זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 2 פיצות
סוג: חלבי
2 כוסות (280 ג’) קמח לבן (אפשר לשלב חצי כמות קמח כוסמין מלא)
כפית (5 ג’) שמרים יבשים
חצי כוס (120 מ”ל) מים חמימים
4 כפות שמן זית
כפית שטוחה מלח
*למריחה על הבצק: 2 כפות שמן זית + 2 שיני שום כתושות
*לפיזור מעל הבצק:
כוס גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת
¾ כוס גבינה בולגרית מפוררת
¾ כוס גבינת פרמזן מפוררת
כפית שטוחה כוסברה/פטרוזיליה מיובשת
-מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים. מוסיפים מים ומערבבים כדקה. מוסיפים שמן ומלח ולשים את הבצק במשך כ-5 דקות לפחות, עד לקבלת בצק אחיד, מעט דביק אך נוח לעבודה (מומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה). אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים.
-משמנים קלות קערה גדולה, מניחים את הבצק ומכסים במגבת. מניחים במקום חמים ומתפיחים במשך כשעה (הבצק אמור לתפוח מעט).
-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. פורשים נייר אפיה על משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעיגול דק בקוטר של כ-26 ס”מ. כל עיגול מברישים בכף שמן זית ושן שום כתושה. מפזרים מעל כל עיגול מחצית מכמות הגבינות וכחצי כפית שטוחה כוסברה או פטרוזיליה מיובשת.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות (יש לחמם את התנור כ-7 דקות לפני) ומניחים את התבנית על הרשת הנמוכה ביותר (שלב 1 מלמטה). אופים במשך 15 דקות עד להזהבה. חוזרים על הפעולה עם הפיצה השניה.
היה כיף וקל להכין. ואיזה ריח בבית ממש טעים…תודה רבה!!!
תודה לך שחזרת לשתף❤️
הי בקר טוב הפיצה מעולה מעולה.שאלת האם אני יכולה להכין א הבצק לשטח למרוח שום ושמן זית ולהקפיא ולפני האפיה להפשיר ולשים גבינה?
כן:)
הפיצה מעולה לדעתי טעימה יותר מאשר עם רוטב עגבניות
תודה רותי🙂
היי ערב טוב .
הפיצה יצא פצצההה טעימה מאוד.
השתמשתי במתכון של פיצה לסוגי פיצות שונות…..
ממש מוצלח חחח.
תמשיכי להפציץ לנו מתכונים טובים כאלה..,..
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
שלום אפרת,
האם אפשר להוסיף לפיצה זו רוטב ותוספות כמו לפיצה הרגילה שלך?
אם כן באיזה שלב האפייה להוסיף? בכמה מעלות לאפות ובאיזה מקום בתנור?
היי
אפשר, ניתן להוסיף לפני האפייה. לאפות במרכז התנור על 190 מעלות.
הי אפרת תודה על המתכונים הקלים והטעימים ועל התשובות הנדיבות.
האם חייבים חמאת עיזים על הבצק אפשר חמאה אחרת? או לוותר בכלל
100 גרם פטה עיזים מספיק לתת טעם?
תודה.
היי
תודה לך על המילים הטובות(:
אפשר להשתמש בחמאה רגילה.
100 גרם גבינה לא תספיק לפיצה בנדיבות, יהיה מעט יחסית.
הכנתי ויצא ממש טעים,
היה לי רק צהובה אז עשיתי עם רוטב פיצה וזיתים ויצא טעיםםםם
תודה רבה
שמחה שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
היי אפרת, נראה פצצה! יש לי רק גבינה צהובה זה בסדר?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר לשים רק גבינה צהובה.
אם אין מיקסר ולשים ביד זה יוצא אותו הדבר?
היי,
אם מקפידים על לישה טובה ומספיקה- אמור לצאת טוב גם ידנית(:
היי אין על האתר הזה בעולם
האם מקפיאים לפני ההתפחה או אחרי
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר(:
אפשר להקפיא לפני ההתפחה.
הכנתי את המתכון ופשוט יצא מושלם לא הפסיקו לאכול!! תודה רבה:)
שמחה שאהבתם את המתכון ושיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤
יש לי 3 חבילות בולגרית עיזים שעובר להם מחר התאריך
רוצה להכין איתם משו
נראלך זה מתאים למתכון הזה?
ואם נראלך שיתאים רק בולגרית בלי שאר הגבינות
או להוסיף גם את הגבבינה הצהובה?
או שיש לך מתכון אחר להמליץ לי
תודה מראש
היי,
אם אתם אוהבים בולגרית עיזים אפשר בהחלט להשתמש בה לפיצה. בכל מקרה כדאי לשים גבינה צהובה אחרת זה יצא פחות מוצלח.
אפרת יקרה!
תודה רבה על האתר הנפלא!
אנחנו רוצים לאכול פיצה במוצאי שבת, ואין מספיק זמן להכין אותה אחרי צאת השבת. יש אפשרות להכין את הבצק היום (חמישי) או מחר ולאפות רק במוצ”ש?
וגם – האם המתכון הזה מתאים גם אם שמים על הבצק רוטב פיצה וגבינה צהובה? פשוט זה מתכון לכמות קטנה, וזה מה שאני צריכה הפעם.
היי ברכה,
שמחה שאתם נהנים מהאתר!
אפשר להכין את הבצק היום או מחר ולשמור אותו במקפיא עטוף בניילון נצמד.
בהוצאה מהמקפיא יש לתת לבצק להפשיר כשעה- שעתיים ואז להתפיח במקום חמים למשך כשעה, הבצק אמור לתפוח מעט.
המתכון מתאים גם עם רוטב פיצה.
היי,
אין לי מיקסר עם וו לישה,
יש מעבד מזון,
אפשר להשתמש בו להכנת הבצק?
היי,
אם מדובר במעבד מזון עם וו לישה- אפשר להכין איתו, אבל אם המעבד מזון עם להב סטנדרטי הוא לא מתאים ללישה.
את יכולה ללוש ידנית, הלישה תיקח עד 10 דקות.
תודה על המתכון הנהדר. הכמויות בו מספיקות לכמות של 2 פיצות שלא כמו המתכונים האחרים עם ה-500 גרם קמח וזה נפלא למי שלא אוהב להכין הרבה בצק ולאחסן.הכנתי אותו פעמיים והבצק יוצא נהדר וקריספי. אני רק רוצה לציין שאני מכין את הבצק במעבד מזון נינג’ה, וצריך להוסיף עוד כ-30 מ”ל מים, כי אחרת הבצק יוצא יבש מדי.שמתי לב שיחס המים ברוב מתכוני הפיצה הוא 0.6 יחידות מים ליחידת בצק אחת, אז כנראה שלמרות שמוסיפים כ-40 גרם שמן (4 כפות), יש צורך במקרה שלי ביותר מים.
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף(:
נראה מדהים!
איזה כיף שיצא מוצלח! נראה מעולה וטעים❤
על איזה מצב לשים את התנור?
טורבו עליון / תחתון בישול או שניהם? ניסיתי כמה מהמצבים וזה לא תמיד עבד יפה.
היי אביגיל,
מומלץ לאפות על מצב חום עליון ותחתון.
הכנתי ויצא מושלם!!
תודה רבה!
נראה מעולה! שמחה מאד שאהבת את המתכון ותודה על השיתוף❤
נראה מושששששש
האם חייבים להתפיח שעה? או שאפשר פחות
היי ידידיה,
רצוי להתפיח לפחות שעה על מנת שהמרקם יהיה כמו שצריך(:
תודה רבה! יצא טעים ממש!
איזה כיף לשמוע(:
מה הכמויות במתכון אם אני רוצה לעשות קילו קמח?
תודה מראש(:
היי נהוראי,
הנה הכמויות לקילו:
קילו קמח רגיל או קמח לחם או קמח פיצה
2 כפות מלאות (25 ג’) שמרים יבשים
4 כפות (55 ג’) סוכר
כוס + 3/4 כוס (430 מ”ל) מים חמימים
בין שליש לחצי כוס (110 מ”ל) חלב
7 כפות (70 מ”ל) שמן זית
2 כפיות ורבע (14 ג’) מלח
בהצלחה!
תודה יצא מושששש
שמחה ממש לשמוע🙂
מתכון מעולה
בצק ממש נוח (השתמשתי בכוסמין 70%)
וואו נראה מעולה! שמחה שיצא מוצלח😊
היי זה שוב נהוראי(: נראה מדהים אני ניראלי מכין איך אני עושה צורת עיגול? אשמח לתשובה מהירה כי אני מתחיל להכין את הבצק… תודה מראש!!
