זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק או 10 מאפינס
מצרכים:
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) שמן
חצי כוס (100 ג’) סוכר
1 שקית (10 ג’) סוכר וניל
שני שליש כוס (160 מ”ל) מיץ תפוזים (רצוי סחוט טבעי)
כוס ושליש (185 ג’) קמח תופח
חצי כפית שטוחה (2.5 ג’) אבקת סודה לשתיה
גרידת קליפת תפוז
רבע כפית (1 ג’) אבקת קינמון (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות.
-מקציפים את הביצים כדקה. ממשיכים להקציף ולהוסיף את החומרים לפי הסדר הבא: סוכר, סוכר וניל, שמן, מיץ תפוזים, גרידת תפוז, קמח תופח, קינמון ובסוף- אבקת סודה לשתיה.
-יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק ואופים במשך כ-30 דקות (עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש).
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
*אם אופים בתבנית מאפינס זמן האפיה מתקצר ל 15-20 דקות.
איך לשמור/לאחסן תעודה אחרי האפייה שתשאר טריה?
אפשר לשמור על השיש (לעטוף היטב בניילון נצמד).
שלום אפרת ותודה רבה על המתכונים
אם אני מכפילה את הכמות כמה זמן זה צריך להיות בתנור
כ-45 דקות.
בכל מקרה יש לבדוק עם קיסם.
תודה רבה
תודה על המתכון!
הכנתי אותה לשבת והיא נגמרה😀
נראית מהמםם❤️
תודה שחזרת לשתף:)
אם אני רוצה להכין את העוגה כעוגת יום הולדת, באיזו תבנית לעשות? וכיצד משתנות הכמויות?
אפשר להכפיל כמויות פי 2 ולהכין בתבנית עגולה בקוטר 24 או מלבנית 22*31.
היי ראשית כל האתר שלך מדהים והמתכונים מעולים!!👍
רציתי לשאול אם המתכון מתאים לתבנית קוגלהוף גודל 22
ואם יש לך מתכונים שמתאימים לתבנית הזו
תודה רבה🙏
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להכין את הכמות במתכון בתבנית קוגלהוף(:
כל מתכון עם כמות המתאימה לתבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20 מתאים.
היי אפרת, האם יש אפשרות להכין את העוגה בגרסה טבעונית, ללא ביצים? ואם כן, במה להשתמש כתחליף?
תודה
היי,
אפשר להכין את המתכון לעוגה טבעונית.
הי אפרת .
הכנתי את העוגה , יצא ממש טעים ואוורירי ,
תודה רבה על כל המתכונים והשירות !
שבת שלום ומבורך 🙂
שמחה ממש לשמוע שיצא מוצלח!
תודה ששיתפת זהבה ושבת שלום🌺
היי
הכנתי את העוגה והבלילה יצאה טוב אבל לקח לה בערך כפול זמן להיאפות והיא יצאה טיפה דחוסה… הכנתי עם מטרפה… את חושבת שזה קשור? למה זה קרה?
היי נאווה,
האם ערבבת הרבה לאחר הוספת הקמח? זה בד”כ הגורם העיקרי למרקם דחוס בעוגות…
לגבי זמן האפייה- יכול להיות שהחום אצלך היה שונה ולכן לקח יותר זמן.
הי אפרת, העוגה בתמונה זו תבנית ששווה בגודלה לאינגליש קייק?
כן 🙂
היי אפרת,
רוצה עכשיו להכין את העוגה למחר לאורחים.וכמו תמיד אפשר לסמוך על המתכונים שלך גם הסוכר בידיוק כמו שצריך להיות…השאלה אפשר לשים 3/4 מהתערבות לתבנית סיליקון משומנת ולתערובת שנותרה להוסיף כף קקאו
שיהיה כמו שיש מעניין כזה.
תודה רבה על המתכונים.
כן, אפשר. לתערובת שנותרה מספיק לשים כפית קקאו.
הכנתי את העוגה והיא בקעה באמצע, למה זה קורה?
זה יכול לקרות, זו תופעה מוכרת. פעם הבאה אפשר לאפות ב10 מעלות פחות, זה עשוי להפחית את התופעה.
היי
כמה אבקת אפייה לשים אם אין תופח?
