שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 75-80 דקות

מס’ מנות: 6 יחידות

מצרכים:

6 נתחי פרגיות פרוסות, נקיות מעצמות ועור

150 גרם בשר בקר טחון

חצי בצל בינוני קצוץ

גזר קטן מגורד

שן שום שמנה

תבלינים לתערובת הבשר: כף רסק עגבניות,  רבע כפית כמון, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

תיבול הפרגיות: כף גדושה רוטב טריאקי

רוטב לפרגיות הממולאות: 4 כפות רוטב טריאקי, שליש כפית פפריקה מתוקה, קמצוץ פלפל שחור

*נייר כסף/אלומיניום

אופן הכנה:

הכנת תערובת המילוי: מטגנים בצל עם כף שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והגזר ומערבבים כדקה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים במשך 2-3 דקות, עד שמנה את צבעו ללבן. מתבלים ברסק עגבניות, כמון, מלח ופלפל שחור, מערבבים דקה ומסירים מהאש. מצננים מעט את התערובת.

-מחלקים נייר כסף ל6 ריבועים בגודל 20X20 ס”מ.

-מתבלים את הפרגיות בכף גדושה רוטב טריאקי. פורשים פרגית על ריבוע נייר כסף ומניחים בצד אחד שלה כף גדושה מתערובת הבשר, מגלגלים את הפרגיות.

פרגיות ממולאות בשר- שלבי הכנה

עוטפים את הפרגיות הממולאות בנייר כסף ומהדקים בצדדים. חוזרים על הפעולה עם כל הפרגיות ומניחים בתבנית.

פרגיות ממולאות בשר- שלבי הכנה

מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר מכן, הופכים בזהירות את הפרגיות צד (עם נייר הכסף) וממשיכים לאפות במשך 20 דקות נוספות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את נייר הכסף מהפרגיות ומחזירים את הפרגיות לתבנית. שופכים עליהן 4 כפות רוטב טריאקי ומפזרים מעל כשליש כפית פפריקה מתוקה וקמצוץ פלפל שחור. מחזירים לתנור ל 25-30 דקות נוספות, עד להזהבה (מומלץ לחצות פרגית אחת באמצע ולבדוק האם היא מבושלת לגמרי- כשהפרגית לבנה מבפנים היא מוכנה. אם היא עדיין ורדרדה מפנים -יש להחזיר את הפרגיות לתנור ל 10-15 דקות נוספות).

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת תפוזים ודבש
ירקות צלויים בתנור

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רחל (19:00 31.05.2021)

יצא מעולה תודה רבה על מתכון פצצה הגשתי לצד אורז לבן

מתכונים ב-10 דקות (19:42 31.05.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף😊

Nitza Takach (11:46 28.05.2021)

שלום אפרת!
תודה רבה לך על המתכונים המדהימים.
רציתי להכין פרגיות ממולאות באורז בלבד. בלי בשר.
יש לך מתכון?
ניצה

מתכונים ב-10 דקות (13:01 28.05.2021)

היי ניצה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
כדי להכין את הפרגיות עם אורז מטגנים בצל עד להזהבה, מבשלים 1/2 כוס אורז עם 1/2 כוס מים וכפית שמן עד לאידוי המים כ10 דקות.מערבבים את תערובת הבצל עם האורז, מוסיפים מלח ופלפל. ממשיכים כרגיל וממלאים את הפרגיות באותה צורה שבמתכון.
שבת שלום🙂

חנה (21:29 24.03.2021)

האם ניתן להכין ביום שישי ולחמם במוצאי שבת שזה ערב החג.
וגם באיזה חום לחמם ולכמה דקות

מתכונים ב-10 דקות (21:53 24.03.2021)

היי חנה,
אפשר להכין בשישי, לשמור במקרר ולחמם בתנור על 170 כ10 דקות.
חג שמח!

יפעת (19:38 3.02.2021)

היי, האם אפשר להשתמש בנייר אפייה במקום נייר כסף? בגלל הבריאות..
אודה לך על תשובתך המהירה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:13 3.02.2021)

כן.

יפעת (20:24 3.02.2021)

תודה על התשובה המהירה

יפעת (22:09 4.02.2021)

היי, יצא מדהים, תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:11 4.02.2021)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

דינה (20:00 15.10.2020)

היי, האם ניתן למלא בחזה טחון במקום בבשר טחון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:07 15.10.2020)

כן אפשר.

