זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20
מצרכים:
2 ביצים
2/3 כוס (133 ג’) סוכר
חצי כוס (120 מ”ל) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים
2/3 כוס (90 ג’) קמח מצה לעוגות (טחון דק)
רבע כוס (35 ג’) קמח תפו”א
כפית מלאה (6 ג’) אבקת אפיה
כף מלאה (12 ג’) אבקת קקאו/ שוקולית
3 כפות (20 ג’) קוקוס טחון (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה 20.
-מערבבים בקערית את קמח המצות, קמח תפו”א, אבקת אפיה וקוקוס.
-מקציפים בקערה נפרדת את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות. מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים ומערבבים. מוסיפים את תכולת קערת הקמחים ומערבבים קלות עד לתערובת אחידה.
-יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית. למחצית הבלילה שנותרה בקערה מוסיפים כף קקאו או שוקולית ומערבבים עד שהתערובת נצבעת בחום באופן אחיד. יוצקים את התערובת החומה מעל התערובת הבהירה ובעזרת סכין או קיסם יוצרים דוגמאות שיש.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש לגמרי.
הערות:
*בגלל המרקם של קמח המצה העוגה מעט מתפוררת בחיתוך (זה לא נורא כי היא טעימה 🙂 )
*אם מכפילים כמויות מומלץ לאפות ב-2 תבניות קטנות ולא בתבנית אחת גדולה מחשש שהעוגה לא תאפה במלואה, בעיקר במרכז.
- עוגת שכבות שקדים וקצפת |
- סברינה כשרה לפסח |
- עוגת גבינה שיש |
- עוגת קינמון ואגוזים לפסח |
- עוגת פרג ושקדים |
- מאפינס שוקולד לפסח
היי, יש לי תבנית אינגליש בגודל 23 אורך ו 9.7 רוחב, האם הכמות תתאים לתבנית הזו?
היי,
מדובר בתבנית אינגליש קצרה, היא לא מתאימה לכמויות במתכון(:
אהיה כמו כולם כאן כמובן ורודה לך על המתכונים המצוינים שלך! 😊
אשמח לדעת כשמשתמשים בתנור טוסטר אובן עם יכולת טורבו, בעוגות בחושות כמו העוגה הזו ובכללי , האם כדאי להפעיל טורבו?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
לא מומלץ להשתמש בטורבו, גם באפייה בטוסטר אובן.
שלום וחג שמח אפשר להחליף את המיץ תפוזים במים או במשהו דומה
היי,
אפשר להמיר את המיץ בחלב, או לערבב כפית מיץ לימון סחוט עם חצי כוס מים.
חג שמח(:
היי אפשרת,
האם אני יכולה לטחון קמח מצה וזה יהיה כמו קמח דק?
תודה וחג שמח
היי,
אם אין לך אפשרות להשתמש בקמח מצה דק אפשר לטחון קמח מצה.
חג שמח🌺
היי אפרת,
תודה אפיתי את העוגה נורא טעימה.
רק לוודא היא לא אמורה לתפוח הרבה כמו עוגות רגילות נכון?
איזה כיף שיצא טעים(:
העוגה תופחת אבל לא הרבה.
שלום אפרת,
אפשר לעשות את העוגה הזאת בסיר פלא? אם כן, כמה זמן? איזה גודל להבה?
תודה רבה.
היי,
מניחה שאפשר לאפות בלהבה נמוכה כ-45 דקות או עד שהעוגה שחומה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.
היי אפרת, האם ניתן להמיר את אחד המרכיבים בשקדים טחונים? ובאיזו כמות? אני מאוד אוהבת עוגות עם שקדים טחונים. תודה!!
היי ללי,
לא ניסיתי, אבל מניחה שאפשר לשים שליש כוס שקדים טחונים ושליש כוס קמח מצה דק, במקום שתי שליש כוס קמח.😊
היי. עוגה טעימה ממש! אפשר לוותר על הקוקוס?
היי דינה,
אפשר לוותר:)
הי אפרת,
אפשר להמיר את הקקאו בשוקולד מריר מומס? אם כן, כמה קוביות?
תודה רבה!
היי רחלי,
את יכולה לשים רבע חבילת שוקולד- 25 גרם:)
היי אפרתס מה אפשר לשים במקום קמח תפוחי אדמה? אפשר לוותר על זה?