כוס ושליש קמח רגיל + כפית ושליש אבקת אפיה.
היי אפרת יקירה,
איך שומרים עוגת תפוזים? במקרר או בחוץ…וכמה ימים מחזיקה טריה?
היי דורית,
את העוגה יש לעטוף היטב בניילון נצמד ולשמור מחות למקרר.
העוגה מחזיקה במצב טוב כ-3 ימים.
היי אפרת,צהריים טובים, אפשר לערבב את העוגה ידנית במקום במיקסר?
כן.
היי
לתבנית עגולה קוטר 26 איך הכמויות צריכות להיות?
היי מורן,
אלה הכמויות המומלצות לתבנית 26:
5 ביצים
כוס שמן
כוס ורבע סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס וחצי מיץ תפוזים (רצוי סחוט טבעי)
3 כוסות קמח תופח
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
גרידת קליפת שני תפוזים
חצי כפית אבקת קינמון (לא חובה)
יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
היי
איך יודעים כמה גרידת קליפת תפוז לשים?
היי גל,
מומלץ לגרד קליפה של תפוז קטן-בינוני שלם. זה יוצא בערך כפית מלאה.
היי אפרת…אתר מהמם!!!
מדוע העוגה יצאה לי יבשה? פעלתי בדיוק לפי השלבים…
היי רותם,
באיזה תוכנית אפית אותה?
כמה מעלות וזמן אפיה?
שמת שליש כוס שמן?
אני ממליצה להכין סירופ כדי להרטיב אותה: שליש כוס מים, 3 כפות סוכר, 5 כפות מיץ תפוזים. לחמם את כל החומרים עד שהסוכר נמס והתערובת מבעבעת. להנמיך את האש ולבשל כ-5 דקות, עד שהסירופ מעט מסמיך ואז לשפוך באופן אחיד על העוגה.
שבת שלום 🙂
נהדרת!!
אחרי הסירופ היא יצאה מושלמת!
תודה רבה
שמחה לשמוע!
שבוע נפלא 🙂
היי אפרת,
צריך להקציף עם מיקסר את הביצים וגם את שאר החומרים או שצריך להקציף ידנית?
איזו עוגת יומולדת היית ממליצה לי לעשות לאישה בשנות השלושים?
היי,
אפשר להכין במיקסר או במטרפה ידנית, איך שנוח לך.
לגבי עוגת יום הולדת, זה מאוד תלוי מה בא לך. יש עוגות עם קרם, עוגות בלי קרם, עוגות שוקולד, עוגות לבנות. מצרפת לינק לעוגות יום הולדת מומלצות, אני ממליצה לך לעבור עליהן.
היי אפרת,
צריך להכין אותה במיקסר או אפשר בקערה?
מבחינת ההקצפה
אשמח לדעת למה התכוונת
תודה רבה ושבת שלום ☺
דקלה
היי דקלה,
עדיף במיקסר (אם רשום במתכון “לערבב” ולא מוזכר מיקסר – אפשר ידנית ואם רשום “להקציף” אז הכוונה למיקסר).
שבת שלום 🙂
תודה רבה רבה על התשובה המהירה!!!💖
אלך עכשיו להכין לשבת
הי אפרת
הסירופ שהצעת למטה יצא לי ממש נוזלי.
ככה זה צריך להיות?
זה צריך להספק בעוגה?
תודה
חייבת לציין שאני מתה על המתכונים שלך – תמיד מצליחים
היי נורית,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים.
לגבי הסירופ, מומלץ לבשל אותו על אש נמוכה עד שיסמיך קצת.
שבת שלום 🙂
הכמות הזו תספיק לתבנית לב 24ס”מ?או שיש צורך להכפיל כמויות?
הכמות במתכון מספיקה לתבנית אינגליש קייק. לתבנית 24 יש להכפיל כמויות ב-2.
כמה כפיות אבקת אפיה להוסיף לקמח רגיל ולא תופח? האם כפיות שטוחות או גדושות או ״רגילות״? תודה
היי מורן,
היחס הוא שעל כל כוס קמח תופח שמים כוס קמח רגיל + כפית רגילה אבקת אפיה.
