זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
סוג: פרווה
תבנית עגולה 24 (או תבנית 22.5 מקרטון) או מלבנית 22X31
מצרכים:
3 ביצים גדולות
3/4 כוס (150 ג’) סוכר
כפית (5 ג’) תמצית וניל
שני שליש (133 ג’) כוס שמן
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
רבע כוס (60 מ”ל) מים
כוס וחצי (210 ג’) קמח רגיל
כוס (100 ג’) קמח שקדים/ שקדים טחונים דק
שקית (10 ג’) אבקת אפיה
קליפת לימון מגורדת (רק החלק הצהוב)
סירופ: רבע כוס מים רותחים + כף גדושה סוכר
*קוקוס לפיזור מעל (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל170 מעלות ומשמנים תבנית.
-מקציפים את הביצים בעזרת מיקסר כחצי דקה. מוסיפים סוכר ומקציפים כ-2 דקות נוספות עד לקבלת תערובת תפוחה.
-מוסיפים תמצית וניל, שמן, מיץ תפוזים, מים ומערבבים.
-בקערה נפרדת מערבבים קמח לבן, קמח שקדים, אבקת אפיה וגרידת לימון ומערבבים. מוסיפים לתערובת הנוזלים ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך כ-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-מכינים את הסירופ: מערבבים רבע כוס מים רותחים עם כף גדושה סוכר ויוצקים על העוגה (באופן אחיד) בעודה חמה. מפזרים מעל קוקוס.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
היי אפרת
הכנתי את העוגה יצאה ממש טעימה אבל
מתפוררת יותר מידי איך אני יכולה למנוע זאת
תודה רבה על כל המתכונים !!!
היי תמר,
זה בגלל קמח השקדים:)
להבא אפשר להוסיף ביצה נוספת ולהפחית את כמות המים ב-2 כפות.
היי אפרת הכנתי את העוגה לפי תבנית 26 (כמויות..) ויצאה עוגה טעימה עסיסית ומרקם מעולה לא יבש ולא מתפורר
לפני שהכנסתי לתנור פיזרתי מעל שקדים פרוסים אחרי שיצאה מהתנור הרטבתי עם מיץ תפוזים ומעל קוקוס ווואו ממש תודה ובכללי מכינה הרבה מתכונים שלך ומכולם מרוצה 😘
נראה מעולה❤️
היי אפרת
האמת שהרבה זמן רציתי להכין העוגה הזאת ואף פעם לא יצא לי…
היום הכנתי סוף סוף וזה פשוט פספוס שלא הכנתי אותה אף פעם
המרקם מושלם והטעם נדיררר והלימון ממש מוסיף!!
תודה על המתכון הזה ועל האתר בכללי❤❤
איזה כיף לשמוע!
תודה שני❤️
היי אפרת. איך העוגה בהקפאה?
אין בעיה להקפיא.
אחרי ששמים את הסירופ סוכר?
כן
האם אני מישתמש בכוס מדידה או חד פעמי?
עדיף כוס מדידה או כוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית סטנדרטית עם ידית).
כוס חד פעמית לשתיה קרה קטנה מידי.
נראה לי שיש טעות במתכון, כוס וחצי קמח רגיל זה לא 210 גרם, כוס = 100 גרם,אז זה 2 כוסות או 150 גרם?
היי
כוס קמח= 140 גרם.
כוס וחצי= 210 גרם.
היי,
אפשר שהכל יהיה קמח שקדים=310 ג׳?
מצרפת לך מתכון לעוגה מקמח שקדים בלבד(:
תודה רבה!!
בסוף הכנתי את המתכון ההוא עם קמח שקדים בלבד, עם הסירופ ויצא מושלםםם!!
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה על השיתוף🌺
היי אפרת
אפשרי להוסיף עוד מים במקום מיץ תפוזים ?ואם מהי הכמות?
האם אפשרי בלי אבקת אפייה?
תודה רבה רבה מראש.
