שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

סוג: פרווה

תבנית עגולה 24 (או תבנית 22.5 מקרטון)  או מלבנית 22X31

מצרכים:

3 ביצים גדולות

3/4 כוס (150 ג’) סוכר

כפית (5 ג’) תמצית וניל

שני שליש (133 ג’) כוס שמן

חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)

רבע כוס (60 מ”ל) מים

כוס וחצי (210 ג’) קמח רגיל

כוס (100 ג’) קמח שקדים/ שקדים טחונים דק

שקית (10 ג’) אבקת אפיה

קליפת לימון מגורדת (רק החלק הצהוב)

סירופ: רבע כוס מים רותחים + כף גדושה סוכר

*קוקוס לפיזור מעל (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל170 מעלות ומשמנים תבנית.

-מקציפים את הביצים בעזרת מיקסר כחצי דקה. מוסיפים סוכר ומקציפים כ-2 דקות נוספות עד לקבלת תערובת תפוחה.

-מוסיפים תמצית וניל, שמן, מיץ תפוזים, מים ומערבבים.

-בקערה נפרדת מערבבים קמח לבן, קמח שקדים, אבקת אפיה וגרידת לימון ומערבבים. מוסיפים לתערובת הנוזלים ומערבבים עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך כ-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

-מכינים את הסירופ: מערבבים רבע כוס מים רותחים עם כף גדושה סוכר ויוצקים על העוגה (באופן אחיד) בעודה חמה. מפזרים מעל קוקוס.

עוגת שקדים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון לפיתותמתכון לפיתות
שניצל טבעוני שניצל טבעוני

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
חוה (12:12 11.10.2021)

אפרת,
תודה על עוד מתכון מעולה ופשוט!!!

מתכונים ב-10 דקות (14:01 11.10.2021)

נראה מדהים! תודה על השיתוף🙂

נועה (11:15 17.09.2021)

אפשר בלי קליפת לימון?

מתכונים ב-10 דקות (11:49 17.09.2021)

כן, אפשר(:

סמדי (23:08 27.05.2021)

הכנתי אותה עכשיו והיא בתנור לגבי הסירופ הוא צריך להיות גם חם על עוגה חמה או לקרר את הסירופ?

מתכונים ב-10 דקות (23:28 27.05.2021)

לא צריך לקרר, אפשר לשפוך על העוגה כשהוא חם😊

חגית (17:40 9.04.2021)

עוגה נהדרת טעימה בטירוף וקלה, את אלופה בזכותך למדתי להוציא עוגה אוורירית, לא הרטבתי אותה ובכ”ז יצאה לחה, יש לי שאלה לגבי עוגות שקדים שהכנתי מס’ פעמים, מדוע טעם השקדים לא מורגש, על אף ששמתי תמצית שקדים במקום הוניל. מחפשת מתכון לעוגה שמזכיר בטעמו מרציפן

מתכונים ב-10 דקות (18:14 9.04.2021)

היי חגית,
שמחה שיצא מוצלח:)
באופן כללי ככל שמשתמשים בשקדים טחונים טריים יותר- כך מתקבל טעם ‘מרציפני’ יותר.
בנוסף, כדי לקבל טעם ממש מורגש של מרציפן יש להוסיף לעוגה מרציפן טחון.
שבת שלום😊

אסתר (22:45 20.03.2021)

עוגה ממש טעימה
משהו קטן… משום מה היא מתפוררת מדי , יש מה לעשות?

מתכונים ב-10 דקות (23:59 20.03.2021)

היי אסתר,
העוגה אכן פירורית קצת בגלל השימוש בשקדים טחונים. זה בסדר ,זה המרקם שלה😊

רונית (19:18 3.03.2021)

היי אפרת!
הכנתי היום את העוגה. לא שיניתי כלום 🙂 יצא מוש-לם! רכה, אורירית ולא מתוקה מדי. תודה לך

מתכונים ב-10 דקות (19:32 3.03.2021)

איזה כיף לשמוע😊

איילת יעיש (21:17 24.01.2021)

שלום אפרת,
הכנתי עכשיו את העוגה ויצא מאוד טעים.
תודה רבה רבה.
אגלה לך סוד, שלא היה לי מיץ תפוזים, אז שמתי במקום חצי כוס יין אדום מתוק.
מאוד פחדתי, אבל בסוף-
התוצאה הרבה יותר משובחת! 🙂

האתר שלך מקסים, ברור מגרה ונותן המון רעיונות!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:19 24.01.2021)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!

