זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: חלבי
רכיבים
חצי חבילת פסטה (250 גרם) מבושלת לפי ההוראות על גבי השקית
1-2 שיני שום כתושות
1 מיכל שמנת לבישול או שמנת מתוקה (250 מ"ל)
3 כפות חלב
רבע כוס מוצרלה מגורדת
רבע כוס גבינת פרמזן
רבע כוס גבינה בולגרית או פטה מפוררת
מלח לפי הטעם, קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
-מחממים מחבת עם כף שמן זית או חמאה ומטגנים את השום כחצי דקה על אש נמוכה (יש להקפיד שלא ישרף).
-מוסיפים שמנת וחלב ומבשלים על אש בינונית במשך כדקה.
-מוסיפים את הגבינות ומערבבים עד להמסה ולהסמכת הרוטב. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
-שופכים את הרוטב על הפסטה, מערבבים ומגישים מיד.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים חלביים
תגובות
היי אפרת בוקר טוב…!
אני רוצה להודות לך על האתר הנפלא הזה….
אני משתמשת בו דיי הרבה….😊
רציתי לשאול אותך אם אפשר להחליף את הגבינות במשהו אחר…(חוץ מהגבינת מוצרלה….)
תודה רבה ויום נפלא..😀😀
היי יקירה תודה רבה לך!
מה הכוונה למשהו אחר? גבינות אחרות? אם כן אז אפשרי- מה שאת אוהבת 🙂
אם תרצי יש לך גם מתכון לפסטה ברוטב שמנת פטריות ללא הגבינות שרשומות במתכון הזה
תודה רבה רבה😀😀
טעים בטרוף. תודה רבה! נהנינו מאד מאד מאד! נאכל ציק צאק!
נראה מעולה לימור!
שמחה לקרוא שנהנתם 🙂
יום נפלא
תודה אפרת!
קל וטעיםםםםםם
שמחה לקרוא שנהנת 🙂
ערב מקסים
היי אפרת, חיכיתי למתכון קל מסוג זה (מאק אנד צ'יז) 🙂 רוצה להכין היום, רק שאלה או שתיים פליז 🙂 מתלבטת באיזו פסטה להשתמש – יש לי כרגע רק 200 ג' אטריות רחבות מקמח כוסמין מלא, או לחלופין אטריות אורז רחבות, נודלס עבה, או פסטה ספירלות. מה את ממליצה?? בנוסף, מניחה שאפשר להשתמש בגבינה צהובה במקום מוצרלה, אבל מתלבטת לגבי תחליף לפרמזן שאף פעם אין לי! (לא מוצאת בד"צ…) האם שייך לשים טוב טעם?? תודה רבה, גמר חתימה טובה ובריאות טובה 🙂
היי אודליה,
הייתי הולכת על פסטה ספירלות.
נכון, אפשר להמיר מוצרלה בצהובה. אפשר להוסיף כף גבינת טוב טעם.
היי יקירה, זה פשוט מתכון מנצח!!!! שום מתכון שלך לא קיבל כל כך הרבה תשבוחות!
בנוסף הרוטב באמת לוקח 10 דקות הכנה (הפסטה מתבשלת יותר זמן) ולכן הוא מושלם לערבים של עייפות וחוסר זמן – בכנה דקות עש ארוחת ערב מושלמת.
אני עופפתי ובישלתי את הפסטה יותר מידי אבל אף אחד לא שם לב כי כולם התרכזו ברוטב!
תודה על מתכון נפלא ובעיקר אחד שבאמת לוקח 10 דקות!
שמחה שיצא טעים ❣️
עם איזה שמנת עשית? לבישול או מתוקה?
מה הכמויות שעשית במלח פלפל ? ובגבינות עשית לפי משקל או לפי הרבע כוס?
היי יקירה. מה סוג הפסטה שמופיע בתמונה? נראה ממש יפה.
כמו כן כמה זמן בערך "מבשלים" את הגבינות? כמה זמן לוקח עד שהן נמסות והרוטב נהיה סמיך?
תודה מראש!
פסטה פטוצ'יני.
מבשלים את הגבינות כ-3 דקות עד שהן נמסות.
תודה יקירה. תוכלי לכוון אותי גם בעניין המלח? כמה לשים?
בנוסף איך מחממים את הרוטב? אני רוצה להכין את הרוטב בבוקר ואז לחמם בערב כשאבשל את הפסטה.
ועוד שאלה קטנה מה אפשר לעשות כדי שהפסטה שנשארת ליום המחרת (בלי רואב) לא תהיה דביקה ומגעילה?
תודה מראש!
בגלל שהגבינות מלוחות כדאי להוסיף מלח לפי הטעם. אני ממליצה להתחיל מרבע כפית ולטעום.
הכי טעים זה להכין את הרוטב סמוך להגשה כי אח"כ הוא קצת מתייבש. אם אין ברירה אז אפשר להכין ולשמור במקרר בנפרד מהפסטה ולחמם במיקרו או על הגז. אם הרוטב סמיך כדאי להוסיף לו כמה כפות חלב כדי לדלל אותו.
אחרי שאת מבשלת את הפסטה, תעבירי אותה למסננת ותשטפי עם מי ברז. תסנני היטב, תפזרי מעל הפסטה שמן זית ותערבבי.
אשמח לדעת מה הכמויות של הגבינות במשקל (בגרמים). אני לא יודעת כמה לקנות במעדניה..
כ-25 גרם מכל סוג.
תודה על המענה המהיר 🙂
האם אפשר להכין את הרוטב ולשפוך על הפסטה לפני ההגשה כי אני מכין את זה היום ומגיש בשישי בבוקר והאם אפשר להשתמש באיטריות בינוניות? או אפשר להכין הכל היום כולל הרוטב והפסטה ולהכניס למקרר ולחמם לפני
עדיף להכין ולשמור בנפרד.
אפשר להשתמש באטריות בינוניות.
חג שמח 🙂
מאד אוהבת את העיצוב החדש של האתר, ובמיוחד את האפשרות להדפיס ללא תמונות ותגובות.
שלא לדבר על המתכונים שמככבים אצלי במטבח. תודה.
תודה טליה ❤️
מתכון מעולה! גם קל להכנה וגם הילדים חיסלו בהנאה. הבן שלי, לא אוהב שמנת ובכל זאת התלהב מזה מאוד ואכל כמה מנות!
מתכון מעולה! גם קל להכנה וגם הילדים חיסלו בהנאה. הבן שלי, לא אוהב שמנת ובכל זאת התלהב מזה מאוד ואכל כמה מנות!
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה מירב