זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

מס’ מנות: 35 דקות

סוג: חלבי

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

2 ביצים M

חצי כוס (100 ג’) סוכר

חצי כוס (120 מ”ל) שמן

מיכל (200 ג’) שמנת חמוצה 15%

חצי כפית תמצית וניל

2 כפות מיץ תפוזים (או מים)

כוס (140 ג’) קמח לבן

כפית (5 ג’) אבקת אפיה

שליש כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה

שליש כוס שוקולד צ’יפס + כפית שטוחה קמח

*לפיזור מעל: 2 כפות שוקולד צ’יפס

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-בעזרת מטרפה ידנית מערבבים בקערה: ביצים עם סוכר. מוסיפים שמן, שמנת חמוצה, תמצית וניל, מיץ תפוזים ומערבבים.

-בקערה קטנה נפרדת מערבבים קמח לבן, אבקת אפיה וסודה לשתיה. מוסיפים לתערובת הרטובים ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים (יש להימנע מערבוב יתר שעלול לפגוע במרקם העוגה).

-ממלאים שליש כוס בשוקולד צ’יפס ומערבבים עם כפית שטוחה קמח. מוסיפים לתערובת ומערבבים קלות.

-יוצקים את הבלילה לתבנית, מפזרים מעל 2 כפות שוקולד צ’יפס ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש לגמרי.

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל
טיפים והערות

*בגלל שהשוקולד צ’יפס נוטה לשקוע במהלך האפיה מומלץ להגיש את העוגה הפוכה. יש להפוך אותה רק לאחר שהתקררה לגמרי.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תבשיל תפוחי אדמה וערמוניםתבשיל תפוחי אדמה וערמונים
תבשיל טופו וירקות בקארי תבשיל טופו וירקות בקארי
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
אלה (03:35 26.01.2022)

היי אפרת, תודה על המתכון!
כמה שאלות של בשלנית מתחילה:
1. ביצים – יש לי לארג’, זה בסדר? צריך לשנות משהו ברכיבים?
2. מיץ תפוזים – אפשר של פריגת משקה קל או שעדיף סחוט טבעי
3. השוקולד ציפס – יש לי מריר ויש לי חלבי – יש עדיפות למה לשים?
המון תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:31 26.01.2022)

היי,
1. זה בסדר
2. אני תמיד מעדיפה מיץ טבעי
3. תלוי בטעם האישי- אצלי למשל אוהבים יותר שוקולד חלב…
בהצלחה!

avatar
אלה (20:09 26.01.2022)

תודה על התשובות!
עוד כמה שאלות:
1. את הביצים והסוכר מערבבים עם מטרפה.אחרי שמוסיפים את השמן והשמנת ותמצית הוניל והמיץ תפוזים ממשיכים לערבב עם מטרפה או שכבר עם כף?
2. לא הבנתי כל כך למה הכוונה להגיש את העוגה הפוכה – שהצד העליון יהפוך לתחתון וההפך? אשמח להכוונה כמה זמן בערך לוקח עד שהעוגה מתקררת ואפשר להפוך אותה?
3. כמה זמן ואיפה שומרים את העוגה?
המון תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:47 26.01.2022)

היי,
1. יש לטרוף קודם כל את הביצים והסוכר היטב, לאחר מכן אפשר להוסיף את שאר המרכיבים לפי הסדר ולערבב עם כף.
2. הבנת נכון, זה בגלל שהשוקולד צ’יפס שוקע למטה, וכשהופכים את העוגה (בזהירות רבה😊) השוקולד מתקבל בצד העליון. ממליצה לחכות לא פחות מ-3 שעות לקירור מוחלט של העוגה.
3. מומלץ לשמור את העוגה עטופה לחלוטין במקרר עד 5-7 ימים.

avatar
אסתר (22:01 3.01.2022)

תודה על מתכונים מעולים כתמיד.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:33 3.01.2022)

שמחה שאהבת את המתכונים❤

avatar
מילי (21:18 12.12.2021)

יצא מעולה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:12 12.12.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף🌺

avatar
חביבה (12:30 10.12.2021)

היי ותודה ממש על המתכונים האלופים שלך
רציתי לשאול יש תחליף לשוקולד צ’יפס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:48 10.12.2021)

שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר לשים אגוזים קצוצים מכל סוג, או נטיפי חמאת בוטנים או אפילו צימוקים אם אוהבים.

avatar
אודיה (08:37 10.12.2021)

ראשית, כרגיל אין עלייך! מתכונים מעולים וקלים.
שאלתי- האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא? או קמח שקדים?
תודה מראש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:11 10.12.2021)

היי אודיה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להשתמש בקמח כוסמין אך רצוי שיהיה 50% או 80% ולא מלא, כי המרקם עשוי להיות דחוס וכבד יותר.
לגבי קמח שקדים- זה כבר תחליף לקמח ללא גלוטן, לכן התוצאה תהיה שונה.

avatar
מרים (11:03 9.12.2021)

היי אפרת,
אם אני מכפילה את הכמות בשתיים, המרקם לא יפגע?
תודה ויום טוב.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:23 9.12.2021)

היי,
אין בעיה להכפיל כמויות פי 2🙂

avatar
אסתי (09:58 9.12.2021)

יש איך להמיר את העוגה לפרווה??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:10 9.12.2021)

אפשר להשתמש במעדן סויה. אני מניחה שאפשר גם לשים חצי כוס שמנת צמחית.

avatar
אדר (09:58 9.12.2021)

יש אפשרות להכין את העוגה בגרסה פרווה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:09 9.12.2021)

היי,
אפשר להשתמש במעדן סויה. אני מניחה שאפשר גם לשים חצי כוס שמנת צמחית.

avatar
מיכל (20:19 8.12.2021)

היי
2 שאלות
1. האם אפשר קמח תופח במקום קמח רגיל עם אבקת אפיה?
האם אפשר להחליף את השמנת החמוצה בשמנת מתוקה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:43 8.12.2021)

היי,
1. אפשר
2. המרקם עשוי להשתנות מעט אבל אפשר(:

avatar
מיכל (15:20 8.12.2021)

היי, האם העוגה הזו יכולה להישאר מחוץ למקרר יומיים/שלושה? כי היא טעימה כשהיא לא קרה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:05 8.12.2021)

היי,
לא מומלץ לשמור מחוץ למקרר למשך יותר מיום אחד. אפשר פשוט להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה כדי שהעוגה תהיה בטמפ’ החדר.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות