זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 5-6 יחידות
סוג: חלבי/ פרווה
תבנית שקעים/ מאפינס מסיליקון
מצרכים:
לתחתית:
ביצה
כף סוכר
1/4 + 1 כוסות קוקוס (112 ג’)
למילוי:
חצי מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (125 מ”ל)
חבילת שוקולד מריר (100 גרם)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
–הכנת התחתית (הבסיס): מערבבים בעזרת כף את הביצה, הסוכר והקוקוס עד לתערובת אחידה. משמנים היטב תבנית שקעים ויוצקים לתבנית. מהדקים היטב את התערובת לתחתית ולדפנות השקעים עד לקבלת צורה של קערית. מכניסים לאמצע התנור ואופים במשך כ-15 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים ומצננים.
–הכנת המילוי: שופכים את השמנת לקערת זכוכית ומחממים מספק שניות במיקרוגל. מוציאים ומניחים בפנים את קוביות השוקולד המריר. מערבבים עד שהשוקולד מומס לגמרי ומתקבלת תערובת חלקה. יוצקים את תערובת השוקולד לכל אחת מקערות הקוקוס. מאחסנים במקרר 3 שעות לפחות לפני ההגשה.
נראה נפלא!
תודה על השיתוף
במידה ואני רוצה קצת לעדן את טעם הקוקוס , האם אפשר להחליף חלק עם קמח שקדים?
נראה לי שכן:)
תודב רבה
יש דרך לעשות את זה בלי מיקרוגל? אין לי מיקרוגל… אשמח לתשובה בהקדם…
תודה רבה לך, תמיד כשבא לי להכין משהו טעים אני הולכת לאתר שלך… אף פעם לא התאכזבתי…
אפשר להמיס באש הכי נמוכה על הגז.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים❤️
תודה על המתכון, האם צריך לשים את הקוקוס ישירות בתבנית שקעים או על נייר?
היי,
לא צריך לשים נייר, אפשר לשים ישירות בתבנית.
היי אפרת,
האם אפשר להקפיא את הדבר הטעים הזה😉
כמה זמן כדאי להוציא לפני ההגשה?
תודה אהובה על הסבלנות שלך לכולנו💕
היי שרה,
אפשר להקפיא אך המרקם עשוי להשתנות מעט.
כדאי להוציא כמה שעות לפני ההגשה.
תודה על המילים הטובות❤
המתכון הכי קל וכיף שיש. רצה עליו כבר שנים לימי הולדת כי זה פשוט טעים ברמותתתת ונראה ליגה אחרת.
אני תמיד מכפילה כמויות ועושה פאי ענק, מתחת לבסיס אני שמה נייר אפיה כדי שאצליח להרים אותו בשלמות. בקצוות אני מכווצת עם היד שיהיה עגול ויפה.
עכשיו כשאני טבעונית החלפתי 2 ביצים בחצי כוס רסק תפוחים (ושמנת צמחית כמובן)
איזה כיף שאהבת את המתכון והצלחת לטבען אותו(:
הפאי נראה פשוט מושלם! תודה על השיתוף🌺
נראה מדהים כל הכבוד
היי אפרת. ברצוני להכין מתכון זה לליל הסדר.
כמה שאלות:
1. איך אפשר למנוע מהתחתית להשבר כאשר מוציאים אותה מהתבנית?
2. מה העובי המומלץ לתחתית?
3. לשפוך את המילוי כשהתחתית מחוץ לתבנית או מחוצה לה?
4. תבנית סיליקון עם צורות (פרח) יכולה להתאים או מומלץ משטח חלק?
תודה מראש🙏
היי,
1. היות והתחתית מורכבת מקוקוס היא מאד עדינה וקשה להימנע משבירתה אם מוציאים מהתבנית. אם בכל זאת מעוניינים להוציא מהתבנית חשוב להדק היטב ולדחוס את התערובת לתבנית על מנת שתצא כמה שיותר יציבה.
2. התחתיות דקות יחסית- מעריכה שהעובי הוא כחצי ס”מ או קצת יותר.
3. אם משאירים את הקינוח בתבנית- לשפוך כשהתחתית בתבנית, ולהיפך(:
4. מומלץ להשתמש בתבנית חלקה כדי שהפאי יצא יציב יותר.
בהצלחה!
תודה רבה🙏
היו לי המון חששות לגבי תחתית הקוקוס, וזה המתכון שהלך לי הכי “חלק”!😀 מוכרחה לשתף תמונה (לפני שהשוקולד התקשה במקרר)
מקסים! איזה כיף שיצא מוצלח🌺
שמחה לעדכן שזה לא רק נראה יפיפיה אלא גם טעים בטירוף.
מומלץ מאד לכל ימות השנה
שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף וחג שמח🌺
שלום אפרת אפשר מתכון לתבנית פאי 24?
היי,
לתבנית 24 יש להכפיל כמויות פי 4(:
את יכולה בבקשה לרשום לי כמויות?
לתחתית:
4 ביצים
4 כפות סוכר
5 כוסות קוקוס
למילוי:
2 מיכלים שמנת מתוקה
4 חבילות שוקולד מריר
היי
אין לי תבנית סיליקון
עם מאפינס לא ילך?
היי,
אפשר להכין כפאי אישי בתבניות מאפינס. יש לשמן לפני כן.
האם הכוונה לשמנת להקצפה?
היי טל,
כן, שמנת להקצפה (32%/38%)😊
ניתן להישתמש בממרח אחר במיקום השוקולד? או אפילו להכין עם אבקת קינמון?
היי טל, הייתי מציעה לך להשאר עם הגנאש שוקולד מכיוון שהוא מאוד טעים עם הקוקוס 🙂
ניתן להשתמש באיזה ממרח שתרצי יקירה
למשל במידה ותרצי שוקולד לבן-
אפשר להמיס 100 גרם שוקולד לבן + 4 כפות שמנת.
——
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
תודה רבה!, האם אחרי שאני מוציא מהמקרר השוקולד אמור לחזור למצבוא לפני שהמסתי כלומר מוצק?, אם כן אם אני מישתמשת למשל במימרח חלב ( של השחר עולה) אני צריכה להכניס למקפיא לזמן מסויים כדי להקשות?
ממרח לא מתקשה לגמרי בקירור אבל הוא נעשה סמיך/מוצק יותר.
אין צורך להקפיא.
מה הכמות שצריך להשתמש בממרח?
בערך כף מלאה בכל יחידה (איך צורך להמיס עם שמנת).
היי אפרת, תודה על המתכון. כבר הכנתי בכמה וראציות ותמיד מוצלח.
הייתי רוצה לנסות להכין עם שוקולד לבן.
מה לשנות בכמויות?
תודה ❤️
היי ענבל,
אם זה שוקולד חלב רצוי להמיס עם 4-5 כפות שמנת.
היי, שבוע טוב! דווקא בא לי עם שוקולד לבן (חלבי) לא שוקולד חלב.איך כדאי להכין?
תודה 🙂
שבוע טוב!
אוי סליחה, שאלת על שוקולד לבן והשבתי על שוקולד חלב.
אפשר להמיס 100 גרם שוקולד לבן + 4 כפות שמנת.
פשוט קל מושלם ולגמרי גונב את ההצגה, כולם אהבו וביקשו עוד. מומלץ בחום
מהמם 😍
תודה מירה
שלום לך האישה הכי מפורסמת שאני מכירה!
אני חוזרת לקינוח הזה-
שהכנתי לבריתה של הבת שלי לפני שלוש שנים!
מהאתר שלך כמובן, ונזכרת שאין איש שלא שאל אותי מאיפה הזמנתי
את הקינוח הזה, כל הקייטרינג כאילו לא היה וכולם התעניינו בצלוחיות
קוקוס שוקולד המפתיעות האלה,
קל להכנה הצלחה מסחררת תמידדד ,תודה
איזה כיף לשמוע!
תודה דניאלה יקרה ❤️
שלום אפרת,
אם אני משתמשת בשוקולד חלב או שוקולד לבן כמות השמנת משתנה?
איזה תחליף ביצה יתאים כאן יותר רסק תפוחים או טחינה?
תודה
אם זה שוקולד חלב רצוי להמיס עם 5 כפות שמנת.
אם זה שוקולד לבן רצוי להמיס עם 3 כפות שמנת.
לגבי תחליף ביצה, לא ניסיתי. אני דווקא אולי הייתי מנסה להחליף את הביצה ב-2 כפות דבש או מייפל ומוותרת על הסוכר. אם התערובת קצת יבשה אז אפשר להוסיף כמה כפות שמנת.
הטארטים האלו מצויינים ותודה! האם לדעתך אפשר להשתמש בבצק הקוקוס הזה גם לטארט אפוי? כלומר לאפות אותם עם מלית אחרת לאפיה?
כן, אפשר בהחלט.
היי אפשר לשים מוס חלבה בפנים? (אחרי האפיה?)
כן ולשמור במקרר.
היי אם אני מכפילה את הכמויות ב4, אז כמה זמן לאפות את ” הקעריות”?
היי יפעת,
אם גודל הקעריות לא משתנה (גודל של תבנית מאפינס) אז גם זמן האפיה אינו משתנה.
היי
אני מעונינת להכין את המתכון אבל בתבנית גדולה של עוגה האם זה אפשרי? ובמקום השמנת/קצפת אפשר קרם קוקוס?תודה רבה על המתכונים
היי תהילה,
איזה סוג תבנית זו ומה קוטר שלה?
במקום שמנת אפשר לשים קרם קוקוס.
האם אפשר להכין לפיקניק (מכינה יום קודם)? יהיה כמה שעות ללא מקרר עד שיגיע שלב הקינוחים…
האם להקפיא לפני שיוצאים? האם לשמור בצידנית עם קרחומים?
היי איריס,
אפשר להעביר למקפיא כשעה לפני שיוצאים מהבית. בכל מקרה אני ממליצה לשמור בצידנית עם קרחונים.
יצא יפה ומרשים! חג שמח!
שמחה לשמוע!
תודה יעל וחג שמח 🌷
היי..אפשרי למלא בממרח תמרים במקום השוקולד? תודה…
לדעתי זה ייצא “כבד” מידי מבחינת טעם.
חג שמח 🙂
תודה על המתכון. האם תחתית זו גם יכולה לשמש כתחתית לעוגת גבינה אפויה
היי אוסנת,
לעוגת גבינה קרה ללא אפיה נראה לי שכן.
לעוגת גבינה אפויה, אין לי מושג. זה עניין של טעם.
חג שמח 🙂
בוקר טוב אפרת,
כמה שוקל הקוקוס במתכון? אני רוצה להכין כקינוח לליל הסדר ואצטרך להכפיל כמויות פי 4, אז אני צריכה לדעת כמה קוקוס לקנות בסופר. תודה.
היי יעל,
כוס קוקוס = 90 ג’.
אם את מכפילה כמויות ב-4 זה יוצא 5 כוסות קוקוס = 450 ג’.
חג שמח! 🙂
בוקר טוב אפרת.
אם אני משנה את התחתית לבסקוויטים מה הכמות ל5-6 יחידות כי נראה לי שהכמות שמצויינת בפאי שוקולד גדולה מידי.
היי שירן,
הערכה גסה שזה יוצא כ 100 גרם ביסקוויטים מפוררים + 65 גרם חמאה מומסת.
ערב טוב.
ניסיתי לעשות עם הבסקוויטים יצא מאוד טעים אך מתפורר מאוד. לפעם הבאה להוסיף יותר חמאה ?היה נראה שחסר משהו שידבק את החתיכות.
היי שירן,
פעם הבאה כדאי לפורר לפירורים כמה שיותר דקים ולהוסיף קצת יותר חמאה.
הי, אתר מקסים.
אפשר להכין במנג’טים? הבצק יציב?
היי רעות,
אלה צריכים להיות מנג’טים מקרטון קשיח (“קוקטים”). אם מדובר במנג’טים רגילים יש להניח אותם בתוך תבנית שקעים קשיחה (ממתכת או מסיליקון) כדי שיהיו יציבים.
ראיתי שרשמת שאפשר להחליף ולעשות עם בחסקוויטים ואז אין צורך באפייה
בנוסף מה מבחינת המילוי? האם נשאר אותו דבר או שיש צורך לשנות בו משהו?
תודה
היי מיכל,
אפשר להכין תחתית מביסקוויטים כמו במתכון הזה, באותן כמויות- פאי שוקולד.
