זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 2 פיצות
סוג: חלבי
מצרכים:
2 כוסות (280 ג’) קמח לבן (אפשר לשלב חצי כמות קמח כוסמין מלא)
כפית (5 ג’) שמרים יבשים
חצי כוס (120 מ”ל) מים חמימים
4 כפות שמן זית
כפית שטוחה מלח
*למריחה על הבצק: 2 כפות שמן זית + 2 שיני שום כתושות
*לפיזור מעל הבצק:
כוס גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת
¾ כוס גבינה בולגרית מפוררת
¾ כוס גבינת פרמזן מפוררת
כפית שטוחה כוסברה/פטרוזיליה מיובשת
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים. מוסיפים מים ומערבבים כדקה. מוסיפים שמן ומלח ולשים את הבצק במשך כ-5 דקות לפחות, עד לקבלת בצק אחיד, מעט דביק אך נוח לעבודה (מומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה). אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים.
-משמנים קלות קערה גדולה, מניחים את הבצק ומכסים במגבת. מניחים במקום חמים ומתפיחים במשך כשעה (הבצק אמור לתפוח מעט).
-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. פורשים נייר אפיה על משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעיגול דק בקוטר של כ-26 ס”מ. כל עיגול מברישים בכף שמן זית ושן שום כתושה. מפזרים מעל כל עיגול מחצית מכמות הגבינות וכחצי כפית שטוחה כוסברה או פטרוזיליה מיובשת.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות (יש לחמם את התנור כ-7 דקות לפני) ומניחים את התבנית על הרשת הנמוכה ביותר (שלב 1 מלמטה). אופים במשך 15 דקות עד להזהבה. חוזרים על הפעולה עם הפיצה השניה.
תגובות
בוקר טוב אפרת
כשאני עושה פיצה לפי אחד המתכונים שלך אז כתוב לאפות את הבצק בנפרד ואז להוציא בזמן שהתנור דלוק להוסיף תוספות ואז להחזיר לתנור לעוד כ7 דקות אפשר בזמן אפיית הבצק לפני הוספת התוספות לשים על המדף השלישי או להקפיד לשים על המדף הראשון?
היי חיים, הכוונה לחמם את התנור כ-7 דק’ לפני,
והכוונה היא להקפיד להניח את התבנית במגש הראשון מלמטה ( אני מניחה שאתה מתכוון לשלישי ).
שלום אפרת תודה על האתר המעולה (אצלנו במשפחה יודעים שכל המתכונים מעשר דקות) האם יש לך מתכון להכנת פיצה מכמות של קילו קמח? תודה!
היי רותי,תודה רבה לך!
כמויות לקילו:
קילו קמח רגיל או קמח לחם או קמח פיצה
2 כפות מלאות (25 ג’) שמרים יבשים
4 כפות (55 ג’) סוכר
כוס + 3/4 כוס (430 מ”ל) מים חמימים
בין שליש לחצי כוס (110 מ”ל) חלב
7 כפות (70 מ”ל) שמן זית
2 כפיות ורבע (14 ג’) מלח
עוד שאלה בקטנה זה מתכון בלי סוכר או דבש🤔
נכון מאוד 🙂
אפרת אמרת להניח על הרשת אבל אין לי רשת חלבית אז אם אאפה את הבצק ואוציא כדי להוסיף את הרסק והרכיבים או שאחמם את התבנית לבד ואז אשים את הבצק עם הרסק והרכיבים יתן אותו אפקט ?
היי דבי,
הכוונה להניח את התבנית על הרשת הנמוכה ביותר (לא את הבצק ישירות על הרשת).
את משתמשת בתבנית תנור רגילה? כזאת אפשר לשים בין השלבים בתנור? אם כן אפשר לשים את התבנית בשלב הנמוך ביותר (בלי רשת).
ערב טוב אפרת:)
את כוכבת על בתחום המתכונים מגיע לך אוסקר
רק שאלה בקטנה כתוב 2 כוסות(280)
זה 280X2 או 2X140?
140X2 🙂
תודה רבה דבי, בהצלחה!
יאואיויאואו יצא טעים ברמות!!!
אין אליך
תודה נעמה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
היי אפרת מחפשת מתכון של פיצה בלי התפחה של הבצק יש לך משו כזה
היי מוריה 🙂
תוכלי להכין את המתכון פיצה ללא שמרים
פיצה דקה קריספית וללא התפחה.
בהצלחה🌸
מאוד נהנית להכין מתכונים מהאתר. הכל מוצלח וטעים.
במידה ואני מכינה את הבצק יום לפני ושומרת במקרר להכנה למחרת.
