שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 75 דקות

מצרכים:

8-10 חלקי עוף (שוקיים או ירכיים)

קופסת שימורים גדולה של זיתים ירוקים מגולענים (ללא הנוזלים) – 560 ג’

עלי טימין – לפזר מעל

חומרים למשרה (מרינדה):

2 כפות גדושות רסק עגבניות (תרכיז)

1 כף גדושה סילאן

2-3 שיני שום כתושות

1 כף שמן זית

מלח, פלפל

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את כל חומרי המשרה, מתבלים היטב את כל חלקי העוף ומניחים בתבנית.

-מוסיפים לשאריות המשרה (המרינדה) שנותרו בקערה 1/3 כוס מים ואת הזיתים הירוקים, מערבבים ושופכים בצורה אחידה על חלקי העוף. מפזרים מעל עלי טימין וצולים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כשעה ורבע.

הפעל טיימר (01:15:00)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אטריות אורז עם ירקות
פסטה בטטה ותרד

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
merav (09:35 2.09.2021)

ממש ישר כח שאת זמינה ועונה בשמחה ללא תמורה
לא מובן מאליו ! !
אני אשמח לדעת – אני רוצה להכין עוף ולהקפיא אותו האם עדיף לבשל או לאפות יש הבדל?ויש תחליף לעלי טימין ?

מתכונים ב-10 דקות (11:18 2.09.2021)

היי מירב,
עדיף לבשל כדי שיישמר עסיסי יותר. במקום טימין אפשר לשים רוזמרין או כל עלי תבלין שאוהבים(:

שיר (21:46 12.11.2020)

שלום אפרת,
רוצה להכין ורק לא הבנתי מה הגודל קופסת זיתים גדולה….
תוכלי אולי לתת הגדרה יותר מדויקת?

תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:36 12.11.2020)

560 גרם.

ברכה (18:26 2.09.2020)

שלטם אפרת
הכנתי את המתכון כבר כמה פעמים ויוצא ממש ממש טעים
השאלה שלי: בד”כ שאני מכינה את המתכון העוף עדיין לא מספיק רך אז כשאני אופה עוד קצת זה ממש מתייבש (ניסיתי גם בשקית קוקי)
אני רוצה להכין את זה לשבת, מה אפשר לעשות שיצא רך ועסיסי? יותר רוטב אולי?
תודה מראש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:38 2.09.2020)

היי ברכה,
את אופה בתוכנית אפיה רגילה של חום עליון ותחתון?
כמה זמן את אופה?
כעקרון העוף אמור להפריש נוזלים במהלך האפיה ואמור להיות מספיק רוטב. זה לא קורה?
אני ממליצה לנסות לכסות את העוף עם נייר כסף בשעה הראשונה ולאחר מכן להסיר את הכיסוי ולאפות כשעה נוספת.

ברכה (22:48 2.09.2020)

כן חום עליון ותחתון
ניסיתי עם נייר כסף בהתחלה
)ניסיתי כל מה שכתוב בתגובות:))
ניסיתי לאפות כמה פעמים כל פעם יותר זמן, לפעמים 180 לשעה וחצי/שעתיים
וכל פעם התייבש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:20 3.09.2020)

אולי התנור שלך חזק יחסית וכדאי לאפות ב170 מעלות.
כשאפית עם נייר כסף, זה עדיין התייבש?

ברכה (11:19 13.09.2020)

חוזרת לעדכן
שמתי 3 כפות שמן זית במקום 1 והכפלתי את הכמות של הרוטב
ויצא ממש ממש טעים!!
נראה לי בגלל השמן פחות התייבש לי
תודה רבה!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:28 13.09.2020)

שמחה שזה הצליח!
תודה שחזרת לעדכן.
חג שמח ושנה טובה ❤️

ליטל (22:01 26.05.2020)

הי אפרת,
אפשר להוסיף ארטישוק ירושלמי (משקית של סנפרוסט) לדעתך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:04 26.05.2020)

כן אפשר.

ליטל (22:06 26.05.2020)

וואי איזה מהירה.. אלופה. תודה על כל המתכונים הפשוטים והטעימים.
חג שמח:-)

ברוריה (12:14 23.01.2020)

היי, צריך לכסות כשמכניסים לתנור או להשאיר פתוח כל משך הצליה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:56 23.01.2020)

אין צורך לכסות. יש לאפות בחום עליון וחום תחתון.

שוש נבו (10:51 23.01.2020)

לא מצליחה להדפיס את המתכון. מדוע?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:40 23.01.2020)

כשאת לוחצת על הדפסה מה את מקבלת?
באיזה דפדפן את גולשת?

