זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
תפוח עץ גדול קלוף חתוך לקוביות קטנטנות
שליש כוס (80 מ”ל) מים
כוס (140 ג’) קמח תופח
כפית אבקת קינמון
קראמבל: שליש כוס (45 ג’) קמח רגיל, רבע כוס (30 ג’) אגוזים/שקדים טחונים, כף גדושה סוכר, 3 כפות שמן
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את חומרי הקראמבל בקערית עד לתערובת פירורית.
-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, תפוח ומים ומערבבים. מוסיפים קמח תופח ואבקת קינמון ומערבבים עד לאיחוד חומרים.
-יוצקים את התערובת לתבנית ומעל מפזרים באופן אחיד את פירורי הקראמבל.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
תודה רבה לך! המתכון הקבוע עליי:)
שלי*
תודה לך שחזרת לעדכן❤️
היי אפרת
עוגה מצוינת, ממש טעימה
מאיה
תודה מאיה💜
עוגה מושלמת! תודה 🙂
תודה מורן, שמחה שיצא טעים🙂
ווואי הכנתי את העוגה וזה פשוט יצא מושלםםםםם
שמחה שיצא טעים🙂
תודה ציפי
הייי רציתי לדעת מה הכמות שיוצא מהבלילה הזאת אינגליש קייק או A4?
אני ישמח שתענו לי תודה רבה!!!
אינגליש קייק🙂
יצא מושלם!! תודה רבה על מתכונים נפלאים
תודה נעמה, שמחה לשמוע ❤️
לא רק שאי אפשר להפסיק ליישר
זאת עוגת התפוחים הכי טובה שתוכלו להכין
אפרת, תודה רבה לך על הכל ושנה טובה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
באיזה סוג תפוח כדאי להשתמש?
זה לא משנה, באיזה סוג שאוהבים.
היי אפרת עוגה מעולה! הכנתי כבר כמה פעמים! מוצלחת ביותר כמו כל מתכונייך.
שאלתי, האם את חושבת שיהיה אפשר להמיר ביצה אחת בשלושה חלמונים
או שיש לך מתכון אחר לעוגה שבמקום ביצה יהיה אפשר לשים 2/3 חלמונים?
פשוט נתקעתי עם 3 חלמונים וחבל לזרוק.
היי
החלבון חשוב כאן(:
ניתן להשתמש בחלמונים לעוגיות אלפחורס או קרם ברולה או קרם פטיסייר או לבצק פריך.
שלום אפרת,
אני מכינה עכשיו את העוגה (בכמות כפולה) ולא הבנתי מה הכוונה כוס קמח (140 גרם)… הרי משתמשים בכוס של 240 מ”ל??? אז איך אני מודדת את הקמח? באיזה כוס?
תודה רבה על האתר הנפלא! אנחנו משתמשים בו המון…
היי
אם את משתמשת במשרל תמדדי בו 140 גרם קמח, ואם את משתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מל) תמלאי את הכוס עד הסוף.
שמחה שאת נהנית מהאתר🩷
תודה רבה על עוד מתכון מעולה !
ממליצה לגרד את התפוח בפומפייה זה יצא מעולה !
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
מניסיון חתיכות קטנות יותר טעים. אני מערבבת חתיכות תפוע עם חמאה. סוכר. קינמון. מעט יין אדום מעט לימון. 10 דק על האש ומוסיפה. טעים!!
וואו! אין מילים, אחת העוגות הטובות שהכנתי! תודה רבה על מתכונים נפלאים:)
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף❤
אחת העוגות הטעימות באתר!! תודה רבה יצאה מוצלחת מאוד, עשיתי בדיוק לפי המתכון
שמחה שיצא מוצלח, נראה טעים!
תודה שחזרת לשתף וחנוכה שמח❤
התערובת יצאה לי ממש יבשה אחרי הוספת הקמח.דייקתי בכמויות. בקושי מצליחה לערבב. מה הסיבה? יש דרך לתקן?
היי,
האם השתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל) למדידת הכמויות?
השתמשת במקרה בביצים S? מומלץ להשתמש בביצים M או L.
אם התערובת ממש סמיכה עד כדי קושי לערבב את יכולה להוסיף כף מים ולראות אם ניתן לערבב יותר בקלות (חשוב להיזהר מערבוב יתר!).
בהצלחה(:
שלום אפרת. האם אפשר להוסיף את הקראמבל הזה למתכון עוגת התפוחים שלך באתר זה?(מתכון אחר ושונה שקראת לו ” עוגת תפוחים”? )
את מקסימה והמתכונים שלך מעולים.
תודה!
היי,
אפשר(:
תודה על הפרגון😊
הכנתי עם קמח שקדים ובנוסף כף גדושה קמח קוקוס. התלבטתי כי חששתי מעוגה דחוסה ובסוף הוספתי כף חומץ תפוחים ורבע כפית סודה לשתיה ויצא מדהים גן עדן! האמת שלמחרת העוגה היתה טעימה אף יותר. מתכון לחיים! לצערי לא ניתן להעלות תמונה. חבל.
איזה כיף שיצא מוצלח גם עם השינויים(:
תודה שחזרת לשתף❤
אגב ניתן להעלות תמונה ע”י לחיצה על צירוף תמונה/קובץ.
