זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 18 דקות

מס’ מנות: 2-3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

250 גרם פסטה מסוג פנה (אפשר להשתמש בכל סוג אחר שאוהבים)

1 בצל גדול קצוץ גס

2 כוסות גזר גמדי משקית קפואה (או 2 גזרים בינוניים חתוכים למקלות דקים)

חבילת פטריות שמפיניון טריות חצויות

3-4 גבעולי בצל ירוק קצוצים

תיבול: 2 כפות שמן זית, 6 כפות רוטב סויה, כף סילאן, קמצוץ תבלין צ’ילי חריף (לא חובה)




אופן הכנה:

-מבשלים את הפסטה לפי הוראות האריזה. מסננים ומזליפים מעל מעט שמן זית ומערבבים.

-במקביל, מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים גזר גמדי ופטריות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות (עד שהפטריות מצטמצמות והגזר נעשה רך אך לא מידי).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים את הפסטה המבושלת, הבצל הירוק ומתבלים בשמן זית, סויה, סילאן וקמצוץ צ’ילי חריף. מערבבים במשך 2-3 דקות לספיגת הטעמים.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
סלט מלפפונים ושמירסלט מלפפונים ושמיר
מוס מנגו מוס מנגו
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
לאה (11:30 4.08.2022)

אני יושבת שעות ושוברת את הראש איך לגוון פה בארוחות….. אפרת את מושלללממת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:04 4.08.2022)

שמחה שאת נהנית מהמתכונים! תודה על השיתוף🌷

avatar
רימה (14:53 27.07.2022)

היי אפרת. אני רוצה להכין 500 ג’ פסטה, אבל בלי פטריות. 4 כוסות של גזר גמדי נראה לי יותר מדי. או לא? חשבתי להוסיף, במקום פטריות, פרחי ברוקולי (יש לי 600 ג’ של מיני ברוקולי במקפיא). כמה לשים? אני מניחה שאת הגזר ואת הברוקולי אין צורך להפשיר ושהתיבול יוכפל בהתאם. תודה מראש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:27 27.07.2022)

היי,
את יכולה להכין 500 גרם פסטה עם כמות ירקות שנראית לטעמך(:
אפשר בהחלט להוסיף ברוקולי (יצא טעים מאד), כמות של כוס פחות או יותר- לפי העדפתך.
אין צורך להפשיר מראש, כדאי רק לשטוף לפני כן.

avatar
דיקלה (12:38 27.10.2021)

יש אפשרות להוסיף תירס מקופסאת שימןרים למנה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:47 27.10.2021)

היי דיקלה,
אפשר להוסיף תירס(:

avatar
דוריטוס (16:30 22.07.2021)

תודה רבה על המתכון המדוייק, עשיתי עם פסטה מחיטה מלאה וזה יצא מושלם! 🙂

פסטה מוקפצת עם ירקות
avatar
דוריטוס (16:33 22.07.2021)

וזאת המנה בשלמותה 🙂 הולך מעולה עם שניצל תרד 🙂

פסטה מוקפצת עם ירקות
avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:46 22.07.2021)

נראה מושלם, איזה כיף ששיתפת🌺

avatar
אורטל (16:16 19.06.2021)

אחלה פסטה

פסטה מוקפצת עם ירקות
avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:08 19.06.2021)

נראה מעולה! תודה ששיתפת אורטל❤

avatar
Erez Sinvany (14:06 18.05.2021)

מנה טעימה!!
עשיתי כפול (500 גרם) . הוספתי עוד כף סילאן.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:20 18.05.2021)

מעולה, שמחה לשמוע!😊

avatar
ענאל (19:11 5.05.2021)

היי,
אני רוצה להכין את המתכון הזה עם חצי קילו רצועות חזה עוף בפנים.
1. האם מומלץ?
2. מתי להוסיף את העוף? שיתבשל אבל לא יתקשה..
3. כיצד לתבל אותו? שלא יהיה תפל..
4. חשבתי לעשות 500 גרם פסטה במקום 250, מה את אומרת על היחס בין הפסטה לעוף?
תודה רבה רבה!!! 3>

avatar
ענאל (19:15 5.05.2021)

וכמובן, אם את ממליצה לעשות 500 גרם, האם להכפיל את כמות התיבול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:48 5.05.2021)

כן😊

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:47 5.05.2021)

היי,
את יכולה בהחלט להוסיף רצועות עוף. חצי קילו על 500 גרם פסטה נשמע לי יחס טוב.
תוסיפי את העוף אחרי הבצל (לפני טיגון הבצל כדאי להגדיל את כמות השמן ל-4 כפות) יחד עם כפית מלח ופלפל שחור וטגני עד שהוא מזהיב מעט. לאחר מכן תמשיכי במתכון כרגיל.

