זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש כוס (80 מ”ל) שמן קנולה
שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים
חצי כוס (120 ג’) קמח רגיל
חצי כוס (50 ג’) שיבולת שועל דקה
2 כפות (20 ג’) אבקת קקאו
1 כפית (5 ג’) אבקת אפיה
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
לציפוי: 50 גרם שוקולד מריר + כף מים + כף שמן
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים בעזרת מיקסר ידני או מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן ומיץ ומערבבים.
-בקערית נפרדת מערבבים קמח, שיבולת שועל דקה, אבקת קקאו, אבקת אפיה ואבקת סודה לשתיה. מוסיפים לקערת הרטובים ומערבבים עד לתערובת אחידה (לא לערבב יותר מידי כדי לא לפגוע במרקם העוגה).
-יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל 50 גרם שוקולד מריר, כף מים וכף שמן. מערבבים עד לתערובת חלקה ויוצקים מעל העוגה לאחר שיוצאת מהתנור.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
ניתן להקפיא? גם אחרי הציפוי?
כן
עוגה מאד טעימה!!!
עכשיו אני רק מתלבטת איפה להחביא אותה כדי שישאר משהו לשבת…
תודה רבההה
שמחה שיצא טעים!🙂
האם יש לך מתכון לעוגת סנדויץ? סצק, שוקולד, בצק?
מתכון בלי מרגרינה , פרווה
אשמח לקבל, תודה
סורי אין לי:)
אפשר לוותר על סודה לשתיה?
כן
אפשר לוותר על הקקאו ? במה להחליף?
אפשר לשים שוקולית במקום או להמיס 50 גרם שוקולד מריר יחד עם השמן.
עוגה מעולה! תודה על עוד מתכון מוצלח ❤
תודה לך שחזרת לעדכן❤️
הי אפרת, לתבנית 22X31 כמה ביצים גדולות (L)? תודה וסופ”ש נעים.
היי רימה🙂
4 ביצים (להכפיל את כל הכמויות)
היי, יש אפשרות לתחליף לשמן?
היי ליאל,
לא מומלץ לוותר על שמן בכלל.
אפשר להמיר בשליש כוס חמאה מומסת או שליש כוס שמן קוקוס נוזלי.
היי אפרת,
האם ניתן להשתמש בשיבולת שועל של קוואקר מהקופסאות? לא מצויין אם היא בטחינה דקה או עבה.
תודה !
לדעתי כן.
בס”ד
תודה אפרת, האם ניתן להשתמש במיץ תפוזים של שתיה קלה, מאחר והתפוזים עכשיו, אם בכלל ישנם, הם לא במטבם? או אפילו במיץ תפוזים טבעי בבקבוק? מה עדיף?
שבת שלום!!
היי
עדיף מיץ סחוט טבעי, אך אפשר גם מבקבוק.
הי יש לי שאלה יש אפשרות לא לשים מיץ תפוזים או שיש משהו אחר שאפשר במקום????
היי
ניתן לשים חלב/חלב סויה/מים.
היי אני חייבת עזרה במה אפשר להמיר את המיץ תפוזים כך שעדיין העוגה תישאר פרווה..(ראיתי בתגובות שכתבת למישהו שאפשר להמיר בשמנת צמחית אני פחות מעדיפה)
היי
אפשר לשים חלב סויה. אם אין ניתן לערבב מים עם חצי כפית מיץ לימון.
שלום!
האם אפשר להמיר את הקמח בקמח כוסמין מלא?
תודה רבה!!
היי
אפשר אבל פחות מומלץ כי המרקם נהיה כבד ודחוס יותר.
הכנתי את העוגה קל מהר ונראה טוב …..מחכה לשבת עם כוס תה…..
איזה כיף שניסית את המתכון!
בטוחה שיצא טעים🙂
אני אוהבת את המתכון ורוצה לשמור אותו כקובץ בתיקייה במחשב שלי.
האם תוכלי להוסיף אפשרות כזו להורדה לקובץ למחשב?
תודה
היי
יש אפשרות כזו. תלחצי על ההדפסה ואז על שמירה כpdf.
לצערי לא קורה כך.
תבדקי שוב מהכרטיסיה החדשה שהמתכון נפתח בה, יש באפשרויות ההדפסה את כל המדפסות וגם pdf.
תודה, היצלחתי.
שומרים את העוגה במקרר או על השיש?
במקרר(:
אהלן,האם אפשר להחליף את המיץ תפוזים בקצפת צמחית?