היי אפרת יקרה, חתכתי את התפוח לקוביות קטנטנות אבל הן לא ממש התרככו באפיה ויצאה עוגה מאד טעימה אבל עם תפוח חצי אפוי…לא מבינה למה זה קרה. אולי כדאי קצת לאדות את הקוביות?
היי דינה,
יכול להיות ש’נפלת’ על תפוח מאד קשה, לרוב זה לא קורה(:
עוד אפשרות היא שלמרות שחתכת לקוביות קטנות זה עדיין היה קצת יותר גדול מהדרוש.
פחות כדאי לבשל את התפוחים לפני כן כי באפייה הם מתרככים מאד ולא משתלבים טוב בעוגה.
תודה רבה! אנסה שוב ואעדכן.
שלום אפרת יקרה
אפשר להקפיא את העוגה?
אפשר להכין בתבניות מאפינס? יש הבדל במשהו?
תודה רבה
היי,
אפשר להקפיא (אך המרקם ישתנה מעט אחרי הפשרה ויהיה רטוב יותר). אפשר להכין בתבניות מאפינס, זמן האפייה עשוי להתקצר בערך ב-10 דקות.
פעם שניה איך זה טעים בעליי ממש אהב תודהה רבה לך על המתוכניםםם😍👌
איזה כיף שיצא מוצלח! נראה מעולה(:
תודה שחזרת לשתף❤
יצא מאד טעים ועדין!!
הייתי מכפילה את כמות הסוכר בקראמבל, זה נותן קונטרה לעדינות של העוגה.
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף❤
יצא מעולה
שמחה שאהבת את המתכון, נראה מושלם! תודה על השיתוף🌺
הי אפרת
כמידי שבוע אני מכין משהו מהאתר שלך.
כשהכנתי את הקראמל, כתבת להוסיף 3 כפות שמן, וכשעברבבתי את הכל, יצאה מן עיסה כזו, היינו, לא יצאו פירורים אלא עיסה.
שמתי את זה על העוגה.
נשאלת השאלה:
איפה טעיתי ומה הייתי צריך לעשות אחרת בהכנת הקראמבל?
שבת שלום
היי,
יכול להיות ששמת 3 כפות גדושות שמן, או ששפכת את השמן בבת אחת ואז לא היה את ההדרגתיות שמאפשרת ליצור פירורים.
בכל מקרה אפשר לפורר עם האצבעות אם יוצא עיסה אחידה.
ולפעם הבאה ממליצה להוסיף שמן בהדרגה ולפי הצורך- יתכן ותצטרכו פחות מ-3 כפות שמן.
תודה ושבת שלום
היי, לשתי תבניות אנגליש קייק ,זמן האפיה מתארך? ואם כן לכמה זמן?
היי,
זמן האפייה לא אמור להתארך(:
היי, הכנתי ויצא מצוין, תודה רבה
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף(:
גם טעים גם הכנה מהירה וגם מרקם מעולה פשוט תודה על המתכון הכיף הזה…
העוגה נראית מושלם! שמחה שאהבת את המתכון ותודה על השיתוף❤
האם ניתן לשמור את העוגה בהקפאה?
כן, אפשר.
הי אפרת, אני לא משתמשת בקמח לבן. מתאים להחליף בקמח כוסמין/מלא/שיפון? מה כדאי?
או שעדיף מתכון אחר של עוגת תפוחים? תודה רבה!!
היי,
עדיף להשתמש בקמח מלא מבין ה-3 שהזכרת(:
יתכן שינוי קל במרקם.
מתכון מעולה!!
אפשר להוסיף קווקר במקום קמח או בתוספת?
היי,
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
אני מניחה שאפשר לשים 3/4 כוס קמח ולהוסיף רבע כוס קוואקר(:
אשמח לשמוע איך יוצא😊
עוגה מהממת!!!!!!!!
עסיסית ברמות וקלה להכנה
פשוט ממכר!!
איזה כיף שאהבת❤
מתכון מושלם! קל להכנה וטעים!! יש אפשרות להכין בתבנית עגולה?
היי קרן,
שמחה שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
אפשר להכין בתבנית עגולה בקוטר 18-20 (או להכפיל כמויות ולהכין בתבנית בקוטר 24).
גמר חתימה טובה🌺
עוגה מעולה. הכנתי לראש השנה עם קמח נטול גלוטן וכולם התלהבו ממנה! תודה 🙂
גמר חתימה טובה
שמחה מאד שאהבתם את המתכון!
גמר חתימה טובה🌺
האם ניתן להחליף את הסוכר בדבש? אם כן מה הכמות שצריך לשים?
והאם זה משנה איזה סוג תפוח לשים?
היי נדיה,
אפשר להמיר את הסוכר בתערובת העוגה ברבע כוס דבש, המרקם עשוי להשתנות מעט. בשכבת הפירורים פחות מומלץ להמיר לדבש.
סוג התפוח אינו משנה- כל סוג שאתם אוהבים יתאים.
שנה טובה🍯
שלום אפרת
תודה רבה על המתכונים המעולים שלך !!!
יש לי קמח רגיל ולא קמח תופח , כמה אבקת אפיה צריך לשים בעוגה ?
