שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 2-3 מנות

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

חצי חבילת פסטה (250 גרם) מבושלת לפי ההוראות על גבי השקית

1-2 שיני שום כתושות

1 מיכל שמנת לבישול או שמנת מתוקה (250 מ"ל)

3 כפות חלב

רבע כוס מוצרלה מגורדת

רבע כוס גבינת פרמזן

רבע כוס גבינה בולגרית או פטה מפוררת

מלח לפי הטעם, קמצוץ פלפל שחור

אופן ההכנה

-מחממים מחבת עם כף שמן זית או חמאה ומטגנים את השום כחצי דקה על אש נמוכה (יש להקפיד שלא ישרף).

-מוסיפים שמנת וחלב ומבשלים על אש בינונית במשך כדקה.

-מוסיפים את הגבינות ומערבבים עד להמסה ולהסמכת הרוטב. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

-שופכים את הרוטב על הפסטה, מערבבים ומגישים מיד.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
ירקות במחבת בתיבול מזרחי
עוגת קוקוס ושוקולד לבן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
דבורה (18:47 2.07.2020)

היי יקירה, זה פשוט מתכון מנצח!!!! שום מתכון שלך לא קיבל כל כך הרבה תשבוחות!
בנוסף הרוטב באמת לוקח 10 דקות הכנה (הפסטה מתבשלת יותר זמן) ולכן הוא מושלם לערבים של עייפות וחוסר זמן – בכנה דקות עש ארוחת ערב מושלמת.
אני עופפתי ובישלתי את הפסטה יותר מידי אבל אף אחד לא שם לב כי כולם התרכזו ברוטב!
תודה על מתכון נפלא ובעיקר אחד שבאמת לוקח 10 דקות!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:48 2.07.2020)

שמחה שיצא טעים ❣️

Avatar
דבורה (18:48 25.06.2020)

היי יקירה. מה סוג הפסטה שמופיע בתמונה? נראה ממש יפה.
כמו כן כמה זמן בערך "מבשלים" את הגבינות? כמה זמן לוקח עד שהן נמסות והרוטב נהיה סמיך?
תודה מראש!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:19 25.06.2020)

פסטה פטוצ'יני.
מבשלים את הגבינות כ-3 דקות עד שהן נמסות.

Avatar
דבורה (00:00 26.06.2020)

תודה יקירה. תוכלי לכוון אותי גם בעניין המלח? כמה לשים?
בנוסף איך מחממים את הרוטב? אני רוצה להכין את הרוטב בבוקר ואז לחמם בערב כשאבשל את הפסטה.
ועוד שאלה קטנה מה אפשר לעשות כדי שהפסטה שנשארת ליום המחרת (בלי רואב) לא תהיה דביקה ומגעילה?
תודה מראש!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:56 26.06.2020)

בגלל שהגבינות מלוחות כדאי להוסיף מלח לפי הטעם. אני ממליצה להתחיל מרבע כפית ולטעום.
הכי טעים זה להכין את הרוטב סמוך להגשה כי אח"כ הוא קצת מתייבש. אם אין ברירה אז אפשר להכין ולשמור במקרר בנפרד מהפסטה ולחמם במיקרו או על הגז. אם הרוטב סמיך כדאי להוסיף לו כמה כפות חלב כדי לדלל אותו.
אחרי שאת מבשלת את הפסטה, תעבירי אותה למסננת ותשטפי עם מי ברז. תסנני היטב, תפזרי מעל הפסטה שמן זית ותערבבי.

Avatar
מ. (20:51 10.06.2020)

אשמח לדעת מה הכמויות של הגבינות במשקל (בגרמים). אני לא יודעת כמה לקנות במעדניה..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:54 10.06.2020)

כ-25 גרם מכל סוג.

Avatar
מ. (08:01 11.06.2020)

תודה על המענה המהיר 🙂

Avatar
קובי (12:23 27.05.2020)

האם אפשר להכין את הרוטב ולשפוך על הפסטה לפני ההגשה כי אני מכין את זה היום ומגיש בשישי בבוקר והאם אפשר להשתמש באיטריות בינוניות? או אפשר להכין הכל היום כולל הרוטב והפסטה ולהכניס למקרר ולחמם לפני

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:35 27.05.2020)

עדיף להכין ולשמור בנפרד.
אפשר להשתמש באטריות בינוניות.
חג שמח 🙂

Avatar
טליה (11:55 5.05.2020)

מאד אוהבת את העיצוב החדש של האתר, ובמיוחד את האפשרות להדפיס ללא תמונות ותגובות.
שלא לדבר על המתכונים שמככבים אצלי במטבח. תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:00 5.05.2020)

תודה טליה ❤️

Avatar
מקס (21:25 2.05.2020)

מתכון מעולה! גם קל להכנה וגם הילדים חיסלו בהנאה. הבן שלי, לא אוהב שמנת ובכל זאת התלהב מזה מאוד ואכל כמה מנות!

Avatar
מירב (20:59 26.04.2020)

מתכון מעולה! גם קל להכנה וגם הילדים חיסלו בהנאה. הבן שלי, לא אוהב שמנת ובכל זאת התלהב מזה מאוד ואכל כמה מנות!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:26 26.04.2020)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה מירב

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.