המיץ מוסיף טעם אבל אפשר להשתמש בחלב/חלב סויה.
אם אין לך תכיני לימונדה- שימי 2 כפות מיץ לימון בכוס, השלימי מים עד חצי כוס והוסיפי 2 כפיות סוכר וערבבי.
אבקת האפייה קריטית כאן.
בהצלחה(:
האם ניתן לאפות את העוגת שקדים במיקרוגל,וכמה זמן אפייה?
היי,
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה עד כמה זה יהיה מוצלח.
היי, יצא נפלא! עוגה טעימה ביותר!
תודה!
שמחה ממש שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על השיתוף🌺
עוגה טעימה מאוד לא מפסיקה להכין
ש
שלום, לפסח אפשרי להמיר לקמח תופח של פסח?
היי,
אני חושבת שאפשר לשים כוס וחצי קמח לפסח (כמו תמי או כרגיל) + כוס קמח שקדים.
חג שמח!
היי, האם אפשר במקום הסירופ סוכר להוסיף סירופ מייפל?
היי,
כן, אפשר (העוגה תהיה קצת יותר יבשה מבפנים).
היי אפרת ,
המתכון מדהים עשיתי אותו כמה פעמים תודה לך ! אני רוצה לעשות אותה ב2 עוגות אניגליש קייק תוכלי לומר לי מה הכמויות ?
היי,
שמחה מאד שאהבת את המתכון(:
אם אלה תבניות אינגליש קייק חד פעמיות אז אין שינוי בכמויות.
אמא שלי הכינה לנו לשבת
עוגה מטורפת ועסיסית!!!!
ממליצה להכין מראש 2…בשבילנו היתה קטנה 🙂
איזה כיף שאהבתן את המתכון!
תודה על השיתוף❤
אפשר קמח תופח במקום קמח רגיל?
כן, ולוותר על אבקת האפייה כמובן(:
יש הרבה מתכונים שלך פה שיש בהם גם קמח תופח וגם אבקת אפיה. למה פה זה או או?
באילו מתכונים ראית גם וגם?
במתכונים אפשר להשתמש בקמח תופח או בקמח + אבקת אפייה…
חדשה בתחום. האם את מעבירה סדנאות (בזום או פרונטלי)?
כרגע לא(:
אפרת,
תודה על עוד מתכון מעולה ופשוט!!!
נראה מדהים! תודה על השיתוף🙂
אפשר בלי קליפת לימון?
כן, אפשר(:
הכנתי אותה עכשיו והיא בתנור לגבי הסירופ הוא צריך להיות גם חם על עוגה חמה או לקרר את הסירופ?
לא צריך לקרר, אפשר לשפוך על העוגה כשהוא חם😊
עוגה נהדרת טעימה בטירוף וקלה, את אלופה בזכותך למדתי להוציא עוגה אוורירית, לא הרטבתי אותה ובכ”ז יצאה לחה, יש לי שאלה לגבי עוגות שקדים שהכנתי מס’ פעמים, מדוע טעם השקדים לא מורגש, על אף ששמתי תמצית שקדים במקום הוניל. מחפשת מתכון לעוגה שמזכיר בטעמו מרציפן
היי חגית,
שמחה שיצא מוצלח:)
באופן כללי ככל שמשתמשים בשקדים טחונים טריים יותר- כך מתקבל טעם ‘מרציפני’ יותר.
בנוסף, כדי לקבל טעם ממש מורגש של מרציפן יש להוסיף לעוגה מרציפן טחון.
שבת שלום😊
עוגה ממש טעימה
משהו קטן… משום מה היא מתפוררת מדי , יש מה לעשות?
היי אסתר,
העוגה אכן פירורית קצת בגלל השימוש בשקדים טחונים. זה בסדר ,זה המרקם שלה😊
היי אפרת!