תודה
מצאתי את התשובה , משהי כבר שאלה
תודה רבה !
היי אסנת,
יש להוסיף לקמח כפית אבקת אפייה.
בהצלחה😊
בסד
אני ממש מתנצלת אפרת – פעם אחרונה ודי!
כשנעצתי קיסם, בכמה מקומות, הוא יצא יבש! כלומר, היא לא היתה נוזלית בפנים, אבל בכל זאת לא אפויה – בצקית כזו, מאוד מאוד לא אורירית. מה זה?! תודה תודה תודה! וסליחה.
היי אמונה,
ראשית אני חייבת לציין עוד לא נתקלתי בתופעה כזו שבה תנור ביתי הוא כ”כ חזק…
בכל מקרה, אני גם זוכרת שבשאלות קודמות שלך כתבת לי שעברת להשתמש בטורבו. יכול מאד להיות שזה עוד יותר גורם לאפייה לא מוצלחת של העוגות.
לגבי השאלות הנוספות:
1. כתבת שגירדת את התפוחים- לכן המרקם יצא בצקי. כשמגרדים את התפוחים הם נטמעים בבצק והופכים אותו לנימוח יותר.
2. כדאי מאד להוציא את תבנית התנור לפני האפייה כך שלא יהיה שום דבר שיחסום את האפייה של העוגה מלמטה.
3. אם מדדת גם את החומרים היבשים וגם את הרטובים בכוס מדידה זה בסדר גמור.
4. השתמשת בקמח כוסמין 80%, ולכן מן הסתם המרקם יוצא שונה מאשר עם קמח לבן… (אגב, זכרת להוסיף לקמח אבקת אפייה, נכון?)
5. בשימוש בקמח כוסמין יש צורך להוסיף פחות נוזלים. כדאי לנסות בפעם הבאה לשים רק רבע כוס מים.
6. הקראמבל אמור להיות עשוי מפירורי בצק פריכים, אפשר להכין אותו רק מאגוזים טחונים וסוכר אבל אז זה לא יהיה קראמבל אלא פשוט ציפוי אגוזים(:
בסד
אפרת, לפני שתשאלי, אז השתמשתי בכוס של 240.
שתי שאלות נוספות:
1. האם צריך לפני האפיה להוציא את מהתא את התבנית שמתחת לרשת ולהשאיר רק את הרשת? זה משנה?)
2. האם יתכן שלא דייקתי בכמויות? מדדתי הכל באותה כוס (כוס חד פעמית חמה שלפי מה שמדדתי, שווה לכוס זכוכית 240). את החומרים
היבשים והרטובים גם יחד, בערך לפי העין, לא שקלתי את היבשים.
אבל זו לא הבעיה, נכון?
GRACIAS!
בסד
מחילה – שכחתי להוסיף שגירדתי את התפוחים כי גם אנחנו לא כל כך אוהבים חתיכות תפוח בתוך העוגה. אולי זו הבעיה?
בסד
אללי! לא נעים לי לקלקל את התגובות הנלהבות אבל…זרקתי אותה לפח!
והיות ואצלנו יש כבר פחים טמונים, אז אפילו החתולים לא יכלו ליהנות ממנה (בהנחה שהם אוהבים עוגות תפוחים..).
אז ככה:
1. קמח כוסמין 80%
2. שלושת רבעי תפוח אדום וכחצי ירוק.
3. תבנית אינגליש קייק ח”פ.
4. כמובן, כל יתר החומרים כפי שציינת.
5. התנור שלי נורא מהיר…חימה. כלומר, הוא מתחמם מאוד חזק,
לכן, הנמכתי את הטמפ’ ל170-160 וליותר זמן. הוא בן שלוש בערך
תוצרת בלרסץ
התוצאה:
הקראמבל אפוי אבל העוגה בפנים פשוט לא אפויה!
אם אני מחממת מדי, הן נשרפות ומתייבשות (מדי= החום המומלץ
במתכון); אם אני מחממת נמוך מדי, הן לא נאפות. בקיצור, זה משהו
כמו זהבה ושלושת הדובים עם הדייסות, אלא שאני עדיין לא הגעתי
למצב האידיאלי שבו אפשר לאכול את ה…עוגה.
אגב, עוגת שוקולד אחת אפיתי ב ל י לחמם את התנור מראש, כפי
שעשתה בעלת המתכון והיא יצאה נפלאה. אותה עוגה, אפיתי, עם לחמם
מעט מראש והיא….ר’ חתולים… למעלה.
גם את עוגת התפוחים – לא חיממתי מראש, אליבא
עוגת השוקולד המוצלחת הראשונה. אז שוב נשארנו בשבת ללא עוגה!
היכן הבעיה? (ודווקא התפללתי לפני כן. השם כנראה רוצה ללמד
אותי משהו, אולי לא להתייאש ולנסות שוב ושוב. אבל מלבד מפח הנפש,
גם קצת חבל על החומרים; קמח כוסמין הוא לא זול ואני לא רוצה לעבור לקמח לבן. אבל לא חושבת שזו הבעיה).
לקראמבל היה קצת טעם של שמן למרות שהפחתתי מהכמות. יש אפשרות
לעשות אותו רק עם אגוזים וכו’? אפילו ללא קמח?