אפשר לרדד לעיגול עם מערוך או לשטח עם הידיים לעיגול דק😊
תודה יצא פגזזזז
שמחה מאד לשמוע!
הי,
קודם רוצה להגיד שהמתכונים שלך מעולים אחד אחד!!! האתר שלך מהמם ואני משתמשת בו המון.
ושאלתי היא, יש לך מתכון לרוטב להגשה לצד הפיצה כמו אלף האיים וכד’?
תודה
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר😊
מצרפת מתכון לרוטב פסטו ולסלסה.
אין כרגע מתכון לאלף האיים, אבל אני יכולה לכתוב לך כאן:
תערבבי חצי כוס מיונז עם 2 כפות גדושות רסק עגבניות/קטשופ ומעט מיץ לימון. תוסיפי מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
איזה כיף! כמה פשוט ככה טעים 🙂
שמחה שאהבת😊
בוקר טוב אפרת
כשאני עושה פיצה לפי אחד המתכונים שלך אז כתוב לאפות את הבצק בנפרד ואז להוציא בזמן שהתנור דלוק להוסיף תוספות ואז להחזיר לתנור לעוד כ7 דקות אפשר בזמן אפיית הבצק לפני הוספת התוספות לשים על המדף השלישי או להקפיד לשים על המדף הראשון?
היי חיים, הכוונה לחמם את התנור כ-7 דק’ לפני,
והכוונה היא להקפיד להניח את התבנית במגש הראשון מלמטה ( אני מניחה שאתה מתכוון לשלישי ).
שלום אפרת תודה על האתר המעולה (אצלנו במשפחה יודעים שכל המתכונים מעשר דקות) האם יש לך מתכון להכנת פיצה מכמות של קילו קמח? תודה!
היי רותי,תודה רבה לך!
כמויות לקילו:
קילו קמח רגיל או קמח לחם או קמח פיצה
2 כפות מלאות (25 ג’) שמרים יבשים
4 כפות (55 ג’) סוכר
כוס + 3/4 כוס (430 מ”ל) מים חמימים
בין שליש לחצי כוס (110 מ”ל) חלב
7 כפות (70 מ”ל) שמן זית
2 כפיות ורבע (14 ג’) מלח
עוד שאלה בקטנה זה מתכון בלי סוכר או דבש🤔
נכון מאוד 🙂
אפרת אמרת להניח על הרשת אבל אין לי רשת חלבית אז אם אאפה את הבצק ואוציא כדי להוסיף את הרסק והרכיבים או שאחמם את התבנית לבד ואז אשים את הבצק עם הרסק והרכיבים יתן אותו אפקט ?
היי דבי,
הכוונה להניח את התבנית על הרשת הנמוכה ביותר (לא את הבצק ישירות על הרשת).
את משתמשת בתבנית תנור רגילה? כזאת אפשר לשים בין השלבים בתנור? אם כן אפשר לשים את התבנית בשלב הנמוך ביותר (בלי רשת).
ערב טוב אפרת:)
את כוכבת על בתחום המתכונים מגיע לך אוסקר
רק שאלה בקטנה כתוב 2 כוסות(280)
זה 280X2 או 2X140?
140X2 🙂
תודה רבה דבי, בהצלחה!
יאואיויאואו יצא טעים ברמות!!!
אין אליך
תודה נעמה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
היי אפרת מחפשת מתכון של פיצה בלי התפחה של הבצק יש לך משו כזה
היי מוריה 🙂
תוכלי להכין את המתכון פיצה ללא שמרים
פיצה דקה קריספית וללא התפחה.
בהצלחה🌸
מאוד נהנית להכין מתכונים מהאתר. הכל מוצלח וטעים.
במידה ואני מכינה את הבצק יום לפני ושומרת במקרר להכנה למחרת.
איך עובד ענין ההתפחה? להוציא מהמקרר ולהתפיח לשעה כמו שכתוב במתכון?
תודה
אפשר להכין יום לפני ולשמור את הבצק במקרר עטוף בניילון נצמד עד הבוקר.
אם רוצים ליותר זמן אפשר להקפיא.
