שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40-45 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (66 ג’) סוכר

שקית (10 ג’) סוכר וניל

שליש כוס (66 ג’) שמן

חצי כוס (120 מ”ל) מים

2 שזיפים רכים קלופים חתוכים לקוביות קטנות (מומלץ לחתוך מראש)

1 כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)

לקראמבל: חצי כוס (70 ג’) קמח רגיל, 2 כפות (15 ג’) אגוזים טחונים, 2 כפות מלאות (25 ג’) סוכר, 3 כפות (24 ג’) שמן

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

הכנת הקראמבל: מערבבים בקערית חצי כוס קמח, 2 אגוזים טחונים, 2 כפות מלאות סוכר ו-3 כפות שמן, עד לקבלת תערובת בצקית פירורית (התערובת אמורה להיות פירורית לכן אני ממליצה להוסיף את השמן בסוף בהדרגה ולפי הצורך, תוך כדי ערבוב).

-מערבבים בקערה נפרדת את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל, מוסיפים שמן ומים ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות עד לבלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת. מפזרים מעל את קוביות השזיפים ומעל את פירורי הקראמבל.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 40-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש (יש לבדוק בכמה מקומות).

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

-מניחים לעוגה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
טורטיה במילוי גבינות
סלט שומר ופלפלים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
גל פורמן (11:05 29.06.2021)

עוגה פשוט פצצה! החלפת את השזיפים ב3 אפרסקים קטנים. תודה רבה על עוד מתכון מנצח!!!

מתכונים ב-10 דקות (15:20 29.06.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה גל❤

מיכל (00:38 23.06.2021)

העוגה מעולה! תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (01:05 23.06.2021)

שמחה לשמוע, איזה כיף שאהבת😊

ורד (07:48 21.06.2021)

היי אפרת
אם אני רוצה להפחית כמות סוכר , כמה אפשר להוריד מהעוגה? ומהקרמבל?

מתכונים ב-10 דקות (09:10 21.06.2021)

היי ורד,
אם את מחליפה את הסוכר בתחליף סוכר- את יכולה להמיר אפילו את כל כמות הסוכר.
אם את רק מעוניינת להפחית בסוכר- בקרמבל מומלץ להפחית עד כף אחת. בעוגה עצמה אפשר לשים רבע כוס סוכר ולוותר על הסוכר וניל, וכדאי להוסיף כפית תמצית וניל במקום.

רימה (16:35 15.06.2021)

היי אפרת. המלצת לי על עוגה זו כדי לנצל את המשמשים. גם אותם צריך לקלף? לכמות כפולה בכמה משמשים להשתמש? 6-8 יספיקו? אפשר יותר? ועוד שאלה של בורות. אם אני רוצה להכין שתי תבניות אינגליש קייק, אפשר לאפות אותן ביחד? כמה זמן? ואם אכין בתבנית עגולה 24, כמה הזמן לאפות? תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (19:13 15.06.2021)

היי,
גם כאן מומלץ לקלף את המשמשים.
לכמות כפולה 6-7 משמשים יספיקו. אפשר לשים גם קצת יותר- לפי העין.
אפשר בהחלט לאפות את שתי התבניות יחד במרכז התנור, זמן האפייה לא משתנה- 40-45 דקות.
בתבנית עגולה 24 זמן האפייה עשוי להתארך ב-5 דקות.
בכל מקרה תמיד כדאי לבדוק עם שיפוד כמה דקות לפני סיום האפייה.
בהצלחה!

דניאל (16:41 3.02.2021)

היי אפרת.
שאלה שלא קשורה בהכרח למתכון הזה.
קניתי בסופר שברי עוגיות ושברי ביסקוויט שהייתי רוצה לשלב אותם בעוגה כלשהי. איך היית ממליצה לי לשלב אותם, בתוך בלילה מסוימת או מעל עוגה?
ובאיזו עוגה זה יכול להשתלב טוב?
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:25 3.02.2021)

היי דניאל,
אפשר לשלב בעוגה הזאת – עוגת שכבות בחושה (במקום הביסקוויטים ואגוזי המלך).
יש גם את המתכונים האלה- בראוניז מפירורי ביסקוויטים. או עוגת כדורי שוקולד.

יהודית אזואלוס (19:29 27.01.2021)

היי אפרת,
יש לי רק שזיפים מיובשים.
איך אני הופכת את השזיפים המיובשים לריבה/ממרח?
ואיך אני מוסיפה אותה לבלילה? מניחה כרגיל (כמו את קוביות השזיפים)?
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:54 27.01.2021)

היי יהודית,
את יכולה לטחון את השזיפים במעבד מזון עם קצת מים עד לקבלת ממרח.
שימי כ-4 כפות ממרח בבלילה.

ורד (08:58 27.01.2021)

הי,
האם ניתן להשתמש בשזיפים מיובשים?
אם כן, איזו כמות מומלצת ובאיזה אופן יש להתשמש?
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:10 27.01.2021)

אפשר אבל אני חושבת שכדאי להפוך אותם לממרח שזיפים ולטחון אותם עם מים.
לשים כ-4 כפות.

ורד (11:39 27.01.2021)

תודה 🙏

יעל (19:23 12.11.2020)

נמצאת באתר שלך הרבה כול עוגה יוצאת מעולה!
הכפלתי כמויות יצא מאלף!! 😍

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:30 12.11.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יעל

שרון סופר (18:44 29.08.2020)

שכחתי לציין שהכנתי בלי קראמבל

שרון סופר (18:43 29.08.2020)

אפרת המקסימה!הכנתי עם 2 נקטרינות לבנות.העוגה יצאה טעימה מאוד.אם אני רוצה שהפירות יורגשו יותר להוסיף עוד 2 נקטרינות ולשים מעל הבלילה?או אולי אפשר לשים 4 נקטרינות ולערבב עם הבלילה?תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:21 29.08.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להוסיף עוד נקטרינות ולשים מעל הבלילה, גם ככה זה שוקע קצת במהלך האפיה.

