זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 75 דקות
מצרכים:
8-10 חלקי עוף (שוקיים או ירכיים)
קופסת שימורים גדולה של זיתים ירוקים מגולענים (ללא הנוזלים) – 560 ג’
עלי טימין – לפזר מעל
חומרים למשרה (מרינדה):
2 כפות גדושות רסק עגבניות (תרכיז)
1 כף גדושה סילאן
2-3 שיני שום כתושות
1 כף שמן זית
מלח, פלפל
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את כל חומרי המשרה, מתבלים היטב את כל חלקי העוף ומניחים בתבנית.
-מוסיפים לשאריות המשרה (המרינדה) שנותרו בקערה 1/3 כוס מים ואת הזיתים הירוקים, מערבבים ושופכים בצורה אחידה על חלקי העוף. מפזרים מעל עלי טימין וצולים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כשעה ורבע.
הפעל טיימר (01:15:00)
+
טיימר פועל
תגובות
שלום אפרת,
רוצה להכין ורק לא הבנתי מה הגודל קופסת זיתים גדולה….
תוכלי אולי לתת הגדרה יותר מדויקת?
תודה רבה
560 גרם.
שלטם אפרת
הכנתי את המתכון כבר כמה פעמים ויוצא ממש ממש טעים
השאלה שלי: בד”כ שאני מכינה את המתכון העוף עדיין לא מספיק רך אז כשאני אופה עוד קצת זה ממש מתייבש (ניסיתי גם בשקית קוקי)
אני רוצה להכין את זה לשבת, מה אפשר לעשות שיצא רך ועסיסי? יותר רוטב אולי?
תודה מראש
היי ברכה,
את אופה בתוכנית אפיה רגילה של חום עליון ותחתון?
כמה זמן את אופה?
כעקרון העוף אמור להפריש נוזלים במהלך האפיה ואמור להיות מספיק רוטב. זה לא קורה?
אני ממליצה לנסות לכסות את העוף עם נייר כסף בשעה הראשונה ולאחר מכן להסיר את הכיסוי ולאפות כשעה נוספת.
כן חום עליון ותחתון
ניסיתי עם נייר כסף בהתחלה
)ניסיתי כל מה שכתוב בתגובות:))
ניסיתי לאפות כמה פעמים כל פעם יותר זמן, לפעמים 180 לשעה וחצי/שעתיים
וכל פעם התייבש
אולי התנור שלך חזק יחסית וכדאי לאפות ב170 מעלות.
כשאפית עם נייר כסף, זה עדיין התייבש?
חוזרת לעדכן
שמתי 3 כפות שמן זית במקום 1 והכפלתי את הכמות של הרוטב
ויצא ממש ממש טעים!!
נראה לי בגלל השמן פחות התייבש לי
תודה רבה!!!
שמחה שזה הצליח!
תודה שחזרת לעדכן.
חג שמח ושנה טובה ❤️
הי אפרת,
אפשר להוסיף ארטישוק ירושלמי (משקית של סנפרוסט) לדעתך?
כן אפשר.
וואי איזה מהירה.. אלופה. תודה על כל המתכונים הפשוטים והטעימים.
חג שמח:-)
היי, צריך לכסות כשמכניסים לתנור או להשאיר פתוח כל משך הצליה?
אין צורך לכסות. יש לאפות בחום עליון וחום תחתון.
לא מצליחה להדפיס את המתכון. מדוע?
כשאת לוחצת על הדפסה מה את מקבלת?
באיזה דפדפן את גולשת?
מתכון מוצלח מאד. מומלץ
תודה נעמי 🙂
יצא מושלם!!!
שמחה לשמוע 🙂
היי,
אפשר להכין גם עם חזה עוף?
פחות מומלץ כי זה חלק יבש.
אפשר להכין את המתכון הזה- חזה עוף בתנור ובמקום בטטה לשים זיתים.
תקשיבי, יצא ליגה!!! [הרתחתי מים עם הזיתים לפני ליתר ביטחון וזה עשה את העבודה] בינתיים כל המתכוני עוף שלקחתי מהאתר שלך יצאו מושלמים… תודה רבה ובזכותך אני מקבלת מלא מחמאות .. מגלה לכולם שזה מהאתר שלך!!
תודה חיה, כיף גדול לשמוע 🙂
הכנתי עם טבעות זיתים, יצא מעולה!
נחמד לגוון, ממש תודה!
נראה מעולה!
תודה מרגו 🌷
יום נפלא
יש לי טבעות זיתים בשימורים. אפשר?
תודה רבה!
כן אפשר.
היי, אפשר להכניס הכל לשקית קוקי? ואם כן, כמה מעלות וזמן בתנור?
כן, אפשר.
היי, צריך לבשל את הזיתים לפני?
לא, אין צורך.
אפרת המקסימה הכנתי יחד עם אורז צהוב ויצא כל כך עסיסי וטעים!הזיתים מאוד מוסיפים לטעם.אכלתי ונהניתי מכל ביס ואני לא אוהבת עוף בכללי.תודה רבה על מתכון מהמם!
שמחה לשמוע! תודה שרון 🙂
הי אפרת יש לי 1 ק”ג עוף – כמות החומרים מתאימה?
היי שרון,
הכמות במתכון אמורה להתאים לקילו עוף.
מתכון מצוין… העוף יצא מושלם.. מכינה את זה כבר בפעם השלישית. פשוט מושלם
ובגדול כל המתכונים שהכנתי מהאתר יוצא מושלם
תודה רבה
תודה רויטל 🙂
שלום אפרת, תודה רבה!! אפשר להוסיף ירקות לעוף? תפוא, בטטה…
כן בטח 🙂
אפרת אני שמה תבלין פטרוזיליה יבש במקום עלי טימין באיזה שלב לשים ואיך?
היי,
שימי כחצי כפית תבלין פטרוזיליה וערבבי יחד עם המרינדה.
קודם כל תודה רבה על המתכונים שלך!
יש אפשרות במקום סילאן לשים דבש?
כן שירי, אפשר לשים כף שטוחה דבש.
גמר חתימה טובה 🙂
אפרת המקסימה אפשר לשים במקום עלי טימין תבלין פטרוזיליה יבש או תבלין אחר יבש וכמה?התכוונת לרסק עגבניות רגיל?ראיתי באחת התגובות שהנחית לטפל בזיתים בנפרד כדי להוציא מרירות.האם זה הכרחי?
היי שרון,
במקום עלי טימין אפשר לשים כפית שטוחה תבלין פטרוזיליה יבש.
הכוונה לרסק עגבניות רגיל.
לגבי הזיתים, במקרה הזה זה פחות קריטי (אני אישית לא הרגשתי במרירות של הזיתים בסיום האפיה).
איך אפשר להתאים את המתכונים לטוסטר אובן?
היי הדס,
כל מתכון כמעט אפשר להכין בטוסטר אובן אבל כדאי להכיר את הטוסטר לפני כי לא כולם פועלים באותה עוצמה והטמפ’ ומשך זמן האפיה משתנים בין טוסטר אחד לשני.
מומלץ להפעיל על חום עליון+תחתון ולהנמיך את הטמפרטורה ב10-20 מעלות ממה שרשום במתכון. יש לקחת בחשבון שלעיתים זמן האפיה ארוך יותר מאפיה בתנור.
מאחר וגופי החימום בטוסטר אובן קרובים יותר לתבנית אז קורה שהתבשיל/עוגה/מאפה מתחילים להשחים בחלק העליון אך מבפנים עדיין לא מוכנים. לכן חשוב לעקוב ובמקרה כזה לכסות את התבנית ברדיד אלומיניום ולהמשיך לאפות.
בהצלחה 🙂
אחרי כל טעימה מהמתכונים נשאר טעם של עוד. המתכונים הם קלים להכנה וערבים לחיך אכן מגיע לך יישר כח ענקי. עלי והצליחי
תודה רחל! כיף גדול לשמוע 🙂
המתכונים שלך מדהימים… פשוטים וטעימים!!!!
תודה אפרת!
שבוע נפלא 🙂
שלום
אפשר לוותר על התימין? או להחליפו במשהו אחר?
והאם אפשר להשתמש במייפל במקום סילאן?
תודה
כן אינאס, אפשר לוותר על התימין ואפשר להשתמש במייפל.
קודם כל…אני מאוהבת במתכונים שלך. כל מתכון יוצא ככ טעים!
לגבי העוף,
בעבר ניסיתי לעשות מתכון מאתר אחר והזיתים היו מרים ועשו טעם מריר להכל…כיצד אני נמנעת מזה הפעם?
איזה כיף לשמוע! תודה 🙂
כדי להפטר ממרירות הזיתים צריך לסנן אותם מהנוזלים ולהעביר אותם לסיר. לכסות במים ולהביא לרתיחה על הגז (עד שהמים מבעבעים). אח”כ לסנן אותם מהמים ולטעום. אם הם עדיין מעט מרים יש לחזור על אותה פעולה פעם נוספת.
בהצלחה ושנה טובה!
האם צריך לכסות?
היי עדי,
אין צורך לכסות אלא אם כן יש לך תנור חזק ואז כדאי לכסות ב-45 דקות הראשונות, אח”כ להסיר את נייר הכסף ולהשאיר חשוף עוד 30-45 דקות.
היי רציתי לשאול לחמם בתנור על אפייה או טורבו?
היי טליה,
לחמם על התוכנית הרגילה (למעלה ולמטה), לא טורבו.
היי רציתי לשאול אם אני רוצה להכין את זה כבישול ולא בתנור זה אפשרי?
בטח מעיין 🙂
ואגב יש באתר מתכון נוסף לעוף עם זיתים שמכינים בסיר:
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%A3-%D7%A2%D7%9D-%D7%96%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%9D/
שבת שלום 🙂
זה מתכון של זיתים עם עוף או עוף עם זיתים? משונה….
קרינה, מה שמשונה זו התגובה שלך…ואפרת, מתכון נהדר!!! הכנתי בסופש ויצא פשוט מעולה!
תודה ליסה! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
מצוייןןןןןןןןןןןןן אחלה מתכונים תודה
תודה סילביה 😉
בסד
אשמח לעזרה כמה מלח בערך לשים כי אני לא טובה ב”לפי העין” או “לפי הטעם”..חח…תודה.
היי,
מלח- 1/2 כפית שטוחה.
פלפל שחור- קמצוץ עם האצבעות.
שבת שלום 🙂