הכנתי היום את העוגה. לא שיניתי כלום 🙂 יצא מוש-לם! רכה, אורירית ולא מתוקה מדי. תודה לך
איזה כיף לשמוע😊
שלום אפרת,
הכנתי עכשיו את העוגה ויצא מאוד טעים.
תודה רבה רבה.
אגלה לך סוד, שלא היה לי מיץ תפוזים, אז שמתי במקום חצי כוס יין אדום מתוק.
מאוד פחדתי, אבל בסוף-
התוצאה הרבה יותר משובחת! 🙂
האתר שלך מקסים, ברור מגרה ונותן המון רעיונות!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!
העוגה טעימה מאד מאד. אוהבת להכין אותה, יוצאת אורירית ורכה.
שאלה לי,
אני לא מרגישה בכלל שזאת עוגת שקדים..
אני מכינה לפי המתכון, אפילו יותר שקדים מקמח.
מדוע?
קמח השקדים יותר תורם למרקם.
אם את רוצה לחזק את הטעם של השקדים בעוגה אפשר להוסיף תמצית שקדים.
העוגה הזאת אוריריות וטעימה ובכלל האתר הזה מושלם!!!!!
שמחה לקרוא שאת נהנת פנינה 🌸
היי, אפשר כמויות לתבנית 26?
כמויות לתבנית 26:
5 ביצים M
כוס ורבע סוכר
כפית ורבע תמצית וניל
כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
שליש כוס מים
2+1/4 כוסות קמח רגיל
כוס וחצי קמח שקדים/ שקדים טחונים דק
3 כפיות אבקת אפיה
קליפת לימון מגורדת (רק החלק הצהוב)
סירופ: רבע כוס מים רותחים + כף גדושה סוכר
*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית (240 מ”ל)
תודה
היי, יש לי שקדים טחונים בערך 120 גרם ,זה יספיק לעוגה?
תכיני עם מה שיש לך ותוסיפי 2 כפות קמח רגיל.
היי אפרת,
אפשר יוגורט במקום מיץ תפוזים?
אני חושבת שאפשר לשים מיכל יוגורט.
בכל מקרה יש לשים גם מים. תתחילי ברבע כוס ואם הבלילה יוצאת סמיכה מידי תוסיפי בסוף עוד קצת מים.
הכנתי אותה כבר כמה פעמים והיא מושלמת! אבל הפעם רוצה לחלק ל2 אינגליש קייק , אותם כמויות?
אם אלה תבניות אינגליש קייק חד פעמיות אז אין שינוי בכמויות.
הי אפרת – תודה רבה על האתר אני נעזרת בו המון
עוגה מושששלמת!!!
רכה עסיסית וטעימה
הכנתי בלי קליפת לימון כי אני בד”כ לא אוהבת את הטעם ועם שקדים טחונים דק עם הקליפה, זה ניקד את כל העוגה בנקודות חומות זעירות, סופסוף מצאתי מה לעשות עם כל השקדים ששוכבים לי בארון
שמחה שיצא טעים ❣️
תודה שרה
הכנתי ומאוד נהננו. רכה, עסיסית וטעימה. תודה על מתכון מעולה
שמחה לשמוע 🙂
תודה על השיתוף והתמונה!
היי אפרת שאלתי אותך ולא קבלתי תשובה .השאלה שלי אפיתי עוגה שקדים במקום תמצית וניל שמתי תמצית שקדים .השאלה שלי מדוע עוגה אין טעם של שקדים ?אבל עוגה יצאה ממש טעים תודה
לא ראיתי את שאלתך.
אולי לא שמת מספיק או שתמצית השקדים לא מספיק איכותית.
האם אפשר להשתמש בשקדים גרוסים במקום הטחונים??
לא, הם צריכים להיות טחונים ממש לאבקה אחרת זה משנה את המרקם.
אפשר העוגה הזאת להמיר במקום קמח רגיל לקמח כרגיל או תמי
אני חושבת שאפשר לשים כוס וחצי קמח תמי או כרגיל + כוס קמח שקדים.