היי יעל,
את יכולה לשים קמח ללא גלוטן או קמח מצה דק😊
בוקר אור אפרת,
יש לך מתכונים לעוגות פסח ללא הקצפה?
תודה רבה לך ושבת שלום!
היי דבי,
מצרפת לך כמה מתכונים ללא הקצפה לפסח:
עוגת קינמון ואגוזים לפסח
עוגת שקדים ושוקולד
בראוניז ללא גלוטן
אצבעות קוקוס
עוגה טעימה ומוצלחת
תודה שושי 🙂
היי אפרת, לא נותן לי להגיב על תשובתך..לגבי עוגת השיש הכשרה
תןדה רבה וחג שמח 💝💝
היי דקלה,
את לוחצת על “השיבו” שבתגובה שלי? כשאת לוחצת זה לא מגיב?
עוגה מצויינת! רכה ונימוכה, מעט מאוד מתפוררת, הכנו פעמיים החג.
שמחה שיצאה טעימה 🙂
תודה לך וחג שמח!
היי אפרת,
תודה על אתר מופלא שמלווה אותי מדי יום 💝
אשמח לדעת כמויות ל2 אינגליש קייק..
לא רציתי להכפיל כמויות אוטומאטית כי לפעמים את משנה את זה.
היי דקלה,
אלה הכמויות:
4 ביצים
כוס ושליש סוכר
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
כוס ושליש קמח מצה לעוגות (טחון דק)
חצי כוס קמח תפו”א
שקית אבקת אפיה
2 כפות מלאות אבקת קקאו/ שוקולית
שליש כוס קוקוס טחון (לא חובה)
חג שמח 🌺
היי אפרת
הכנתי את העוגה על פי ההוראות ועל פי החומרים
יצאה טעימה אך מתפוררת מאוד
רציתי לשאול אם כל עוגה עם קמח מצה תתפורר?
כי עוגיות ולביבות לא התפוררו)
וגם אם אכניס את הבצק למקפיא כמו בעוגיות הסילאן לפסח האם זה יעזור נגד ההתפוררות?ולהתיצבות העוגה אחרי האפייה?
תודה וחג שמח
כן. עוגות עם קמח מצה מתפוררות.
לא מומלץ להכניס למקפיא תערובת של עוגות. יש לאפות אותן מיד לאחר ההכנה כי חומרי ההתפחה מתחילים לעבוד מיד כשמערבבים אותם עם נוזלים.
חג שמח 🌺
הכנתי בלי הקקאו. יצא מצוין, בעיקר מבחינת המרקם – רך ועסיסי. אגב הגדלתי פי אחד וחצי והכנתי בתבנית 24 והעוגה לא שקעה. תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה סגלית
הי,
אם אין לי אבקת אפיה אפשר לשים סודה לשתיה במקום? וכמה?
לא בטוחה שהעוגה תתפח כמו שצריך עם אבקת סודה לשתיה.
היי
רציתי לשאול אפשרי להשתמש עם קמח מצה רגיל במקום הדק או עם קונפלור כתחליף או להוסיף קצת יותר מקמח התפו\”א והעוגה תישאר במרקם טוב? תודה וחג שמח.
אפשר להכין גם עם קמח מצה רגיל (אין שינוי בכמות) פשוט המרקם יהיה יותר גרגירי ומתפורר.
היי אפרת.
אני יכולה להשתמש בתבנית מרובעת 20×15 ?
תודה
כן.
חג שמח 🌺
אפשר להמיר את הביצים במתכון לרסק תפוחים ?
האם זה אפשרי בכל העוגות שלך הכשרות לפסח המכילות 2 ביצים ?
טבעונית
לא ניסיתי להכין עם רסק תפוחים אבל אני משערת שזה ייצא במרקם קצת “כבד” בגלל שהקמחים עצמם כבדים.
היי (: האתר מעולה!
במה את ממליצה להחליף את הביצים?
היי טל,
אני משערת שללא ביצים זה ייצא במרקם קצת “כבד” בגלל שהקמחים עצמם כבדים.
את יכולה לנסות להחליף ביצה אחת בחצי בננה מעוכה + רבע כפית אבקת אפיה.
תודה, האם ניתן להחליף את קמח המצה בקמח כרגיל ללא גלוטן?
לא יודעת איך זה ייצא במתכון הזה מבחינת הנוזלים.