במקרה הזה יש לשים כוס ושליש קמח רגיל + כפית ושליש אבקת אפיה.
היי אפרת המתכונים שלך פצצה, עכשיו אני מכינה את הסברינה כבר בפעם השלישית וגם את התפוזים, תודה רבה ושבת שלום
תודה גילי!
שבת שלום 🙂
העוגה יצאה רכה אך עם טעם לוואי מעט מר. אני חוששת שזה בגלל הסודה לשתיה. מה דעתך?
היי אדוה,
אבקת סודה לשתיה לא אמורה לגרום לטעם מר אלא אם כן היא מקולקלת (שמת רק חצי כפית שטוחה, נכון?)
זה יכול להיות קשור בתפוז. יש זנים מסוימים שיכולים לגרום לטעם מעט מר. סחטת את התפוזים?
סיבה נוספת היא הקליפה שיכולה להיות מרה. גירדת קליפת תפוז שלמה?
היי אפרת העוגה הזאת יוצאת טעימה
תודה הודיה, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!
אפשר בלי סודה לשתיה?
היי מירב,
אם אין לך תכיני בלי.
שבת שלום 🙂
אני עכשיו הולכת להכין. תודה על המתכונים אני בכיתה ח’ ועם האתר הזה מדי פעם הולכת למטבח ותמיד כולם נהנים! שבת שלום ותודה רבה:)
אני ממש שמחה לשמוע! כל הכבוד 🙂
שבת שלום!
אפרת אין לי מילים, עוגה חלומית שנגמרה!! הכל קל וטעים :)) תודה!
איזה כיף לשמוע!! תודה קרן 🙂
היי. אני רוצה להוסיף לעוגה קוקוס. כמה לדעתך צריך להוסיף?
היי רחלי,
שימי בין שליש לחצי כוס קוקוס.
בהצלחה 😉
יצא מעולה!!! כל כך רכה וטעימה!! המתכונים שלך תמיד מצליחים לי. המון תודה
תודה רחלי! כיף לשמוע 🙂
היי :)) נהנית מאוד מהאתר
מה אפשר להוסיף לרוטב למעלה במקום חמאה שלא יהיה חלבי?
העוגה טעימה גם בלי רוטב אבל אם את רוצה בכל זאת להכין סירופ תפוזים אפשר להשתמש במרגרינה או מחמאה.
סירופ תפוזים: שליש כוס מיץ תפוזים טבעי, כף מלאה סוכר, כפית של קליפה מגורדת של תפוז, 10 גרם מרגרינה/מחמאה -מביאים לרתיחה בסיר קטן ומערבבים עד שהסוכר נמס. יוצקים על העוגה כשהסירופ חמים (לא רותח).
בהצלחה 😉
הייייי 🙂 אני בדיוק לקראת סיום ההכנה… צריך לכסות את התבנית בנייר כסף????
אין צורך לכסות.
היי,
אני מעוניינת להכין בתבנית מלבנית גדולה
בכמה אני צריכה להכפיל חומרים?
תודה ושבת שלום 🙂
היי לי,
אם הכוונה לתבנית בגודל 32X25 אז אלה הכמויות:
5 ביצים
כוס שמן
כוס ורבע סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס ושני שליש מיץ תפוזים
3 כוסות ושליש קמח תופח
כפית גדושה אבקת סודה לשתיה
גרידת קליפה של 2 תפוזים
חצי כפית קינמון (לא חובה)
שבת שלום 🙂
היי …..עד כמה גרוע שהקצפתי לעוגת תפוזים סוכר וביצים שלא בטמפרטורת החדר?,שהו רק כמה דקות בחוץ?איך זה ישפיע?תודה:)
היי עדן,
הכל בסדר, העוגה תהיה טעימה בכל מקרה 🙂
חוסלה חצי שעה אחרי שיצאה מהתנור. עוגה מעולה!
תודה אורלי, שמחה לשמוע 🙂
אי אפשר להפסיק לאכול את העוגה. כל כך מתאימה לימי החורף. כוס תה חם ועוגת תפוזים שלא מתוקה מידי. מומלץ!
תודה מיכל! שמחה שאת נהנת מהעוגה 🙂
שבוע נפלא
היי,
האם משמנים את התנית לפני ההכנסה לתנור?