avatar
רונית (01:18 18.12.2020)

היי אפרת, תודה על המתכון! האם ניתן להשתמש בפטריות מקופסת שימורים? אם כן, האם יש שינוי בהוראות הבישול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:53 18.12.2020)

היי רונית
אפשר, אין שינוי בהוראות הבישול 🙂
שבת שלום❤️

avatar
צ (14:59 3.12.2020)

מעולה, יצא טעים ממש!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:07 3.12.2020)

שמחה שאהבת 🌸

avatar
גלית (13:11 26.05.2020)

יצא מושלללללם
תודה רבה😊

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:45 26.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה גלית

avatar
חן (10:07 4.05.2020)

תודה אפרת המדהימהההההההההה… אין עלייך.
רציתי לשאול איזה ירקות אפשר להוסיף למתכון ? אני רוצה להוסיף יותר ירקות פשוט..גמבה? קישוא? חציל? מה יתאים להוסיף למתכון ואם אני מוסיפה גמבה/חציל האם לטגן/לאפות אותם קודם כדי שיצאו במרקם מתאים או אין צורך? תודה רבה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:14 4.05.2020)

כן, אפשר להוסיף גמבה, קישוא וחציל.
את הגמבה והקישוא אפשר לבשל במחבת עם הגזר והפטריות.
את החצילים כדאי לחתוך לקוביות, לתבל בשמן זית ומעט מלח ולאפות בתנור שחומם ל200 מעלות במשך 20-30 דקות עד להשחמה. את החצילים אפשר להוסיף לפסטה בסוף הבישול.
יום נפלא 🌺

avatar
ורד (23:50 23.04.2020)

וואו, נשמע ממש טוב! חייבת לנסות 😊
רציתי לשאול, למה מזלפים שמן זית על הפסטה לאחר הבישול והסינון? האם יש לזה מטרה מסוימת?
וכל הכבוד על האתר המדהים והנוח, עם מתכונים מעולים!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:11 24.04.2020)

היי ורד,
שימון הפסטה מונע מהפסטה להדבק לעיסה אחת.

avatar
ורד (21:00 28.04.2020)

תודה על תשובתך 🙂
הכנתי עכשיו ויצא ממש טעים!! השתמשתי בפסטה פנה מקמח כוסמין והפחתתי קצת מכמות השמן (כי אני בדיאטה) ויצא ממש טעים!! רק לדעתי צריך להוסיף עוד מלח לתיבול, כי אין מספיק.
מתכון מעולה שאני מתכוונת להכין עוד הרבה בעתיד! תודה עליו 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:13 29.04.2020)

תודה שחזרת לעדכן ❤️

avatar
יערה (08:01 16.04.2020)

היי אפרת. אני רוצה להוסיף ברוקולי. אפשרי? אם כן כמה להוסיף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:47 16.04.2020)

כן אפשר להוסיף 1-2 כוסות פרחי ברוקולי קטנים.

avatar
נאור (15:44 13.08.2019)

היי, שלום. קודם כל תודה רבה על הכל

האם ניתן במקום גזר לשים בטטה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:31 13.08.2019)

כן.

avatar
אורי (06:20 6.05.2019)

היי אפרת,
רשמת “מבשלים על אש בינונית” לכן אני שואל האם למחבת יש להוסיף מים?
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:12 6.05.2019)

אין צורך להוסיף מים אלא אם כן התבשיל מתייבש (זה קורה בסוגי מחבת מסוימים).

avatar
מסייע בסויה (15:46 29.03.2019)

אני לא מכיר את הרוטב של אסם אבל סויה “סמיכה” היא לרוב לא רוטב סויה אלא סויה שחורה (תערובת עם מולסה ועוד כל מיני דברים). צריך לקרוא את המרכיבים. זאת שהיא לא ממש סויה 100% היא באמת מאד משחירה דברים.

avatar
רוזי (15:49 23.09.2018)

היי אפרת
האם אפשר להחליף את הבצל הירוק בגבעול סלרי ?
חג שמח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:57 23.09.2018)

נראה לי שעדיף לוותר. זה טעים גם בלי.
חג שמח 🌺

avatar
הודיה (19:20 1.08.2018)

מנסה עכשיו…
ניראה טעים.
נקווה שיואהבו.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 1.08.2018)

בהצלחה ובתאבון 😉

avatar
לבנת (21:42 3.06.2018)