אופה (12:47 17.12.2020)

העוגה טעימה מאד מאד. אוהבת להכין אותה, יוצאת אורירית ורכה.
שאלה לי,
אני לא מרגישה בכלל שזאת עוגת שקדים..
אני מכינה לפי המתכון, אפילו יותר שקדים מקמח.
מדוע?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:13 17.12.2020)

קמח השקדים יותר תורם למרקם.
אם את רוצה לחזק את הטעם של השקדים בעוגה אפשר להוסיף תמצית שקדים.

פנינה (18:41 19.11.2020)

העוגה הזאת אוריריות וטעימה ובכלל האתר הזה מושלם!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (19:23 19.11.2020)

שמחה לקרוא שאת נהנת פנינה 🌸

יפעת (20:23 13.09.2020)

היי, אפשר כמויות לתבנית 26?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:16 13.09.2020)

כמויות לתבנית 26:
5 ביצים M
כוס ורבע סוכר
כפית ורבע תמצית וניל
כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
שליש כוס מים
2+1/4 כוסות קמח רגיל
כוס וחצי קמח שקדים/ שקדים טחונים דק
3 כפיות אבקת אפיה
קליפת לימון מגורדת (רק החלק הצהוב)
סירופ: רבע כוס מים רותחים + כף גדושה סוכר
*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית (240 מ”ל)

יפעת (17:09 15.09.2020)

תודה

יפעת (17:18 15.09.2020)

היי, יש לי שקדים טחונים בערך 120 גרם ,זה יספיק לעוגה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:12 15.09.2020)

תכיני עם מה שיש לך ותוסיפי 2 כפות קמח רגיל.

דורית (09:40 25.08.2020)

היי אפרת,
אפשר יוגורט במקום מיץ תפוזים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:38 25.08.2020)

אני חושבת שאפשר לשים מיכל יוגורט.
בכל מקרה יש לשים גם מים. תתחילי ברבע כוס ואם הבלילה יוצאת סמיכה מידי תוסיפי בסוף עוד קצת מים.

רחלי (10:56 15.07.2020)

הכנתי אותה כבר כמה פעמים והיא מושלמת! אבל הפעם רוצה לחלק ל2 אינגליש קייק , אותם כמויות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:27 15.07.2020)

אם אלה תבניות אינגליש קייק חד פעמיות אז אין שינוי בכמויות.

שרה (19:30 11.06.2020)

הי אפרת – תודה רבה על האתר אני נעזרת בו המון
עוגה מושששלמת!!!
רכה עסיסית וטעימה
הכנתי בלי קליפת לימון כי אני בד”כ לא אוהבת את הטעם ועם שקדים טחונים דק עם הקליפה, זה ניקד את כל העוגה בנקודות חומות זעירות, סופסוף מצאתי מה לעשות עם כל השקדים ששוכבים לי בארון

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:54 11.06.2020)

שמחה שיצא טעים ❣️
תודה שרה

אורית (08:42 26.01.2020)

הכנתי ומאוד נהננו. רכה, עסיסית וטעימה. תודה על מתכון מעולה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:09 26.01.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה על השיתוף והתמונה!

ענת (19:45 21.01.2020)

היי אפרת שאלתי אותך ולא קבלתי תשובה .השאלה שלי אפיתי עוגה שקדים במקום תמצית וניל שמתי תמצית שקדים .השאלה שלי מדוע עוגה אין טעם של שקדים ?אבל עוגה יצאה ממש טעים תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:30 21.01.2020)

לא ראיתי את שאלתך.
אולי לא שמת מספיק או שתמצית השקדים לא מספיק איכותית.