מרים (09:28 10.09.2020)

היי
אפשר להכין ולהקפיא?בערך לשבועיים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:43 10.09.2020)

אני חושבת שכן.

דרורית (10:00 13.08.2020)

היי אפרת האם אפשר עם חזה עוף(שניצל דק)? לא ייצא יבש המעטפת?<

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:35 13.08.2020)

כן אפשר.

אסתי (13:38 4.10.2019)

תודה רבה על האתר אנחנו נהנים ממנו מאוד!

הכנסתי את הפרגיות לתנור לסגירה ראשונה ולא שמתי רוטב טריאקי על הפרגיות כי אני רוצה לבשל אולם טחרי שהם יתפסו צורה בתנור.
יש לך רוטב אחר שיתאים למתכון ולא טריאקי ודומיו? בעלי לא אוהב:/

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:42 4.10.2019)

היי אסתי,
מצרפת לינק לרטבים שאפשר להכין – מרינדות לפרגיות.

אסתי (13:54 4.10.2019)

מרינדת לימון תתאים למתכון הזה?
יתאים גם לתנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:50 4.10.2019)

כן.

רות (13:28 28.09.2019)

יפה מאוד

ערן (21:33 27.03.2019)

הי אפרת.
האם אפשר להוסיף אורז? אם כן, האם עש דגשים מיוחדים? חצי בישול וכד’

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:33 28.03.2019)

הכוונה להוסיף אורז לתערובת הבשר? אפשר, כדאי שהאורז יהיה מבושל.

מר (10:00 4.12.2018)

הייי,
האם ניתן להחליף בחזה עוף?
ואשמח לדעת אם יש לך מתכון לחזה עוף ממולא בבשר טחון רוטב אדום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:15 4.12.2018)

אפשר להכין עם חזה עוף פרוס לשניצלים.
ולא, אין לי מתכון..

Lea_s (21:23 31.10.2018)

היי רציתי לעדכן, הכנתי את המתכון עם חזה עוף במילוי של אורז עם חמוציות וגזר וצנוברים גם המתכון שלך ויצא טעים ביותר…
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:40 31.10.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

אפרת (19:51 12.09.2018)

שלום,
לא הרבה באתר אבל בחג האחרון חגגנו על המתכונים שלך…
הכנתי את הפרגיות בגירסא ממולאת בירקות מאודים (מהמתכון של העלי פילו) יצא מהמם!! כולם התענגו…
נהנית מההסבר הפשוט והברור לכל אחד, והתמונות להמחשה עושות חשק להכנס למטבח…
מצורפת תמונה מהתוצר, ומיד מצרפת תגובה גם למתכון המוצלח של הפרוסות בשר עם פטריות.
תודה על הכל!
אפרת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:31 12.09.2018)

שנה טובה 🙂
נראה מעולה!
תודה שחזרת לעדכן.

שמחה (12:28 12.07.2018)

שלום רב
פעם ראשונה באתר…
האם אפשר להשתמש במקום טרייאקי ברוטב ספייסי צ’ילי?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:26 12.07.2018)

ברוכה הבאה 🙂
כן אפשר.

שמחה (14:42 12.07.2018)

תודה רבה
נעים להיות כאן…

נועה (11:38 6.07.2018)

מה אפשר לשים במקום טריאקי?
תודה

עדי (09:15 27.03.2018)

מה מומלץ סילאן או דבש וצילי מתוק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:03 6.07.2018)

אפשר לשים במקום 4 כפות שטוחות סילאן.

עדי (09:14 27.03.2018)

היי אפשר למרוח רק סילאן על הפרגיות ואז למלא את הפרגיות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:57 27.03.2018)

היי עדי,
אפשר למרוח סילאן בלבד ולמלא את הפרגיות. לאחר שמסירים את נייר הכסף כדאי להוסיף עוד קצת סילאן בשביל הצבע.
לגבי סילאן או דבש וצ’ילי, שניהם טעימים. הסילאן פשוט נותן יותר צבע.
חג שמח 🙂

מירי (18:17 18.03.2018)

היי אפרת,
האם במקום הטריקאי אפשר לתבל בדבש וצ’ילי? (ע”מ שיהיה כשר לפסח…). כשאנחנו עושים על האש תמיד שמים דבש וצ’ילי על הפרגית ויוצא מצוין 😊
תודה מראש וחג שמח.
מירי.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 18.03.2018)

כן מירי, אפשר.
חג שמח 🙂

מיקי (18:21 23.02.2018)

האם צריך לכסות את התבנית אחרי שמוציאים מהנייר כסף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:23 23.02.2018)

לא, אין צורך.

