זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
מס’ מנות: 35 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים M
חצי כוס (100 ג’) סוכר
חצי כוס (120 מ”ל) שמן
מיכל (200 ג’) שמנת חמוצה 15%
חצי כפית תמצית וניל
2 כפות מיץ תפוזים (או מים)
כוס (140 ג’) קמח לבן
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
שליש כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
שליש כוס שוקולד צ’יפס + כפית שטוחה קמח
*לפיזור מעל: 2 כפות שוקולד צ’יפס
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-בעזרת מטרפה ידנית מערבבים בקערה: ביצים עם סוכר. מוסיפים שמן, שמנת חמוצה, תמצית וניל, מיץ תפוזים ומערבבים.
-בקערה קטנה נפרדת מערבבים קמח לבן, אבקת אפיה וסודה לשתיה. מוסיפים לתערובת הרטובים ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים (יש להימנע מערבוב יתר שעלול לפגוע במרקם העוגה).
-ממלאים שליש כוס בשוקולד צ’יפס ומערבבים עם כפית שטוחה קמח. מוסיפים לתערובת ומערבבים קלות.
-יוצקים את הבלילה לתבנית, מפזרים מעל 2 כפות שוקולד צ’יפס ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש לגמרי.
*בגלל שהשוקולד צ’יפס נוטה לשקוע במהלך האפיה מומלץ להגיש את העוגה הפוכה. יש להפוך אותה רק לאחר שהתקררה לגמרי.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית |
- עוגה ללא אפייה
אפרת שלום
האם אפשר לוותר על שוקולד צ’יפס ?
אני לא אוהבת בכלל .
אשמח לתשובה .
תודה
כן אפשר.
תודה
עוגה טעימה, רכה וקלה להכנה! תודה רבה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
איך אפשר להפוך את העוגה לפרווה?
היי
אפשר לשים חצי כוס שמנת צמחית במקום שמנת חמוצה.
שלום אפרת
כמו תמיד המתכונים שאת מעלה מעולים ומצליחים כל פעם מחדש יישר כוח 🤗שאלה מכיוון שרוב המתכונים באתר מיועדים לתבניות האינגליש קייק במידה ורוצים להכין בתבנית קפיצית 26 מה יחס הכמויות של המרכיבים האם צריך להכפיל או אולי לשלש אותם? אשמח לתגובה
בברכה מתנאל
היי,
איזה כיף שאתה נהנה מהמתכונים באתר(:
לתבנית 26 יש להכפיל כמויות פי 3.
חן חן על התשובה המהירה והסיוע אשלח תמונה בסיום ההכנה 😄
יצא ממש טעים! תודה רבה!!
(החלפתי לקמח כוסמין)
שמחה שיצא מוצלח גם עם קמח כוסמין!
נראה טעים ומזמין😊
ברוב כוסות המדידה, המשקל של כוס 1 זה 240 ולא 140 כמו שכתוב במתכון.
לפי מה ללכת? האם מדובר במדידה ע”י כוס חד”פ (פלסטיק/נייר)?
היי,
שימי לב לא להתבלבל בין נפח- מ”ל ובין משקל- גרם.
כוס מדידה תמיד תהיה בנפח 240 מ”ל. לעומת זאת לכל מוצר יש משקל אחר:
למשל, כוס קמח=140 גרם. כוס סוכר= 200 גרם.
היי
אני עושה את העוגה הזו מלא כי היא מאוד טעימה. במקום לערבב אני עושה עם מיקסר. הבעיה היא שהיא תמיד מתפוררת קצת. למה לדעתך?
היי,
שמחה מאד שאהבת את המתכון(:
הסיבות הכי שכיחות לעוגה מתפוררת הן:
אי דיוק בכמויות או שימוש בכוס שאינה כוס מדידה,
שימוש בביצים קטנות,
אפייה על חום גבוה מדי או למשך ארוך קצת יותר מהדרוש.