רויטל (20:28 12.01.2020)

האם אפשר להשתמש בשקדים גרוסים במקום הטחונים??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:22 13.01.2020)

לא, הם צריכים להיות טחונים ממש לאבקה אחרת זה משנה את המרקם.

פדידה זאנט (15:48 24.12.2019)

אפשר העוגה הזאת להמיר במקום קמח רגיל לקמח כרגיל או תמי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:53 24.12.2019)

אני חושבת שאפשר לשים כוס וחצי קמח תמי או כרגיל + כוס קמח שקדים.

שולמית (11:14 26.11.2019)

שלום
כמה לימון צריך לגרד? מה הכמות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:04 26.11.2019)

בערך כמות של כפית.

שני (11:42 21.11.2019)

היי אפרת הנהדרת!
אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח פיסטוק (פיסטוקים טחונים לאבקה) ובעצם להכין עוגת פיסטוק?
תודה!
שני

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:13 21.11.2019)

אני לא יודעת אבל מעניין לנסות 🙂
אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא.

שרה (09:57 17.11.2019)

הי אפרת,
תודה על אתר מעולה!!
יש לי קמח שקדים שתפס טיפה ריח של מקרר… יש מה לעשות איתו? יש דרך לחדש לו טריות או פשוט לפח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:21 17.11.2019)

היי שרה,
יש עליו תאריך תפוגה?
אפשר לנסות לאוורר אותו. לשים במסננת על השיש כ-10 דקות.

לירן שמואל (23:26 18.09.2019)

הי, מעוניינת להכין את העוגה בסיר ג׳חנון (קוטר 22) ורוצה שהיא תצא גבוהה כדי לעטוף אותה בקצפת ולקשט אותה. האם עלי להגדיל כמויות? אם כן, אשמח שתרשמי לי כמויות. האם לוותר או לא על הסירופ בגלל העיטוף בקצפת? תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:50 19.09.2019)

היי לירן, אלה הכמויות המומלצות:
5 ביצים S או M
כוס ורבע סוכר
כפית ורבע תמצית וניל
כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
שליש כוס מים
2+1/4 כוסות קמח רגיל
כוס וחצי קמח שקדים/ שקדים טחונים דק
3 כפיות אבקת אפיה
קליפת לימון מגורדת (רק החלק הצהוב)
סירופ: רבע כוס מים רותחים + כף גדושה סוכר
*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית (240 מ”ל)
אפשר לשים סירופ רק כדאי להמתין עד שהעוגה תתקרר לגמרי לפני שעוטפים בקצפת.

תהילה (17:24 2.08.2019)

היי
אפשר להחליף את השקדים באגוזים טחונים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:06 2.08.2019)

אגוזים טחונים דק-דק.

יעל (11:08 31.05.2019)

היי
יש לי גם קמח שקדים וגם שקדים טחונים.
מה עדיף? איך יוצא יותר טעים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:11 31.05.2019)

קמח שקדים.

סאשה (23:18 10.04.2019)

היי אפרת האם אפשר להחליף כוס קמח רגיל לכוס קמח תפוח אדמה ? משהו שיתאים לפסח?
או שפשוט תנכי אותי לגבי עוגות לפסח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:38 11.04.2019)

היי סאשה,
לא בטוחה איך זה ייצא עם קמח תפו”א.
מצרפת שני מתכונים עוגות שקדים שמתאימות לפסח:
עוגת תפוזים מקמח שקדים
עוגת שקדים ושוקולד

עליזה (18:39 24.02.2019)

היי אפרת!, תודה על האתר הכנתי כמה מתכונים ממנו ויצא ממש טעים!!. איזה גודל הכוונה בכוס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:05 24.02.2019)

היי עליזה,
הכוונה לכוס בנפח של 240 מ”ל כמו זו שבתמונה שצירפתי.

מרים דדון (09:57 19.02.2019)

שלום, האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין או בקמח מחיטה מלאה במקום קמח לבן? ומה הכמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:01 19.02.2019)

אפשר לשים כוס וחצי קמח כוסמין.

