שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 8 דקות

סוג: בשרי

רכיבים

מכשיר נינג’ה גריל

שיפודים קטנים

6-7 מצות

500 גרם בשר טחון (רצוי בשר טרי, עם אחוז שומן יחסית גבוה)

1 בצל בינוני טחון/מגורד דק

כוס דחוסה עלי פטרוזיליה קצוצים

תיבול: כפית ורבע מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, קמצוץ פלפל שחור

*ביצה טרופה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מרטיבים מצות במשך כ-20 שניות ומניחים אותן בתוך מגבת לחה במשך 20-30 דקות, עד שהן נעשות רכות וגמישות.

-מערבבים בקערה: בשר טחון, בצל גדול טחון/מגורד דק, עלי פטרוזיליה קצוצים, מלח, פפריקה, כמון ופלפל שחור.

– מניחים 2-3 כפות מתערובת הבשר בצד אחד של המצה ומגלגלים לסיגר. מורחים ביצה טרופה לאורך הצד הפתוח ומהדקים לסגירה.

– חותכים ל-5 חלקים ומשפדים כל שני חלקים בשיפוד. מברישים בשמן משני הצדדים.

-מפעילים את מכשיר הנינג’ה גריל ע”י לחיצה על כפתור ההפעלה. בוחרים בתוכנית צלייה, מכוונים את הטמפ’ ל- 190 מעלות ואת הזמן ל -8 דקות ולוחצים על כפתור התחלה/עצירה (START\STOP) על מנת שהמכשיר יתחיל בחימום המקדים. כשהמכשיר מצפצף לאותת שהחימום המקדים הסתיים ועל הצג מופיעה ההודעה ADD FOOD , מניחים את השיפודים על פלטת הגריל וסוגרים את המכסה. לאחר 4 דקות פותחים את המכסה והופכים צד.

*מומלץ להגיש עם טחינה ועם סלט עגבניות חריף.

 

 

ראו גם
פרגיות ואורז בתיבול מזרחיפרגיות ואורז בתיבול מזרחי
אסאדו בנינג’ה אסאדו בנינג’ה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
לילי (21:15 26.04.2024)

חג שמח!
האם אפשר להכין בתנור? אם כן, באיזו טמפרטורה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:16 27.04.2024)

ניתן להכין במחבת ואחר כך לאפות בתנור:
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן, מניחים את השיפודים כשהצד של הבשר כלפי מטה ומטגנים במשך כדקה.
הופכים צד ומטגנים כדקה נוספת.
מניחים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-10 דקות.

avatar
דניאלה (13:43 4.06.2023)

היי אפרת,
תודה על מתכונים מעולים, ממש אוהבת את האתר שלך!

מה אפשר לעשות במקום מצה?
עם טורטיה יצא טוב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:57 4.06.2023)

כן אפשר להכין עם טורטיה🙂

avatar
אנה (09:49 12.05.2023)

שלום אפרת,
עם איזה מילוי מלבד בשרי אפשר להכין? אולי גבינות וירקות? אם כן, אשמח לכמויות ואופן ההכנה.

avatar
אנה (09:50 12.05.2023)

אהה, ואין לי מכשיר נינג’ה אז שיתאים למחבת ו/ או תנור.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:27 12.05.2023)

היי,
את יכולה להכין את המתכון הזה למצה במילוי גבינות.

avatar
עדן (21:45 9.04.2023)

פצצה של רעיון וטעים במיוחד!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:02 9.04.2023)

איזה כיף לשמוע(:
תודה על השיתוף😊

avatar
נעמי (16:39 24.03.2023)

אפרת נשמע טעים
לאפשר בתנור או במחבת?
תודה רבה
נעמי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:42 24.03.2023)

היי,
ניתן להכין במחבת ואחר כך לאפות בתנור:
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן, מניחים את השיפודים כשהצד של הבשר כלפי מטה ומטגנים במשך כדקה.
הופכים צד ומטגנים כדקה נוספת.
מניחים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-10 דקות.

avatar
איציק (10:10 1.04.2023)

בהחלט אפשר במחבת.
לאחר הפסח אפשר להשתמש בטורטיות (במקום מצות), לאחר חותכים להן את השוליים, והופכים אותן מעגולות מרובות.

avatar
הדר (17:25 9.04.2023)

תודה על המתכון! אפשרי רק במחבת אם אין לי תנור בשרי לפסח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:59 9.04.2023)

אני חושבת שאם תנמיכי לאש נמוכה ותכסי את המחבת זה יהיה בסדר.

לקריאת כל התגובות