שלום
כמה לימון צריך לגרד? מה הכמות?
בערך כמות של כפית.
היי אפרת הנהדרת!
אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח פיסטוק (פיסטוקים טחונים לאבקה) ובעצם להכין עוגת פיסטוק?
תודה!
שני
אני לא יודעת אבל מעניין לנסות 🙂
אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא.
הי אפרת,
תודה על אתר מעולה!!
יש לי קמח שקדים שתפס טיפה ריח של מקרר… יש מה לעשות איתו? יש דרך לחדש לו טריות או פשוט לפח?
היי שרה,
יש עליו תאריך תפוגה?
אפשר לנסות לאוורר אותו. לשים במסננת על השיש כ-10 דקות.
הי, מעוניינת להכין את העוגה בסיר ג׳חנון (קוטר 22) ורוצה שהיא תצא גבוהה כדי לעטוף אותה בקצפת ולקשט אותה. האם עלי להגדיל כמויות? אם כן, אשמח שתרשמי לי כמויות. האם לוותר או לא על הסירופ בגלל העיטוף בקצפת? תודה רבה!
היי לירן, אלה הכמויות המומלצות:
5 ביצים S או M
כוס ורבע סוכר
כפית ורבע תמצית וניל
כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
שליש כוס מים
2+1/4 כוסות קמח רגיל
כוס וחצי קמח שקדים/ שקדים טחונים דק
3 כפיות אבקת אפיה
קליפת לימון מגורדת (רק החלק הצהוב)
סירופ: רבע כוס מים רותחים + כף גדושה סוכר
*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית (240 מ”ל)
אפשר לשים סירופ רק כדאי להמתין עד שהעוגה תתקרר לגמרי לפני שעוטפים בקצפת.
היי
אפשר להחליף את השקדים באגוזים טחונים?
אגוזים טחונים דק-דק.
היי
יש לי גם קמח שקדים וגם שקדים טחונים.
מה עדיף? איך יוצא יותר טעים?
קמח שקדים.
היי אפרת האם אפשר להחליף כוס קמח רגיל לכוס קמח תפוח אדמה ? משהו שיתאים לפסח?
או שפשוט תנכי אותי לגבי עוגות לפסח
היי סאשה,
לא בטוחה איך זה ייצא עם קמח תפו”א.
מצרפת שני מתכונים עוגות שקדים שמתאימות לפסח:
עוגת תפוזים מקמח שקדים
עוגת שקדים ושוקולד
היי אפרת!, תודה על האתר הכנתי כמה מתכונים ממנו ויצא ממש טעים!!. איזה גודל הכוונה בכוס?
היי עליזה,
הכוונה לכוס בנפח של 240 מ”ל כמו זו שבתמונה שצירפתי.
שלום, האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין או בקמח מחיטה מלאה במקום קמח לבן? ומה הכמויות?
אפשר לשים כוס וחצי קמח כוסמין.
היי אפרת. במקום קמח רגיל אפשר לשים קמח תופח? תודה והמשך יום טוב.
היי גליה,
אפשר לשים כוס וחצי קמח תופח + חצי כפית אבקת אפיה.
אבל כתבת שהבלעלה אמורה לתפוח ולהתנפח ולא קרה כלום כשהקצפתי ולכל חשבתי שאולי טעיתי.
העוגה לא תפחה בכלל? נשארה באותו גובה של הבלילה?
צריך להפריד את הביצים בהקצפה? לא כתוב
לא אין צורך.
אני לא יכולה מיץ תפוזים ולא לימונדה. אפשר מיץ תפוחים?
כן.
היי,
תודה על המתכון
איך אפשר לשלב שקדים פרוסים לקישוט?
לאחר שיוצקים את התערובת לתבנית אפשר לפזר מעל ולאפות.
אין לי קמח שקדים מה אפשר לשים במקום? תודה.
