שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 2-3 מנות

סוג: חלבי

רכיבים

חצי חבילת פסטה (250 גרם) מבושלת לפי ההוראות על גבי השקית (השתמשתי בפסטה פטוצ’יני של “לה-מוליזנה”)

1-2 שיני שום כתושות

1 מיכל שמנת לבישול או שמנת מתוקה (250 מ”ל)

3 כפות חלב

רבע כוס מוצרלה מגורדת

רבע כוס גבינת פרמזן

רבע כוס גבינה בולגרית או פטה מפוררת

מלח לפי הטעם, קמצוץ פלפל שחור

אופן ההכנה

-מחממים מחבת עם כף שמן זית או חמאה ומטגנים את השום כחצי דקה על אש נמוכה (יש להקפיד שלא ישרף).

-מוסיפים שמנת וחלב ומבשלים על אש בינונית במשך כדקה.

-מוסיפים את הגבינות ומערבבים עד להמסה ולהסמכת הרוטב. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

-שופכים את הרוטב על הפסטה, מערבבים ומגישים מיד.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
ירקות במחבת בתיבול מזרחי
עוגת קוקוס ושוקולד לבן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שירה (13:17 11.07.2021)

היי אפרת,
אני רוצה להכפיל את הכמות אני יכולה לשים מיכל אחד של שמנת לבישול ורוטב שמנת קלאסי בטעם גבינות??
ממש דחוף ליייי
תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:31 11.07.2021)

כן, אפשר🙂

שירה (14:16 11.07.2021)

תודה רבה!!
בסוף לא היה במכולת גבינה צהובה מגורדת אז שמתי מוצרלה ובולגרית ועכשיו כולם זוללים פה את הפסטה!!!!
ממש טעים!!!!
תודה רבה!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (16:36 11.07.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה ששיתפת❤

עינת (23:07 28.06.2021)

יצא מעולה, תודה.
שדרגתי עם טימין, מוסקט ופטריות.

מתכונים ב-10 דקות (23:45 28.06.2021)

וואו נראה מדהים! תודה על השיתוף❤

נטע (15:20 12.06.2021)

היי אפרת,
אין לי גבינה בולגרית,או כל גבינה אחרת שדומה בטעם לבולגרית,
מה אוכל לשים במקום?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (20:46 12.06.2021)

אפשר להוסיף מעט גבינה צהובה או לוותר😊

שרה (20:04 1.06.2021)

אפרת המדהימה תודה רבה על האתר המושלם, אני משתמשת בו בקביעות מהחתונה כמעט לכל ארוחה 🙂
שאלה: יש לי שאריות של גבינת שמנת זיתים ושמנת רגילה, כדאי להוסיף? אם כן , זה בסדר להוסיף גם פטריות או שזה פחות הולך?

מתכונים ב-10 דקות (21:04 1.06.2021)

היי,
את יכולה להוסיף 2-3 שמנת רגילה, אבל לדעתי זיתים פחות ישתלב עם הפטריות😊

שרה (21:27 1.06.2021)

הי, לקחתי בסוף את ההימור ויצא מהמם בכל אופן!!!!!תודה רבה !

מתכונים ב-10 דקות (21:49 1.06.2021)

מעולה, איזה כיף לשמוע!😊

ציפי (11:49 25.05.2021)

פסטה טעימה ועסיסית והכי שווה שהיא מהירה
וכמובן לא נשאר ממנה פרור.
אז תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (14:49 25.05.2021)

שמחה מאד לשמוע! איזה כיף שאהבתם❤

Shani Vaknin (16:47 24.05.2021)

הי אפרת, אפשר להוסיף פטריות? אם כן באיזה שלב?

מתכונים ב-10 דקות (18:27 24.05.2021)

היי,
אפשר בהחלט, תוסיפי את הפטריות אחרי החמאה והשום וטגני כמה דקות.