ענבר (11:26 19.01.2018)

היי אפשר להמיר את הבשר הטחון בעוף טחון??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:55 19.01.2018)

אפשר אבל יותר טעים ועסיסי עם בשר טחון.

שרוליק (01:59 18.01.2018)

ואגב, אני שולח תמונה מהחלות של השבת האחרונה (על הפעם הראשונה.. מי האמין..)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:16 18.01.2018)

תקשיב, זה נראה מושלם 🙂

שרוליק (01:56 18.01.2018)

בקשר לתיבול, לא הבנתי האם למשל כף גדושה טריאקי הכוונה לכל פרגית? או לכולם? וא״כ איך מחלקים א״ז בשווה? בקיצור איך לתבל באופן הכי טוב?

(חסיד מושבע של האתר 😋 בעצם כל המשפחה 👨‍👩‍👧👩‍👩‍👦‍👦👨‍👨‍👦‍👦)

מארה״ב הרחוקה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 18.01.2018)

היי שרוליק,
כיף לשמוע שאתה נהנה מהאתר ובזכותך גם כל המשפחה 🙂
כף גדושה טריאקי זה לכל הפרגיות יחד.
בסוף (אחרי האפיה עם נייר הכסף) שופכים עליהן גם 4 כפות טריאקי נוספות.

מישל (15:24 30.12.2017)

יצא ממש ממש טעים! רוב המתכונים הם מהדף שלך ואין פעם שלא יצא מושלם! תודה רבה לך! עוקבת אחרי הדף שלך מ2010

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:26 30.12.2017)

נראה מצוין! תודה מישל 🙂

טליה אנטיזדה (14:02 6.12.2017)

איזה רוטב טריאקי? חריף או מתוק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:03 6.12.2017)

רגיל מתוק.

דפנה (15:46 17.11.2017)

אליפות!!!
🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:58 17.11.2017)

תודה 🙂

אורטל (15:28 4.10.2017)

היי הכנתי עכשיו והיו לי יותר פרגיות אז עשיתי כמות יותר גדולה של המילוי של הבשר טחון ונשאר לי
האם אפשרי להקפיא את המלוי של הבשר טחון שנשאר לי במחבת כי אין לי יותר פרגיות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:59 4.10.2017)

כן אורטל, אפשר להקפיא.
חג שמח 🙂

תהילה (09:48 28.09.2017)

שלום
רציתי לדעת אם אפשר להקפיא את הפרגיות הממולאות-
אם כן האם בשלב לפני האפיה או אחרי?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:50 28.09.2017)

לדעתי עדיף להקפיא לאחר אפיה.
יום מקסים 🙂

תהילה (09:51 28.09.2017)

וואוו, איזה מהירות!
תודה רבה!

דודו (17:17 12.04.2017)

שלום
רוצה להחליף את המילוי בירק בלבד מה את ממליצה כולל התבלון .
תודה

מתכונים ב-10 דקות (20:53 12.04.2017)

היי דודו,
אפשר להכין את מילוי הירקות כמו במתכון הזה – בצק פילו ממולא בירקות או אגרול ממצה.

חלי (22:18 9.04.2017)

היי אפרת
הכנתי כרגע את הפרגיות (עם סילאן כי טריאקי זה חמץ) נותר לי תערובת מהבשר טחון, יש לך ריעיון מה אפשר לעשות עם מה שנשאר?
מאחלת לך חג שמח ותודה על מתכונים נהדרים.

מתכונים ב-10 דקות (09:18 10.04.2017)

היי חלי,
מצרפת לינק למתכונים עם בשר טחון. תסתכלי על אלה שהם כשרים לפסח כמו מצה מגולגלת, מפרום, קציצות בשר ברוטב, אורז עם בשר וכו’.
חג שמח 🙂

margalit (15:44 22.01.2017)

הכנתי לאורחים לשבת ויצא טעים מושלם ומהמם
כולם התקשרו לשאול על המתכון

מתכונים ב-10 דקות (16:39 22.01.2017)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂

סאלי (14:39 2.12.2016)

הכנתי לכבוד שבת בפעם השניה כבר ויצא מושלם

מתכונים ב-10 דקות (15:34 2.12.2016)

תודה סאלי, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!