גליה (14:23 8.02.2019)

היי אפרת. במקום קמח רגיל אפשר לשים קמח תופח? תודה והמשך יום טוב.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:58 8.02.2019)

היי גליה,
אפשר לשים כוס וחצי קמח תופח + חצי כפית אבקת אפיה.

תות (05:23 22.01.2019)

אבל כתבת שהבלעלה אמורה לתפוח ולהתנפח ולא קרה כלום כשהקצפתי ולכל חשבתי שאולי טעיתי.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:49 22.01.2019)

העוגה לא תפחה בכלל? נשארה באותו גובה של הבלילה?

תות (20:40 21.01.2019)

צריך להפריד את הביצים בהקצפה? לא כתוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:08 21.01.2019)

לא אין צורך.

תמארי (16:41 21.01.2019)

אני לא יכולה מיץ תפוזים ולא לימונדה. אפשר מיץ תפוחים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 21.01.2019)

כן.

נילי (14:38 18.01.2019)

היי,
תודה על המתכון
איך אפשר לשלב שקדים פרוסים לקישוט?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:08 18.01.2019)

לאחר שיוצקים את התערובת לתבנית אפשר לפזר מעל ולאפות.

גליה (08:08 11.01.2019)

אין לי קמח שקדים מה אפשר לשים במקום? תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 11.01.2019)

היי גליה,
אם אין לך קמח שקדים את יכולה להכין עוגת תפוזים וקוקוס או עוגת תפוזים בחושה או עוגת מיץ.

רונית (23:03 10.01.2019)

יצא מעולה! תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:31 10.01.2019)

נראה מעולה 😍

לירז (16:59 9.01.2019)

תודה על עוד מתכון טעים וקל להכנה!
עוגה רכה אוורירית
הוספתי מעט מי ורדים שלדעתי משדר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:26 9.01.2019)

מעולה 🙂
תודה לירז

אסתר (19:15 3.01.2019)

שלום,
האם אפשר להפחית מכמות הסוכר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:55 3.01.2019)

אפשר. כדאי לשים חצי כוס לפחות.

שרה (20:51 28.12.2018)

עוד עוגה מנצחת בכלום עבודה!
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:52 29.12.2018)

תודה שרה, שמחה שיצא טעים 🙂

חן (08:20 28.12.2018)

היי
מה הכמות ל2 תבניות חד”פ מסוג אינגלישייק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:31 28.12.2018)

הכמויות במתכון מתאימות ל-2 תבניות כאלה.

שרה (17:13 18.11.2018)

היי, אם יש לי שקדים אני יכולה לטחון אותם? צריך לקלף?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:55 18.11.2018)

אפשר לטחון אותם ממש לאבקה.
עדיף להשתמש בשקדים קלופים אבל אם זה סיפור לקלף תטחני עם הקליפה.

maya (14:07 4.11.2018)

היי האם אפשר גם עם קמח לאפייה או רק קמח לבן ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:00 4.11.2018)

היי,
פחות מומלץ כי כמות הנוזלים מתאימה לקמח שקדים.
יש באתר מתכונים לעוגת תפוזים מקמח לבן בלבד – עוגת מיץ או עוגת תפוזים בחושה.

מיכל (10:38 1.11.2018)

תודה על התגובה המהירה:)
אפשר לוותר על החלק של הקליפת לימון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:49 1.11.2018)

כן.

מיכל (10:02 1.11.2018)

אפשר מתכון לתבנית חד”פ ענקית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:33 1.11.2018)

היי מיכל,
כמויות לתבנית ענקית:
5 ביצים גדולות
כוס וחצי סוכר
2 כפיות תמצית וניל
כוס ושליש שמן
כוס מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
שני שליש כוס מים
3 כוסות קמח רגיל
2 כוסות קמח שקדים/ שקדים טחונים דק
2 שקיות אבקת אפיה
קליפת 2 לימונים מגורדת (רק החלק הצהוב)
סירופ: חצי כוס מים רותחים + 2 כפות גדושות סוכר
*קוקוס לפיזור מעל (לא חובה)
יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית עם ידית).

