סילאן בשביל הצבע.
לגבי סילאן או דבש וצ’ילי, שניהם טעימים. הסילאן פשוט נותן יותר צבע.
חג שמח 🙂
היי אפרת,
האם במקום הטריקאי אפשר לתבל בדבש וצ’ילי? (ע”מ שיהיה כשר לפסח…). כשאנחנו עושים על האש תמיד שמים דבש וצ’ילי על הפרגית ויוצא מצוין 😊
תודה מראש וחג שמח.
מירי.
כן מירי, אפשר.
חג שמח 🙂
האם צריך לכסות את התבנית אחרי שמוציאים מהנייר כסף?
לא, אין צורך.
היי אפשר להמיר את הבשר הטחון בעוף טחון??
אפשר אבל יותר טעים ועסיסי עם בשר טחון.
ואגב, אני שולח תמונה מהחלות של השבת האחרונה (על הפעם הראשונה.. מי האמין..)
תקשיב, זה נראה מושלם 🙂
בקשר לתיבול, לא הבנתי האם למשל כף גדושה טריאקי הכוונה לכל פרגית? או לכולם? וא״כ איך מחלקים א״ז בשווה? בקיצור איך לתבל באופן הכי טוב?
(חסיד מושבע של האתר 😋 בעצם כל המשפחה 👨👩👧👩👩👦👦👨👨👦👦)
מארה״ב הרחוקה
היי שרוליק,
כיף לשמוע שאתה נהנה מהאתר ובזכותך גם כל המשפחה 🙂
כף גדושה טריאקי זה לכל הפרגיות יחד.
בסוף (אחרי האפיה עם נייר הכסף) שופכים עליהן גם 4 כפות טריאקי נוספות.
יצא ממש ממש טעים! רוב המתכונים הם מהדף שלך ואין פעם שלא יצא מושלם! תודה רבה לך! עוקבת אחרי הדף שלך מ2010
נראה מצוין! תודה מישל 🙂
איזה רוטב טריאקי? חריף או מתוק?
רגיל מתוק.
אליפות!!!
🙂
תודה 🙂
היי הכנתי עכשיו והיו לי יותר פרגיות אז עשיתי כמות יותר גדולה של המילוי של הבשר טחון ונשאר לי
האם אפשרי להקפיא את המלוי של הבשר טחון שנשאר לי במחבת כי אין לי יותר פרגיות
כן אורטל, אפשר להקפיא.
חג שמח 🙂
שלום
רציתי לדעת אם אפשר להקפיא את הפרגיות הממולאות-
אם כן האם בשלב לפני האפיה או אחרי?
תודה רבה
לדעתי עדיף להקפיא לאחר אפיה.
יום מקסים 🙂
וואוו, איזה מהירות!
תודה רבה!
שלום
רוצה להחליף את המילוי בירק בלבד מה את ממליצה כולל התבלון .
תודה
היי דודו,
אפשר להכין את מילוי הירקות כמו במתכון הזה – בצק פילו ממולא בירקות או אגרול ממצה.
היי אפרת
הכנתי כרגע את הפרגיות (עם סילאן כי טריאקי זה חמץ) נותר לי תערובת מהבשר טחון, יש לך ריעיון מה אפשר לעשות עם מה שנשאר?
מאחלת לך חג שמח ותודה על מתכונים נהדרים.
היי חלי,
מצרפת לינק למתכונים עם בשר טחון. תסתכלי על אלה שהם כשרים לפסח כמו מצה מגולגלת, מפרום, קציצות בשר ברוטב, אורז עם בשר וכו’.
חג שמח 🙂
הכנתי לאורחים לשבת ויצא טעים מושלם ומהמם
כולם התקשרו לשאול על המתכון
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂
הכנתי לכבוד שבת בפעם השניה כבר ויצא מושלם
תודה סאלי, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!
היי תודה הכנתי עכשיו לכבוד שבת יצאה נפלא מתכון קל וטעים, לא היה לי טריאקי המרתי את זה במה שהצעת…
פעם ראשונה נכנסת לאתר שלך ממש כיף
תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום
הכנתי יצא מושלם!
אשמח לעצה לפעם הבאה איך ליצור את הפרגית שטוחה כמו בתמונות כי הסתבכתי עם הניקיון שלהן. אני משערת שחזה עוף לא מומלץ כי הוא יבש יותר
היי שמרית,
כדאי לקנות פרגיות יחסית גדולות. את הפרגיות מומלץ לפרוס, להניח עליהן שקית אוכל ולדפוק קצת בעזרת פטיש או מערוך כדי לשטח אותן. הפרגיות אמורות להיות כבר נקיות. רק אם יש בהן שאריות של גידים או סחוס אפשר להסיר עם סכין.
חזה עוף אכן ייצא יבש יותר.
יש מצב שאפשר לעשות עם חזה עוף במקום הפרגיות
היי ניצה,
אני מניחה שאפשר.
