זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
חצי כוס (120 מ”ל) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) דבש
חצי כוס (120 מ”ל) תה חמים
כפית (5 ג’) תמצית וניל
כוס ורבע (165 ג’) קמח כוסמין (*אפשר להכין גם מקמח רגיל)
כפית ורבע (7 ג’) אבקת אפיה
חצי כפית אבקת קינמון
חצי כפית ג’ינג’ר טחון
רבע כפית הל
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בקערה: קמח, אבקת אפיה, קינמון, ג’ינג’ר והל.
-בקערה נפרדת מערבבים (בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר) את הביצים עם השמן. מוסיפים דבש, תה ותמצית וניל ומערבבים. מוסיפים את הקמחים ומערבבים קלות עד לאיחוד התערובת (אין לערבב יותר מידי אחרת מרקם הבצק עלול לצאת דחוס).
-מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
*מומלץ לעטוף את העוגה בניילון נצמד לאחר כ-5 דקות מיציאתה מהתנור (האדים שמצטברים מוסיפים לחות ועסיסיות לעוגה).
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
היי אפרת, תודה על המתכון,
האם להשתמש הקמח כוסמין רגיל או קמח כוסמין מלא?
יש לי בבית מלא, האם זה מתאים?
עדיף קמח כוסמין רגיל.
היי אפרת,
האם ניתן להשתמש במייפל, במקום דבש?
תודה רבה.
היי,
אפשר, הטעם יהיה יותר מתוק ויותר דומיננטי.
היי, חג שמח🙂
שתי ביצים הכוונה לשתי ביצים סטנדרטיות בגודל L?
תודה
היי,
אפשר ביצים M או L, מה שיש לך.
אפשר להחליף דבש בסילאן ?
היי קרן,
אפשר, צבע העוגה עשוי להיות כהה מעט יותר.
חג שמח🌺
תודה רבה חג שמח!!
היי,
עוגה מדהימה!!!
טעימה ועסיסית ברמות!
כייף להכין ולאכול אותה, בלי נקיפות מצפון!
תבורכי!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה רותי🌷
היי אפרת
אוהבת את האתר שלך וכל המתכונים שניסיתי עד עכשיו מושלמים במיוחד המגולגלות עם התמרים והעוגיות המושלגות.אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים?
היי דינה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
קמח שקדים מצריך יחס שונה של נוזלים לכן זה פחות מתאים אבל את יכולה לרשום בחיפוש באתר “קמח שקדים”, יש עוגות אחרות מעולות.
מתכון מעולה.עשיתי עם קמח רגיל. אליפווות!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רבה על המענה המהיר! אני בדיוק עומדת להכין 🙂 שנה טובה גם לך
הי אפרת, לאיזה תה הכוונה? אפשר תה ירוק? ולאיזה שמן הגוונה? אפשר שמן זית? תודה וחג שמח
הכוונה לתה רגיל (השתמשתי בארל גריי). אפשר לשים גם תה ירוק.
הכוונה לשמן קנולה. אפשר לשים שמן זית אם הוא בטעם מעודן ולא חזק.
שנה טובה 🌺
היי אפרת,
תודה על תשובתך🙏
שכחתי לשאול אני רוצה להכין מקמח כוסמין מלא זה בסדר?
יש צורך בשינוי המתכון?
כן אפשר. אין שינוי.
היי אפרת,
האם ניתן להחליף את התה בתפוזים? או שלא?
האם תוספת אגוזי המלך יכולה להיות טובה?
תודה🙏
אפשר להמיר בתפוזים ואפשר להוסיף אגוזים.
היי אפרת,
יש לך עוד מתכונים לקמח כוסמין מלא שאת יכולה לכוון אותי.
אפשר תבלינים אחרים?
תודה🙏
ראי כאן- קמח כוסמין .
אפשר לוותר על הג’ינג’ר וההל אם את פחות אוהבת.
האם אפשר להוסיף בננות מעוכות ?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להוסיף בננה אחת מעוכה.
הי אפרת מקסימה, רוצה להכין את העוגה הזו ליום הולדת, צריכה ל12 איש. מה הכמויות המומלצות? נראה לי שלהכפיל לא יספיק.. עוגה נפלאה.
נ.ב. יש לי 7 עמודים פתוחים במחשב וכל אחד עם מתכון אחר שלך 🙂
תודה רבה 🙂
היי 🙂
נכון, מספיק להכפיל כמויות ב-2 ולהכין ב-2 אינגליש קייק או בתבנית מלבנית בגודל 22X31.
שבת שלום 💕
תודה! איזה ציפוי יתאים לטעמים של העוגה?
תודה ושבת שלום <3
העוגה טעימה גם ללא ציפוי. אפשר לפזר אבקת סוכר מעל העוגה לפני ההגשה.
אני חושבת שגם ציפוי שוקולד יכול להתאים.
רק עכשיו ראיתי. תודה שחזרת לעדכן!
עוד שאלה: האם אפשר לשים סוכר במקום דבש?
אפשר. כדאי לשים שני שליש כוס מים (במקום חצי כוס). אם יש לך מיץ תפוזים אז עדיף במקום המים.
אין לי קמח כוסמין. האם אפשר להכין את העוגה מקמח תופח? המשך יום נעים יקירה!❤️
כן בטח 🙂 (אם זה קמח תופח אז אפשר לוותר על אבקת האפיה)
שלום אפרת. תודה כל פעם מתכון חדש זה נפלא והכל כל כך טעים.
תודה אהובה ❤️
מה אפשר לשים במקום הל?
אפשר לשים אגוז מוסקט או פשוט לוותר.
נשמע נפלא, בטוח אנסה בקרוב👍