זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: חלבי
רכיבים
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שליש (66 ג’) כוס שמן זית (רצוי לא בטעם חזק או מודגש)
כפית קליפת לימון מגורדת (לא חובה)
חצי מיכל יוגורט (100 מ”ל)
רבע כוס (60 מ”ל) לימונדה (לערבב חצי לימון סחוט עם מים)
כוס (140 ג’) קמח לבן
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בקערית את הקמח עם אבקת אפיה ואבקת סודה לשתיה.
-בקערה נפרדת מערבבים בעזרת מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן זית, גרידת לימון, יוגורט ולימונדה ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית |
- עוגה ללא אפייה
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
אפרת יקרה, מתכון נהדר. קל ומוצלח כל כך. הכנתי אתמול עם שמן זית רגיל וגרידה של לימון שלם (הוספתי קמצוץ של מלח, הל וטיפת וניל). יצא נפלא. הכנתי את השנייה היום עם שמן אבוקדו בשביל טעם ניטרלי כי הוספתי נענע לפי הרעיון במכון אחר שלך לעוגת לימון. יצא פשוט מושלם. אורירי עם מתיקות מעודנת וטעמים נפלאים של המנטה והלימון (גם כאן שמתי גרידת לימון מלימון שלם ומיץ מלימון שלם במקום להוסיף מים) מזל שהאורחים בדרך, אחרת הייתי אוכלת חצי עוגה לבד.
נראה מעולה!
שמחה שאהבת את המתכון❤️
שלום אופרת מה שלומך תודה על המתכונים הנהדרים אפשר לשאול האם משנה אם השתמשתי באבקת אפייה במקום סודה לשתייה או אותו דבר או מי יותר טוב לפי הנסיון שלך ממש אשמח שתעני לי מודה לך הרבה
היי
כן, זה משנה.יש להשתמש במה שכתוב במתכון כי האפקט של סודה לשתייה שונה משל אבקת אפייה.
אפרת היקרה האם אפשר במקום קמח לבן, קמח כוסמין\שקדים?
היי
אפשר קמח כוסמין אבל המרקם יהיה מעט יותר דחוס.
תודה רבה על המענה המהיר ושבת שלום
האם ניתן להפוך את העוגה לפרווה? (עם חלב סויה לדוגמה) תודה.
אפשר לשים 100 מל מעדן סויה או חלב סויה, הטעם והמרקם מעט ישתנו.