שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

פיצה דקה עם 3 סוגי גבינות: מוצרלה, בולגרית ופרמזן בטעם שמן זית ושום.

מתכון לפיצה דקה

מצרכים (2 פיצות): 

2 כוסות (280 ג') קמח לבן (אפשר לשלב חצי כמות קמח כוסמין מלא)

כפית (5 ג') שמרים יבשים

חצי כוס (120 מ"ל) מים חמימים

4 כפות שמן זית

כפית שטוחה מלח

*למריחה על הבצק: 2 כפות שמן זית + 2 שיני שום כתושות

*לפיזור מעל הבצק:

כוס גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת

¾ כוס גבינה בולגרית מפוררת

¾ כוס גבינת פרמזן מפוררת

כפית שטוחה כוסברה/פטרוזיליה מיובשת

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים. מוסיפים מים ומערבבים כדקה. מוסיפים שמן ומלח ולשים את הבצק במשך כ-5 דקות לפחות, עד לקבלת בצק אחיד, מעט דביק אך נוח לעבודה (מומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה). אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים. 

-משמנים קלות קערה גדולה, מניחים את הבצק ומכסים במגבת. מניחים במקום חמים ומתפיחים במשך כשעה (הבצק אמור לתפוח מעט).

-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. פורשים נייר אפיה על משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעיגול דק בקוטר של כ-26 ס"מ. כל עיגול מברישים בכף שמן זית ושן שום כתושה. מפזרים מעל כל עיגול מחצית מכמות הגבינות וכחצי כפית שטוחה כוסברה או פטרוזיליה מיובשת. 

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות (יש לחמם את התנור כ-7 דקות לפני) ומניחים את התבנית על הרשת הנמוכה ביותר (שלב 1 מלמטה). אופים במשך 15 דקות עד להזהבה. חוזרים על הפעולה עם הפיצה השניה.

מתכון לפיצה דקה

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
שעועית ירוקה וברוקולי
שיפודי הודו בתנור

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
גילה (18:06 21.05.2020)

הי אפרת, תוכלי בבקשה לכתוב כמה כפות שמרים טריים עלי להשתמש ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:02 21.05.2020)

12 גרם.
אם אלה שמרים טריים בגרגירים אז בערך כף אחת.

Avatar
חן (12:44 18.05.2020)

בצק ממש נוח והפיצה היתה טעימה מאוד לצערי הבת שלי לא אהבה.אפשר להפוך אותה לפיצה רגילה?עם רוטב עגבניות לפיצה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:13 18.05.2020)

כן בטח.

Avatar
לילי (11:41 4.04.2020)

יצא בצק מצוין, תפח ממש יפה ונוח לעבודה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:11 4.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
דפנה (17:58 25.03.2020)

אפשר להשתמש בקמח תופח?
ואפשר להכין יום לפני ולקרר/להקפיא בלילה? כמה זמן הבצק יכול לחכות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:49 26.03.2020)

אפשר אבל עדיף קמח רגיל אם רוצים שהתחתית תהיה דקה.
בכל מקרה יש לשים שמרים.
אפשר להכין יום לפני ולשמור את הבצק במקרר עטוף בניילון נצמד עד הבוקר.
אם רוצים ליותר זמן אפשר להקפיא.

Avatar
Keren (01:14 24.03.2020)

יצא פשוט מושלם! אחלה בצק לעבוד איתו ❣️

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:13 24.03.2020)

ואו מושלם! 😍
תודה קרן

Avatar
מעריצה של האתר (20:41 10.01.2020)

יצא מדהים!
הבת שלי הגיע לאתר המופלא הזה כשחיפשה פעם רוטב לפיצה ומאז כל יום אנו משתמשים באתר כדי להכין ארוחות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:18 11.01.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ❤️

Avatar
צביה (21:47 14.12.2019)

אפשר להשתמש רק בקמח כוסמין מלא כלומר ללא קמח לבן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:09 14.12.2019)

כן אפשר. התחתית תצא פשוט במרקם קצת יותר דחוס.

Avatar
הדר (18:05 17.11.2019)

האם אפשר להשתמש בקמח טף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:51 17.11.2019)

לא יודעת, לא ניסיתי.

Avatar
לאה אלכביר (15:32 3.10.2019)

היי חברה קנתה לי מיקסר טוב פעם ראשונה שרוצה להשתמש בוו לישה .
איך עובדים עם זה? נניח כתוב המתכון לשים את החומרים וללוש חמש דק' אז עם הוו לישה זה גם כמעט אותו הדבר??
(כתוב לי בהוראות לעשות על מצב 2)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:07 3.10.2019)

כן. יש לשים את החומרים בקערה ולהפעיל את המיקסר עם וו הלישה.

Avatar
צפורה (16:21 3.09.2019)

ראשית תודה על המתכונים הנפלאים: ענית בשאלה קודמת ששכחת סוכר ברשימת המרכיבים ושתקנת, אך אינני רואה את התיקון, כמה סוכר לשים בבצק?תותה על הכל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:36 3.09.2019)

אין צורך בסוכר. התיקון היה שמחקתי את זה מאופן ההכנה 🙂

Avatar
מיכל (20:58 29.08.2019)

בשביל להקל עלי ולקצר תהליכים יש אולי בצק מוכן שאפשר להשתמש בו? אם כן איזה? כמה זמן מראש להוציא אותו? צריך לרדד אותו? באיזה חום וכמה זמן אופים? עוד משהו שאני צריכה לדעת?

האם ניתן להשתמש ברוטב פיצה או שעדיף שלא? אם כן כמה למרוח? האם משהו משתנה בעקבות זה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:56 30.08.2019)

הבצק די פשוט להכנה אבל אם את רוצה להשתמש בבצק מוכן אפשר לקנות בצק שמרים מוכן. בדר"כ רשום על האריזה איך להשתמש בבצק.
אפשר להוסיף רוטב פיצה (כ 3-4 כפות). אין שינוי.

Avatar
עמוס (15:57 29.08.2019)

אין סוכר ברשימת המצרכים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:30 29.08.2019)

היתה טעות. תיקנתי תודה 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.