זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 12 יחידות
סוג: חלבי
4 דפי פילו
250 גרם גבינה לבנה
חצי מיכל (100 מ”ל) שמנת חמוצה
4 כפות סוכר
1 ביצה
חצי כפית תמצית וניל
כף מלאה (12 ג’) קורנפלור
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס (12 שקעים).
-מניחים דף פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בשמן. שמים מעל דף פילו נוסף וגם אותו מברישים בשמן. שמים מעל דף שלישי וגם אותו מברישים בשמן.
-חותכים ל-9 ריבועים שווים וכל ריבוע מניחים בשקע ומהדקים לתחתית ולדפנות (נוצרת צורה של סלסלה).
-חותכים דף פילו לחצי ומברישים בשמן. מניחים מעל את החצי השני ומברישים גם אותו בשמן. חותכים ל-3 חלקים שווים ושמים בשלושת השקעים שנותרו.
-מערבבים את חומרי הגבינה עד לתערובת אחידה: גבינה לבנה, שמנת חמוצה, סוכר, ביצה, תמצית וניל וקורנפלור.
-ממלאים כל סלסלה בכף וחצי מתערובת הגבינה.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-20 דקות, עד להזהבה יפה של קצוות הפילו.
*מיד לאחר שמוציאים מהתנור מומלץ להוציא את הסלסלות מתבנית השקעים ולהניח על רשת תנור כדי שהאדים לא ירככו את התחתית.
*מומלץ להכין באותו יום שמגישים כדי שהמרקם הקראנצ’י יישמר (את תערובת הגבינה אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר).
*עד להגשה אפשר לשמור בקופסה סגורה על השיש אבל חשוב קודם לוודא שזה התקרר לגמרי לטמפ’ החדר אחרת האדים יפגעו במרקם.
בצק פילו עם גבינה מתוקה, בצק פילו במילוי גבינה מתוקה
אפשר להכין את הבצק יום לפני וגם את הקרם יום לפני ורק באותו רגע של הגשה לשפוך לבפנים?
צריך לאפות את זה ביחד.
אם את מכינה קרם ללא אפיה אז אפשר.
אפרת היקרה, אפשר להכין את זה בתור בורקס ממולא? ולא בתוך לבנית מאפינס ?
אם כן איך לגלגל גם 3 דפים?
היי
תכיני כמו במתכון לאצבעות פילו.
אפשר להכין כמאפינס גבינה ללא הפילו? מיני עוגות גבינה.
זה יצא מאד נמוך…
אפשר להכין תחתית ביסקוויטים או בצק פריך במקום.
יש מצב להכין את זה יום לפני?
ואם כן אז איך לאחסן אותם?
אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר.
שלום, איך יצא עם בצק פילאס/עלים?
היי,
המרקם של בצק עלים שונה, אבל עדיין יצא טעים(: