זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
מס’ מנות: 2 עוגות
סוג: פרווה
3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)
כף גדושה שמרים יבשים (12 גרם)
רבע כוס תחליף סוכר סוויטאנגו
חצי כפית תמצית וניל
2 ביצים
¾ כוס (180 מ”ל) מים פושרים-חמימים
שליש כוס (66 ג’) שמן
קמצוץ מלח
למילוי: ממרח קקאו עם אגוזי לוז (סוויטאנגו)
להברשה: ביצה טרופה
-מניחים בקערת המיקסר (וו לישה): קמח, שמרים, סוכר ומערבבים. מוסיפים ביצים, תמצית וניל, מים, שמן ומערבים כדקה. מוסיפים קמצוץ מלח ולשים את התערובת במשך כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
-יוצרים מהבצק כדור ומכסים את הקערה במגבת. מתפיחים בטמפ’ החדר (עדיף במקום חמים בבית) במשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של כחצי ס”מ.
-על כל בצק מורחים 4 כפות גדושות ממרח ומשטחים באופן אחיד.
-מגלגלים את הבצק לרולדה ובעזרת סכין ארוכה חוצים את הרולדה לאורכה לקבלת שתי רצועות שוות וארוכות (המילוי נחשף). מפתלים את שתי הרצועות יחד לצורה של צמה ומהדקים בקצוות. חוזרים על אותה פעולה עם מחצית הבצק שנותר ומניחים כל רולדה בתבנית אינגליש קייק משומנת.
-מחממים תנור ל-175 מעלות (בינתיים אין בעיה שהרולדות ימתינו בחוץ).
-מברישים את הרולדות בביצה טרופה ואופים בתנור במשך 30-35 דקות, עד שהעוגות משחימות.
- סופלה ללא תוספת סוכר |
- שבלולי וניל ללא תוספת סוכר |
- קינוח ג’לי ללא סוכר |
- כדורי שקדים |
- עוגת בננה ללא סוכר |
- עוגת שוקו ללא תוספת סוכר
אני חייבת לנסות. נראה ממש טוב. מחכה לעוד מתכונים.
אפרת האלופה נראה ממש טוב!
רק תתקני –
כתוב בית טרופה
תודה על ההערה:)
שלום,
אם אני רוצה לשים סוכר, כמה עלי לשים? עדיף סוכר לבן או חום?
תודה על האתר המושלם!
רבע כוס סוכר לבן
אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
כן אבל אני ממליצה להוסיף משפר אפיה כי קמח כוסמין תופח פחות טוב.
תודה רבה
יצא ממש ממש טעים! תודה
❤️