ימית ארד (01:46 14.10.2018)

מפלורידה הרחוקה הריח משגע והטעם לא פחות
תודה על המתכון
אני הוספתי אבקת קקאו לבקשת הילדים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:13 14.10.2018)

מהמם!
תודה ימית ושובע נפלא 🌺

הילה (21:41 2.10.2018)

הגנתי את העוגה והיא יצאה פשוט מופלאה והריח בבית …. אם רק אפשר היה להעביר אותו בתמונה הורס, תודה רבה רבה על מתכונים נפלאים .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 3.10.2018)

נראה מעולה!
תודה הילה 🙂

ישעיהו יששכר (12:48 7.10.2018)

אפיתי בתבנית מלבנית 22/31 אך יצאה נמוכה.
כנראה גודל כזה לא מתאים וצריך לשנות במתכון .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:18 7.10.2018)

היי ישעיהו,
באיזה כוס השתמשת למדידת החומרים? יכול להיות שבכוס חד פעמית קטנה?

ישעיהו יששכר (14:29 8.10.2018)

באיזו כוס אמורים להשתמש לעוגות / עוגיות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:10 8.10.2018)

בכל המתכונים באתר יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו הכוס שבתמונה המצורפת.
כוס חד פעמית היא רק 180 מ”ל והיא קטנה מידי.

שירה (04:01 2.10.2018)

היי אכלתי השבוע עוגת ” לימון ושקדים ” קנויה
האם זו העוגה הזו? אני המון זמן מחפשת מתכון והיה בפנים שקדים טחונים והרגיש שהיה בפנים מרקם של רוטב לימוני (מתוק עדין כזה ), אפשר להחליף את התפוזים בלימון? ואם כן כמה לשים? תודה רבה ונראה מעולה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:18 2.10.2018)

היי שירה,
העוגה הזאת מזכירה את עוגת השקדים עם הרוטב הלימוני.
אני אשתדל להכין ולפרסם בקרוב עוגה שיותר דומה למה שאת מתכוונת.

אורטל (17:27 19.06.2020)

האם המתכון נמדובר מעלה עלה לאתר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:37 19.06.2020)

מצורף לינק- עוגת לימון ושקדים.

הילה (12:10 1.10.2018)

הי רוצה להכין את העוגה היום ואין לי קמח שקדים אך יש לי טחינת שקדים האם זה יכול לשמש במקום קמח השקדים? ואם כן כמה בכמות לשים? תודה מראש .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:31 1.10.2018)

כן. אפשר להשתמש בשקדים טחונים דק-דק באותה כמות.

רוית (18:21 29.09.2018)

הי
שאלה נוספת.. השתמשתי בקמח תופח במקום קמח רגיל ואבקת אפייה, זה בסדר או ישנה משהו במרקם? שאלות של אופה צעירה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:07 29.09.2018)

זה בסדר 🙂

רוית (14:48 29.09.2018)

הי אפרת
שבת שלום 🙂
האם אפשר להכין את העוגה מהיום למחר בערב? כנל את הפאי פקאן? האם להקפיא או להשאיר בחוץ? תודה וחג שמח 🌷

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:05 29.09.2018)

כן אפשר. מספיק לעטוף בניילון נצמד ולשמור מחוץ למקרר.
חג שמח 🌺

ענת (22:51 27.09.2018)

שלום אני מאוד מרוצה מאתר שלך.השאלה שלי האם אפשר במקום תמצית וניל לשים תמצית שקדים .תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 28.09.2018)

כן, אפשר בהחלט.

הדרי (16:17 7.09.2018)

היי אפשר להכין את העוגה ללא מיקסר ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:48 7.09.2018)

אפשר להכין ידנית. העוגה יוצאת קצת יותר אוורירית עם מיקסר.
שנה טובה 🌺

הדרי (15:18 24.08.2018)

יצא טעים ברמותתתת!
תודה רבה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:42 24.08.2018)

שמחה לשמוע!
תודה הדרי 🙂

רחלי (13:36 24.08.2018)

יש לי רק ביצים M. אז כמה ביצים לשים? תודה על כל המתכונים המעולים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:08 24.08.2018)

שימי 4 ביצים.

