שום דבר לא נמצא

ארוחת צהרים צמחונית ומהירה: פסטה מוקפצת עם ירקות

פסטה מוקפצת עם ירקות

מצרכים (2-3 מנות):

250 גרם פסטה מסוג פנה (אפשר להשתמש בכל סוג אחר שאוהבים)

1 בצל גדול קצוץ גס

2 כוסות גזר גמדי משקית קפואה (או 2 גזרים בינוניים חתוכים למקלות דקים)

חבילת פטריות שמפיניון טריות חצויות

3-4 גבעולי בצל ירוק קצוצים

תיבול: 2 כפות שמן זית, 6 כפות רוטב סויה, כף סילאן, קמצוץ תבלין צ'ילי חריף (לא חובה)

אופן הכנה:

-מבשלים את הפסטה לפי הוראות האריזה. מסננים ומזליפים מעל מעט שמן זית ומערבבים.

-במקביל, מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.  מוסיפים גזר גמדי ופטריות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות (עד שהפטריות מצטמצמות והגזר נעשה רך אך לא מידי).

-מוסיפים את הפסטה המבושלת, הבצל הירוק ומתבלים בשמן זית, סויה, סילאן וקמצוץ צ'ילי חריף. מערבבים במשך 2-3 דקות לספיגת הטעמים.

ראו גם
סלט מלפפונים ושמיר
מוס מנגו

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
נאור (15:44 13.08.2019)

היי, שלום. קודם כל תודה רבה על הכל

האם ניתן במקום גזר לשים בטטה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:31 13.08.2019)

כן.

Avatar
אורי (06:20 6.05.2019)

היי אפרת,
רשמת "מבשלים על אש בינונית" לכן אני שואל האם למחבת יש להוסיף מים?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:12 6.05.2019)

אין צורך להוסיף מים אלא אם כן התבשיל מתייבש (זה קורה בסוגי מחבת מסוימים).

Avatar
מסייע בסויה (15:46 29.03.2019)

אני לא מכיר את הרוטב של אסם אבל סויה "סמיכה" היא לרוב לא רוטב סויה אלא סויה שחורה (תערובת עם מולסה ועוד כל מיני דברים). צריך לקרוא את המרכיבים. זאת שהיא לא ממש סויה 100% היא באמת מאד משחירה דברים.

Avatar
רוזי (15:49 23.09.2018)

היי אפרת
האם אפשר להחליף את הבצל הירוק בגבעול סלרי ?
חג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:57 23.09.2018)

נראה לי שעדיף לוותר. זה טעים גם בלי.
חג שמח 🌺

Avatar
הודיה (19:20 1.08.2018)

מנסה עכשיו…
ניראה טעים.
נקווה שיואהבו.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 1.08.2018)

בהצלחה ובתאבון 😉

Avatar
לבנת (21:42 3.06.2018)

המתכונים ממש מוצלחים וזה ממש כיף לדעת שאפשר להכין אוכל טעים בכלום זמן

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:40 3.06.2018)

תודה לבנת ❤️

Avatar
ברמץ רחל (13:13 15.07.2017)

הפסטה יצאה מעולה תודה.
אמשיך וואהנה מהמתכונים ,וכמובן שאשתף.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:59 15.07.2017)

תודה רחל, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
נהוראי (13:48 24.04.2017)

יצא פצצה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:57 24.04.2017)

תודה נהוראי, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
אודליה (08:44 24.04.2017)

בוקר טוב אפרת! הכנתי אתמול ויצא ממש ממש טעים!! רק שהכל היה צבוע כמעט בצבע כהה אחיד בגלל הרוטב סויה, לא כמו בתמונה שלך שהכל נראה צבעוני ויפה 🙂 זה יכול להיות בגלל סוג הסויה? אני השתמשתי ברוטב של אסם הקצת סמיך, יכול להיות שהשתמשת בסוג המאוד נוזלי הזה (ממש כמו מים) שמגיע בדרך כלל בבקבוק זכוכית? מה את ממליצה להבא? תודה רבה ויום מקסים 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:28 24.04.2017)

היי אודליה,
יכול להיות שכשהכנתי וצילמתי את המתכון השתמשתי ברוטב הדליל יותר למרות שאישית אני יותר אוהבת את הרוטב של אסם. לדעתי הוא יותר טעים.
יום נפלא 🙂

Avatar
אודליה (11:05 24.04.2017)

אוקיי, תודה רבה 🙂 מחר אתחיל לאסוף מתכונים לשבת 🙂

Avatar
ניצן א (13:46 29.03.2017)

אפרת
אתר מקסים מתכונים נפלאים פשוט הWAZE של האוכל

תודה
ניצן א

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:54 29.03.2017)

תודה ניצן! 🙂

Avatar
חן (16:44 30.01.2017)

הי רציתי לשאול… אין לי פטריות ובצל ירוק.. זה קריטי בטעמים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:36 30.01.2017)

בגדול אפשר להכין גם בלי אבל הפטריות והבצל הירוק מוסיפים טעמים.

Avatar
שרית (18:23 5.12.2016)

הי,
קודם כל אני חייבת לציין שהאתר ממכר!
איזה כיף למצוא מתכונים קלים, והעיקר – טעימים!!!
אתמול הכנתי את פרוסות החצילים בציפוי פריך, יצא מושלם!!!! תודה לך!
שאלה על הפסטה – האם אפשר לוותר על רוטב סויה? מה לשים במקום?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:25 5.12.2016)

היי שרית,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
האמת שהסויה כאן היא עיקר הטעם אבל אם אין לך אפשר לשים רוטב טריאקי (ואז לוותר גם על הסילאן) או להכין פשוט ללא הסויה ולשים קצת יותר שמן זית.

Avatar
חנה (11:45 11.08.2016)

היי אפרת,
האם אפשר לאכול תבשיל זה לאחר יום במקרר?האם יש בו נוזלים?

תודה,
חנה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:38 11.08.2016)

היי חנה,
אפשר לאכול יום למחרת. אין בפסטה הרבה נוזלים. לפני שמחממים אפשר לערבב כף שמן זית+כף רוטב סויה+ חצי כפית סילאן ולשפוך על התבשיל, לערבב ורק אז לחמם. זה ירענן את התבשיל.

Avatar
מירב (18:53 9.08.2016)

הי אפרת, גיליתי לאחרונה את האתר שלך ואני מאד נהנית ממנו. אני רוצה לנסות את המתכון הזה אבל הבן שלי לא אוהב את המתיקות של הגזר בתבשילים. יש לך רעיון לירק שיתאים במקום הגזר?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:41 9.08.2016)

היי מירב,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
את יכולה לשים במקום הגזר רצועות קישואים או גמבה.

Avatar
קרינה (12:35 9.08.2016)

היי אפרת,
מתכון מעניין ורוצה להוסיף לטיבול רוטב טריאקי האם יתאים וכמה אפשר להוסיף?ויש לי רוטב צ'ילי חריף אפשר לשים בימקום התבלין צי'לי?
המון תודות על המתכונים:)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:12 9.08.2016)

היי קרינה,
במקום סויה וסילאן את יכולה לשים 6-7 כפות רוטב טריאקי. במקום תבלין צ'ילי אפשר לשים 1-2 כפות רוטב צ'ילי מתוק או חריף, מה שבא לך 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.