איך עובד ענין ההתפחה? להוציא מהמקרר ולהתפיח לשעה כמו שכתוב במתכון?
תודה
אפשר להכין יום לפני ולשמור את הבצק במקרר עטוף בניילון נצמד עד הבוקר.
אם רוצים ליותר זמן אפשר להקפיא.
בהוצאה מהמקרר תתפיחי במקום חמים למשך שעה, אולי קצת יותר.. הבצק אמור לתפוח מעט
שבוע טוב 🙂
בוקר טוב אפרת😊
אין לי רשת חלבית..
זה בסדר לאפות על תבנית?
תודה רבה!
כן 🙂
תודה רבה!!! אפרת, רציתי להגיד שכל המתכונים שלך מעולים אחד אחד!!! באמת אינכמוךך😘😘
❤️
יצאה פיצה מושלמת! תודה רבה אפרת! כל מתכון שלך יוצא נהדר!
נראה מעולה 😍
תודה לימור
הכנו את הפיצה כבר פעמיים ויצא מושלם
חילקנו את הכמות בצק ל2 פיצות והוספנו גם שומשום בקצוות שממש משדרג😍
מהמם 😍
תודה דורין
אפשר להכין פיצה אחת בתבנית של תנור במקום שתי פיצות עגולות?
אני חושבת שכן.
הי אפרת, תוכלי בבקשה לכתוב כמה כפות שמרים טריים עלי להשתמש ?
12 גרם.
אם אלה שמרים טריים בגרגירים אז בערך כף אחת.
בצק ממש נוח והפיצה היתה טעימה מאוד לצערי הבת שלי לא אהבה.אפשר להפוך אותה לפיצה רגילה?עם רוטב עגבניות לפיצה?
כן בטח.
יצא בצק מצוין, תפח ממש יפה ונוח לעבודה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
אפשר להשתמש בקמח תופח?
ואפשר להכין יום לפני ולקרר/להקפיא בלילה? כמה זמן הבצק יכול לחכות?
אפשר אבל עדיף קמח רגיל אם רוצים שהתחתית תהיה דקה.
בכל מקרה יש לשים שמרים.
אפשר להכין יום לפני ולשמור את הבצק במקרר עטוף בניילון נצמד עד הבוקר.
אם רוצים ליותר זמן אפשר להקפיא.
יצא פשוט מושלם! אחלה בצק לעבוד איתו ❣️
ואו מושלם! 😍
תודה קרן
יצא מדהים!
הבת שלי הגיע לאתר המופלא הזה כשחיפשה פעם רוטב לפיצה ומאז כל יום אנו משתמשים באתר כדי להכין ארוחות.
שמחה לשמוע 🙂
תודה ❤️
אפשר להשתמש רק בקמח כוסמין מלא כלומר ללא קמח לבן?
כן אפשר. התחתית תצא פשוט במרקם קצת יותר דחוס.
האם אפשר להשתמש בקמח טף?
לא יודעת, לא ניסיתי.
היי חברה קנתה לי מיקסר טוב פעם ראשונה שרוצה להשתמש בוו לישה .
איך עובדים עם זה? נניח כתוב המתכון לשים את החומרים וללוש חמש דק’ אז עם הוו לישה זה גם כמעט אותו הדבר??
(כתוב לי בהוראות לעשות על מצב 2)
כן. יש לשים את החומרים בקערה ולהפעיל את המיקסר עם וו הלישה.
ראשית תודה על המתכונים הנפלאים: ענית בשאלה קודמת ששכחת סוכר ברשימת המרכיבים ושתקנת, אך אינני רואה את התיקון, כמה סוכר לשים בבצק?תותה על הכל.
אין צורך בסוכר. התיקון היה שמחקתי את זה מאופן ההכנה 🙂
בשביל להקל עלי ולקצר תהליכים יש אולי בצק מוכן שאפשר להשתמש בו? אם כן איזה? כמה זמן מראש להוציא אותו? צריך לרדד אותו? באיזה חום וכמה זמן אופים? עוד משהו שאני צריכה לדעת?
האם ניתן להשתמש ברוטב פיצה או שעדיף שלא? אם כן כמה למרוח? האם משהו משתנה בעקבות זה?
הבצק די פשוט להכנה אבל אם את רוצה להשתמש בבצק מוכן אפשר לקנות בצק שמרים מוכן. בדר”כ רשום על האריזה איך להשתמש בבצק.
אפשר להוסיף רוטב פיצה (כ 3-4 כפות). אין שינוי.
אין סוכר ברשימת המצרכים.
היתה טעות. תיקנתי תודה 🙂