זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
250 גרם פסטה מסוג פנה (אפשר להשתמש בכל סוג אחר שאוהבים)
1 בצל גדול קצוץ גס
2 כוסות גזר גמדי משקית קפואה (או 2 גזרים בינוניים חתוכים למקלות דקים)
חבילת פטריות שמפיניון טריות חצויות
3-4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
תיבול: 2 כפות שמן זית, 6 כפות רוטב סויה, כף סילאן, קמצוץ תבלין צ’ילי חריף (לא חובה)
אופן הכנה:
-מבשלים את הפסטה לפי הוראות האריזה. מסננים ומזליפים מעל מעט שמן זית ומערבבים.
-במקביל, מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים גזר גמדי ופטריות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות (עד שהפטריות מצטמצמות והגזר נעשה רך אך לא מידי).
-מוסיפים את הפסטה המבושלת, הבצל הירוק ומתבלים בשמן זית, סויה, סילאן וקמצוץ צ’ילי חריף. מערבבים במשך 2-3 דקות לספיגת הטעמים.
היי אם אני לא שמה סויה
במקרה הזה הסויה מאוד מוסיפה לטעם אבל אם אין לך תכיני בלי ותוסיפי מלח לפי הטעם.
שלום אפרת המהממת!
רציתי לשאול האם אפשר להוסיף כרובית?
כן, למה לא?🙂
אני יושבת שעות ושוברת את הראש איך לגוון פה בארוחות….. אפרת את מושלללממת
שמחה שאת נהנית מהמתכונים! תודה על השיתוף🌷
היי אפרת. אני רוצה להכין 500 ג’ פסטה, אבל בלי פטריות. 4 כוסות של גזר גמדי נראה לי יותר מדי. או לא? חשבתי להוסיף, במקום פטריות, פרחי ברוקולי (יש לי 600 ג’ של מיני ברוקולי במקפיא). כמה לשים? אני מניחה שאת הגזר ואת הברוקולי אין צורך להפשיר ושהתיבול יוכפל בהתאם. תודה מראש.
היי,
את יכולה להכין 500 גרם פסטה עם כמות ירקות שנראית לטעמך(:
אפשר בהחלט להוסיף ברוקולי (יצא טעים מאד), כמות של כוס פחות או יותר- לפי העדפתך.
אין צורך להפשיר מראש, כדאי רק לשטוף לפני כן.
יש אפשרות להוסיף תירס מקופסאת שימןרים למנה?
היי דיקלה,
אפשר להוסיף תירס(:
תודה רבה על המתכון המדוייק, עשיתי עם פסטה מחיטה מלאה וזה יצא מושלם! 🙂
וזאת המנה בשלמותה 🙂 הולך מעולה עם שניצל תרד 🙂
נראה מושלם, איזה כיף ששיתפת🌺
אחלה פסטה
נראה מעולה! תודה ששיתפת אורטל❤
מנה טעימה!!
עשיתי כפול (500 גרם) . הוספתי עוד כף סילאן.
מעולה, שמחה לשמוע!😊
היי,
אני רוצה להכין את המתכון הזה עם חצי קילו רצועות חזה עוף בפנים.
1. האם מומלץ?
2. מתי להוסיף את העוף? שיתבשל אבל לא יתקשה..
3. כיצד לתבל אותו? שלא יהיה תפל..
4. חשבתי לעשות 500 גרם פסטה במקום 250, מה את אומרת על היחס בין הפסטה לעוף?
תודה רבה רבה!!! 3>
וכמובן, אם את ממליצה לעשות 500 גרם, האם להכפיל את כמות התיבול?
כן😊
היי,
את יכולה בהחלט להוסיף רצועות עוף. חצי קילו על 500 גרם פסטה נשמע לי יחס טוב.
תוסיפי את העוף אחרי הבצל (לפני טיגון הבצל כדאי להגדיל את כמות השמן ל-4 כפות) יחד עם כפית מלח ופלפל שחור וטגני עד שהוא מזהיב מעט. לאחר מכן תמשיכי במתכון כרגיל.
היי אפרת, תודה על המתכון! האם ניתן להשתמש בפטריות מקופסת שימורים? אם כן, האם יש שינוי בהוראות הבישול?
היי רונית
אפשר, אין שינוי בהוראות הבישול 🙂
שבת שלום❤️
מעולה, יצא טעים ממש!!!
שמחה שאהבת 🌸
יצא מושלללללם
תודה רבה😊
שמחה לשמוע 🙂
תודה גלית
תודה אפרת המדהימהההההההההה… אין עלייך.
רציתי לשאול איזה ירקות אפשר להוסיף למתכון ? אני רוצה להוסיף יותר ירקות פשוט..גמבה? קישוא? חציל? מה יתאים להוסיף למתכון ואם אני מוסיפה גמבה/חציל האם לטגן/לאפות אותם קודם כדי שיצאו במרקם מתאים או אין צורך? תודה רבה רבה!
כן, אפשר להוסיף גמבה, קישוא וחציל.
את הגמבה והקישוא אפשר לבשל במחבת עם הגזר והפטריות.
את החצילים כדאי לחתוך לקוביות, לתבל בשמן זית ומעט מלח ולאפות בתנור שחומם ל200 מעלות במשך 20-30 דקות עד להשחמה. את החצילים אפשר להוסיף לפסטה בסוף הבישול.
יום נפלא 🌺
וואו, נשמע ממש טוב! חייבת לנסות 😊
רציתי לשאול, למה מזלפים שמן זית על הפסטה לאחר הבישול והסינון? האם יש לזה מטרה מסוימת?
וכל הכבוד על האתר המדהים והנוח, עם מתכונים מעולים!