מבחינת המילוי, אפשר להכין מילוי קרם כמו במתכון פאי שוקולד או להכין את המילוי במתכון הזה ואז לדעתי יהיה כדאי להכפיל את חומרי המילוי ב-2.
יום מקסים 🙂
היי
רציתי לדעת אם יש אופציה לעשות עם ביסקוויטים
ואם כן איזה כמות?
תודה
היי יש אפשרות לעשות את הפאי האישי עם קמח ?
היי נעמי,
אם רוצים להכין עם קמח יש צורך להכין בצק פריך: כוס קמח רגיל + 80 גרם חמאה/מרגרינה קרה חתוכה לקוביות + רבע כוס סוכר + 1-3 כפות מים קרים רק במידת הצורך.
אפשר לחסוך את העבודה ולהשתמש בבצק פריך מוכן קנוי (נמצא בכל סופר במחלקת הקפואים).
אפשר גם להכין את התחתית מביסקוויטים פתי בר כמו במתכון הזה- פאי שוקולד.
יום נפלא 🙂
היי, מה הכוונה בקוקוס? שבבי קוקוס? האם צריך לטחון אותם או משהו?
תודה! רק גיליתי את האתר שלך הרגע ויש לי חשק לרוץ למטבח ולנסות להכין הכל
היי עטר,
שמחה שגילית את האתר 🙂
הכוונה לקוקוס טחון.
שבוע נפלא!
היי, במה אני יכולה להחליף את הסוכר?
היי יובל,
אפשר לשים חצי כף אבקת סוכר או חצי כף דבש.
את יכולה למצוא בכל סופר באזור של הסוכרזית;בקבוק שקוף עם פקק צהוב של סוכרזית בטעם סוכר. אני בקפה במקום כפית וחצי סוכר שמה 5 טיפות. כשבעצם צריך 12. זה מתוק ומרוכז ומתאים גם לעוגות. 🙂
צודקת. סליחה יקירתי.פשוט בכמה מתכונים לא היה וחבל … בכל מקרה מומלץ להכפיל אצלך כמויות… האתר הזה פשוט שובה לב ! כ”כ ביתי וחמים.
תודה אלישבע! כיף גדול לשמוע 🙂
נשמע ממש מעולה. חבל שאת לא כותבת כמויות.. זה חשוב . אשמח אם תצייני בכל במתכונים כמויות.
תודה. אין עלייך !
היי אלישבע,
בדר”כ הכמויות מצוינות בסוגריים ליד המצרכים, למשל מתכון זה מספיק ל 5-6 יחידות.
יכול להיות שיש מתכונים בהם פספסתי, אשתדל לשים לב ולציין זאת 😉
שלום,
מאוד אהבתי את המתכון.תודה
אפשר למלא בקצפת או מוס ?
תודה מראש
היי,
אם אוהבים את השילוב של קוקוס וקצפת/מוס אז כן 🙂
שבת שלום
הכנתי בתבניות מיני קאפקייק מסיליקון. יצא טעים ומרשים מאוד, ללא מאמץ. רוב תודות!!
מעולה!
תודה לך שחזרת לשתף 🙂
היי,
אין לי שמנת מתוקה או קצפת צמחית. האם ניתן להשתמש במקום בחלב סויה שהוא קצת מתקתק, הרי לא צריך להקציף. זה אפשרי?
תודה וחג שמח 🙂
היי רותם,
בשמנת/קצפת צמחית יש שומן שמתקשה בקור (זה מה שמקשה ומסמיך את מילוי השוקולד). אם תשתמשי בחלב סויה אני חוששת שהשוקולד ישאר נוזלי גם לאחר קירור.
חג שמח 🙂
היי, נראה מעולה וקל. אני אחראית על הקינוחים, והיות והנסיעה לסדר במרחק שעה וחצי פלוס הכנתי בעיקר עוגיות יבשות. האם לדעתך הפאי ישרוד בצידנית? האם להביאו מורכב או להכניס את התחתיות לקופסה אטומה ואת הגנאש לצידנית ובמקום הסדר להרכיב? רוב תודות וחג שמח!!
היי,
הפאי אמור להחזיק כשעה וחצי בחוץ ועדיף להכין אותו לגמרי (אחרת הגנאש בנפרד יעשה סמיך ויהיה קשה לצקת אותו על שכבת הקוקוס).