היי,
אפשר(:
בס”ד הפתיתי שיבולת שועל זה סבבה ?
כן.
בס”ד
הכנו את העוגה ונהנינו ממנה: קלה וטעימה.
שאלה:
לעתים קרובות המשטח העליון של העוגות יוצא שמנוני, מבריק.
למרות שערבבנו היטב. האם יש לך מושג מדוע?
האם אפשר להוסיף לעוגה עם קמח מלא וכו’ שהוא כבד יותר,
דבר מה שירכך אותה יותר, כמו רסק תפוחים או אפילו רסק..גזר?
תודה רבה ושבוע טוב!
היי,
שמחה שאהבתם את המתכון!
לעיתים התופעה הזו קורה כאשר יש עודף שמן בתערובת. את משתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל? בשמן רגיל או סוג אחר?
בנוסף זה יכול להיות קשור לסודה לשתייה, אם היא לא טובה או שהכמות לא הייתה מדויקת.
ועוד סיבה אפשרית היא חום אפייה גבוה מדי או אפייה בתכנית טורבו.
אפשר להמיר חצי מכמות השמן ברסק תפוחים ולשים 1/6 כוס רסק+ 1/6 כוס שמן. המרקם ישתנה מעט.
בס”ד
תודה. כוס מדידה רגילה (חד פעמית רגילה לשתיה חמה) ושמן רגיל.
גם הסודה לשתיה היתה כנראה בסדר.
טורבו – מאוד ייתכן אבל רק בתכנית הזו התנור שלנו מוכן
לאפות עוגות…. בתא הרגיל – לפח (למרות שאני נוהגת לפי כל ההוראות).
מדוע זה קורה והאם יש דרך למנוע זאת?
תודה רבה!
תכנית טורבו פחות מתאימה לעוגות היות והיא גורמת לאפייה מהירה יחסית.
אם את אופה בתכנית טורבו כדאי לאפות על 165-170 מעלות. זה עשוי לשפר את האפייה.
אני מאוד מאוד אוהבת את המתכונים שלך. הם קלים וטעימים. לצערי העוגה הזו לא היתה לטעמנו.
היי מירב,
שמחה מאד שאתם נהנים מהמתכונים(:
יתכן והעוגה לא מתאימה לטעם האישי שלכם וזה בסדר😊
אפשרות אחרת היא שמשהו בהכנה לא נעשה כמו שצריך, אם תכתבי מה הפריע לכם בעוגה ננסה להבין מה הייתה הבעיה.
תודה על השיתוף ושבוע טוב.
שלום רב יש לי כמה שאלות:
האם ניתן להחליף מיץ תפוזים בחלב?
האם ניתן להשתמש בקמח תופח ולוותר על האבקת סודה והאבקת אפייה?
האם ניתן להשתמש בקוואקר בקופסת הפח?
תודה רבה על המענה והאתר הנפלא שלך .
היי,
אפשר להחליף את התפוזים בחלב.
אפשר להשתמש בקמח תופח ולוותר על אבקת אפייה, אבל מומלץ לשים בכל מקרה סודה לשתייה.
אם התכוונת לקוואקר אינסטנט- אפשר.
בהצלחה ושבת שלום🌺
אפשר שיבולת שועל עבה ופשוט לטחון אותה? במעבד מזון..
פחות מומלץ. במעבד מזון זה יהפוך לחתיכות קטנות או כמו קמח.
אפרת היקרה , האם אפשר להמיר את חצי כוס הקמח בחצי כוס שיבולות שועל כלומר כוס שיבולת שועל במקום חצי כוס שיבולת שועל וחצי כוס קמח או שזה יפגע במרקם ?
היי,
לא ניסיתי לעשות כך, יתכן ואפשר אבל המרקם ישתנה ויהיה פחות יציב.
היי האם אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום קמח רגיל?
היי,
לא בטוחה אם זה יהיה מוצלח. בכל מקרה לא הייתי ממירה את כל כמות הקמח בקמח שקדים. נסי להמיר חצי מהכמות.
אפשרי להשתמש בקמח כוסמין מלא?
אפשר, המרקם ישתנה מעט ויהיה קצת יותר כבד.
שיבולת שועל להכנה מהירה של קוואקר מתאימה?
כן, אפשר להשתמש בה.
האם ניתן להמיר לפחות חלק מהסוכר במשהו אחר? רוצה שזה יהיה יחסית בריא לילדים
אפשר לשים שליש עד רבע כוס סוכר+ רבע כוס דבש.