בתחן (15:47 28.08.2020)

הי,
אני באמצע הכנה….
יצאה לי בלילה נוזלית, ככה זה אמור להיות? או שאני צריכה להוסיף קמח?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:54 28.08.2020)

זה לא אמור לצאת ממש דליל. באיזה כוס השתמשת?

תהילה (22:36 22.08.2020)

הי אפרת,
תודה רבה על עוד מתכון נהדר!
הכנתי את העוגה כבר מספר פעמים והיא טעימה מאוד מאוד ומקבלת תשבוחות. עוגה מ-ו-ש-ל-מ-ת.
אני שמה 3 שזיפים ולא מקלפת.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:18 22.08.2020)

תודה תהילה 🙂
שבוע טוב

חני (20:41 20.08.2020)

יצא מ-ט-ו-ר-ף!!!!!😋😋
תודה אפרת!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:19 20.08.2020)

שמחה לשמוע ❣️

טל (16:57 12.07.2020)

אם ארצה להוסיף שמנת חמוצה, זה הולך? אם כן, באיזה שלב מוסיפה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:04 12.07.2020)

אני חושבת שאפשר לשים חצי מיכל שמנת חמוצה (100 ג’) ולהפחית את כמות המים לרבע כוס. יש להוסיף בשלב שמוסיפים את המים.

מיקי (14:50 5.07.2020)

מתאים לעשות שילוב של שזיפים עם דובדבנים? ישלי דובדבנים רכים….

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:54 5.07.2020)

אני חושבת שכן.

מיכאלה (15:57 15.06.2020)

איזה עוד פירות ילך פה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:11 15.06.2020)

אגסים, אפרסקים, נקטרינות או תותים. כדאי לקלף את הפירות ולהשתמש בפירות רכים ולא קשים.

מלי (18:53 11.06.2020)

שלום
יש אפשרות לעשות את אותו התכון רק בלי הקראמבל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:48 11.06.2020)

כן.

יערית (09:32 12.05.2020)

בוקר טוב אפרת. הכנתי את העוגה עם קמח קונדיטור ואורז מלא, גם בקראמבל ויצא מצויין ולא דחוס. רציתי לשאול אם צריך לשמור במקרר כדי שהפירות לא יעלו עובש בעוגה או שאפשר בחוץ? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:11 12.05.2020)

היי יערית,
שמחה שהעוגה יצאה טעימה.
אם אתם מתכוונים לאכול אותה היום אז תשמרי על השיש מכוסה בניילון נצמד, כי במקרר העוגה קצת מתייבשת.
בטח את יודעת שעוגות מקמח קונדיטור מתייבשות בכל מקרה יום למחרת אז רצוי להקפיא אם רוצים לשמור ליותר זמן.

יפה (12:11 7.05.2020)

בס\”ד
צהריים טובים!
האם אפשר להחליף את השזיפים בריבת אוכמניות?
ואם כן אז מה תהיה הכמות?
תודה מראש!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:29 7.05.2020)

נראה לי שכן. כ- 4 כפות מלאות ריבה.

לירןן (09:43 1.05.2020)

עוד מתכון אליפות!! את פשוט נהדרת!! הכנתי עם אפרסקים ויצא יאמי יאמי.
אין על האתר שלך!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:02 1.05.2020)

מהמם 🙂
תודה לירון ❤️

שרה (19:21 15.04.2020)

מתה על העוגה הזאת!
עובד נהדר גם עם שסק

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:33 15.04.2020)

תודה שרה 🙂

אודליה (12:44 4.02.2020)

היי אפרת, אוספת מתכונים לט\”ו בשבט ונזכרתי במתכון הזה שהכנתי מזמן והיה ממש טעים 🙂 אם אין לי שזיפים, מה דעתך לשים ריבת תות (חלק) במקום?? ואם כן, כמה לשים? תודה רבה יקירה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:45 4.02.2020)

כן אפשר. בערך 4 כפות מלאות ריבה.

אודליה (13:55 4.02.2020)

תודה רבה! ו-אויש – סורי – שכחתי לעשות חיפוש לפני ששאלתי … אופס … 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:02 4.02.2020)

הכל בסדר! 🙂

שלמה (11:04 3.02.2020)

עשיתי שבוע שעבר לכבוד יום ההולדת שלי את העוגה הזאת וגם את עוגת התפוחים שלך. העוגות קצרו שבחים. תודה רבה לך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:06 3.02.2020)

שמחה לשמוע.
תודה שלמה והמון מזל טוב 🌺

אורנה (12:36 13.11.2019)

היי
אם רוצים להחליף את השזיפים בממרח שוקולד + שוקולד צ’יפס, מה הכמויות שצריך לשים בערך??
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:16 13.11.2019)

2 כפות גדושות ממרח שוקולד + כשליש כוס שוקולד צ’יפס.

מיקי (09:38 8.11.2019)

שאלה מצחיקה..
מה את אומרת במקום שזיפים לשים שוקולד ציפס?? הולך??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:52 8.11.2019)

אפשר. הייתי הולכת על ממרח שוקולד + שוקולד צ’יפס.

ספיר (18:23 3.11.2019)

יצאה עוגה פשוט מושלמת,תוך שנייה התחסלה.
תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:49 3.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ספיר

דבורה (21:45 21.09.2019)

טעימה מאוד מאוד מוצלחת!!!!! תודה רבה😍

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:19 21.09.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה לך

דליה (16:10 6.09.2019)

העוגה לא פחות מדהימה!
הכנתי כפול בתבנית 26
כולם ממש אהבו

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:26 6.09.2019)

שמחה לשמוע!
תודה דליה 🙂

חגית (17:16 3.09.2019)

עוגה נהדרת, קלה וטעימה!
הכנתי כמות כפולה לתבנית גדולה יותר.
בקרמבל לא שמתי אגוזים, בעוגה לא שמתי סוכר וניל ושמתי אפרסקים במקום שזיפים.
תודה על עוד מתכון מצויין

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:31 3.09.2019)

תודה לך שחזרת לעדכן! 🙂

טלי (10:09 15.08.2019)

אפרת שלום,
כיצד להכין עם קמח כוסמין? במידה ואין שינוי ביחס הכמויות זהות, האם אוכל להשתמש בכוסמין גם ב רולדות שאני מכינה בטורטים ובבחושות, לפי היחס של קמח רגיל?
תודה,
טלי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:47 15.08.2019)

אם זה קמח כוסמין לבן אז אין בעיה. במתכון הזה אפשר לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.
אפשר להשתמש באותו אופן גם בקמח כוסמין מלא רק צריך לקחת בחשבון שהמרקם ייצא פחות אוורירי.
זה רלוונטי גם ליתר המתכונים.

m (13:56 12.07.2019)

היי…
הכנתי את זה..
פשוט פצצה!! טעים במיוחד!!
תודה רבה שבת שלום!!⁦❤️⁩🌹⁦❤️⁩🌹

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:09 12.07.2019)

נראה מעולה 😍
תודה ושבת שלום!

מיכל (22:21 2.07.2019)

אהה תראי את התמונה🤩

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:38 2.07.2019)

נראה מעולה 😍
תודה וחודש טוב ומבורך ❤️

מיכל (22:19 2.07.2019)

היי,הכנתי את העוגה מכמה סיבות …
*התרוצצתי באתר כמו שאני עושה המון פעמים…⁦☺️⁩
*כי היה בא לי להכין פינוקון לכבוד ראש חודש..😀
*כי הרבה פעמים לא הולך לי עוגת בחושות וקראמבל בכלל לא הולך לי..😏
אבל ניסיתי כי זה מאוד קרץ לי..😛😛
ויצא פשוט פצצה!!!
קראמבל מושלם! עוגה מושלמת! והכי חשוב טעם מושלם!😋😋😋
אז תודה רבה! לילה טוב! וחודש טוב ומבורך!
⁦❤️⁩🧡💛💚💙💜⁦❤️⁩🧡💚💙💜⁦❤️⁩🧡💛💚💙💜

רינת (10:35 21.06.2019)

היי אפרת האם במקום שזיפים אפשר לשים נקטרינות או אפרסקים אם כן כמה? והאם אפשר לוותר על סוכר וניל כי פשוט נגמר לי,חחח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:38 21.06.2019)

היי רינת,
אפשר לשים 1.5 אפרסקים או נקטרינות קלופות ורכות.
במקום סוכר וניל אפשר לשים כף שטוחה סוכר וחצי כפית תמצית וניל (אם אין לך תמצית וניל – לא נורא).

קרן (22:17 19.06.2019)

אפרת יקרה, יש לי 6 משמשים ו3 שזיפים. באם אפשר להכין עוגה אחת(קלה, ללא מיקסר) שתשלב את כולם? הם עומדים להתקלקל…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 20.06.2019)

בוקר טוב קרן,
אין לי מתכון לעוגה אחת שיכולה לשלב את כל כמות הפירות אבל את יכולה להכין את העוגה הזאת ולהכפיל כמויות ב-2 (ולהכין ב2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות).
בכל עוגה שימי 3 פירות.

יפית (15:06 14.05.2019)

היי אפרת, מתכון מצוין!
אני רוצה להכין עם תותים. נראה לך שאני אוכל להכין כמה עוגות, לכסות ולהקפיא מיד כשמגיעות לטמפרטורת החדר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:02 14.05.2019)

היי יפית,
עוגות שיש בהן פירות טריים פחות מומלץ להקפיא כי פירות מופשרים נוטים להיות סמרטוטיים ולהפריש נוזלים.

ענת (18:45 23.02.2019)

שלום אפרת!אפיתי עוגה שזיפים לפי המתכון שלך.במקום שזיפים השתמשתי בקונפיטוריה שזיפים של 778.העוגה יצאה בסדר גמור וטעימה.השאלה שלי למה קונפיטוריה שזיפים שקעה למטה במקום למעלה או שזה ככה .תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:40 23.02.2019)

היי ענת,
זו תופעה טבעית שהקונפיטורה שוקעת במהלך האפיה.

נחמה (14:56 27.01.2019)

העוגה יצאה טעימה ורכה להפליא!
הכנתי עם אפרסקים משומרים.
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:58 27.01.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבוע נפלא

גליה (08:30 7.12.2018)

היי אפרת,העוגה יצאה מעולה אבל היא לא תפחה לי אולי את יכולה לעזור לי בעניין?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:02 7.12.2018)

היי גליה,
השתמשת בקמח תופח?
באיזה גודל כוס?
הבלילה נשארה באותו גובה?

גליה (08:24 7.12.2018)

עוד מתכון נהדר… תודה רבה!!!

גלית (15:18 4.11.2018)

היי אפרת,
מאוד אוהבת את האתר וכמובן שאפיתי כמה עוגות ממנו ויצא מושלם.
האם אפשר להשתמש בשזיפים משומרים?
תודה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:01 4.11.2018)

תודה גלית 🙂
לגבי העוגה, נראה לי שכן.
שבוע מקסים 🌷

ענת (16:09 28.10.2018)

השתמשתי בממרח שזיפים – שמתי 4 כפות.
העוגה יצאה טעימה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:17 28.10.2018)

מעולה 🙂
תודה ענת

שרה (16:56 20.09.2018)

היי איך אפשר להככין קראמבל בלי אגוזים פשוט אין לי…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:07 20.09.2018)

אפשר לשים במקום פירורי ביסקוויטים או פשוט להכין בלי.

מרים (21:28 8.09.2018)

הי
דבר ראשון תודה על האתר הפצצה! כל פעם שאני רוצה להכין משהו אני מיד פותחת אותו ומוצאת דברים מעולים!!
שאלה: אפשר להחליף את השזיפים במנגו רך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:45 8.09.2018)

היי מרים,
לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד עם מנגו.
חג שמח ושנה טובה ❤️

מרים (22:02 8.09.2018)

תודה רבה
שאלה נוספת
יש לי אגוזים גרוסים זה טוב לקראבל או צריך דווקא טחונים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:11 8.09.2018)

זה בסדר, פשוט ירגישו אותם יותר.

דינה (22:02 6.09.2018)

היי,
האם ניתן להקפיא?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:29 6.09.2018)

כן אפשר.
שנה טובה 🙂

יעל (19:26 17.08.2018)

שלום הכנתי את המתכון שלך לעוגת שזיפים יצא מ ע ו ל ה. תודה על המתכון הטעים והקל להכנה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:43 18.08.2018)

תודה יעל, שמחה לשמוע 🙂

שלמה (14:30 7.08.2018)

שלום אפרת
אפשר להכין הכל ערב לפני ובבקר רק לשים בתנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:13 7.08.2018)

היי שלמה,
לא מומלץ להכין בלילות של עוגות יום לפני מאחר והאפקט של חומרי ההתפחה מתחיל לעבוד מיד במגע עם נוזלים ואם לא אופים את העוגה מיד לאחר הכנת הבלילה זה עלול לפגוע בהתפחה שלה והיא יכולה לצאת נמוכה ודחוסה.

שלמה (16:10 7.08.2018)

תודה

שלמה (14:04 6.08.2018)

אם הקיסם יוצא רטוב, איך אני יכול לדעת שזה לא בגלל השזיפים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:21 6.08.2018)

הקיסם אמור לצאת יבש.

שלמה (13:51 6.08.2018)

שכחתי להוסיף מים ):.
מענין איך ייצא לי.

שלמה (15:27 6.08.2018)

דוקא יצא רך הבצק.
הקרמבל יצא סוכרי ומתפורר.
יש לך מושג למה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:34 6.08.2018)

הקראמבל אמור לצאת פירורי. לפעמים גם מרגישים קצת את גבשושי הסוכר, הסוכר כנראה לא נמס בתערובת.

שלמה (09:56 7.08.2018)

תודה רבה.
העוגה יצאה בסדר גמור.
השתמשתי ב 5 שזיפי שגיב.
לפי דעתי אפשר להוסיף עוד.

תודה רבה לך על המתכונים הברורים והפשוטים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:34 7.08.2018)

תודה שחזרת לעדכן 🙂
יום נפלא

קרינה (00:36 3.08.2018)

היי אפרת ,
אם יש לי ביצים מדיום כמה צריך לשים לעוגה?
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:04 3.08.2018)

2 ביצים.

מרים (16:56 22.07.2018)

הכנתי והתאהבתי!
לדעתי אפשר להוסיף עוד שזיף או אפילו שניים..
השילוב בין הנימוח לקרנצ’ הוא מעולה!
תודה על מכונים נהדרים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:34 22.07.2018)

תודה מרים 🙂

חן (19:59 21.07.2018)

הכנתי היום כמות כפולה( 5 שזיפים, 2 אינגליש קייק) ויצא פשוט מעולה! חוסל ב5 דקות!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 21.07.2018)

שמחה לשמוע!
תודה חן 🌷

אורית (09:39 19.07.2018)

עשיתי את העוגה פעמיים. פעמיים השזיפים שקעו למטה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:25 19.07.2018)

יכול להיות שזה בגלל שהבלילה היתה דלילה מידי. באיזה כוס השתמשת?

אורית (11:43 19.07.2018)

נכון. הבלילה היתה דלילה..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:39 19.07.2018)

אולי השתמשת בכוס קטנה יחסית. מומלץ להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו הכוס שצירפתי בתמונה.

אורית (19:44 19.07.2018)

כנראה שזו באמת היתה הבעיה..
תודה רבה.

מרב (17:28 8.07.2018)

וואו אפרת, איזו עוגה! הבצק רך רך והפירות טובעים בבצק והקראמבל למעלה פריך ומדהים… תענוג!
אפיתי אותה בכמות הגדולה יותר שרשמת פה בתגובות, ובתבנית פיירקס לא גבוהה מדי (במקום אינגליש), מה שאיפשר לפזר יותר פירות ולשפר את יחס הפירות/בצק – סה”כ שמתי 3-4 שזיפים ו-2 אגסים שערבבתי עם מעט סוכר חום. העוגה היתה נהדרת, חמה בערב שבת וקרה בבוקר. תודה תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:51 8.07.2018)

נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא 🌷

רחלי (20:30 20.06.2018)

זה פשוט אסון! עוד לא נגמר היום וכבר העוגה כמעט וחוסלה! מה נאכל מחר?!
טעיםםםםם ביותר (:

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:50 20.06.2018)

שמחה שיצא טעים!!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

מאיה (22:24 16.06.2018)

אפרת שלום,
האם אפשר להמיר את השזיפים במשמשים?
אשמח לתשובתך בהקדם
מאיה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:13 17.06.2018)

היי מאיה,
אני מניחה שאפשר. ממליצה להשתמש במשמשים בשלים ורכים.

הדר (17:56 10.05.2018)

תודהההההה.
יצאאאא מדהים.
אוהבת!
סופש נעים.

ריבי (12:23 24.03.2018)

עוגה מוצלחת ביותר! יש אפשרות להמיר את הקמח כדי שתהיה כשרה לפסח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:55 24.03.2018)

היי ריבי,
לדעתי בעוגה הזאת זה פחות מתאים. אני חוששת שהמרקם ייצא קצת דחוס.

רותם (11:36 16.02.2018)

הי אפרת,
הכנתי את העוגה והיא יצאה מעולה. ניסיתי להכין שוב אחרי שבוע והסתבכתי עם העניין של ערבוב הקמח. היו גושים של הקמח אז ערבבתי עוד ועוד ובסוף יצאה עוגה דחוסה.. איך מערבבים את הקמח שלא יהיו גושים ומצד שני שיהיה ערבוב קצר? אני מערבבת בכף.
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:05 16.02.2018)

היי רותם,
כדי שהערבוב יהיה מוצלח וקצר יש להשתמש במטרפה ידנית.

לילך (05:30 2.02.2018)

היי, עוגה מעולה כבר הכנתי אותה פעם אחת עם שזיפים. האם ניתן להכין עם תפוחים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:56 2.02.2018)

היי לילך,
אפשר אבל כדאי לקלף את התפוח ולחתוך אותו לקוביות קטנות. לרכך מעט במחבת עם כפית סוכר וכמה כפות מים (אין צורך לשים שמן).

רותם (23:25 1.02.2018)

שזיפים יבשים יתאים? אפרסק שימורים? איזה פרי מתאים בעונה הזאת?
תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:32 1.02.2018)

היי רותם,
עדיף אפרסקים משימורים. גם אגסים קלופים רכים יכולים להתאים. גם תותים.

אלינור (09:54 24.01.2018)

היי. האם אפשר להמיר את השזיפים בריבת תותים?
ואם כן, האם כדאי לשים בקערה ריבת תותים, מעט מים רותחים כדי שתהיה נוזלית, או לוותר על המים החמים?
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:46 24.01.2018)

אפשר. אין צורך לדלל במים.
יום מקסים 🙂

לימור (10:23 5.01.2018)

האם ניתן לשים שזיפים וגם ריבה או שעדיף רק אחד מהם? אני רוצה שיהיה צבע אדום יפה.
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:20 5.01.2018)

אני חושבת שאת יכולה לשלב.

חנה (17:41 20.12.2017)

היי אפרת, אפשר להחליף את השזיפים בפירות יער? ואם לא יש לך המלצה למתכון אחר שיתאים?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 20.12.2017)

היי חנה,
לדעתי זה יילך טוב עם אגסים קלופים, אפרסקים או נקטרינות קלופות וגם תותים. כדאי להשתמש בפירות רכים ולא קשים.
גם פירות יער יכולים להשתלב אבל כדאי יהיה להמתיק אותם בגלל החמיצות שלהם.

עדן (21:42 25.10.2017)

סוכר רגיל אפשר במקום וניל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:42 25.10.2017)

כן, אפשר לשים כף סוכר במקום. אם יש לך תמצית וניל כדאי לשים חצי כפית.

שרונה (11:26 13.10.2017)

היי, אפשר במקום שזיפים לשים ריבה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:27 13.10.2017)

נראה לי שכן.

שרונה (14:13 13.10.2017)

תודה, אני רוצה לעשות בשתי תבניות אז פשוט להכפיל את הכמויות או לעשות בנפרד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:23 13.10.2017)

את יכולה להכפיל כמויות.

שימרית (11:17 4.10.2017)

טוב…..הנתי אותה הבוקר לחג והיא יצאה פיצוץ,רכה ונימוחה .הקראמבל מוסיף המון.
חג שמח 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:55 4.10.2017)

תודה שימרית, שמחה שאהבת 🙂
חג שמח!

מיכל (13:50 25.09.2017)

היי, האם ניתן להכין כמאפינס? אם כן, זמן האפיה משתנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:28 25.09.2017)

כן אפשר. זמן האפיה מתקצר ל 20-25 דקות.

שרה (21:23 23.09.2017)

איזה טעיייים!
שוב תודה על עוד מתכון מוצלח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:28 24.09.2017)

תודה שרה 🙂

מרים (22:02 16.09.2017)

במה אפשר להחליף אגוזים טחונים בקראמבל? (השאלה היא בגלל אלרגיה לאגוזים ולשקדים) אולי שיבולת שועל? תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:16 16.09.2017)

היי מרים,
אפשר לשים שיבולת שועל או פירורי ביסקוויטים.
שבוע טוב 🙂

נופר (15:28 15.09.2017)

הכנתי את העוגה והיא ממש מוצלחתת !
האם ניתן להכין את העוגה אבל עם שוקולד במקום שזיפים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:34 15.09.2017)

כן, אפשר בהחלט. ממליצה לשים 3-4 כפות ממרח שוקולד.

מיכל (09:13 13.09.2017)

שאלה נוספת – האם אפשר/כדאי למרוח קצת ריבת שזיפים על הבצק מתחת לקראמבל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:03 13.09.2017)

אפשר אבל לדעתי זה מיותר כי יש את השזיפים שעושים את העבודה ונותנים טעם.

מיכל (09:10 13.09.2017)

האם אפשר לוותר על האגוזים הטחונים? אם לא, במה אפשר להחליף אותם?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:03 13.09.2017)

אפשר לוותר למרות שהם מוסיפים פריכות לקראמבל. אם יש לך שקדים או בוטנים אפשר לשים במקום.

מיכל (08:51 15.09.2017)

תודה על התגובה. אני ניגשת עכשיו לעבודה.
אפשר אולי לשים פירורי ביסקוויטים במקום האגוזים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:19 15.09.2017)

כן, אפשר.

רוית (22:21 2.09.2017)

עשיתי כמות כפולה
בתבנית חד פעמית עגולה.
שמתי נקטרינות ואגס אחד
חתכתי ממש לקוביות קטנות.
מתכון קל יצא מושלם.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 3.09.2017)

נשמע מצוין 🙂
תודה רוית ושבוע נפלא

עדי (18:21 29.08.2017)

יצא מצויין!! השתמשתי ביותר אגוזים טחונים בערך חופן של אגוזים (שלמים לפני הטחינה) אז יצא הרבה קרמבל טעים למעלה.
והשזיפים היו אדומים אבל איבדו את צבעם באפייה…אבל לא נורא הם בכל מקרה הוסיפו חמיצות נהדרת!
תודה על המתכון!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:26 29.08.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

שרה (16:13 25.08.2017)

אני בדיוק אוכלת את העוגה.. מקווה שישאר משהו לכבוד שבת זה יצא אחת העוגות הטובות שהכנתי(והכנתי המון) רוצה רק לומר תודהההההה. שבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:43 25.08.2017)

כיף לשמוע 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום

shila (12:39 23.08.2017)

שלום לאפרת!!! הכנתי את העוגה עם השזיפים הכל יצא 10 אבל השזיפים לא ניראו בכלל אולי בגלל שקילפתי אותם… פשוט לא יצאו בצבע אדום לא רואים אותם בכלל. אולי הזן שהשתמשתי בו הוא לא מה שאת השתמשת קילפתי אותם וחתכתי ושמתי קצת יותר מ-4-5 שזיפים הם לא ניראים רק צבע צהוב. אולי השזיפים שהשתמשת הם זן הרוזה . העוגה יצאה טעימה רק שלא ניתן לשלוף אותה. אפשרי להכין את העוגה בתבנית פאי מרובעת כדי שאוכל לשלוף אותה היא נישארה בתוך התבנית (מזכוכית אינגליש) אבל אם אני מוציאה אותה כל הקראמבלס יישפכו… אשמח לקבל ממך תשובות …(זכיתי לאתר מעולה כל מתכון קוצרת מלא מחמאות ממשפחתי לא מסובך ומוסבר בצורה ברורה תודה !)

מתכונים ב-10 דקות (19:29 23.08.2017)

היי,
נכון, זה כנראה הזן של השזיפים. כדאי להשתמש בשזיפים בצבע אדום חזק מבפנים.
אני חושבת שאפשר להכין את העוגה בתבנית פאי. מה גודל התבנית שיש לך ומה הגובה שלה?

שלומית (21:23 21.08.2017)

היי אפשר את המתכון לתבנית עגולה 26 .?

מתכונים ב-10 דקות (00:14 22.08.2017)

היי שלומית,
לתבנית 26 יש להכפיל את כל הכמויות ב-3. אני ממליצה להכין ב-3 תבניות אינגליש קייק במקום בתבנית אחת גדולה כי כשאופים בתבנית גדולה לעיתים העוגה יוצאת לא אפויה כמו שצריך במרכז.

רז (11:24 9.08.2017)

האם כוס מדידה אוניברסלית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:29 9.08.2017)

כוס של 240 מ”ל.

שרון (07:31 8.08.2017)

בוקר טוב!
עכשיו אני עם הקפה נמס והעוגה הטעימה הזאת ☺
אתמול הכנתי אותה עם הילדה “בקייטנה של אמא” יצאה מעולה רק בפנים רטובה יכול ליהיות בגלל השזיפים? או כי בעלי לא חיכה שתתקרר וחתך כשהיא יצאה מהתנור.. ?

1502166616585-1737572734

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:10 8.08.2017)

היי שרון,
אני מניחה שזה בגלל שהעוגה עדיין לא התקררה לגמרי.
יום מקסים 🙂

שני (09:10 7.08.2017)

עוגה מדהימה, עשיתי אותה גם עם נקטרינות וענבים. יצא מדהים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:16 7.08.2017)

מעולה 🙂
תודה על העדכון.
יום מקסים

רעות (20:23 6.08.2017)

ערב טוב!
הכנתי את העוגה לשבת ויצאה נחמד וקל מאד…ממליצה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:44 6.08.2017)

תודה רעות 🙂

איילה (12:49 4.08.2017)

היי, האם צריך לאפות את הקרמבל בנפרד ואז להוסיף אותו בסוף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:28 4.08.2017)

לא, אין צורך לאפות בנפרד.

Zipi (12:31 4.08.2017)

אלפי תודות. העוגה יצאה מוצלחת ביותר.טעימה ויפה הוספתי כדור גלידה בהגשה. מאמצת העוגה בשלל פירות הקיץ

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:41 4.08.2017)

תודה ציפי ושבת שלום 🙂

חדי (15:07 3.08.2017)

מכינה עכשיו את העוגה ללא גלוטן .אדוח תוצאות 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:07 3.08.2017)

מעולה 🙂

קרינה (22:02 31.07.2017)

היי אפרת,
האם אפשרי במקום לערבב ידנית את כול המרכיבים בכול העוגות לערבב עם מיקסר כולל הקמח?
תודה רבה על המתכונים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:56 1.08.2017)

כן אפשר.

אפרת (14:01 28.07.2017)

לאפרת עוגה מושלמת ועולמית היה נקטרינה במקרר שמתי
פשוט מעולה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:21 28.07.2017)

שמחה שיצא טעים!
תודה על העדכון.
שבת שלום

אמא לתינוקות (12:59 28.07.2017)

היו לי אפרסקים במצב מתקדם מאד של בשלות ועשיתי עכשיו את העוגה הזו – יצא טעים מאד מאד!!! מאמצת את המתכון לגמרי:)

אגב יש גם מתכון לפאי עם פירות כאלו בסגנון או אולי עם קצפת גם? כאילו משהו עם בצק פריך ופרי?

את אלופה! תודה רבה ושבת שלום:))

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:04 28.07.2017)

שמחה שיצא טעים!
אין לי מתכון לפאי פירות אבל עשית לי חשק להכין 🙂 מקווה להעלות מתכון בקרוב.
שבת שלום

שירה רינה (17:01 27.07.2017)

שלום, ותודה על האתר המדהים הוא נח ויעיל. רציתי לשאול אם אפשר לשים יותר שזיפים ואז שזה יצא פשוט פאי כזה.. בלי להכפיל את הכמות של הבצק רק לשים בתבנית גדולה יותר..? תודה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:05 27.07.2017)

היי,
אפשר להוסיף יותר שזיפים אבל קחי בחשבון שזה לא יהיה פאי כי התערובת בתחתית היא במרקם של עוגה ולא מבצק פריך.

איילת (20:16 26.07.2017)

האם אפשר לשים תפוחים במקום שזיפים? והאם לקלף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:20 27.07.2017)

היי איילת,
הייתי הולכת על פרי שהוא יותר רך כמו אפרסקים או אגסים. אם בכל זאת את רוצה להכין עם תפוחים אני ממליצה לחתוך אותם לקוביות קטנטנות וכמובן לקלף.

שרון (16:56 26.07.2017)

אפרת המקסימה!אפשר לשים כפית תמצית וניל במקום סוכר וניל?וכמה שזיפים אפשר להוסיף כדי שיורגשו יותר בעוגה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:24 26.07.2017)

כן אפשר לשים חצי כפית תמצית וניל.
ממליצה לשים כ-3 שזיפים.

אתי (14:52 26.07.2017)

היי,

זה ילך עם מנגו? כבר תקופה המשפחה נהית ממאכלים טעימים. ואני נהנית מכך שהם גם מהירים ופשוטים להכנה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:26 26.07.2017)

נראה לי שכן.
המשך יום מקסים 🙂

fanny (13:11 26.07.2017)

עוגה מ- ע- ו – ל -ה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:28 26.07.2017)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

אדוה (17:38 25.07.2017)

האם אפשר להשתמש בשקדים טחונים במקום אגוזים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:33 25.07.2017)

כן, אפשר.

אסתי (17:13 23.07.2017)

היי
המתכון נראה טעיםםם
יש לי אגוזים גרוסים. האם זה יהיה בסדר או שחייבים טחונים?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:12 23.07.2017)

זה בסדר.

אסתי (19:28 23.07.2017)

תודה!!!
אעדכן איך יצא…

אסתי (08:49 28.07.2017)

יצא מדהים!!!
תכננתי מראש לצרף תמונה— אבל כבר לא היה מה לצלם…
תדה רבה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:23 28.07.2017)

שמחה לשמוע!
תודה אסתי ושבת שלום 🙂

לב (11:05 22.07.2017)

מתכון מוצלח!

אני הכנתי עם תותים
ובנוסף לאגוזים הוספתי שקדים פרוסים לקראמבל

בנוסף, במקום שמן רגיל בקראמבל השתמשתי בשמן קוקוס.

עוגה נינוחה וטעימה

מתכונים ב-10 דקות (22:24 22.07.2017)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

עפרה (18:55 21.07.2017)

הי, אפשר מתכון לעוגת שזיפים ללא גלוטן? אני חולה על עוגות פירות, ולא מצאתי עדיין מתכון מוצלח בו הבצק נשאר פריך ולא הופך למן עיסה. יש לך רעיון?

מתכונים ב-10 דקות (22:30 22.07.2017)

היי עפרה,
לגבי העוגה עצמה אני מניחה שבמקום קמח רגיל אפשר להשתמש בתערובת קמחים כמו תמי או “כרגיל” וכו’. אפשרות אחרת היא לערבב שני שליש כוס קמח קונדיטור עם שליש כוס קמח אורז. כמובן שבשני המקרים יש להוסיף כפית מלאה אבקת אפיה.
לגבי הקראמבל, הייתי מנסה להכין דווקא משקדים טחונים במקום קמח ומוסיפה כף גדושה תערובת קמחים ללא גלוטן.

אלייה (15:52 21.07.2017)

שבת שלום !במה אפשר להחליף את השזיפים ?

מתכונים ב-10 דקות (17:42 21.07.2017)

היי אלייה,
אפשר להמיר בתותים, אפרסקים, נקטרינות או אגסים. מומלץ שכל הפירות יהיו קלופים ורכים.
שבת שלום 🙂

אלייה (17:43 23.07.2017)

תודה על המענה המהיר

קרינה (02:21 21.07.2017)

הכנתי בלי האגוזים כי לא היה לי…ויצא יפה פעם הבאה אקנה אגוזים ואוסיף לבצק…
תודה רבה.

1500592837242-473163619

מתכונים ב-10 דקות (09:25 21.07.2017)

היי קרינה,
תודה על התמונה 🙂
שבת שלום

קרינה (01:10 21.07.2017)

האגוזים ניגמרו…ורוצה לדעת האם ניתן לוותר כי לא הספקתי ליקנות?
תודה רבה על המתכונים:)

קרינה (22:24 20.07.2017)

היי אפרת,
יש לי תבנית אינגליש קייק קצת גדולה לא חד פעמית האם אפשר כמויות מדויקות לעוגה?
ניראה טוב וממש רוצה כבר להכין לשבת:)

מתכונים ב-10 דקות (22:39 20.07.2017)

היי קרינה,
ממליצה להכין את הכמויות האלה:
2 ביצים גדולות
שליש כוס סוכר + כף שטוחה סוכר
2 שקיות סוכר וניל
שליש כוס שמן + 2 כפות שמן
שני שליש כוס מים
2-3 שזיפים רכים קלופים חתוכים לקוביות קטנות (מומלץ לחתוך מראש)
כוס ושליש קמח תופח (או כוס ושליש קמח רגיל מעורבב עם כפית ושליש אבקת אפיה)
לקראמבל: חצי כוס קמח רגיל, 2 כפות אגוזים טחונים, 2 כפות מלאות סוכר, 3 כפות שמן

fanny (20:05 20.07.2017)

היי..אפשר עם נקטרינות במקום שזיפים?

מתכונים ב-10 דקות (22:49 20.07.2017)

כן אפשר רק מומלץ לקלף.

שירלי (19:51 20.07.2017)

היי! נכנסתי לאתר בשבוע שעבר לחפש מתכון לעוגת שזיפים, אבל לא מצאתי… כמובן שהיום שמחתי לראות שצץ המתכון הזה. אז קודם כל תודה על המתכון – עוד בלי שטעמתי הוא נראה מעולה… אני אשמח להכין את העוגה מחר, ותהיתי האם ניתן להמיר את השמן בחמאה? ממש בא לי טעם חמאתי, בעיקר בקרמבל… אשמח לדעת אם זה אפשרי, ושוב תודה על אתר מעולה ♥

מתכונים ב-10 דקות (20:50 20.07.2017)

בטח שאפשר 🙂
בתערובת עצמה אפשר לשים 75 גרם חמאה מומסת. בקראמבל אפשר לשים כ-25 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (לא מומסת).

שירלי (23:57 21.07.2017)

חזרתי רק לעדכן שהעוגה יצאה מושלמת! המרתי את השמן בחמאה, לפי מה שכתבת וזה יצא מעולה. תודה רבה ♥
אין על האתר שלך 🙂

מתכונים ב-10 דקות (00:18 22.07.2017)

איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה 🙂

עדי (15:21 20.07.2017)

היי יקירה אני חייבת לפרגן לך שתידעי שבזכותך אני מכינה עוגות לשבת זה לא היה החלק הטוב אצלי שנאתי להיתעסק עם זה בישולים אין לי בעיה אבל עוגות בשום אופן לא היה לי סבלנות לזה…. ומאז שאני מחוברת לאתר שלך אני מחכה כל יום חמישי ומכינה משהו מהמתכונים הפעם הגדלתי לעשות והכנתי את העטגה המהממת שלך השזיפים ועוד אחת עם אפרסקים וזה נראההה סוףףף אז באמת אשרייך את עושה ממש חייל תודה רבה על הכל

20170720_123637

מתכונים ב-10 דקות (15:52 20.07.2017)

נראה מעולה! וכיף גדול שאת נהנית מהאתר 🙂
תודה עדי ושבת שלום

מירי (14:34 20.07.2017)

עוגה מדהימה. הכנתי לפי ההוראות המדויקות שלך. תודה!

מתכונים ב-10 דקות (14:36 20.07.2017)

שמחה לשמוע, תודה שחזרת לעדכן 🙂

ענת (13:00 20.07.2017)

נראה טעים !
אפשר עם קמח מלא ותחליף אחר לסוכר?

מתכונים ב-10 דקות (14:34 20.07.2017)

היי ענת,
אני פחות ממליצה להשתמש בקמח מלא אלא אם כן יש לך קמח כוסמין מלא ואז התוצאה תצא יותר מוצלחת. כמובן שיש להוסיף לקמח כפית מלאה אבקת אפיה.
אפשר להשתמש בתחליף סוכר במתיקות של בין שליש לחצי כוס סוכר.

רויטל קוזמינסקי (12:20 20.07.2017)

היי,
נראה לי אחלה של מתכון לעוגת שזיפים ,,אנסה אותה הסופ”ש.
רק שאלה אחת – האם אפשר במקום קמח תופח, קמח מלא או קמח כוסמין עם אפיה?
האפיה תצליח באותה מידה?
תודה לך

מתכונים ב-10 דקות (14:30 20.07.2017)

היי רויטל,
עדיף לשים כוס קמח כוסמין + כפית מלאה אבקת אפיה. עם קמח מלא העוגה עלולה לצאת דחוסה.

מיטל (12:08 20.07.2017)

היי אפרת,
את חושבת שהקראמבל יעבוד טוב כתוספת על עוגת הקראנץ’ שמרים שוקולד הנהדרת שלך שאת המתכון הזה אני לא מפסיקה להכין?
יהיה קשור להוסיף על זה קראמבל?

תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (14:29 20.07.2017)

היי מיטל,
נראה לי ששווה לנסות 🙂

יעל (11:28 20.07.2017)

את הביצים והחומרים שאיתן מערבבים ידנית או במיקסר?

מתכונים ב-10 דקות (14:27 20.07.2017)

היי יעל,
אפשר לערבב ידנית או במיקסר.

מרים ברנשטיין (11:19 20.07.2017)

אפשר קמח מלא במקום רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (14:27 20.07.2017)

היי מרים,
לא בטוחה אם כדאי. אני חוששת שהעוגה תצא דחוסה. אם בכל זאת את מנסה אני ממליצה לשלב חצי כמות קמח לבן ולהוסיף כפית מלאה אבקת אפיה.

מיה (10:58 20.07.2017)

יפי יקרה
הכנתי המון מתכונים שלך והם מאוד מוצלחים וקלים- תודה תודה
האם במקום שזיפים אפשר פרי אחר??

מתכונים ב-10 דקות (11:03 20.07.2017)

היי מיה,
אני חושבת שזה יעבוד טוב גם עם אפרסקים קלופים או אגסים קלופים (רצוי לבחור בפירות רכים). גם תותים יכול ללכת טוב אם את מוצאת.

אודליה (10:05 20.07.2017)

וואו!! נשמע מעולה!! חייבת לנסות, “במקרה” קניתי שיזיפים אתמול! אכין לשבת בע”ה יחד עם עוד כמה מתכונים שלך ואעדכן! תודה ושבת שלום אפרת 🙂

מתכונים ב-10 דקות (10:33 20.07.2017)

מעולה 🙂
שבת שלום יקירה

אודליה (00:36 23.07.2017)

שבוע טוב אפרת! חוזרת לעדכן 🙂 הכנתי לשבת ויצא ממש מוצלח ומאוד טעים!! רק דבר אחד שבפנים לא היה הצבע האדום המדהים כמו בתמונה שלך, אלה הכל היה לבן בפנים כולל השיזיפים. כנראה שזה קשור לסוג השיזיפים. השתמשתי באלה שבחוץ צבע סגול כהה ובפנים קצת ורדרד/צהוב בהיר. באיזה סוג השתמשת? בכל מקרה, יצא מאוד טעים אז תודה רבה 🙂 חוץ מזה, הכנתי לשבת עוד הרבה מתכונים שלך – קציצות דגים ברוטב, קציצות ירק אפויות, כיסונים במילוי פטריות, מטבוחה, עוגת מייפל ועוגיות רולדה וב”ה הכל היה טעים ומוצלח מאוד! תודה רבה אפרת ולילה טוב 🙂

מתכונים ב-10 דקות (09:41 23.07.2017)

שבוע טוב אודליה 🙂
שמחה שהכל יצא טעים. לגבי העוגה, אני מניחה שזה קשור לסוג השזיפים. אני השתמשתי בשזיפים עם צבע אדום-בורדו חזק מבפנים.
תודה שחזרת לעדכן!

אודליה (23:37 23.07.2017)

תודה רבה אפרת! אחפש את השזיפים האדומים, רוצה להכין שוב לשבת הקרובה כי היה ממש טעים 🙂

אולגה (09:00 20.07.2017)

בוקר טוב. העוגה נראת מאוד טעימה. אפשר להחליף מיים במיץ תפוזים או שזה מיותר? תודה רבה לך על המתכונים. אני מאוד אוהבת את האתר.

מתכונים ב-10 דקות (10:32 20.07.2017)

היי אולגה,
אפשר להמיר במיץ תפוזים למרות שבמקרה הזה גם עם מים זה יוצא טעים.

Zipi (07:46 20.07.2017)

בוקר אור האגוזים צריכים להיות טחונים והאם ניתן לוותר על האגוזים ולהוסיף משהו אחר כצימוקים.

מתכונים ב-10 דקות (10:31 20.07.2017)

היי ציפי,
כדאי שהאגוזים יהיו טחונים כי זה חלק מהקראמבל. האגוזים מוסיפים למרקם הפירורי והפריך של הקראמבל לכן לא הייתי ממליצה להמיר בצימוקים במקרה הזה.

יבגניה (07:30 20.07.2017)

שלום וברכה!
תגיגי בבקשה האם אפשר לווותר על ציפוי קראמבל?

מתכונים ב-10 דקות (10:29 20.07.2017)

היי יבגניה,
אפשר אבל יותר טעים ומיוחד עם הציפוי.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.