היי, אפשר להשתמש ביוגורט 3% במקום שמנת? תודה
היי איילה,
אפשר(:
היי אפרת, כל פעם שבא לי לגוון אני פותחת אך ורק כאן! מתכונים מהממים שיוצאים מוצלחים ומקבלים מלאן מחמאות!
יש אפשרות להמיר את הסוכר בתחליף “כמו סוכר”?
היי,
שמחה כל כך שאת נהנית מהמתכונים באתר, תודה על הפרגון(:
אפשר להשתמש בתחליף סוכר.
משתמשת קבועה באתר. תודה רבה!
האם ניתן להקפיא את העוגה ?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר!
אפשר להקפיא את העוגה.
שבוע טוב, הכנתי את העוגה והיא יצאה ממש טעימה אך השוקולד צ’יפס שקעו למטה למרות שעירבתי עם קמח. ( השתמשתי לעוגה בקמח כוסמין 80% ובקמח תופח לעירוב עם השוקולד ציפס)
מה ניתן לעשות בכדי שהשוקולד צ’יפס לא ישקעו?
היי,
שמחה שיצא טעים!
השוקולד צ’יפס כמעט תמיד שוקע בעוגות, ולכן כדאי לפזר בעדינות חצי מהכמות של השוקולד צ’יפס על העוגה ממש לפני האפייה כאשר היא בתבנית.
היי אפרת הכנתי את העוגה שיצאה מאוד טעימה אבל נראה שמשהו השתבש:
1. אכן הפכתי את העוגה אחרי שלוש שעות ובמקום לקבל את הדבר היפה שיש בתמונה שלך קיבלתי שכבה חומה של שוקולד שנראת כאילו שרופה (למרות שממש לא אלא זה השוקולד ציפס שנמס).. נראה ממש לא אסטתי שהפכתי אותה בחזרה. יש לך מושג למה זה קרה?
2.בניגוד לתמונה היפה שלך כשחתכתי את העוגה לא היה בה ולו שוקוצ’יפ בודד אחד.. הייתה כולה חלקה ואז שכבת השוקולד למטה, יש לך מושג מה השתבש? השתמשתי בשוקולד צ’יפס של מיימונס – יש מצב שהבעיה בזה?
3. העוגה יוצאת ממש קרה מהמקרר וחימום במיקרו הורס את הטעם.. כמה זמן לפני ההגשה היית ממליצה להוציא אותה מהמקרר?
שוב העוגה יצאה ממש טעימה פשוט רוצה להשתפר לפעם הבאה..
תודה
היי,
1. האם ערבבת את השוקולד צ’יפס היטב עם הקמח? דייקת בכמויות כל המרכיבים עם כוס מדידה? הבלילה לא יצאה נוזלית מדי?
2. האם לאחר שהעוגה הייתה בתבנית פיזרת את השוקולד צ’יפס מעליה ממש בעדינות מבלי להשקיע אותם בתוך התערובת?
3. מומלץ להוציא מהמקרר כשעה-שעתיים לפני ההגשה כדי שתהיה בטמפ’ החדר.
תודה על המענה!
אזכור להוציא את העוגה מהמקרר מראש..
לגבי השוקולד ציפס עשיתי הכל פיקס ועדיין הכל שקע למטה..ומילא ששקע ואין שוקולד ציפס בתוך העוגה אהל הלמטה נמס ושכבת השוקולד החומה נראת כמשהו שרוף.. אולי יש לך רעיון למה אפשר לעשות אחרת פעם הבאה?
אגב הכנתי את העוגה העברתי לתבנית אינגלי קייק ולא הכנסתי ישר לתנור אלא רק אחרי משהו כמו רבע שעה.. את השוקולד ציפס מעל פיזרתי כחמש דקות לפני התנור.. יכול להיות שזה בגלל שלא הכנסתי ישר?
בגלל שהשוקולד צ’יפס שקע למטה נהייתה השכבה שנראית שרופה, אבל היא בעצם שוקולד שהתאחד…
מניסיוני, אם מקפידים לפזר את השוקולד צ’יפס ממש מבלי שישקעו בתוך התערובת הם נשארים למעלה ולא שוקעים.