כן נופר, רצוי לשמן.
תודה, הכנתי שוב והעוגה מעולה 🙂
מעולה 🙂
האם מספיקות 2 בייצים לעוגת התםוז?
כן 🙂
העוגה יצאה מושלמת!!! זה חוסל מהר מידי חחח.. פעם הבאה אכין 2.. אחת עם הקינמון ואחת רק עם התפוזים
שמחה לשמוע! תודה רותי 🙂
איזה כיף ! רצה להכין..שבת שלום!
היי, מהו הסירופ מעל העוגה שרואים בתמונה..? נראה מצויין ואחלה שידרוג לעוגה!
היי נעמה,
זה סירופ תפוזים: 1/3 כוס מיץ תפוזים טבעי, כף מלאה סוכר, כפית של קליפה מגורדת של תפוז, 10 גרם חמאה -מביאים לרתיחה בסיר קטן ומערבבים עד שהסוכר נמס. יוצקים על העוגה כשהסירופ חמים (לא רותח).
שבת שלום 🙂
היי !
האם אפשר להחליף את החמאה אך לא במחמאה או מרגרינה , או להשמיט לגמרי ויצא גם טוב ?
היי אלייה,
החמאה מסמיכה קצת את הסירופ אבל אני מניחה שאפשר להכין גם בלעדיה.
היי .מה הכמויות לעוגה כאשר משתמשים בתבנית רגילה ולא בתבנית אינגליש קייק?
היי זהבה,
אם זו תבנית מלבנית או עגולה בקוטר 26 פשוט להכפיל כמויות.
שבת שלום 🙂
כן, השתמשתי בשקית אחת של אבקת אפייה. הקפדתי שהיא תעורבב היטב עם הקמח.
אם לא הייתי משתמש באבקת אפייה העוגה היתה גבוהה יותר?.
ואולי שמתי קצת יותר מדי מיץ תפוזים…? מה דעתך?
בתודה!
היי שלום,
היית צריך להשתמש באבקת אפיה אבל ביחס לכמות הקמח במתכון היית צריך לשים רק כפית ושליש.
לעיתים כששמים יותר אבקת אפיה ממה שצריך אז העוגה שוקעת. אם שמת יותר מידי מיץ תפוזים אז זה יכול להסביר את המרקם שתארת (כמו גומי).
העוגה אומנם נאפתה אבל המרקם שלה לא היה פריך. הבצק יצא חלק וגומייתי כזה (מעין גומי).
מה לא היה נכון באפייה שלי. בנוסף, העוגה יצאה נמוכה מהרגיל. ד”א, אפיתי אותה מקמח מלא. אולי זאת הסיבה??
היי שלום,
הסיבה היא הקמח המלא שמשנה את המרקם והעוגה הופכת לדחוסה וכבדה ולא אוורירית. לא בכל מתכון מתאים להשתמש בקמח מלא, למשל בעוגה הזאת פחות מומלץ. וגם בעוגות שכן מתאים אני תמיד ממליצה לנפות את הקמח לפני ולשלב עם הקמח המלא קמח לבן (חצי-חצי). לגבי זה שהעוגה יצאה נמוכה- האם השתמשת באבקת אפיה?
שאלה… אם משתמשים בקמח מלא יש להוסיף סודה לשתיה? כמה אבקת אפיה? מה עדיף? תופח מלא או תופח רגיל?
הי אפרת,
מבחינת הטעם עדיף להשתמש בקמח תופח רגיל אבל אם רוצים להפוך את העוגה ליותר בריאה ולשלב קמח מלא אז מומלץ להשתמש בחצי מהכמות בקמח מלא וחצי בקמח רגיל אחרת העוגה יוצאת דחוסה מידי. אין צורך לשים סודה לשתיה אבל חשוב להשתמש באבקת אפיה.
במתכון הזה אפשר להשתמש ב2/3 כוס קמח רגיל + 2/3 כוס קמח מלא + כפית וחצי אבקת אפיה.
גמר חתימה טובה 🙂
מה אפשר להשים במקום קמח תופח?
הי אוסנת,
כוס ושליש קמח רגיל + כפית ושליש אבקת אפיה.
היי האם אני חייבת להוסיף גרידת תפוז? וכמה בערך זה מעט קינמון:) ?
תודה מראש
הי רוני,
גרידת התפוז מוסיפה טעם אבל אפשר לוותר.
לגבי הקינמון- בסביבות 1/4 כפית אבקת קינמון.
הי לכם
איך לכולם יצא טוב
שלי לא עלתה בכלל ובפנים דביקה וקצת רטובה
היתה 35 דק בתנור 180 מעלות
🙁
היי,
השתמשת באבקת אפיה? אם כן, יכול להיות שאבקת האפיה לא עורבבה היטב עם הקמח?
לגבי הרטיבות בעוגה, יכול להיות שהעוגה עדיין לא הייתה מוכנה. יש לקחת בחשבון שזמן האפיה משתנה בין תנור לתנור.
אפשר להכין אותו מתכון רק עם פחות ביצים ובלי קינמון?
לא משנה לא התקבנתי לזה פשוט….מסובך
*לשני..
הי מאיה,
תכיני את עוגת התפוזים והקוקוס כי היא עם 2 ביצים ובלי קינמון. אם אין לך תמצית וניל את יכולה להכין בלי.
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9D/
אפשר להכין אותו מתכון רק עם 2 ביצים ותמצית וניל?
הכנתי ביום שישי .לא אהבו אצלי בביתאת העוגה. האמת-לא יצאה אורירית .
יש לי מתכון דומה מאוד של חנה שאולוב שאני מכינה ששם שמים 2 ביצים ולא 4 (שזה מספיק לדעתי\) ובמקום קינמון -תמצית וניל והיא יוצאת מעולה.ממש התאכזבתי-לא נורא.
הי ענת,
צר לי לשמוע שהתאכזבת 🙁
יכול להיות שהעוגה הזאת היא מעט פחות אוורירית (למרות שיש כאלה שמעדיפים זאת).
יש באתר מתכון לעוגת תפוזים וקוקוס שהיא יותר אוורירית (עם 2 ביצים ותמצית וניל).
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9D/
תמשיכי לעדכן, חשוב לנו לדעת.
שבוע נפלא!
פשוט וממש טעים! תודה 🙂
תודה מיטל ושבת שלום 😉
יצא מעולה!
שמחה לשמוע 😉
האתר מדהים-מדהים.
האם אפשרי בעוגה לשים קמח תופח?תודה
תודה ענת 🙂
כן, אפשר להשתמש בקמח תופח.
הכנתי אותה עם קמח כוסמין מלא וסוכר חום. מעולה!! 🙂
רעיון מעולה ובריא יותר, תודה יעלי 🙂
אפשר לעשות במיקרו ? (אני יודעת שזאת שאלה מוזרה) 🙂
היי טלי, האמת היא שלא ניסינו כך שאני לא יודעת לומר בוודאות איך ייצא אבל קחי בחשבון שאין על המרקם של אפייה בתנור 🙂
עוגה מעולה! הכנתי אותה עם קמח מלא וסוכר חום והיא יצאה טעימה מאד. תודה רבה!
בשמחה רבה נולי! רעיון מעולה, תודה על העדכון 🙂
העוגה יצאה מהתנור לפני רבע שעה וכבר חצי חוסל!
היי ורד, שמחה לשמוע 🙂
הכמות מספיקה לתבנית אינגליש קייק אחת ? או שתיים?
היי לירן, תבנית אחת.
מה גודל התבנית ?
היי מרינה, תבנית אינגליש קייק.
חייב להוסיף קינמון?
מה אפשר להוסיף במקום?
אם אני יוסיף בוטנים מרוסקים זה יצא טעים?
אני יכולה להוסיף תפוז סחוט?
תודה מראש וסליחה על כמות השאלות אשמח אם תעני
היי יוליאנה, את יכולה לוותר לגמרי על הקינמון ואין צורך לשים משהו במקומו.
אני תמיד בעד להשתמש בתפוזים סחוטים כך העוגה יוצאת יותר טעימה.
לגבי בוטנים מרוסקים, זה כבר עניין של טעם. אם את אוהבת את השילוב הזה את יכולה לשים עד 1/3 כוס בוטנים קצוצים. בהצלחה:)