שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (66 ג’) סוכר

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

תפוח עץ גדול קלוף חתוך לקוביות קטנטנות

שליש כוס (80 מ”ל) מים

כוס (140 ג’) קמח תופח

כפית אבקת קינמון

קראמבל: שליש כוס (45 ג’) קמח רגיל, רבע כוס (30 ג’) אגוזים/שקדים טחונים, כף גדושה סוכר, 3 כפות שמן

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את חומרי הקראמבל בקערית עד לתערובת פירורית.

-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, תפוח ומים ומערבבים. מוסיפים קמח תופח ואבקת קינמון ומערבבים עד לאיחוד חומרים.

-יוצקים את התערובת לתבנית ומעל מפזרים באופן אחיד את פירורי הקראמבל.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

עוגת תפוחים פירורים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פטריות עם אפונה
סלט כרוב סגול, תפוחים וגזר

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
קרן (17:28 15.09.2021)

מתכון מושלם! קל להכנה וטעים!! יש אפשרות להכין בתבנית עגולה?

מתכונים ב-10 דקות (17:42 15.09.2021)

היי קרן,
שמחה שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
אפשר להכין בתבנית עגולה בקוטר 18-20 (או להכפיל כמויות ולהכין בתבנית בקוטר 24).
גמר חתימה טובה🌺

יעל (14:03 15.09.2021)

עוגה מעולה. הכנתי לראש השנה עם קמח נטול גלוטן וכולם התלהבו ממנה! תודה 🙂
גמר חתימה טובה

מתכונים ב-10 דקות (14:07 15.09.2021)

שמחה מאד שאהבתם את המתכון!
גמר חתימה טובה🌺

נדיה (10:29 5.09.2021)

האם ניתן להחליף את הסוכר בדבש? אם כן מה הכמות שצריך לשים?
והאם זה משנה איזה סוג תפוח לשים?

מתכונים ב-10 דקות (10:47 5.09.2021)

היי נדיה,
אפשר להמיר את הסוכר בתערובת העוגה ברבע כוס דבש, המרקם עשוי להשתנות מעט. בשכבת הפירורים פחות מומלץ להמיר לדבש.
סוג התפוח אינו משנה- כל סוג שאתם אוהבים יתאים.
שנה טובה🍯

אסנת (10:39 29.07.2021)

שלום אפרת
תודה רבה על המתכונים המעולים שלך !!!

יש לי קמח רגיל ולא קמח תופח , כמה אבקת אפיה צריך לשים בעוגה ?

תודה

אסנת (10:53 29.07.2021)

מצאתי את התשובה , משהי כבר שאלה
תודה רבה !

מתכונים ב-10 דקות (10:57 29.07.2021)

היי אסנת,
יש להוסיף לקמח כפית אבקת אפייה.
בהצלחה😊

אמונה (02:48 19.07.2021)

בסד

אני ממש מתנצלת אפרת – פעם אחרונה ודי!

כשנעצתי קיסם, בכמה מקומות, הוא יצא יבש! כלומר, היא לא היתה נוזלית בפנים, אבל בכל זאת לא אפויה – בצקית כזו, מאוד מאוד לא אורירית. מה זה?! תודה תודה תודה! וסליחה.

מתכונים ב-10 דקות (09:30 19.07.2021)

היי אמונה,
ראשית אני חייבת לציין עוד לא נתקלתי בתופעה כזו שבה תנור ביתי הוא כ”כ חזק…
בכל מקרה, אני גם זוכרת שבשאלות קודמות שלך כתבת לי שעברת להשתמש בטורבו. יכול מאד להיות שזה עוד יותר גורם לאפייה לא מוצלחת של העוגות.
לגבי השאלות הנוספות:
1. כתבת שגירדת את התפוחים- לכן המרקם יצא בצקי. כשמגרדים את התפוחים הם נטמעים בבצק והופכים אותו לנימוח יותר.
2. כדאי מאד להוציא את תבנית התנור לפני האפייה כך שלא יהיה שום דבר שיחסום את האפייה של העוגה מלמטה.
3. אם מדדת גם את החומרים היבשים וגם את הרטובים בכוס מדידה זה בסדר גמור.
4. השתמשת בקמח כוסמין 80%, ולכן מן הסתם המרקם יוצא שונה מאשר עם קמח לבן… (אגב, זכרת להוסיף לקמח אבקת אפייה, נכון?)
5. בשימוש בקמח כוסמין יש צורך להוסיף פחות נוזלים. כדאי לנסות בפעם הבאה לשים רק רבע כוס מים.
6. הקראמבל אמור להיות עשוי מפירורי בצק פריכים, אפשר להכין אותו רק מאגוזים טחונים וסוכר אבל אז זה לא יהיה קראמבל אלא פשוט ציפוי אגוזים(:

אמונה (02:32 19.07.2021)

בסד

אפרת, לפני שתשאלי, אז השתמשתי בכוס של 240.