היי גליה,
אם אין לך קמח שקדים את יכולה להכין עוגת תפוזים וקוקוס או עוגת תפוזים בחושה או עוגת מיץ.
יצא מעולה! תודה
נראה מעולה 😍
תודה על עוד מתכון טעים וקל להכנה!
עוגה רכה אוורירית
הוספתי מעט מי ורדים שלדעתי משדר
מעולה 🙂
תודה לירז
שלום,
האם אפשר להפחית מכמות הסוכר?
אפשר. כדאי לשים חצי כוס לפחות.
עוד עוגה מנצחת בכלום עבודה!
תודה
תודה שרה, שמחה שיצא טעים 🙂
היי
מה הכמות ל2 תבניות חד”פ מסוג אינגלישייק?
הכמויות במתכון מתאימות ל-2 תבניות כאלה.
היי, אם יש לי שקדים אני יכולה לטחון אותם? צריך לקלף?
תודה
אפשר לטחון אותם ממש לאבקה.
עדיף להשתמש בשקדים קלופים אבל אם זה סיפור לקלף תטחני עם הקליפה.
היי האם אפשר גם עם קמח לאפייה או רק קמח לבן ?
היי,
פחות מומלץ כי כמות הנוזלים מתאימה לקמח שקדים.
יש באתר מתכונים לעוגת תפוזים מקמח לבן בלבד – עוגת מיץ או עוגת תפוזים בחושה.
תודה על התגובה המהירה:)
אפשר לוותר על החלק של הקליפת לימון?
כן.
אפשר מתכון לתבנית חד”פ ענקית?
היי מיכל,
כמויות לתבנית ענקית:
5 ביצים גדולות
כוס וחצי סוכר
2 כפיות תמצית וניל
כוס ושליש שמן
כוס מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
שני שליש כוס מים
3 כוסות קמח רגיל
2 כוסות קמח שקדים/ שקדים טחונים דק
2 שקיות אבקת אפיה
קליפת 2 לימונים מגורדת (רק החלק הצהוב)
סירופ: חצי כוס מים רותחים + 2 כפות גדושות סוכר
*קוקוס לפיזור מעל (לא חובה)
יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית עם ידית).
מפלורידה הרחוקה הריח משגע והטעם לא פחות
תודה על המתכון
אני הוספתי אבקת קקאו לבקשת הילדים
מהמם!
תודה ימית ושובע נפלא 🌺
הגנתי את העוגה והיא יצאה פשוט מופלאה והריח בבית …. אם רק אפשר היה להעביר אותו בתמונה הורס, תודה רבה רבה על מתכונים נפלאים .
נראה מעולה!
תודה הילה 🙂
אפיתי בתבנית מלבנית 22/31 אך יצאה נמוכה.
כנראה גודל כזה לא מתאים וצריך לשנות במתכון .
היי ישעיהו,
באיזה כוס השתמשת למדידת החומרים? יכול להיות שבכוס חד פעמית קטנה?
באיזו כוס אמורים להשתמש לעוגות / עוגיות?
בכל המתכונים באתר יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו הכוס שבתמונה המצורפת.
כוס חד פעמית היא רק 180 מ”ל והיא קטנה מידי.
היי אכלתי השבוע עוגת ” לימון ושקדים ” קנויה
האם זו העוגה הזו? אני המון זמן מחפשת מתכון והיה בפנים שקדים טחונים והרגיש שהיה בפנים מרקם של רוטב לימוני (מתוק עדין כזה ), אפשר להחליף את התפוזים בלימון? ואם כן כמה לשים? תודה רבה ונראה מעולה
היי שירה,
העוגה הזאת מזכירה את עוגת השקדים עם הרוטב הלימוני.
אני אשתדל להכין ולפרסם בקרוב עוגה שיותר דומה למה שאת מתכוונת.
האם המתכון נמדובר מעלה עלה לאתר?
מצורף לינק- עוגת לימון ושקדים.