נעמי (14:32 10.01.2020)

מתכון מוצלח מאד. מומלץ

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:18 10.01.2020)

תודה נעמי 🙂

אורטל (13:06 12.07.2019)

יצא מושלם!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:00 12.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂

נגה (15:15 12.09.2018)

היי,
אפשר להכין גם עם חזה עוף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:19 12.09.2018)

פחות מומלץ כי זה חלק יבש.
אפשר להכין את המתכון הזה- חזה עוף בתנור ובמקום בטטה לשים זיתים.

חיה (13:42 17.08.2018)

תקשיבי, יצא ליגה!!! [הרתחתי מים עם הזיתים לפני ליתר ביטחון וזה עשה את העבודה] בינתיים כל המתכוני עוף שלקחתי מהאתר שלך יצאו מושלמים… תודה רבה ובזכותך אני מקבלת מלא מחמאות .. מגלה לכולם שזה מהאתר שלך!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:24 17.08.2018)

תודה חיה, כיף גדול לשמוע 🙂

מרגו (21:38 9.07.2018)

הכנתי עם טבעות זיתים, יצא מעולה!
נחמד לגוון, ממש תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:15 10.07.2018)

נראה מעולה!
תודה מרגו 🌷
יום נפלא

מרגו (12:09 9.07.2018)

יש לי טבעות זיתים בשימורים. אפשר?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:45 9.07.2018)

כן אפשר.

שרונה (11:03 23.02.2018)

היי, אפשר להכניס הכל לשקית קוקי? ואם כן, כמה מעלות וזמן בתנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:11 23.02.2018)

כן, אפשר.

עדי (17:58 6.03.2017)

היי, צריך לבשל את הזיתים לפני?

מתכונים ב-10 דקות (19:08 6.03.2017)

לא, אין צורך.

שרון (14:58 11.01.2017)

אפרת המקסימה הכנתי יחד עם אורז צהוב ויצא כל כך עסיסי וטעים!הזיתים מאוד מוסיפים לטעם.אכלתי ונהניתי מכל ביס ואני לא אוהבת עוף בכללי.תודה רבה על מתכון מהמם!

מתכונים ב-10 דקות (15:22 11.01.2017)

שמחה לשמוע! תודה שרון 🙂

שרון (20:21 30.12.2016)

הי אפרת יש לי 1 ק”ג עוף – כמות החומרים מתאימה?

מתכונים ב-10 דקות (01:03 31.12.2016)

היי שרון,
הכמות במתכון אמורה להתאים לקילו עוף.

רויטל (17:30 15.12.2016)

מתכון מצוין… העוף יצא מושלם.. מכינה את זה כבר בפעם השלישית. פשוט מושלם
ובגדול כל המתכונים שהכנתי מהאתר יוצא מושלם
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (18:13 15.12.2016)

תודה רויטל 🙂

לאה (12:10 1.12.2016)

שלום אפרת, תודה רבה!! אפשר להוסיף ירקות לעוף? תפוא, בטטה…

מתכונים ב-10 דקות (12:42 1.12.2016)

כן בטח 🙂

שרון (19:37 15.11.2016)

אפרת אני שמה תבלין פטרוזיליה יבש במקום עלי טימין באיזה שלב לשים ואיך?

מתכונים ב-10 דקות (20:03 15.11.2016)

היי,
שימי כחצי כפית תבלין פטרוזיליה וערבבי יחד עם המרינדה.

שירי (11:23 11.10.2016)

קודם כל תודה רבה על המתכונים שלך!
יש אפשרות במקום סילאן לשים דבש?

מתכונים ב-10 דקות (11:24 11.10.2016)

כן שירי, אפשר לשים כף שטוחה דבש.
גמר חתימה טובה 🙂

שרון (14:56 28.09.2016)

אפרת המקסימה אפשר לשים במקום עלי טימין תבלין פטרוזיליה יבש או תבלין אחר יבש וכמה?התכוונת לרסק עגבניות רגיל?ראיתי באחת התגובות שהנחית לטפל בזיתים בנפרד כדי להוציא מרירות.האם זה הכרחי?

מתכונים ב-10 דקות (15:08 28.09.2016)

היי שרון,
במקום עלי טימין אפשר לשים כפית שטוחה תבלין פטרוזיליה יבש.
הכוונה לרסק עגבניות רגיל.
לגבי הזיתים, במקרה הזה זה פחות קריטי (אני אישית לא הרגשתי במרירות של הזיתים בסיום האפיה).

הדס (14:47 30.08.2016)

איך אפשר להתאים את המתכונים לטוסטר אובן?