שתי שאלות נוספות:
1. האם צריך לפני האפיה להוציא את מהתא את התבנית שמתחת לרשת ולהשאיר רק את הרשת? זה משנה?)

2. האם יתכן שלא דייקתי בכמויות? מדדתי הכל באותה כוס (כוס חד פעמית חמה שלפי מה שמדדתי, שווה לכוס זכוכית 240). את החומרים
היבשים והרטובים גם יחד, בערך לפי העין, לא שקלתי את היבשים.
אבל זו לא הבעיה, נכון?
GRACIAS!

אמונה (02:08 19.07.2021)

בסד

מחילה – שכחתי להוסיף שגירדתי את התפוחים כי גם אנחנו לא כל כך אוהבים חתיכות תפוח בתוך העוגה. אולי זו הבעיה?

אמונה (02:03 19.07.2021)

בסד

אללי! לא נעים לי לקלקל את התגובות הנלהבות אבל…זרקתי אותה לפח!
והיות ואצלנו יש כבר פחים טמונים, אז אפילו החתולים לא יכלו ליהנות ממנה (בהנחה שהם אוהבים עוגות תפוחים..).

אז ככה:

1. קמח כוסמין 80%
2. שלושת רבעי תפוח אדום וכחצי ירוק.
3. תבנית אינגליש קייק ח”פ.
4. כמובן, כל יתר החומרים כפי שציינת.
5. התנור שלי נורא מהיר…חימה. כלומר, הוא מתחמם מאוד חזק,
לכן, הנמכתי את הטמפ’ ל170-160 וליותר זמן. הוא בן שלוש בערך
תוצרת בלרסץ
התוצאה:

הקראמבל אפוי אבל העוגה בפנים פשוט לא אפויה!

אם אני מחממת מדי, הן נשרפות ומתייבשות (מדי= החום המומלץ
במתכון); אם אני מחממת נמוך מדי, הן לא נאפות. בקיצור, זה משהו
כמו זהבה ושלושת הדובים עם הדייסות, אלא שאני עדיין לא הגעתי
למצב האידיאלי שבו אפשר לאכול את ה…עוגה.

אגב, עוגת שוקולד אחת אפיתי ב ל י לחמם את התנור מראש, כפי
שעשתה בעלת המתכון והיא יצאה נפלאה. אותה עוגה, אפיתי, עם לחמם
מעט מראש והיא….ר’ חתולים… למעלה.

גם את עוגת התפוחים – לא חיממתי מראש, אליבא
עוגת השוקולד המוצלחת הראשונה. אז שוב נשארנו בשבת ללא עוגה!

היכן הבעיה? (ודווקא התפללתי לפני כן. השם כנראה רוצה ללמד
אותי משהו, אולי לא להתייאש ולנסות שוב ושוב. אבל מלבד מפח הנפש,
גם קצת חבל על החומרים; קמח כוסמין הוא לא זול ואני לא רוצה לעבור לקמח לבן. אבל לא חושבת שזו הבעיה).

לקראמבל היה קצת טעם של שמן למרות שהפחתתי מהכמות. יש אפשרות
לעשות אותו רק עם אגוזים וכו’? אפילו ללא קמח?

רוב תודות ושבוע טוב.

אמונה (12:20 16.07.2021)

בסד

אתר מקסים. גם בזכות התשובות המפורטות והאדיבות שלך (למרות שהשאלות שלנו לפעמים חוזרות על עצמן….) והמון המון בזכות הלשון הנקייה! וגם לא מדי הרבה סלנג בשאלות. אנא, המשיכי כך.
שבת שלום וגאולה קרובה לכל עם ישראל!

מתכונים ב-10 דקות (13:19 16.07.2021)

תודה לך מקסימה על המילים החמות!
שבת שלום🌺

מעין (19:42 4.07.2021)

עוגה מוצלחת

מתכונים ב-10 דקות (20:42 4.07.2021)

נראה פשוט מעולה! תודה ששיתפת😊

ליאת (20:34 27.05.2021)

אפרתי אין על המתכונים שלך..האמת אני בעיקר משתמשת במתכוני האפייה ואף פעם את לא מאכזבת..הכנתי את העוגה ויצא מדהיםםם..המון תודה..

מתכונים ב-10 דקות (21:07 27.05.2021)

שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים! תודה על השיתוף ושבת שלום😊

רבקה😉 (14:43 7.05.2021)

אפשר לעשות עם מיקסר?😶

מתכונים ב-10 דקות (15:36 7.05.2021)

היי רבקה,
אפשר להכין במיקסר, אבל רצוי להכין את הקראמבל ידנית, היות ובמיקסר הלישה מהירה והפירורים עלולים להתאחד…

שרן (09:12 30.04.2021)

אפרת היקרה,
יישר כח על אתר מדהים.💕💗
אני נהנית מהאפייה שהופכת להיות קלה והתוצאות טעימות , וקוטפות הרבה מחמאות.
תודה לך💐💐💐

מתכונים ב-10 דקות (10:18 30.04.2021)

איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר! תודה לך שרן😊

מלי קורלנסקי (17:03 22.03.2021)

עם אני רוצה לעשות את זה לפסח אני יכולה לשנות את זה לקמח תפוחי אדמה

מתכונים ב-10 דקות (19:17 22.03.2021)

היי מלי,
אני לא בטוחה שקמח תפוחי אדמה בכמות כזו יצא טוב. עדיף לשים קמח ללא גלוטן כשר לפסח או קמח מצה דק לעוגות.

נועה טולדאנו (12:24 4.02.2021)

אם אני רוצה ביצה אחת אני חייבת להפחית את כל הכמויות או שזה אפשרי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:58 4.02.2021)

אפשר להכין עם ביצה אחת, זה פשוט ייצא קצת מתפורר ופחות יציב.

שירן (22:02 4.01.2021)

הי אפרת,
אפשר בבקשה כמות ל3/4 אינגליקייק ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:17 5.01.2021)

ביצה גדולה
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן
תפוח עץ קטן קלוף חתוך לקוביות קטנטנות
רבע כוס מים
3/4 כוס קמח תופח
כפית שטוחה אבקת קינמון
קראמבל: רבע כוס קמח רגיל, 3 כפות אגוזים/שקדים טחונים, כף סוכר, 2-2.5 כפות שמן

מלי (18:43 9.11.2020)

יצא ממש טעים תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:24 9.11.2020)

נראה מעולה 😍
תודה על השיתוף!

אנונימי (11:55 30.10.2020)

תודה ענקית! יצא מושלם!!! כל הבית מלא ריחות..
הכנתי כפול 2 וכבר חיסלנו אחד..

אנונימי (11:58 30.10.2020)

עוד אחת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:06 30.10.2020)

נראה מעולה 😍
תודה על השיתוף!

שפרה (12:59 5.02.2021)

יצאה מושללללםם!!!!
טעים וקל להכנה
תודה רבה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:21 5.02.2021)

שמחה שיצא טעים 🙂

שולמית (10:51 28.10.2020)

שלום
אם יש לי רק ביצים M – בכמה להשתמש?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:50 28.10.2020)

2 ביצים.

זהר (13:42 25.10.2020)

שלום איך ניתן להפוך את הקראמבל לחלבי,שיהיה עם חמאה במקום שמן? מה הכמויות של ההמרה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:33 25.10.2020)

היי זהר,
המרקם יותר מוצלח עם שמן אבל אפשר לשלב חצי כמות שמן וחצי כמות חמאה מומסת (סה”כ שליש כוס).
בפירורי הקראמבל אפשר לשים 25 גרם חמאה.

מיכל (20:48 14.09.2020)

תודה על המתכונים הטעימים!
אני רוצה להכין 9 מגשים של אינגלישקייק אפשר להכפיל כמויות?
אפשר להכין מראש ולהקפיא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:00 14.09.2020)

היי מיכל,
אני ממליצה להכין את הכמות הזאת 3 פעמים (כי כשמכינים כמות גדולה מידי המרקם של העוגה נפגע):
כל כמות כזו מספיק ל-3 תבניות אינגליש קייק:
5 ביצים גדולות
כוס סוכר
כוס שמן
3 תפוחי עץ גדולים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות
כוס מים
3 כוסות קמח תופח
3 כפיות אבקת קינמון
קראמבל: כוס קמח רגיל, 3/4 כוס אגוזים/שקדים טחונים, 3 כפות גדושות סוכר, 9 כפות שמן
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
שנה טובה 🙂

חני (11:03 23.08.2020)

מטורףףףףףףףףףףףףף
אמא שלי ואני השמנו כמו שצריך😩……….
הכנתי כפול ולא התחרטתי…..
(נראה לי שמהיום זה יהיה ‘ה’עוגה שלנו…..
ושוב אין לי תמונה כי נמחקה😥

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:19 23.08.2020)

הכי חשוב שנהניתן ❤️

חני (23:30 10.09.2020)

חחחחחחחח
אין עליך 😍

יוליה (18:37 10.07.2020)

תענוג תענוג תענוג
הכנתי עם פירורי ביסקוויטים מעל במקום שקדים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:38 10.07.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה יוליה

ויקי (16:10 21.05.2020)

האם ניתן להכפיל כמויות ולהשתמש בתבנית אלומיניום רגילה? במקרה כזה כמה זמן בתנור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:08 21.05.2020)

אפשר להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית 22X31.
זמן אפיה עשוי להתארך ל 50-55 דקות.