רוב תודות ושבוע טוב.
בסד
אתר מקסים. גם בזכות התשובות המפורטות והאדיבות שלך (למרות שהשאלות שלנו לפעמים חוזרות על עצמן….) והמון המון בזכות הלשון הנקייה! וגם לא מדי הרבה סלנג בשאלות. אנא, המשיכי כך.
שבת שלום וגאולה קרובה לכל עם ישראל!
תודה לך מקסימה על המילים החמות!
שבת שלום🌺
עוגה מוצלחת
נראה פשוט מעולה! תודה ששיתפת😊
אפרתי אין על המתכונים שלך..האמת אני בעיקר משתמשת במתכוני האפייה ואף פעם את לא מאכזבת..הכנתי את העוגה ויצא מדהיםםם..המון תודה..
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים! תודה על השיתוף ושבת שלום😊
אפשר לעשות עם מיקסר?😶
היי רבקה,
אפשר להכין במיקסר, אבל רצוי להכין את הקראמבל ידנית, היות ובמיקסר הלישה מהירה והפירורים עלולים להתאחד…
אפרת היקרה,
יישר כח על אתר מדהים.💕💗
אני נהנית מהאפייה שהופכת להיות קלה והתוצאות טעימות , וקוטפות הרבה מחמאות.
תודה לך💐💐💐
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר! תודה לך שרן😊
עם אני רוצה לעשות את זה לפסח אני יכולה לשנות את זה לקמח תפוחי אדמה
היי מלי,
אני לא בטוחה שקמח תפוחי אדמה בכמות כזו יצא טוב. עדיף לשים קמח ללא גלוטן כשר לפסח או קמח מצה דק לעוגות.
אם אני רוצה ביצה אחת אני חייבת להפחית את כל הכמויות או שזה אפשרי?
אפשר להכין עם ביצה אחת, זה פשוט ייצא קצת מתפורר ופחות יציב.
הי אפרת,
אפשר בבקשה כמות ל3/4 אינגליקייק ?
ביצה גדולה
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן
תפוח עץ קטן קלוף חתוך לקוביות קטנטנות
רבע כוס מים
3/4 כוס קמח תופח
כפית שטוחה אבקת קינמון
קראמבל: רבע כוס קמח רגיל, 3 כפות אגוזים/שקדים טחונים, כף סוכר, 2-2.5 כפות שמן
יצא ממש טעים תודה רבה
נראה מעולה 😍
תודה על השיתוף!
תודה ענקית! יצא מושלם!!! כל הבית מלא ריחות..
הכנתי כפול 2 וכבר חיסלנו אחד..
עוד אחת
נראה מעולה 😍
תודה על השיתוף!
יצאה מושללללםם!!!!
טעים וקל להכנה
תודה רבה.
שמחה שיצא טעים 🙂
שלום
אם יש לי רק ביצים M – בכמה להשתמש?
תודה
2 ביצים.
שלום איך ניתן להפוך את הקראמבל לחלבי,שיהיה עם חמאה במקום שמן? מה הכמויות של ההמרה?
היי זהר,
המרקם יותר מוצלח עם שמן אבל אפשר לשלב חצי כמות שמן וחצי כמות חמאה מומסת (סה”כ שליש כוס).
בפירורי הקראמבל אפשר לשים 25 גרם חמאה.
תודה על המתכונים הטעימים!
אני רוצה להכין 9 מגשים של אינגלישקייק אפשר להכפיל כמויות?
אפשר להכין מראש ולהקפיא?
היי מיכל,
אני ממליצה להכין את הכמות הזאת 3 פעמים (כי כשמכינים כמות גדולה מידי המרקם של העוגה נפגע):
כל כמות כזו מספיק ל-3 תבניות אינגליש קייק:
5 ביצים גדולות
כוס סוכר
כוס שמן
3 תפוחי עץ גדולים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות
כוס מים
3 כוסות קמח תופח
3 כפיות אבקת קינמון
קראמבל: כוס קמח רגיל, 3/4 כוס אגוזים/שקדים טחונים, 3 כפות גדושות סוכר, 9 כפות שמן
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
שנה טובה 🙂
מטורףףףףףףףףףףףףף
אמא שלי ואני השמנו כמו שצריך😩……….
הכנתי כפול ולא התחרטתי…..
(נראה לי שמהיום זה יהיה ‘ה’עוגה שלנו…..
ושוב אין לי תמונה כי נמחקה😥
הכי חשוב שנהניתן ❤️
חחחחחחחח
אין עליך 😍
תענוג תענוג תענוג
הכנתי עם פירורי ביסקוויטים מעל במקום שקדים
נראה מעולה 🙂
תודה יוליה
האם ניתן להכפיל כמויות ולהשתמש בתבנית אלומיניום רגילה? במקרה כזה כמה זמן בתנור?
אפשר להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית 22X31.
זמן אפיה עשוי להתארך ל 50-55 דקות.