יאלי (22:07 1.12.2016)

היי תודה הכנתי עכשיו לכבוד שבת יצאה נפלא מתכון קל וטעים, לא היה לי טריאקי המרתי את זה במה שהצעת…
פעם ראשונה נכנסת לאתר שלך ממש כיף
תודה

מתכונים ב-10 דקות (23:01 1.12.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום

שמרית (15:25 21.11.2016)

הכנתי יצא מושלם!
אשמח לעצה לפעם הבאה איך ליצור את הפרגית שטוחה כמו בתמונות כי הסתבכתי עם הניקיון שלהן. אני משערת שחזה עוף לא מומלץ כי הוא יבש יותר

מתכונים ב-10 דקות (16:05 21.11.2016)

היי שמרית,
כדאי לקנות פרגיות יחסית גדולות. את הפרגיות מומלץ לפרוס, להניח עליהן שקית אוכל ולדפוק קצת בעזרת פטיש או מערוך כדי לשטח אותן. הפרגיות אמורות להיות כבר נקיות. רק אם יש בהן שאריות של גידים או סחוס אפשר להסיר עם סכין.
חזה עוף אכן ייצא יבש יותר.

ניצה* (20:16 27.10.2016)

יש מצב שאפשר לעשות עם חזה עוף במקום הפרגיות

מתכונים ב-10 דקות (21:14 27.10.2016)

היי ניצה,
אני מניחה שאפשר.

חיה יפה (12:04 13.10.2016)

האם ניתן לכסות הפרגיות בנייר אפיה

מתכונים ב-10 דקות (12:08 13.10.2016)

היי חיה,
את מתכוונת לעטוף אותם בנייר אפיה במקום נייר כסף? אם כן אז אני מניחה שאפשר.

purplr (16:02 3.10.2016)

שלום,האם אפשר להוסיף לתיבול צ’ילי מתוק ?חג שמח

מתכונים ב-10 דקות (16:35 3.10.2016)

כן, אפשר להוסיף כף צ’ילי מתוק.
שנה טובה 🙂

בת עמי (21:44 29.09.2016)

שלום לך.
תודה על המתכונים המעולים שלך!
האם אפשר ומתאים להוסיף לבשר הטחון פירות יבשים?

מתכונים ב-10 דקות (23:10 29.09.2016)

כן, מתאים בהחלט.
שנה טובה 🙂

מתן (19:15 29.09.2016)

אין לי רוטב טריאקי…במה אפשר להמיר אותו?

מתכונים ב-10 דקות (19:23 29.09.2016)

היי מתן,
אפשר לשים במקום 4 כפות שטוחות סילאן או שאפשר לערבב כרבע כוס מים עם כף פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור (לדעתי הסילאן מומלץ יותר)

קרן אור (15:06 16.09.2016)

היי,
בתנור שמים על מצב אפיה (כמו לעוגות) או על גריל?

מתכונים ב-10 דקות (16:31 16.09.2016)

היי קרן אור,
מצב אפיה רגילה (כמו לעוגות).
שבת שלום 🙂

קרן אור (17:30 15.09.2016)

היי,
בתנור שמים על מצב אפיה (כמו שמכינים עוגות) או מצב של גריל ?

מתכונים ב-10 דקות (19:46 15.09.2016)

היי קרן אור,
בתוכנית האפיה הרגילה- קו עליון וקו תחתון (כמו שאופים עוגות).

יסכה (10:17 28.07.2016)

הי אפרת יקרה.
אני קצת חוששת לאפות עם נייר כסף (שמעתי שהם מפרישים חומר מסוכן).יש מצב לגלגל ולסגור בקיסם ולהימנע משמוש בנייר כסף?
שוב, חייבת לציין שבשבילי אין על האתר שלך!!! פשוט נהדר!!! רב תודה!