יערית (09:34 12.05.2020)

הכנתי מקמח כוסמין וסילאן בלי סוכר ויצא רך אוורירי וטעים. תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:02 12.05.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יערית

גילת (10:00 7.05.2020)

הי אפרת,
העוגה נכנסה לתנור ופתאום נזכרתי ששכחתי להוסיף מים…
הלכה העוגה? שמתי חצי כוס קמח כוסמין מלא וחצי כוס קמח רגיל, ועכשיו אני חוששת שבלי המים אולי היא תצא יבשה מדי… 🙁
תודה,
גילת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:59 7.05.2020)

היי גילת,
אם העוגה כבר בתנור אין כל כך מה לעשות..
איך התערובת יצאה (לפני האפיה)? היא לא היתה מוצקה מידי?

גילת (11:57 7.05.2020)

תודה אפרת.
בינתיים היא יצאה מהתנור, היא טעימה מאוד, לא יבשה אבל גם לא מאוד עסיסית כמו שקראתי בתגובות. אקפיד לפעם הבאה…
שבת שלום❤️

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:00 7.05.2020)

שמחה שיצאה טעימה 🙂
שבת שלום!

מעיין (10:08 6.05.2020)

היי האם ניתן להשתמש בתבנית עגולה 25?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:45 6.05.2020)

הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד”פ או תבנית עגולה חד”פ בקוטר 20.
מה הגובה של התבנית שיש לך? זאת תבנית רגילה, לא חד”פ? כדי שאדע לתת לך כמויות.

טלי (19:20 5.05.2020)

הי

יצא מעדן, וגם נראה מהמם!!! שלחתי לחמותי שהיתה בהסגר הקורונה, והיא היתה בעננים!!!!

מומלץ בחום!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:29 5.05.2020)

שמחה לשמוע ❤️
תודה שחזרת לעדכן.

שירה כהן (17:48 29.04.2020)

הכנתי עם קמח מלא וחצי מיים חצי יין לבישול ויצא מעולה! טעים והתחסל בשניות!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:37 29.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שירה

Moria Malachi (12:03 23.04.2020)

עוגה מצויינת! קלה להכנה ועסיסית ביותר! תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:04 23.04.2020)

שמחה שאהבת ❤️

לירון (06:19 22.03.2020)

היי אפרת אוהבת את האתר שלך והמתכונים שלך תמיד יוצאים טובים וטעימים!!שאלה לגביי הקרמבל לא ממש יוצא לי פירורי ניסיתי לעשות את העוגות שוקולד ויצא לי דחוס והקרמבל יוצא לי מימי ולא פירורי ושאני מוסיפה לתערובת זה פשוט שוקע בתחתית של העוגה…יש לך המלצה איך יכולה שלא ישקע? תודה ושבוע טוב..בשורות טובות לכולנו!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:01 22.03.2020)

היי לירון, שבוע טוב 🙂
זה נשמע שאת משתמשת בכוס קטנה מידי. באיזה כוס את משתמשת?

לירון (21:49 22.03.2020)

היי אפרת.. אני משתמשת בכוס חד פעמי חם..אולי שמתי יותר מידי שמן? כי תמיד שאני מכינה את העוגות שלך יוצא לי מהמםםםם תמיד!!בזכותך אני אופה,,🥰אבל כשניסתי את הקרמבל לא אצליח לי ממש שקע לי…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:40 23.03.2020)

אז איזו עוגת שוקולד יצאה דחוסה? עוגת השוקולד העסיסית?
לגבי הקראמבל, הבלילה של עוגת התפוחים יצאה במקרה דלילה מידי?
אפשר לשים בקראמבל קצת פחות שמן ואז הוא ייצא פירורי יותר.

חן (15:25 13.03.2020)

יצא מעולה!!!!! מתכון מושלם!!!!
(הכנתי חצי מקמח מלא וחצי מקמח רגיל)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:01 13.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂

saragr (20:56 26.01.2020)

תודה על עוד מתכון מושלם!!!!!!!
פשוט טעים ברמות!!
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:59 27.01.2020)

שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים

בת שבע (11:33 5.12.2019)

עוגה מהממת! כייפית קלילה וטעימה מאד!
מכינה היום פעם שניה…
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:52 5.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂

אמונה (11:36 22.11.2019)

הי אפרת
תודה רבה על האתר המקסים , נעזרת בו המון
הקרמבל יצא כמו בצק של עוגיות ולא פירורי . מה הסיבה ?
ואיך מתקנים ?
תודה ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:52 22.11.2019)

לא נורא, תפוררי אותו עם האצבעות.

דיקלה (10:20 16.11.2019)

הכנתי את העוגה שלך כרגיל יצאה אליפות! במקום מים שמתי יוגורט. יאמיי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:00 16.11.2019)

מהמם 😍
תודה דיקלה

רפי (09:51 11.11.2019)

אפשר במקום מים דלש כוס יין לקידוש לא תירוש עם אלכוהול

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:35 11.11.2019)

כן. ממליצה לשים רבע כוס יין ולהשלים במים עד גובה שליש כוס.