מתכונים ב-10 דקות (18:07 30.08.2016)

היי הדס,
כל מתכון כמעט אפשר להכין בטוסטר אובן אבל כדאי להכיר את הטוסטר לפני כי לא כולם פועלים באותה עוצמה והטמפ’ ומשך זמן האפיה משתנים בין טוסטר אחד לשני.
מומלץ להפעיל על חום עליון+תחתון ולהנמיך את הטמפרטורה ב10-20 מעלות ממה שרשום במתכון. יש לקחת בחשבון שלעיתים זמן האפיה ארוך יותר מאפיה בתנור.
מאחר וגופי החימום בטוסטר אובן קרובים יותר לתבנית אז קורה שהתבשיל/עוגה/מאפה מתחילים להשחים בחלק העליון אך מבפנים עדיין לא מוכנים. לכן חשוב לעקוב ובמקרה כזה לכסות את התבנית ברדיד אלומיניום ולהמשיך לאפות.
בהצלחה 🙂

רחל (18:47 30.03.2016)

אחרי כל טעימה מהמתכונים נשאר טעם של עוד. המתכונים הם קלים להכנה וערבים לחיך אכן מגיע לך יישר כח ענקי. עלי והצליחי

מתכונים ב-10 דקות (19:40 30.03.2016)

תודה רחל! כיף גדול לשמוע 🙂

אפרת (12:01 1.11.2015)

המתכונים שלך מדהימים… פשוטים וטעימים!!!!

מתכונים ב-10 דקות (12:22 1.11.2015)

תודה אפרת!
שבוע נפלא 🙂

אינאס (14:26 27.10.2015)

שלום
אפשר לוותר על התימין? או להחליפו במשהו אחר?
והאם אפשר להשתמש במייפל במקום סילאן?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:48 27.10.2015)

כן אינאס, אפשר לוותר על התימין ואפשר להשתמש במייפל.

שאלה (12:27 17.09.2015)

קודם כל…אני מאוהבת במתכונים שלך. כל מתכון יוצא ככ טעים!
לגבי העוף,
בעבר ניסיתי לעשות מתכון מאתר אחר והזיתים היו מרים ועשו טעם מריר להכל…כיצד אני נמנעת מזה הפעם?

מתכונים ב-10 דקות (12:33 17.09.2015)

איזה כיף לשמוע! תודה 🙂
כדי להפטר ממרירות הזיתים צריך לסנן אותם מהנוזלים ולהעביר אותם לסיר. לכסות במים ולהביא לרתיחה על הגז (עד שהמים מבעבעים). אח”כ לסנן אותם מהמים ולטעום. אם הם עדיין מעט מרים יש לחזור על אותה פעולה פעם נוספת.
בהצלחה ושנה טובה!

עדי (20:01 30.08.2015)

האם צריך לכסות?

מתכונים ב-10 דקות (20:14 30.08.2015)

היי עדי,
אין צורך לכסות אלא אם כן יש לך תנור חזק ואז כדאי לכסות ב-45 דקות הראשונות, אח”כ להסיר את נייר הכסף ולהשאיר חשוף עוד 30-45 דקות.

טליה (12:19 22.04.2015)

היי רציתי לשאול לחמם בתנור על אפייה או טורבו?

מתכונים ב-10 דקות (12:20 22.04.2015)

היי טליה,
לחמם על התוכנית הרגילה (למעלה ולמטה), לא טורבו.

מעין (15:10 12.12.2014)

היי רציתי לשאול אם אני רוצה להכין את זה כבישול ולא בתנור זה אפשרי?

מתכונים ב-10 דקות (15:53 12.12.2014)

בטח מעיין 🙂
ואגב יש באתר מתכון נוסף לעוף עם זיתים שמכינים בסיר:
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%A3-%D7%A2%D7%9D-%D7%96%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%9D/
שבת שלום 🙂

קארינה (05:46 28.09.2014)

זה מתכון של זיתים עם עוף או עוף עם זיתים? משונה….

ליסה (21:09 25.11.2014)

קרינה, מה שמשונה זו התגובה שלך…ואפרת, מתכון נהדר!!! הכנתי בסופש ויצא פשוט מעולה!

מתכונים ב-10 דקות (22:00 25.11.2014)

תודה ליסה! אני ממש שמחה לשמוע 🙂

סילביה (08:32 14.08.2014)

מצוייןןןןןןןןןןןןן אחלה מתכונים תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:52 14.08.2014)

תודה סילביה 😉

77 (01:56 8.08.2014)

בסד
אשמח לעזרה כמה מלח בערך לשים כי אני לא טובה ב”לפי העין” או “לפי הטעם”..חח…תודה.

מתכונים ב-10 דקות (08:51 8.08.2014)

היי,
מלח- 1/2 כפית שטוחה.
פלפל שחור- קמצוץ עם האצבעות.
שבת שלום 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.