הכנתי מקמח כוסמין וסילאן בלי סוכר ויצא רך אוורירי וטעים. תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יערית
הי אפרת,
העוגה נכנסה לתנור ופתאום נזכרתי ששכחתי להוסיף מים…
הלכה העוגה? שמתי חצי כוס קמח כוסמין מלא וחצי כוס קמח רגיל, ועכשיו אני חוששת שבלי המים אולי היא תצא יבשה מדי… 🙁
תודה,
גילת
היי גילת,
אם העוגה כבר בתנור אין כל כך מה לעשות..
איך התערובת יצאה (לפני האפיה)? היא לא היתה מוצקה מידי?
תודה אפרת.
בינתיים היא יצאה מהתנור, היא טעימה מאוד, לא יבשה אבל גם לא מאוד עסיסית כמו שקראתי בתגובות. אקפיד לפעם הבאה…
שבת שלום❤️
שמחה שיצאה טעימה 🙂
שבת שלום!
היי האם ניתן להשתמש בתבנית עגולה 25?
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד”פ או תבנית עגולה חד”פ בקוטר 20.
מה הגובה של התבנית שיש לך? זאת תבנית רגילה, לא חד”פ? כדי שאדע לתת לך כמויות.
הי
יצא מעדן, וגם נראה מהמם!!! שלחתי לחמותי שהיתה בהסגר הקורונה, והיא היתה בעננים!!!!
מומלץ בחום!
שמחה לשמוע ❤️
תודה שחזרת לעדכן.
הכנתי עם קמח מלא וחצי מיים חצי יין לבישול ויצא מעולה! טעים והתחסל בשניות!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שירה
עוגה מצויינת! קלה להכנה ועסיסית ביותר! תודה רבה
שמחה שאהבת ❤️
היי אפרת אוהבת את האתר שלך והמתכונים שלך תמיד יוצאים טובים וטעימים!!שאלה לגביי הקרמבל לא ממש יוצא לי פירורי ניסיתי לעשות את העוגות שוקולד ויצא לי דחוס והקרמבל יוצא לי מימי ולא פירורי ושאני מוסיפה לתערובת זה פשוט שוקע בתחתית של העוגה…יש לך המלצה איך יכולה שלא ישקע? תודה ושבוע טוב..בשורות טובות לכולנו!
היי לירון, שבוע טוב 🙂
זה נשמע שאת משתמשת בכוס קטנה מידי. באיזה כוס את משתמשת?
היי אפרת.. אני משתמשת בכוס חד פעמי חם..אולי שמתי יותר מידי שמן? כי תמיד שאני מכינה את העוגות שלך יוצא לי מהמםםםם תמיד!!בזכותך אני אופה,,🥰אבל כשניסתי את הקרמבל לא אצליח לי ממש שקע לי…
אז איזו עוגת שוקולד יצאה דחוסה? עוגת השוקולד העסיסית?
לגבי הקראמבל, הבלילה של עוגת התפוחים יצאה במקרה דלילה מידי?
אפשר לשים בקראמבל קצת פחות שמן ואז הוא ייצא פירורי יותר.
יצא מעולה!!!!! מתכון מושלם!!!!
(הכנתי חצי מקמח מלא וחצי מקמח רגיל)
שמחה לשמוע 🙂
תודה על עוד מתכון מושלם!!!!!!!
פשוט טעים ברמות!!
תודה רבה!
שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים
עוגה מהממת! כייפית קלילה וטעימה מאד!
מכינה היום פעם שניה…
תודה
שמחה לשמוע 🙂
הי אפרת
תודה רבה על האתר המקסים , נעזרת בו המון
הקרמבל יצא כמו בצק של עוגיות ולא פירורי . מה הסיבה ?
ואיך מתקנים ?
תודה ושבת שלום
לא נורא, תפוררי אותו עם האצבעות.
הכנתי את העוגה שלך כרגיל יצאה אליפות! במקום מים שמתי יוגורט. יאמיי
מהמם 😍
תודה דיקלה
אפשר במקום מים דלש כוס יין לקידוש לא תירוש עם אלכוהול
כן. ממליצה לשים רבע כוס יין ולהשלים במים עד גובה שליש כוס.
הכנתי ויצא מעולה! אפילו הילד הבררן שלי טרף. עוגה בסיסית שסוגרת פינה ומספיקה לסוף השבוע. תודה!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אורית ושנה טובה 🌺
היוש!
חזרתי לעדכן שלמרות שאני לא עפה על תפוחים בתוך עוגה (לכן גירדתי אותם)- היא יצאה טעימה בטירוף! וגם בעלי ממש אהב. תודה רבה לך!!!
רק שאלה קטנה מבחינה ויזואלית היא לא יצאה שחומה כמו שלך אלא יותר חיוורת, יש לך רעיון למה? אני רוצה להכין שוב לכבוד החג.
שתהיה לך שנה טובה ומתוקה:)
היי מור,
שמחה שיצא טעים 🙂
הוספת כפית קינמון? כי זה מה שצובע את העוגה.
שנה טובה ומתוקה 💝
היי אפרת,
האתר שלך מקסים!
ואני לומדת כל כך הרבה מהשאלות והתשובות האדיבות שלך.. תודה!
רציתי לשאול-
אם אין לי תפוח אדום כרגע, תפוח ירוק יעבוד בעוגה הזו?
כן 🙂
נכון מאוד.