הי רוצה להכין את העוגה היום ואין לי קמח שקדים אך יש לי טחינת שקדים האם זה יכול לשמש במקום קמח השקדים? ואם כן כמה בכמות לשים? תודה מראש .
כן. אפשר להשתמש בשקדים טחונים דק-דק באותה כמות.
הי
שאלה נוספת.. השתמשתי בקמח תופח במקום קמח רגיל ואבקת אפייה, זה בסדר או ישנה משהו במרקם? שאלות של אופה צעירה 🙂
זה בסדר 🙂
הי אפרת
שבת שלום 🙂
האם אפשר להכין את העוגה מהיום למחר בערב? כנל את הפאי פקאן? האם להקפיא או להשאיר בחוץ? תודה וחג שמח 🌷
כן אפשר. מספיק לעטוף בניילון נצמד ולשמור מחוץ למקרר.
חג שמח 🌺
שלום אני מאוד מרוצה מאתר שלך.השאלה שלי האם אפשר במקום תמצית וניל לשים תמצית שקדים .תודה
כן, אפשר בהחלט.
היי אפשר להכין את העוגה ללא מיקסר ?
אפשר להכין ידנית. העוגה יוצאת קצת יותר אוורירית עם מיקסר.
שנה טובה 🌺
יצא טעים ברמותתתת!
תודה רבה:)
שמחה לשמוע!
תודה הדרי 🙂
יש לי רק ביצים M. אז כמה ביצים לשים? תודה על כל המתכונים המעולים!
שימי 4 ביצים.
תודה רבה!!! שבת שלום! תבורכי!
שבת שלום ❤️
בתחילה היא הגיעה לגובההה מאד גבוהה אך כשהתקררה יצאה נמוכה
היא צנחה כשהוצאת אותה מהתנור?
אולי הקצפת אותה יותר מידי?
מתכון נפלא😁
וזה רבה
נראה מעולה !!
תודה רותם 🙂
האם אפשר להחליף את השקדים במשהו אחר?
לא ניסיתי אבל אולי אפשר לטחון לאבקה אגוזי מלך.
שלום לבעלת האתר. רציתי לשאול אם ניתן להחליף מיץ התפוזים במשקה קוקוס שקדים. אסור חי םערות הדר. תודה ודהת שלום מיכל.
כן, אפשר.
שלום רציתי לשאול למה השקדים טחונים,כמות ומתי לשים?
לא בטוחה שהבנתי את שאלתך. השקדים טחונים דק כי הם חלק מתערובת הקמחים. הם תורמים למרקם העוגה.
כמויות ומתי לשים רשומים במתכון. יש לשים 100 גרם שקדים טחונים דק (שזה כוס) ומוסיפים יחד עם הקמח.
היי רשום במצרכים קמח שקדים/שקדים טחונים
אז השאלה אם גם קמח שקדים וגם שקדים טחונים.והאם השקדים צריכים להיות קלויים?
סליחה אבל פעם ראשונה שמכינה עוגה כזו.
ותודה על המתכונים המעולים
אוקי, עכשיו הבנתי 🙂
הכוונה לקמח שקדים או לשקדים טחונים, זה לא משנה. הסימן / הכוונה ל”או”. השקדים לא חייבים להיות קלויים, אפילו עדיף שיהיה טבעיים.
שלום אפרת,
המתכונים שלך פשוט מצויינים, גם האפיה וגם הבישול.
רציתי לשאול אם אפשר להוסיף לעוגה שוקולד צ’יפס מריר, האם יתקבל טוב?
תודה רבה ויום נפלא.
היי נירה,
לדעתי כן. מומלץ לקמח מעט את השוקולד צ’יפס כדי שלא ישקע לתחתית במהלך האפיה. מומלץ לפזר חלק ממנו בחלק העליון של הבלילה.
יום מקסים 🌷
היי
האם אפשר לותר על הסירופ? האם מטרתו היא להדביק את הקוקוס ? והאם התנור הור 170 טורבו או רגיל ?