אני חושבת שעדיף להכין את המתכון הזה – עוגת שיש עם קמח כרגיל (יש לערבב 2 כוסות קמח כרגיל + 2 כפיות אבקת אפיה).
תודה
היי אפרת,
האם ניתן להחליף את מיץ התפוזים בשמנת חמוצה? אם כן, מהי הכמות?
תודה ובריאות ובשורות טובות
לא יצא לי להכין עוגה מהקמחים האלה עם שמנת חמוצה כך שאני לא יודעת.
דווקא המיץ מוסיף טעם לעוגה, לא הייתי מוותרת עליו.
המון בריאות 🌺
היי, אפשר להחליף את המיץ בחלב צמחי עם כפית מיץ לימון או חומץ תפוחים למען האווריריות? משתדלת להמנע מסוכר ופחממות..אגב, החלפתי את הקמחים בשקדים ואורז, יצא מופלא!
אני חושבת שאפשר לשים חלב מעורבב עם כף מיץ לימון.
יום נפלא 🌺
היי ותודה על מתכונים מעולים.
אם אכין את העוגה בצורה ידנית ולא במיקסר האם זה ייצא בסדר?
היי אורטל,
הקצפת הביצים במיקסר מעניקה לעוגה מרקם יותר אוורירי. אפשר להכין את העוגה בצורה ידנית, העוגה תהיה במרקם קצת פחות אוורירי.
עוגה מעולה!!מתכון מנצח. לא מרגישים שזו עוגה מקמח מצות. תודה רבה וחג שמח אפרת 🌺🌷
שמחה שיצא טעים 🙂
חג שמח 💗
אפרת חג שמח ומועדים לשמחה.
האתר שלך נפלא,קריא,נהיר.
המתכונים טעימים קלים להכנה , אני נעזרת הרבה באתר שלך ,אתר שאף אתר בישול אחר לא משתווה אליו.
תודה רבה על כל המתכונים הטובים שאת טורחת לעלות , תודה על סבלנותך בהשבת תשובות.
וכן גם עוגת השיש אפיתי על פי המתכון ,העוגה יצאה טעימה מאד.
תודה רבה לך 💗
חג שמח וכל טוב 🌺
שלום,
אין לי בבית קמח דק אלא קמח תופח לאפייה לפסח, של אסם- יכול להתאים? בנוסף יש אפשרות להחליף את הסוכר בתחליף בריא יותר?
היי ליטל,
כשניסיתי להכין את העוגה עם קמח תופח לפסח פחות אהבתי את המרקם אבל מישהי בתגובות רשמה שיצא מוצלח (כנראה שזה עניין של טעם 🙂 ). אם יש לך קמח מצה רגיל גם אפשר פשוט המרקם יהיה יותר גרגירי ומתפורר. במקום קמח תפו”א אפשר לשים קמח תופח לפסח ולהפחית את כמות אבקת האפיה לכפית שטוחה.
לגבי תחליף סוכר, אני חושבת שאפשר לשלב שליש כוס סוכר עם רבע כוס דבש.
חג שמח 🌸
היי, קודם כל תודה על מתכונים מצויינים!
רציתי לדעת, כשאת רושמת להקציף את הסוכר עם הביצים, הכוונה היא שיש להפריד את הביצים?
לא, להקציף אותם בלי להפריד חלבונים וחלמונים.
חג שמח 🌷
האם חייבים להשים קמח מצה דק לעוגות כי אנחנו לא משתמשים איתו לפסח
אתם לא משתמשים בקמח מצה בכלל או בקמח מצה דק?
כתבתי שאלה ובדיוק נתקע לי המחשב.
אם אני לא רואה אותה פה סימן שלא נשלחה?
מקווה שאני לא מטרידה פעמיים.
אני מעונינת להכין את העוגה לילד רגיש לגלוטן יש תחליף לקמח מצות?
תודה רבה ותודה על האתר אני משוגעת עליו השבוע כל השבת ממך!
היי רחלי,
אני ממליצה להכין את עוגת השיש הרגילה ולהמיר את הקמח התופח בקמח “כרגיל” או תמי ולשים 2 כוסות קמח + שקית אבקת אפיה.
אם את רוצה להכין כמות קטנה יותר בתבנית אינגליש קייק אחת אז אלה הכמויות:
2 ביצים
חצי כוס סוכר
שליש כוס שמן
שליש כוס מיץ תפוזים
כוס קמח כרגיל או תמי + כפית אבקת אפיה
כף שטוחה אבקת שוקולית
.
