זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 8 דקות
סוג: בשרי
מכשיר נינג’ה גריל
שיפודים קטנים
6-7 מצות
500 גרם בשר טחון (רצוי בשר טרי, עם אחוז שומן יחסית גבוה)
1 בצל בינוני טחון/מגורד דק
כוס דחוסה עלי פטרוזיליה קצוצים
תיבול: כפית ורבע מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, קמצוץ פלפל שחור
*ביצה טרופה
-מרטיבים מצות במשך כ-20 שניות ומניחים אותן בתוך מגבת לחה במשך 20-30 דקות, עד שהן נעשות רכות וגמישות.
-מערבבים בקערה: בשר טחון, בצל גדול טחון/מגורד דק, עלי פטרוזיליה קצוצים, מלח, פפריקה, כמון ופלפל שחור.
– מניחים 2-3 כפות מתערובת הבשר בצד אחד של המצה ומגלגלים לסיגר. מורחים ביצה טרופה לאורך הצד הפתוח ומהדקים לסגירה.
– חותכים ל-5 חלקים ומשפדים כל שני חלקים בשיפוד. מברישים בשמן משני הצדדים.
-מפעילים את מכשיר הנינג’ה גריל ע”י לחיצה על כפתור ההפעלה. בוחרים בתוכנית צלייה, מכוונים את הטמפ’ ל- 190 מעלות ואת הזמן ל -8 דקות ולוחצים על כפתור התחלה/עצירה (START\STOP) על מנת שהמכשיר יתחיל בחימום המקדים. כשהמכשיר מצפצף לאותת שהחימום המקדים הסתיים ועל הצג מופיעה ההודעה ADD FOOD , מניחים את השיפודים על פלטת הגריל וסוגרים את המכסה. לאחר 4 דקות פותחים את המכסה והופכים צד.
*מומלץ להגיש עם טחינה ועם סלט עגבניות חריף.
View this post on Instagram
- פוקצה בטאבון נינג’ה |
- ארוחת בשרים בנינג’ה |
- כנפיים בנינג’ה גריל |
- פיצה בטאבון נינג’ה |
- גלידת קינדר |
- גלידה דלת קלוריות
חג שמח!
האם אפשר להכין בתנור? אם כן, באיזו טמפרטורה?
ניתן להכין במחבת ואחר כך לאפות בתנור:
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן, מניחים את השיפודים כשהצד של הבשר כלפי מטה ומטגנים במשך כדקה.
הופכים צד ומטגנים כדקה נוספת.
מניחים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-10 דקות.
היי אפרת,
תודה על מתכונים מעולים, ממש אוהבת את האתר שלך!
מה אפשר לעשות במקום מצה?
עם טורטיה יצא טוב?
כן אפשר להכין עם טורטיה🙂
שלום אפרת,
עם איזה מילוי מלבד בשרי אפשר להכין? אולי גבינות וירקות? אם כן, אשמח לכמויות ואופן ההכנה.
אהה, ואין לי מכשיר נינג’ה אז שיתאים למחבת ו/ או תנור.
היי,
את יכולה להכין את המתכון הזה למצה במילוי גבינות.
פצצה של רעיון וטעים במיוחד!
איזה כיף לשמוע(:
תודה על השיתוף😊
אפרת נשמע טעים
לאפשר בתנור או במחבת?
תודה רבה
נעמי
היי,
ניתן להכין במחבת ואחר כך לאפות בתנור:
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן, מניחים את השיפודים כשהצד של הבשר כלפי מטה ומטגנים במשך כדקה.
הופכים צד ומטגנים כדקה נוספת.
מניחים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-10 דקות.
בהחלט אפשר במחבת.
לאחר הפסח אפשר להשתמש בטורטיות (במקום מצות), לאחר חותכים להן את השוליים, והופכים אותן מעגולות מרובות.
תודה על המתכון! אפשרי רק במחבת אם אין לי תנור בשרי לפסח?
אני חושבת שאם תנמיכי לאש נמוכה ותכסי את המחבת זה יהיה בסדר.