זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
סוג: פרווה
רכיבים
תבנית מלבנית קטנה בגודל 22X31
3 ביצים גדולות
¾ כוס (150 ג’) סוכר
¾ כוס (180 מ”ל) שמן
כוס פחות 2 כפות (220 מ”ל) מיץ תפוזים טבעי
כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן
כפית וחצי אבקת אפיה
חבילת (80 ג’) אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס (45 ג’) קוקוס
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
-מערבבים (בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית) את הביצים עם הסוכר במשך כחצי דקה. מוסיפים שמן ומיץ ומערבבים.
-בקערית נפרדת מערבבים: קמח, אבקת האפיה, אינסטנט פודינג וקוקוס. מוסיפים לתערובת ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים (שימו לב – ערבוב יתר פוגע באווריריות העוגה).
-מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך כ-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
מתאים ל2 תבניות
אינגליש קייק ❓ כמה זמן אפייה התבניות אלה
כן
30-35 דקות
אפשר לשלב גם קמח סולת? מה הכמויות שאת ממליצה לקוטר 26?
תודה!
אני ממליצה להכין את המתכון הזה- עוגת סולת תפוזים
היי, תודה עד המתכונים הטעמים!
לעוגה מרקם מצויין רק יצא לי מתוק מידי – מה שלא אופייני למתכונים שלך.
אולי טעיתי בכמות הפודינג – 80 גר’ זה 4 כפות גדושות?
הייתה לי חבילה של 1 ק”ג…
אם לא טעיתי – בכמה אפשר להקטין כמות סוכר?
תודה
היי דריה,
כן זה יוצא בערך 4 כפות גדושות. אני תוהה אולי יש סוגי פודינג שיותר מתוקים כי זה לא אמור לצאת כל כך מתוק.
להבא אפשר להפחית מכמות הסוכר ולשים חצי כוס.
היי יצא לי גבוה מאוד אבל בשניה שהוצאתי מהתנור העוגב צנחה ינהייתה נמוכה כמו עוגיה…
זה אומר שהוצאת אותה מהתנור לפני שהיא היתה אפויה לגמרי
אם ערבבתי את הסוכר עם הקמח מה עושים?
לא נורא
היי איך אני מכינה סירופ מי סוכר מבחינת כמויות ומפזרת לפני שאפשר קוקוס על העוגה?
אפשר להרתיח בסיר חצי כוס מים עם רבע כוס סוכר.
אפשר לפזר קוקוס מעל העוגה (אם לזה התכוונת)
היי נראה מעולה 🙂
אני רוצה להכין חצי כמות ויש לי רק ביצים XL, מה הכמויות שצריך לשים?
2 ביצים
יצא מוצלח ! 🙂
מהמם💜
תודה דנה
יצא מעולה
עוגה ממש טעימה
נראה ממש טעים🙂
תודה על השיתוף
שלום, אשמח לדעת את הכמויות עבור תבנית עגולה בקוטר 26?
תודה!
היי מעיין,
כמויות לתבנית עגולה 26:
4 ביצים גדולות או 5 ביצים S או M
כוס ורבע סוכר
כוס+ 4 כפות שמן
כוס ושליש (330 מ”ל) מיץ תפוזים טבעי
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח לבן
2+1/4 (שתיים ורבע) כפיות אבקת אפיה
חבילה וחצי (120 ג’) אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס קוקוס
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל
לכמה חתיכות העוגה מספיקה?
16-20 חתיכות
היי אפרת חייבת להגיד שהמתכונים שלך מושלמים!
אם אין לי תבנית בגודל המתאים אני יכולה להשתמש ב1 כזאת או ב2 כאלה?
היי אסתי🙂
אם זה אינגליש קייק אז 2 תבניות.
אם לא, תרשמי לי מה הגודל שרשום על התבניות.
זה בערך 22×10
אז אולי זה יספיק ל-3 כאלה.
תודה רבה
הי אני רוצה להכין 4 עוגות אינגליש קייק – פשוט להכפיל כמויות?
אני משתמשת בקמח תופח- אין שינוי בכמות נכון?
ראיתי שהגבת למישהי על מתכון לסירופ, האם ממליצה?
מה יתאים לקישוט מלמעלה?
היי
נכון, להכפיל פי 4.
אין שינוי בכמויות הקמח מלבד ההכפלה.
הסירופ מומלץ אם יוצא יבש. ניתן לשים קצפת מעל(:
כפול 4 או כפול 2?
המתכון המקורי לא מתאים ל2 תבניות אינגליש?