כל תשובה מפורטת, מתייחסת לכל שאלה/ בקשה. תודה רבה . אין ספק שאת משלמת לבבות עושה לאנשים הרבה טוב. עלי מעלה מעלה.
תודה שרה ❤️
הכנתי כבר לפני שקיבלתי את התשובה..
אבל תודה בכל אופן!!
עשיתי פשלה מצחיקה נורא אבל העוגה יצאה מאוד מאוד מאוד טעימה!!!
הפשלה היא שהכנתי שתי עוגות דומות מאוד (שתיהן מהאתר שלך..)
ועל זאת צריך לשים את הקראמבל ועל השניה אגוזים קצוצים והתבלבלתי ושמתי בעוגה הזו את האגוזים ובשניה את הקראמבל..
אבל זה בכלל לא היה נורא..
והעוגה הייתה פצצה!!! משובחת וטעימה!! ד.א אפילו האגוזים הוסיפו..חחח..
בקיצור… תודה רבה ולילה טו!!!!!!
לפעמים מטעויות יוצאים דברים טובים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
אפשר מקמח שיבולת שועל?
אם לא אז מקמח כוסמין כן?
עם קמח שיבולת שועל זה ייצא קצת דחוס. עדיף כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.
עוגה מדהימה! תודה רבה:-)
מהמם 😍
תודה לך
היי, האם אפשר לשלב משמש או שזיף בעוגה יחד עם התפוחים?
תודה
מיכל
אני חושבת שכן.
בוקר טוב…
כן אני חושבת בכוס גדולה.. (מקסימום אנסה עוד פעם..)
*תפוח צהוב
*תבנית אינגלישקיק חד פעמית
תודה ויום טוב..!!
תנסי פעם הבאה להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית ובתפוח אדום.
עדכני אותי איך יצא 🙂
היי….
גם אני הכנתי את העוגה הזו בעבר…
ותאמת שנכנסתי למתכון הזה שוב כי התחשק לי להכין אותו עוד פעם כי התמונה שלו מושלמת ומגרה אששש…!!!
והיא יצאה לי בערך כמו ש”יהלומית” מתארת, העוגה והתפוחים בצבע אפרפר יצאו.. והמרקם קצת דחוס…
והקרמבל לא יצא לי קראנצי הוא יצא פירורי ולח כזה..
אשמח אם תוכלי לכתוב לי מה יכול להיות ועל מה כדי להקפיד יותר (אני לא כל כך זוכרת מה עשיתי אז אבל אני חושבת שהשתמשתי בכוס של 240מ”ל..)
תודה לך אפרת היקרה!!
האתר מדהיםםםםםםםםםםםםםם!!!!!!!!!!!!!
בטוח שהשתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל? כי מה שאת מתארת יכול לקרות בשימוש בכוס קטנה יותר.
את זוכרת באיזה סוג תפוחים השתמשת?
הכנת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית?
היי, הקראמבל יצא פריך אבל פנים העוגה יצא אפור (הגיוני?)ורך מדי..ייתכן והייתי צריכה להמשיך באפיה? הקיסם יצא יבש..
היי,
כל העוגה יצאה בצבע אפור או רק התפוחים?
אין בעיה שהעוגה תצא רכה, זה דווקא טוב אבל לא רטובה. כמה זמן היא היתה בתנור?
חשוב גם להניח לעוגה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה.
היי אפרת
אני באמצע להכין את העוגה ותערובת הקראמבל יצאה נוזלית מאד, מה אפשר לעשות כדי לתקן זאת?
תודה מראש
השתמשת במקרה בכוס חד פעמית? תוסיפי עוד קצת קמח ואגוזים.
אכן השתמשתי בכוס חד פעמית…
הוספתי גם קמח וגם שקדים ועדיין העיסה היתה ממש רטובה
בכל מקרה פיזרתי אותה מעל העוגה ויצא ממש טעים..
מקווה שבפעם הבאה יצא יותר פרורי.. אולי צריך להפחית את כמות השמן?
אגב, השתמשתי בקמח כוסמין, ועשיתי כמות כפולה, אולי כאן הטעות?
אז זאת הסיבה. כוס חד פעמית קטנה מידי. יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).
הכנתי!….
כשזה יצא הקראמבל היה נראה לי לא כל כך קראנצי כמו שהוא אמור להיות (חושבת כך)
אז שמתי את התנור על תוכנה של יבוש חלק עליון ל-5 דקות
ונתתי לזה 10 צינון בטפ” החדר.. עדיין לא ממש קראנצי אבל בסדר גמור לא נורא…..
אבל הטעם משהו משהו!!!!!!!!!!
אז תודה לך, ושבת שלום.
פעם הבאה תוסיפי כף נוספת של שמן.
שמחה שיצא טעים בכל זאת 🙂
שבת שלום
היי אפרת,
נראה מתכון פצצה!!!!
רוצה להכין כבר עכשיו!
השאלה אם צריך להקציף את חומרי הבלילה או רק לערבב?
וכוס של 240 מ”ל?
איך הקראמבל צריך להראות לפני האפיה?
תודה לך על הכל………….!
היי מיכאלה,
אפשר להקציף או לערבב ידנית, מה שנוח לך יותר.
נכון, כוס של 240 מ”ל.