אורית (12:52 28.09.2019)

הכנתי ויצא מעולה! אפילו הילד הבררן שלי טרף. עוגה בסיסית שסוגרת פינה ומספיקה לסוף השבוע. תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:28 28.09.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אורית ושנה טובה 🌺

מור (23:08 26.09.2019)

היוש!
חזרתי לעדכן שלמרות שאני לא עפה על תפוחים בתוך עוגה (לכן גירדתי אותם)- היא יצאה טעימה בטירוף! וגם בעלי ממש אהב. תודה רבה לך!!!
רק שאלה קטנה מבחינה ויזואלית היא לא יצאה שחומה כמו שלך אלא יותר חיוורת, יש לך רעיון למה? אני רוצה להכין שוב לכבוד החג.
שתהיה לך שנה טובה ומתוקה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:06 27.09.2019)

היי מור,
שמחה שיצא טעים 🙂
הוספת כפית קינמון? כי זה מה שצובע את העוגה.
שנה טובה ומתוקה 💝

אנה (13:04 30.08.2019)

היי אפרת,
האתר שלך מקסים!
ואני לומדת כל כך הרבה מהשאלות והתשובות האדיבות שלך.. תודה!
רציתי לשאול-
אם אין לי תפוח אדום כרגע, תפוח ירוק יעבוד בעוגה הזו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:21 30.08.2019)

כן 🙂

שרה (20:45 5.12.2019)

נכון מאוד.
כל תשובה מפורטת, מתייחסת לכל שאלה/ בקשה. תודה רבה . אין ספק שאת משלמת לבבות עושה לאנשים הרבה טוב. עלי מעלה מעלה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 5.12.2019)

תודה שרה ❤️

מיקי (23:51 23.07.2019)

הכנתי כבר לפני שקיבלתי את התשובה..
אבל תודה בכל אופן!!
עשיתי פשלה מצחיקה נורא אבל העוגה יצאה מאוד מאוד מאוד טעימה!!!
הפשלה היא שהכנתי שתי עוגות דומות מאוד (שתיהן מהאתר שלך..)
ועל זאת צריך לשים את הקראמבל ועל השניה אגוזים קצוצים והתבלבלתי ושמתי בעוגה הזו את האגוזים ובשניה את הקראמבל..
אבל זה בכלל לא היה נורא..
והעוגה הייתה פצצה!!! משובחת וטעימה!! ד.א אפילו האגוזים הוסיפו..חחח..
בקיצור… תודה רבה ולילה טו!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:16 24.07.2019)

לפעמים מטעויות יוצאים דברים טובים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.

מיקי (16:49 23.07.2019)

אפשר מקמח שיבולת שועל?
אם לא אז מקמח כוסמין כן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 23.07.2019)

עם קמח שיבולת שועל זה ייצא קצת דחוס. עדיף כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.

אירית (11:31 5.07.2019)

עוגה מדהימה! תודה רבה:-)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:17 5.07.2019)

מהמם 😍
תודה לך

מיכל (12:15 23.06.2019)

היי, האם אפשר לשלב משמש או שזיף בעוגה יחד עם התפוחים?
תודה
מיכל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:22 23.06.2019)

אני חושבת שכן.

מיכל (08:18 12.06.2019)

בוקר טוב…
כן אני חושבת בכוס גדולה.. (מקסימום אנסה עוד פעם..)
*תפוח צהוב
*תבנית אינגלישקיק חד פעמית
תודה ויום טוב..!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:03 12.06.2019)

תנסי פעם הבאה להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית ובתפוח אדום.
עדכני אותי איך יצא 🙂

מיכל (18:06 11.06.2019)

היי….
גם אני הכנתי את העוגה הזו בעבר…
ותאמת שנכנסתי למתכון הזה שוב כי התחשק לי להכין אותו עוד פעם כי התמונה שלו מושלמת ומגרה אששש…!!!
והיא יצאה לי בערך כמו ש”יהלומית” מתארת, העוגה והתפוחים בצבע אפרפר יצאו.. והמרקם קצת דחוס…
והקרמבל לא יצא לי קראנצי הוא יצא פירורי ולח כזה..
אשמח אם תוכלי לכתוב לי מה יכול להיות ועל מה כדי להקפיד יותר (אני לא כל כך זוכרת מה עשיתי אז אבל אני חושבת שהשתמשתי בכוס של 240מ”ל..)
תודה לך אפרת היקרה!!
האתר מדהיםםםםםםםםםםםםםם!!!!!!!!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:16 11.06.2019)

בטוח שהשתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל? כי מה שאת מתארת יכול לקרות בשימוש בכוס קטנה יותר.
את זוכרת באיזה סוג תפוחים השתמשת?
הכנת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית?