רחלי (14:18 24.08.2018)

תודה רבה!!! שבת שלום! תבורכי!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:47 24.08.2018)

שבת שלום ❤️

חנל מרקו (15:22 17.08.2018)

בתחילה היא הגיעה לגובההה מאד גבוהה אך כשהתקררה יצאה נמוכה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:27 17.08.2018)

היא צנחה כשהוצאת אותה מהתנור?
אולי הקצפת אותה יותר מידי?

רותם (17:48 4.07.2018)

מתכון נפלא😁
וזה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:14 4.07.2018)

נראה מעולה !!
תודה רותם 🙂

אור (11:29 22.06.2018)

האם אפשר להחליף את השקדים במשהו אחר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:48 22.06.2018)

לא ניסיתי אבל אולי אפשר לטחון לאבקה אגוזי מלך.

מיכל (11:35 9.06.2018)

שלום לבעלת האתר. רציתי לשאול אם ניתן להחליף מיץ התפוזים במשקה קוקוס שקדים. אסור חי םערות הדר. תודה ודהת שלום מיכל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 9.06.2018)

כן, אפשר.

שני (11:45 5.06.2018)

שלום רציתי לשאול למה השקדים טחונים,כמות ומתי לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:48 5.06.2018)

לא בטוחה שהבנתי את שאלתך. השקדים טחונים דק כי הם חלק מתערובת הקמחים. הם תורמים למרקם העוגה.
כמויות ומתי לשים רשומים במתכון. יש לשים 100 גרם שקדים טחונים דק (שזה כוס) ומוסיפים יחד עם הקמח.

שני (19:20 5.06.2018)

היי רשום במצרכים קמח שקדים/שקדים טחונים
אז השאלה אם גם קמח שקדים וגם שקדים טחונים.והאם השקדים צריכים להיות קלויים?
סליחה אבל פעם ראשונה שמכינה עוגה כזו.
ותודה על המתכונים המעולים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:26 5.06.2018)

אוקי, עכשיו הבנתי 🙂
הכוונה לקמח שקדים או לשקדים טחונים, זה לא משנה. הסימן / הכוונה ל”או”. השקדים לא חייבים להיות קלויים, אפילו עדיף שיהיה טבעיים.

נירה (11:10 5.06.2018)

שלום אפרת,
המתכונים שלך פשוט מצויינים, גם האפיה וגם הבישול.
רציתי לשאול אם אפשר להוסיף לעוגה שוקולד צ’יפס מריר, האם יתקבל טוב?

תודה רבה ויום נפלא.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:24 5.06.2018)

היי נירה,
לדעתי כן. מומלץ לקמח מעט את השוקולד צ’יפס כדי שלא ישקע לתחתית במהלך האפיה. מומלץ לפזר חלק ממנו בחלק העליון של הבלילה.
יום מקסים 🌷

אור (14:11 4.05.2018)

היי
האם אפשר לותר על הסירופ? האם מטרתו היא להדביק את הקוקוס ? והאם התנור הור 170 טורבו או רגיל ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:52 4.05.2018)

היי אור,
מטרת הסירופ היא להרטיב את העוגה ולהעניק לה עסיסיות. אפשר להכין גם בלי.
170 מעלות בתוכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון).

שמחה (23:47 26.04.2018)

ניתן לשים גם קוקוס וגם שקדים פרוסים מעורבב ביחד? “או עדיף לבחור ולשים אחד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:53 27.04.2018)

אם זה מעל העוגה נראה לי שעדיף אחד מהם (למרות שזה לא מאוד משנה).

בתיה (17:03 20.04.2018)

היי אפרת,
הכנתי עכשיו את העוגה לכבוד שבת
יצאה מאודד טעימה הייתי צריכה לעשות עוד כמות כי כולם אהבו
תודה רבה לך, שבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:32 20.04.2018)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה בתיה ושבת שלום 🌷

מאיה (16:22 20.04.2018)

היי אפרת אין לי מיץ תפוזים ניתן להמיר בחלב או במים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:31 20.04.2018)

היי מאיה,
המיץ מוסיף טעם אבל אם אין לך תכיני לימונדה- שימי 2 כפות מיץ לימון בכוס, השלימי מים עד חצי כוס והוסיפי 2 כפיות סוכר וערבבי.