איך הולך אם אופים בסיר הפלא?
אני מיושנת.. אך אין ברירה לא משתמשים בתנור בפסח.
תודה.
אני מניחה שאפשר לאפות בסיר פלא.
תודה רבה על המתכון,
המשפחה אהבה אותו מאוד, והילדים הכינו לבד, ונהנו.
שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה בקי ושבוע נפלא
מ ע ו ל ה !!!
תודה אסתי, שמחה שאהבת 🙂
היה
עשיתי תעוגה 35 דקות 180מעלות והעוגה עדיין לא אפויה מבפנים
מה אפשר לעשות
תודה
היי אודליה,
תמשיכי לאפות עד שזה מוכן. לעוגות שמבוססות על קמח מצות לוקח יותר זמן להאפות מעוגות רגילות.
לא להאמין כמה עוגה פסחית יכולה להיות טעימה!
זו העוגה הראשונה שלי לפסח והיא הולכת להיות עוגת הבית…
שמחה שאהבת את העוגה 🙂
חג שמח!
אפרת שלום,
תודה לך על היכולת לקחת גם כאלה שהם לא ואוו במטבח ולהפוך אותם לכאלה מלידה.
יש לי תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח של אסם 350 גר. תוכלי לתת לי מתכון לזה? קוראסונים? עוגות? עוגיות?
בברכה,
טל
היי טל,
על השקית יש מתכון ללחמניות. ממליצה להכין בדיוק כמו שרשום במתכון, זה יוצא טעים. הבצק יוצא קצת פחות אוורירי מבצק רגיל עם גלוטן לכן המאפים עשויים לצאת קצת “כבדים”.
לעוגיות אפשר לרדד את הבצק (לאחר התפחה ראשונה), למרוח בממרח שוקולד ולגלגל לרולדה. לאחר מכן לחתוך לפרוסות בעובי כ2 ס”מ, לסדר על נייר אפיה, להתפיח כשעה לפחות, להבריש בביצה ולאפות בתנור ב180 מעלות (תנור שחומם מראש) במשך 20-25 דקות, עד להזהבה.
חג שמח 🙂
צהרים טובים,
האם יש תחליף לקמח מצה ועדין כשר לפסח?
היי עינת,
לצערי אני לא מכירה תחליף שייתן תוצאה טובה.
חג שמח 🙂
ערב טוב
אפשר לקבל כמויות לתבנית קפיצית 26
תודה
היי אהובה,
עוגות של פסח אני תמיד ממליצה להכין בכמויות קטנות, מקסימום בתבנית עגולה 24 כי קמח המצות הוא גם ככה “כבד” וככל שמגדילים כמויות העוגה יוצאת פחות אוורירית.
בכל מקרה צירפתי לך כמויות לתבנית 26, לשיקולך 🙂
5 ביצים גדולות
2 כוסות סוכר
כוס ושליש שמן
כוס וחצי מיץ תפוזים
2 כוסות קמח מצה לעוגות (טחון דק)
3/4 כוס קמח תפו”א
3 כפיות מלאות אבקת אפיה
3 כפות מלאות אבקת קקאו/ שוקולית
2/3 כוס קוקוס טחון (לא חובה)
*אם את מחליטה להכין בתבנית 24, יש להכפיל את כל הכמויות שבמתכון ב-2.
היי אפרת, האם חייבים להקציף את הסוכר וביצים עם מיקסר או שאפשר גם עם כף? פשוט אין לי מיקסר לפסח. רוצה לדעת לפני שאקנה את כל המצרכים 🙂 תודה רבה ושבוע טוב!
היי אודליה,
כעקרון בגלל שקמח המצות הוא יחסית קמח “כבד” אז מומלץ להקציף במיקסר כשמכינים עוגות כדי שהעוגה תהיה אוורירית יותר. בכל מקרה אפשר להכין את העוגה גם עם כף.
שבוע נפלא 🙂
תודה רבה 🙂
היי אפרת, רציתי לעדכן שהכנתי היום כמות כפולה (2 תבניות אנגליש קייק) לכבוד שבת קודש, עם כף, וחוץ מקצת חוסר אווריריות, יצאה ממש טעימה! הקפאתי אחת בשביל יום טוב שני. זו פעם ראשונה בחיים שלי שהכנתי עוגה כשרה לפסח ובקושי מרגישים את ההבדל! תודה רבה ושבת שלום 🙂
היי אודליה,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
שבת שלום
מה התחליף לאבקת/קמח תפו״א?