מומלץ שתכיני את הפאי כמה שעות לפני שאת נוסעת כדי שיספיק להתייצב במקרר לפני הנסיעה.
כמובן שלאחר שאת מגיעה למקום תכניסי אותו למקרר. אני מאמינה שהוא יהיה במקרר לפחות כשעה לפני שתגישי אותו אז יהיה בסדר 🙂
שבוע נפלא וחג שמח!
אפשר להכין את זה גם בלי קוקוס ?
היי נועה,
לא הייתי ממליצה להכין בלי קוקוס.
האם אני יכולה לאפות את התחתית בתור עוגיות ?
ואיך בדיוק ?
תודה מראש ….
היי סבינה,
אני לא חושבת שיש בעיה להכין את המתכון הזה כעוגיות רק חשוב מאוד להדק ולדחוס היטב את תערובת העוגיות אחרת הן יתפרקו לאחר האפיה. לאחר האפיה אפשר להזליף עליהם מעט שוקולד מומס (במקרה הזה אני ממליצה לוותר על השמנת/קצפת ולהכין רק משוקולד מומס).
אם את רוצה להכין עוגיות קוקוס פשוטות את יכולה להכין את המתכון הזה:
https://www.10dakot.co.il/%D7%9B%D7%93%D7%95%D7%A8%D7%99-%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1/
אין לי תבנית שקעים \ מאפינס . אני יכולה להכין את זה בתור עוגיות קטנות \ סוג של עוגיות
ואם כן אז יש המלצה לכך ?
תודה מראש …
אם אין לי קצפת צמחית יש אפשרות אחרת למילוי?
היי לירי,
לא הייתי ממליצה לוותר על מילוי הגנאש במקרה הזה וניתן להכין אותו רק עם קצפת צמחית..
שבת שלום 🙂
יש אפשרות לעשות ללא הקוקוס ? או שזה מצריך משהו אחר כתחליף ?
ואיזו תבנית שקעים ? מה הקוטר לכל עוגה אישית זה צריך לצאת ?
תודה 🙂
היי ספיר,
צריך לעשות תחתית מסוימת שעליה יהיה מונח מילוי השוקולד. לא ניסיתי להכין תחתית אחרת מלבד הקוקוס כך שאני לא יודעת לומר. אני מניחה שאפשר להכין עם ביסקוויטים מפוררים דק מעורבבים עם חמאה מומסת ואז לא יהיה צורך אפילו לאפות את זה (היחס הוא 100 גרם ביסקוויטים ל50 גרם חמאה).
קוטר השקעים: קוטר התחתית- 5 ס”מ וקוטר עליון- 7 ס”מ אבל זה לא חייב להיות מדויק.
שבת שלום 🙂
האם אפשר להכין מראש? איך לשמור? מקפיא? מקרר? כמה זמן אפשר לשמור?
הי מורן,
אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד 5 ימים בתוך קופסה סגורה.
אני מניחה שזה יכול להישמר בהקפאה עד 3 שבועות (קחי בחשבון שלעיתים המרקם יכול להשתנות מעט לאחר ההפשרה).
יום מקסים 🙂
יש אפשרות לעשות את התחתית עם אגוזי מלך מרוסקים או משהו אחר כתחליף לקוקוס?
הי שיר,
לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר להשתמש באגוזי מלך בתנאי שהם טחונים ממש לאבקה.
אם תנסי אשמח לשמוע עדכון 🙂
היי שיר,
חושבת לעשות את המתכון ולהחליף את הקוקוס בשקדים טחונים. האם ניסית עם אגוזי המלך? איך יצא?
אשמח לשמוע.
תודה
אוקיי תודה רבה
אין לי תבנית שקעים\מאפינס. יש אולי דרך אחרת שאוכל להכין את זה? תודה [=
הי נועה,
את יכולה להכין את זה בתבנית עגולה קטנה בקוטר 16 כפאי אחד שלם במקום מנות אישיות.
אם אין לך תבנית כזאת, אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית בקוטר 20.
אם זאת לא תבנית מסיליקון חשוב לשמן היטב את התבנית לפני שמהדקים את תחתית הקוקוס.
יום נפלא!