יהלומית (18:32 31.05.2019)

היי, הקראמבל יצא פריך אבל פנים העוגה יצא אפור (הגיוני?)ורך מדי..ייתכן והייתי צריכה להמשיך באפיה? הקיסם יצא יבש..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:53 31.05.2019)

היי,
כל העוגה יצאה בצבע אפור או רק התפוחים?
אין בעיה שהעוגה תצא רכה, זה דווקא טוב אבל לא רטובה. כמה זמן היא היתה בתנור?
חשוב גם להניח לעוגה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה.

חגית (14:02 31.05.2019)

היי אפרת
אני באמצע להכין את העוגה ותערובת הקראמבל יצאה נוזלית מאד, מה אפשר לעשות כדי לתקן זאת?
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:24 31.05.2019)

השתמשת במקרה בכוס חד פעמית? תוסיפי עוד קצת קמח ואגוזים.

חגית (13:21 2.06.2019)

אכן השתמשתי בכוס חד פעמית…
הוספתי גם קמח וגם שקדים ועדיין העיסה היתה ממש רטובה
בכל מקרה פיזרתי אותה מעל העוגה ויצא ממש טעים..
מקווה שבפעם הבאה יצא יותר פרורי.. אולי צריך להפחית את כמות השמן?
אגב, השתמשתי בקמח כוסמין, ועשיתי כמות כפולה, אולי כאן הטעות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:31 2.06.2019)

אז זאת הסיבה. כוס חד פעמית קטנה מידי. יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).

מיכאלה (16:17 24.05.2019)

הכנתי!….
כשזה יצא הקראמבל היה נראה לי לא כל כך קראנצי כמו שהוא אמור להיות (חושבת כך)
אז שמתי את התנור על תוכנה של יבוש חלק עליון ל-5 דקות
ונתתי לזה 10 צינון בטפ” החדר.. עדיין לא ממש קראנצי אבל בסדר גמור לא נורא…..
אבל הטעם משהו משהו!!!!!!!!!!
אז תודה לך, ושבת שלום.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:11 24.05.2019)

פעם הבאה תוסיפי כף נוספת של שמן.
שמחה שיצא טעים בכל זאת 🙂
שבת שלום

מיכאלה (13:55 24.05.2019)

היי אפרת,
נראה מתכון פצצה!!!!
רוצה להכין כבר עכשיו!
השאלה אם צריך להקציף את חומרי הבלילה או רק לערבב?
וכוס של 240 מ”ל?
איך הקראמבל צריך להראות לפני האפיה?
תודה לך על הכל………….!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:14 24.05.2019)

היי מיכאלה,
אפשר להקציף או לערבב ידנית, מה שנוח לך יותר.
נכון, כוס של 240 מ”ל.
לפני האפיה הקראמבל הוא במרקם פירורי (נראה כמו פירורי בצק).

נוי (14:06 8.05.2019)

עושה רושם שיצא טוב..אבל למה הקרמבל רך..כאילו הוא לא אפוי? ככה זה אמור להיות או שהוא צריך להתקשות.. תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:52 8.05.2019)

הקראמבל אמור לצאת במרקם פריך-נימוח (לאחר שמתקרר לטמפ’ החדר).

חן (13:20 6.05.2019)

יצא מדהיםםםםםם תודההה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:09 6.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה חן

רותם (08:18 25.04.2019)

היי,הכנתי את העוגה לפני פסח ויצאה פיצוץ (רק שאצלי הוספתי עוד חצי תפוח, אבל נתתי גם עוד 10 דק אפיה בגלל הנוזליות), תודה!
רציתי להכין אותה גם לפסח, ניתן להחליף בקמח מצה ואבקת אפיה? אם כן מה היחסים בין הקמח מצה לא.אפייה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:13 25.04.2019)

היי רותם,
אני ממליצה לך להכין את העוגה הזאת – עוגת תפוחים לפסח. אם רוצים גם קראמבל אפשר להוסיף לה מהמתכון הזה ובמקום שליש כוס קמח רגיל לשים 3-4 כפות קמח מצה.
חג שמח 🌷

שפרה (09:35 27.03.2019)

היי,
האם הכמות זה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית אחת?
ובמידה ואני רוצה לשתי תבניות מה הכמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:48 27.03.2019)

היי,
הכמות היא לתבנית אינגליש קייק אחת.
ל-2 תבניות אינגליש יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
יום מקסים 🌺

אסנת (14:09 26.03.2019)

תודה, מתכון מעולה =)
רציתי לשאול, איך אפשר להמיס את התפוחים שיקבלו מרקם נוזלי יותר בתוך העוגה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:41 26.03.2019)

במקום קוביות אפשר לגרד את התפוחים בפומפיה דקה.

