זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
חצי כוס (100 ג’) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) תה חזק (*השתמשתי בארל גריי)
חצי כפית (2.5 מ”ל) תמצית וניל
כפית גרידת קליפת לימון (החלק הצהוב של הקליפה)
כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
חצי כפית (3 ג’) אבקת קינמון
רבע כוס (22 ג’) קוקוס טחון
רבע (30 ג’) כוס אגוזים טחונים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את הביצים עם הסוכר (במיקסר או במטרפה ידנית), מוסיפים שמן, תה, תמצית וניל וגרידת לימון. מוסיפים קמח תופח ואבקת קינמון ומערבבים. מוסיפים את הקוקוס והאגוזים ומערבבים ערבוב קל.
-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
*לפני ההגשה – ניתן לפזר מעל העוגה אבקת סוכר.
בוקר טוב,
אם יש לי ביצים m אני צריכה לשים 3 ביצים?
בוקר אור,
2 ביצים זה מספיק.
אחלה, תודה
חזרתי לדווח:) חיפשתי מתכון מהיר באישון לילה לטקס.. הכל ברגע האחרון בשל תקופה לחוצה..
לא שמתי קוקוס ואגוזים ולא גרידת לימון.
שאר החומרים שמתי והכפלתי כמות ל2 תבניות אינגליש קיק ויצא טעים מאוד וקל להכנה שמתי גם נילון נצמד לאחר האפיה כדי להוסיף רכות לעוגה.
תודה רבה על מתכון שווה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצא מעולה דרך אגב העוגה מתוקה בדיוק במידה ככה שלא צריך להוסיף אבקת סוכר. 🐱👤
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף❤
העוגה ממש טעימה! אהבתי את התה…
אבל היא לא תפחה לגובה, למרות שערבבתי קמח עם אבקת אפיה לפי ההוראות 🙁
היי,
שמחה שיצא טעים!
הנה כמה סיבות לעוגה שלא תפחה:
חוסר דיוק בכמויות/ שימוש בכוס שאינה כוס מדידה
ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
בעיה באבקת האפייה (ישנה/לא בתוקף)
שימוש בתבנית בגודל גדול מהדרוש
הכנסת העוגה לתנור שלא חומם מראש
פתיחת דלת התנור במהלך האפייה
השהיית העוגה לפני האפייה
היי אפרת,
האםאוכל להחליף את הארל גריי בתיונים של חמדת השקד ?
היי,
כן, אפשר(:
העוגה יצאה מאוד מאוד טעימה.
אך היא מתפוררת . מדוע? איך אפשר למנוע לזה?
היי,
שמחה מאד שהעוגה טעימה!
העוגה לא אמורה לצאת פירורית.
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
השתמשת במקרה בביצים קטנות? זה גם יכול ליצור מרקם יבש ופירורי יותר.
אפית על 175 מעלות ולא יותר? נמנעת מאפיית יתר?
אפיתי יותר מ25 דקות.
האם בגלל זה העוגה התפוררה
אם הקפדת על שאר הדברים שכתבתי לך יתכן והסיבה לכך היא אפיית יתר.
היי רציתי לשאול האם אפשר להכפיל מראש את הכמויות של העוגות הבחושות שלך-לאו דוקא העוגה הזאת?
תודה רבה
היי אביגיל,
בוודאי😊 רק שימי לב להכין בתבנית מתאימה…
מצרפת לך מדריך להמרת תבניות שתוכלי להיעזר בו.
היי אפרת, הכנתי את העוגה לשבת והיא יצאה מעולה, ממש אהבו.
תודה על המתכון! 💖
שמחה שאהבתם! תודה על השיתוף אבישג😊
מתאים תה חמדת השקד?
אני מניחה שכן 🙂
אני מאוהבת העוגה הזו
הכנתי שתי תבניות
שמחה לשמוע 🙂
תודה על השיתוף
מתכון מושלם הכנתי כבר מלא פעמים העוגה הזו לא נשארת יותר מיום אצלנו.🤩🤩🤩 בכלל האתר שלך מושלם ואני סומכת על המתכונים שלך מאוד. תבורכייי
תודה דניאל ❤️
עוגה מושלמת עם הקפה. הפטנט של עטיפה בפלסטיק שמרה עליה טריה במשך החג. תודה על מתכון נהדר.
העוגה נראית מעולה 🙂
תודה ציפי וחג שמח!
אפשר להחליף את הסוכר בדבש?
כן. שימי בין שליש לחצי כוס דבש.
היי אפרת, יש לך במתכונים של העוגות מתכונים לעוגות עם הפרדת ביצים והקצפת חלבונים?
לא, אין לי אבל כמעט בכל מתכוני העוגות באתר אפשר להפריד ביצים ולהקציף את החלבונים בנפרד עם הסוכר ואז להוסיף את החלבונים ויתר החומרים.