בהוצאה מהמקרר תתפיחי במקום חמים למשך שעה, אולי קצת יותר.. הבצק אמור לתפוח מעט
שבוע טוב 🙂
בוקר טוב אפרת😊
אין לי רשת חלבית..
זה בסדר לאפות על תבנית?
תודה רבה!
כן 🙂
תודה רבה!!! אפרת, רציתי להגיד שכל המתכונים שלך מעולים אחד אחד!!! באמת אינכמוךך😘😘
❤️
יצאה פיצה מושלמת! תודה רבה אפרת! כל מתכון שלך יוצא נהדר!
נראה מעולה 😍
תודה לימור
הכנו את הפיצה כבר פעמיים ויצא מושלם
חילקנו את הכמות בצק ל2 פיצות והוספנו גם שומשום בקצוות שממש משדרג😍
מהמם 😍
תודה דורין
אפשר להכין פיצה אחת בתבנית של תנור במקום שתי פיצות עגולות?
אני חושבת שכן.
הי אפרת, תוכלי בבקשה לכתוב כמה כפות שמרים טריים עלי להשתמש ?
12 גרם.
אם אלה שמרים טריים בגרגירים אז בערך כף אחת.
בצק ממש נוח והפיצה היתה טעימה מאוד לצערי הבת שלי לא אהבה.אפשר להפוך אותה לפיצה רגילה?עם רוטב עגבניות לפיצה?
כן בטח.
יצא בצק מצוין, תפח ממש יפה ונוח לעבודה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
אפשר להשתמש בקמח תופח?
ואפשר להכין יום לפני ולקרר/להקפיא בלילה? כמה זמן הבצק יכול לחכות?
אפשר אבל עדיף קמח רגיל אם רוצים שהתחתית תהיה דקה.
בכל מקרה יש לשים שמרים.
אפשר להכין יום לפני ולשמור את הבצק במקרר עטוף בניילון נצמד עד הבוקר.
אם רוצים ליותר זמן אפשר להקפיא.
יצא פשוט מושלם! אחלה בצק לעבוד איתו ❣️
ואו מושלם! 😍
תודה קרן
יצא מדהים!
הבת שלי הגיע לאתר המופלא הזה כשחיפשה פעם רוטב לפיצה ומאז כל יום אנו משתמשים באתר כדי להכין ארוחות.
שמחה לשמוע 🙂
תודה ❤️
אפשר להשתמש רק בקמח כוסמין מלא כלומר ללא קמח לבן?
כן אפשר. התחתית תצא פשוט במרקם קצת יותר דחוס.
האם אפשר להשתמש בקמח טף?
לא יודעת, לא ניסיתי.
היי חברה קנתה לי מיקסר טוב פעם ראשונה שרוצה להשתמש בוו לישה .
איך עובדים עם זה? נניח כתוב המתכון לשים את החומרים וללוש חמש דק’ אז עם הוו לישה זה גם כמעט אותו הדבר??
(כתוב לי בהוראות לעשות על מצב 2)
כן. יש לשים את החומרים בקערה ולהפעיל את המיקסר עם וו הלישה.
ראשית תודה על המתכונים הנפלאים: ענית בשאלה קודמת ששכחת סוכר ברשימת המרכיבים ושתקנת, אך אינני רואה את התיקון, כמה סוכר לשים בבצק?תותה על הכל.
אין צורך בסוכר. התיקון היה שמחקתי את זה מאופן ההכנה 🙂
בשביל להקל עלי ולקצר תהליכים יש אולי בצק מוכן שאפשר להשתמש בו? אם כן איזה? כמה זמן מראש להוציא אותו? צריך לרדד אותו? באיזה חום וכמה זמן אופים? עוד משהו שאני צריכה לדעת?
האם ניתן להשתמש ברוטב פיצה או שעדיף שלא? אם כן כמה למרוח? האם משהו משתנה בעקבות זה?
הבצק די פשוט להכנה אבל אם את רוצה להשתמש בבצק מוכן אפשר לקנות בצק שמרים מוכן. בדר”כ רשום על האריזה איך להשתמש בבצק.
אפשר להוסיף רוטב פיצה (כ 3-4 כפות). אין שינוי.
אין סוכר ברשימת המצרכים.
היתה טעות. תיקנתי תודה 🙂