האם ניתן לכסות הפרגיות בנייר אפיה
היי חיה,
את מתכוונת לעטוף אותם בנייר אפיה במקום נייר כסף? אם כן אז אני מניחה שאפשר.
שלום,האם אפשר להוסיף לתיבול צ’ילי מתוק ?חג שמח
כן, אפשר להוסיף כף צ’ילי מתוק.
שנה טובה 🙂
שלום לך.
תודה על המתכונים המעולים שלך!
האם אפשר ומתאים להוסיף לבשר הטחון פירות יבשים?
כן, מתאים בהחלט.
שנה טובה 🙂
אין לי רוטב טריאקי…במה אפשר להמיר אותו?
היי מתן,
אפשר לשים במקום 4 כפות שטוחות סילאן או שאפשר לערבב כרבע כוס מים עם כף פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור (לדעתי הסילאן מומלץ יותר)
היי,
בתנור שמים על מצב אפיה (כמו לעוגות) או על גריל?
היי קרן אור,
מצב אפיה רגילה (כמו לעוגות).
שבת שלום 🙂
היי,
בתנור שמים על מצב אפיה (כמו שמכינים עוגות) או מצב של גריל ?
היי קרן אור,
בתוכנית האפיה הרגילה- קו עליון וקו תחתון (כמו שאופים עוגות).
הי אפרת יקרה.
אני קצת חוששת לאפות עם נייר כסף (שמעתי שהם מפרישים חומר מסוכן).יש מצב לגלגל ולסגור בקיסם ולהימנע משמוש בנייר כסף?
שוב, חייבת לציין שבשבילי אין על האתר שלך!!! פשוט נהדר!!! רב תודה!
היי יסכה,
את יכולה לסגור בקיסם משני הצדדים או לקשור בחוט קשירה מיוחד לאפיה (אם יש לך). אם יש לך אפשרות לכסות את כל התבנית בשלב הראשון, זה מצוין (גם אם לא, זה לא נורא).
תודה רבה על הפירגון 🙂 יום נפלא!
היי, אמנם זה לא בדיוק מתכון של 10 דקות כמו שחושבים, אבל יוצא כל כך טוב וטעים שזה שווה את זה! זו הפעם הרביעית שאני מכין. פשוט מעולה!
העיקר שבסוף זה יוצא טעים, זה הכי חשוב 🙂
תודה מאיר ושבת שלום
תודה על התגובה המהירה
היי
נישמע מתכון מעולה וגם ניראה טוב השאלה אם תוספת של פטריות במילוי יהיה גם טוב
תודה מראש
כן סופיה, נשמע מעולה 🙂
האם אפשר להכין את הפרגית עם המילוי (כולל לגלגל בתוך הנייר כסף) ולאפות ביום למחרת, שהוא יום האירוח?
כן לאה, אין שום בעיה.
אפשר במקום גזר לשים כוסברה או משו?
כן הודיה, אפשר לשים כוסברה קצוצה.
תודה רבה יצאה ממש טעים הכנתי לערב שבת …
מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ליאורה ושבוע נפלא
מה אפשר לשים במקום הטריאקי בכדי שלא יהיה סוכר?
היי חן,
אפשר לערבב 4-5 כפות מים עם כף פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור.
שבת שלום 🙂
הי.אפשר לעשות אותו הדבר עם חזה עוף?
ואולי גם לטגן במחבת ?
היי רבקה,
אפשר להכין עם חזה עוף פרוס לשניצלים.
אם את רוצה לטגן במקום לאפות בתנור תטגני את הגלילות משני הצדדים, קודם מהצד הפתוח כדי שייסגר ואח”כ תכסי את הסיר ותבשלי עד אש נמוכה כ-40 דקות. יש להוסיף כחצי כוס מים לסיר ולבדוק מידי פעם שהתבשיל לא מתייבש ושיש רוטב בתחתית הסיר (אם אין- יש להוסיף עוד מים ורוטב טריאקי).
בהצלחה 🙂
יצא טעים תודה 🙂
שמחה לשמוע!
שבוע טוב 🙂
מאיזה חלק של בשר טחון כדאי לבקש מהקצב?
היי דור,
במקרה הזה כל חלק של בשר שמתאים לטחינה מתאים (צוואר, צלעות וכדו’).
שבת שלום 🙂
נשמע מתכון מעולה רציתי לשאול אם אפשר גם בבישול
היי אסף,
אפשר לבשל את הפרגיות הממולאות בסיר.
אפשר לקשור אותן בחוט ולטגן מכל הכיוונים כדי לסגור אותן. אח”כ אפשר להסיר את החוט ולבשל אותן ברוטב טריאקי ולהוסיף לו שליש כוס מים לפחות. לכסות את הסיר ולבשל באש נמוכה-בינונית כ- 45-60 דקות. מידי פעם יש להרים את המכסה ולהרטיב את הפרגיות ברוטב שבתחתית הסיר. אם הרוטב מתייבש יש להוסיף עוד מים וטריאקי.
בהצלחה 🙂