נטלי (01:44 19.03.2019)

שלום אפרת
קודם כל אני יש לציין שאתרך מעולה ואת מקסימה כמו גם המתכונים

אני מבקשת את עזרתך בקשר לקראמבל
ניסיתי כבר מספר פעמים לאפות עוגה בחושה רגילה אבל שגם כן יש לה פירורים למעלה כמו העוגה כאן , וכל פעם מחדש הפירורים שוקעים לי לתוך כל הבלילה לאחר בערך 10 דקות או רבע שעה שהעוגה בתנור

אני משערת שעוגות שמכילות שזיפים או תפוחים כמו במתכון כאן או כל פרי מסויים , זה בעצם מה שעוזר גם להחזיק את הפירורים שלא יבלעו בתוך העוגה , אבל אני מעוניינת בעוגת וניל בחושה רגילה עם פירורים שהם עושים את העוגה הכי טעימה עם הקריספיות והטעם שלהם.

תמיד רציתי לעשות עוגה עם פירורי קראמבל שזה ממש טעים ואני פשוט לא מצליחה.

לצורך העניין זאת העוגה שעשיתי והפירורים שקעו

https://m.ynet.co.il/Articles/3953058

גם מתכון של קרין גורן יש דומה שגם לא הצליחו לי הפירורים

אני דווקא אופה בחום לא גבוה מידי וכמו שצריך ב 165 או 170 מעלות, והבלילה גם יוצאת לי די סמיכה במתכון שעשיתי כדי שתוכל להכיל את הפירורים עליהם שלא ישקעו

ולמרות כל זאת הפירורים נבלעים בתוך העוגה והופכים בתחתית שלה למין תחתית עיסת חמאה לא אפוייה ומתוקה בטירוף ומלאת סוכר ולא ניתנת לאכילה

לגבי הקראמבל:
עשיתי מ 50 גרם חמאה וחצי כוס קמח ורבע כוס סוכר וכפית קינמון, ולא לקחתי מהבלילה כפי שמצויין במתכון

דווקא נראה לי שאני עושה היטב את הקראמבל כי דווקא יוצא לי ממש פירורים, ואני השתמשתי בחמאה קרה חתוכה לקוביות ואיחסנתי בינתיים את הקערה במקרר עד שהכנתי את העוגה

אני באמת לא מבינה מה הטעות ולמה זה לא מצליח לי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:40 19.03.2019)

היי נטלי,
יכול להיות שתערובת הפירורים כבדה והאפיה בטמפ’ של 165-170 פחות טובה במקרה הזה.
נסי לאפות ב-180 מעלות. חשוב לחמם את התנור כ-7 דקות מראש.

נטלי (13:06 19.03.2019)

1. את באמת חושבת שרק הטמפרטורה ושינוי ל 180 מעלות יפתור את הבעייה ?

2. לגבי חימום התנור, ידוע לי ואני תמיד מדליקה מראש והפעם הוא היה מחומם אפילו 50 דקות או קרוב לשעה, זאת יכולה להיות הבעייה לחמם יותר מידי ולא רק 7 דקות כפי שציינת, או שזה לא קשור ?

3. הכנסת העוגה לתנור ל 5 דקות, ולאחר מכן לפתוח את התנור ולשפוך את הפירורים יכול לעזור שלא ישקעו ?

4. במקרה של הוספת פירורים, זה נראה לי צריך שהבלילה תהיה סמיכה, אני צודקת?
זאת אומרת זה לא יכול להתאים לכל מתכון כמו עוגת תפוזים או עוגת וניל(שעושים אותה על בסיס הקצפת שמנת מתוקה)כי הבלילות שלהן יותר אווריריות, או שזה כן יכול להתאים ?
למרות שראיתי מתכונים של עוגת דבש שכן שמים פירורים, נראה לי דבש זה די סמיך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:38 19.03.2019)

1. בטמפרטורה של 180 העוגה נאפית בזמן קצר יותר וזה יכול לעזור.
2. זאת לא הבעיה.
3. כעקרון לא מומלץ לפחות את דלת התנור באמצע אפיה אבל אם אפיה ב180 מעלות לא תעזור כדאי לנסות את מה שהצעת.
4. נכון, רצוי שהבלילה תהיה סמיכה אחרת זה ישקע מהר יותר.

אהובה (21:31 12.03.2019)

שלום אפרת. תודה למתכונים מיוחדים וקלים.אני פעם בשבוע מכינה עם הנכדות שלי גיל 6 8 11 עוגות ועוגיות הם כל כך שמחות מהתוצאות.גם כל כך טעים. שוב תודה אהובה והנכדות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:40 12.03.2019)

שמחה מאד לשמוע 🙂
תודה אהובה ❤️

ספיר (09:03 8.03.2019)

איך לשמור? במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 8.03.2019)

מחוץ למקרר עטוף היטב בניילון נצמד.

לינוי (18:57 7.03.2019)

היי האם אפשר בלי האגוזים ושקדים?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:34 7.03.2019)

אפשר לוותר על האגוזים/שקדים ולהגדיל את כמות הקמח לחצי כוס.