דנה (16:04 20.04.2018)

העוגה יצאה רכה וטעימה מאוד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:28 20.04.2018)

תודה דנה, שמחה לשמוע 🙂

רונית (06:31 12.04.2018)

הי אפרת, המון תודה. אני גרה באוסטין, טקסס. בדצמבר טיילנו ביוסטון ובעלי אכל עוגת שקדים שהוא מאד אהב. למרבה הצער, לא מצאנו עוגת שקדים בבתי הקפה של אוסטין, אז הבטחתי לנסות להכין. בעלי מצא מתכון של שף צרפתי, שאפילו את החומרים לא הצלחתי למצוא בסופר, ואני מצאתי את המתכון שלך. יש לציין שצריך לתרגם את הכמויות , אבל חשבון זה הצד החזק שלי. יצא כל-כך טעים שכל פעם שהעוגה נגמרת, אני צריכה להכין חדשה, וגם שלחתי עוגה לעבודה של בעלי (אמזון) והתבנית חזרה ריקה. בעלי, לא אוהב קוקוס אז אני שמה במקום שקדים פרוסים. הסירופ לא מדביק אותם מאד חזק, אבל זה מספיק טוב. אז המון תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:25 12.04.2018)

היי רונית,
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לשתף ולעדכן ❤️

עדי (10:30 16.03.2018)

אם אין תמצית וניל אפשר גם סוכר וניל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:53 16.03.2018)

כן אפשר.

אריאלה (11:05 15.03.2018)

היי אפרת האם ניתן להמיר את הקמח בקמח תופח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:22 15.03.2018)

היי אריאלה,
לא מומלץ כי זה קמח שסופח כמות נוזלים שונה.
אם את לא רוצה להשתמש בקמח שקדים אז את יכולה להכין עוגת תפוזים וקוקוס או עוגת תפוזים בחושה או עוגת מיץ.

יפה (22:37 8.03.2018)

הי אפרת תודה על המתכונים תמיד יוצא מושלם !!
הכנתי את עוגת השקדים יצא טעים בטרוף 😋 אי אפשר להפסיק לישר,
תמיד המתכונים שלך יוצאים מעולה, שבת שלום 💐

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:45 8.03.2018)

תודה יפה ❣️
שבת שלום!

נעה (21:48 8.03.2018)

היוש מה הכמויות לתבנית אינגליש קייק אחת המון תודה את נהדרת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:09 8.03.2018)

היי נעה,
כמות לתבנית אינגליש קייק:
2 ביצים
שליש כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל
שליש כוס שמן
רבע מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
3 כפות מים
3/4 כוס (105 ג’)הקמח רגיל
חצי כוס (50 ג’) קמח שקדים/ שקדים טחונים דק
כפית אבקת אפיה
חצי קליפת לימון מגורדת (רק החלק הצהוב)
סירופ: 4 כפות מים רותחים + כפית גדושה סוכר
*קוקוס לפיזור מעל (לא חובה)

יפה (13:21 2.03.2018)

הי אפרת הכנתי את עוגת התה היום ובמקום תה שמתי כוס נס קפה במקום תה והוספתי שוקולד צ׳יפס יצא מעולה 🤗 לגבי עוגת השקדים צריך להשים במקרר בגלל הסירופ?? אני רוצה להכין

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:06 2.03.2018)

נשמע מצוין 🙂
אפשר לשמור מחוץ למקרר.
שבת שלום!

זיוה (10:33 1.03.2018)

שלום רב, האם ניתן להחליף את הקמח הרגיל בקמח ללא גלוטן ובאיזה?
אם כן, האם תוכלי לציין כיצד ניתן לעשות את ההמרה הנל בדרך כלל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:49 1.03.2018)

לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר לשים כוס וחצי קמח רב תכליתי ללא גלוטן כמו קמח כרגיל או תמי.