היי אור,
מטרת הסירופ היא להרטיב את העוגה ולהעניק לה עסיסיות. אפשר להכין גם בלי.
170 מעלות בתוכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון).
ניתן לשים גם קוקוס וגם שקדים פרוסים מעורבב ביחד? “או עדיף לבחור ולשים אחד?
אם זה מעל העוגה נראה לי שעדיף אחד מהם (למרות שזה לא מאוד משנה).
היי אפרת,
הכנתי עכשיו את העוגה לכבוד שבת
יצאה מאודד טעימה הייתי צריכה לעשות עוד כמות כי כולם אהבו
תודה רבה לך, שבת שלום
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה בתיה ושבת שלום 🌷
היי אפרת אין לי מיץ תפוזים ניתן להמיר בחלב או במים?
היי מאיה,
המיץ מוסיף טעם אבל אם אין לך תכיני לימונדה- שימי 2 כפות מיץ לימון בכוס, השלימי מים עד חצי כוס והוסיפי 2 כפיות סוכר וערבבי.
העוגה יצאה רכה וטעימה מאוד
תודה דנה, שמחה לשמוע 🙂
הי אפרת, המון תודה. אני גרה באוסטין, טקסס. בדצמבר טיילנו ביוסטון ובעלי אכל עוגת שקדים שהוא מאד אהב. למרבה הצער, לא מצאנו עוגת שקדים בבתי הקפה של אוסטין, אז הבטחתי לנסות להכין. בעלי מצא מתכון של שף צרפתי, שאפילו את החומרים לא הצלחתי למצוא בסופר, ואני מצאתי את המתכון שלך. יש לציין שצריך לתרגם את הכמויות , אבל חשבון זה הצד החזק שלי. יצא כל-כך טעים שכל פעם שהעוגה נגמרת, אני צריכה להכין חדשה, וגם שלחתי עוגה לעבודה של בעלי (אמזון) והתבנית חזרה ריקה. בעלי, לא אוהב קוקוס אז אני שמה במקום שקדים פרוסים. הסירופ לא מדביק אותם מאד חזק, אבל זה מספיק טוב. אז המון תודה.
היי רונית,
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לשתף ולעדכן ❤️
אם אין תמצית וניל אפשר גם סוכר וניל?
כן אפשר.
היי אפרת האם ניתן להמיר את הקמח בקמח תופח?
היי אריאלה,
לא מומלץ כי זה קמח שסופח כמות נוזלים שונה.
אם את לא רוצה להשתמש בקמח שקדים אז את יכולה להכין עוגת תפוזים וקוקוס או עוגת תפוזים בחושה או עוגת מיץ.
הי אפרת תודה על המתכונים תמיד יוצא מושלם !!
הכנתי את עוגת השקדים יצא טעים בטרוף 😋 אי אפשר להפסיק לישר,
תמיד המתכונים שלך יוצאים מעולה, שבת שלום 💐
תודה יפה ❣️
שבת שלום!
היוש מה הכמויות לתבנית אינגליש קייק אחת המון תודה את נהדרת
היי נעה,
כמות לתבנית אינגליש קייק:
2 ביצים
שליש כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל
שליש כוס שמן
רבע מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
3 כפות מים
3/4 כוס (105 ג’)הקמח רגיל
חצי כוס (50 ג’) קמח שקדים/ שקדים טחונים דק
כפית אבקת אפיה
חצי קליפת לימון מגורדת (רק החלק הצהוב)
סירופ: 4 כפות מים רותחים + כפית גדושה סוכר
*קוקוס לפיזור מעל (לא חובה)
הי אפרת הכנתי את עוגת התה היום ובמקום תה שמתי כוס נס קפה במקום תה והוספתי שוקולד צ׳יפס יצא מעולה 🤗 לגבי עוגת השקדים צריך להשים במקרר בגלל הסירופ?? אני רוצה להכין
נשמע מצוין 🙂
אפשר לשמור מחוץ למקרר.
שבת שלום!
שלום רב, האם ניתן להחליף את הקמח הרגיל בקמח ללא גלוטן ובאיזה?
אם כן, האם תוכלי לציין כיצד ניתן לעשות את ההמרה הנל בדרך כלל?
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר לשים כוס וחצי קמח רב תכליתי ללא גלוטן כמו קמח כרגיל או תמי.
הכנתי לשבת בדיוק לפי המתכון. יצא מצוין!!!
תודה רחל, שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע נפלא 🌺
אפרת היי
אתר מדהים.
היכן אפשר לדעת מה גודל התבנית על גבי התבנית עצמה? חוץ מכשר למהדרים לא כתוב כלום… האם אפית בתבנית שבתמונה? מ ה גודלה?
אביי
היי אבי,
נכון, לא תמיד רשום על התבנית את מידותיה. הכי מומלץ זה למדוד את הקוטר העליון בעזרת סרגל. אם זו תבנית מלבנית אז מודדים אורך ורוחב של החלק העליון.
אפיתי את העוגה בתבנית שבתמונה. זו תבנית מקרטון שרשום עליה קוטר 22.5 למרות שבפועל כשמודדים את הקוטר זה יוצא 24 ס”מ.
שלום לך
האם אפשר להחליף את הקמח הקמח שקדים. להשתמש רק הקמח שקדים העוגה.
תודה
זה לא ייצא אותו הדבר כי הקמח הרגיל מחזיק את התערובת.
אם את רוצה להכין עוגה שהיא מקמח שקדים בלבד אז מצורף מתכון – עוגת תפוזים מקמח שקדים.
היי חייבת לציין שיש לך אתר מדהים עם מתכונים סוף
לא ניסיתי עדיין את המתכון הזה אבל אני יכולה את העוגה לאפות בתבניות קטנות יותר או למשל בקאפקייס ?
תודה אודליה 🙂
אפשר להכין בתבניות קטנות יותר או קאפקייקס, יש לשמן אותן לפני. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 20-30 דקות, בהתאם לגודל התבנית.
תודה רבה! ממש טעים!
איך עושים את העוגה ללא גלוטן?
במקום כוס וחצי קמח רגיל אפשר לשים כוס וחצי קמח כרגיל או קמח תמי.
אין עוגות כאלה אין!!!!!
העוגה נגמרה תוך פחות משעה….
תודות!!!
מחכה לעוד מתכונים עסיסיים כאלה….
שכחתי לציין שבסוף 20 דק’ בדיוק העוגה מוכנה.
שמחה לשמוע!
תודה שושי ושבוע נפלא 🌺
הכנתי לשבת, יצא מדהים! אין על המתכונים שלך, מדויקים ותמיד מצליחים! תודה!
תודה אלינור, שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע נפלא 🌷
היי במה אפשר להחליף את הקמח שקדים בא לי להכין אבל חסר לי
היי אורנה,
אפשר לשים חצי כוס קמח רגיל (סה”כ 2 כוסות קמח) ולהגדיל את כמות המיץ ל3/4 כוס אבל חבל כי קמח השקדים הוא זה שמעניק את המרקם המיוחד.
נראה מעולה! באמת חשבתי מה לעשות עם כל השקדים הטחונים שיש לי! יש תחליף לקליפת לימון? מיץ לימון יעשה את העבודה? ואם כן, כמה? והאם מתאים פה קמח כוסמין מלא? תודה וערב מקסים 🙂
היי אודליה,
במקום קליפת לימון אפשר לשים קליפת תפוז/קלמנטינה. אם אין לך פשוט תוותרי.
לגבי קמח כוסמין מלא, נראה לי אפשרי.
ערב מעולה 🙂
חייב למתכון מיקסר?
לא חייב, מומלץ כדי שהעוגה תצא אוורירית יותר.
אפשר באינגליש קייק *
הכמות במתכון מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק.