שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

2 ביצים

חצי כוס (100 ג’) סוכר

שליש כוס (80 מ”ל) שמן קנולה

שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים

חצי כוס (120 ג’) קמח רגיל

חצי כוס (50 ג’) שיבולת שועל דקה

2 כפות (20 ג’) אבקת קקאו

1 כפית (5 ג’) אבקת אפיה

רבע כפית אבקת סודה לשתיה

לציפוי: 50 גרם שוקולד מריר + כף מים + כף שמן

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

-מערבבים בעזרת מיקסר ידני או מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן ומיץ ומערבבים.

-בקערית נפרדת מערבבים קמח, שיבולת שועל דקה, אבקת קקאו, אבקת אפיה ואבקת סודה לשתיה. מוסיפים לקערת הרטובים ומערבבים עד לתערובת אחידה (לא לערבב יותר מידי כדי לא לפגוע במרקם העוגה).

-יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל 50 גרם שוקולד מריר, כף מים וכף שמן. מערבבים עד לתערובת חלקה ויוצקים מעל העוגה לאחר שיוצאת מהתנור.

ראו גם
מרק אפונה יבשהמרק אפונה יבשה
מלוואח פיצה מלוואח פיצה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
רונית (19:17 8.10.2024)

ניתן להקפיא? גם אחרי הציפוי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:18 8.10.2024)

כן

avatar
מיכל (17:32 26.09.2024)

עוגה מאד טעימה!!!
עכשיו אני רק מתלבטת איפה להחביא אותה כדי שישאר משהו לשבת…
תודה רבההה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:36 26.09.2024)

שמחה שיצא טעים!🙂

avatar
גיטי (10:46 24.09.2024)

האם יש לך מתכון לעוגת סנדויץ? סצק, שוקולד, בצק?
מתכון בלי מרגרינה , פרווה
אשמח לקבל, תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:45 24.09.2024)

סורי אין לי:)

avatar
אדל (08:52 30.08.2024)

אפשר לוותר על סודה לשתיה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:17 30.08.2024)

כן

avatar
שרית (16:34 12.08.2024)

אפשר לוותר על הקקאו ? במה להחליף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:11 12.08.2024)

אפשר לשים שוקולית במקום או להמיס 50 גרם שוקולד מריר יחד עם השמן.

avatar
אמונה (21:01 8.06.2024)

עוגה מעולה! תודה על עוד מתכון מוצלח ❤

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:12 9.06.2024)

תודה לך שחזרת לעדכן❤️

avatar
רימה (13:34 4.04.2024)

הי אפרת, לתבנית 22X31 כמה ביצים גדולות (L)? תודה וסופ”ש נעים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:11 4.04.2024)

היי רימה🙂
4 ביצים (להכפיל את כל הכמויות)

avatar
ליאל גור (11:24 4.03.2024)

היי, יש אפשרות לתחליף לשמן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:00 4.03.2024)

היי ליאל,
לא מומלץ לוותר על שמן בכלל.
אפשר להמיר בשליש כוס חמאה מומסת או שליש כוס שמן קוקוס נוזלי.

avatar
לילך (13:24 29.09.2023)

היי אפרת,
האם ניתן להשתמש בשיבולת שועל של קוואקר מהקופסאות? לא מצויין אם היא בטחינה דקה או עבה.
תודה !

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:06 29.09.2023)

לדעתי כן.

avatar
אמונה (23:45 3.08.2023)

בס”ד

תודה אפרת, האם ניתן להשתמש במיץ תפוזים של שתיה קלה, מאחר והתפוזים עכשיו, אם בכלל ישנם, הם לא במטבם? או אפילו במיץ תפוזים טבעי בבקבוק? מה עדיף?

שבת שלום!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:31 4.08.2023)

היי
עדיף מיץ סחוט טבעי, אך אפשר גם מבקבוק.

avatar
מיכלוש (18:09 27.07.2023)

הי יש לי שאלה יש אפשרות לא לשים מיץ תפוזים או שיש משהו אחר שאפשר במקום????

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:35 28.07.2023)

היי
ניתן לשים חלב/חלב סויה/מים.

avatar
פיג'י ווינדאו (15:47 4.07.2023)

היי אני חייבת עזרה במה אפשר להמיר את המיץ תפוזים כך שעדיין העוגה תישאר פרווה..(ראיתי בתגובות שכתבת למישהו שאפשר להמיר בשמנת צמחית אני פחות מעדיפה)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:32 4.07.2023)

היי
אפשר לשים חלב סויה. אם אין ניתן לערבב מים עם חצי כפית מיץ לימון.

avatar
אמוש (16:33 22.06.2023)

שלום!
האם אפשר להמיר את הקמח בקמח כוסמין מלא?
תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:27 22.06.2023)

היי
אפשר אבל פחות מומלץ כי המרקם נהיה כבד ודחוס יותר.

avatar
אורלי בנימין (00:09 12.05.2023)

הכנתי את העוגה קל מהר ונראה טוב …..מחכה לשבת עם כוס תה…..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:24 12.05.2023)

איזה כיף שניסית את המתכון!
בטוחה שיצא טעים🙂

avatar
ציפי (11:37 11.05.2023)

אני אוהבת את המתכון ורוצה לשמור אותו כקובץ בתיקייה במחשב שלי.
האם תוכלי להוסיף אפשרות כזו להורדה לקובץ למחשב?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:28 11.05.2023)

היי
יש אפשרות כזו. תלחצי על ההדפסה ואז על שמירה כpdf.

avatar
ציפי (13:26 11.05.2023)

לצערי לא קורה כך.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:08 11.05.2023)

תבדקי שוב מהכרטיסיה החדשה שהמתכון נפתח בה, יש באפשרויות ההדפסה את כל המדפסות וגם pdf.

avatar
ציפי (23:00 11.05.2023)

תודה, היצלחתי.

avatar
תמר (12:41 31.03.2023)

שומרים את העוגה במקרר או על השיש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:40 31.03.2023)

במקרר(:

avatar
מרים (09:20 22.02.2023)

אהלן,האם אפשר להחליף את המיץ תפוזים בקצפת צמחית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:38 22.02.2023)

היי,
אפשר(:

avatar
לינוי (11:50 13.02.2023)

בס”ד הפתיתי שיבולת שועל זה סבבה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:10 13.02.2023)

כן.

avatar
דיתה (19:13 7.01.2023)

בס”ד

הכנו את העוגה ונהנינו ממנה: קלה וטעימה.
שאלה:
לעתים קרובות המשטח העליון של העוגות יוצא שמנוני, מבריק.
למרות שערבבנו היטב. האם יש לך מושג מדוע?

האם אפשר להוסיף לעוגה עם קמח מלא וכו’ שהוא כבד יותר,
דבר מה שירכך אותה יותר, כמו רסק תפוחים או אפילו רסק..גזר?

תודה רבה ושבוע טוב!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:02 7.01.2023)

היי,
שמחה שאהבתם את המתכון!
לעיתים התופעה הזו קורה כאשר יש עודף שמן בתערובת. את משתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל? בשמן רגיל או סוג אחר?
בנוסף זה יכול להיות קשור לסודה לשתייה, אם היא לא טובה או שהכמות לא הייתה מדויקת.
ועוד סיבה אפשרית היא חום אפייה גבוה מדי או אפייה בתכנית טורבו.
אפשר להמיר חצי מכמות השמן ברסק תפוחים ולשים 1/6 כוס רסק+ 1/6 כוס שמן. המרקם ישתנה מעט.

avatar
דיתה (20:42 7.01.2023)

בס”ד

תודה. כוס מדידה רגילה (חד פעמית רגילה לשתיה חמה) ושמן רגיל.
גם הסודה לשתיה היתה כנראה בסדר.
טורבו – מאוד ייתכן אבל רק בתכנית הזו התנור שלנו מוכן
לאפות עוגות…. בתא הרגיל – לפח (למרות שאני נוהגת לפי כל ההוראות).

מדוע זה קורה והאם יש דרך למנוע זאת?

תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:32 7.01.2023)

תכנית טורבו פחות מתאימה לעוגות היות והיא גורמת לאפייה מהירה יחסית.
אם את אופה בתכנית טורבו כדאי לאפות על 165-170 מעלות. זה עשוי לשפר את האפייה.

avatar
מירב (23:56 30.12.2022)

אני מאוד מאוד אוהבת את המתכונים שלך. הם קלים וטעימים. לצערי העוגה הזו לא היתה לטעמנו.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:18 31.12.2022)

היי מירב,
שמחה מאד שאתם נהנים מהמתכונים(:
יתכן והעוגה לא מתאימה לטעם האישי שלכם וזה בסדר😊
אפשרות אחרת היא שמשהו בהכנה לא נעשה כמו שצריך, אם תכתבי מה הפריע לכם בעוגה ננסה להבין מה הייתה הבעיה.
תודה על השיתוף ושבוע טוב.

avatar
מיטל (12:26 30.12.2022)

שלום רב יש לי כמה שאלות:
האם ניתן להחליף מיץ תפוזים בחלב?
האם ניתן להשתמש בקמח תופח ולוותר על האבקת סודה והאבקת אפייה?
האם ניתן להשתמש בקוואקר בקופסת הפח?
תודה רבה על המענה והאתר הנפלא שלך .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:25 30.12.2022)

היי,
אפשר להחליף את התפוזים בחלב.
אפשר להשתמש בקמח תופח ולוותר על אבקת אפייה, אבל מומלץ לשים בכל מקרה סודה לשתייה.
אם התכוונת לקוואקר אינסטנט- אפשר.
בהצלחה ושבת שלום🌺

avatar
מיכל (21:20 29.12.2022)

אפשר שיבולת שועל עבה ופשוט לטחון אותה? במעבד מזון..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:59 29.12.2022)

פחות מומלץ. במעבד מזון זה יהפוך לחתיכות קטנות או כמו קמח.

avatar
סיסי (12:05 29.12.2022)

אפרת היקרה , האם אפשר להמיר את חצי כוס הקמח בחצי כוס שיבולות שועל כלומר כוס שיבולת שועל במקום חצי כוס שיבולת שועל וחצי כוס קמח או שזה יפגע במרקם ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:08 29.12.2022)

היי,
לא ניסיתי לעשות כך, יתכן ואפשר אבל המרקם ישתנה ויהיה פחות יציב.

avatar
יפה (08:48 29.12.2022)

היי האם אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום קמח רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:57 29.12.2022)

היי,
לא בטוחה אם זה יהיה מוצלח. בכל מקרה לא הייתי ממירה את כל כמות הקמח בקמח שקדים. נסי להמיר חצי מהכמות.

avatar
דבורית (00:18 29.12.2022)

אפשרי להשתמש בקמח כוסמין מלא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:47 29.12.2022)

אפשר, המרקם ישתנה מעט ויהיה קצת יותר כבד.

avatar
אור (22:27 28.12.2022)

שיבולת שועל להכנה מהירה של קוואקר מתאימה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:18 28.12.2022)

כן, אפשר להשתמש בה.

avatar
פרח עפיף (21:59 28.12.2022)

האם ניתן להמיר לפחות חלק מהסוכר במשהו אחר? רוצה שזה יהיה יחסית בריא לילדים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:18 28.12.2022)

אפשר לשים שליש עד רבע כוס סוכר+ רבע כוס דבש.

לקריאת כל התגובות