רחל (23:00 24.02.2018)

הכנתי לשבת בדיוק לפי המתכון. יצא מצוין!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:41 25.02.2018)

תודה רחל, שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע נפלא 🌺

אבי (16:51 22.02.2018)

אפרת היי
אתר מדהים.
היכן אפשר לדעת מה גודל התבנית על גבי התבנית עצמה? חוץ מכשר למהדרים לא כתוב כלום… האם אפית בתבנית שבתמונה? מ ה גודלה?
אביי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:32 22.02.2018)

היי אבי,
נכון, לא תמיד רשום על התבנית את מידותיה. הכי מומלץ זה למדוד את הקוטר העליון בעזרת סרגל. אם זו תבנית מלבנית אז מודדים אורך ורוחב של החלק העליון.
אפיתי את העוגה בתבנית שבתמונה. זו תבנית מקרטון שרשום עליה קוטר 22.5 למרות שבפועל כשמודדים את הקוטר זה יוצא 24 ס”מ.

אורית (15:52 22.02.2018)

שלום לך
האם אפשר להחליף את הקמח הקמח שקדים. להשתמש רק הקמח שקדים העוגה.
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:34 22.02.2018)

זה לא ייצא אותו הדבר כי הקמח הרגיל מחזיק את התערובת.
אם את רוצה להכין עוגה שהיא מקמח שקדים בלבד אז מצורף מתכון – עוגת תפוזים מקמח שקדים.

אודליה (12:18 22.02.2018)

היי חייבת לציין שיש לך אתר מדהים עם מתכונים סוף
לא ניסיתי עדיין את המתכון הזה אבל אני יכולה את העוגה לאפות בתבניות קטנות יותר או למשל בקאפקייס ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:00 22.02.2018)

תודה אודליה 🙂
אפשר להכין בתבניות קטנות יותר או קאפקייקס, יש לשמן אותן לפני. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 20-30 דקות, בהתאם לגודל התבנית.

שפירא (17:51 19.02.2018)

תודה רבה! ממש טעים!
איך עושים את העוגה ללא גלוטן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:05 20.02.2018)

במקום כוס וחצי קמח רגיל אפשר לשים כוס וחצי קמח כרגיל או קמח תמי.

שושי יעקובזון (11:11 18.02.2018)

אין עוגות כאלה אין!!!!!
העוגה נגמרה תוך פחות משעה….

תודות!!!
מחכה לעוד מתכונים עסיסיים כאלה….

שושי יעקובזון (11:12 18.02.2018)

שכחתי לציין שבסוף 20 דק’ בדיוק העוגה מוכנה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:43 18.02.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שושי ושבוע נפלא 🌺

אלינור (10:58 18.02.2018)

הכנתי לשבת, יצא מדהים! אין על המתכונים שלך, מדויקים ותמיד מצליחים! תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:45 18.02.2018)

תודה אלינור, שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע נפלא 🌷

אורנה (12:47 17.02.2018)

היי במה אפשר להחליף את הקמח שקדים בא לי להכין אבל חסר לי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:04 17.02.2018)

היי אורנה,
אפשר לשים חצי כוס קמח רגיל (סה”כ 2 כוסות קמח) ולהגדיל את כמות המיץ ל3/4 כוס אבל חבל כי קמח השקדים הוא זה שמעניק את המרקם המיוחד.

אודליה (21:09 15.02.2018)

נראה מעולה! באמת חשבתי מה לעשות עם כל השקדים הטחונים שיש לי! יש תחליף לקליפת לימון? מיץ לימון יעשה את העבודה? ואם כן, כמה? והאם מתאים פה קמח כוסמין מלא? תודה וערב מקסים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:28 15.02.2018)

היי אודליה,
במקום קליפת לימון אפשר לשים קליפת תפוז/קלמנטינה. אם אין לך פשוט תוותרי.
לגבי קמח כוסמין מלא, נראה לי אפשרי.
ערב מעולה 🙂

נטלי (12:41 15.02.2018)

חייב למתכון מיקסר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:37 15.02.2018)

לא חייב, מומלץ כדי שהעוגה תצא אוורירית יותר.

דניאל (11:23 15.02.2018)

אפשר באינגליש קייק *

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:58 15.02.2018)

הכמות במתכון מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.