צודקת, כפול 2😊
בתנור תודה 🙏🏼☺️
בעוונותיי הרבים, הלכתי לרעות בשדות זרים והכנתי 2 עוגות דומות בשתי פעמים שונות משני אתרים אחרים. פעם אחת עוגה מבאסת חסרת נוזלים יבשה. ופעם אחת דחוסה ומלאה בשמן פשוט אכזבה. בזבוז זמן וחומרים יקרים. ואז נזכרתי- אפרת סיאצ’י אף פעם לא מאכזבת ובאתי למתכון הזה ועף לי הפוני. עוגה מהממת. תודה לך אפרתוש’ מלכת העוגות והאפיה. והקוקוס פשוט מהפנט בעוגה הזו. השתמשתי במיץ תפוזים-מנגו מקופסת קרטון. תודה לך אפרת! עוגה שמתאימה לכל זמן. אין לי תמונות כי התחסל
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי, קניתי לראשונה קמח תופח, אפשר להשתמש פה לפי אותה כמות ורק לוותר על האבקת אפייה או שזה דורש מינון אחר של קמח? תודה ושנה טובה!
היי
אפשר להשתמש בקמח התופח ללא שינוי בכמויות.
שנה טובה😊
אפשר לוותר על הפודינג או לחילופין להשתמש רק בחצי חבילת פודינג?
תודה כל המתכונים יוצא ממש טעיים
היי
ניתן לשים רק חצי חבילת פודינג ולהוסיף עוד 2 כפות שטוחות קמח.
רציתי לשאול איך אפשר לערבב קלות ומצד שני שלא יהיו גושים של קמח?
ממש לא מצליחה בזה, או שיש לי גושים, או עוגה נמוכה ודחוסה…
תודה ושבת שלום!
היי
חשוב מאד לערבב היטב את הביצים והסוכר וכן לערבב עד שאין גושים לפני הוספת הקמח.
את הקמח יש להוסיף לקערה בתנועת פיזור ופחות כדאי לשפוך הכל בבת אחת.
תודה על המענה אפרת יקרה!
אני מקציפה לקצף יציב את הביצים והסוכר, אח”כ מוסיפה את שאר החומרים בהדרגה ובסוף את היבשים כשהמיקסר עובד ממש על מהירות נמוכה, וגם כן בהדרגה.
אם אני מוסיפה את היבשים ללא מיקסר אז כמו שכתבתי מתקבלים גושים לבנים לאחר האפיה. מה אפשר לעשות? ומה את מתכוונת תנועות פיזור?
שבת שלום ותודה על המתכונים שמככבים תמיד במטבחים של המשפחה שלנו!
ללא מיקסר אפשר לערבב עם מטרפה או עם כף, זה לא נורא שנשארים מעט גושים.
את הקמח כדאי להוסיף כאילו שאת מנפה אותו לתוך הקערה ולא לשפוך בבת אחת.
הכנתי ויצא מוווששש
איזה כיף לשמוע!
היי תודה על המתכונים המעולים!
האם אפשר לוותר על הסוכר ולהסתפק במתיקות הפודינג?
היי,
ללא סוכר בכלל לא יצא מוצלח(:
תודה טעים!!!!
נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
טעימה ביותר!!
הכנתי עם מיץ אשכוליות אדומות
ולא מרגישים הבדל כלל…
ממש מומלץ!
שמחה שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה על השיתוף🌺
שלום תודה על כל המתכונים ממש קלים וכפיים!!😀 רציתי לשאול למה צריך אבקת פודינג וניל? האם זה עושה עוגה רכה יותר? והאם אפשר להמיר את הקמח לקמח אורז ללא גלוטן זה יצא טוב?
ועוד שאלה האם זה באמת יוצא אורירי יותר עם לא מערבבים הרבה זמן? פשוט פעם ראשונה שאני שומעת את זה…
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
הפודינג נותן טעם ונילי טעים, וגם משפיע קצת על המרקם.
במקום קמח אורז עדיף להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו תמי/מולינו/קונדיטור וכו’.
וכן, יש להימנע מערבוב ארוך אחרי הוספת הקמח כדי לא לפגוע במרקם.
אז לרגל התנור החדש אפיתי את העוגה, והיא כל כך טעימה ופשוטה!!! תודה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
שלום אפרת הצדיקה!
אני ממש רוצה להכין את העוגה הזאת בשתי תבניות אינגליש קייק האם אפשר?
היי מירה,
אפשר(:
שלום אפרת!
אני רוצה להכין את העוגה הזו כעוגת יום הולדת לבת שלי.
כמה שאלות:
1. יש לי תבנית עגולה בקוטר 26. יתאים?2. האם לדעתך יתאים ציפוי של קצפת/קרם וניל על העוגה הזו?
3. האם יש לך מתכון לקצפת/קרם פרווה?
( הבת שלי רוצה שזה יהיה בצבע ורוד. האם צריך להוסיף פשוט כמה טיפות של צבע מאכל אדום?)
היי,
1. למתכון מתאימה תבנית בקוטר 24.
2. אפשר להוסיף קצפת על העוגה.
3. הנה מדריך לקצפת(: אפשר להשתמש בקצפת צמחית ולהוסיף טיפת צבע מאכל אדום ג’ל.
בהצלחה ויום הולדת שמח😊
תודה רבה! 😀
שלום ותודה על המתכונים.
האם יש לך רעיון לציפוי פרווה לעוגה? משהו שדף אכיל יתפס בו?
תודה,
הילה
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
הציפוי האידיאלי לדף אכיל הוא גנאש.
הכי טוב להכין גנאש פרווה משוקולד מריר ושמנת צמחית.
היי בוקר טוב! אצלי רק ביצים גדולות XL . האם 2 ביצים XL לתבנית אינגליש קייק (כרשום באחת התגובות) יהיה טוב???
היי,
ממליצה לטרוף את 2 הביצים ולהשתמש בכ3/4 מהכמות שלהן.
תודה
הכנתי את העוגה בלי הקוקוס
העוגה יצאה אוורירית, רכה ועסיסית
עוגה טובה המיוחד כשממהרים
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה אביטל❤
אין לי מיץ תפוזים, כדאי להכין מים עם לימון וסוכר או חלב סויה?
האם זיגוג של שוקולד וסויה מתאים?
תודה וחג שמח
שתי האפשרויות מתאימות. רק שזו לא תהיה עוגת תפוזים(:
אפשר להכין ציפוי שוקולד.
חג שמח!
היי אפרת.
מסתבר שיש לי קמח חיטה מלאה ולא לבן. אפשר לעשות איתו? משנה משהו בכמויות?
תודה
היי,
אפשר להשתמש בקמח מלא ללא שינוי נוסף, המרקם יהיה קצת יותר כבד.
תודה על המתכון! אפיתי כחלק מההתנדבות ב״עוגה בהפתעה״. חג שמח!
כל הכבוד, נראה טעים ומזמין😊
אם עושים בתבנית אינגליש קייק כמה זמן צריך בתנור
היי,
זמן האפייה עשוי להתקצר ל-30-35 דקות בערך.
היי אפרת, לדעתך זה יכול לעבוד עם תחליף סוכר ואינסטנט פודינג ללא סוכר?
היי,
כן, יכול לעבוד. חשוב להשתמש בתחליף שאתם מכירים ויודעים שאין לו טעם לוואי מורגש.
יש לי סוויטנגו ואינסטנט סוויטנגו, זה בסדר? תודה
כן, למיטב ידיעתי לסוויטאנגו כמעט ואין טעם לוואי(:
יש רוטב שניתן להוסיף?
היי,
אפשר להוסיף סירופ:
מחממים במחבת קטנה על אש נמוכה רבע כוס מיץ תפוזים וכף גדושה סוכר. מערבבים עד שהסוכר נמס ומחממים כ-2 דקות. מסירים מהאש. כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה יוצקים את הסירופ על העוגה באופן שווה (בעזרת כף).
היי אירית,
ממש שמחה שאתם נהנים מהמתכונים(:
לתבנית כזו יש להכין כמות כפולה פי 1.5 (4.5 ביצים L, כוס+ כף גדושה סוכר, כוס+ 2 כפות שמן, 1/3 1 כוסות שמן…).
העוגה מאוד טעימה וקלה להכנה!
תודה רבה לעוד מתכון מוצלח! 🌹
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף🌺
הכנתי לשבת ויצא מדהים!
אגב, הכפלתי את הכמות ויצאה לי תבנית תנור גדולה + תבנית אינגליש קייק.
תודה על המתכונים המעולים שלך!
שמחה ממש לשמוע שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌺
הי אפרת,
תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים! כל מתכון שלך הוא הצלחה מסחררת!!!!
אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית אינגליש קייק (תבנית מתכת).
מהן הכמויות?
תודה
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
לתבנית אינגליש קייק יש להכין מחצית מהכמות:
2 ביצים M
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
חצי כוס פחות כף (110 מ”ל) מיץ תפוזים
3/4 כוס קמח
3/4 כפית אבקת אפייה
חצי חבילת אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
רבע כוס קוקוס.
ביצים בגודל M זה מספיק? והגודל של התבנית זה : אינגליש קייק?
היי סיגלית,
אם את משתמשת בביצים M שימי 4 ביצים.
גודל התבנית כפי שכתוב במתכון הוא 22*31, זו תבנית בינונית-קטנה ולא אינגליש קייק(:
נראה מתכון קל ותוצאה טובה. במה אפשר להחליך את הקמח כדי שהעוגה תתאים לפסח? תודה
היי,
לא ניסיתי בעצמי אך אמור לצאת טוב גם עם קמח ללא גלוטן כמו קמח תמי או כרגיל וכדומה.
אני עשיתי עם קמח תמי ויצא מעולה, השאלה אם יכולה להקפיא תבנית אחת. עשיתי 2 אינגליש קייק וזה ישאר טעים
כן את יכולה להקפיא.
האם אפשר לוותר על הקוקוס? ואם כן, מה צריך לשים במקום?
היי,
אפשר לוותר על הקוקוס ולהוסיף עוד 2 כפות קמח במקום(:
אזרתי אומץ ושמתי פודינג ריבת חלב במקום וניל, כי זה מה שהיה בבית. מקווה שעם הקוקוס זאת תהיה עוגה בטעם אלפחורס חחח אעדכן בהמשך!
היי,
זה דווקא רעיון יפה! אמור לצאת מצוין רק שטעם ריבת החלב לא יורגש כל כך.
תודה על השיתוף(:
פעם ראשונה שעוגה בחושה לא יצאה לי חנק! כולם מאוד אהבו, והטעם של ריבת החלב באמת לא הורגש, אבל תרם לניחוח הטעים. עוגה מצוינת שאכין שוב. תודה וחג שמח
שמחה שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף וחג שמח🌺
היי אפרת, הכנתי ויצאה טעימה מאד ואוורירית.
תודה רבה!
איזה כיף שיצא מוצלח(: תודה על השיתוף🌺
צהריים טובים,
לא מוצאת מידע על גודל תבנית.
אפשר מיץ תפוזים לא טבעי?
תודה!
היי דבי,
רשום מתחת לכותרת הרכיבים- תבנית מלבנית קטנה בגודל 22X31.
אפשר גם מיץ תפוזים קנוי, אבל אם יש לך אפשרות אני ממליצה להשתמש בטבעי-זה טעים יותר(:
הכנתי ויצאה טעימה.
האם אפשר להוסיף לזה טעם ?
ציפוי שוקולד יתאים?
אולי רעיון אחר?
תודה!
היי,
אפשר להוסיף ציפוי שוקולד-גנאש, או לצפות בקצפת, ואפשר גם להכין זיגוג: 1/2 כוס מיץ תפוזים טבעי + 1/4 כוס מיץ לימון+ 3/4 כוס סוכר- לבשל הכל עד שמסמיך.
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן במקום בקמח לבן?
היי נטע,
אפשר(:
הי לא אוהבים אצלי קוקוס, אפשר לוותר?
יש לי פודינג וניל בטעם שוקולד, יתאים? שוקולד ותפוזים מרגיש לי מתאים בטעם, מה דעתך?
היי,
אפשר לוותר על הקוקוס ולהוסיף עוד 2 כפות קמח.
פודינג בטעם שוקולד עשוי להתאים, רצוי להוסיף עוד כף קקאו במקרה כזה כדי שהעוגה תצא כהה וטעם השוקולד יורגש.
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה עם פודינג שוקולד(:
הכנתי לשבת, עוגה טעימה מאוד! תודה רבה אפרת 🙂
שמחה מאד שהעוגה יצאה מוצלח ושאהבת את המתכון! תודה על השיתוף כתמיד❤
וואו וואו וואו,איזו עוגה אליפות. ראיתי שיש מתכון חדש שמתאים בול לתבנית שהיתה לי(תודה שהוספת מידות תבנית כי ממש מדדתי עם מטר), איזה ריח נהדר של וניל ותפוז התפזר בבית,פשוט נהדר. עוגה בקלי קלות,הילדים ״עזרו״ קצת , ובטוחה שגם טעימה ,נטעם אחרי ארוחת שבת. תודה על עוד מתכון קל וטעים,אני תמיד חוזרת לאתר הזה בשביל מתכונים בטוחים.
איזה כיף לשמוע! שמחה מאד שיצא מוצלח ושנהניתם גם מההכנה(:
העוגה נראית מעולה, תודה על השיתוף❤