לפני האפיה הקראמבל הוא במרקם פירורי (נראה כמו פירורי בצק).
עושה רושם שיצא טוב..אבל למה הקרמבל רך..כאילו הוא לא אפוי? ככה זה אמור להיות או שהוא צריך להתקשות.. תודה
הקראמבל אמור לצאת במרקם פריך-נימוח (לאחר שמתקרר לטמפ’ החדר).
יצא מדהיםםםםםם תודההה
שמחה לשמוע 🙂
תודה חן
היי,הכנתי את העוגה לפני פסח ויצאה פיצוץ (רק שאצלי הוספתי עוד חצי תפוח, אבל נתתי גם עוד 10 דק אפיה בגלל הנוזליות), תודה!
רציתי להכין אותה גם לפסח, ניתן להחליף בקמח מצה ואבקת אפיה? אם כן מה היחסים בין הקמח מצה לא.אפייה?
היי רותם,
אני ממליצה לך להכין את העוגה הזאת – עוגת תפוחים לפסח. אם רוצים גם קראמבל אפשר להוסיף לה מהמתכון הזה ובמקום שליש כוס קמח רגיל לשים 3-4 כפות קמח מצה.
חג שמח 🌷
היי,
האם הכמות זה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית אחת?
ובמידה ואני רוצה לשתי תבניות מה הכמויות?
היי,
הכמות היא לתבנית אינגליש קייק אחת.
ל-2 תבניות אינגליש יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
יום מקסים 🌺
תודה, מתכון מעולה =)
רציתי לשאול, איך אפשר להמיס את התפוחים שיקבלו מרקם נוזלי יותר בתוך העוגה?
במקום קוביות אפשר לגרד את התפוחים בפומפיה דקה.
שלום אפרת
קודם כל אני יש לציין שאתרך מעולה ואת מקסימה כמו גם המתכונים
אני מבקשת את עזרתך בקשר לקראמבל
ניסיתי כבר מספר פעמים לאפות עוגה בחושה רגילה אבל שגם כן יש לה פירורים למעלה כמו העוגה כאן , וכל פעם מחדש הפירורים שוקעים לי לתוך כל הבלילה לאחר בערך 10 דקות או רבע שעה שהעוגה בתנור
אני משערת שעוגות שמכילות שזיפים או תפוחים כמו במתכון כאן או כל פרי מסויים , זה בעצם מה שעוזר גם להחזיק את הפירורים שלא יבלעו בתוך העוגה , אבל אני מעוניינת בעוגת וניל בחושה רגילה עם פירורים שהם עושים את העוגה הכי טעימה עם הקריספיות והטעם שלהם.
תמיד רציתי לעשות עוגה עם פירורי קראמבל שזה ממש טעים ואני פשוט לא מצליחה.
לצורך העניין זאת העוגה שעשיתי והפירורים שקעו
https://m.ynet.co.il/Articles/3953058
גם מתכון של קרין גורן יש דומה שגם לא הצליחו לי הפירורים
אני דווקא אופה בחום לא גבוה מידי וכמו שצריך ב 165 או 170 מעלות, והבלילה גם יוצאת לי די סמיכה במתכון שעשיתי כדי שתוכל להכיל את הפירורים עליהם שלא ישקעו
ולמרות כל זאת הפירורים נבלעים בתוך העוגה והופכים בתחתית שלה למין תחתית עיסת חמאה לא אפוייה ומתוקה בטירוף ומלאת סוכר ולא ניתנת לאכילה
לגבי הקראמבל:
עשיתי מ 50 גרם חמאה וחצי כוס קמח ורבע כוס סוכר וכפית קינמון, ולא לקחתי מהבלילה כפי שמצויין במתכון
דווקא נראה לי שאני עושה היטב את הקראמבל כי דווקא יוצא לי ממש פירורים, ואני השתמשתי בחמאה קרה חתוכה לקוביות ואיחסנתי בינתיים את הקערה במקרר עד שהכנתי את העוגה
אני באמת לא מבינה מה הטעות ולמה זה לא מצליח לי
היי נטלי,
יכול להיות שתערובת הפירורים כבדה והאפיה בטמפ’ של 165-170 פחות טובה במקרה הזה.
נסי לאפות ב-180 מעלות. חשוב לחמם את התנור כ-7 דקות מראש.
1. את באמת חושבת שרק הטמפרטורה ושינוי ל 180 מעלות יפתור את הבעייה ?
2. לגבי חימום התנור, ידוע לי ואני תמיד מדליקה מראש והפעם הוא היה מחומם אפילו 50 דקות או קרוב לשעה, זאת יכולה להיות הבעייה לחמם יותר מידי ולא רק 7 דקות כפי שציינת, או שזה לא קשור ?
3. הכנסת העוגה לתנור ל 5 דקות, ולאחר מכן לפתוח את התנור ולשפוך את הפירורים יכול לעזור שלא ישקעו ?
4. במקרה של הוספת פירורים, זה נראה לי צריך שהבלילה תהיה סמיכה, אני צודקת?
זאת אומרת זה לא יכול להתאים לכל מתכון כמו עוגת תפוזים או עוגת וניל(שעושים אותה על בסיס הקצפת שמנת מתוקה)כי הבלילות שלהן יותר אווריריות, או שזה כן יכול להתאים ?
