זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
מצרכים:
חבילת פסטה מסוג “פנה” מבושלת (500 גרם)
1 שן שום כתושה
1 בטטה חתוכה לקוביות
10 זיתי קלמטה מגולענים
חצי כוס שמנת מתוקה
5 כפות עגבניות טריות מרוסקות
חופן עלי בזיליקום
עלי טימין
גבינת מוצרלה
מלח, פלפל שחור, אורגנו, מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת עם כף חמאה, מוסיפים קוביות בטטה ושום כתוש ומטגנים במשך כ-10 דקות עד לריכוך (מומלץ לכסות).הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
- מוסיפים את שאר החומרים (למעט הפסטה) ומערבבים.
- מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת ומקפיצים במשך כדקה.
- מעבירים לתבנית, מפזרים מעל גבינת מוצרלה ואופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות עד להזהבה.
מתכון באדיבות השף תומר אבלס ממסעדת “דוניא” החלבית החדשה בירושלים, רח’ שלומציון המלכה 1 ירושלים.
היי
אפשרי להוסיף עוד בטטה במקום הזיתים? המתכונים שלך מעולים וקלים.
תודה
כן:)
כמה פסטו כדאי להוסיף?
כף-שתיים אמורות להספיק🙂
בוקר טוב,
כמה שאלות:
1. האם חייבים להשים עלי טימין?
2. האם במקום בזיליקום אני יכולה להשים פסטו?
תודה על המתכונים המדהימים שלך, מכינה מהם בלי סוף!!
היי,
אפשר לוותר על טימין, אפשר לשים פסטו בלי קשר לבזיליקום (כי זה רוטב, ולא תבלין)🙂
מה אפשר במקום גבינת מוצרלה?
אפשר לשים גבינה צהובה.
כמה זמן מבשלים את קוביות הבטטה לפני שמוסיפים את הפסטה?תודה
בערך 10 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות בבטטה (מומלץ לכסות).
רצוי לציין זאת במתכון,זה לא ברור מאליו…תודה
הכנתי ופחות אהבתי בגלל השילוב של מגוון הטעמים.מתוק עם חמוץ ומלוח וגם עשבי תיבול.טעם לא מוגדר.
מה אפשר לשים במקום הפסטה מסוג פנה?
היי אגם,
אפשר להכין עם כל סוג של פסטה שיש לך.
בהצלחה 🙂
לא כתבתם כמה זמן בתנור?
היי דנה,
בסביבות 10-15 דקות, עד שהגבינה למעלה נמסה ומזהיבה.
יקירתי
האם יש הבדל בין שמנת מתוקה לשמנת בישול?
תודה רבה
היי,
ההבדל הוא ששמנת מתוקה בעלת אחוזי שומן גבוהים יותר ולכן ניתנת להקצפה.
כשמוזכר במתכון שמנת מתוקה ניתן להשתמש גם בשמנת לבישול אלא אם כן יש צורך להקציף את השמנת שאז יש להשתמש רק בשמנת מתוקה.
יש כאלה שמעדיפים שמנת מתוקה מהסיבה שהיא מתוקה יותר וטעימה יותר בגלל אחוזי השומן הגבוהים. בכל מקרה, לדעתי כל מתכון יוצא טעים גם עם שמנת לבישול 🙂
פסטה מקרוני פנה לא משנה מבשלים על פי המתכון עד לריכוך כל אחד וטעמו אלדנטה או רך יותר מכאן מתחיל המתכון גביע גבינה לבנה 1 ביצה כף מלח ( לא טעות) מערבבים את כל החומרים היטב כאשר הפסטה מוכנה שופכים את המים ומייד מכניסים את התערובת לסיר ומערבבים היטב עד שנוצרים גושים קטנים וזהו מוכן טעים ובתאבון מי שמעוניין אפשר להוסיף חתיכת חמאה לא חובה