חנה (14:02 19.05.2021)

עשיתי ויצא לי אחלה👌👍

מתכונים ב-10 דקות (14:27 19.05.2021)

שמחה לשמוע, תודה על השיתוף🌺

רבקה (11:34 16.05.2021)

היי אפרת רציתי לשאול מה אפשר להשים במקום גבינת פרמזן? תודה רבה וחג שבועות שמח!!

מתכונים ב-10 דקות (12:07 16.05.2021)

היי,
אפשר לשים כל גבינה קשה עדינה (גבינה צהובה, מוצרלה וכו’)
חג שמח😊

עדן (19:04 10.05.2021)

הי אפרת,
אם איזה פסטה את הכנת את המתכון? זה פטוצ’יני?
רציתי לשאול אם מה אפשר להגיש את הפסטה לארוחת ערב? פשטידה זה הולך?

מתכונים ב-10 דקות (19:49 10.05.2021)

היי עדן,
כן, זה פטוצ’יני (של “לה מוליזנה”).
עם פסטה תמיד כדאי להגיש סלט עשיר, ובהתאם לסוג הארוחה אפשר להוסיף מאפים, פשטידות, וכו’.
אם אין לכם בעיה לאכול דגים עם חלב- אפשר גם לצרף דג בתיבול עדין:)

סהר (22:35 10.02.2021)

מתכון מעולה הכנתי וכולם התלהבו והחמיאו
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (07:36 11.02.2021)

כיף לשמוע! תודה רבה❤️

אחת שיודעת לבשל (08:12 29.11.2020)

היי אפרת בוקר טוב…!
אני רוצה להודות לך על האתר הנפלא הזה….
אני משתמשת בו דיי הרבה….😊
רציתי לשאול אותך אם אפשר להחליף את הגבינות במשהו אחר…(חוץ מהגבינת מוצרלה….)
תודה רבה ויום נפלא..😀😀

מתכונים ב-10 דקות (10:23 29.11.2020)

היי יקירה תודה רבה לך!
מה הכוונה למשהו אחר? גבינות אחרות? אם כן אז אפשרי- מה שאת אוהבת 🙂
אם תרצי יש לך גם מתכון לפסטה ברוטב שמנת פטריות ללא הגבינות שרשומות במתכון הזה

אחת שיודעת לבשל (19:57 29.11.2020)

תודה רבה רבה😀😀

לימור (15:42 16.11.2020)

טעים בטרוף. תודה רבה! נהנינו מאד מאד מאד! נאכל ציק צאק!

מתכונים ב-10 דקות (16:35 16.11.2020)

נראה מעולה לימור!
שמחה לקרוא שנהנתם 🙂
יום נפלא

לאה (15:17 11.11.2020)

תודה אפרת!
קל וטעיםםםםםם

מתכונים ב-10 דקות (21:25 11.11.2020)

שמחה לקרוא שנהנת 🙂
ערב מקסים

אודליה (13:27 29.09.2020)

היי אפרת, חיכיתי למתכון קל מסוג זה (מאק אנד צ’יז) 🙂 רוצה להכין היום, רק שאלה או שתיים פליז 🙂 מתלבטת באיזו פסטה להשתמש – יש לי כרגע רק 200 ג’ אטריות רחבות מקמח כוסמין מלא, או לחלופין אטריות אורז רחבות, נודלס עבה, או פסטה ספירלות. מה את ממליצה?? בנוסף, מניחה שאפשר להשתמש בגבינה צהובה במקום מוצרלה, אבל מתלבטת לגבי תחליף לפרמזן שאף פעם אין לי! (לא מוצאת בד”צ…) האם שייך לשים טוב טעם?? תודה רבה, גמר חתימה טובה ובריאות טובה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:19 29.09.2020)

היי אודליה,
הייתי הולכת על פסטה ספירלות.
נכון, אפשר להמיר מוצרלה בצהובה. אפשר להוסיף כף גבינת טוב טעם.