היי ורד,
שימון הפסטה מונע מהפסטה להדבק לעיסה אחת.
תודה על תשובתך 🙂
הכנתי עכשיו ויצא ממש טעים!! השתמשתי בפסטה פנה מקמח כוסמין והפחתתי קצת מכמות השמן (כי אני בדיאטה) ויצא ממש טעים!! רק לדעתי צריך להוסיף עוד מלח לתיבול, כי אין מספיק.
מתכון מעולה שאני מתכוונת להכין עוד הרבה בעתיד! תודה עליו 🙂
תודה שחזרת לעדכן ❤️
היי אפרת. אני רוצה להוסיף ברוקולי. אפשרי? אם כן כמה להוסיף?
כן אפשר להוסיף 1-2 כוסות פרחי ברוקולי קטנים.
היי, שלום. קודם כל תודה רבה על הכל
האם ניתן במקום גזר לשים בטטה ?
כן.
היי אפרת,
רשמת “מבשלים על אש בינונית” לכן אני שואל האם למחבת יש להוסיף מים?
תודה.
אין צורך להוסיף מים אלא אם כן התבשיל מתייבש (זה קורה בסוגי מחבת מסוימים).
אני לא מכיר את הרוטב של אסם אבל סויה “סמיכה” היא לרוב לא רוטב סויה אלא סויה שחורה (תערובת עם מולסה ועוד כל מיני דברים). צריך לקרוא את המרכיבים. זאת שהיא לא ממש סויה 100% היא באמת מאד משחירה דברים.
היי אפרת
האם אפשר להחליף את הבצל הירוק בגבעול סלרי ?
חג שמח
נראה לי שעדיף לוותר. זה טעים גם בלי.
חג שמח 🌺
מנסה עכשיו…
ניראה טעים.
נקווה שיואהבו.
בהצלחה ובתאבון 😉
המתכונים ממש מוצלחים וזה ממש כיף לדעת שאפשר להכין אוכל טעים בכלום זמן
תודה לבנת ❤️
הפסטה יצאה מעולה תודה.
אמשיך וואהנה מהמתכונים ,וכמובן שאשתף.
תודה רחל, שמחה לשמוע 🙂
יצא פצצה
תודה נהוראי, שמחה שאהבת 🙂
בוקר טוב אפרת! הכנתי אתמול ויצא ממש ממש טעים!! רק שהכל היה צבוע כמעט בצבע כהה אחיד בגלל הרוטב סויה, לא כמו בתמונה שלך שהכל נראה צבעוני ויפה 🙂 זה יכול להיות בגלל סוג הסויה? אני השתמשתי ברוטב של אסם הקצת סמיך, יכול להיות שהשתמשת בסוג המאוד נוזלי הזה (ממש כמו מים) שמגיע בדרך כלל בבקבוק זכוכית? מה את ממליצה להבא? תודה רבה ויום מקסים 🙂
היי אודליה,
יכול להיות שכשהכנתי וצילמתי את המתכון השתמשתי ברוטב הדליל יותר למרות שאישית אני יותר אוהבת את הרוטב של אסם. לדעתי הוא יותר טעים.
יום נפלא 🙂
אוקיי, תודה רבה 🙂 מחר אתחיל לאסוף מתכונים לשבת 🙂
אפרת
אתר מקסים מתכונים נפלאים פשוט הWAZE של האוכל
תודה
ניצן א
תודה ניצן! 🙂
הי רציתי לשאול… אין לי פטריות ובצל ירוק.. זה קריטי בטעמים?
בגדול אפשר להכין גם בלי אבל הפטריות והבצל הירוק מוסיפים טעמים.
הי,
קודם כל אני חייבת לציין שהאתר ממכר!
איזה כיף למצוא מתכונים קלים, והעיקר – טעימים!!!
אתמול הכנתי את פרוסות החצילים בציפוי פריך, יצא מושלם!!!! תודה לך!
שאלה על הפסטה – האם אפשר לוותר על רוטב סויה? מה לשים במקום?
היי שרית,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
האמת שהסויה כאן היא עיקר הטעם אבל אם אין לך אפשר לשים רוטב טריאקי (ואז לוותר גם על הסילאן) או להכין פשוט ללא הסויה ולשים קצת יותר שמן זית.
היי אפרת,
האם אפשר לאכול תבשיל זה לאחר יום במקרר?האם יש בו נוזלים?
תודה,
חנה.
היי חנה,
אפשר לאכול יום למחרת. אין בפסטה הרבה נוזלים. לפני שמחממים אפשר לערבב כף שמן זית+כף רוטב סויה+ חצי כפית סילאן ולשפוך על התבשיל, לערבב ורק אז לחמם. זה ירענן את התבשיל.
הי אפרת, גיליתי לאחרונה את האתר שלך ואני מאד נהנית ממנו. אני רוצה לנסות את המתכון הזה אבל הבן שלי לא אוהב את המתיקות של הגזר בתבשילים. יש לך רעיון לירק שיתאים במקום הגזר?
תודה
היי מירב,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
את יכולה לשים במקום הגזר רצועות קישואים או גמבה.
היי אפרת,
מתכון מעניין ורוצה להוסיף לטיבול רוטב טריאקי האם יתאים וכמה אפשר להוסיף?ויש לי רוטב צ’ילי חריף אפשר לשים בימקום התבלין צי’לי?
המון תודות על המתכונים:)
היי קרינה,
במקום סויה וסילאן את יכולה לשים 6-7 כפות רוטב טריאקי. במקום תבלין צ’ילי אפשר לשים 1-2 כפות רוטב צ’ילי מתוק או חריף, מה שבא לך 🙂