או שאפשר בלי,,, אין לי קורנפלור,,
היי יסמין,
קמח תפו”א אמור לשפר את מרקם העוגה. אני מניחה שאת יכולה להכין גם בלעדיו ולשים רק קמח מצה אבל כדאי שזה יהיה קמח מצה לעוגות טחון דק (שימי סה”כ 3/4 כוס קמח מצה).
הכנתי ב-2 אינגליש קייק, יצא מעולה.
עוגה טעימה ורכה, מאוד מומלצת (:
תודה ליז, שמחה שיצא טעים 🙂
חג שמח!
עוגה מעולה. הכנתי פעמיים והכפלתי כמויות . תודה רבה וחג שמח
תודה תהילה, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!
התארחנו אתמול אצל אחותי והתגובות לעוגה היו נלהבות.תודה על מתכון מוצלח!!
שמחה לשמוע!
תודה אורית וחג שמח 🙂
שמוסיפים את הבלילה השניה היא לא תשקע או תתערבב ביחד?
היי שלי,
הבלילות הן די סמיכות ויציבות לכן אין בעיה.
חג שמח 🙂
יצא מעולה, ואכן 10 דקות. קל ממש.
תודה רבה וחג שמח
שמחה לשמוע 🙂
תודה מיה וחג שמח!
בוקר טוב
האם אפשר לוותר על השוקולד ולאפות כעוגת תפוזים?
כמו כן, מה אפשר לשים מלמעלה? אולי טיפה דבש?
תודה רבה!!
היי ענת,
אני חושבת שאפשר. לאחר שהעוגה מוכנה את יכולה לזלף מעליה מעט דבש או לפזר אבקת סוכר.
בהצלחה 😉
עשיתי שלי השוקולד, פיזרתי אבקת סוכר וטיפה קינמון טחון מלמעלה ויצא ממש מעולה!! תודה רבה!!
מעולה 🙂 תודה לך שחזרת לעדכן!
בוקר טוב
קמח מצה רגיל לא יהיה טוב?
בבקשה מידות בגרמים
תודה
היי דני,
2 ביצים (עדיף גדולות אבל לא קריטי)
130 גרם סוכר
100 מ”ל שמן
120 מ”ל מיץ תפוזים
80 גרם קמח מצות
35 גרם קמח תפו”א
7 גרם אבקת אפיה
15 גרם קקאו/שוקולית
22 גרם קוקוס טחון
אפשר להכין גם עם קמח מצה רגיל פשוט המרקם יהיה יותר גרגירי ומתפורר.
היי אני מכינה עכשיו את העוגה… יש לי רק ביצים m לשים את אותו כמות או להוסיף ביצה?
2 ביצים מספיקות.
היי
במה אני יכולה להחליף את הקמח תפוח אדמה ?
קמח תירס קונפלור שילוב של שינהם?
היי ריטה,
אני מניחה שבקורנפלור.
חג שמח 🙂
ערב טוב,
אתמול אמרת לי שאפשר לאפות את העוגה בטוסטר ורציתי להגיד לך שהעוגה יצאה סוף הדרך השתמשתי קמח תופח לפסח והעוגה ממש טעימה,
תודה לך וחג שמח 🙂
היי גלי,
קודם כל אני שמחה שחזרת לעדכן 🙂
דבר שני אני שמחה יותר שהעוגה יצאה טעימה.
ודבר אחרון שאני מופתעת ממנו זה שהעוגה יצאה מוצלחת עם קמח תופח לפסח (כי מניסיון שלי היא יצאה לא מוצלחת בכלל). השתמשת בקמח תופח בלבד או ששילבת אותו עם קמח המצה? ומה הכמות ששמת?
ועוד שאלה (לאלה שירצו לאפות בטוסטר)- על איזה טמפ’ אפית וכמה זמן?
היי,שמתי חצי שעה ושילבתי עם קמח תפו”א בדיוק בכמות שרשמת במתכון
תודה גלי וחג שמח!
