שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: חלבי

מצרכים:

חבילת פסטה מסוג “פנה” מבושלת (500 גרם)

1 שן שום כתושה

1 בטטה חתוכה לקוביות

10 זיתי קלמטה מגולענים

חצי כוס שמנת מתוקה

5 כפות עגבניות טריות מרוסקות

חופן עלי בזיליקום

עלי טימין

גבינת מוצרלה

מלח, פלפל שחור, אורגנו, מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת עם כף חמאה, מוסיפים קוביות בטטה ושום כתוש ומטגנים במשך כ-10 דקות עד לריכוך (מומלץ לכסות).
    הפעל טיימר (10 דק’)
    +
    טיימר פועל
  2. מוסיפים את שאר החומרים (למעט הפסטה) ומערבבים.
  3. מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת ומקפיצים במשך כדקה.
  4. מעבירים לתבנית, מפזרים מעל גבינת מוצרלה ואופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות עד להזהבה.

מתכון באדיבות השף תומר אבלס ממסעדת “דוניא” החלבית החדשה בירושלים, רח’ שלומציון המלכה 1 ירושלים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
בורקס גבינה
ממרחים ומטבלים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אסתי (09:58 25.04.2021)

כמה פסטו כדאי להוסיף?

מתכונים ב-10 דקות (14:27 25.04.2021)

כף-שתיים אמורות להספיק🙂

אסתי (08:49 25.04.2021)

בוקר טוב,
כמה שאלות:
1. האם חייבים להשים עלי טימין?
2. האם במקום בזיליקום אני יכולה להשים פסטו?
תודה על המתכונים המדהימים שלך, מכינה מהם בלי סוף!!

מתכונים ב-10 דקות (09:53 25.04.2021)

היי,
אפשר לוותר על טימין, אפשר לשים פסטו בלי קשר לבזיליקום (כי זה רוטב, ולא תבלין)🙂

א.ש. (18:30 19.01.2021)

מה אפשר במקום גבינת מוצרלה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:37 19.01.2021)

אפשר לשים גבינה צהובה.

אבי שקדי (14:53 17.06.2020)

כמה זמן מבשלים את קוביות הבטטה לפני שמוסיפים את הפסטה?תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:48 17.06.2020)

בערך 10 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות בבטטה (מומלץ לכסות).

אבי שקדי (09:10 18.06.2020)

רצוי לציין זאת במתכון,זה לא ברור מאליו…תודה

אביגיל (22:00 5.01.2017)

הכנתי ופחות אהבתי בגלל השילוב של מגוון הטעמים.מתוק עם חמוץ ומלוח וגם עשבי תיבול.טעם לא מוגדר.

אגם (21:38 8.06.2016)

מה אפשר לשים במקום הפסטה מסוג פנה?

מתכונים ב-10 דקות (22:06 8.06.2016)

היי אגם,
אפשר להכין עם כל סוג של פסטה שיש לך.
בהצלחה 🙂

דנה (20:12 1.05.2015)

לא כתבתם כמה זמן בתנור?

מתכונים ב-10 דקות (21:48 1.05.2015)

היי דנה,
בסביבות 10-15 דקות, עד שהגבינה למעלה נמסה ומזהיבה.

שרית (15:50 6.10.2014)

יקירתי
האם יש הבדל בין שמנת מתוקה לשמנת בישול?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (16:02 6.10.2014)

היי,
ההבדל הוא ששמנת מתוקה בעלת אחוזי שומן גבוהים יותר ולכן ניתנת להקצפה.
כשמוזכר במתכון שמנת מתוקה ניתן להשתמש גם בשמנת לבישול אלא אם כן יש צורך להקציף את השמנת שאז יש להשתמש רק בשמנת מתוקה.
יש כאלה שמעדיפים שמנת מתוקה מהסיבה שהיא מתוקה יותר וטעימה יותר בגלל אחוזי השומן הגבוהים. בכל מקרה, לדעתי כל מתכון יוצא טעים גם עם שמנת לבישול 🙂

זאב (13:15 22.09.2014)

פסטה מקרוני פנה לא משנה מבשלים על פי המתכון עד לריכוך כל אחד וטעמו אלדנטה או רך יותר מכאן מתחיל המתכון גביע גבינה לבנה 1 ביצה כף מלח ( לא טעות) מערבבים את כל החומרים היטב כאשר הפסטה מוכנה שופכים את המים ומייד מכניסים את התערובת לסיר ומערבבים היטב עד שנוצרים גושים קטנים וזהו מוכן טעים ובתאבון מי שמעוניין אפשר להוסיף חתיכת חמאה לא חובה

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.