למרות שראיתי מתכונים של עוגת דבש שכן שמים פירורים, נראה לי דבש זה די סמיך.
1. בטמפרטורה של 180 העוגה נאפית בזמן קצר יותר וזה יכול לעזור.
2. זאת לא הבעיה.
3. כעקרון לא מומלץ לפחות את דלת התנור באמצע אפיה אבל אם אפיה ב180 מעלות לא תעזור כדאי לנסות את מה שהצעת.
4. נכון, רצוי שהבלילה תהיה סמיכה אחרת זה ישקע מהר יותר.
שלום אפרת. תודה למתכונים מיוחדים וקלים.אני פעם בשבוע מכינה עם הנכדות שלי גיל 6 8 11 עוגות ועוגיות הם כל כך שמחות מהתוצאות.גם כל כך טעים. שוב תודה אהובה והנכדות.
שמחה מאד לשמוע 🙂
תודה אהובה ❤️
איך לשמור? במקרר?
מחוץ למקרר עטוף היטב בניילון נצמד.
אפשרי בקופסא אטומה? כמה ימים תשרוד מחוץ למקרר?
כדי לשמור על העוגה באופן מיטבי כדאי לאחסן במקרר (עד שבוע). מחוץ למקרר העוגה נשמרת במיטבה עד 3 ימים.
היי האם אפשר בלי האגוזים ושקדים?
תודה רבה!
אפשר לוותר על האגוזים/שקדים ולהגדיל את כמות הקמח לחצי כוס.
האם אפשר להחליף את הביצים בזרעי פשתן או בתחליף אחר להכנת עוגה טבעונית?
לא ניסיתי אבל אולי אפשר בזרעי פשתן.
רק לעדכן שעשיתי ויצא מעולה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
נראה ממש טעים ומוצלח! מקווה לנסות בהזדמנות שיהיה לי מוזה לפנק את החברה.
טעים מאד
תודה רבה.
שמחה יצא טעים 🙂
תודה ויקטור
טעים מאוד, תודה 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
שבוע נפלא!
מה אפשר לשים במקום שקדים/אגוזים?שיתאים לילדים קטנים
אפשר לשים פירורי ביסקוויטים או להגדיל את כמות הקמח לחצי כוס קמח ולוותר על האגוזים.
הכנתי אתמול, העוגה טעימה מאוד !!!
תודה אורית, שמחה שאהבת 🙂
ממש טעימה! ממליצה!
תודה אורה 🙂
מהממת!
עשיתי עם קמח מלא, הוספתי יותר נוזלים..
יצא טעים מאוד ומרגיש בריא 🙂
מקווה שיישאר לשבת…
אגב- מה היחסיות של כל המתכונים להמרהה לקמח מלא? או לקמח 70-80%
תושה ושבת שלום!
שמחה שיצא טעים גם עם קמח מלא 🙂
בדר”כ היחס הוא כוס קמח לבן = כוס קמח מלא פחות כף.
שבת שלום!
הכנתי את העוגה עכשיו. יצאה מדהימה!!!!!!
הכנתי עם קמח כוסמין. ממש משגעת. תודה רבה!!!!!
שמחה לשמוע!
תודה גלית ושבת שלום 🌷
הי
אם אני רוצה עוגה גדולה יותר האם להכפיל כמויות?
תודה רבה
גלית
כן. את יכולה להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית 22X31.
וואווו! איזו עוגה מטריפה!
נכנסת למועדפים 🙂
תודה
שמחה שאהבת 🙂
תודה שרה 🌷
הי אפרת!
אני ממש לפני לידה ופתאום ראיתי את המתכון והתחשק לי ממש!
אז רצתי להכין ממש עכשיו
וזה יצא מדהים!!!!!!!!
תודה גדולה!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
לידה קלה ובריאה ❤️
אפשר לשים קמח רגיל במקום קמח תופח?
תודה רבה על המתכונים היפים נהנתי מאד!
כן. אפשר לערבב כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
במקום מים מה אפשר, בהנחה שזה לא פרווה
אפשר חלב או מיץ תפוזים/תפוחים.
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן ?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להשתמש בכוס קמח כרגיל או תמי ולהוסיף כפית אבקת אפיה.
במקום קמח תופח
כמה אבקת אפיה להוסיף לקמח רגיל?
תודה
כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
אפשר להשתמש בחמאה מומסת במקום בשמן?
תודה על המתכונים הנפלאים 🙂
כן, בתערובת העוגה אפשר לשים 65 גרם חמאה מומסת.
בקראמבל אפשר לשים 3 כפות חמאה מומסת.
אפשר לעשות קראמבל בלי אגוזים/שקדים?
כן. תגדילי את כמות הקמח לחצי כוס.
תודה רבה על הנתינה הגדולה שלך. נועם הליכותייך.
נהנית תמיד מהמתכונים שלך.
את מתכוונת לאינגליש קייק חד פעמית או הגדולה ממתכת?
בהערכה
שרה
תודה שרה 🌷
הכוונה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית.
היי אפרת
באיזה תפוח מומלץ להשתמש? חמוץ/מתוק?
לא משנה. אני השתמשתי במתוק.