שקד (22:06 5.03.2019)

האם אפשר להחליף את הביצים בזרעי פשתן או בתחליף אחר להכנת עוגה טבעונית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:20 6.03.2019)

לא ניסיתי אבל אולי אפשר בזרעי פשתן.

שקד (20:30 16.03.2019)

רק לעדכן שעשיתי ויצא מעולה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:35 16.03.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

שרית (19:44 4.03.2019)

נראה ממש טעים ומוצלח! מקווה לנסות בהזדמנות שיהיה לי מוזה לפנק את החברה.

ויקטור (17:29 3.03.2019)

טעים מאד
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:37 3.03.2019)

שמחה יצא טעים 🙂
תודה ויקטור

ג׳ני (06:58 3.03.2019)

טעים מאוד, תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:01 3.03.2019)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
שבוע נפלא!

עמית טרבלסי (14:19 2.03.2019)

מה אפשר לשים במקום שקדים/אגוזים?שיתאים לילדים קטנים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:32 2.03.2019)

אפשר לשים פירורי ביסקוויטים או להגדיל את כמות הקמח לחצי כוס קמח ולוותר על האגוזים.

אורית (08:29 2.03.2019)

הכנתי אתמול, העוגה טעימה מאוד !!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:27 2.03.2019)

תודה אורית, שמחה שאהבת 🙂

אורה (12:29 1.03.2019)

ממש טעימה! ממליצה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:33 1.03.2019)

תודה אורה 🙂

אורטל (10:47 1.03.2019)

מהממת!
עשיתי עם קמח מלא, הוספתי יותר נוזלים..
יצא טעים מאוד ומרגיש בריא 🙂
מקווה שיישאר לשבת…

אגב- מה היחסיות של כל המתכונים להמרהה לקמח מלא? או לקמח 70-80%
תושה ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:59 1.03.2019)

שמחה שיצא טעים גם עם קמח מלא 🙂
בדר”כ היחס הוא כוס קמח לבן = כוס קמח מלא פחות כף.
שבת שלום!

גלית (10:28 1.03.2019)

הכנתי את העוגה עכשיו. יצאה מדהימה!!!!!!
הכנתי עם קמח כוסמין. ממש משגעת. תודה רבה!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:34 1.03.2019)

שמחה לשמוע!
תודה גלית ושבת שלום 🌷

גלית (08:38 1.03.2019)

הי
אם אני רוצה עוגה גדולה יותר האם להכפיל כמויות?
תודה רבה
גלית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:16 1.03.2019)

כן. את יכולה להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית 22X31.

שרה (16:38 28.02.2019)

וואווו! איזו עוגה מטריפה!
נכנסת למועדפים 🙂
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:22 28.02.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שרה 🌷

רחלי (16:29 28.02.2019)

הי אפרת!
אני ממש לפני לידה ופתאום ראיתי את המתכון והתחשק לי ממש!
אז רצתי להכין ממש עכשיו
וזה יצא מדהים!!!!!!!!
תודה גדולה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:20 28.02.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
לידה קלה ובריאה ❤️

zivi (16:01 28.02.2019)

אפשר לשים קמח רגיל במקום קמח תופח?
תודה רבה על המתכונים היפים נהנתי מאד!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:59 28.02.2019)

כן. אפשר לערבב כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.

שוש (15:11 28.02.2019)

במקום מים מה אפשר, בהנחה שזה לא פרווה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:56 28.02.2019)

אפשר חלב או מיץ תפוזים/תפוחים.

נילי (14:52 28.02.2019)

אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:55 28.02.2019)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להשתמש בכוס קמח כרגיל או תמי ולהוסיף כפית אבקת אפיה.

יוכי (13:50 28.02.2019)

במקום קמח תופח
כמה אבקת אפיה להוסיף לקמח רגיל?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:20 28.02.2019)

כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.

חני (12:38 28.02.2019)

אפשר להשתמש בחמאה מומסת במקום בשמן?
תודה על המתכונים הנפלאים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:31 28.02.2019)

כן, בתערובת העוגה אפשר לשים 65 גרם חמאה מומסת.
בקראמבל אפשר לשים 3 כפות חמאה מומסת.

יפעת (09:18 28.02.2019)

אפשר לעשות קראמבל בלי אגוזים/שקדים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:07 28.02.2019)

כן. תגדילי את כמות הקמח לחצי כוס.

שרה (08:53 28.02.2019)

תודה רבה על הנתינה הגדולה שלך. נועם הליכותייך.
נהנית תמיד מהמתכונים שלך.
את מתכוונת לאינגליש קייק חד פעמית או הגדולה ממתכת?

בהערכה
שרה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:05 28.02.2019)

תודה שרה 🌷
הכוונה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית.

רותם (08:11 28.02.2019)

היי אפרת
באיזה תפוח מומלץ להשתמש? חמוץ/מתוק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:03 28.02.2019)

לא משנה. אני השתמשתי במתוק.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.