שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות

סוג: חלבי/ פרווה

2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית בגודל 22X30

מצרכים:

4 ביצים

3/4 כוס (150 ג’) שמן

כוס (200 ג’) סוכר

כוס (240 מ”ל) חלב

2 כוסות קמח תופח

4 כפות מלאות ממרח נוטלה (או כל ממרח שוקולד אחר)

4 כפות מלאות (40 ג’)  אגוזים טחונים

לזילוף מעל: 2 כפות מלאות ממרח שוקולד + 2 כפות מים

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית בגודל 22X30.

-מערבבים במיקסר או במטרפה ידנית את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן וחלב ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.

-מעבירים מחצית מהבלילה לקערה נפרדת. למחצית מהבלילה מוסיפים 4 כפות ממרח שוקולד ומערבבים לתערובת שוקולדית חלקה.

-יוצקים לתבנית המשומנת את הבלילה השוקולדית. מעל מפזרים אגוזים טחונים ויוצקים מעל את הבלילה הבהירה. בעזרת קיסם מערבבים את התערובת תוך יצירת דוגמאות של שיש.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 25-30 דקות (תבנית אינגליש קייק) או 35-40 דקות (תבנית מלבנית), עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-מערבבים בקערית 2 כפות מלאות ממרח שוקולד עם 2 כפות מים עד לתערובת נוזלית. שמים בשקית אוכל, גוזרים פתח קטנטן בקצה השקית ומזלפים פסים מעל העוגה.

הערה: לגרסה פרווה ניתן להמיר את החלב בחלב סויה או מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה ולהשתמש בממרח שוקולד פרווה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז עם כרובית
בולונז טונה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רעות (14:45 24.09.2021)

יצא מוש!

מתכונים ב-10 דקות (15:19 24.09.2021)

איזה כיף(: נראה מושלם!

יעל (15:50 20.09.2021)

עוד עוגה מוצלחת וממש טעימה מהאתר שלך. (הכנתי מחצי כמות)
חג שמח

מתכונים ב-10 דקות (17:15 20.09.2021)

נראה מעולה ממש! שמחה שאהבת את המתכון(:
חג שמח😊

יפעת (21:06 14.06.2021)

היי, האם ממרח בוטנים הולך?

מתכונים ב-10 דקות (22:03 14.06.2021)

היי יפעת,
כן, אמור לצאת מצוין:)

אורלי (09:00 9.06.2021)

אפיתי אתמול את העוגה
תודה רבה טעים מאוד וקל להכנה

מתכונים ב-10 דקות (09:13 9.06.2021)

נראה מעולה! תודה על השיתוף😊

Tzofit (15:17 18.03.2021)

ממש עכשיו הכנתי אותן.
אני צריכה אותן למחר בבוקר, האם להשאיר אותן במקרר לאחר שהן מתקררות עד מחר בבוקר? בגלל החלב והממרח או אפשרי בחוץ?

מתכונים ב-10 דקות (18:14 18.03.2021)

כדאי במקרר מכוסה:)

Tzofit (15:14 18.03.2021)

מתכון קליל ביותר!
העוגות יצאו נדיררר, שידרגתי אותן אפילו המקום אגוזים טחונים שלא היה לי בבית, טחנתי פקאנים מסוכרים קצת ושמתי😍..וניל הבלילה הבהירה פיזרתי ממש בקטנה שברי עוגיות אוריאו..משדרג פלאים
תודההה:)

מתכונים ב-10 דקות (18:14 18.03.2021)

שדרוג מעולה, תודה!🌺

שרון (19:12 22.02.2021)

הבת שלי הכינה,עוגה ראשונה בחייה, יצא מצוין ומלא לחות

מתכונים ב-10 דקות (19:21 22.02.2021)

איזה כיף לשמוע:) תודה שרון

שרית (15:05 4.02.2021)

היי אפרת,

רוצה עוגה אחת ואין לי תבנית מלבנית כרגע.
לאיזה גודל של תבנית עגולה אוכל להתאים במקום והאם אותה כמות מצרכים בדיוק?
אותו זמן אפייה?

המון תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:04 4.02.2021)

היי שרית,
אפשר להכין מחצית מהכמויות באינגליש קייק או בתבנית עגולה בקוטר 20.
אפשר גם בתבנית מאפינס (זה יוצא 10-12 מאפינס).
זמן אפיה 30 דקות. אם זה מאפינס זה יוצא 15-20 דקות.

שרית (05:50 5.02.2021)

המון תודה.

אפיתי בתבנית קוגלהוף 20.
השתמשתי בממרח קינדר מחנויות אפייה.
הגדלתי טיפה סוכר ואגוזים.
יצא מעולה, כמו תמיד. קל להכנה.
המון תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:12 5.02.2021)

מהמם 😍
תודה שחזרת לעדכן!

אושרית (18:39 6.01.2021)

היי אפרת, אני רוצה שזה יהיה עוגה פרווה , האם עדיף להשתמש במיץ סחוט או עדיף חלב סויה לדעתך ?
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (19:28 6.01.2021)

לגרסה פרווה ניתן להמיר את החלב בחלב סויה או מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה ולהשתמש בממרח שוקולד פרווה.
תלוי מה את אוהבת יותר 🙂 זה לא משנה

מירי (02:38 27.12.2020)

היי, האם אפשר להחליף את החלב בחלב שיבולת שועל? כמה זה ישפיע על הטעם או המרקם?

מתכונים ב-10 דקות (10:03 27.12.2020)

לא ניסיתי להשתמש בחלב שיבולת שועל בעוגה בחושה, יודעת שיש לחלב טעם דומיננטי- אם את מתחברת אז אפשרי בהחלט 🙂
אם הכיוון הוא להפוך את העוגה לפרווה תוכלי להשתמש במיץ תפוזים או להמיר במים

רעות (09:39 15.10.2020)

היי…רציתי לשאול אם החלב צריך להיות חם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:41 15.10.2020)

לא.

טניה (14:05 27.09.2020)

כמו בכל פעם, המתכון שלך לא אכזב. אליפות!
תודה, תודה ושוב תודה! הולכת לחפש עוד מתכונים שלא ניסיתי )))

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:30 29.09.2020)

תודה טניה 🙂

אורית (14:33 7.07.2020)

היי אפרת אשמח לדעת אם אפשר להחליף את הקמח בקמח רגיל ולהוסיף שתי כפיות אבקת סוכר
תודה אורית

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:46 7.07.2020)

אפשר לערבב 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.

ליאת (12:37 2.07.2020)

אם אני רוצה להשתמש בסוכר חום, כמה צריך לשים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:35 2.07.2020)

כוס.

ליאת (09:28 3.07.2020)

תודה לך. אין על המתכונים שלך!!

ספיר (15:04 28.06.2020)

היי, האם השימוש במיקסר מיועד רק לצורך ערבוב הביצים עם הסוכר? ולאחר מכן פשוט לערבב את שאר המצרכים עם כף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:07 28.06.2020)

אפשר לערבב את כל החומרים עם המיקסר.

Serk-alem Akal (23:45 25.06.2020)

העוגה יצאה טעימה בטירוף! רק שנבקעה לי באמצע קצת…(מה יכולה להיות הסיבה חוץ מטמפ׳ גבוהה של התנור?)

חוץ מזה, רציתי לומר שאני אוהבת מאוד את האתר שלך. כל דבר שאני רוצה להכין, אני פונה קודם לכאן. המתכונים ברורים, קלים ואף פעם לא מאכזבים.
תודה רבה לך על האתר הנפלא!

Serk-alem Akal (23:48 25.06.2020)

ועוד דבר, היא יצאה לא אחידה בגובה- נמוכה בצדדים וגבוהה מאוד באמצע. מה הסיבה לכך?

תודה רבה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:30 26.06.2020)

היי,
קודם כל העוגה נראית מעולה (למרות הבדלי הגובה) 🙂
שימי לב שגם בעוגה שאני הכנתי העוגה קצת נמוכה בצדדים וגבוהה יותר במרכז.
השתמשת בקמח תופח או שערבבת קמח עם אבקת אפיה? כי לפעמים ערבוב לא מספיק טוב של קמח עם אבקת אפיה עלול לגרום לזה.

Serk-alem Akal (09:46 26.06.2020)

השתמשתי בקמח תופח (:

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:44 26.06.2020)

אז להבא כדאי לנסות לאפות ב170 מעלות במקום 180.

Serk-alem Akal (11:22 26.06.2020)

אנסה. תודה רבה! 🙏🏼🌸

אולה (10:19 18.06.2020)

פשוט מתכוניםם מדהימים!!
תודה תודה תודה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:52 18.06.2020)

מהמם 😍
תודה על השיתוף!

נעה (16:52 17.06.2020)

יצא מושלם ואוורירי
תודה לך

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:48 17.06.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה נעה

נעה (20:19 3.06.2020)

האם אפשר להקפיא את העוגה?
לכמה ימים היא נשמרת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:17 3.06.2020)

העוגה נשמרת טריה 2-3 ימים.
אפשר להקפיא אותה.

תהילה (09:29 23.05.2020)

יצא נפלא כמו כל המתכונים שלך! תודה 😄

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:59 23.05.2020)

מהמם 🙂
תודה על השיתוף!

שני (06:55 22.05.2020)

אפשר לוותר על האגוזים לגמרי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:50 22.05.2020)

כן.

אילה (18:09 28.04.2020)

אין כמוך!!! תודה רבה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:17 28.04.2020)

מהמם 😍
תודה אילה

נ.ג (16:53 14.03.2020)

הבלילה נוזלית מאד, הכנתי חצי כמות בתבנית אינגליש אחת ולקח לה 45 דקות. חוץ מזה יצאה רכה ומושלמת וזה העיקר!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:00 14.03.2020)

באיזה כוס השתמשת?

נ.ג (17:58 15.03.2020)

רגילה. זכוכית. אולי שמתי יותר מדי שמן כי אני תמיד מתקשה בחישוב חצי של 3/4

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:52 16.03.2020)

מוזר כי הבלילה לא אמורה לצאת כל כך דלילה אלא אם כן הכוס שהשתמשת בה קטנה בנפח מהכוס שאני משתמשת בה.

פאולינה (12:36 14.03.2020)

היי בימקום אגוזים אפשר להישתמש בלוטוס ואני ישבור אותם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:22 14.03.2020)

כן אפשר.

דלית (21:42 23.02.2020)

היי אפרת, אפשר להחליף את החלב בחלב סויה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:16 24.02.2020)

כן.

Vered (20:45 17.02.2020)

יש לי ביצים בגודל M.
בכמה ביצים להשתמש?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:22 17.02.2020)

4 ביצים.

Nofar Eliyahu (20:36 12.02.2020)

היי,
האם השתמשת בביצים גודל M או L?
תודה:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:48 12.02.2020)

לא משנה, שימי מה שיש לך.

ענבל (22:03 3.02.2020)

מתכון מעולה! קיבלתי המון מחמאות!
אני הוספתי כציפוי 1 שמנת מתוקה ו100 גרם שוקולד מריר.. שידרג מאוד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:35 4.02.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ענבל ויום מקסים

הילה (13:21 17.01.2020)

האם אפשר להשתמש בכוסות מדידה של איקאה במקום כוס הזכוכית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:27 17.01.2020)

אם הכוס בנפח 240 מ”ל אז כן.

רונה (10:01 17.01.2020)

אני רוצה להכין בתבניות מאפינס אישיות- כמה זמן צריך לאפות בתנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:40 17.01.2020)

15-20 דקות.

שר (13:47 27.12.2019)

אפשר לשים במקום חלב מים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:53 27.12.2019)

עדיף מיץ תפוזים אבל אם אין אפשר לשים מים.

יעל (19:55 12.12.2019)

אני חדשה בעסק האפיה רצתי לשאול כמה זמן צריך לערבב את התערובת כדי שהעוגה לא תיהיה דחוסה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 12.12.2019)

כמה שפחות. כדאי להשתמש במטרפה ידנית או במיקסר ידני, כך הערבוב יהיה קצר יותר.

יעל (19:47 12.12.2019)

שלום רציתי לדעת עם אפשר למרוח מעל העוגה ממרח לוטוס במקום נוטלה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 12.12.2019)

כן אפשר.

ענת (12:03 10.09.2019)

שלום
ראיתי באחת התגובות שאפשר להכין עם קמח כוסמין. האם אפשר להכין את העוגה עם קמח כוסמין מלא?
אם כן – מה הכמות, כמה אבקת אפייה להוסיף והאם צריך להוסיף נוזלים?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:22 10.09.2019)

אפשר להמיר ב-2 כוסות קמח כוסמין + 2 כפיות אבקת אפיה.
אם זה קמח כוסמין מלא, זה עלול לצאת במרקם קצת דחוס.

בת אל (12:47 12.08.2019)

מתכון מהמם ! עשיתי בתבנית מלבנית ומשום מה נפתח לי כמו פס באמצע העוגה שכל האמצע שלה לא נאפה. מה הסיבה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:51 12.08.2019)

זה יכול לקרות בגלל טמפ’ גבוהה מידי (אולי התנור שלך חזק יחסית). בכל אופן יש להמשיך לאפות עד שהאמצע נאפה. יש לבדוק עם קיסם מכמה מקומות במרכז העוגה לפני שמוציאים אותה מהתנור.

אירה (18:06 7.08.2019)

היי, אפשר כמויות ל3 עוגות? פשוט להכפיל ב1.5 את על המרכיבים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:55 8.08.2019)

5 ביצים גדולות
כוס ורבע שמן
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי חלב
3 כוסות קמח תופח
6 כפות מלאות ממרח נוטלה (או כל ממרח שוקולד אחר)
6 כפות מלאות (40 ג’) אגוזים טחונים
לזילוף מעל: 3 כפות מלאות ממרח שוקולד + 3 כפות מים
*מומלץ להשתמש במיקסר ידני.

שיר (15:05 13.06.2019)

היי אפרת,
יש אפשרות לוותר על האגוזים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:02 13.06.2019)

אפשר לוותר על האגוזים.

אמונה ג' (18:21 11.06.2019)

הכנתי את העוגה לסעודה בשרית של שבועות והיא יצאה טעימה ביותר, מדוייקת בטעמים (אפילו שהחלפתי כף אחת של נוטלה בכף ממרח תמרים. לא הרגישו בהבדל). תודה רבה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:28 11.06.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!

עדי (16:30 25.05.2019)

עוגה מדהימה העוגה הכי אהובה עלינו בבית טעם מעולה שעושה חשק לעוד ..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:12 26.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂

אילה (22:21 21.05.2019)

היי אפרת !
יצא מושלם תודה רבה על האתר הנפלא!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:23 21.05.2019)

נראה מהמם 😍
תודה אילה

אורנה (12:01 18.05.2019)

הי אפרת. הכנתי את העוגה לשבת. ערבבתי עם מטרפה ידנית ואפיתי בסיר פלא. עם נוטלה ובלי אגוזים. העוגה יצאה טעימה אך דחוסה. במה טעיתי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:20 18.05.2019)

היי אורנה,
כמה זמן ערבבת לאחר שהוספת את הקמח? כי ערבוב יתר עלול לגרום לעוגה לצאת דחוסה.

שרון אלון (18:45 4.04.2019)

היי אפרת, אני קבועה באתר שלך אז חייבת קודם להגיד תודה על המתכונים המוצלחים, ההסבר המפורט על כל מתכון והסבלנות לענות על שאלות.
עוד שאלה:) אני עכשיו הכנתי את העוגה ואני צריכה להביא אותה מחר לגן של הילדה, איפה לשמור אותה עד אז?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:23 4.04.2019)

היי שרון 🙂
תשמרי מחוץ למקרר. יש לעטוף היטב בניילון נצמד או נייר כסף.

יונית (10:09 15.03.2019)

היי, ניתן להחליף את הקמח התופח לקמח ללא גלוטן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:32 15.03.2019)

אם זה קמח תמי או כרגיל אז אני מניחה שאפשר לשים 2 כוסות ושקית אבקת אפיה.

דורית (13:38 5.03.2019)

היי אפרת
הכנתי בתבנית מלבנית ויצא מושלם.
את יכולה בבקשה לתת לי כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת?
בתודה מראש
😍

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:30 5.03.2019)

היי דורית,
כמויות לתבנית אינגליש קייק:
2 ביצים
שליש כוס שמן
חצי כוס סוכר
חצי כוס חלב
כוס קמח תופח
2 כפות מלאות ממרח נוטלה (או כל ממרח שוקולד אחר)
2 כפות מלאות אגוזים טחונים
לזילוף מעל: כף מלאה ממרח שוקולד + כף מים

דורית (15:14 1.03.2019)

היי אפרת

הכנתי עכשיו לשבת. עוגה מצויינת! אוורירית, רכה וטעימה.
למרות ששמתי 3/4 כוס סוכר ולא כוס היא יצאה מתוקה ומופלאה.
תודה ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:38 1.03.2019)

תודה שחזרת לעדכן!
שבת שלום 💜

יעל (20:39 28.02.2019)

אפרת היקרה
אני רוצה להכין את העוגה הזאת אך אין לי ממרח שוקולד.
אני רוצה להכין “ממרח” משוקולד מריר.
כיצד את ממליצה לי לעשות זאת?
וגם, האם הכרחי אגוזים טחונים?
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (06:21 1.03.2019)

היי יעל,
אפשר פשוט להמיס 75 גרם שוקולד מריר עם 2 כפות שמן.
אפשר לוותר על האגוזים.

פנינה (09:38 7.02.2019)

שלום אפרת, רוצה לנסות עוגה זו למחר. הממרח צריך להיות נוזלי? תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:56 7.02.2019)

לא חייב להיות ממש נוזלי.

הילה (18:27 13.01.2019)

היי, אפשר להכין את העוגה לדעתך ללא סוכר? עם תחליף נוזלי של סוכרזית? (אין לי כמו סוכר)
יש לך עוגה בחושה אחרת שלא צריך להקציף את הביצים עם סוכר ועדיין תצא אוורירית?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:54 14.01.2019)

היי הילה,
אני חושבת שאפשר.
אני ממליצה על עוגת שיש.

נועה (15:53 11.01.2019)

האם אפשר שמנת במקום חלב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:11 11.01.2019)

כן אפשר.

שירן (13:30 25.12.2018)

היי, יש תחליף לאגוזים טחונים ??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:34 25.12.2018)

אפשר להכין בלי האגוזים.

שיר (19:58 6.11.2018)

היי,
האם את יכולה להמיר את המצרכים לתבנית עגולה 26?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 6.11.2018)

היי שיר,
כמויות לתבנית 26:
5 ביצים גדולות
כוס ורבע שמן
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי חלב
3 כוסות קמח תופח
6 כפות מלאות ממרח נוטלה (או כל ממרח שוקולד אחר)
6 כפות מלאות (40 ג’) אגוזים טחונים
לזילוף מעל: 3 כפות מלאות ממרח שוקולד + 3 כפות מים
*מומלץ להשתמש במיקסר ידני.

יסכה (23:03 22.04.2020)

היי אפרת אני ככ\’ מרוצה מהעוגות שלך עשיתי איזה כמה מתכונים שלך יצא ממש טעים תודה:-)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:59 23.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️

ליטל ר (18:27 12.10.2018)

יצא מושלם!! תודה על מתכונים מדהימים אחד אחד!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:11 13.10.2018)

מהמם תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 22.09.2018)

כן אפשר.

דנה (17:10 22.09.2018)

יצא מעולה!!! אכלתי כבר כמה פרוסות 🙂 הפחתתי קצת בכמות הסוכר, שמתי 120 גרם בערך במקום 200 וזה אחלה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:47 22.09.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה על התמונה 🙂

איציק (21:57 21.08.2018)

שלום האם אפשר סוכר חום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:29 22.08.2018)

אפשר אבל קח בחשבון שהוא קצת פחות מתוק מסוכר לבן.

רפי (15:16 22.07.2018)

היי, המתכון נראה טוב…
רציתי לדעת במה אפשרי להחליף את המיץ תפוזים?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:20 22.07.2018)

הכי טעים זה עם מיץ תפוזים או חלב.
אם אין, אפשר לשים מים.

דנה (23:16 19.07.2018)

חחח אם זה לא עולם קטן אז אני לא יודעת מה כן 😉
גם הספר “תרנגול פרסי” של אותה סופרת מצויין.
תודה על מתכונים מצויינים, שבת שלום 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:04 20.07.2018)

ממש עולם קטן 🙂
שבת שלום יקירה

דנה (20:18 19.07.2018)

מתכון מצויין, אפשר גם לשים יוגורט במקום החלב 🙂
אגב, ראיתי כי שם משפחתך הוא סיאצ’י, עכשיו אני באמצע ספר מצויין על משפחה מטהרן, נקרא “מכתבי אהבה מטהרן” שכתבה פרי סני והוא על משפחת סיאצ’י, סיפור אמיתי ומומלץ 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:23 19.07.2018)

היי דנה,
שמחה שיצא טעים.
לגבי הספר, זה ספר של חמי שמתאר את סיפור חייו 🙂

אהובה (23:55 9.07.2018)

שלום אפרת עוגה מאד מוצלחת טעימה מאד עם ריבת חלב וגם עם מלוי שוקולד ללא סוכר. כולם התלהבו.
תודה והצלחה אהובה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:17 10.07.2018)

תודה אהובה 🌷
שמחה שיצא טעים.
יום נפלא!

עמוס (14:57 4.07.2018)

שלום אפרת,
הכנתי העוגה ונצמדתי למתכון כלשונו, מלבד השימוש בסוכר חום בהיר במקום לבן.
לצערי העוגה יצאה דחוסה ו”חונקת” וגם לא מספיק מתוקה. שהתה בתנור 32 דקות.
איפה טעיתי?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:09 4.07.2018)

היי עמוס,
סוכר חום בהיר הוא פחות מתוק מסוכר רגיל ולכן היה כדאי להגדיל את הכמות.
לגבי המרקם הדחוס, יכול להיות שערבבת יותר מידי את הבלילה לאחר הוספת הקמחים?

עמוס (17:38 4.07.2018)

יש מצב שאת צודקת לגבי הערבוב.
לגבי הסוכר, למדתי היום דבר חדש.
תודה רבה,
עמוס

אסתי (09:37 2.07.2018)

תודה לך אפרת התענגתי הבוקר על העוגה העדינה הזאת מלכתחילה הממרח פסק זמן מוצלח ומשדרג

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:15 2.07.2018)

תודה אסתי.
יום נפלא 🌷

אסתי (20:41 1.07.2018)

תודה ניקי יצא מאוד טעים . עדין נפש כזה . הכנתי ממרח פסק זמן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:39 1.07.2018)

אני לא ניקי אבל שמחה שיצא טעים 🙂

אילה (21:55 28.06.2018)

הי, אם אני רוצה פרווה מה אני ישים במקום החלב?
נראה לך אם זה יהיה טעים עם ממרח לוטוס?
וקמח תופח כמה קמח וכמה אבקת אפיה?
תודה רבה ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:28 28.06.2018)

היי אילה,
במקום חלב אפשר לשים מיץ תפוזים.
זה יכול להיות טעים עם לוטוס.
2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.
שבת שלום 🌷

אילנה (15:51 28.06.2018)

הי אפרת,
קודם כל תודה על כל המתכונים המוצלחים
החלטנו לעבור לקמח כוסמין, זה יתאים? הוא לא תופח…
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:54 28.06.2018)

היי אילנה,
אפשר לשים 2 כוסות קמח כוסמין + 2 כפיות אבקת אפיה. יש לערבב אותם קודם בנפרד ורק אז להוסיף לבלילה.

רחמה (10:32 28.06.2018)

תודה על המרשם. למה 2 תבניות איפוא פספסתי אותך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:59 28.06.2018)

הכמות במתכון מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית אחת מלבנית קטנה בגודל 30X22.

רחלי (09:55 28.06.2018)

בוקר טוב!
תודה על המתכון נראה מצוין.
יש אפשרות להכין ללא גלוטן?
אם כן איזה קמח נראה לך ילך כאן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:58 28.06.2018)

היי רחלי,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח כרגיל או תמי ולשים 2 כוסות קמח + 2 כפיות אבקת אפיה.

מרים (08:15 28.06.2018)

שלום, אפרת,
אגוזים קצוצים או אגוזים טחונים?
והאם ניתן לוותר עליהם?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:36 28.06.2018)

היי מרים,
לא משנה. אפשר לשים קצוצים דק או טחונים. אפשר גם לוותר עליהם.
יום מקסים 🙂

בתיה (07:43 28.06.2018)

שלום אפרת ובוקר טוב
אני מאוד נהנת מהאתר
אפשר לעשות אם ממרח חלוה לא קקאו [הבן שלי רגיש ]
והאם טוב מהיום לשבת ?
תודה -ותמשיכי להעלות מתכונים טעימים ושווים כי אין על המתכונים שלך שתמיד יוצאים מוצלחים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:34 28.06.2018)

היי בתיה,
אני מניחה שאפשר להכין עם כל ממרח אחר, רק חשוב שהוא יהיה טעים כי הוא משפיע על הטעם של העוגה. אם יש לך ממרח ריבת חלב זאת גם יכולה להיות אופציה טעימה.
אם יש לך אפשרות להכין מחר אז עדיף. אם לא, אפשר להכין היום (רצוי לקראת הערב), לעטוף היטב ולשמור מחוץ למקרר עד שבת.
יום נפלא

תמר (07:28 28.06.2018)

תודה על המתכון, בהחלט נראה מאוד קל וטעים, הולכת להכין בסופש, אעדכן איך היו התוצאות 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:33 28.06.2018)

מעולה 🙂
יום מקסים

לימור (07:25 28.06.2018)

בוקר טוב אפרת,
האם ניתן להמיר חצי מכמות השמן ברסק תפוחים?

תודה, לימור

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:32 28.06.2018)

היי לימור,
בגדול אפשר להמיר חצי מכמות השמן ברסק תפוחים באותה כמות. חייבת לציין שלא ניסיתי בעוגה הזאת.
אם את מנסה אני ממליצה להתחיל בחצי כוס שמן ורבע כוס רסק תפוחים. אם יוצא מוצלח, פעם הבאה אפשר להגדיל את כמות הרסק.
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.