שלום וחג פסח שמח!!! האם ניתן להחליף את הקמחים בקמח תופח אוסם של פסח? אשמח לקבל תשובה! תודה shila
היי שילה,
מניסיון לא מומלץ! העוגה יוצאת יבשה ובמרקם צמיגי.
חג שמח 🙂
איזה תגובה מהירה תודה רבה !!! מוקסמת מאתרך הניפלא!
שלום אפרת! בקשר לקמח מצות אני אומנם כבר לא טירונית באפייה – שאלתי בקשר לקמח מצות חייבים לטחון או אפשר פשוט לשים את זה כמו שזה אשמח לתשובתך! חג שמח!!!
לא חובה אבל אם יש לך אפשרות לטחון אז עדיף כי אז המרקם יוצא פחות “גרגירי” וקמח המצה פחות מורגש.
תודה שאת עושה לנו את החיים במטבח קלים
חג שמח
שמחה שאני מצליחה לעזור 🙂
חג שמח!
שאלה של מתחילה….
קניתי מיקסר חדש
אף פעם לא ניסיתי להקציף קודם
איך עושים את זה? ואיך יודעים מתי להפסיק?
תתחדשי!
זה מיקסר חשמלי ידני?
מניחים בקערה את הביצים ומקציפים במהירות בינונית במשך כ 5-10 שניות. מוסיפים את הסוכר ומעבירים למהירות הגבוהה ביותר ומקציפים לפי הזמן שרשום במתכון (במקרה הזה 2 דקות) עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. לאחר מכן מוסיפים שמן ומיץ ומערבבים 5 שניות. אח”כ את הקמחים ומערבבים עד לאיחוד החומרים וכמה שפחות (ערבוב יתר לאחר הוספת הקמחים יכול לפגוע באוויריות העוגה).
בהצלחה 🙂
היי אפרת,
אפשר להכין את המתכון עם קמח רגיל?
תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים והאתר הכל כך שימושי הזה. תבורכי.
היי מרים,
קודם כל תודה, אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אם את רוצה להכין מקמח רגיל אני ממליצה לך להכין את עוגת השיש הרגילה (אגב את יכולה להוסיף לתערובת 3-4 כפות קוקוס אם את אוהבת).
חג שמח!
אפשר במקום קמח מצה לשים הכל קמח תפוחי אדמה? כי אנחנו לא אוכלים קמח מצה בבית, ואפשר בלי אבקת אפיה? כי גם את זה אנחנו לא אוכלים.
היי דבורי,
לצערי זה לא יעבוד בלי קמח מצה ואבקת אפיה.
חבל, ננסה לעשות מתכונים אחרים שעונים על כל הקריטריונים של הכשרות שלנו בפסח, בכל אופן, תודה רבה על התשובה.
סתם שתדעי שאני מעריצה שלך, איך שאת עונה תשובות ברורות וקצרות לכולם.
כל הכבוד!!!
אני ניראה לי כבר שיגעתי אותך לגמרי עם כל השאלות שלי על חצי מהמתכונים שלך, ועל כל שאלה את עונה,
אין עליך!!!
הלוואי שהייתי יכולה ללמוד ממך.
תודה דבורי!
אני משיבה בשמחה 🙂
היי כמה זה 2/3 ? וכמה זה חצי כוס? תודה וחג שמח
היי מיטל,
2/3 כוס סוכר = 130 גרם
חצי כוס שמן = 100 מ”ל
חצי כוס מיץ = 120 מ”ל
רבע כוס קמח תפו”א = 35 גרם
2/3 כוס קמח מצה = 80 גרם
חג שמח 🙂
שלום,
רציתי לדעת אם אני יכולה לאפות את העוגה גם בטוסטר כי אין לי תנור
ואם כן האם אני שמה את הטמפרטורה ואת הזמן כמו בתנור?
תודה לך 🙂
היי גלי,
כעקרון לא אמורה להיות בעיה לאפות בטוסטר אובן.
לגבי טמפ’ ומשך זמן זה תלוי בטוסטר שיש לך. אם אפית איתו בעבר את בטח מכירה ואם לא, יש לאפות על תוכנית למעלה ולמטה ולחמם אותו מראש ל180 מעלות. אם את רואה שהחלק העליון של העוגה משחים מהר יש להוריד את הטמפ’ ל160 מעלות ולהמשיך לאפות.
בהצלחה וחג שמח 🙂
תודה רבה לך,
אעדכן באתר איך יצא וחג שמח גם לך 🙂