בנוסף, יתכן שהשהיית העוגה גרמה לשוקולד צ’יפס שכבר בתוך התערובת לשקוע יותר כלפי מטה.
היי אפרת, תודה על המתכון!
כמה שאלות של בשלנית מתחילה:
1. ביצים – יש לי לארג’, זה בסדר? צריך לשנות משהו ברכיבים?
2. מיץ תפוזים – אפשר של פריגת משקה קל או שעדיף סחוט טבעי
3. השוקולד ציפס – יש לי מריר ויש לי חלבי – יש עדיפות למה לשים?
המון תודה
היי,
1. זה בסדר
2. אני תמיד מעדיפה מיץ טבעי
3. תלוי בטעם האישי- אצלי למשל אוהבים יותר שוקולד חלב…
בהצלחה!
תודה על התשובות!
עוד כמה שאלות:
1. את הביצים והסוכר מערבבים עם מטרפה.אחרי שמוסיפים את השמן והשמנת ותמצית הוניל והמיץ תפוזים ממשיכים לערבב עם מטרפה או שכבר עם כף?
2. לא הבנתי כל כך למה הכוונה להגיש את העוגה הפוכה – שהצד העליון יהפוך לתחתון וההפך? אשמח להכוונה כמה זמן בערך לוקח עד שהעוגה מתקררת ואפשר להפוך אותה?
3. כמה זמן ואיפה שומרים את העוגה?
המון תודה
היי,
1. יש לטרוף קודם כל את הביצים והסוכר היטב, לאחר מכן אפשר להוסיף את שאר המרכיבים לפי הסדר ולערבב עם כף.
2. הבנת נכון, זה בגלל שהשוקולד צ’יפס שוקע למטה, וכשהופכים את העוגה (בזהירות רבה😊) השוקולד מתקבל בצד העליון. ממליצה לחכות לא פחות מ-3 שעות לקירור מוחלט של העוגה.
3. מומלץ לשמור את העוגה עטופה לחלוטין במקרר עד 5-7 ימים.
תודה על מתכונים מעולים כתמיד.
שמחה שאהבת את המתכונים❤
יצא מעולה!!
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף🌺
היי ותודה ממש על המתכונים האלופים שלך
רציתי לשאול יש תחליף לשוקולד צ’יפס?
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר לשים אגוזים קצוצים מכל סוג, או נטיפי חמאת בוטנים או אפילו צימוקים אם אוהבים.
ראשית, כרגיל אין עלייך! מתכונים מעולים וקלים.
שאלתי- האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא? או קמח שקדים?
תודה מראש.
היי אודיה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להשתמש בקמח כוסמין אך רצוי שיהיה 50% או 80% ולא מלא, כי המרקם עשוי להיות דחוס וכבד יותר.
לגבי קמח שקדים- זה כבר תחליף לקמח ללא גלוטן, לכן התוצאה תהיה שונה.
היי אפרת,
אם אני מכפילה את הכמות בשתיים, המרקם לא יפגע?
תודה ויום טוב.
היי,
אין בעיה להכפיל כמויות פי 2🙂
יש איך להמיר את העוגה לפרווה??
אפשר להשתמש במעדן סויה. אני מניחה שאפשר גם לשים חצי כוס שמנת צמחית.
יש אפשרות להכין את העוגה בגרסה פרווה?
היי,
אפשר להשתמש במעדן סויה. אני מניחה שאפשר גם לשים חצי כוס שמנת צמחית.
היי
2 שאלות
1. האם אפשר קמח תופח במקום קמח רגיל עם אבקת אפיה?
האם אפשר להחליף את השמנת החמוצה בשמנת מתוקה?
היי,
1. אפשר
2. המרקם עשוי להשתנות מעט אבל אפשר(:
היי, האם העוגה הזו יכולה להישאר מחוץ למקרר יומיים/שלושה? כי היא טעימה כשהיא לא קרה
היי,
לא מומלץ לשמור מחוץ למקרר למשך יותר מיום אחד. אפשר פשוט להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה כדי שהעוגה תהיה בטמפ’ החדר.