וואי יצא מהמם וסופר טעים – והמרקם רך במידה הנכונה!
אין עלייך! ♡♡♡♡
*כמעט בכל מתכון השתמשתי בקמח כוסמין ובסוכר דמררה במקום הרגילים – כי אלו העדפותיי, וזה לא שינה דבר!
שמחה שיצא טעים!
תודה 🙂
שלום אפרת, אין לי אגוזים אך יש לי קמח שקדים האם זה יכול להיות תחליף טוב?
אפשר לשים 2 כפות מלאות קמח שקדים.
להיט!
תודה אפרת. הילדים התלהבו!!
יצאה לי טעימה ביותר. תודה אפרת!!
תודה אורה, שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא 🌷
הי אפרת
הפעם אני פונה אליך כי הגיע התור להכין עוגות לשבת לחיילים בבסיס לידינו.
1. האם העוגה הזו תתאים לחבר’ה צעירים?
2.בחנות.תבלינים טחנו לי את האגוזים דק דק, יצא קצת.קטוב … האם זה יתאים לעןגה הזו?
3.האם העוגה טובה בהקפאה?
תודה!
אורית
היי אורית,
1. כן (גם הילדים שלי שהם קטנים אהבו את העוגה).
2. אין בעיה.
3. כן.
תודה וסליחה על טעוות ההקלדה. משום מה אני לא מצליחה לראות.מה שאני כותבת און.ליין, רק אחרי שאת.מפרסמת… תודה
מושלםםם
תודה ספיר, שמחה שאהבת 🙂
נשמע מעניין 🙂 אם אני רוצה שתי תבניות אינגלישנהאם פשוט להכפיל כמויות? תודה
היי לירון,
ל-2 תבניות אינגליש קייק יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
תודה רבה על על המתכונים הנהדרים!
האם אפשר להחליף את התה במיץ תפוזים?
כן, אפשר.
קודם כל תודה על המתכון. יצא פיצוץ.
יש לי שאלה.. אני רוצה להכין את העוגה, אבל הפעם בגביעי נייר קטנים, כמו מאפינס. זה אפשרי?
כן, אפשרי. אם אלה גביעים מקרטון קשיח אין בעיה. אם אלה גביעים מנייר דק כדאי להניח אותם קודם בתוך תבנית ואז לצקת לתוכם את הבלילה.
זמן האפיה אמור להתקצר ל15-20 דקות.
אפרת המקסימה!אפשר לקצוץ את האגוזים דק במקום לטחון?תודה!
כן, אפשר.
יצא ממש טעים! לא היה לי גרידת לימון. הוספתי טיפ טיפה מייפל ויצא טעים ממש , תודה על המתכון! אשמח לעוד מתכונים של עוגות טעימות ומהירות
שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע טוב 🌺
שלום אפרת
גם שמי אפרת 🙂
אין לי בנמצא גרידת לימון, מה יכול להוות תחליף?
1. מיץ לימון משומר או גרידת קלמנטינה?
2. לוותר על זה?
תודה מראש,
אפרת.ר
היי אפרת 🙂
אפשר להמיר בגרידת קלמנטינה או לוותר.
את התה יש לחלוט ורק את המים להוסיף ?
נכון.
שלום אפרת
האם אפשר לעשות עם תבנית מרובעת קטנה? אני רוצה
להכפיל כמויות ולעשות עם שתי תבניות קטנות
היי ליטל,
מה הגודל של התבנית המרובעת?
שלום אפרת!
רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בתה רגיל?
והאם צריך להמתיק אותו?
תודה רבה!
היי גפן,
אפשר ואין צורך להמתיק אותו.
יום מקסים 🙂
סליחה על הבורות- גרידת לימון מכינים או קונים?
היי אליה,
גרידת לימון מכינים לבד. מגרדים בפומפיה דקה את הקליפה של הלימון (רק את החלק הצהוב כי החלק הלבן הפנימי הוא מר).
יום מקסים 🙂
היי
אין על העוגות הפשוטות להכנה והכל כך טעימות שאת מעלה!
שאלה:”תה חזק” כמה זמן להשאיר תמצית במים רותחים?
תודה אורנה 🙂
כדאי להשאיר את התיון לפחות 5 דקות.
התה צריך להיות חמים?כמה גר’אגוזים?
כן, תה חמים אבל לא רותח.
כ-40 גרם אגוזים טחונים.
קוקוס ואגוזים זה חובה?
זה מוסיף אבל אפשר גם לוותר.
תודה רבה
אם מוותרים על קוקוס ואגוזים, לא צריך להוסיף משהו במקום, או לפחות להגדיל את כמות הקמח? זו כמות לא מבוטלת של קוקוס ואגוזים.
לא רוני, אין צורך.