דבורה (18:47 2.07.2020)

היי יקירה, זה פשוט מתכון מנצח!!!! שום מתכון שלך לא קיבל כל כך הרבה תשבוחות!
בנוסף הרוטב באמת לוקח 10 דקות הכנה (הפסטה מתבשלת יותר זמן) ולכן הוא מושלם לערבים של עייפות וחוסר זמן – בכנה דקות עש ארוחת ערב מושלמת.
אני עופפתי ובישלתי את הפסטה יותר מידי אבל אף אחד לא שם לב כי כולם התרכזו ברוטב!
תודה על מתכון נפלא ובעיקר אחד שבאמת לוקח 10 דקות!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:48 2.07.2020)

שמחה שיצא טעים ❣️

מ. (17:19 16.10.2020)

עם איזה שמנת עשית? לבישול או מתוקה?
מה הכמויות שעשית במלח פלפל ? ובגבינות עשית לפי משקל או לפי הרבע כוס?

דבורה (18:48 25.06.2020)

היי יקירה. מה סוג הפסטה שמופיע בתמונה? נראה ממש יפה.
כמו כן כמה זמן בערך “מבשלים” את הגבינות? כמה זמן לוקח עד שהן נמסות והרוטב נהיה סמיך?
תודה מראש!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:19 25.06.2020)

פסטה פטוצ’יני.
מבשלים את הגבינות כ-3 דקות עד שהן נמסות.

דבורה (00:00 26.06.2020)

תודה יקירה. תוכלי לכוון אותי גם בעניין המלח? כמה לשים?
בנוסף איך מחממים את הרוטב? אני רוצה להכין את הרוטב בבוקר ואז לחמם בערב כשאבשל את הפסטה.
ועוד שאלה קטנה מה אפשר לעשות כדי שהפסטה שנשארת ליום המחרת (בלי רואב) לא תהיה דביקה ומגעילה?
תודה מראש!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:56 26.06.2020)

בגלל שהגבינות מלוחות כדאי להוסיף מלח לפי הטעם. אני ממליצה להתחיל מרבע כפית ולטעום.
הכי טעים זה להכין את הרוטב סמוך להגשה כי אח”כ הוא קצת מתייבש. אם אין ברירה אז אפשר להכין ולשמור במקרר בנפרד מהפסטה ולחמם במיקרו או על הגז. אם הרוטב סמיך כדאי להוסיף לו כמה כפות חלב כדי לדלל אותו.
אחרי שאת מבשלת את הפסטה, תעבירי אותה למסננת ותשטפי עם מי ברז. תסנני היטב, תפזרי מעל הפסטה שמן זית ותערבבי.

מ. (20:51 10.06.2020)

אשמח לדעת מה הכמויות של הגבינות במשקל (בגרמים). אני לא יודעת כמה לקנות במעדניה..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:54 10.06.2020)

כ-25 גרם מכל סוג.

מ. (08:01 11.06.2020)

תודה על המענה המהיר 🙂

קובי (12:23 27.05.2020)

האם אפשר להכין את הרוטב ולשפוך על הפסטה לפני ההגשה כי אני מכין את זה היום ומגיש בשישי בבוקר והאם אפשר להשתמש באיטריות בינוניות? או אפשר להכין הכל היום כולל הרוטב והפסטה ולהכניס למקרר ולחמם לפני

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:35 27.05.2020)

עדיף להכין ולשמור בנפרד.
אפשר להשתמש באטריות בינוניות.
חג שמח 🙂

טליה (11:55 5.05.2020)

מאד אוהבת את העיצוב החדש של האתר, ובמיוחד את האפשרות להדפיס ללא תמונות ותגובות.
שלא לדבר על המתכונים שמככבים אצלי במטבח. תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:00 5.05.2020)

תודה טליה ❤️

מקס (21:25 2.05.2020)

מתכון מעולה! גם קל להכנה וגם הילדים חיסלו בהנאה. הבן שלי, לא אוהב שמנת ובכל זאת התלהב מזה מאוד ואכל כמה מנות!

מירב (20:59 26.04.2020)

מתכון מעולה! גם קל להכנה וגם הילדים חיסלו בהנאה. הבן שלי, לא אוהב שמנת ובכל זאת התלהב מזה מאוד ואכל כמה מנות!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:26 26.04.2020)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה מירב

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.