המתכונים ממש מוצלחים וזה ממש כיף לדעת שאפשר להכין אוכל טעים בכלום זמן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:40 3.06.2018)

תודה לבנת ❤️

avatar
ברמץ רחל (13:13 15.07.2017)

הפסטה יצאה מעולה תודה.
אמשיך וואהנה מהמתכונים ,וכמובן שאשתף.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:59 15.07.2017)

תודה רחל, שמחה לשמוע 🙂

avatar
נהוראי (13:48 24.04.2017)

יצא פצצה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:57 24.04.2017)

תודה נהוראי, שמחה שאהבת 🙂

avatar
אודליה (08:44 24.04.2017)

בוקר טוב אפרת! הכנתי אתמול ויצא ממש ממש טעים!! רק שהכל היה צבוע כמעט בצבע כהה אחיד בגלל הרוטב סויה, לא כמו בתמונה שלך שהכל נראה צבעוני ויפה 🙂 זה יכול להיות בגלל סוג הסויה? אני השתמשתי ברוטב של אסם הקצת סמיך, יכול להיות שהשתמשת בסוג המאוד נוזלי הזה (ממש כמו מים) שמגיע בדרך כלל בבקבוק זכוכית? מה את ממליצה להבא? תודה רבה ויום מקסים 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:28 24.04.2017)

היי אודליה,
יכול להיות שכשהכנתי וצילמתי את המתכון השתמשתי ברוטב הדליל יותר למרות שאישית אני יותר אוהבת את הרוטב של אסם. לדעתי הוא יותר טעים.
יום נפלא 🙂

avatar
אודליה (11:05 24.04.2017)

אוקיי, תודה רבה 🙂 מחר אתחיל לאסוף מתכונים לשבת 🙂

avatar
ניצן א (13:46 29.03.2017)

אפרת
אתר מקסים מתכונים נפלאים פשוט הWAZE של האוכל

תודה
ניצן א

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:54 29.03.2017)

תודה ניצן! 🙂

avatar
חן (16:44 30.01.2017)

הי רציתי לשאול… אין לי פטריות ובצל ירוק.. זה קריטי בטעמים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:36 30.01.2017)

בגדול אפשר להכין גם בלי אבל הפטריות והבצל הירוק מוסיפים טעמים.

avatar
שרית (18:23 5.12.2016)

הי,
קודם כל אני חייבת לציין שהאתר ממכר!
איזה כיף למצוא מתכונים קלים, והעיקר – טעימים!!!
אתמול הכנתי את פרוסות החצילים בציפוי פריך, יצא מושלם!!!! תודה לך!
שאלה על הפסטה – האם אפשר לוותר על רוטב סויה? מה לשים במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:25 5.12.2016)

היי שרית,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
האמת שהסויה כאן היא עיקר הטעם אבל אם אין לך אפשר לשים רוטב טריאקי (ואז לוותר גם על הסילאן) או להכין פשוט ללא הסויה ולשים קצת יותר שמן זית.

avatar
חנה (11:45 11.08.2016)

היי אפרת,
האם אפשר לאכול תבשיל זה לאחר יום במקרר?האם יש בו נוזלים?

תודה,
חנה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:38 11.08.2016)

היי חנה,
אפשר לאכול יום למחרת. אין בפסטה הרבה נוזלים. לפני שמחממים אפשר לערבב כף שמן זית+כף רוטב סויה+ חצי כפית סילאן ולשפוך על התבשיל, לערבב ורק אז לחמם. זה ירענן את התבשיל.

avatar
מירב (18:53 9.08.2016)

הי אפרת, גיליתי לאחרונה את האתר שלך ואני מאד נהנית ממנו. אני רוצה לנסות את המתכון הזה אבל הבן שלי לא אוהב את המתיקות של הגזר בתבשילים. יש לך רעיון לירק שיתאים במקום הגזר?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:41 9.08.2016)

היי מירב,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
את יכולה לשים במקום הגזר רצועות קישואים או גמבה.

avatar
קרינה (12:35 9.08.2016)

היי אפרת,
מתכון מעניין ורוצה להוסיף לטיבול רוטב טריאקי האם יתאים וכמה אפשר להוסיף?ויש לי רוטב צ’ילי חריף אפשר לשים בימקום התבלין צי’לי?
המון תודות על המתכונים:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:12 9.08.2016)

היי קרינה,
במקום סויה וסילאן את יכולה לשים 6-7 כפות רוטב טריאקי. במקום תבלין צ’ילי אפשר לשים 1-2 כפות רוטב צ’ילי מתוק או חריף, מה שבא לך 🙂

לקריאת כל התגובות