התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
שום דבר לא נמצא
    >

מתכון חלבי במיוחד לשבועות: פסטה פנה עם קוביות בטטה זיתים שחורים מוקרמת בגבינת מוצרלה

פסטה פנה מוקרמת של מסעדת "דוניא"
פסטה פנה מוקרמת של מסעדת "דוניא"

מצרכים:

חבילת פסטה מסוג "פנה" מבושלת (500 גרם)

1 שן שום כתושה

1 בטטה חתוכה לקוביות

10 זיתי קלמטה מגולענים

חצי כוס שמנת מתוקה

5 כפות עגבניות טריות מרוסקות

חופן עלי בזיליקום

עלי טימין

גבינת מוצרלה

מלח, פלפל שחור, אורגנו, מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

  1. מטגנים במחבת עם כף חמאה את קוביות הבטטה ומוסיפים את השום כתוש. מוסיפים את שאר החומרים (למעט הפסטה) ומערבבים.
  2. מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת ומקפיצים במשך כדקה.
  3. מעבירים לתבנית, מפזרים מעל גבינת מוצרלה ואופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות עד להזהבה.

מתכון באדיבות השף תומר אבלס ממסעדת "דוניא" החלבית החדשה בירושלים, רח' שלומציון המלכה 1 ירושלים.

ראו גם
בורקס גבינה
ממרחים ומטבלים

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
אביגיל (22:00 5.01.2017)

הכנתי ופחות אהבתי בגלל השילוב של מגוון הטעמים.מתוק עם חמוץ ומלוח וגם עשבי תיבול.טעם לא מוגדר.

Avatar
אגם (21:38 8.06.2016)

מה אפשר לשים במקום הפסטה מסוג פנה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:06 8.06.2016)

היי אגם,
אפשר להכין עם כל סוג של פסטה שיש לך.
בהצלחה 🙂

Avatar
דנה (20:12 1.05.2015)

לא כתבתם כמה זמן בתנור?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:48 1.05.2015)

היי דנה,
בסביבות 10-15 דקות, עד שהגבינה למעלה נמסה ומזהיבה.

Avatar
שרית (15:50 6.10.2014)

יקירתי
האם יש הבדל בין שמנת מתוקה לשמנת בישול?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:02 6.10.2014)

היי,
ההבדל הוא ששמנת מתוקה בעלת אחוזי שומן גבוהים יותר ולכן ניתנת להקצפה.
כשמוזכר במתכון שמנת מתוקה ניתן להשתמש גם בשמנת לבישול אלא אם כן יש צורך להקציף את השמנת שאז יש להשתמש רק בשמנת מתוקה.
יש כאלה שמעדיפים שמנת מתוקה מהסיבה שהיא מתוקה יותר וטעימה יותר בגלל אחוזי השומן הגבוהים. בכל מקרה, לדעתי כל מתכון יוצא טעים גם עם שמנת לבישול 🙂

Avatar
זאב (13:15 22.09.2014)

פסטה מקרוני פנה לא משנה מבשלים על פי המתכון עד לריכוך כל אחד וטעמו אלדנטה או רך יותר מכאן מתחיל המתכון גביע גבינה לבנה 1 ביצה כף מלח ( לא טעות) מערבבים את כל החומרים היטב כאשר הפסטה מוכנה שופכים את המים ומייד מכניסים את התערובת לסיר ומערבבים היטב עד שנוצרים גושים קטנים וזהו מוכן טעים ובתאבון מי שמעוניין אפשר להוסיף חתיכת חמאה לא חובה

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.