מתכונים ב-10 דקות (10:27 28.07.2016)

היי יסכה,
את יכולה לסגור בקיסם משני הצדדים או לקשור בחוט קשירה מיוחד לאפיה (אם יש לך). אם יש לך אפשרות לכסות את כל התבנית בשלב הראשון, זה מצוין (גם אם לא, זה לא נורא).
תודה רבה על הפירגון 🙂 יום נפלא!

מאיר (13:17 8.07.2016)

היי, אמנם זה לא בדיוק מתכון של 10 דקות כמו שחושבים, אבל יוצא כל כך טוב וטעים שזה שווה את זה! זו הפעם הרביעית שאני מכין. פשוט מעולה!

מתכונים ב-10 דקות (13:27 8.07.2016)

העיקר שבסוף זה יוצא טעים, זה הכי חשוב 🙂
תודה מאיר ושבת שלום

סופיה (22:03 5.05.2016)

תודה על התגובה המהירה

סופיה (21:30 5.05.2016)

היי
נישמע מתכון מעולה וגם ניראה טוב השאלה אם תוספת של פטריות במילוי יהיה גם טוב
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (21:52 5.05.2016)

כן סופיה, נשמע מעולה 🙂

לאה (22:23 7.04.2016)

האם אפשר להכין את הפרגית עם המילוי (כולל לגלגל בתוך הנייר כסף) ולאפות ביום למחרת, שהוא יום האירוח?

מתכונים ב-10 דקות (22:25 7.04.2016)

כן לאה, אין שום בעיה.

הודיה (18:24 31.03.2016)

אפשר במקום גזר לשים כוסברה או משו?

מתכונים ב-10 דקות (18:31 31.03.2016)

כן הודיה, אפשר לשים כוסברה קצוצה.

ליאורה (12:14 17.01.2016)

תודה רבה יצאה ממש טעים הכנתי לערב שבת …

מתכונים ב-10 דקות (14:00 17.01.2016)

מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ליאורה ושבוע נפלא

חן (09:33 27.11.2015)

מה אפשר לשים במקום הטריאקי בכדי שלא יהיה סוכר?

מתכונים ב-10 דקות (10:02 27.11.2015)

היי חן,
אפשר לערבב 4-5 כפות מים עם כף פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור.
שבת שלום 🙂

רבקה (17:28 4.11.2015)

הי.אפשר לעשות אותו הדבר עם חזה עוף?
ואולי גם לטגן במחבת ?

מתכונים ב-10 דקות (17:38 4.11.2015)

היי רבקה,
אפשר להכין עם חזה עוף פרוס לשניצלים.
אם את רוצה לטגן במקום לאפות בתנור תטגני את הגלילות משני הצדדים, קודם מהצד הפתוח כדי שייסגר ואח”כ תכסי את הסיר ותבשלי עד אש נמוכה כ-40 דקות. יש להוסיף כחצי כוס מים לסיר ולבדוק מידי פעם שהתבשיל לא מתייבש ושיש רוטב בתחתית הסיר (אם אין- יש להוסיף עוד מים ורוטב טריאקי).
בהצלחה 🙂

שמוצקין (20:01 31.10.2015)

יצא טעים תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (20:06 31.10.2015)

שמחה לשמוע!
שבוע טוב 🙂

דור (10:33 30.10.2015)

מאיזה חלק של בשר טחון כדאי לבקש מהקצב?

מתכונים ב-10 דקות (10:58 30.10.2015)

היי דור,
במקרה הזה כל חלק של בשר שמתאים לטחינה מתאים (צוואר, צלעות וכדו’).
שבת שלום 🙂

אסף (20:20 24.09.2015)

נשמע מתכון מעולה רציתי לשאול אם אפשר גם בבישול

מתכונים ב-10 דקות (21:09 24.09.2015)

היי אסף,
אפשר לבשל את הפרגיות הממולאות בסיר.
אפשר לקשור אותן בחוט ולטגן מכל הכיוונים כדי לסגור אותן. אח”כ אפשר להסיר את החוט ולבשל אותן ברוטב טריאקי ולהוסיף לו שליש כוס מים לפחות. לכסות את הסיר ולבשל באש נמוכה-בינונית כ- 45-60 דקות. מידי פעם יש להרים את המכסה ולהרטיב את הפרגיות ברוטב שבתחתית הסיר. אם הרוטב מתייבש יש להוסיף עוד מים וטריאקי.
בהצלחה 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.